Dodaj do ulubionych

kolejna sugestia do forumowej diaspory :)

23.08.05, 18:35
Takie wlasnie przyuwazenie. Dosc luzne w kwestiach antysemityzmu i w
ogole.Czy nie zastanawialiscie sie ze odruchy antysemickie moga wiazac sie z
tym ze osoby z izraela non stop wprowadzaja tutaj temat izraela.

sorki wielkie, ja rozumiem ze to dla was wazne, gaza, wycofanie sie, wojna z
palestynskimi terrorystami. ale wyobrazcie sobie. wchodzac na forum polskie i
non stop zapodajac tematy o izraelu i o tym co sie tam dzieje sila rzeczy
musicie budzic reakcje negatywne.

czy ktokolwiek z izraela zainteresowal sie np pomaranczowa rewolucja na
ukrainie? kampania wyborcza w Polsce? afera z cimoszewiczem? sondami
kosmicznymi???

nie. non stop na forum jak sadze powinien obowiazywac jeden temat. IZRAEL.

izrael i wszedzie izrael. nie mozecie sie dziwic ze ludzie bluzgaja na Zydow
i Izrael bo sami czynicie z Izraela centralny temat jakiemu ma byc poswiecone
to forum

To forum i tak powinno miec nazwe "izrael i troche swiata".

Jak ktos wsadza swoje problemy na swiecznik powinien byc przygotowany ze
ludzie zaczna roznie o nich mowic.

To taka sugestia.

To forum polski. Forum polskiej gazety.

Zastanowcie sie. Czy naprawd jedyna rzecza o jakiej Polacy chca czytac to
Izrael, Gaza, wycofania etc.

Sorry.

Mam wrazenie ze jestem najwiekszym antysemita na forum (szczerze) bo mialbym
ochote po prostu wpasc tutaj ktoregos dnia i NIE CZYTAC O IZRAELU.

IZRAEL TO MALUTKI KRAIK W AZJI. BARDZO MALUTKI.

I POWINNE BYC MU POSWIECANE TYLE SAMO UWAGI.

W NIGRZE UMIERA Z GLODU TYSIACE DZIECI.

I NAPISZA O TYM DWA SERWISY. ZABIJA ZYDA/PALESTYNCZYKA i trabia wszystkie
media. A w czym zydzi sa wyjatkowi? W czym sa wyjatkowi Palestynczycy.

Ku wyjasnieniu czemu to napisalem - a bo akurat mi do glowy przyszlo
Obserwuj wątek
    • wojcd [...] 23.08.05, 18:44
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • nasrallah wiedzialem ze on bedzie pierwszy :D 23.08.05, 18:46
        :D: D

to przy okazji do gosci z Izraela.

wiecie ze lubie Izrael. Wiecie ze sympatyzuje z wasza "walka"

ale po prostu nie mozna nawiajac caly czas o Izraelu. Po prostu nie mozna juz
        patrzec na to. Jak to sie mowi - boje sie otworzyc konserwe
        • dana33 Re: wiedzialem ze on bedzie pierwszy :D 23.08.05, 18:50
          aaaa, wojtus znow objechal twoj nik?????? ale fajnie.... musisz przyznac, ze
          facet konsekwentny..... ja to bym sie cieszyla, nasrallah...... :)))))
    • dana33 Re: kolejna sugestia do forumowej diaspory :) 23.08.05, 18:44
      drogi nasrallah'u...... pare tygodni temu napisalam watek o losach dzieci w
      wiezieniach filipinskich, thailandskich i brazylijskich. oprocz mojego wpisu
      nie dopisal sie tam nikt.

wystarczy, ze napisze watek o tym, jak obchodzi sie w israelu swieto zaglady,
      jest ponad 300 przeklenstw.

w ciagu ostatnich 3 lat israelczycy rozpoczynali kilkanascie razy watki o
      geografii, literaturze, muzyce, odkryciach naukowych. te watkie byly zawsze
      krotko zyjace i zawsze konczyly sie bluzgami na israel.

czy masz jakies antysemickie lub filosemickie wyjasnienie na to?

p.s israel jest malutkim krajem. mimo to, od lat centrum swiatowego
      zainteresowania i polskiego tez. daje ci slowo, ze byloby nam duzo wygodniej,
      jesli swiat zainteresowalby sie czym innym. np. samochodem ksiedza
      jankowskiego. szalenie mnie interesuje, co mowia parafianie o wykorzystaniu ich
      pieniedzy na luskus zycia ksiedza jankowskiego i nie tylko. na luksus zycia
      kleru w polsce. mozesz rozwinac ten temat????
      • nasrallah hmmm..nie wiem co mowia..dawno nie bylem 23.08.05, 18:48
        pisalem kiedys chyba o tej historii ze w parafii jankowskiego bylem raz...

ale sie bardzo wyroznilem bo jak wychodzilem polowa kosciola pokazywala mnie
        palcami mowiac "to zyd" ;))))

a wszystko poszlo o to ze wsadziliem jakiemus dziadowi jego liste 100 zydow
        polskich za marynare i powiedzialem ze takich debilizmow to ja czytac nie
        bede :)
        • dana33 Re: hmmm..nie wiem co mowia..dawno nie bylem 23.08.05, 18:53
          hmmm, to moze zaczniemy watek pt: "jak nasrallah podpadl polskiemu
          klerowi?" :))))

p.s. ty tu nie rob sabotazu.... nasrallah zyd..... jeszcze caly israel
          dostanie ataku serca... :))))
      • aaki Re: kolejna sugestia do forumowej diaspory :) 23.08.05, 18:48
        w ciagu ostatnich 3 lat israelczycy rozpoczynali kilkanascie razy watki o
        > geografii, literaturze, muzyce, odkryciach naukowych. te watkie byly zawsze
        > krotko zyjace i zawsze konczyly sie bluzgami na israel.
        ----------------------------------------------------------
        kilkanascie razy/kilka lat/kilku izraelczyków na forum to niewiele
        • dana33 Re: kolejna sugestia do forumowej diaspory :) 23.08.05, 18:57
          nu, ja jestem aki tutaj 3 lata, wiec to kilka lat, kilku israelczykow, bo ilu
          tu nas jest? jakas masa? paru wariatow poswiecajacych swoj czas na to forum w
          nadzieji znalezienia kilku normalnych polakow. o co ci idzie? chcesz 5 milionow
          israelczykow na forum? nie wszyscy mowia i pisza po polsku z tym kraju....
          • aaki Re: kolejna sugestia do forumowej diaspory :) 23.08.05, 19:02
            nie o to chodzi.napisałas że w ciągu kilku lat forumowi izraelczycy zalozyli kilkanascie wątków "nieizraelskich". ja mówię,że to bardzo niedużo
            swoją drogą ijlawtubajk ma rację mówiąc, że raczej z reguły wy izraelczycy nie zabieracie głosu na wątkach traktujących o czym innym niż temat izraela
            • dana33 Re: kolejna sugestia do forumowej diaspory :) 23.08.05, 19:07
              nu, jak myslisz, aki, my tutaj z tym co sie u nas dzieje, to naprawde wiemy
              duzo o cimoszewiczu? ja z reguly nie wlaczam sie w te dyskusje, na temat ktory
              nie wiem za duzo. natomiast np rachelcia krytykuje israel, nie majac pojecia o
              tym kraju. pytania na temat israel od niej nie widzialam nawet pol. give me a
              break, nie probuj usprawiedliwiac albo krytykowac, bo nie ma czego.
              • aaki Re: kolejna sugestia do forumowej diaspory :) 23.08.05, 19:16
                ani usprawiedliwiam,ani krytykuję-stwierdzam fakt.
                cimoszewicz swoją drogą to raczej temat na forum kraj
                p.s. sam nie potrafię powiedzieć ile założyłem wątków(nie postów) na tematy nieizraelskie
                • aaki p.s. 23.08.05, 19:17
                  no gdyby nie FŚ pewnienie złożyłbym ciekawej wizyty w il. :)
      • nasrallah ps-moze masz racje. nie wiem 23.08.05, 18:49
        prawda jest jednak ze jak sie chce napisac watek o czyms innym to dostaje 10-20
        wpisow.

a jak sie doda slowa izrael ma sie sukces gwarantowany :)

tak tylko jem pizze i cos tak mi sie pomyslalo. moze rzeczywiscie tylko o
        Izraelu mozna tutaj gadac :)
      • i-love-2-bike Re: kolejna sugestia do forumowej diaspory :) 23.08.05, 18:51
        szanowna dano,jak to jest,ze jak ja pisze watki na rozne tematy,to poza paroma
        glupawymi komentarzami nasrali,czy niektorych z was wiekszosc forumowiczow chce
        rozmawiac. fajnie by bylo,gdybyscie i wy chieli rozmawiac na inne tematy niz
        wasze lokalne,ale raczej sie do nikogo nie wpisujecie.
        ps. nasza nasrala rowniez robi to sporadycznie,chyba,ze ma czkawke na moj temat
        i wpisze cos na temat kuchni.
        • dana33 Re: kolejna sugestia do forumowej diaspory :) 23.08.05, 19:01
          ty piszesz jakies watki normalne? ty dajesz link i od razu krytykujesz i
          wjezdzasz na ten cytat. no i jak widac, nikogo to nie interesuje. nasze watki
          umieraly, bo w ciagu paru godzin wpieprzal sie tam jakis antysemita z bluzgami
          i ludziom odchodzila ochota na dalsze pisanie. ty oprocz blugow i krytyki nie
          piszesz nic. jak jeszcze nie zauwazylas, ze wszyscy cie za to objezdzaja, to se
          kup okulary.
          i tutaj, zamiast odpowiedziec na pytanie nasralli, znow krytykujesz. masz jakas
          odpowiedz dla niego - napisz. nie masz - zamknij sie choc raz.
          • i-love-2-bike Re: kolejna sugestia do forumowej diaspory :) 23.08.05, 19:03
            dana33 napisała:

> ty piszesz jakies watki normalne? ty dajesz link i od razu krytykujesz i
            > wjezdzasz na ten cytat. no i jak widac, nikogo to nie interesuje. nasze watki
            > umieraly, bo w ciagu paru godzin wpieprzal sie tam jakis antysemita z bluzgami
            > i ludziom odchodzila ochota na dalsze pisanie. ty oprocz blugow i krytyki nie
            > piszesz nic. jak jeszcze nie zauwazylas, ze wszyscy cie za to objezdzaja, to se
            >
            > kup okulary.
            > i tutaj, zamiast odpowiedziec na pytanie nasralli, znow krytykujesz. masz jakas
            >
            > odpowiedz dla niego - napisz. nie masz - zamknij sie choc raz.

starosc,nie radosc,a szczegolnie jak sie myli rzeczywistosc z fantazjami nie na
            temat danus. staraj sie byc troche bardziej rzeczowa i precyzyjna,bo stajesz sie
            nudna.
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=28028545
            • dana33 Re: kolejna sugestia do forumowej diaspory :) 23.08.05, 19:08
              nie czytaj mnie zlotko.... :))))
              • i-love-2-bike Re: kolejna sugestia do forumowej diaspory :) 23.08.05, 19:09
                dana33 napisała:

> nie czytaj mnie zlotko.... :))))

sie robi krolowo.
        • tatonka rachelko 23.08.05, 19:01
          a co powiesz na pisaniu od trzech lat naszej damy i na to, ze ja tez pisze od 3
          lat, ale nasza dama juz na poczatku naszego (jej i mojego) wspolnego pisania na
          forum byla juz doswiadczona?
          Ach te geny....

Milego...
          Rzeczywiscie krucho tu na forum.
          • i-love-2-bike Re: rachelko 23.08.05, 19:04
            tatonka napisał:

> a co powiesz na pisaniu od trzech lat naszej damy i na to, ze ja tez pisze od 3
            > lat, ale nasza dama juz na poczatku naszego (jej i mojego) wspolnego pisania na
            > forum byla juz doswiadczona?
            > Ach te geny....
            >
            > Milego...
            > Rzeczywiscie krucho tu na forum.

no ty jestes faworytka do objezdzania,wiadomo czemu,bo ich traktujesz powaznie:))
            • dana33 Re: rachelko 23.08.05, 19:10
              rachelciu, ania traktuje powaznie tylko siebie. no i swoje dzieciaki, jak je
              nazywa. szczegolnie jak musi im kupic biblie po niemiecku...
              • i-love-2-bike Re: rachelko 23.08.05, 19:13
                dana33 napisała:

> rachelciu, ania traktuje powaznie tylko siebie. no i swoje dzieciaki, jak je
                > nazywa. szczegolnie jak musi im kupic biblie po niemiecku...

a co ciebie to martwi? nie zajmuj sie ania,to nie twoj problem chyba.
          • dana33 Re: rachelko 23.08.05, 19:10
            aniu, mysmy nigdy nie pisaly wspolnie. my wogole nie mamy nic wspolnego ze
            soba. mozesz wejsc w wyszukiwarke i sprawdzic: ja pisze tu z grudnia 2001 zdaje
            sie, ciut ponad 3 lata....
            o jakie geny ci chodzi? o zydowskie czy i polskie?
    • negevmc no i kto to mowi ... nasrallah ;-)))) 23.08.05, 22:48
      nasrallah napisał:

> izrael i wszedzie izrael. nie mozecie sie dziwic ze ludzie bluzgaja na Zydow
      > i Izrael bo sami czynicie z Izraela centralny temat jakiemu ma byc poswiecone
      > to forum
      > To forum i tak powinno miec nazwe "izrael i troche swiata".

przywodca libanskiego Hesbollahu ;-)))
      dobry jestes !

Mam swietny pomysl. Niech Amerykanie pisza o Ameryce, Zydzi o Izraelu, Polacy o
      Polsce, Chinczycy o Chinach .. kto tam jeszcze aa Nowozelandczycy o Nowej
      Zealndii itp.
      Chetnie bym poczytal o Polsce, o roznych aspektach "szarego" zycia w USA czy NZ.
      Ktos o tym pisze ??? Nie ! Albo Irak albo plucie na Izrael albo na Arabow i
      islam - tak Moj Drogi to jest wlasnie polskie forum a jego bliskowschodnia
      tematyka zawinina jest na pewno przez Zydow. Zazwyczaj masz dobre wejscia ale
      tu nieco przesoliles.

P.S.
      Z uzywasz slowa diaspora. Albo nie wiesz co ono oznacza albo to jakas kpina
      tyle, ze jej nie rozumiem.
      • aaki Re: no i kto to mowi ... nasrallah ;-)))) 23.08.05, 22:56
        pl.wikipedia.org/wiki/Diaspora_(socjologia)
        pewnie ma na myśli polskojęzycznych żydów tak z izraela jak i z innych krajów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka