Dodaj do ulubionych

ale sie glupio czuje

24.10.05, 00:44
wygral kandydat antyrosyjski, bardziej pro-amerykanski, antyniemiecki i nacjonalistyczny.

a ja glosowalem na tego ktory chce Turcje w Europie, jest mniej pro-amerykanski i bardziej pro-europejski niz zwyciezca.

mam chyba male rozdwojenie jazni.
Obserwuj wątek
    • marcus_crassus ps-kaczor zapowiedzial ze byc moze polska misja 24.10.05, 00:47
      w Iraku zostanie przedluzona.

dlaczego ja jednak tak nie lubie tych co mi pierdziela hasla rodem z lenina? solidaryzm,

solidaryzm...

solcidaryzm...

socjalizm....
      • you-know-who czesto gadasz sam ze soba? 24.10.05, 06:41
    • dan34bratdany33 dostales jeszcze pomieszania z poplataniem 24.10.05, 08:09
      • krystian71 Re: dostales jeszcze pomieszania z poplataniem 24.10.05, 08:17
        nie on jeden.Ze strachu.
        Kaczki to legalizm, a jego portal wyraznie prawo narusza.
        PS.a ty co braciszku, cierpisz na bezsennosc?
        • dan34bratdany33 Re: dostales jeszcze pomieszania z poplataniem 24.10.05, 08:21
          krystian71 napisała:

> nie on jeden.Ze strachu.
          > Kaczki to legalizm, a jego portal wyraznie prawo narusza.
          > PS.a ty co braciszku, cierpisz na bezsennosc?
          Ja to jestem ten nocny marek.Tutaj jest 11:20 PM.
          Czekam na swoja siostre zeby sie juz
          zwlekla z wyra.Pewnie tez juz nie dlugo wstanie
          aby cie przywitac.
          • krystian71 Re: dostales jeszcze pomieszania z poplataniem 24.10.05, 08:31
            wpoldo dwunastej w nocy? to jeszcze nie tak pozno, mi sie zdazalo duzej
            posiedziec.Czyli cos mi sie z tymi godzinami pochrzanilo.
            A wiec witaj braciszku,( w IV Rzeczpospolitej ,he,he rzecz jasna )ja za to na
            posterunku, zaspane oczki obmylem ,alleluja i do przodu
            • dan34bratdany33 Re: dostales jeszcze pomieszania z poplataniem 24.10.05, 08:41
              krystian71 napisała:

> wpoldo dwunastej w nocy? to jeszcze nie tak pozno, mi sie zdazalo duzej
              > posiedziec.Czyli cos mi sie z tymi godzinami pochrzanilo.
              > A wiec witaj braciszku,( w IV Rzeczpospolitej ,he,he rzecz jasna )ja za to na
              > posterunku, zaspane oczki obmylem ,alleluja i do przodu
              To za kazdym razem jak beda zmieniac szefa Rzeczpospolitej to dodadza nastepny
              numer?
              • krystian71 Re: dostales jeszcze pomieszania z poplataniem 24.10.05, 08:50
                chyba nie , spojrz na Francje i jej ponumerowane Republiki.
                Tu nie szefa a Konstytucje trzeba zmieniac,i ordynacje wyborcza,eh , marzenia...
        • z_daleka Re: dostales jeszcze pomieszania z poplataniem 24.10.05, 08:22
          krystian71 napisała:

> nie on jeden.Ze strachu.
          > Kaczki to legalizm, a jego portal wyraznie prawo narusza.
          > PS.a ty co braciszku, cierpisz na bezsennosc?
          -----------------------------------
          A ty sie krystek nie boisz o swojego prezydenta?
          • z_daleka Re: krystek? 24.10.05, 08:31
            • krystian71 co? :) 24.10.05, 08:33

• krystian71 Re: dostales jeszcze pomieszania z poplataniem 24.10.05, 08:33
            cos mu grozi ? On zwyczajny...
            Witaj gosciuniu i ty
            • z_daleka Re: dostales jeszcze pomieszania z poplataniem 24.10.05, 08:39
              no, sa dwie moozliwosci...
              Pierwsza, ze zrealizuje swoje plany i doprowadzi do ruiny , te maszyne co ledwo zaczela nabierac
              rozpedu... Druga, ze nic sie nie zmieni... w obydwu przypadkach, sprawe trzeba bedzie nazwac, po
              imieniu, czyli ujawniac prawdziwe oblicze kaczora czyli Kaczorbaum.
              Jestem gotow zalozyc sie o to wirtualnie...
              • krystian71 Re: dostales jeszcze pomieszania z poplataniem 24.10.05, 08:48
                zaklad przyjmuje, choc musialbys 5 lat poczekac na roztrzygniecie,nie wiem,czy
                tak dlugo to forum bedzie w stanie dostarczac mi rozrywki.
                Ale jesli wytrzymasz,to obiecuje zglosic sie po swoja nagrode.
                Piszesz duzymi ogolnikami,wiec trudno mi sie ustosunkowac.Konkretne
                zarzuty,prosze.
                Inna sprawa gosciuniu,ze to byla kampania wyborcza, a ta ma swoje prawa.
                Zawsze sie wsciekalem,ze Kwas 10 lat temu wygral,bo obiecal mieszkania dla
                wszystkich mlodych,a Walesa jeszcze wczesniej 100 milionow.
                Zalatwili mieszkania,ale dla siebie.
                Skoro takie glupie chwyty dzialaja na plebs w tym najglupszym z ustrojow-to
                znaczy,ze nalezy je stosowac,a potem robic swoje.
                • z_daleka Re: dostales jeszcze pomieszania z poplataniem 24.10.05, 09:09
                  I wszystko sie zgadza...zarowno kwas jak i walesa sa na liscie zydow rzadzacych Polska...
                  Nie wchodze w szczegoly , bo nie o nie chodzi. A zaklad stoi. 5 lat to do zmiany warty. Wystarczy
                  jednak rok zeby wiedziec w jakim kierunku sie podaza.
                  • krystian71 Re: dostales jeszcze pomieszania z poplataniem 24.10.05, 09:22
                    rozumiem,ze temat nie bardzo cie interesuje.
                    Zbyt malo w nim o Zydach a i problemu zagrozenia arabskiego nikt nie poruszyl.
                    Wybacz gosciuniu,ale to strata czasu
                    • z_daleka Re: dostales jeszcze pomieszania z poplataniem 24.10.05, 11:30
                      oczywiscie, ze mnie interesuje, ale inaczej niz ciebie ... ze zrozumialych powodow.
                      • krystian71 Re: dostales jeszcze pomieszania z poplataniem 24.10.05, 11:38
                        ze co? chcesz powiedziec,ze juz za rok bedziesz musial rozgladac sie za nowym
                        miejscem osiedlenia.
                        Wiekszy z ciebie pesymista, niz ze mnie cynik
                        • z_daleka Re: dostales jeszcze pomieszania z poplataniem 24.10.05, 11:52
                          krystian71 napisała:

> ze co? chcesz powiedziec,ze juz za rok bedziesz musial rozgladac sie za nowym
                          > miejscem osiedlenia.
                          > Wiekszy z ciebie pesymista, niz ze mnie cynik
                          -------------------
                          Dosyc ekwilibrystyczny wniosek jak na kogos kto mysli o sobie , ze stapa twardo po ziemi.
                          Nie krystek, to nie wchodzi w rachube, rowniez za 5 lat. Za 10 jak dobrze pojdzie, to postaram sie
                          bywac czesciej niz dotychczas, ale to wszystko.
                          • krystian71 Re: dostales jeszcze pomieszania z poplataniem 24.10.05, 11:56
                            no to niebardzo rozumiem przyczyny twoich obaw, tym bardziej,ze nie
                            odpowiedziales mi na post ponizej.
                            • z_daleka Re: dostales jeszcze pomieszania z poplataniem 24.10.05, 12:06
                              krystian71 napisała:

> no to niebardzo rozumiem przyczyny twoich obaw, tym bardziej,ze nie
                              > odpowiedziales mi na post ponizej.
                              ---------------------
                              szczerze mowiac, ja sie nie obawiam, ja sie pytalem czy ty sie nie boisz...
                              Na pytanie wiszace w powietrzu: "a co cie to obchodzi" odpowiedzialbym, ze nadal i nieustannie lubie
                              Polske, nie jest mi obojetna i choc to brzmi pompatycznie , nie jest mi obojetny los Polakow ... tak
                              zupelnie bezinteresownie.
                              • marcus_crassus z daleka - nie wiem czy dokladnie wiesz kim jest 24.10.05, 12:17
                                kaczor. kaczor to naprawde taka Polska odmiana Szarona. Facet jest patriota i zalezy mu na silnej Polsce. To nie jest jakis internacjonalistyczny lewak. On nie przedlozy interesow kogos innego nad Warszawe.

Sa tez minusy - obnoszenie sie z religijnoscia i zdobycie glosow przez gloszenie populistycznych hasel.

Kaczor nie jest zly. Jesli ladnie stworza koalicje z PO nie masz sie czym przejmowac.

Jesli jednak przeszkadzalby Ci kaczor ze wzgledu na jego przykladowo dajmy religijnosc to co bys powiedzial o religijnosci Szarona i wizytach w pewnych miejscach ktore doprowadzily do roznych wybuchow.

Nie krytykuj tego co sam lubisz tylko ze w swoim sosie
                                • z_daleka Re: z daleka - nie wiem czy dokladnie wiesz kim j 24.10.05, 12:25
                                  marcus_crassus napisał:

> kaczor. kaczor to naprawde taka Polska odmiana Szarona. Facet jest patriota i z
                                  > alezy mu na silnej Polsce. To nie jest jakis internacjonalistyczny lewak. On ni
                                  > e przedlozy interesow kogos innego nad Warszawe.
                                  >
                                  > Sa tez minusy - obnoszenie sie z religijnoscia i zdobycie glosow przez gloszeni
                                  > e populistycznych hasel.
                                  >
                                  > Kaczor nie jest zly. Jesli ladnie stworza koalicje z PO nie masz sie czym przej
                                  > mowac.
                                  >
                                  > Jesli jednak przeszkadzalby Ci kaczor ze wzgledu na jego przykladowo dajmy reli
                                  > gijnosc to co bys powiedzial o religijnosci Szarona i wizytach w pewnych miejsc
                                  > ach ktore doprowadzily do roznych wybuchow.
                                  >
                                  > Nie krytykuj tego co sam lubisz tylko ze w swoim sosie
                                  -------------------------------------------------
                                  Nieporozumienie totalne. Nigdy i nigdzie nie pisalem, ze przeszkadza mi czyjas religijnosc. Religijnosc
                                  to sprawa prywatna (powinna byc). Jesli religia miesza sie do polityki i gospodarki to przeszkadza mi
                                  bardzo, szczegolnie w Izraelu (to moja koszula).
                                  • marcus_crassus Re: z daleka - nie wiem czy dokladnie wiesz kim j 24.10.05, 12:35
                                    mi tez sie to nie podoba. jednak uczciwie przyznaje - moj kandydat (Tusk) wypadl gorzej w debatach. Szkoda. To porzadny facet - ale ktos zaspal w kampanii i biedak wypadl po prostu gorzej w dyskusjach z kaczorem. W kazdym razie. Nie bedzie tak zle. Po raz pierwszy nie wybierano w Polsce mniejszego zla. Obaj kandydaci przedstawiaja wizje Polski wywodzace sie z epoki solidarnosci.

Nie jest tak zle.

Pokazowej religijnosci nie lubie. Ale nie jest tez czyms co determinuje moj wybor. Tak samo jak polityka zagraniczna. Zobaczymy co bedzie z gospodarka. W kazdym razie nie jest tak zle.

Sam nie wiedzialem przed tygodniem jeszcze na kogo dokladnie mam glosowac. Kazdy z kandydatow mial swoje plusy i minusy. We will see
                                    • krystian71 Re: z daleka - nie wiem czy dokladnie wiesz kim j 24.10.05, 12:42
                                      napisales:
                                      > Pokazowej religijnosci nie lubie

I ja tez, a zaryzykuje stwierdzenie, ze wiekszosc moich rodakow.
                                      Czy wiesz, co wg moich danych najbardziej zaszkodzilo Tuskowi?
                                      To ten glupi slub religijny, ktory mu jakis matol podpowiedzial , by go brac,w
                                      toku kampanii.
                                      To najwiekszy idiotyzm prawidlowo odczytany przez rodakow.
                                      Bo niby po co ? Jesli dotychczas mu cywilny wystarczal, tak powinno bylo
                                      pozostac,
                                      Kupczenie wiara, to najglupsza z mozliwych metod.Zaden tam dziadek w Wehrmachcie
                                  • krystian71 Re: z daleka - nie wiem czy dokladnie wiesz kim j 24.10.05, 12:37
                                    ktos ci glupot nagadal, wiec nie sluchaj markusa, bo sprowadzi cie na manowce.
                                    Z religijnoscia Kaczorow jest tak zle ,ze przez caly ten okres nie potrafili
                                    zdobyc poparcia Episkopatu dla swojego owczesnego PC.
                                    Takie zakulisowe poparcie mial AWS, a wczesniej rzecz jasna ZChN.
                                    Ojciec Rydzyk, to zupelnie insza inszosc, to typowy sympatyczny , puculowaty
                                    zagonczyk, i kudy tam calej GW i Markusom do niego.Ci ostatni zawsze stawiaja
                                    na blednego konia.
                                    Poczytaj, co najbardziej niby opiniotworcza gazeta w Polsce promuje.
                                    Jeszcze pare tygodni temu.
                                    Glosowanie na Henryke Bochniasz.He,he,he i buhahahhahaha
                                    Czyli gosciuniu, zadny tam katolicyzm, czyst
                                    Czujesz tego bluessa i ten niezamierzony komizm.Zwlaszcza wtedy, gdy podawali,
                                    ze ta kandydatura 20% glosow przyciagnela, gdy onanizowali sie przejsciem
                                    Belki, skompromitowanego premiera do swego obozu,gdy w obronie swojego
                                    kandydata Cimoszki Michnik essey po esseyu tworzyl.
                                    ( domyslam sie,ze to przegapiles, bo twoja durnowata kolezanka dana, nie
                                    wiedziala, rzecz jasna o co chodzi, i trudnego esseya nie potrafila przeczytac)
                              • krystian71 Re: dostales jeszcze pomieszania z poplataniem 24.10.05, 12:22
                                tak, le w swoim pytaniu podparles sie propagandowymi banalami.I nie
                                sprecyzowales swych obaw, mimo mego zapytania
                                Rownie dobrze moglbys zadac mi pytanie,czy nie obawiam sie zlego PR Polski na
                                swiecie,bo Kaczynscy zamierzaja zdelegalizowac homoseksualizm, a dla homosiow
                                utworzyc obozy odosobnienia.To z tego samego podrecznika mlodego izraelskiego
                                agitatora , ktorym sie poslugujesz.:(((
                                • z_daleka Re: dostales jeszcze pomieszania z poplataniem 24.10.05, 12:28
                                  krystian71 napisała:

> tak, le w swoim pytaniu podparles sie propagandowymi banalami.I nie
                                  > sprecyzowales swych obaw, mimo mego zapytania
                                  > Rownie dobrze moglbys zadac mi pytanie,czy nie obawiam sie zlego PR Polski na
                                  > swiecie,bo Kaczynscy zamierzaja zdelegalizowac homoseksualizm, a dla homosiow
                                  > utworzyc obozy odosobnienia.To z tego samego podrecznika mlodego izraelskiego
                                  > agitatora , ktorym sie poslugujesz.:(((
                                  --------------------------------
                                  nawet w sportach polegajacych na okladaniu sie po pysku, obowiazuja pewne zasady. Np nie bic po
                                  jajach. Twoja uwaga o podreczniku mlodego izraelskiego agitatora , to takie skubanie po jajach.
                                  • krystian71 Re: dostales jeszcze pomieszania z poplataniem 24.10.05, 12:46
                                    a jak nazwac twoja uwage, ze Kaczki dobieraja sie do ledwie wychodzacej na
                                    prosta gospodarki.
                                    Skoro sie NIE dobieraja, a tej gospodarce jeszcze duzo brakuje aby WYJSC NA
                                    PROSTA,skoro zostala schlodzona przez ulubienca Sachsa i Wyborczej 13 lat temu.?
                                    Z jakiej broszury korzystasz?
                                    • z_daleka Re: dostales jeszcze pomieszania z poplataniem 24.10.05, 12:53
                                      krystian71 napisała:

> a jak nazwac twoja uwage, ze Kaczki dobieraja sie do ledwie wychodzacej na
                                      > prosta gospodarki.
                                      > Skoro sie NIE dobieraja, a tej gospodarce jeszcze duzo brakuje aby WYJSC NA
                                      > PROSTA,skoro zostala schlodzona przez ulubienca Sachsa i Wyborczej 13 lat temu.
                                      > ?
                                      > Z jakiej broszury korzystasz?
                                      ----------------------------
                                      z zadnej... Wystarczy poczytac i posluchac. Nie wszyscy sa tak zdecydowanie spokojni i zadowoleni jak
                                      ty. Ja nie mam wyrobionej opini w tej sprawie, dlatego spytalem czy sie nie boisz i byl to w najgorszym
                                      racie cios na garde... w zadnym przypadku w jaja.
                                      • z_daleka Re: dostales jeszcze pomieszania z poplataniem 24.10.05, 13:07
                                        interesujaca broszura www.gazeta.pl/0,0.html
                                        • krystian71 Re: dostales jeszcze pomieszania z poplataniem 24.10.05, 13:41
                                          jak to rozumiec?Gdzie w tym linku sa opinie o mozliwej degradacjigospodarki,
                                          ktora ledwie co zaczela sie rozwijac?
                                          To we wczesniejszych wejsciach,a najlepiej wsrod tych obsesji, ktore sie
                                          zaczely 13 lat temu.
              • krystian71 jedno zdanie 24.10.05, 09:18
                zauwazylem w twoim poscie, jedno bledne zalozenie

te maszyne co ledwo
                > zaczela nabierac
                > rozpedu...

gosciuniu, mamy juz bezmala 17 lat po transformacji, cale pokolenie doroslo, np
                moj glab wlasnie moglby dowod osobisty odebrac, gdyby mu sie chcialo zlozyc
                papiery,bo glosowac mogl na paszport.
                17 lat i ty twierdzisz,ze ta maszyna dopiero teraz ruszyla?
                Mylisz sie gosciuniu,powtarzasz komunaly, bo wejscie w statystyki i ekonomiczne
                opracowania jest duzo trudniejsze.
                Tak naprawde gospodarka polska ruszyla z kopyta,po transformacyjnym zalamaniu
                juz w 92 roku, podczac rzadow Olszewskiego i kaczorowego PC.
                (nie chce byc zlosliwy i przypominac ci obietnic Balcerowicza,ktory apelowal o
                6 miesiecy zaciskania pasa- w 89r, a potem juz mialo byc eldorado )
                Ale mniejsza z tym, gospodarka ruszyla,na miejsce utraconych przez konieczne
                redukcje miejsc pracy powstawalu tysiace malych ,czesto jednoosobowych
                firm,wiadomo, w ciezkich czasach Polak Potrafi.I wtedy znowu nad Polska zawisl
                cien Balcerowicza z zadaniem,aby schladzac przegrzana wg niego gospodarke.Po
                upadku Olszewskiego robil to tak skutecznie,ze jeszcze teraz,po 15 latach
                odczuwamy czkawke.
                • oscar62 Re: jedno zdanie 24.10.05, 17:56
                  SZKODA, ZE NIE MA WYBOROW RAZ NA ROK. GDYBY BYLY, ZROBILBYS NATURALNA ROCZNA
                  TRAZNSFORMACJE OD ZYDOWSKICH TEMATOW DO TYCH WYBORCZYCH. TERAZ MAM DOWOD, ZE
                  STAC CI TEZ NA WEWNETRZNE POLSKIE TEMATY. TRZYMAJ TAK MIEDZY JEDNYM PREZYDENTEM
                  A DRUGIM I NIE BEDZIESZ SIE MUSIAL TLUMACZYC CZY JESTES ANTY... CZY NIE.

A TO, ZE KACZYNSKI JEST PROIZRAELSKO NASTAWIONY CI NIE PRZESZKADZA? CHYBA, ZE
                  STAWIASZ NA RYDZYKA - TEN CO PRAWDOPODOBNIE ZMIENIL TENDENCJE WYBOROW - KTORY
                  COS ZMIENI W JEGO STOSUNKU DO ZYDOW?
                  POZDR.

• krystian71 Re: jedno zdanie 24.10.05, 20:14
                    Z MOICH TRADYCYJNIE ANTYZYDOWSKICH HASEL ,POWTORZE TYLKO JEDNO: BALCEROWICZ
                    MUSI ODEJSC.
                    RYDZYK ZADNEGO TRENDU NIE ZLAMAL,JAK JUZ TO MOZE LEPPER SWOIM OSTATNIM APELEM,
                    ZAKLADAJAC,ZE JEGO ELEKTORAT TAKI GLUPI I SAM NIE POTRAFI WYBRAC MIEDZY DWOMA
                    KANDYDATAMI.A WYBORY POWINNY ODBYWAC SIE RAZ NA STO LAT GDY NATURALNA DYNASTIA
                    KROLEWSKA WYGASNIE
                    • oscar62 Re: jedno zdanie 24.10.05, 21:50
                      krystian71 napisała:

> Z MOICH TRADYCYJNIE ANTYZYDOWSKICH HASEL ,POWTORZE TYLKO JEDNO: BALCEROWICZ
                      > MUSI ODEJSC.
                      > RYDZYK ZADNEGO TRENDU NIE ZLAMAL,JAK JUZ TO MOZE LEPPER SWOIM OSTATNIM
                      APELEM,
                      > ZAKLADAJAC,ZE JEGO ELEKTORAT TAKI GLUPI I SAM NIE POTRAFI WYBRAC MIEDZY DWOMA
                      > KANDYDATAMI.A WYBORY POWINNY ODBYWAC SIE RAZ NA STO LAT GDY NATURALNA
                      DYNASTIA
                      > KROLEWSKA WYGASNIE

-----------------------------------------------------
                      PRZECIEZ CALY RZAD SIE ZMIENI, TO DLACZEGO POTRZEBUJESZ W TYM WYPADKU HASLO
                      WOBEC POLITYCZNEGO "NIEBOSZCZYKA". TO JAKAS INERCJA?... ZAWSZE SIE OD CIEBIE
                      COS UCZE. BALCEROWICZ - ZYD?

MARZYSZ O POLSKIM KROLEWSTWIE. TYLKO W NASZYM REJONIE JEST TRADYCJA POSADZENIA
                      NA TRON KROLEWSKI CZLOWIEKA BEZ KORZENI (TYCH KROLEWSKICH). PATRZ FAJSAL W
                      IRAKU I ABDALLA W TRANSJORDANI (PO OKUPOWANIU WEST BANK W 1948 ROKU - JORDANIA).

CZY JUZ URODZIL SIE TAKI, KTOREGO BYS POSADZIL NA KROLEWSKI TRON W TWOJEJ
                      OJCZYZNIE?
                      • krystian71 Re: jedno zdanie 24.10.05, 22:16
                        1/RZAD SIE ZWIENIA A BALCEROWICZ NA SWOIM FOTELU TRWA.JESZCZE NIEJEDNEGO CI SIE
                        PRZYJDZIE NAUCZYC, JESLI RZECZYWISCIE CIE STOSUNKI WEWNATR POLSKIE INTERESUJA
                        2/NIE TYLKO W WASZYM REGIONIE-POCZYTAJ HISTORIE O ROZNYCH UZURPATORACH , OD
                        CESARSTWA RZYMSKIEGO AZ PO NAPOLEONA.
                        3/KANDYDATOW MOZE BYC WIELU,CALY CZAS ROZPACZAM, ZE W SWOIM CZASIE JAN ZAMOYSKI
                        NIE DAL SIE NAMOWIC, TYLKO POPARL BATOREGO.
                        I TAK GORZEJ BYC NIE MOGLO,ZAMOYSCY , W LINI MESKIEJ 400 LAT PRZETRWALI, TAK
                        GENERALNIE WIDZAC, BEZ ZADNEJ PLAMY NA HONORZE
                        • oscar62 Re: jedno zdanie 24.10.05, 23:07
                          krystian71 napisała:

> 1/RZAD SIE ZWIENIA A BALCEROWICZ NA SWOIM FOTELU TRWA.JESZCZE NIEJEDNEGO CI
                          SIE
                          >
                          > PRZYJDZIE NAUCZYC, JESLI RZECZYWISCIE CIE STOSUNKI WEWNATR POLSKIE INTERESUJA
                          > 2/NIE TYLKO W WASZYM REGIONIE-POCZYTAJ HISTORIE O ROZNYCH UZURPATORACH , OD
                          > CESARSTWA RZYMSKIEGO AZ PO NAPOLEONA.
                          > 3/KANDYDATOW MOZE BYC WIELU,CALY CZAS ROZPACZAM, ZE W SWOIM CZASIE JAN
                          ZAMOYSKI
                          >
                          > NIE DAL SIE NAMOWIC, TYLKO POPARL BATOREGO.
                          > I TAK GORZEJ BYC NIE MOGLO,ZAMOYSCY , W LINI MESKIEJ 400 LAT PRZETRWALI, TAK
                          > GENERALNIE WIDZAC, BEZ ZADNEJ PLAMY NA HONORZE
                          -----------------------------------------------------------------
                          WIDZISZ, PRZYJACIELU, JAK NIE PISZESZ O ZYDACH TO JESTES BARDZO PRZEKONUNAJACY
                          (CHOLERNIE CIEZKI SPELLING). A CO DO UCZENIA, PRZYSLOWIE MOWI "CZLOWIEK SIE
                          UCZY I UCZY I W KONCU ZOSTAJE GLUPKIEM" ALE JEDNAK TO NIE ODSTRASZA MNIE OD
                          UCZENIA... A BALCEROWICZ TO ZYD CZY NIE?
                          >
                        • manny_ramirez I powinienes sie od swojego idola uczyc 25.10.05, 01:24
                          Oni nie chcial byc prezydentem, wolal ich tworzyc:)
    • marianna.rokita Re: ale sie glupio czuje 24.10.05, 09:50
      Markus, Slonko ty moje ulubione
      zobacz to:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=30886199
      a w ogole mam o czyms wiesci:)Zglos sie:)
    • tomek404 a mnie sie podoba 24.10.05, 13:07
      Szkoda, ze my nie mamy dwoch Szaronow. Nikt na swiecie nie mial i nie bedzie
      mial takich Kaczynskich i na dodatek ukradli ksiezyc. Sloneczni chlopcy. Lubie
      ich i gratuluje wyboru.
      Tylko teraz jeden z nich powinien zlikwidowac pieprzyk (nie pamietam ktory) i
      beda mogli sie wymieniac funkcjami.
      • krystian71 Re: a mnie sie podoba 24.10.05, 13:42
        Jaroslaw Kaczynski zadnej funkcji nie pelni
        • tomek404 Re: a mnie sie podoba 24.10.05, 13:48

No to mi wytlumacz o co chodzi z tymi blizniakami.
          Osobiscie podobal mi sie Tusk, ale jak juz sa blizniaki, to podobaja mi sie
          chocby przez sam fakt, ze sa blizniakami. Co znaczy, ze Jaroslaw nie pelni
          zadnej funkcji. To co on robi?
          Pozdrawiam
          T44
          krystian71 napisała:

> Jaroslaw Kaczynski zadnej funkcji nie pelni
          • krystian71 Re: a mnie sie podoba 24.10.05, 14:13
            to samo co wczesniej, jest szefem partii o nazwie PIS
            • tomek404 Re: a mnie sie podoba 24.10.05, 14:59
              A szef partii, ktora wygrala, to co robi? Moze takie naiwne pytanie, ale
              chcialbym sie troszke zorientowac.
              • krystian71 Re: a mnie sie podoba 24.10.05, 15:12
                zwykle zostaje premierem, ale nie w tym wypadku.
                Wlasciwie szkoda.Lubie jarka i jego specyficzne poczucie humoru.
                Pamietam jedna debate z starozytnych czasow roku 90-tego.
                Jaroslaw Kaczynski kontra Michnik w TV.Jeden za Walesa, drugi za Mazowieckim.
                He, he to byla czysta przyjemnosc obserwowania co z p. Michnika zrobil
                Kaczynski i co z niego zostalo.Gdy Michnik niedobory argumentow probowal
                nadrabiac wizgiem, wrzaskiem i histerycznymi pokrzykiwaniami.
                Ci co pamietaja , wiedza, ze wtedy, na wlasne zyczenie stracil wszelkie szanse
                dla swojego kandydata.
                Coz , Tomus, takie argumenty nie maja sily przebicia i na TYM forum.
                • tomek404 Re: a mnie sie podoba 24.10.05, 17:48
                  Wybacz, ze Cie molestuje, ale wlasciwie dlaczego nie moze zostac premierem?
                  Co do czesci wrzaskliwej, to uwazam, ze jest to bledne pojecie zwyciestwa na
                  jezyki. Osobiscie wole umiarkowane dyskusje bez dokopywania, ale jak sam wiesz,
                  forum przestaloby byc soczyste i staloby sie nudne. Wiekszosc respondentow woli
                  mordodarcie (bez mordobicia na szczescie).

krystian71 napisała:

> zwykle zostaje premierem, ale nie w tym wypadku.
                  > Wlasciwie szkoda.Lubie jarka i jego specyficzne poczucie humoru.
                  > Pamietam jedna debate z starozytnych czasow roku 90-tego.
                  > Jaroslaw Kaczynski kontra Michnik w TV.Jeden za Walesa, drugi za Mazowieckim.
                  > He, he to byla czysta przyjemnosc obserwowania co z p. Michnika zrobil
                  > Kaczynski i co z niego zostalo.Gdy Michnik niedobory argumentow probowal
                  > nadrabiac wizgiem, wrzaskiem i histerycznymi pokrzykiwaniami.
                  > Ci co pamietaja , wiedza, ze wtedy, na wlasne zyczenie stracil wszelkie
                  szanse
                  > dla swojego kandydata.
                  > Coz , Tomus, takie argumenty nie maja sily przebicia i na TYM forum.
                  • aaki czy mnie też będziesz molestować 24.10.05, 17:55
                    :-))))))))))))))))))))
                    • tomek404 Re: czy mnie też będziesz molestować 24.10.05, 20:06
                      Pod warunkiem, ze nie powiesz Krystianowi :(((

aaki napisała:

> :-))))))))))))))))))))
                      • krystian71 Re: czy mnie też będziesz molestować 24.10.05, 20:19
                        JUZ SIE ROBI, Tomciu, wybacz, to byla przerwa na zycie rodzinne :)))
                        Jaroslaw nie zostal premierem, bo tak mu podpowiedzieli analitycy, moze i
                        slusznie,ze umniejszylo by to szanse jego brata na prezydenture.
                        Rozumiesz?Premier Kaczka, prezydent Kaczka i to blizniak jednojajowy.Wiec bez
                        trudu zrezygnowal z wlasnych ambicji.To zreszta urodzony kingsmaker, kierowca z
                        tylnego siedzenia
                        • tomek404 Re: czy mnie też będziesz molestować 24.10.05, 22:17
                          Szkoda, bo to fajne, ze kiedys kradli ksiezyc, a teraz....rozumiesz co mam na
                          mysli, zreszta kazdy mysli po swojemu, wiec zostawiam w domysle :)))
                          Osobiscie wolalbym, zeby jesli juz wygrali, to niech beda na swoich
                          stanowiskach. Przyznasz, ze to historia, ktora sie juz nie powtorzy.
                          Kiedy bylem malym chlopcem, byli moimi idolami.
                          Pozdrawiam
                          T44
                        • oscar62 Re: czy mnie też będziesz molestować 24.10.05, 23:15
                          "KIEROWCA Z TRYLNEGO SIEDZENIA" - FAJNE. JUZ KIEDYS PYTALEM CO BEDZIE GDY JEDEN
                          Z BRACI KACZYNSKICH ZOSTANIE WYBRANY NA PREZYDENTA A DRUGI NA PREMIERA,
                          PAMIETASZ?
                          • jusuf34brat69remkka Re: czy mnie też będziesz molestować 24.10.05, 23:17
                            oscar62 napisał:

> "KIEROWCA Z TRYLNEGO SIEDZENIA" - FAJNE. JUZ KIEDYS PYTALEM CO BEDZIE GDY JEDEN
                            >
                            > Z BRACI KACZYNSKICH ZOSTANIE WYBRANY NA PREZYDENTA A DRUGI NA PREMIERA,
                            > PAMIETASZ?

a ty to wieszcz jakis?
                            • oscar62 Re: czy mnie też będziesz molestować 24.10.05, 23:25
                              jusuf34brat69remkka napisał:

> oscar62 napisał:
                              >
                              > > "KIEROWCA Z TRYLNEGO SIEDZENIA" - FAJNE. JUZ KIEDYS PYTALEM CO BEDZIE GDY
                              > JEDEN
                              > >
                              > > Z BRACI KACZYNSKICH ZOSTANIE WYBRANY NA PREZYDENTA A DRUGI NA PREMIERA,
                              > > PAMIETASZ?
                              >
                              > a ty to wieszcz jakis?

JESTEM. CZY NIE ZAUWAZYLES?...
    • marcus_crassus juz mam :) 24.10.05, 14:34
      wiecej prosze takich newsow. Wiecej :) wiecej :) baaaardzo dobre :) baaaardzo :)

powiem nawet ze rewelacyjne :D
      • marianna.rokita Re: juz mam :) 24.10.05, 14:48
        Sa lepsze niz rewelacyjne:)Ale na razie siedzimy cicho:))))
        Zawsze mozna wylozyc na stol pokera, nie?
        • marcus_crassus najlepsze asy zawsze trzyma sie w rekawie :P 24.10.05, 14:49
          czym wiecej tym lepiej :P

ale juz ciii. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka