Dodaj do ulubionych

uzyteczny idiota

29.12.05, 13:33

wczoraj na innym watku nazwalem remmka uzytecznym idiota (dla niemcow), nieco
pozniej zapytalem explicita o jego komentarz . Watek zlikwidowano.
ponawiam pytanie do explicita
pzdr
Obserwuj wątek
    • explicit Re: uzyteczny idiota 29.12.05, 18:01
      Chyba przegapilem , nie wiem o co ci chodzi ,...

uklony

==============================================================================

wczoraj na innym watku nazwalem remmka uzytecznym idiota (dla niemcow), nieco
      pozniej zapytalem explicita o jego komentarz . Watek zlikwidowano.
      ponawiam pytanie do explicita
      pzdr
      • markv501 Re: uzyteczny idiota 29.12.05, 18:35
        zwrocilem uwage remkkowi, ktory domaga sie sadu nad zloczyncami ubieglego
        rezimu, ze przed sadem nie uda sie udowodnic bez cienia watpliwosci ich winy i
        przewod sadowy wyrzadzi szkode Polsce i radzi beda jedynie Niemcy. Remmek
        zasluzylby w tem wypadku na miano "uzytecznego (dla Niemcow) idioty".
        Ty zwrociles uwage, ze dowod bez cienia watpliwosci wymagany jest jedynie w
        gardlowych sprawach. Zgodzilem sie, czesciowo, bo wiezienny wyrok na 80-cio
        latka jest wyrokiem smierci.
        Spytalem sie tez co myslisz o okresleniu "uzyteczny idiota" do osoby remkka?
        pzdr
        ps. watek skasowano
        • explicit Re: uzyteczny idiota 29.12.05, 19:05
          Niby w jaki sposob posluzy to Niemcom ? Jesli wiek ma byc kryterium w szukaniu
          sprawiedliwosci to Morel czy Wolinska miga spac spokojnie , o to ci chodzi ?

A sadzisz o tym ? On ma 85 lat , oczyszczony ze stawianych mu zarzutow - Gdyby
          dzis deportowano wszyskich ktorzy klamali proszac o pobyt w tym kraju to
          przerzedzilo by sie troche , szczegolnie wsrod Zydow ,...

uklony

U.S. judge orders accused Nazi Demjanjuk deported
          =================================================
          Thu Dec 29, 2005 12:31 AM GMT

CLEVELAND (Reuters) - John Demjanjuk, a retired auto worker once thought to be
          the sadistic Nazi death camp guard "Ivan the Terrible", can be deported back to
          his native Ukraine, a U.S. judge ruled on Wednesday.

Chief U.S. Immigration Judge Michael Creppy ruled that Demjanjuk would not
          likely face prosecution if he were sent from the United States to Ukraine,
          Germany or Poland and ordered his removal.

Demjanjuk, 85, had appealed to the Immigration Court for relief from a previous
          ruling from Creppy that he could be deported.

Demjanjuk claimed that he could be charged, prosecuted or face torture if he
          were sent back to Ukraine. The U.S. government argued that Demjanjuk had not
          shown that any such treatment was likely.

Demjanjuk was found guilty of lying to gain entry to the United States.

Demjanjuk, whose case has been in U.S. courts for three decades, lives in the
          Cleveland, Ohio, area.

A federal judge previously revoked Demjanjuk's U.S. citizenship on multiple
          grounds, including his "willing" service in a unit "dedicated to exploiting and
          exterminating" Jewish civilians in Nazi-occupied Poland.

In 2002, following a trial, a federal judge in Ohio ruled that the government
          had proved that Demjanjuk was an armed guard at Sobibor, Majdanek and
          Flossenburg concentration camps.

A federal appeals court affirmed the decision and the case was then brought
          before the immigration judge to approve deportation.

Demjanjuk has denied he was ever a World War II death camp guard, saying he was
          in the Soviet Army but spent much of the war as a German prisoner.

© Reuters 2005. All Rights Reserved.

• markv501 Re: uzyteczny idiota 29.12.05, 21:00
            w skrocie: - na forum niektorzy wspominali, ze oboz Morela byl dla
            volksdeutczow. Obrona latwo moze znalezc wsrod folksdeutczow osobnikow ktorzy
            nie kochali hitlera ale tez i Polski. My mozemy sobie uwazac ich za zdrajcow.
            Ale prawo nie zmusza aby mniejszosci kochaly przybrana ojczyzne. poniewaz mysmy
            ich zle traktowali to moze hitler mial racje,
            2) po ewentualnym procesie swiat(?, napewno Niemcy) bedzie mowil o polskim
            obozie. To dla niektorych i Oswiecim bedzie polskim. Bedziesz tlumaczyl
            swoim znajomym roznice.
            A Niemcy chetnie podziela sie odpowiedzialnoscia, don't they?
            pzdr
            • krystian71 o co ci chodzi w tym belkocie 29.12.05, 22:05
              pytam,bom naprawde zainteresowany.
              Polskich obozow nie ma i nie bylko i przekonasz sie,ze to raczej swiat sie tez
              o tym przekona.Kto szedl w zaparte i dlaczego klamal.

Bidulinko,ciagle ci sie zdaje,ze czasy te same co 16 lat temu,gdy Polska swoim
              glosem nie mogla mowic, i za jej plecami kazde zydowskie oszczerstwo rzucone
              bylo brane za pewnik,zwlaszcza,ze Niemcy juz sie okupili i wiecej od nich
              wydoic sie nie da...
              Morel TEZ nie byl funkcjonariuszem jakze ochotnym POLSKIEGO obozu.To chyba
              jasne,skoro go wlasnie polska strona a i niemiecka do odpowiedzialnosci chce
              pociagnac.
              • markv501 Re: o co ci chodzi w tym belkocie 29.12.05, 22:46
                ktos zlikwidowal moje poprzednie wypowiedzi, a teraz przypisuje sie mi slowa
                ktorych nie wypowiedzialem.
                A wiec:1) Morel i inni moga byc draniami ALE ZA DRANSTWO SIE NIE SADZI
                przed sadem prokurator musi wykazac wine bez sladu watpliwosci. Explicit
                w tym miejscu zwrocil mi uwage, ze to wymaganie jest tylko w sprawach
                gardlowych. Zgadzam sie ale tylko czesciowo, nie warto wchodzic w szczegoly.
                2) Prokurator ma swoich swiadkow ale i obrona ma swoich. Nie jestem prawnikiem,
                ale troche procesow widzialem. Jesli nie wierzysz ze obrona moze miec swiadkow
                to zapytaj Explicita, albo podaj pare zarzutow a ja juz podam ci strategie
                obrony.Zaloze sie, ze Explicit sie ze mna zgodzi (niechetnie).
                3) w trakcie procesu moga wyjsc fakty niekorzystne dla aktu oskarzenia,
                np. obrona powola niezydowskich funkcjonariuszy, albo folskdojczy, ktorzy nie
                kochali zarowno hitlera jak i Polski czyli byli ofiarami. My folksdeutczow
                mozemy uwazac za zdrajcow ale skoro byli przeciwnikammi hitlera to.. . itd...
                Ja, przyznaje sie nie jestem prawnikiem, ale zapytaj sie prawnika jakie bylyby
                klopoty z wytoczeniem sprawy. Explicit choc nieprawnik chyba to potwierdzi.
                Podobne klopoty mialy ( i nadal maja) prawie wszystkie kraje Europy.
                Sprobu wymyslec argumenty contra a nie kolejne inwektywy.
                pzdr
                • i-love-2-ski Re: o co ci chodzi w tym belkocie 29.12.05, 22:54
                  markv501 napisał:

> ktos zlikwidowal moje poprzednie wypowiedzi, a teraz przypisuje sie mi slowa
                  > ktorych nie wypowiedzialem.
                  > A wiec:1) Morel i inni moga byc draniami ALE ZA DRANSTWO SIE NIE SADZI
                  > przed sadem prokurator musi wykazac wine bez sladu watpliwosci. Explicit
                  > w tym miejscu zwrocil mi uwage, ze to wymaganie jest tylko w sprawach
                  > gardlowych. Zgadzam sie ale tylko czesciowo, nie warto wchodzic w szczegoly.
                  > 2) Prokurator ma swoich swiadkow ale i obrona ma swoich. Nie jestem prawnikiem,
                  >
                  > ale troche procesow widzialem. Jesli nie wierzysz ze obrona moze miec swiadkow
                  >
                  > to zapytaj Explicita, albo podaj pare zarzutow a ja juz podam ci strategie
                  > obrony.Zaloze sie, ze Explicit sie ze mna zgodzi (niechetnie).
                  > 3) w trakcie procesu moga wyjsc fakty niekorzystne dla aktu oskarzenia,
                  > np. obrona powola niezydowskich funkcjonariuszy, albo folskdojczy, ktorzy nie
                  > kochali zarowno hitlera jak i Polski czyli byli ofiarami. My folksdeutczow
                  > mozemy uwazac za zdrajcow ale skoro byli przeciwnikammi hitlera to.. . itd...
                  > Ja, przyznaje sie nie jestem prawnikiem, ale zapytaj sie prawnika jakie bylyby
                  >
                  > klopoty z wytoczeniem sprawy. Explicit choc nieprawnik chyba to potwierdzi.
                  > Podobne klopoty mialy ( i nadal maja) prawie wszystkie kraje Europy.
                  > Sprobu wymyslec argumenty contra a nie kolejne inwektywy.
                  > pzdr

wiesz pomimo,ze kiedys zastanawiales sie kim ja jestem,niewiele trzeba sie
                  zastanawiac nad tym kim ty jestes. te 1500 osob,ktore zginely z rak bandyty to
                  nie jest "zbrodnia" wystarczajaca,aby staruszka postawic przed prokuratorem,lub
                  co najmniej odciac mu emeryturke w wysokosci 5000 zl/miesiac? a co do
                  przedawnienia zbrodni,szkoda,ze nie ganiles wiesenthala (mam nadzieje,ze nie
                  pomylilam pisowni) ten by na pewno sie z toba zgodzil. i jeszcze jedno polskie
                  obozy smierci juz od dawna sa na tapecie pewnych krajow,ciekawe kto za tym
                  stoi,aby celowo falszowac prawdy historyczne w stosunku do narodu,gdzie wojna
                  miala tak brutalny przebieg i gdzie wiele ludzi narazalo wlasne zycie,aby ocalic
                  innych,any idea pal?

87-letni dziś Morel od 1993 roku mieszka w Izraelu. Dokładnie po tym jak w
                  Polsce wszczęto śledztwo w sprawie ludobójstwa, do którego doszło na terenie
                  obozu. Przypuszcza się, że podczas jego komendantury w wyniku nieludzkiego
                  traktowania więźniów, bicia i braku zabezpieczenia im elementarnych warunków
                  egzystencji zginęło ponad 1500 osób. W kwietniu 2004 r.
                • krystian71 Re: o co ci chodzi w tym belkocie 29.12.05, 23:09
                  To nie byly inwektywy.Twoje uzasadnienie:
                  "2) po ewentualnym procesie swiat(?, napewno Niemcy) bedzie mowil o polskim
                  obozie. To dla niektorych i Oswiecim bedzie polskim. Bedziesz tlumaczyl
                  swoim znajomym roznice"

uznaje za glupi i nieudolny szantaz, moze mytlumaczysz,czemu akurat tego
                  argumentu uzyles, gdy zwlaszcza tu , na tym forum kazdy wie jak jest on
                  falszywy i kllamliwy???
                  Dlatego napisalem,ze to jest belkot

w trakcie procesu moga wyjsc fakty niekorzystne dla aktu oskarzenia,
                  > np. obrona powola niezydowskich funkcjonariuszy, albo folskdojczy, ktorzy nie
                  > kochali zarowno hitlera jak i Polski czyli byli ofiarami. My folksdeutczow
                  > mozemy uwazac za zdrajcow ale skoro byli przeciwnikammi hitlera to.. . itd...

i dalej to samo , czyli ten sam belkot.
                  Co ma wspolnego z przypisaniem winy czlowiekowi (?) odpowiedzialnemu za
                  funkcjonowanie obozu wynalezienie funkcjonariuszy o innym niz on pochodzeniu
                  czy folksdojczy
                  Wina musi byc udowodniona w kazdym przypadku skazania ,przed kazdym sadem, w
                  kazdym cywilizowanym kraju, nie rozumiem,czemu o tym wspomicasz.
                  Morelzapewne umrze bez sadu i swad po sobie pozostawi i to taki na wieki wiekow
                  amen o ktorym polskie dzieci kiedys w podrecznikach beda sie uczyc.
                  Ze byl takiustroj, ktorego funkcjonaiusze byli nietykalni i byl taki kraj,
                  ktory wlasnych zbrodniarzy ochranial
                  • markv501 Re: o co ci chodzi w tym belkocie 29.12.05, 23:46
                    skoro mowisz, ze belkot to pewnie masz racje.
                    ALe nie formulujesz oskarzenia, a tylko mowisz o "swadzie" po Morelu.
                    Czyli doszedles do mojego wniosku.
                    JESTEM PEWIEN,, ZE POTRAFISZ JASNO I LOGICZNIE OBRONIC MNIE PRZED ZARZUTAMI i
                    to bez belkotu.
                    pzdr
                • explicit Re: o co ci chodzi w tym belkocie 30.12.05, 00:25
                  Zgadzam sie , z klauzula , ze to nie twoj problem , dostarczcie zbrodniarza ,
                  reszte zostawcie prokuratorowi i sedziom , niech oni sie martwia ,...

Sam fakt Israel ze daje azyl zbrodniarzom i przestepcom roznej masci swiadczy
                  sam o sobie , inna sprawa to anemiczne dopominanie sie o niego , powod taki ze
                  duzo przy korycie w dzisiejszej Polsce nie jest zainteresowane grzebaniem w
                  przeszlosci - Dla przykladu : Ojciec bylego prezydenta , nijaki Stoltzman byl
                  komendantem podobnego obozu na Pomorzu , (rattlera tata byl jego gosciem) brat
                  Michnika nie bez powodu dal noge z Polski - Takich jak oni jest wiecej .

Nie musze przypominac ze w aparacie ucisku na wyzszych stanowiskach zaczynajac
                  na Bermanie wladze reprezentowali dysproporcjonalnie zydowscy komunisci ,...

Kto ci powiedzial ze oboz w Swietochlowicach byl dla volksdojczow ? To co ja
                  wiem wieziono tam i mordowano niewygodnych , akowcow , a nawet dzieci bo takimi
                  mozna nazwac 14-16-to letnich chlopcow ,...

Oboz w Swietochlowicach byl obozem komuny , nie kojarz tego z Polska , bo ci co
                  tym procederem sie zajmowali przywieziono w sowieckich teczkach do Polski

Pominales milczeniem sprawe Demjanjuka , tez dziadzius , mial pecha ze podpadl
                  Zydom i przezyl , nic wiecej , z opowiadan tych co przezyli obozy , a znalem
                  takiego , wiemy bez ze najgorliwszymi capo's byli koszerni - Wielu z nich
                  przezylo i zyja w Israel'u

uklony

2) Prokurator ma swoich swiadkow ale i obrona ma swoich. Nie jestem prawnikiem,
                  ale troche procesow widzialem. Jesli nie wierzysz ze obrona moze miec swiadkow
                  to zapytaj Explicita, albo podaj pare zarzutow a ja juz podam ci strategie
                  obrony.Zaloze sie, ze Explicit sie ze mna zgodzi (niechetnie).
              • markv501 Re: o co ci chodzi w tym belkocie 29.12.05, 23:31
                Dobra, jest troche faktow ale jest tez troche bla, bla, bla. Najpierw o tem
                drugim. Nigdy nie zastanawilem sie kim jestes. Twoj styl i ogolniki nie
                interesuja mnie. Po co wyciagnelas tego Wiesentala nie mam z nim nic wspolnego,
                tracisz energie na ogolniki warto byloby wiecej o konkretach. Na jakiej
                podstawie sugerujesz ze Zydzi przypisuja Polsce obozy i czy rzeczywiscie ja
                przewodze temu spiskowi.
                Teraz o konkretach. Zgoda Morel byl draniem, ale pamietasz faceta popelnil
                podwojne morderstwo ale prokurator nie przekonal lawnikow.
                Kim bylo te 1500 wiezniow. Zaloze sie ze oficjalnie byl to oboz dla niemieckich
                faszystow. W jakich okolicach byl ten oboz? Bo jesli na terenach Odzyskanych to
                wladze dzierzyl sowiecki komendant. Piszesz, ze warunki byly nieludzkie.
                Obrona odpowie : Czy to wina Morela? On Morel chodzil do komendanta
                sowieckiego, pare razy w sprawie poprawy aprowizacji, pierwszy raz sowiecki
                komendant go opieprzyl, za drugim razem powiedzial ze od jutro zywnosc
                przeznaczona dla Lwowiakow przesle do obozu dla niemieckich faszystow, skoro
                takie jest zelanije Morela. I znajda sie swiadkowie.

1500 wiezniow, powiadasz, wiekszosc pewnie hitlerowcow. Czy wiesz, ze alianci
                (Anglicy, Amerykanie) przetrzymywali w obozach setki tysiecy zolnierzy
                niemieckich, z tego dziesiatki tysiecy wymarlo. W Europie w tych latach byl
                glod. Wyzywienie jencow bylo na ostatnim miejscu na liscie.
                • i-love-2-ski Re: o co ci chodzi w tym belkocie 29.12.05, 23:38
                  nie bardzo rozumiesz koneksje miedzy wiesenthalem a morelem,szkoda. czlowiek o
                  twojej inteligencji powinien chwycic w lot to ogniwo. tam gdzie mieszkasz
                  rowniez powinienes wiedziec kto stoi za falszerstwem prawd
                  historycznych,przeciez to jasne i proste jak 2+2. idz do jakiejkolwiek szkoly i
                  zapytaj dzieci czym byl holocaust i kto jest jemu winien,zobacz podreczniki
                  szkolne,co mowia o wojnie,poczytaj pare czolowych gazet, getting my drift.. a
                  ten co zabil 1500 ludzi to nie dran,to morderca. a co do mojej energii to nie
                  martw sie o nia,dbam o to by byc w formie,fizycznej i psychicznej to pomaga w zyciu.
                • i-love-2-ski Re: o co ci chodzi w tym belkocie 29.12.05, 23:42
                  i jeszcze jedno,nie mowimy tu o jencach niemieckich,tych rowniez nie powinno sie
                  tak traktowac,mowimy tu o polakach zakatowanych na smierc juz po wojnie,poczytaj
                  kogo bronisz.
                  slupca.com.pl/index2.php?tekst=true&id=1593
                • i-love-2-ski Re: o co ci chodzi w tym belkocie 29.12.05, 23:50
                  a tu jaki ladny z niego chlopak i taki ludzki dla swoich i obcych,ciekawe
                  dlaczego teraz boi sie konfrontacji. przeciez on tak chetnie i latwo oskarzal
                  innych i to jak surowo,a jakie mial metody,tylko pozazdroscic izraelowi kogo u
                  siebie prztrzymuje.
                  www.starwon.com.au/~korey/morel.htm
                  • aaki Re: o co ci chodzi w tym belkocie 30.12.05, 00:31
                    nie znam sie na prawie ale czy taki proces nie mógłby sie odbyc zaocznie?
                    przeciez i tak chodzi w gruncie rzeczy bardziej o osąd moralny niż o faktyczne ukaranie morela (jesli by został uznany winnym)
                    • i-love-2-ski Re: o co ci chodzi w tym belkocie 30.12.05, 00:40
                      aaki napisała:

> nie znam sie na prawie ale czy taki proces nie mógłby sie odbyc zaocznie?
                      > przeciez i tak chodzi w gruncie rzeczy bardziej o osąd moralny niż o faktyczne
                      > ukaranie morela (jesli by został uznany winnym)

byc moze nie mozna tego zrobic,a byc moze polsce nie zalezy na tym,aby
                      zbrodniarzy typu morela ukarac,bo wtedy musieliby zadrzec z izraelem,a tego nie
                      chca robic.
                      • aaki Re: o co ci chodzi w tym belkocie 30.12.05, 00:46
                        no, jesli jestesmy impotentami to nie oskarżajmy panny izrael,ze nam nie chce dac...
                        • i-love-2-ski Re: o co ci chodzi w tym belkocie 30.12.05, 00:48
                          aaki napisała:

> no, jesli jestesmy impotentami to nie oskarżajmy panny izrael,ze nam nie chce
                          > dac...

a raczej zastanowmy sie dlaczego jestesmy impotentami. trudno z motyka na
                          ksiezyc leciec,ale na sama mysl o lustracji wiele polakow dostaje drgawek,dlaczego?
                          • aaki Re: o co ci chodzi w tym belkocie 30.12.05, 00:55
                            morel jest zydem (co w sumie nie jest az takie istotne). ale był jednoczesnie pracownikiem komunistycznego aparatu bezpieczenstwa,a spadkobiercy niegdysiejszych mocodawców pana samuela nadal mają spore wpływy formalne i nieformalne we władzach róznego szczebla
                            tego procesu nie chce nie tylko morel i izrael ale i pare osób w dzisiejszej polsce
                            • i-love-2-ski Re: o co ci chodzi w tym belkocie 30.12.05, 01:10
                              aaki napisała:

> morel jest zydem (co w sumie nie jest az takie istotne). ale był jednoczesnie p
                              > racownikiem komunistycznego aparatu bezpieczenstwa,a spadkobiercy niegdysiejs
                              > zych mocodawców pana samuela nadal mają spore wpływy formalne i nieformalne we
                              > władzach róznego szczebla
                              > tego procesu nie chce nie tylko morel i izrael ale i pare osób w dzisiejszej p
                              > olsce

w to nie watpie,sa to te same osoby,ktore glosno oburzaja sie na lustracje,a
                              powiazania maja he,he nie moge glosno bo mnie GW wytnie:)
                            • explicit Re: o co ci chodzi w tym belkocie 30.12.05, 01:26
                              Nareszcie jakis kumaty (jak u was mowiom) ci co byli przy korycie , sa przy
                              korycie i beda przy korycie - Troszke wieksza zgraja , nic sie nie zmienilo ,
                              moj ojciec byl prorokiem ,...

uklony

spadkobiercy niegdysiejszych mocodawców pana samuela nadal mają spore wpływy
                              formalne i nieformalne we władzach róznego szczebla
                      • explicit Re: o co ci chodzi w tym belkocie 30.12.05, 00:47
                        Don't hold your breath , rachel - Nie odbedzie sie z powodow ktore wymienilem w
                        poprzednim poscie ,... Wyobrazasz sobie , jakby sie rozgadal :)

uklony

byc moze nie mozna tego zrobic,a byc moze polsce nie zalezy na tym,aby
                        zbrodniarzy typu morela ukarac
                        • i-love-2-ski Re: o co ci chodzi w tym belkocie 30.12.05, 00:50
                          explicit napisał:

> Don't hold your breath , rachel - Nie odbedzie sie z powodow ktore wymienilem w
                          >
                          > poprzednim poscie ,... Wyobrazasz sobie , jakby sie rozgadal :)
                          >
                          > uklony
                          >
                          > ==============================================================================
                          >
                          >wiem o tym,ale jakby zaczal gadac to mozna by zawsze powiedziec,ze stary i mu
                          sie myli,a poza tym jego kumple tez juz starzy. zobacz,nawet jaruzel za bardzo
                          kustyka aby przed sadem stanac,biedulinka,a zawsze taki prosty byl,no,no.
                          • markv501 Re: o co ci chodzi w tym belkocie 30.12.05, 16:11
                            Do explicita: nie widze analogii z Demianjukiem. Jesli dobrze pamietam to
                            prokuratr chcial udowodnic, ze Dem to byl tzw ivan terrible. Tego nie
                            udowodnil. Dem chca wyrzucic ze Stanow za to ze ukryl fakty ze swojej sluzby
                            wojskowej. Do czego sam sie przyznal. Jesli cos sprawa Dem potwierdza to teze
                            ze przewod sadowy moze nie isc po mysli oskarzyciela, nie prawda-li?

Tak samo moze byc w sprawie Morela. Zeznania swiadkow oskarzenia beda brane
                            pod lupe (czy swiadek byl w obozie, czy tylko slyszal …itd .). Wielu naocznych
                            swiadkow juz nie zyje. Zeznania swiadka ktory jedynie slyszal nie sa silnym
                            argumentem. Do zeznan swiadkow obrony stosuje sie zasade prawdopodobienstwa.
                            Przykladowo: w obozie panowal glod obrona twierdzi, ze oskarzony staral sie o
                            zwiekszenie racji. Obrona ma swiadkow , a takze odpowiednia korespondencje.
                            Nawet jesli swiadkowie nie zyja to
                            odmowa zwiekszenia racji zywnosciowych przez miejscowego sovieckiego lub
                            polskiego komendanta jest prawdopodobna. W obozie wiezniowie umierali na
                            tyfus. Obrona twierdzi ze oskarzony apelowal do Czerwonego Krzyza o peniciline.
                            Przedstawiciel Czerw Krzyza odmowil z przykroscia jako ze obiecal amerykanom
                            ze penicilina bedzie wykorzystana wylacznie w celu leczenia polskich dzieci.

Przykladow mozna mnozyc: moja teza : Oskarzyciel moze sprawe przegrac. Co w
                            tym zdaniu jest zaskakujace , co jest heretyczne? Sprawa sadowa moglaby
                            przyniesc szkode Polsce a korzysci Niemcom .

PZPR rozumialo to dobrze niwytaczano procesu przeciwko komendantom Berezy
                            Kartuskiej , bo nieodzownie narzucaloby sie ilosciowe porownanie wiezniow ( ile
                            przeszlo przez Bereze – stu ?)

W zakonczniu , z innej beczki : Rosjanie w odpowiedzi na Katyn twierdza ze
                            Polacy
                            W swoich obozach zabili, zaglodzili 50 tys. Jencow sov., resztki armii
                            Tuchaczewskiego. Kristianie spojrz na mape I oblicz odleglosc od ujscia Narwy
                            do granicy pruskiej, piechor taka odleglosc pokonalby w ciagu dnia a
                            kawalerzysta w ciagu kilku godzin. Poszperaj w starych pruskich gazetach ,
                            pewnie pisza ilu soldat poddalo sie lokalnym – pruskim wladzom. Ilu z nich
                            sluzylo w armii hitlera . Zapewniam cie ze jest to ciekawsze zajecie od
                            rozwiazywania zagadki otczestwa Lenina.
                            pzdr
                            ps. Rachelka w jednym miejscu mowi o 1500 wiezniow Morela w innym o 1500 ofiar
                            smiertelnych obozu, ktora z tych liczb jest prawidlowa?

• i-love-2-ski Re: o co ci chodzi w tym belkocie 30.12.05, 16:51
                              markv501 napisał:

>
                              > ps. Rachelka w jednym miejscu mowi o 1500 wiezniow Morela w innym o 1500 ofiar
                              > smiertelnych obozu, ktora z tych liczb jest prawidlowa?
                              >
                              lubie takich dociekliwych,a moze spytaj sie rodzin tych ofiar. mnie szczegolnie
                              podobal sie fakt zabijania mlodych dzieci palka bejsbolowa,moze chlop mial
                              zaciecie sportowe i nie mogl tego ziscic w polsce,ale na pewno mu sie to udalo w
                              nowej ojczyznie. brawa dla statystykow,tym jak wiadomo najbardziej zalezy na
                              liczbach,a nie na wspolczuciu dla ofiar. podoba mi sie rowniez twoj fakt
                              wnoszenia innych zbrodni na talerz,ale jak mowie pan wiesenthal sie tu znowu
                              klania,pomysl dlaczego.
                              • remekk Re: o co ci chodzi w tym belkocie 30.12.05, 17:03

> > ps. Rachelka w jednym miejscu mowi o 1500 wiezniow Morela w innym o 1500
                                > ofiar
                                > > smiertelnych obozu, ktora z tych liczb jest prawidlowa?
                                > >
                                > lubie takich dociekliwych,a moze spytaj sie rodzin tych ofiar. mnie
                                szczegolnie
                                > podobal sie fakt zabijania mlodych dzieci palka bejsbolowa,moze chlop mial
                                > zaciecie sportowe i nie mogl tego ziscic w polsce,ale na pewno mu sie to
                                udalo
                                > w
                                > nowej ojczyznie. brawa dla statystykow,tym jak wiadomo najbardziej zalezy na
                                > liczbach,a nie na wspolczuciu dla ofiar. podoba mi sie rowniez twoj fakt
                                > wnoszenia innych zbrodni na talerz,ale jak mowie pan wiesenthal sie tu znowu
                                > klania,pomysl dlaczego.
                                >
                                Jakos dyskusje nt liczby swoich ofiar traktuja mniej nonszalancko ... .
                                Ale cóz podwójna "etyka" - nihil novi sub sole .
                                • markv501 Re: o co ci chodzi w tym belkocie 01.01.06, 15:26
                                  zapytalem Raszelke grzecznie o ilosc ofiar, oboz na 1500 wiezniow i drugi na
                                  1500 smiertelnych ofiar to rozne obozy.
                                  Remmkowi nnie bede odpowiadal. Moj pierwszy post ktos skasowal. Niedlugo potem
                                  remmek w swoim poscie przypisal mi zdania ktorych nie napisalem, czyli sklamal
                                  (moim zdaniem). O kasacje podejrzewam remmka.

PYTAM ; czy to ty remmmek usunales moj post?
                            • krystian71 :no wiec jeszcze raz o co ci chodzi w tym belkocie 30.12.05, 17:14
                              Rosjanie w odpowiedzi na Katyn twierdza ze
                              > Polacy
                              > W swoich obozach zabili, zaglodzili 50 tys. Jencow sov., resztki armii
                              > Tuchaczewskiego. Kristianie spojrz na mape I oblicz odleglosc od ujscia Narwy
                              > do granicy pruskiej, piechor taka odleglosc pokonalby w ciagu dnia a
                              > kawalerzysta w ciagu kilku godzin. Poszperaj w starych pruskich gazetach ,
                              > pewnie pisza ilu soldat poddalo sie lokalnym – pruskim wladzom. Ilu z n
                              > ich
                              > sluzylo w armii hitlera

co chciales przez to powiedziec?

ze ci co trafili do Morela
                              najpierw sluzyli u Hitlera
                              a jeszcze wczesniej Tuchaczewskiego
                              no i co z tego?
                              • markv501 Re: :no wiec jeszcze raz o co ci chodzi w tym bel 30.12.05, 17:45
                                wyraznie powiedzialem ze z innej beczki i ciekawsze od dociekan o otczestwie
                                Lenina
                                pzdr
                                • i-love-2-ski Re: :no wiec jeszcze raz o co ci chodzi w tym bel 30.12.05, 17:50
                                  markv501 napisał:

> wyraznie powiedzialem ze z innej beczki i ciekawsze od dociekan o otczestwie
                                  > Lenina
                                  > pzdr

a czy tak samo mowisz o ofiarach holocaustu,ze teraz trudno dociec kto ich zabil
                                  wiec ich mordercy nigdy nie powinni byc skazani,a w miedzyczasie tyle innych
                                  trupow bylo naokolo wiec po co zawracac sobie glowe? stosujac twoja logike nigdy
                                  ninkogo nie mozna byloby skazac,bo nikt nie jest czysty.masz dosyc miekke serce
                                  jesli chodzi o zbrodnie popelniane na pewnych nacjach,ciekawe czemu?
                                  ps.zbrodnie dokonane przez morela sa do udowodnienia,problem lezy w
                                  izraelu,ktory nie chce bandziora wydac.
                                • krystian71 Re: :no wiec jeszcze raz o co ci chodzi w tym bel 30.12.05, 18:02
                                  no to pokontynuuj,skoro to ma byc takie ciekawe ,bo ja nie idze zadnego
                                  logicznego zwiazku miedzy dwoma zdaniami w tej samej niby beczce.Co maja
                                  wspolnego bolszewiccy jency z 20 roku z odlegloscia miedzy Narwa a pruska
                                  granica?W tej twojej beczce ogorki ze sledziami cuzamen do kupy.
                                  • markv501 Re: :no wiec jeszcze raz o co ci chodzi w tym bel 30.12.05, 19:11
                                    Rosjanie usprawiedliwiaja Katyn wczesniejsszym o 20lat stosunkiem Polakow do
                                    ich jencow. Poniewaz ich armia zajmowala duze terytorium to sila rzeczy
                                    ich oddzialy znajdowaly sie blisko granicy pruskiej i tam szukaly schronienia.
                                    czy tak bylo to ja nie wiem ale podaje ci temat do rozmyslan ciekawszy moim
                                    zdaniem niz dociekanie nad pochodzeniem otczestwa lenina
                                    pzdr
                                    • i-love-2-ski Re: :no wiec jeszcze raz o co ci chodzi w tym bel 30.12.05, 20:16
                                      markv501 napisał:

> Rosjanie usprawiedliwiaja Katyn wczesniejsszym o 20lat stosunkiem Polakow do
                                      > ich jencow. Poniewaz ich armia zajmowala duze terytorium to sila rzeczy
                                      > ich oddzialy znajdowaly sie blisko granicy pruskiej i tam szukaly schronienia.
                                      > czy tak bylo to ja nie wiem ale podaje ci temat do rozmyslan ciekawszy moim
                                      > zdaniem niz dociekanie nad pochodzeniem otczestwa lenina
                                      > pzdr

a czym usrawiedliwia izrael morela,moze zabojstwami miedzy tutsi a hutu,tez sie
                                      cholera mordowali niezle,tylko maczetami,a nie bejsbolowymi kijami,czy
                                      porzadnie,po komunistycznemu gwozdziem pod paznokiec.e nie tamci nie mieli tyle
                                      polotu i fantazji co morel,fajny dziadek,nie ma co mowic,lubil dzieci to mu sie
                                      chwali.
                                      • dana33 do rozlupanca 30.12.05, 23:07
                                        demjaniuk nie zostal oczyszczony z postawionych mu zarzutow. byli sedziowi
                                        ktorzy uwazali na podstawie zeznan swiadkow, ze to wlasnie on jest iwanem
                                        groznym. demianjuk zostal zwolniony z powodu "braku 100% pewnosci". jest
                                        roznica, wiec nie manipuluj.
                                        • krystian71 Re: do rozlupanca 31.12.05, 10:06
                                          demianiuk zostal skazany na kare smierci,wasz Sad Najwyzszy uchylil
                                          wyrok ,rzeczywiscie z powodu braku 100% pewnosci,ze to on jest ta osoba.
                                          Czyli w swietle waszego prawa jest niewinny.
                                          ZAWSZE , aby skazac oskarzonego ,nawet na kare grzywny ,a juz zwlaszcza na kare
                                          smierci potrzebne sa 100% dowody jego winy,a juz szczegolnie 100% pewnosc,ze
                                          wymiar sprawiedliwosci wzial w obroty odpowiedniego czlowieka.
                                        • explicit Re: do rozlupanca 01.01.06, 17:39
                                          Sad wyzszej instancji zwolnil go z braku wiarygodnych dowodow . Jego ID okazalo
                                          sie falszywka NKWD . Rzekome "dowody" oskarzyciela opieraly sie na emocjach nie
                                          na faktach , cala ta sprawa byla histeryczna heca nie procesem w sadzie ,...

Nie truj ciucius ,...

Dosiego !!!

demjaniuk nie zostal oczyszczony z postawionych mu zarzutow. byli sedziowi
                                          ktorzy uwazali na podstawie zeznan swiadkow, ze to wlasnie on jest iwanem
                                          groznym. demianjuk zostal zwolniony z powodu "braku 100% pewnosci". jest
                                          roznica, wiec nie manipuluj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka