Dodaj do ulubionych

nie myslalam, ze czytanie polskiej gazety

25.11.05, 01:38
od dechy do dechy moze dac tak fantastyczne tematy do dyskusji na forum...
halloooo, aki, pamietasz dyskusje o aferze skor w lodzi i nie tylko?? tak
broniles polskich lekarzy, ze skad, oni tam wcale nie byli zamieszani, ze
bujam, ze zmyslam, juz nie pamietam co tym pisales....
"Dwaj lekarze są oskarżeni o doprowadzenie do śmierci 14 chorych (zdaniem
prokuratury nie ratowali umierających bądź ratowali ich w nieodpowiedni
sposób)." niezle, co???
serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3032708.html
a tu jaki ladny tytulik:
"Lekarz: Honoraria za "skóry" to forma marketingu"
serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,3030578.html

nie ma co gadac, drodzy polacy, fajnie tam u was, polska krajem pijakow i
mordercow..... biednych chorych, liczacych na pomoc, tak bestialsko mordowac,
to tylko w polsce mozliwe, nigdy nie slyszalam o takiej aferze w innym kraju.
nawet arabowie jeszcze nie wpadli na taki pomysl, jak dorabiac sobie do
nedznego zycia....
nu, ciasta sie upiekly, moge isc spac.
a wam radze do szpitala lepiej brac taksowke, jak nie macie wlasnego
samochodu, bo jeszcze nie daj bog, drzewiecki skonczy jak ci chorzy i do tego
sprzedadza go za marne pieniadze, bo duzo to on nie jest warty... :))))
Obserwuj wątek
    • cepimierz Jesteś przewrotna 25.11.05, 01:51
      Bo jak Ci podsyłałem linki do artykułów w polskich gazetach, to żeś je do spóły z innym/inną koleż/ką/anką ob/śmieli/śmiały, że to niby prasówka.

Żałowałem Ci informacji o drastycznych zdarzeniach? Nie.

To czegójś nagle zaczęła robić za odkrywczynię?

I tego.
      • dana33 Re: Jesteś przewrotna 25.11.05, 07:55
        przewrotna? ja pisalam ci, ze czytanie haaretzu to prasowka? widzisz cepku,
        kazdy czyta gazety jakie chce i moze na forum zamiescic linki do artykulow,
        ktore uwaza za interesujace i informujace. ja dotychczas polska prase
        przegladalam bardzo pobieznie. ty czytales israelska prase bardzo dokladnie, a
        reszta czytala anglojezyczna prase tez bardzo dokladnie, wyszukujac tylko i
        wylacznie artykuly szkalujace lub oczerniajce israel i zydow. jako ze zmienilam
        wczoraj kierunek, jak wiesz, wiec zmienilam rowniez sposob czytania polskich
        prasy. teraz wyszukuje taki fajne artykuly z zycia codziennego i podaje wam
        tutaj z wlasnym komentrzem. jestes dobrym nauczycielem, cepku.
    • negevmc Re: nie myslalam, ze czytanie polskiej gazety 25.11.05, 08:18
      Robisz błąd Dana zmeniając ton. To nie da satysfakcji na dłuższą metę.
      Wiem, wiem .. kim ja jestem żeby Cię pouczać ... ale bardziej Ci do twarzy z
      prawdziwą Daną ;-)

Uściski
      • dana33 Re: nie myslalam, ze czytanie polskiej gazety 25.11.05, 08:30
        nu, jako ze ty zyd i ja zydowka i oboje siedzimy w israelu, kraju mordercow,
        oszustow i lichwiarzy, to pozwalam ci mnie pouczac.. nie, ze to cos zmieni, bo
        nauki ktore pobralam na forum swiat gazety wyborczej nie poszly w las...
        nu, ale ty zaczales dopiero teraz, wiec moze po 4 latach nauki u ciebie, zaczne
        kochac kazdego terroryste arabskiego i kazdego polskiego pijaka.... tylko nie
        ustawaj w pokazywaniu mi dobrych stron remeczka... :))))
        usciski dla ciebie i twoich pan... :)))
        • negevmc a propos lichwiarzy 25.11.05, 08:40
          dana33 napisała:

> nu, jako ze ty zyd i ja zydowka i oboje siedzimy w israelu, kraju mordercow,
          > oszustow i lichwiarzy

Będąc ostatnio w Polsce prównałem oprocentowanie kredytów mieszkaniowych,
          kart kredytowych i róznych innych tam i tu.
          Mam poważne watpliwości kto tu jest lichwiarzem... no ale z drugiej strony
          my możemy sobie pozwolić na duzo tańsze kredyty wszak wszystko finansuje
          split :-)

A tu coś tylko trochę związanego z lichwą i kredytami, bardziej z wyborczą
          uczciwością, której notabene nigdzie na świecie nie znajdziesz..
          gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,49621,3030415.html
          • dana33 Re: a propos lichwiarzy 25.11.05, 08:52
            hihihi, czytalam ten artykul..... ty farsztejst negev, polacy uczyli sie
            lichwiarstwa od zydow, nie umniejszaj naszego wkladu w zycie gospodarcze
            polski :)))))

masz racje z ta wyborcza uczciwoscia, ale u nas to trwa pare miesiecy, zanim
            sie cofaja, a w polsce to wszystko idzie w tempie, nawet 2 tygodnie chyba nie
            minelo od wyborow, a juz sie cofaja... ale czekaj, czekaj, to dopiero poczatek,
            zaraz cofna sie i na innych frontach.... nu, polacy to umieja swietnie, cofac
            sie na "z gory upatrzone pozycje", a potem krzyczec, ze caly rzad to zydzi,
            wiec dlatego polska tak marnie wyglada....
            • negevmc parę miesięcy lub trochę więcej 25.11.05, 09:04
              dana33 napisała:

> masz racje z ta wyborcza uczciwoscia, ale u nas to trwa pare miesiecy, zanim
              > sie cofaja

Szaron został wybrany dzieki swojej nieprzejdnanej prawicowości a tu masz babo
              placek - taki zwrot! Drugi raz mu się to nie uda, zrobił błąd..choć
              prawdopodobnie do końca będzie ładnie i majestatycznie wyglądał tonąc. Szkoda,
              mógł tyle dobrego zrobić.
              Mam poważny problem co w marcu zrobić. Szkoda marnowac głos na przegraną sprawę
              więc nie będzie chyba zmiany w moich przyzwyczajeniach, znów dostanie go Awoda.
              Kurcze, tak dobrze żarło i zdechło :-(
              • dana33 Re: parę miesięcy lub trochę więcej 25.11.05, 09:33
                poczekaj, do marca jeszcze dlugo. przeciez powiedzial poprzednio, ze bedzie
                trzeba zrobic viturim.... jestem przekonana, ze wygra i bede na niego
                glosowac... avoda????? perec????? lo be chaim sheli... :))))
            • negevmc Re: a propos lichwiarzy 25.11.05, 09:09
              No i widzisz Danuś. Masz już pierwsze z 71 wyjaśnień problemu ;-)
              • dana33 Re: a propos lichwiarzy 25.11.05, 09:34
                :))))
          • krystian71 Re: a propos lichwiarzy 25.11.05, 08:55
            he,he i to jest to.
            W Polsce juz prawie nie ma bankow w polskich rekach.
            Spostrzegawczy czytelnik polskiej prasy zauwazylby nagly i niespodziewanie
            zazarty atak GW na parabankowa instytucje SKOK-ow,czyli spoldzielczych kas
            oszczed-pozyczkowych,konkurencyjnych i ciagle w polskich rekach :))))
            • dana33 Re: a propos lichwiarzy 25.11.05, 09:35
              aaa, to te polskie banki, krystek, wszystkie w rekach zydowskich??? niezle,
              niezle....
              • krystian71 Re: a propos lichwiarzy 25.11.05, 09:50
                jak to sie ladnie mowi, w rekach miedzynarodowego kapitalu.
                Ja nie wnikam, ale negew trafil kula w plot piszac o tym lichwiarstwie.
                W SKOKU nigdy pozyczki nie bralem,za to skladalem tam pieniazki,gdyz
                oprocentowanie bylo znacznie korzystniejsze i zauwazylem,ze klebil sie tam tlum
                biednych ludzi bioracych niewielkie pozyczki , na niewielkie
                oprocentowanie.Cena tego bylo wplacenie 90 zlotych jako spoldzielczego wkladu
                czlonkowskiego, ktory zreszta , na twoje zadanie rowniez na koncu mogl podlegac
                zwrotowi.
                Te kasy maja bardzo stara tradycje, jeszcze kas Stefczyka, z Wielkopolski pod
                zaborem, kas stricte samopomocowych.
                Poniewaz twierdzisz,ze zaczelas czytac polska prase, choc nie rozumiem, czemu
                zatem zaczelas od GW ( jak twierdzi Najwyzszy Czas, to gazeta zydowska dla
                Polakow,a wiec pisana po polsku) musisz zauwazyc bezprzykladny atak jakim
                potraktowano te Kasy.
                Zadzialalo lobby bankierow zazdrosnych czy zaniepokojonych o pewien bardzo
                istotny segment tego rynku.
                • dana33 Re: a propos lichwiarzy 25.11.05, 10:12
                  gazeta wyborcza, mowisz, to nie odpowiednia lektura dla kogos, kto chce
                  sprawdzic, co wszystko sie dzieje w polsce? to co mi radzisz, krystek? tylko
                  nie pisz ze mam sluchac radio maryja... daj cos takiego radykalnego, wiesz,
                  zebym mogla znalezc jakies paralele z israelem... :)))
                  • krystian71 Re: a propos lichwiarzy 25.11.05, 10:35
                    tylko Najwyzszy Czas, Dana, ale musialabys zaprenumerowac, w internetowym
                    wydaniu www.nczas.com tylko niektore artykuly,a raczej felietony.
                    Tylko uprzedzam cie, jesli w miedzy czasie stalas sie zwolenniczka PIS-u i
                    Kaczynskich, to miej swiadomosc,ze tam nie bardzo ich lubia.
                    Ale za to ja lubie gazety o pogladach adekwatnych do sytuacji, a nie w
                    przymusowym pakiecie.
                    RM ani telewizji Trwam ci nie polecam,bo ilekroc wlaczylem zawsze szla jakas
                    audycja religijna, rozaniec,albo program krajoznawczy, to nie dla ciebie
                    Lepiej poczytaj juz,co na temat RM ma GW do powiedzenia i nie wysilaj sie,by
                    siegac do zrodel,bo to wymaga jakiegos wysilku
            • z_daleka Re: a propos lichwiarzy 25.11.05, 10:23
              krystian71 napisała:

> he,he i to jest to.
              > W Polsce juz prawie nie ma bankow w polskich rekach.
              -------------
              jak bonie dydy, krystek, nie chce byc zlosliwy...ale czy cos wogole zostalo w
              Polsce w polskich rekach? Co np. ty masz w swojej rece? I kto jest temu
              winien... poza zydami ,oczywiscie.
              • krystian71 Re: a propos lichwiarzy 25.11.05, 10:38
                nic, za wyjatkiem myszki i swojej malutkiej firemki.
                nawet nie moge powiedziec,ze swoja rodzine silna reka trzymam.
                A generalnie, w polskich rekach-niewiele.
                Pare wiosek pod Lowiczem,PKP i czesciowo Orlen.
                Na pytanie,kto jest temu winien sam sobie odpowiedziales
                • z_daleka Re: a propos lichwiarzy 25.11.05, 11:28
                  Wydajesz o sobie i o swoich rodakach krystek, bardzo zle swiadectwo. Z twoich
                  wypowiedzie cuzamen, mozna wywnioskowac, ze jestescie nieudacznikami,
                  pozbawionymi wolnej woli i checi do walki. Obcy zabieraja wam wszystkie
                  zabawki, mowia wam co i jak robic , a wy jak bezwolne i bezrozumne stado
                  dajecie sie pociagac i popychac z jednaj na druga strone piaskownicy. Szczerze
                  ci powiem krystek, ze mam o Polsce i Polakach lepsze zdanie niz ty.
              • dana33 Re: a propos lichwiarzy 25.11.05, 10:42
                ujjjj, ale sie usmialam....
                tego bonie dydy to nigdy nie slyszalam.... to z jakiego jezyka, bo jest mi
                jasne ze polacy na takie smieszne wyrazenie nie sa w stanie wpasc.... jezyk
                polski dzisiaj, ku.., to zupelnie ku.., inny jezyk, jaki my, ku.. znamy.
                wiec ku.., polacy musieli, ku.., zerznac to, ku.., swietne powiedzonko, od,
                ku.., kogos innego.... :))))
                • krystian71 Re: a propos lichwiarzy 25.11.05, 11:20
                  nie zgrywaj sie danusia, jesli chodzilas do przedszkola,to na pewnodo polskiego.
                  Chyba z poltora roku temu,uswiadomilem cie,ze Ku.. to tylko i wylacznie znak
                  interpunkcyjny, oczywiscie w meliniarskich srodowiskach,ale czasem i u
                  inteligencji przyjety, gdy sie chce moc uczuc wyrazic.
                  Czy w Israelu tez takie slowo wytrych macie? Zapewne tak, pytam z czystej
                  ciekawosci...
                  • dana33 Re: a propos lichwiarzy 25.11.05, 11:45
                    dzieciaki cos tam maja, ale nie ku.., tylko keilu, czysto po polsku
                    znaczy "czyli", wiec mowia tak:
                    jezyk hebrajski dzisiaj, czyli, to zupelnie czyli, inny jezyk, jaki my, czyli
                    znamy. wiec czyli, israelczcy musieli, czyli, zerznac to, czyli, swietne
                    powiedzonko, od, czyli, kogos innego.... :))))

cholerycznie zasmiecaja jezyk, nie?
                    ja to wiesz, jako zydowka i corka ubowca, z prywatna inicjatywa, mieszkalam w
                    dobrej dzielnicy i w tym przedszkolu dzieci wsie byly dzieciami ubowcow i
                    najprawdopodobniej tez zydow, no bo wiesz, tylko zydy byly w ub. tam sie takich
                    slow nie uzywalo.
                    • krystian71 Re: a propos lichwiarzy 25.11.05, 13:06
                      keilu moze nie, ku.. tez pewnie nie.
                      Ale jak bone dydy???
                      No dana,gdzies ty sie chowala?
                      • dana33 Re: a propos lichwiarzy 25.11.05, 13:28
                        wq lodzi, krystek, w lodzi. ganc zydowskie miasto, farsztejst.. i pelne ubowcow.
    • dan34bratdany33 [...] 25.11.05, 10:00
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • dana33 Re: nie myslalam, ze czytanie polskiej gazety 25.11.05, 10:16
        nie, nie strzelaja, bo w polsce nikt nie nosi broni... wiesz, zerowiec, wszyscy
        moi przyjaciele, ktorzy byli w israelu, zgodnie powiedzieli, ze w polsce nie
        byloby mozliwe dac kazdemu zolnierzowi bron, tak jak to jest u nas, bo by
        natychmiast taki wybil wszystkich przechodni na ulicy....
        natomiast polska ma doskonale udokumentowane mordy na dzieciach, ktore sie
        potem pakuje w beczki, na wyrzucaniu mlodych dziewczyn z pociagow, na
        maltretowanie niemowlat..... pisalam kiedys to zero, ze jak bylam w polsce
        poltora roku temu, to mnie ostrzegali przed jazda pociagiem? a potem widziala
        tych pasazerow, co zamykali drzwi przedzialu ze strachu, ze wejdzie im jakis
        bandzior to przedzialu.... nu, wiesz, polski bandzior.... ten broni swojego
        interesu ze hej....
    • tees1 nie pij tyle 25.11.05, 11:52
      po pijaku wychodzi z ciebie prawdziwy charakter i otwarcie cieszysz sie z
      cudzego nieszczescia

nic dziwnego ze ta wojna zydowsko-arabska nie ma konca. oba semity.
      • dana33 Re: nie pij tyle 25.11.05, 13:29
        ja nie pije, tees, w zyciu jeszcze nie bylam pijana. nie lubie ludzi, ktorzy
        traca nad soba kontrole. ja jej nie trace. nigdy.
    • aaki droga danusiu 25.11.05, 17:34
      ponieważ coś tam mi zarzucasz to racz dokładnie poszukac w archiwum moich wypowiedzi(masz w tym wprawę),a potem zabierz się do pisania
    • ariadna-enta Re: nie myslalam, ze czytanie polskiej gazety 25.11.05, 20:13
      Co się z Tobą dzieje kobieto to już chyba 5 uszczypliwy post pod adresem
      Polaków.Nie chcę niczego sugerować ,ale może odpocznij od tego forum,wyjrzyj
      przez okno na piękny izraelski krajobraz i wyluzuj. Mówię to z dobrego serca.
      Chyba nie chcesz przeskoczyć naszych antysemutów,czyżbyś miała tak niskie
      ambicje?
    • eres2 Re: nie myslalam, ze czytanie polskiej gazety 25.11.05, 21:11
      Dana: nie ma co gadac, drodzy polacy, fajnie tam u was, polska krajem pijakow i
      mordercow..... biednych chorych, liczacych na pomoc, tak bestialsko mordowac,
      to tylko w polsce mozliwe, nigdy nie slyszalam o takiej aferze w innym kraju.
      nawet arabowie jeszcze nie wpadli na taki pomysl, jak dorabiac sobie do
      nedznego zycia....
      eres: Opamietaj sie Dano! Uzeraj sie dowoli z antysemitami, ktorych jest w
      naszym kraju co niemiara - co zreszta widac na nin. forum - ale Twoje
      uogolnianie to dokladnie ta sama niegodziwosc, co stawiajnie przez roznych
      remekkow znaku rownosci miedzy Morellami i WSZYSTKIMI Izraelczykami.

Dana: ...to tylko w polsce mozliwe,
      eres: Jest rzecza bezdyskusyjna: lekarze-degeneraci z lodzkiego pogotowia to
      wyjatkowo zwyrodniali zbrodniarze, ale przeciez nie dlatego do licha, ze sa
      Polakami! Podobnie, jak zbrodnie Morella czy mecenasow Gancwajcha i Lejkina
      (czynili to takze z pobudek koniunkturalnych) nie sa typowe dla Zydow.
      Jestes Dano w bledzie, nie sa ci lekarze z lodzkiego pogotowia - niestety -
      wyjatkami na tym Bozym swiecie. A to, ze nigdy o podobnych zbrodniach majacych
      miejsce w innych krajach nie slyszalas, nie znaczy, ze ich nie bylo. Ptrzed
      niewielu miesiacami swiat obiegly doniesienia o pewnym "poczciwcu" lekarzu w
      USA, ktory usmiercil dziesiatki starszych ludzi wyludziwszy uprzednio od nich
      ich dobra. Podobne wypadki, choc nie na taka skale, mialy miejsce i w Holandii,
      po zalegalizowaniu w tym kraju eutanazji.
    • grzegorz1948 Re: Dana kiecke wypralas? 25.11.05, 21:41
      Wiesz co Danus ty mozesz wszystko robic a pozostaniesz tylko gwiazda izraelska!
      • dana33 Re: Dana kiecke wypralas? 25.11.05, 23:21
        a ty co glupku forumowy? ty myslisz, ze ja chce zostac gwiazda polska? u was?
        tych swiatowych antysemitow, gwiazda kraju, ktory wydal takich zbrodniarzy jak
        tysiace szmalcownikow???? absolutnie wystarczy mi byc gwaizda israelska.
        ty to nawet gwiazda essenska nie jestes. ty takie male, prostackie, polskie
        zero....
        • grzegorz1948 Re: Dana kiecke wypralas? 25.11.05, 23:42
          juz na posterunku glupku forumowy?
          wszystko sie zgadza, nic nie wnosze nowego, to moze w koncu przestaniesz za mna
          latac? masz tu duzo bardziej interesujacych partnerow do wymiany zdan, wielu
          nawet na twoim poziomie. wiesz, takim wiesniacko-prostacko-polskim. czystej
          razy polacy, nawet nie kropla krwi zydowskiej. jazda, spadaj facio....

Danus nie wysilaj sie bo i tak sie powtarzasz.O jakich ty szmalcownikach mowisz?
          Czy o tych samych co Fredzio tzn swojej rodzince.Chcialem ci tylko przypomniec
          ze Anne frank-tak ta z Amsterdamu-zdradzili wspolnicy jej ojca!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka