novus_ordo_seclorum 08.10.05, 02:46 CHAMSTWO i jeszcze raz CHAMSTWO. Wstyd mi to nawet komentowac. Choc oczywiscie jest tutaj wielu ludzi na poziomie, aczkolwiek dominuje tutaj CHAMSTWO i NIENAWISC. www.thecommonwealth.org Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anna521 Re: Dlaczego polskie fora sa takie dziwne???? 08.10.05, 02:58 Kazde forum ma swoj charakter. Na tym akurat najglosniejsi, choc watpie ze najliczniejsi, sa nieuprzejmi ludzie. Jednak jest to jedyne forum jakie znam gdzie moge spotkac i moje kolezanki z ogolniaka i podstawowki tak samo jak moich polskich wspolpracownikow mieszkajacych od Kanady po Australie. Stad godze sie na co Ty nazywasz chamstwem i ciesze sie kazdym udanym kontaktem. Ludzie sa jacy sa ale od czasu do czasu dostarczaja nam dobrych uczuc i ja staram sie na tym koncentrowac. Odpowiedz Link Zgłoś
t0g Re: Dlaczego polskie fora sa takie dziwne???? 08.10.05, 03:05 anna521 napisała: > Kazde forum ma swoj charakter. Na tym akurat najglosniejsi, choc watpie ze > najliczniejsi, sa nieuprzejmi ludzie. Jednak jest to jedyne forum jakie znam > gdzie moge spotkac i moje kolezanki z ogolniaka i podstawowki tak samo jak > moich polskich wspolpracownikow mieszkajacych od Kanady po Australie. Ja do swoich raczej dzwonie. Ale, rozumiem, z Kalafiorni strasznie drogo! Od nas, z Oregonu, taniocha (bo Oregon to wiocha, a nie centrum SV - choc Intel gross produkcji wlasnie u nas robi, a nie w SV). A na wsi wszystko taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
anna521 Re: Dlaczego polskie fora sa takie dziwne???? 08.10.05, 04:02 t0g napisał: "Ja do swoich raczej dzwonie" Ja do swoich tez dzwonie. Kiedys wydawalam na to kupe szmalu a teraz, dzieki kartom i internetowi, moj rachunek nie przekracza dwoch stow. Jednak trudno dzwonic do nieznanych Ci ludzi z bylych szkol i prac. Pozostaje forum GW gdzie mozna odswiezyc wspomnienia i smazyc pytaniami nowe pokolenia. Nie badz taki... sarkastyczny(?). Ja nie chce sie z Toba klocic. Zycze sobie przyjaznej wymiany i chcialabym abys pozytywnie odpowiedzial na te oferte. Owszem, Oregon wyglada na wioche (przeciez poza Portland i Eugene Wy nie macie miast), Wasze wyjscia z piatki doprowadzaja do rozpaczy nawet bardzo dobrych kierowcow, ale macie fantastyczne plaze i interesujace "beach houses". Zbieram forse (moja a nie meza) na emeryture w jednym z takich domow. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Dlaczego polskie fora sa takie dziwne???? 08.10.05, 04:14 widze aniu,ze jestes tu nowa. mam nadzieje,ze przetrwasz chrzest bojowy,ale musisz miec gruba skore,bo zarowno niektore kobiety jak dana,jak rowniez mezczyzni daja tu upost swoich frustracji. good luck and fasten your seat belt:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
anna521 Re: Dlaczego polskie fora sa takie dziwne???? 08.10.05, 05:19 i-love-2-bike napisała: "good luck and fasten your seat belt: ))))" Dziekuje za dobre slowo. Rzeczywiscie jestem tutaj nowa, ale tylko w pisaniu. Czytam Was od ponad dwoch lat i nawet stworzylam sobie szufladki z Waszymi profilami. Zdaje sie ze chrzest bojowy zalatwilam sobie u Dany (to ja ja a nie ona mnie, jak powiedzialby Zagloba). Wciaz jestem jej winna odpowiedz na innym watku ale trudno mi sie do tego zebrac bo rozmowa z Dana przypomina zanurzanie sie w szambie: jak ktos utracil zmysl powonienia to moze sobie pozwalac, ale ci ktorzy wciaz go posiadaja (na przyklad, ja) moga miec problemy ze zblizeniem sie do niej lub do jej nowego wcielenia. Towarzysz cos tam tez mi sie przypaletal ale on wydaje mi sie niegrozny. Ty zasugerowalas ze to inne wcielenie Felusiaka. Jezeli jest to prawidlowe to Felusiak jest bardzo cienki, ale kiedy go czytalam to wydawal mi sie bardzo mocny. Ja mam cienka skore, daleko mi do slonia, ale lektura tego forum troche mnie przygotowala na obelgi. Dodatek: Ciebie zaszufladkowalam sobie jako troskliwa, ale z niebezpiecznie cietym jezykiem. Postaram sie nie narazac sie na Twoje ciete komentarze. Dziekuje za ostrzezenie. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Zapomnialas o Merlot! Anno. 08.10.05, 04:21 Zapomnialas o Merlot! Anno. Oregon ma jedne z najlepszych. Zespol "Oregon" tez znakomity! [niestety juz tylko na nagraniach:-(((] Odpowiedz Link Zgłoś
anna521 Re: Zapomnialas o Merlot! Anno. 08.10.05, 05:00 meerkat1, Domyslam sie ze nie wspomnialam o wielu dobrych sprawach w Oregonie, nie tylko o Merlot. No coz, wszyscy mamy swoje limitacje. Ja ograniczam sie do moich marzen: domek siedzacy ponad wzburzonym morzem (jak w Crescent City) a w tym domku moja przytulna biblioteka i kolejny projekt - oczywiscie, dotyczacy Polski - na komputerze. Ok, Ty zdajesz sie byc madry w sprawie muzyki wiec zajrze do tych nagran choc obawiam sie to i tak stracona inwestycja, nie ze wzgledu na zespol ale ze wzgledu na moja ignorancje w sprawach muzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
t0g No to masz fajnie, Anno: 08.10.05, 05:53 Popatrzyłem sobie na różne mapska... Do Yosemite masz blisko, jak rzut beretem... Chyba jedno z najpiękniejszych miejsc na globie ziemskim. Ino trwoga, że niedługo z kretesem zadepczą... Odpowiedz Link Zgłoś
anna521 Re: No to masz fajnie, Anno: 08.10.05, 06:09 t0g napisał: "Do Yosemite masz blisko, jak rzut beretem... " Yosemite jest blisko tylko w terminach rzutu beretem lub lotu muchy. Dostanie sie tam samochodem jest i uciazliwe i czasochlonne. Nasi, z Polski, maja swoj udzial w zadeptywaniu tego miejsca. Dokladnie liczylam, raz na cztery moje pojawienia sie tam (jestem tam przynajmniej dziesiec razy w roku) nadziewam sie tam na wycieczke z Polski. Cieszy ze Polacy podrozuja ale wolalabym aby zadeptywali inne miejsca. Za to nigdy nie spotkalam Polakow wokol Twojego (chyba) Crater Lake; moze dlatego ze nijak sie tam wybrac bez namiotu? Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: No to masz fajnie, Anno: 08.10.05, 10:54 Do Redwood National Park Anna ma duzo blizej niz to Yosemite, a to znacznie mniej zadeptane zbiorowisko sekwoi. Za to Ty, t0g, masz znacznie blizej do Mt. Rainier NP, a to dla mnie prawdzie cudenko. Wypij Merlot za moje zdrowie. Zinfandel tez moze byc! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Zapomnialas o Merlot! Anno. 08.10.05, 10:51 "Zaloze sie, ze "Oregon" bedzei ci sie podobal, Anno, podobnie jak Burt Bacharach (choc to konie zupelnie odmiennych kolorow!)!:-) Napisz do mnie e-maila jaka posluchasz! Odpowiedz Link Zgłoś
t0g No, coz... Jaki pan, taki kram... Wedle stawu 08.10.05, 03:00 grobla... Czym skorupka za mlodu, etc... Trzeba polubic, albo stad odejsc...tertium non datur... Odpowiedz Link Zgłoś
novus_ordo_seclorum Moze masz racje. 08.10.05, 03:12 W kazdym razie pozdrawiam i zycze milego wieczoru tam w Oregon'ie. Odpowiedz Link Zgłoś
t0g Novus: 08.10.05, 06:41 Mozna się łatwo zrazić do tego forum... Szczególnie "na pierwszy rzut oka". Mozna też odkryć pewne zalety i czerpać pewne zadowolenie i korzyści z Forum, o ile się z niego człek nauczy dobrze korzystac. Tutaj, jak łatwo zauważyć, wiele osób przychodzi, by dawać upust róznym swoim frustracjom czy obsesjom. Tacy osobnicy są z reguły "monotematyczni" i po pewnym czasie człowiek ich rozpoznaje. Posty ich są z reguły w kółko o tym samym, więc po jakims czasie nie ma nawet sensu ich otwierać, bo z góry wiadomo, co będzie. Jest tez grupa forumowiczów, którzy nie bardzo potrafią nawet samodzielnie sformułować ciekawej myśli. Przychodzą i czytają, co inni powiedzą i szukają okazji, by powiedzieć coś złośliwego, nieprzyjemnego. Takie osoby najlepiej kompletnie ignorować - samemu nie zaczepiac i broń Boże nigdy nie odpowiadac na ich zaczepki. Na Forum "Aktualności", które obecnie nazywa sie "Aquanet", działała kiedyś bardzo rozumna pani o nicku Felicia. Aquanet to obecnie cień dawnej swietności. Swego czasu jednak "Aktualności" przyciągały grupę, która stanowiła coś w rodzaju forumowej "elity intelektualnej" (oprócz niej było, oczywicie również grono osób, które byłoby trudno nazwać jakąkolwiek elitą). Felicja zaś należała do "scisłej czołówki" tej elity. Jest to osoba zawodowo parająca sie piórem, pisała więc pięknym eleganckim stylem - a do tego równiez bardzo mądrze. Ja na "Aktualnościach" wdawałem sie w różne forumowe pyskówki. Felicja, która mnie lubiła, jednego razu zaczęła mnie upominać (chyba to nie było na publicznym forum, tylko przez e-mail). Sformułowała coś, co ja od tamtej pory nazywam "Zasadą Felicji". Brzmiało to mniej więcej tak: "Słuchaj, ty sie przypatruj poszczególnym osobom na forum i w każdym przypadku zadaj sobie pytanie: czy sądzisz, że gdybyś miał sposobnośc sie zetknąć z ta osobą nie na forum, tylko w realu, to miałbys ochotę z nią utrzymywac towarzyskie kontakty? Jeśli odpowiedź jest twierdząca, to forumowe kontakty miedzy wami mogą sie całkiem dobrze ułozyć. Ale jeśli wydaje ci sie, że w realu z ta osobą nie chciałbys mieć wiele wspólnego, to równiez unikaj kontaktów z nia na Forum". Ja niestety "Zasady Felicji" NIE WZIĄŁEM zbytnio do serca i teraz żałuję. Natomiast, myśle, nie jest zła rzeczą powiedzieć o niej innym ludziom, którzy wydają sie mili, i namawiać ich, by od samego początku pobytu na Forum się nią kierowali. Wiec ja Ciebie niniejszym namawiam, i... Enjoy! Pozdrowienia, t0g PS: Ja to strasznie zchamiałem na Forum tym, więc moze z góry wypada Cię ostrzec: pomny "Zasady Felicji", bądź ostrożny, jeśli chodzi o kontakty z t0g! Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Novus: do t0g (Z jakim przestajesz...) 08.10.05, 10:57 Nie wiem czy mozesz sobie to wyobrazic, ze jeszcze rok temu, zanim wlazlem na to forum, uchodzilem za czlowieka delikatnego i... subtelnego? :-)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Dlaczego polskie fora sa takie dziwne???? 08.10.05, 04:12 novus_ordo_seclorum napisał: > CHAMSTWO i jeszcze raz CHAMSTWO. Wstyd mi to nawet komentowac. Choc > oczywiscie jest tutaj wielu ludzi na poziomie, aczkolwiek dominuje tutaj > CHAMSTWO i NIENAWISC. > > mozna powiedziec inaczej,gdzie indziej mozna powiedziec profowi z loregon state ,ze jest durny,tylko tutaj,jak rowniez tutaj prof z loregon state moze powiedziec jakiejs nieznajomej sobie kobiecie,ze jest przechodzona kurtyzana. masz racje ,ze wiele osob piszacych tutaj zachowuje sie po chamsku i prymitywnie prostacko,ale dzieje sie to dlatego,ze w glebi duszy maja oni wlasne kompleksy i sa nikim innym tylko prostakami. jest tu sporo ludzi fajnych i na poziomie,niestety ci chamscy staraja sie ich przepedzic,aby blyszczec na 5 minut. nietrudno odkryc kto tu ma polot i finezje,a kto nosi tu nie swoje piorka. > > > www.thecommonwealth.org Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who Re: Dlaczego polskie fora sa takie dziwne???? 08.10.05, 10:04 widze ze wy naprawde czytacie chamskie posty? i odpisujecie??? wow ja za dobrze nie wiem co ja tu robie ale na pewno wiem ze filtrowanie spamu emailowego nauczylo mnie bardzo bardzio szybko oceniac zawartosc i nie tracic wiecej niz 135 milisekund, mniej wiecej, na nieciekawe posty :^) Odpowiedz Link Zgłoś
komandos7 Re: Dlaczego polskie fora sa takie dziwne???? 08.10.05, 11:02 Dlatego ze Polska jest krajem przynajmniej dwu-narodowym i inne narodowosci albo inni Polacy im sluzacy sa wrogami i zwasnieni. Nie przesadzaj ze tak jest tylko w Polsce, popatrz na Irlandie lub nawet na EU, PANUJE tam nacjonalizm i nawet faszyzm jesli chodzi o obcokrajowcow. Odpowiedz Link Zgłoś