Dodaj do ulubionych

W Rumunii powstaną amerykańskie bazy wojskowe

02.12.05, 18:20
Żeby się nie zdziwili, jak Al-Kaida podłoży im jakąś niespodziankę.
Obserwuj wątek
    • szymbura Re: W Rumunii powstaną amerykańskie bazy wojskowe 02.12.05, 18:26
      to wcale nie zwiększy zagrożenia, inne kraje są tak samo narażone na terroryzm...
    • 100a100 Re: W Rumunii powstaną amerykańskie bazy wojskowe 02.12.05, 19:14
      Kraje kaukaskie pod presja Rosji wymawiaja Amerykanom zezwolenia na zakladanie
      baz wojskowych a nawet miedzyladowania w drodze do Afganistanu. Majac bazy w
      Rumunii Amerykanie moga kontrolowac strategicznie wazny region Morza Czarnego i
      doleciec bez klopotu do Iraku, Afganistanu , Iranu itd.. Nie wiadomo,co powie
      Rosja, jesli Amerykanie zaloza tez nad Morzem Czarnym typowo morskie bazy
      wojskowe.
      • bombay_saphire Re: a co Rosja moze powiedziec ?? ;-)))))))))))) 02.12.05, 23:19
        no cio ??;-))))lepiej niech sie zastanowia rosjanie co zrobia jak ich ukraincy
        z sewastopola wyrzuca , dzierzawa bazy konczy sie w 2015 roku i kilka
        kolejnych wybrykow putinowskiego gazpromu moze sprawic, ze ukraincy sie wkurza
        i flote czarnomorska trzeba bedzie pociac na zyletki ;-)) ( na baltyk te czolna
        nie doplyna )
        • zigzaur Re: a co Rosja moze powiedziec ?? ;-)))))))))))) 03.12.05, 11:23
          Biedne i zahivowane kraje trzeciego świata mają siedzieć cicho.
      • presentation1 Re: W Rumunii powstaną amerykańskie bazy wojskowe 03.12.05, 05:49
        Moze zaloza bazy w Wenezueli?
      • herr7 z Turcji jest bliżej 03.12.05, 10:37
        nie mówiąc o Omanie czy Arabii Saudyjskiej. Chodzi o Iran i region Kaukazu. Być
        może wiadmość, że Rosjanie wysyłają swoje kompleksy przeciwlotnicze do Iranu
        nie jest przypadkowa.
    • che.guevara I tym sposobem Rumunia zamyka sobie drogę do UE. 02.12.05, 19:37
      • zigzaur Re: I tym sposobem Rumunia zamyka sobie drogę do 02.12.05, 23:01
        Przeciwnie.
        Szeroko otwiera. Także do NATO.
        • xx23 Re: I tym sposobem Rumunia zamyka sobie drogę do 03.12.05, 00:35
          zigzaur napisał:

> Przeciwnie.
          > Szeroko otwiera. Także do NATO.

Mala korekta : Rumunia jest juz w NATO. I Bulgaria takze. Pozdrawiam , xx23.
          • zigzaur Re: I tym sposobem Rumunia zamyka sobie drogę do 03.12.05, 11:24
            Ach, faktycznie.
            Czyli Rumunia postępuje zupełnie logicznie.
    • meerkat1 W Bulgarii powstaną amerykańskie bazy wojskowe 02.12.05, 22:13
      krzysztof_lodz napisał:

> Żeby się nie zdziwili, jak Al-Kaida podłoży im jakąś niespodziankę.

Np. na Rondzie Dudajewa. ;-)

NB Bazy amerykanskie stworzone zostana rowniez na terenie BULGARII!

Bulgarzy i Rumuni JUZ zacieraja rece na mysl o dziesiatkach tysiecy cywilnych
      stanowisk pracy w okolicznej infrastrukturze uslugowej.

A szwabska ekonomistka <eva> nie wie czy sie cieszyc, czy plakac, ze 60
      tysiecy "jankeskich okupantow" zlikwiduje swe bazy w Bunderepublik!

Bo z jednej strony to okupanci, ale z drugiej- 12% bezrobocie w RFN wzrosnie
      wowczas jeszcze bardziej.

JAK NIE UROK, TO SRACZKA! ;-(((
      • 3m05 W Bulgarii powstaną amerykańskie bazy wojsko 02.12.05, 22:22
        Meerkat: "Bulgarzy i Rumuni JUZ zacieraja rece na mysl o dziesiatkach tysiecy
        cywilnych stanowisk pracy w okolicznej infrastrukturze uslugowej".

"Infrastruktura uslugowa" to w tlumaczeniu: bary, burdele, przemyt, handel
        narkotykami i inne "uslugi" bez ktorych amerykanscy GIs nie moga przezyc.

• eva15 spadaj dziadu posthitlerowski 03.12.05, 00:47
        spadaj dziadu i naucz się wreszcie trochę kultury, znudziło mi się w końcu
        twoje głupkowate chamstwo i KŁAMSTWA. Ja w przeciwieństwie do twojego Busha z
        Hitlerem nic wspólnego nie miałam. Widać trzeba ci wiele razy powtarzać, aby
        wreszcie dotarło, że to twoj Bush czerpał korzyści z pracy przymusowej w
        Auschwitz, co zarzucają mu Zydzi.

"...President Bush (...) and his family have been keeping a secret from them
        for over 50 years about Prescott Bush, the president's grandfather. According
        to classified documents from Dutch intelligence and US government archives,
        President George W. Bush's grandfather, Prescott Bush made considerable profits
        off Auschwitz slave labor."

jewish.com/modules.php?name=News&file=article&sid=769
        Masz tępaku polskie tłumaczenie, żeby dotarło:

"..Prez. Bush z rodziną ukrywali przez ponad 50 lat prawdę o Prescocie Bushu,
        dziadku prezydenta. Zgodnie z dokumentami holenderskiego wywiadu oraz archiwum
        rządu USA (!!!!) dziadek prez. George Busha, Prescott Bush osiągał znaczne
        zyski z niewolniczej pracy w Auschwitz.."

Za każdą chamską odzywkę pod moim sadresem, jeśli ją zauważę i będę mieć czas i
        nastrój dostaniesz powtórkę tego tekstu, plus kpiny z twojej Condom-Lizy, aż
        dotrze do ciebie osiołku, że powinieneś się opanować, bo mi się znudziiłooo
        twoje prostactwo.

• eva15 Meerkat - spadaj dziadu posthitlerowski 03.12.05, 00:48
          • eva15 Re: Meerkat - spadaj dziadu posthitlerowski 03.12.05, 00:59
            no chyba, że ZALEZY ci na tym by ostatni neoconsowy oszołom z forum poznał
            prawdę o hitlerowskiej przeszłości Bushów. Może znów szykujesz się do kolejnej
            zmiany frontu i, jak przyznało na szczura, opuszczasz tonący okręt na koniec
            probując zebrać punty na nową przyszłość.
            • crichton1 Re: Meerkat - spadaj dziadu posthitlerowski 03.12.05, 02:17
              Dziewczyno, piszesz o kulturze wypowiedzi, a najwyraźniej nie masz o niej pojęcia.
              • bungo5 Re: Meerkat - spadaj dziadu posthitlerowski 03.12.05, 02:35
                crichton1 napisał:

> Dziewczyno, piszesz o kulturze wypowiedzi, a najwyraźniej nie masz o niej
                >pojęcia.

Chyba jestes nowy i nie wiesz jak sie meerkat zachowuje. Reakcja evy15 jest i
                tak mocno spozniona i za grzeczna. To straszny prymityw i ciagle wyzywa od
                faszystow na oslep.
                • zigzaur Re: Meerkat - spadaj dziadu posthitlerowski 03.12.05, 11:27
                  W każdym razie, zobaczyliśmy prawdziwą twarz "lewicowej intelektualistki" evy15.

Zresztą, ja wolę efkę16 od evy15.
                  • eva15 Re: Meerkat - spadaj dziadu posthitlerowski 03.12.05, 11:56
                    Ze też tobie wszystko trzeba wyjaśnać:

zobaczyłeś co najwyżej, biedaku, że znudziły mi się chamskie wyzwiska mojej
                    osoby od rzekomych faszystek. Na dodatek ubiża mi miłośnik Bushów po łokcie
                    upapranych w III Rzeszę. To trochą za dużo dobrego, więc przemówiłam do
                    niego "prezydentem" i jest spokój. Kulturalne prośby na meerkataa nie działają.
                    • zigzaur Re: Meerkat - spadaj dziadu posthitlerowski 03.12.05, 13:52
                      Uprzejmie evci odpowiadam:
                      Już wcześniej i bezskutecznie prosiłem o uzasadnienie nazywania mnie "biedakiem"
                      lub "nieszczęśnikiem". Ale nie liczę na to.

Być może lewicowi intelektualiści tego nie wiedzą, ale istnieją pewne standardy
                      prawa karnego, znane od czasów rzymskich. Mówią one między innymi, że:
                      - statusu oskarżonego nie dziedziczy się, nawet gdyby Mr. Prescott Bush został
                      kiedykolwiek oskarżony (załóżmy), to jego potomstwo nie miałoby z tym nic wspólnego
                      - istnieje też domniemanie niewinności i przedawnienie, sam fakt podniesienia
                      zarzutów przeciwko Prescottowi Bushowi przez jakąś gazetę niczego nie przesądza.

Patrząc z innej strony, określenie "hitlerowiec" (lub podobne) jest w ustach
                      lewicowego intelektualisty nie obelgą lecz komplementem. Chodzi o to, że Adolf
                      Hitler był z punktu widzenia lewicowych intelektualistów osobą pozytywną. Oto,
                      dlaczego:
                      - integrował Europę w sposób socjalistyczny i etatystyczny
                      - wypowiedział wojnę USA
                      - wskazał niepokornym Polakom miejsce w szeregu
                      - zawarł układ pokojowy z Rosją (jak na tym wyszedł, to inna sprawa).
                      Dlatego też, jeśli lewicowa intelektualistka porównuje kogoś do hitlerowca, to
                      nie oznacza to stosunku negatywnego.
                      • meerkat1 [...] 03.12.05, 13:53
                        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                      • eva15 Masz to w ręku 04.12.05, 01:51
                        zigzaur napisał:

> Uprzejmie evci odpowiadam:
                        > Już wcześniej i bezskutecznie prosiłem o uzasadnienie nazywania
                        >mnie "biedakiem " lub "nieszczęśnikiem".

Nic na to nie mogę. Te określenia są ściśle związane z treścią wypowiedzi
                        oponenta, a na tą JA wpływu nie mam.

>Ale nie liczę na to.

Jest to tylko i wyłącznie w twoim ręku.
                        • eva15 Re: Masz to w ręku 04.12.05, 01:56
                          Spróbuj poprosić kogoś "oblatanego" o dokonanie logicznej analizy twoje
                          wypowiedzi o Bushu, Hitlerze, dziedziczeniu winy w kontekscie mojej wypowiedzi.
                          Może po tym pojmiesz, czemu odpowiadam jak odpowiadam, i że nie kryje się za
                          tym chęć urażenia ciebie.
        • dziwak4 Re: spadaj dziadu posthitlerowski 03.12.05, 00:55

Wydaje mi sie "eva15", ze mamy bardzo podobne poglady
          na polityke USA i jej ocene.
          Niestety,w polityce nie to sie liczy, i jezeli ktos
          pstepuje tak jak mysli to przepadl.
          Skad wiesz,ze Rumunia nie jest przeciwna USA? a to co robi
          robi dlatego,aby na tym skorzystac;w zaleznosci od sytuacji,
          jak sie zmieni to sie zmieni.
          W polityce tzeba byc elastycznym i spoznienie duzo kosztuje;
          poza tym czasami trzeba poswiecic zycie ludzkie,aby potem bylo
          lepiej,ale to juz wyzsza szkola jazdy.
          Pozdrowienia,
          :)
          • dziwak4 Re: spadaj dziadu posthitlerowski 03.12.05, 02:20

Chcialbym Cie ostrzec "eva15",ze popelniasz blad
            czepiajac sie przeszlosci i to dosc dalekiej G.W.Busha.
            Co to ma do rzeczy?Przeciez nawet syn i ojciec to zupelnie
            rozne osoby,tutaj mozesz porownac sobie G.W.Busha i jego brata
            Governera Florydy Jeb Busha.
            A tak,skoro juz weszlismy na ten temat to czy wiesz kim byla
            rodzina Jezusa Chrystusa tzn.rodzina Jego Matki,Przenajswietszej
            Panny zawsze Dziewicy.Poszukaj i dowiedz sie,ze to bylo najgorsze
            bagno na ktorym wyrosl tak piekny kwiat jak Maryja.
            Duzo jeszcze musisz przemyslec,zanim zaczniesz pisac bez glepszego
            zastanowienia,Wiecej logiki lub serca, u Ciebie jest brak obydwu.
            Przykro mi,pozdr.
            :)
            • jan_r_k Logika u lewactwa? 03.12.05, 03:36
              Szanowny Panie:
              Logika u lewactwa? Niech Pan sobie przypomni, że wyjące lewactwo dało Złotą
              Palmę w Cannes filmowi Michaela Moore'a, który pokazywał szczęśliwe życie
              dzieci w Iraku pod rządami Saddama Hussajna...

Ciut wcześniej, lewactwo całego świata demonstrowało pod hasłem "Pershingom w
              Europie mówimy NIE" a jeszcze wcześniej "Ręce Precz od Kraju Rad". Zgodzi sie
              Pan pewno, że lewactwo wyznawało gorącą miłość do Stalina, Chruszczowa,
              Breżniewa, Andropowa, Czernienki i Gorbaczowa tylko z powody nienawiści do
              kapitalizmu i USA.

Jan K.

A swoją drogą, za ksywą "eva15" (mediapool.de) kryje się facet, dawniej członek
              (to "Freudian slip") KC i agent SB.
              JK
              • bogdantadus Re: Logika u lewactwa? 03.12.05, 04:41
                jan_r_k napisał:

(bzdury - ciach)

> Jan K.
                >
                > A swoją drogą, za ksywą "eva15" (mediapool.de) kryje się facet, dawniej członek
                >
                > (to "Freudian slip") KC i agent SB.

A dzisiaj sprzedaje ogorki i sardynki w "mediapool.de"?
                Tak przypuszczalem: przeciwienstwo lewaka to lewus i olewus.
        • meerkat1 [...] 03.12.05, 11:55
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • eva15 szybko cię durniu usunięto, nawet GW twoje 03.12.05, 12:03
            chamstwo obrzydło
      • bogdantadus sa kraje, ktore wszystkie nieszczescia zaliczaja.. 03.12.05, 10:46
        meerkat1 napisał:

> Bo z jednej strony to okupanci, ale z drugiej- 12% bezrobocie w RFN wzrosnie
        > wowczas jeszcze bardziej.
        >
        > JAK NIE UROK, TO SRACZKA! ;-(((

Moj znajomy jest taksowkarzem w miescie gdzie stacjonowali i przestali.
        Twierdzi, ze woli zarobic te 10€ mniej i miec spokoj z rozwrzeszczana, czesto
        agresywna gowniateria smierdzaca moczem i tanim alkoholem.

JAK NIE UROK, TO PRZEMARSZ WOJSKA! (mawiala moja babcia)
    • marekgdan Gaz z rosji do rumunii podrozeje o 200%! 02.12.05, 23:24
      a moze troche mniej?czy ktos chce sie zalozyc?
    • langston Pewnie nastepne bede na Ukrainie... 02.12.05, 23:32
      ...a my pozostaniemy w mocnym gejo-uscisku europejkim.
      • dziwak4 Re: Pewnie nastepne bede na Ukrainie... 02.12.05, 23:41

Rumunia robi bardzo dobry deal.
        Polaczki uczcie sie od swych niedalekich
        sasiadow.
        Zwiazaliscie sie z jaka walaca sie EU moralnie
        i finansowo,oraz z Watykanem aby miec moralnego kaca.
        Oby tak dalej,polskie barany.
        • langston Re: Pewnie nastepne bede na Ukrainie... 02.12.05, 23:43
          Polska tez chciala... ale coz nie lezymy w dobrym gograficznie miejscu.
          • crichton1 Re: Pewnie nastepne bede na Ukrainie... 03.12.05, 02:24
            Dokładnie tak. Amerykanie wybierając miejsce na bazy nie kierowali się
            sentymentem ani staraniami rumuńskich polityków. Lokalizacja baz w Rumunii a nie
            w Polsce ze strategicznego punktu widzenia (oczywiście amerykańskiego nie
            polskiego) jest dużo bardziej uzasadniona.
    • lavojtek Re: W Rumunii powstaną amerykańskie bazy wojskowe 02.12.05, 23:51
      Putinowi ze zlosci peknie zyla i moze wkoncu krew zaleje tego ssyna.
    • shoovar Re: W Rumunii powstaną amerykańskie bazy wojskowe 03.12.05, 00:01
      a ponoc mialy powstac w Poslce tak prasa pisala, niby to za zaangazowanie w
      Iraku .... hehehehe
    • dox1 Re: W Rumunii... ZNOWU polacki PRZEGRALY!!!!!!!!!! 03.12.05, 00:24
    • ddrobnic PAX ROMANIA!!! 03.12.05, 00:24
      A tak bardzo nasze kolejne rządy z prawa do lewa prosiły naszych wspaniałych
      sojuszników by się do nas przenieśli z RFN a oni jak zykle zrobili jak
      chcieli!!!
      Ale może to i nawet dobrze bo w zamian za korzyść w postaci kilkuset miejsc
      pracy dla polskich dostawców żywności i parę tysięcy $ wydanych rocznie na
      pamiątki dla rodzin dzielnych krzewicieli wolności i pogromców światowego
      terroryzmu teraz przynajmniej jeszcze mamy jakieś realne szanse na samoistne
      zaistnienie na arenie międzynarodowej, szczególnie w UE, w której jako 6 kraj
      Unii możemy walczyć o pozycje rozgrywającego a nie tylko biednego klienta!!!
      A dodatkowym bonusem decyzji naszych atlantyckich przyjaciół jest kilka rakiet
      mniej w Kaliningradzie skierowanych na żyzne góry i doliny naszej ojczyzny:)
      • m_a_k Re: PAX ROMANIA!!! 03.12.05, 03:52
        a czegoz sie wiecej mozna spodziewac po tych gesiopasach,pastuch musi miec
        zawsze pana aby czul delikatny ucisk podkutego zoldackiego buta na swojej
        skoroni,przedtem byl pan sowiecki,a tyroz bydzie un hamerykanski,o!!
        • langston Re: PAX ROMANIA!!! 03.12.05, 10:37
          Jasne. Ty za to wolisz gejowy euro-uscisk w pewnej czesci ciala.
    • cheese.exe Re: W Rumunii powstaną amerykańskie bazy wojskowe 03.12.05, 11:06
      ...wiecie co a ja realnie przewiduję w niedługim czasie jakąś (niedaj Boże)
      wojnę na wielką skalę, to co się dzieje to jej zalążki - świat idzie na psy i
      niepotrafi żyć w pokoju...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka