Dodaj do ulubionych

10 MLD $ - na tyle oceniane jest mienie gmin ...

29.12.05, 18:17
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=34099519
Była o tym mowa nie raz - koszerni , ktorzy się załapali w tak zenujący
sposób odreagowuja swoje frustracje z tego powodu ... .
Oczywiście jest to jasne dla ludzi w miarę myslących , ze owa suma jest suma
szacunkową i wyliczeń co do centa nt nie ma - ale do koszernych to nie
trafia .
A jaka radoche maja z tego powodu , ze nie znam linku do kwestii zagarnięcia
tak pokaźnego mienia przez kilka tys cwaniaczków .
No cóz - tyle razy totalnie się skompromitowali - niech sie pocieszą ... .
Ale jakos do żenującego spektaklu jakim była bitwa o łup - nie donieśli się
Obserwuj wątek
    • mmkkll Re: 10 MLD $ - na tyle oceniane jest mienie gmin 29.12.05, 18:20
      Ale podaj źródło tych szacunków(nie musi być link, możesz np. podać, w jakiej publikacji zostały takie szacunki zamieszczone).
      Bo "mówi się, że..." nie jest wystarczająco wiarygodnym źródłem.
      • mamzerek Re: 10 MLD $ - na tyle oceniane jest mienie gmin 29.12.05, 19:18
        odczep sie od biednego remka
        on taki antysemicik ze az milo poczytac

pycckue xyu
    • antek_cukierman Proszę o szacunkowy lineczek 29.12.05, 18:59
      Panie Docenteczku, żeby dołożyć te dane do rachuneczku.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=34099519
      • mamzerek Re: Proszę o szacunkowy lineczek 29.12.05, 19:20
        ty tez odczep sie od biednego remka
        zaden taki link nie istnieje i tyle
        zydow w polsce tez juz nie ma
        zato antysemitow od cholery i kupa
        milo ich tu na forum poczytac
        ale nie, syjamistyczno nastawione polaki jak ty psuja mila atmosfere na forum

pycckue xyu
        • krystian71 Re: Proszę o szacunkowy lineczek 29.12.05, 19:26
          a ktoci powiedzial,ze zydow w Polsce nie ma???
          Lineczek na to stwierdzenie prosze.
          • mamzerek Re: Proszę o szacunkowy lineczek 29.12.05, 19:44
            krystian71 napisała:

> a ktoci powiedzial,ze zydow w Polsce nie ma???
            > Lineczek na to stwierdzenie prosze.

nikt mi tego nie mowil - to na podstawie obserwacji wlasnych.
            w krakowie, w warszawie, w lodzi
            podszywaczy od cholery i licho, a zydow ani sladu
            i dobrze! polska jest nareszcie oczyszczona od tej piatej kolumny!

pycckue xyu
            • krystian71 Re: Proszę o szacunkowy lineczek 29.12.05, 20:12
              tak ci sie tylko zdaje, jakies pobozne zyczenie.
              Jak z pytaniem od kiedy zaczyna sie lysina.
              Jak wyjdzie 100 wlosow to juz lysina,???
        • explicit Re: Proszę o szacunkowy lineczek 29.12.05, 19:33
          To komu zwrocono te gminy ? Nie powiesz ze nie ,...

uklony

==============================================================================

zydow w polsce tez juz nie ma
          • mamzerek Re: Proszę o szacunkowy lineczek 29.12.05, 19:45
            explicit napisał:

> To komu zwrocono te gminy ? Nie powiesz ze nie ,...
            >
            > uklony
            >
            > ==============================================================================
            >
            > zydow w polsce tez juz nie ma

a rachelak ich wie
            ja bymtam nic nikomu nie zwracal i juz
            pies im morde lizal!

pycckue xyu
      • wann Re: Proszę o szacunkowy lineczek 29.12.05, 20:11
        Jak widzę awanturującego się pijaczka w tramwaju, to nie podejmuję z nim
        dyskusji, tylko maszeruję w przeciwny koniec. Wydaje mi się, Antek, że kolega
        Remekk powinien zostać wyekspediowany, jako osobnik najwyraźniej chory, do
        Tworek raczej niż brać udział w dyskusjach poważnych osób. Ja w każdym razie
        nie zamierzam podejmować jakichkolwiek dyskusji z tym panem :)
        • remekk Re: Proszę o szacunkowy lineczek 29.12.05, 20:17
          wann napisał:

> Jak widzę awanturującego się pijaczka w tramwaju, to nie podejmuję z nim
          > dyskusji, tylko maszeruję w przeciwny koniec. Wydaje mi się, Antek, że kolega
          > Remekk powinien zostać wyekspediowany, jako osobnik najwyraźniej chory, do
          > Tworek raczej niż brać udział w dyskusjach poważnych osób. Ja w każdym razie
          > nie zamierzam podejmować jakichkolwiek dyskusji z tym panem :)
          Chi chi chi - "powazni" ludzie - czepneli sie lineczka jak pijany płota i nawet
          nie widzą własnej śmieszności
        • mamzerek Re: Proszę o szacunkowy lineczek 29.12.05, 20:30
          wann napisał:

> Jak widzę awanturującego się pijaczka w tramwaju, to nie podejmuję z nim
          > dyskusji, tylko maszeruję w przeciwny koniec. Wydaje mi się, Antek, że kolega
          > Remekk powinien zostać wyekspediowany, jako osobnik najwyraźniej chory, do
          > Tworek raczej niż brać udział w dyskusjach poważnych osób. Ja w każdym razie
          > nie zamierzam podejmować jakichkolwiek dyskusji z tym panem :)

a z reszta prostackiej choloty jak krystianek, explicit, rachelka,
          zbalansowany, itd itp, albo z reszta podjudzaczy jak nizej podpisany?
          to co sie wtedy stanie z tym forum??? 8-D

mamzerek aka perry

pycckue xyu
          • krystian71 Re: Proszę o szacunkowy lineczek 29.12.05, 20:48
            forum bez ciebie nie umrze, za to ty bez forum tak.I przykro mi i wspolczuje,
            jak znam rachelke ona rowniez.:)))
            To musi byc straszne,zeby mimo wszelkiej wiekowo uzaleznionej nienawisci ciagle
            z uporem maniaka na polskie forum wchodzic, by sie dowiedziec tego samego o
            sobie ,czego sie juz pradziadek z prababcia dowiedzial.
            I jeszcze raz i znowu skamlec,pobluzgac i poobrazac,chociaz malo kogo to rusza
            i jeszcze raz przeczytac,ze juz dobrze,ze cichutko,bo was tu nie ma.
            Wiec jeszcze raz przypomniec sie,ze kiedys tu bylismy a teraz jestesmy w
            Israelu i tak nam zle,bo nas nie lubia i bija i gotowi sa na smierc
            samobojcza,byleby tylko paru w te sama droge poslac.I poczekac na nasze
            wspolczucie, wiec rzeczywiscie strasznie nam przykro, sam nawet nie wiesz jak i
            sie nie spodziewasz.
            To pewnie nasza i calego swiata,co was tak znienawidzil, wina.
            Ze musieliscie sobie akurat ten punkt na ziemi wybrac, bo wam ktos
            powiedzial,ze on jest bezludny i na was tam czekaja i ktos was w ten sposob w
            konia zrobil, albo chcial drogo uplynnic ziemie ,ktora juz wykupil a czul,ze
            tam nie jego przyszlosc ani przyszlosc jego dzieci.
            • mamzerek Re: Proszę o szacunkowy lineczek 29.12.05, 21:10
              no to juz - lece popelnic samobojstwo - skacze z Jerusalem Tower

adios!

pycckue xyu
              • krystian71 Re: Proszę o szacunkowy lineczek 29.12.05, 21:20
                daruj sobie to zycie, tylko skocz na inne forum.
                To przeciez takie proste, po ca wciaz dlubac w tym bolacym zebie...
            • dana33 Re: Proszę o szacunkowy lineczek 30.12.05, 22:12
              nu, wiedzialam przeciez krystek, ze to twoje zlagodzenie, to tylko falsz.....
              czekalam, kiedy ci sie znudzi grac zainteresowanego idlugo czekac nie
              musialam....
              nikt nie skamle, krystek. to tylo wasze, antysemitow, wishful thinking.
              i nikt nie marzy o powrocie do polski. jak sie was czyta, to dokladnie na
              odwrot: wszyscy sa szczesliwi, ze mieszkaja wlasnie w israelu.
              ktos nam mowil ze tu nikt nie mieszka? ty masz takie same idiotyczne
              wiadomosci, jak twoj przyjaciel remekkkkk i twoja przyjaciolka pustema.
              dobrane towarzycho jestescie....
              wracamy na stare pozycje, krystek....
              • krystian71 Re: Proszę o szacunkowy lineczek 31.12.05, 10:37
                >a z reszta prostackiej choloty jak krystianek, explicit, rachelka

nieladnie dana,nieladnie.
                Gdybys uwaznie czytala ,doczytalabys sie ,ze na TAKI post mamzerka odpowiadam
                Masz inna , lepsza recepte, lepszy sposob dyskusji.
                Ja wybralem SWOJ i ty mnie w zadne inne koleiny nie wcinaj,bo to nie zadna gra,
                jak ta twoja sprzed paru tygodni.
                Tematem tej czastkowej dyskusji byla ocena niektorych ludzi na tym forum,
                ocena , ktorej podjal sie mamzer.
                Ja dalem swoja, moze przydluga, ale tak wlasnie to widze u niektorych waszych
                forumowiczow-uparte dlubanie w bolacym zebie i razy rozdawane na oslep,ktore
                nie maja szans trafic ani zabolec adresata.
                Ja sie nic nie zmienilem dano,pisze zawsze podobnie,choc przyznam sie,ze
                czasami ucze sie nowych rzeczy,w przeciwienstwie do was , przyjmuje je do
                wiadomosci po sprawdzeniu,czyli w jakis sposob korzystam.I staram sie zrozumiec
                niektore postawy,ale bez przesady,moja dupiasta dano.
                Szczesliwego Nowego Roku
                K71
              • grzegorz1948 Re: Danus ja wiem zes jest ciemna! 31.12.05, 22:19
                Bredzisz znow na forum bez ladu i skladu!Opowiedz moze jak przed 1968 zwiewalo
                sie na Zachod czy tez do Izraela.Kto was wyganial? Po1968 (i to krotko)byly
                takie naciski ale wiekszosc z was"zwiewala za chlebem".Tak fakt ze
                nieruchomosci zostawialiscie ale kto z was za komuny wystapil o odszkodowania
                do wladz PRL? Siedzieliscie jak"myszy pod miotla".Jakbym pyl teraz u wladzy to
                zrobilbym wam rejestracje co kto mial potem bym wam to oddal a kosztami
                konserwacji przez te lata obciazyl bym wasza prywatna kieszen.To samo zreszta
                sie dotyczy Niemcow.Tych co zostali zmuszeni do opuszczenia Polski-mozna to
                teraz ladnie w IPN sprawdzic-oczywiscie z tych ustalen bym wykluczyl,jeszcze
                bym im odszkodowanie zaplacil.
                home.arcor-online.de/adam.wladyka/polskie/framespl.htm
                Na zdjeciu masz cmentarz zydowski w Cieszynie!Dlaczego ten? bo gdzies 56/57
                bylem tam i zrobil na mnie wrazenie byl zdewastowany! kiedy??????teraz dzieki
                uprzejmosci jednej osoby na tym forum zobaczylem go znow w pelnej krasie.
                Ty Danus niestety nie jestes godna aby na jakims zydowskim cmentarzu byc
                pochowana bo ty zlociutka sama nie wiesz cos ty zacz!
                • dana33 Re: Danus ja wiem zes jest ciemna! 31.12.05, 23:52
                  ales ty glupi, grzesio..... belkoczesz i belkoczesz....
                  • grzegorz1948 Re: Danus ja wiem zes jest ciemna! 31.12.05, 23:55
                    Idz spac bos znowu nacpana! Pomyslnosci w Nowym Roku ci nie zycze bo mozesz
                    mnie zle zrozumiec a z drugiej strony nie wiem jakim kalendarzem sie
                    poslugujesz.
                    • dana33 Re: Danus ja wiem zes jest ciemna! 31.12.05, 23:57
                      a co ty wogole wiesz, grzesiu?
                      • grzegorz1948 Re: Danus ja wiem zes jest ciemna! 01.01.06, 00:10
                        Danus wez rolke papieru toaletowego i nanies na niej kiedy obchodzisz nowy rok.
                        A teraz ladnie siusiu i cha cha!
                        • i-love-2-ski Re: Danus ja wiem zes jest ciemna! 01.01.06, 00:11
                          grzegorz1948 napisał:

> Danus wez rolke papieru toaletowego i nanies na niej kiedy obchodzisz nowy rok.
                          > A teraz ladnie siusiu i cha cha!

dobrze ci radze grzesiu,nie karm idiotow z reki,bo tylko ich namnozysz.
                        • dana33 Re: Danus ja wiem zes jest ciemna! 01.01.06, 00:34
                          najpierw belkoczesz a potem z braku czego innego zaczynasz wulgaryzowac. znany
                          jestes z tej kolejnosci. nu, ale to tak zawsze, byle miec ostatnie slowo, nie?
                          nu, miej. wulgaryzuj dalej. rozumu to ci nie doda, a zawsze inni poczytaja i
                          zobacza, kto to grzesio.
                          • grzegorz1948 Re: Dobra dobra Danus 01.01.06, 00:40
                            Idz spac bo cie znow lebka bedzie bolec.
                    • i-love-2-ski Re: Danus ja wiem zes jest ciemna! 01.01.06, 00:02
                      grzegorz1948 napisał:

> Idz spac bos znowu nacpana! Pomyslnosci w Nowym Roku ci nie zycze bo mozesz
                      > mnie zle zrozumiec a z drugiej strony nie wiem jakim kalendarzem sie
                      > poslugujesz.

Grzesiu zycze Ci abys w Nowym Dobrym Roku Panskim 2006 skonczyl dyskusje z
                      idiotami,posluchaj sie chociaz raz kogos kto dobrze Ci zyczy Slazaku, i odejdz
                      od rozmow z nikim o niczym:) Do Siego
                      • grzegorz1948 Re: Rachelciu 01.01.06, 00:18
                        Wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!!
                        Pomysl Rachelciu jak zycie byloby nudne bez tych glupoli
                        • i-love-2-ski Re: Rachelciu 01.01.06, 00:20
                          grzegorz1948 napisał:

> Wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!!
                          > Pomysl Rachelciu jak zycie byloby nudne bez tych glupoli

nawzajem,wlasnie odwrotnie,slonce swieci lepiej,cieplej i ladniej jak sie nie
                          zadajesz z tymi,co chmury przynosza i deszcz.
          • remekk Re: Proszę o szacunkowy lineczek 30.12.05, 18:12

>
            > > Jak widzę awanturującego się pijaczka w tramwaju, to nie podejmuję z nim
            > > dyskusji, tylko maszeruję w przeciwny koniec. Wydaje mi się, Antek, że ko
            > lega
            > > Remekk powinien zostać wyekspediowany, jako osobnik najwyraźniej chory, d
            > o
            > > Tworek raczej niż brać udział w dyskusjach poważnych osób. Ja w każdym ra
            > zie
            > > nie zamierzam podejmować jakichkolwiek dyskusji z tym panem :)
            >
            > a z reszta prostackiej choloty jak krystianek, explicit, rachelka,
            > zbalansowany, itd itp, albo z reszta podjudzaczy jak nizej podpisany?
            > to co sie wtedy stanie z tym forum??? 8-D
            >
            > mamzerek aka perry
            >
            > pycckue xyu
            Nic to - grunt żebyście wy z forum nie zgineli . Tak cennego materiału
            badawczego dostarczacie a do tego jeszcze wasze "dzieła" stanowia tak wspaniały
            argument przekonujący , którzy was jeszcze nie poznali ... .
    • z_daleka Re: krystek - i argumentum a contrario 29.12.05, 20:23
      Krystek ty masz leb jak arab(kon znaczy sie), ty wiesz ze sa dobre i
      wiarygodne linki na obecnosc zyda w Polsce np :
      www.polonica.net/ListaZydow_zmienione-nazwiska.htm , po kiego wiec
      dyjabla szukac linkow na to ze ich nie ma?
      • krystian71 Re: krystek - i argumentum a contrario 29.12.05, 20:30
        blad.pod zly post sie podpisales.
        To nie ja twierdze,ze ich nie ma.
        To nie ja wiszcze o antysemityzmie,gdy ktos cos zlego na Kwasniewskiego czy
        bylego ministra spraw zagranicznych powie.
        Zauwaz, rzecz jasna zydow nie ma.
        • mamzerek Re: krystek - i argumentum a contrario 29.12.05, 20:33
          to ja twierdze ze zydow nie ma.

co mi z tego ze przodkowie kwasniewskiego lub leppera byli (kto ich tam wie, ja
          im w gacie nie zagladalem) zydami, oni maja mniej z zydami wspolnego niz karol
          wojtyla lub lech walesa

pycckue xyu
          • krystian71 Re: krystek - i argumentum a contrario 29.12.05, 20:50
            wlasnie , to ty, wiec do ciebie z linkami z daleka powinien uderzyc.
            Czemu on wlasnie mnie glowe zawraca, kto to wie ?
          • remekk Re: krystek - i argumentum a contrario 30.12.05, 15:57
            mamzerek napisał:

> to ja twierdze ze zydow nie ma.
            >
            > co mi z tego ze przodkowie kwasniewskiego lub leppera byli (kto ich tam wie,
            ja
            >
            > im w gacie nie zagladalem) zydami, oni maja mniej z zydami wspolnego niz
            karol
            > wojtyla lub lech walesa
            >
            > pycckue xyu
            Akurat w przypadku KWASNIEWSKIEGO -STOLZMANNA to ma znaczaenie - kiedy
            przyłączył sie nagonki podczas akcji "Jedwabne" - sam się jednoznacznie określił
    • snajper55 Totalne brednie. Nie pij więcej. 30.12.05, 18:33
      remekk napisał:

> A jaka radoche maja z tego powodu , ze nie znam linku do kwestii zagarnięcia
      > tak pokaźnego mienia przez kilka tys cwaniaczków .

Nie znasz, bo jest to informacja wymssana z brudnego palucha. Po prostu żadnego
      takiego "zagarnięcia" nie było.

S.
      • krystian71 Re: Totalne brednie. Nie pij więcej. 30.12.05, 18:47
        Żydowskie spory o mienie żydowskie

Polityka 19.10.2002/JS
        W lutym 1997 r. weszła w Polsce w życie ustawa o stosunku państwa do gmin
        wyznaniowych żydowskich. Na jej mocy można było wszczynać tzw. postępowania
        regulacyjne, czyli odzyskiwać mienie należące do gmin przed wojną. Zwrot mienia
        przedwojennych gmin żydowskich miał rozwiązać bolesny problem z przeszłości.
        Nieopatrznie wywołał całkiem nowy: w środowisku żydowskim rozpoczęła się
        bezpardonowa walka o majątek, pełna emocji i wzajemnych oskarżeń.
        www.znak.org.pl/index.php?b=indeks&q=Zwi%B1zek+Gmin+Wyznaniowych+%AFydowskich&l=pl
        • snajper55 No i gdzie te 10 mld USD ??? ____nt 30.12.05, 20:00
          krystian71 napisała:

> Żydowskie spory o mienie żydowskie
          >
          > Polityka 19.10.2002/JS
          > W lutym 1997 r. weszła w Polsce w życie ustawa o stosunku państwa do gmin
          > wyznaniowych żydowskich. Na jej mocy można było wszczynać tzw. postępowania
          > regulacyjne, czyli odzyskiwać mienie należące do gmin przed wojną. Zwrot
          mienia
          >
          > przedwojennych gmin żydowskich miał rozwiązać bolesny problem z przeszłości.
          > Nieopatrznie wywołał całkiem nowy: w środowisku żydowskim rozpoczęła się
          > bezpardonowa walka o majątek, pełna emocji i wzajemnych oskarżeń.
          > www.znak.org.pl/index.php?b=indeks&q=Zwi%B1zek+Gmin+Wyznaniowych+%AFydowskich&l=pl
        • i-love-2-ski Re: Totalne brednie. Nie pij więcej. 30.12.05, 20:10
          krystian71 napisała:

> Żydowskie spory o mienie żydowskie
          >
          > Polityka 19.10.2002/JS
          > W lutym 1997 r. weszła w Polsce w życie ustawa o stosunku państwa do gmin
          > wyznaniowych żydowskich. Na jej mocy można było wszczynać tzw. postępowania
          > regulacyjne, czyli odzyskiwać mienie należące do gmin przed wojną. Zwrot mienia
          >
          > przedwojennych gmin żydowskich miał rozwiązać bolesny problem z przeszłości.
          > Nieopatrznie wywołał całkiem nowy: w środowisku żydowskim rozpoczęła się
          > bezpardonowa walka o majątek, pełna emocji i wzajemnych oskarżeń.
          > <a
          href="www.znak.org.pl/index.php?b=indeks&q=Zwi%B1zek+Gmin+Wyznaniowych+%AFydowskich&l=pl"
          target="_blank">www.znak.org.pl/index.php?b=indeks&q=Zwi%B1zek+Gmin+Wyznaniowych+%AFydowskich&l=pl</a>

ojej,to musimy lapac sie za portfel. dobrze,ze moja kamienica do nich nie nalezy:)
          • snajper55 Re: Totalne brednie. Nie pij więcej. 30.12.05, 20:44
            i-love-2-ski napisał:

> ojej,to musimy lapac sie za portfel. dobrze,ze moja kamienica do nich nie nale
            > zy :)

Ale może należy do KK. Im na podstawie tej samej ustawy zwracają. A oni też
            potrafią liczyć i litości dla lokatorów nie mają.

S.
            • i-love-2-ski Re: Totalne brednie. Nie pij więcej. 30.12.05, 20:46
              snajper55 napisał:

>
              >
              > Ale może należy do KK. Im na podstawie tej samej ustawy zwracają. A oni też
              > potrafią liczyć i litości dla lokatorów nie mają.
              >
              > nope do mojej zmarlej babki,a w tamtych regionach polski kk nie dzialalo w
              owych czasach,czylu pudlo milutki snajperku.
              • snajper55 Re: Totalne brednie. Nie pij więcej. 30.12.05, 22:19
                i-love-2-ski napisał:

> nope do mojej zmarlej babki,a w tamtych regionach polski kk nie dzialalo w
                > owych czasach,czylu pudlo milutki snajperku.

Żadne pudło. Po prostu Ty masz szczęście, ale inni muszą oddawać bez gadania.

S.
                • i-love-2-ski Re: Totalne brednie. Nie pij więcej. 30.12.05, 23:00
                  snajper55 napisał:

> i-love-2-ski napisał:
                  >
                  > > nope do mojej zmarlej babki,a w tamtych regionach polski kk nie dzialalo
                  > w
                  > > owych czasach,czylu pudlo milutki snajperku.
                  >
                  > Żadne pudło. Po prostu Ty masz szczęście, ale inni muszą oddawać bez gadania.
                  >
                  > S.

ja mam takie samo szczescie jak inni,ktorych przodkowie cos posiadali i umieli
                  zabezpieczyc dla potomstwa to,czego sami sie dorobili. twoj problem polega na
                  tym,ze bluzgajac i plujac na tych,z ktorymi ci nie po drodze,chcesz ich
                  poszeregowac w innej kategorii.too bad.
                  • snajper55 Re: Totalne brednie. Nie pij więcej. 30.12.05, 23:40
                    i-love-2-ski napisał:

> ja mam takie samo szczescie jak inni,ktorych przodkowie cos posiadali i umieli
                    > zabezpieczyc dla potomstwa to,czego sami sie dorobili.

Masz tylko takie "szczęście", jak ci, co cudzego mienia nie zajmowali.

> twoj problem polega na
                    > tym,ze bluzgajac i plujac na tych,z ktorymi ci nie po drodze,chcesz ich
                    > poszeregowac w innej kategorii.too bad.

Chyba mnie z kimś innym mylisz. Z sobą ?

S.
                    • i-love-2-ski Re: Totalne brednie. Nie pij więcej. 30.12.05, 23:43
                      snajper55 napisał:

>
                      >
                      > Chyba mnie z kimś innym mylisz. Z sobą ?
                      >
                      > S.

oj chyba nie snajperku,cos dzisiaj co strzal to pudlo,popraw celownik,albo
                      naoliw cyngiel.
                      • snajper55 Re: Totalne brednie. Nie pij więcej. 30.12.05, 23:53
                        i-love-2-ski napisał:

> oj chyba nie snajperku,cos dzisiaj co strzal to pudlo,popraw celownik,albo
                        > naoliw cyngiel.

No cóż, widocznie w innym miejscu cel widzisz.

S.
                        • i-love-2-ski Re: Totalne brednie. Nie pij więcej. 31.12.05, 00:25
                          snajper55 napisał:

>
                          > No cóż, widocznie w innym miejscu cel widzisz.
                          >
                          > jak mowie przeczysc lufe,bo jeszcze wystrzelisz w dancie,a te nietrudno
                          dojrzec,a wtedy kolego juz po ptokach.
            • explicit Re: Totalne brednie. Nie pij więcej. 30.12.05, 20:59
              Oni sa u siebie ty jestes przybleda i zawsze nim bedziesz ,...

przysiad

Ale może należy do KK. Im na podstawie tej samej ustawy zwracają. A oni też
              potrafią liczyć i litości dla lokatorów nie maj
              • snajper55 Re: Totalne brednie. Nie pij więcej. 30.12.05, 21:53
                explicit napisał:

> Oni sa u siebie ty jestes przybleda i zawsze nim bedziesz ,...

Nie wiem jak Ty, ale ja jestem u siebie.

S.
                • dana33 nu, do kreynskiej pustemy i calej reszty 30.12.05, 22:53
                  "znajacych prawde". dyskutowac z wami to nie ma sensu oczywiscie. remekkk gada
                  ale linkow nie ma. to sobie poczytajcie, jak was kk okradal i okrada dalej,
                  zanim bedzieciu puszczac klamstwa o zydach:

Od XII w. rozwinęły się na dużą skalę fałszerstwa zakonne dokonywane m.in. na
                  dokumentach tytułów własności.

W XIII w. Kościół prowadził komasację dóbr, celem ich terytorialnego zespalania
                  w zwarte całości. Łączyło się z tym likwidowanie enklaw poprzez rugowanie
                  chłopów książęcych i drobnych rycerzy, którzy różnymi środkami usuwani byli z
                  własnych ziem, które włączano do włości kościelnych.

Testamenty od początku funkcjonowały przede wszystkim w związku z zapisami na
                  rzecz Kościoła, ten bowiem niezwykle pomysłowo wydobywał majątki poprzez zapisy
                  testamentowe pro remedio anime.

calosc tutaj: www.racjonalista.pl/kk.php/s,2587

Gigantyczny majątek, o obszarze przekraczającym dwudziestodwukrotnie wielkość
                  Watykanu, wart kilka miliardów złotych sprezentowało państwo Kościołowi
                  krakowskiemu po 1989 r. Na ekskluzywnych kamienicach i działkach komercyjnych
                  kler zbija kolejne złote fortuny.

Kościół krakowski bezustannie otrzymuje lukratywne kamienice, gdzie mieszczą
                  się sklepy, siedziby firm, lokale mieszkaniowe, domy opieki społecznej,
                  państwowe szkoły, przedszkola czy inne instytucje. Słone interesy robi też na
                  uzyskanych komercyjnych działkach w centrum miasta przeznaczonych na
                  budownictwo, handel czy inwestycje komunikacyjne. Najczęściej są one
                  natychmiast sprzedawane bądź wynajmowane za niebotyczne stawki

Jezuici wypędzili ze swoich siedzib dwie kliniki: Toksylogii i Chirurgii
                  Szczękowo-Twarzowej.

Największe interesy w mieście robią augustianie..... Począwszy od 1993 r.
                  otrzymują tereny wraz z zabudowaniami mieszkalnymi. Przejęli między innymi dom
                  dziecka usytuowany w zespole pałacowym przy ul. Górników, Klub Sportowy ?
                  Kolejarz? i część Parku hrabiego Jerzmanowskiego. Wciąż o swój los boi się 11
                  rodzin z pobliskich domów.

Akademii Muzycznej i PWST ?do widzenia!? powiedziały urszulanki.

Szarytki miały duży kłopot z wyrzuceniem ludzi z mieszkań przy ul. Filipa 15. W
                  końcu udało się.

calosc tu:
                  wiadomosci.onet.pl/1,15,11,8495133,25394596,80395,0,forum.html

nu, poczytajcie i przetrawcie to, lobuzy....
    • i-love-2-ski [...] 30.12.05, 23:05
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • antek_cukierman Bo widzisz, Dana, 30.12.05, 23:32
      ta kretyneria nawet "swoich witryn" nie czyta, lecz strzyka jadem na prawo i
      lewo. A tam jasno jak byk stoi:

...Pytany, na ile szacowane mogą być dobra prywatne i komunalne pozostawione w
      Polsce przez Żydów, Harris powiedział, że "nie ma dokładnych danych". Jednak
      inne organizacje żydowskie oszacowały mienie, jakie podlegałoby restytucji, na
      2 mld dolarów. Według rzeczniczki MSWiA, Alicji Hytryk, podczas przekazywania
      mienia "takich szacunków się nie robi"....

www.naszawitryna.pl/jedwabne_978.html

W organie Rydzyka też piszą:

www.naszawitryna.pl/jedwabne_992.html

Szkoda czasu na tych durni.
      Pozdrawiam Cię.

Zapomniałem dodać.
      Żydzi zostali wywłaszczeni w całości z mienia prywatnego i komunalnego w 1940r.
      dekretem Hansa Franka. Władza ludowa przymknęła oko na ten fakt, akceptując go
      i nazywając eufemistycznie mienie żydowskie "opuszczonym".
      Kiedy nadchodzi czas zwrotu czy te rachele, splity, krystiany, remkki etc.
      można nazwać pohitlerowskimi albo pokomunistycznymi paserami, skoro tak oponują?
      Co do nich lepiej pasuje, jak sądzisz?
      • dana33 Re: Bo widzisz, Dana, 30.12.05, 23:46
        podoba mi sie "pokomunistyczni paserowie".... :))))
        • antek_cukierman Zatroskanie Naszego Dziennika zwrotem żydowskiego 31.12.05, 00:04
          mienia:

...Pływalnia Miejska znajdująca się w pobliżu poznańskiej Starówki to jedyny
          tego rodzaju obiekt rekreacyjny w centrum miasta, z którego korzystają
          uczniowie wielu szkół. Niebawem przestanie pełnić swoją rolę. Budynek zwrócono
          Związkowi Gmin Wyznaniowych Żydowskich RP, który chce by w tym miejscu powstało
          największe w Europie Centrum Żydowskie, prezentujące kulturę i tradycję Żydów.
          ...

Nasz Dziennik nr 200. 28.08.2002

Komentarz Rzepy:

...Centrum żydowskie zamiast pływalni miejskiej" grzmi na alarm czołówka
          "NASZEGO DZIENNIKA". Sprawa w tym, że w Poznaniu mienie żydowskie ma zostać
          zwrócone dawnym właścicielom. Chodzi o dawną synagogę, którą Niemcy
          przeznaczyli na pływalnię i która tę funkcję pełni do teraz. "NASZ DZIENNIK"
          uważa, że tak powinno być dalej i użala się nad losem biednych dzieci pływalni
          pozbawionych. Kto by pomyślał, że to ta gazeta będzie wzywała do przekształcania
          świątyń w gmachy świeckiej użyteczności publicznej. No, ale przecież chodzi o
          świątynię żydowską...

Rzeczpospolita 203. 31/8-1/9/2002
          Bronisław Wildstein
      • explicit Re: Bo widzisz, Dana, 31.12.05, 19:57
        Termin skads znany , antek , moze ci przypomne - Waszej hutzpy nikt nie
        przebije . Nie macie moralnej podstawy do upominania sie o nic i pouczania
        zanim nie oddacie ukradzionych assets prawowitym wlascicielom w Palestynie ,...

"Other methods employed by Israel to take control of land include seizure for
        military needs, declaration of land as "abandoned assets"

www.btselem.org/English/Publications/Summaries/200205_Land_Grab.asp

Żydzi zostali wywłaszczeni w całości z mienia prywatnego i komunalnego w 1940r.
        dekretem Hansa Franka. Władza ludowa przymknęła oko na ten fakt, akceptując go
        i nazywając eufemistycznie mienie żydowskie "opuszczonym".
        Kiedy nadchodzi czas zwrotu czy te rachele, splity, krystiany, remkki etc.
        można nazwać pohitlerowskimi albo pokomunistycznymi paserami, skoro tak oponują?

Inny przyklad , tez state sponsored zlodziejstwa - Cienzkie zycie Zyda ,
        wszyscy go rypiom , zionce najwiecej ,...

Holding company hangs on to Holocaust assets
        ===================================================
        By Amiram Barkat

The Jewish Colonial Trust (JCT), a company holding Holocaust victims' assets,
        is bitterly opposed to transferring the money to a government-owned company
        mandated by a recent Knesset law to restore the funds to survivors. The
        majority of the JCT's 70,000 Jewish shareholders died under the Nazis, but the
        company insists on continuing to manage its $500 million holdings.

The Custodian General , who is in charge of property whose heirs are missing,
        will determine JCT's fate.

The agreement between JCT and the state expired three months ago, and the
        shares should have been submitted to the state. However the company owners will
        not give up managing the missing persons' property. At the same time, the
        company is spending tens of millions of shekels to expand its control of Bank
        Leumi. Company executives met Justice Minister Tzipi Livni and the Custodian
        General and repeatedly asked to extend the agreement with the state.

Meanwhile, representatives of the Forum of Organizations for the Return of
        Property of Holocaust Survivors in Israel have asked the custodian if they
        could take out the funds in JCT to restore the victims' heirs' property. "There
        is no reason JCT shouldn't return the property to the state," said Forum
        chairman Avraham Roth. "That's what the law is for. Nobody gave them the right
        to decide what to do with the victims' money." The custodian is still mulling
        the issue.

What complicates matters further for the heads of the JCT is the law to restore
        Holocaust victims property, which the Knesset enacted last week. The law
        stipulates that a government-owned company will manage all the properties of
        Holocaust victims and try to trace the legal heirs. Property whose heirs cannot
        be traced will be sold, and the company will give the funds to needy Holocaust
        survivors and institutions perpetuating the memory of the Holocaust.

Two weeks before the vote on the bill, the heads of JCT appeared at the meeting
        of the committee preparing the bill for second and third reading. "We think JCT
        should be put outside the law or have special regulations about transferring
        its assets," the company's lawyer said.

"We're stunned," stammered committee chairwoman Colette Avital.

"I'm simply shocked," said committee member Michael Melchior (Meimad). "It's
        unbelievable. We had countless meetings, reached an agreement, and now they say
        not to give people what they deserve? That's simply immoral and unworthy."

MK Yosef Lapid shouted: "It's an impertinent attempt to deprive Holocaust
        victims' children of what they deserve. How can you...sit on money someone else
        inherited and won't give it to him? It's a disgrace!"

The heads of JCT paled.

"It's a disgrace to accuse us of trying to take over Holocaust victims'
        property," company governor Matityahu Drobles said yesterday. "We've done more
        than anyone else to trace the heirs. We suggested to the justice minister that
        if we can continue to run JCT three to four more years, we'd transfer all our
        profits to a fund to help Holocaust survivors. We have NIS 50 million to NIS 60
        million that we can give now, and wanted to ask the Knesset to support this
        proposal. Instead of answering us, they attacked us shamelessly."

The company heads are also fighting against the World Zionist Organization
        (WZO). Founded in 1897 by Theodor Herzl, the WZO is trying to take apart the
        JCT, which was founded two years later. The dispute was brought before Judge
        Uri Goren, president of the Tel Aviv District Court, who is now at the stage of
        summing up his ruling.

In recent years, the company, which owns about 5 percent of Bank Leumi, has
        become one of the most profitable in the country. It employs only two people, a
        director general and secretary, but thanks to Bank Leumi's dividends has become
        a goose that lays golden eggs. This year the company received NIS 48 million
        from Bank Leumi. Next year it is expected to receive another NIS 50 million.

• aaki zawsze niestety ktoś okrada państwo :-( 30.12.05, 23:32
      u nas kosciół katolicki a u was ortodoksi
      tak to juz jest
      • dana33 Re: zawsze niestety ktoś okrada państwo :-( 30.12.05, 23:52
        o, tutaj ma aki cos dla przeciwwagi..... na watku o porwanych anglikach nie
        ma....
        zgadza sie aki. u nas ortodoksi. ale po pierwsze, to nie na taka skale. nie
        wyrzucaja starcow z domow starcow i sierot z domu sierot. po drugie to im sie
        nieco przykrecilo ten interes. a po trzecie i najwazniejsze, ja ani zaden zyd
        nie otwieraja watkow pt "10 mld na tyle jest oceniane mienie kosciola
        katolickiego" zeby ciut zmienic i zebys zrozumial o co chodzi. nie tylko lobuz
        prowokuje, ale jeszcze do tego klamie jak z nut. juz pisalam tutaj i powtarzam
        jeszcze raz: zanim sie zabieracie do naszego podworka, posprzatajcie najpierw
        na waszym, bo tam cuchnie nawet wiecej, jak na naszym.
        • aaki :-) 30.12.05, 23:59
          no czyli zgadzamy się,że z tej religii to w sumie same problemy wynikają ;-)
          ja tego wątku tez nie otwierałem
          • dana33 Re: :-) 31.12.05, 00:11
            nie. ale natychmiast miales cos do powiedzenia o zydach, prawda? mogles np
            milczec, bo napewno znasz kradzieze kosciola w polsce, prawda? przypomina mi to
            dyskusje na temat medycyny w israelu, gdzie tez jako znawca miales cos do
            skrytykowania. jak rzucilam sprawe skor i lekarzy w tym zamieszanych, to
            najpierw oczywiscie zarzuciles mi klamstwo. potem okazalo sie, ze to byla
            prawda. nie lubisz sluchac od zydow prawdy o polskich brudach, nie pisz o
            brudach zydowskich. zajmij sie wlasnymi i ja tez bede sie zajmowac moimi.
            • aaki Re: :-) 31.12.05, 00:24
              jesli wezmiemy pod uwagę chronologie wypowiedzi na tym wątku to słowo "natychmiast" bardziej pasuje do ciebie
              -----------------------------------------------
              " nie lubisz sluchac od zydow prawdy o polskich brudach,"
              lubie ,lubie- przeciez sie zgadzam ze kosciól polski okrada państwo
              ale my też to troche juz ukrócili :-)
        • krystian71 Re: zawsze niestety ktoś okrada państwo :-( 31.12.05, 10:59
          z jednym zastrzezeniem, fredzio wartosc tego mienia wyliczyl duzo wczesniej niz
          remmek i ON o nim zaczal pisac.Wtedy to cie bawilo.
          A z mieniem katolickim.
          Eh, dana,sorki,nie chcialo mi sie czytac tych linkow.
          Ja jak widzisz nalozylem nalezytej starannosci, moj link byl z waszego
          zydowskiego Forum, to taka metoda jakbys nie wiedziala, nie szukac opinii
          skrajnych ,w szczegolnosci pochodzacych od ludzi skrajnie przeciwnych obiektowi
          o ktorym sie wypowiadaja.
          Takie jest srodowisko skupione wokol "racjonalisty"Zwlaszcza jak sie
          wypowiadaja o czyms,co bylo w XII wieku,(nie czujesz smiesznosci takich
          argumentow) , jakbym czytal stary dobry podrecznik pani H.Michnik.Tam bylo to
          wszystko rowniez wypunktowane.
          KK w Polsce nie jest jakas tam organizacja,KK nalezy do wszystkich
          uczestniczacych w jego zyciu, a jesli znasz polskie statystyki , wiesz ilu nas
          jest.To mienie wypracowane przez 1000 z gora lat,z malymi kryminalnymi
          wyjatkami,ktore zawsze moga sie przytrafic -sluzace wszystkim,szczegolnie przez
          organizacje charytatywne nalezace do Kosciola.
          Ktos tu kiedys podawal arealy,ktore Kosciolowi ZWROCONO, rzeczywiscie brzmialo
          imponujaco, juz nie pamietam,ale tysiace hektarow-znowu smiech na sali w
          proporcjach do arealow calej powierzchni Polski,jakis ulamek procenta.
          I stad zapewne to dziwne zjawisko.Protestowalo "NIE" Urbana, jakis tam
          racjonalista czy towarzystwo Racja.I to wszystko.Wielka cisza i wzruszenie
          ramion
          • dana33 Re: zawsze niestety ktoś okrada państwo :-( 31.12.05, 13:48
            krystian, mnie przewaznie watki fredzia bawia, bo biore je tak, jak sa
            napisane. znaczy sie z humorem. juz wam pisalam nie wiem ile ray, ze fredzio
            nabija sie z was ciagle i bez przerwy. bo sam pomysl ciuteczko: jak fredzio
            pisze greater israel od wisly do eufratu..... ty to bierzesz powaznie? nu,
            wyobraz sobie tylko na sekunde podbijanie europe przez israel i jako wynik
            greater israel od od..... ja sie tylko smieje. ale remek nie pisze nabijajac
            sie. remek pisze powaznie, to co mysli i czuje. wystawia to w kazdym poscie
            rachunki jakies, "odkrywa" nasza "prawdziwa" nature i inne tego rodzaju
            kretynstwa..... ty nie widzisz roznicy? nie wierze...
            • aaki Re: zawsze niestety ktoś okrada państwo :-( 31.12.05, 14:15
              w erec od wisły po eufrat nie wierzy ani fredzio,ani ty ani ja; pewnie nie wierzył nawet w to śp. rabin kachane-owszem to jest smieszne
              mniej smieszne jest gdy pisze jak to polacy wystawili 50 dywizji dla hitlera,zas jedynym zajęciem w czasie okupacji dla polek był seks z niemcami,zas dla polaków ochocza współpraca w eksterminacji żydów
              • dana33 Re: zawsze niestety ktoś okrada państwo :-( 31.12.05, 14:49
                no aki.... fredzio oczywiscie przesadza, bo napewno nie wszystkie polki i
                napewno nie wszyscy polacy, ale byly i takie polki i tacy polacy. a przesadza z
                premedytacja, na kazdy post o "widzimy ich prawdziwe charakterki" i "sharon
                najwiekszym zbrodniarzem dwudziestego wieku". fredzio wychodzi z zalozenia, ze
                jak wam wolno nas obrazac, to jemu tez. roznica polega na tym, ze fredzio jest
                jeden, a was cala kupa. roznica polega na tym, ze wymagacie od nas krytykowania
                go, a sami popieracie mniej lub wiecej remkow i goldbaumow. i nie pisz mi ze ty
                nikogo nie popierasz, bo juz dawno zostales przyjety z otwartymi ramionami do
                tego kolka antysemickiego i jak nie daj bog stanie sie cud i sie wychylisz na
                sekunde, to zaraz dostajesz od nich reprymende i znow sie ustawiasz w rzadku.
                juz ci pisalam, ze twoja pozycja prob zonglowania moze i jest wygodna dla
                ciebie. ale pokazuje twoj brak kregoslupa: byle nie bylo klotni, byle bylo
                spokojnie. nu, aki, my zupelnie rozni ludzie.
                • aaki gwoli wyjasnienia 31.12.05, 15:01
                  Na antysemickie ,brudne posty(bo są i takie) najcześciej milczę(własnie dlatego,że są niegodne dyskusji).
                  Czasem klikam w kosz ale nigdy natomiast nie piszę,że są dowcipne( widocznie mamy inne poczucie humoru-ja w stosunku do remmka,a ty do np fredzia )
                  Z resztą twojej wypowiedzi nie będę polemizował-jest po prostu i niestety zwyczajnie głupia
                  • dana33 Re: gwoli wyjasnienia 31.12.05, 15:04
                    git.
            • krystian71 Re: zawsze niestety ktoś okrada państwo :-( 31.12.05, 15:56
              nu to juz po objadku i z pelnym brzuszkiem,a wiec na spokojnie.
              O fredziu tylko napomknelem, zreszta nie on jeden.
              Pisala i neseser,pisal samsone ,ciebie bawi to, mnie co innego, po co ciagle
              wracc do starego.
              Ja napisalem o KK, nie zauwazylas? W odpowiedzi na twoj dlugi post z
              wyszczegolnieniem wszelkich skladnikow ktorymi tenze KK Polakow okradl,przez
              zwrot mienia.
              Nie widzisz smiesznosci w tej argumentacji?
              Pewnie nie,wiec postaram ci sie wytlumaczyc.
              Remekk napisal o zwrocie mienia gmin zydowskich w Polsce.
              W odpowiedzi na jego argumenty mozna bylo tylko napisac,ze w Israelu dokonuje
              sie takich samych zwrotow mienia KK i ile to kosztuje.Jesli taki fakt wogole ma
              miejsce.(bo ze cos sie tam iskrzy to raczej wiemy)
              To jest adekwatny i symetryczny ARGUMENT.
              Twoje dywagacje na temat naszego KK , nie maja tu nic do rzeczy,ani twoj
              kosciol,ani twoj kraj ani ta ziemia i te instytucje charytatywne ,ktore do
              kosciola wrocily nigdy do ciebie czy twoich ziomkow nie nalezaly.
              Michnikolandia probowala podjudzac dawno temu, nie wyszlo im, ty sobie tez daruj
              I o tym pisalem ja,nie wnikajac kto ma wieksze poczucie humoru.
              • dana33 Re: zawsze niestety ktoś okrada państwo :-( 31.12.05, 21:58
                zgadza sie krystek. tylko ze gminy zydowskie w polsce nie chca dostac domu
                twojego dziadka naprzyklad, tylko to, co nalezalo do nich przed wojna. to ze
                niemcy wzieli a polska potem przywlaszczyla jako "mienie poniemieckie" to
                jeszcze nie znaczy, ze to nie nalezalo do moska przed wojna i ze moskowi lub
                gminie nie trzeba oddawac.
                • krystian71 Re: zawsze niestety ktoś okrada państwo :-( 31.12.05, 22:13
                  i calkiem OK.
                  A mienie wywlaszczonego KK nie ma tu nic do rzeczy.
                  Zreszta oba wyznania dostalu na mocy tej samej ustawy.
                  I czy tego chcesz czy nie ,mienie tego nienawistnego ci KK z reguly
                  powszechnemu pospolstwu sluzy.
                  Chosby nie wiem jakie Michnikolandia spazmy dostala.
                  To star rzecz, sprzed wielu lat i jakos cisza zapadla, choc SLD rzadzilo i
                  gdyby bylo cos na rzeczy , na pewno bysmy uslyszeli
                  Natomiast o schede po zydowskich gminach jakas dziwna wojna wybuchla, poczytaj
                  Polityke, zyczliwa wam, bo ja tylko takie linki daje.
                  Nie dziwie sie.
                  Gmin zydowskich, jako takich nie ma,bo nie ma prawdziwie wierzacych Zydow, sa
                  ale w sladowej ilosci, to czyste property z ktorym cos trzeba zrobic,kogos
                  wzbogacic, komus odmowic i ktore nikomu jeszcze nie sluzy.Choc powinno, jednak
                  nie mam zludzen
                  • dana33 Re: zawsze niestety ktoś okrada państwo :-( 31.12.05, 23:50
                    dlaczego uwazasz, ze nienawidze kk? wcale nie nienawidze. znam paru ksiezy, ze
                    chetnie bym ich miala jako rabinow u nas.
                    jasne, krystek, ze te odebrane domy sluza powszechnemu pospolstwu.... po
                    wyrzuceniu sierot i starcow i z duzym zarobkiem dla kk a nie dla pospolstwa...
          • i-love-2-ski Re: zawsze niestety ktoś okrada państwo :-( 31.12.05, 20:54
            he,he jak tak sie czyta te idiotyczne wywody ryczacych bawolow z pustyni za
            woda,to czasem az nie chce sie wierzyc,ze ci ludzie na prawde istnieja,a nie sa
            postaciami z komiksu. taki mamzer,ktory nawet wlasnych majtek nie potrafi nosic
            tylko musi pozyczac od kogos wazniejszego,aby poczuc sie kims na 5 minut,taka
            dana,ktora kazdemu rozdaje uwagi jakby byla kims waznym,a nie zmutowanym
            garkotlukiem,taki wann,ktory niczego nie klapuje albo snajper,ktory co strzal to
            pudluje. czysty kabaret,ciagle ten sam,ciagle taym samym plujacy jadem.co za
            nudy a jak oni sie martwia o nas,od tylu lat tu sa tylko po to aby o nas dbac:)
            • snajper55 Re: zawsze niestety ktoś okrada państwo :-( 31.12.05, 21:57
              i-love-2-ski napisał:

> he,he jak tak sie czyta te idiotyczne wywody ryczacych bawolow z pustyni za
              > woda, albo snajper,ktory co strzal

Z pustyni za wodą ? W Polsce jakoś pustyń nie mamy za dużo, a Warszawa ją nie
              jest w żadnym przypadku.

S.
            • dana33 Re: zawsze niestety ktoś okrada państwo :-( 31.12.05, 22:01
              masz racje pustemo..... nie ma to jak rachelcia z new yorku, ktora wdziecznie i
              z duza doza wyjatkowego wprost humoru, pokazuje swoja wysoka inteligencje,
              madrosc, oczytanie, wyjatkowo merytoryczne wypowiedzi, czysty i elegancki jezyk
              polski, wychowanie w najlepszych kregach arystokracji polskiej, ogolna oglade i
              maniery prosto z dworu angielskiego, nie mowiac juz o interesujacych, swiatowych
              tematach, jakie porusza na tym forum dzien w dzien.
              • sol4000 Re: zawsze niestety ktoś okrada państwo :-( 31.12.05, 22:17
                dano dano, a ja myslalem, ze ten wieczor przy rodzinnym ognisku spedzasz?;-)
                • dana33 Re: zawsze niestety ktoś okrada państwo :-( 31.12.05, 23:51
                  nu, spedzam... dochodze tu w przerwach...
    • snajper55 Re: czy jest jakas rada 30.12.05, 23:42
      i-love-2-ski napisał:

> raf,raf,raf brrrrrr,grrrrrrrr,smok,smok,wrrrrrr,wrrrr ugh,ugh,alala,ogrrrr,
      > barf,rark,aluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Nreszcie powiedziała coś od siebie. ;)

S.
      • i-love-2-ski Re: czy jest jakas rada 30.12.05, 23:43
        snajper55 napisał:

> i-love-2-ski napisał:
        >
        > > raf,raf,raf brrrrrr,grrrrrrrr,smok,smok,wrrrrrr,wrrrr ugh,ugh,alala,ogrrr
        > r,
        > > barf,rark,aluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
        >
        > Nreszcie powiedziała coś od siebie. ;)
        >
        > S.

raf,raf,grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
    • remekk Ilez frustarcji tych , ktorzy sie nie załapali ... 02.01.06, 07:49
      ...nie spodziewałem sie zakładając ten watek , ze aż tak bardzo to ich boli ...
      • dana33 Re: Ilez frustarcji tych , ktorzy sie nie załapal 02.01.06, 08:39
        nas nic nie boli bo w koncu dostaniemy to co nasze.... was wlasnie to boli ze
        bedziecie musieli zwracac.... :))))
        • remekk Re: Ilez frustarcji tych , ktorzy sie nie załapal 02.01.06, 08:56
          > nas nic nie boli bo w koncu dostaniemy to co nasze.... was wlasnie to boli ze
          > bedziecie musieli zwracac.... :))))
          Dosatniecie to co wam się należy - ale wtedy nie próbujcie zwalac się jak to
          macie w zwyczaju do Polski - bo chocbyscie nie wiem jak skamlali - tym razem
          was nie przygarniemy ... .
          • dana33 Re: Ilez frustarcji tych , ktorzy sie nie załapal 02.01.06, 09:13
            remekkkkkk kretynku..... wy polacy opuszczacie polske nagminnie, tysiace
            mlodych i nawet nie tak mlodych polakow wyjezdza z kraju, bo nie chce wiecej
            zyc w tym waszym raju.... a ty uwazasz, ze my tam sie "zwalimy"???? nu,
            idiota....
            • remekk Re: Ilez frustarcji tych , ktorzy sie nie załapal 02.01.06, 10:52
              dana33 napisała:

> remekkkkkk kretynku..... wy polacy opuszczacie polske nagminnie, tysiace
              > mlodych i nawet nie tak mlodych polakow wyjezdza z kraju, bo nie chce wiecej
              > zyc w tym waszym raju.... a ty uwazasz, ze my tam sie "zwalimy"???? nu,
              > idiota....
              Juz sie kiedys zwaliliście - my nie znając was - daliśmy sie na wasze skamlanie
              nabrac . Ale teraz juz was poznaliśmy .
              A tak z cieklawości spytam - po co tacy jka ty stawali w kilometrowych
              kolejkach pod polskim konsulatem w Telawiwiwe ?
              • dana33 Re: Ilez frustarcji tych , ktorzy sie nie załapal 02.01.06, 12:57
                ty musisz byc cholernie tempy remekkkk, ze po walkowaniu tego tematu na forum
                przez tygodnie, ciagle jeszcze nie wiesz, dlaczego "tacy jak ja" stawali w
                kilometrowych (ha ha ha) kolejkach pod polskim konsulatem w tel avivie.
                ale moge ci jeszcze raz napisac: chcieli dostac spowrotem swoje polskie
                obywatelstwo odebrane im bezprawnie przez polski rzad. i chcieli to
                obywatelstwo nie po to, zeby wracac do polski, tylko ze z unijnym paszportem
                latwiej dostac im prace w europie.
                zaden zyd nigdy nie skamla, zeby takie typy jak ty go przyjely. przyjechali do
                polski i polska byla tak zadowolona, ze dala im nawet prawa, jakich nie bylo w
                innych panstwach europy. no i niezle przyczynili sie do rozwoju polski.
                teraz doszlo, remekkkkkk? czy zaczac jeszcze raz i jeszcze bardziej wolno????
                • krystian71 Re: Ilez frustarcji tych , ktorzy sie nie załapal 02.01.06, 13:18
                  Danus, pisalas to juz wiele razy, wiec wreszcie raz zapytam, skad TY wiesz
                  jakie sa intencje tych co w kolejkach pod ambasada polska na polskie
                  obywatelstwo czekali.
                  Robil ktos na ten temat jakies badania?
                  I tak by byly malo wiarygodne, tak mysle.
                  W Polsce ,przyznasz sama,jakas inna mentalnosc i latwiej jest powiedziec-
                  "p2erdole wszystko,wyjezdzam na zawsze z tego pop2erdolonego kraju",niz w
                  Israelu,bylo nie bylo znajdujacego sie w stanie wojny.
                  Wiec nie sadze,ze ci tam stojacy aplikanci prawdziwe swoje intencje chcieli
                  zdradzic i z toba sie nimi podzielic.
                  • dana33 Re: Ilez frustarcji tych , ktorzy sie nie załapal 02.01.06, 15:20
                    owszem wiem, robiono wywiady z tymi ludzmi. naleze do zwiazku lodzian i tam sie
                    tez na ten temat rozmawialo. pisano o tym w gazetach.
                    bardzo mozliwe ze pare starych osob wraca jak to sie mowie "na stare smiecie"
                    zeby umrzec tam, gdzie maja groby swoich bliskich. ale to sa pojedyncze osobe,
                    a nie jakies masy, co probuje tu wmowic remekkkk. tys moze cos slyszal o
                    masowej emigracji israelczykow do polski?
                    ale jest duzo israelczykow ktorzy robia business w polsce i odwrotnie zreszta
                    tez. ale robia interesy a nie zamieszkuja na stale w polsce.
                    • dana33 Re: Ilez frustarcji tych , ktorzy sie nie załapal 02.01.06, 15:22
                      i jeszcze jedno krystek: oczywiscie ze sa israelczycy, ktorzy znuzeni ciaglym
                      stanem wojennym, obawa o dzieci, wyjezdzaja z israela i szukaja swojego miejsca
                      gdzie indziej. ale jak juz napisalam temu typkowi, jada przede wszystkim do usa,
                      do niemiec, do anglii, do australii. nie do polski.
                      • krystian71 Re: Ilez frustarcji tych , ktorzy sie nie załapal 02.01.06, 15:44
                        no i dobra, niech tak juz zostanie , o to sie z toba klocic nie bede.
                        To tylko kwestia roznicy w podejsciu do spraw obywatelstwa.
                        WPolsce nie kolekcjonuje sie masowo paszportow obcych panstw,tylko dlatego,ze
                        do czegos tam kiedys moga sie przydac.Zawsze to jakies prawa i jakies obowiazki.
                        Taki tu juz ciemnogrod mieszka.
                        • dana33 Re: Ilez frustarcji tych , ktorzy sie nie załapal 02.01.06, 17:11
                          to nie ma nic wspolnego z ciemnogrodem. w polsce komunistycznej nie miales
                          nawet polskiego, wlasnego paszportu w domu, tylko musiales o podstawowe prawo
                          kazdego obywatela kazdego kraju, blagac wladze, skladac podania, tlumaczyc sie
                          dokad, po co i dlaczego chcesz wyjechac, i do tego wszystkiego nie wypuszczali
                          nawet calej rodziny, ktos musial zostac jako "zakladnik".... miliony ludzi na
                          swiecie maja wiecej niz jedno obywatelstwo. myslisz, ze amerykanscy zydzi
                          zrzekaja sie amerykanskiego obywatelstwa bo emigracji do israela? a usa wpadlo
                          do glowy zabierac im to obywatelstwo, bo mieszkaja teraz w israelu? moj ma 3
                          obywatelstwa: argentynskie, bo sie tam urodzil, amerykanskie, bo mieszkal tam
                          wiele lat i zostal naturalizowany i israelskie, bo od 30 lat prawie mieszka tu
                          i jest obywatelem tego kraju. nikomu to nie przeszkadza, nikt nie mowi o jakim
                          zebraniu czy skomleniu. to chora wyobraznia remkka i jego kolesiow.....
                          oczywiscie, ze obywatelstwo to prawa i obowiazki. so what? od 30 lat ani
                          argentynie, ani usa, ani israelowi nie przeszkadza to, ze moj ma 3 paszporty.
                          jak chce glosowac to moze, ale nie musi. na busha nie glosowal... :))))
                          moge ci uczciwie powiedziec, ze jak czytam te remkowskie posty, to mi sie zle
                          robi. bo normalny czlowiek to bylby zadowolony, ze ktos chce miec obywatelstwo
                          jego kraju, wszystko jedno dlaczego. a ten i inne goldbaumy to nic tylko
                          "skomlicie i chcecie wracac". nie oczekuje od ciebie, ze bedziesz krytykowac
                          wlasny kraj. ale sam wiesz, ze wyjezdzac do kraju, ktory ma gorsza o duzo
                          sytuacje ekonomiczna i socjalna to kompletny idiotyzm. nie mowie juz o barierze
                          jezykowej, bo zaden mlody israelczyk nie zna polskiego. angielski znaja wszyscy.
                          • remekk Re: Ilez frustarcji tych , ktorzy sie nie załapal 08.01.06, 10:12
                            Zamiast kolekcjonowac paszporty na wszelki wypadek - lepiej pzrstańcie
                            przeginac ... .
                • remekk Re: Ilez frustarcji tych , ktorzy sie nie załapal 02.01.06, 19:17
                  "Tempa" to ty jesteś forumowa "bystrzacho"
                  > zaden zyd nigdy nie skamla, zeby takie typy jak ty go przyjely. przyjechali
                  Taaa - no pewnie - łaske nam robili zwalając sie do Polski - rozumiem ,ze
                  propaganda pewnego patologicznego tworu okupacyjnego produkuje takie "mądrości"
                  ale , ze jakas "bystrzacha" powtarza to na forum , w kórym uczestniczą Polacy
                  to pomimo tego , ze daliście sie juz poznac jako "bystrzy" inaczej - mimo tego
                  budzi to zdumienie ... .
                  > obywatelstwo odebrane im bezprawnie przez polski rzad. i chcieli to
                  Odebrali im kolezkowie z grupy przestępczej - ale jak widac - nic ich to nie
                  nauczyło ... .

> obywatelstwo nie po to, zeby wracac do polski, tylko ze z unijnym paszportem
                  > latwiej dostac im prace w europie.
                  Obywatelstwo pragna miec równiez złodzieje marzący o zagarnięciu kamienic -
                  - na mienie gmin sie nie załapałas - czyżby o tu miała cie czekac porażak czy
                  jak zwykle rzniesz głupa ?
                  • dana33 Re: Ilez frustarcji tych , ktorzy sie nie załapal 02.01.06, 19:58
                    glupa to rzniesz ty.... nawet nie rzniesz wlasciwie, jestem glupem.
                    z prywatnymi kamienicami to tak samo jak z mieniem zydowskim. jak moj dziadek
                    mial kamienice i ja ja chce dzisiaj otrzymac spowrotem, to mam prawo wystapic o
                    nia. jesli z jakichs tam powodow nie moge dostac samego budynku, to dostaje
                    odszkodowanie. i to nie od dzisiaj, przyglupie forumowy.
                    spadaj, facio, bo klamiesz jak najety. a w sumie to jestes zwyczajnie bezsilny.
                    • remekk Re: Ilez frustarcji tych , ktorzy sie nie załapal 03.01.06, 06:59
                      dana33 napisała:

> glupa to rzniesz ty.... nawet nie rzniesz wlasciwie, jestem glupem.
                      Ostatnie dwa słowa - nasza kłamliwa szczekaczka o dziwo napisała zgodnie z
                      prawdą - oczywiście jak to bywa w ich pzrypadku tylko i wyłacznie przez pomyłkę
                      > z prywatnymi kamienicami to tak samo jak z mieniem zydowskim. jak moj dziadek
                      > mial kamienice i ja ja chce dzisiaj otrzymac spowrotem, to mam prawo wystapic
                      o
                      >
                      > nia. jesli z jakichs tam powodow nie moge dostac samego budynku, to dostaje
                      > odszkodowanie. i to nie od dzisiaj, przyglupie forumowy.
                      > spadaj, facio, bo klamiesz jak najety. a w sumie to jestes zwyczajnie
                      bezsilny.
                      To takie prymitywne złodziejaszki jak ty sa bezsilne - próbujecie w Polsce
                      ohydnego biznesu holokaustu - ale w prypadku kamienic wam nie wychodzi .
                      Zgarneliście odszkodowania za wojne - róniez te nalezne Polsce - ti był
                      ekwiwalent równeiz za to ,ze Polacy , kórym zniszczono ich domy zmuszeni byli
                      osiąsć w pożydowskich .
                      Ale wreszczie wyszło na jaw z kąd bierze sie twoja "troska" o Polskę ... .
                      • dana33 Re: Ilez frustarcji tych , ktorzy sie nie załapal 03.01.06, 07:50
                        nu, co wyszlo "na jaw"????
                        bo widzisz, przyglupie, nie mam w polsce zadnej kamienicy, nie mialam i nic nie
                        odbieram. ktos kto nie udowodni, ze mial, nie dostanie nic. wiec o
                        zadnych "interesach" nie moze byc mowy. a jak ma dowody, to to jego i musi
                        dostac spowrotem swoja wlasnosc.
                        nu, ciutek na odwrot to bylo: nie zydzi zabrali odszkodwania nalezne polsce,
                        tylko wlasnie polska zabrala odszkodowania nalesne zydom. klamiesz i to grubo i
                        hucpowato w kazdym twoim poscie.
                        • krystian71 ????? 03.01.06, 09:55
                          > tylko wlasnie polska zabrala odszkodowania nalesne zydom.
                          • o_brother Re: ????? 03.01.06, 10:13
                            Nu dana miala na mysli ze Polska czyli zydokomuna czyli prominentni zydzi
                            zabrali mienie zydowskim gminom.Taka kastnerowska wersja w Polsce z tym ze nie
                            kazano im jechac do Aushwotz tylko do eretza.
                            • krystian71 Re: ????? 03.01.06, 10:56
                              toczno tak.Nawet nazwiskiem moge rzucic.
                              Hillary Minc,tworca i autor ustaw nacjonalizacyjnych na wszystko,minister i
                              kombatant bitwy o handele.
                              Dana miala go szanse spotkac w Jerozolimie gdzie w dostatku dozywal swoich dni
                          • dana33 Re: ????? 03.01.06, 10:13
                            juz byla na forum mowa o tym krystian.... jeszcze za czasow komuny to bylo,
                            polska globalnie wziela odszkodowania jakie niemcy wyplacili polskim zydom.
                            • o_brother Re: ????? 03.01.06, 10:33
                              polska globalnie wziela odszkodowania jakie niemcy wyplacili polskim zydom.

Mozesz to przetlumaczyc na polski?
                            • krystian71 Re: ????? 03.01.06, 10:59
                              ja nie chce na forum, bo nie pamietam.Mozesz cos konkretnego, jaki rzad,jaki
                              okres ,jakie kwoty od kogo i na co.
                              I jaka Polska, bo ja sobie nie przypominam,by kiedykolwiek w polsce wyplacano
                              odszkodowania za utracone w czasie okupacji mienie prywatne
                              • dana33 Re: ????? 03.01.06, 11:15
                                krystek, przeciez wyraznie napisalam, ze polska zabrala odszkodowania ktore
                                zaplacono polskim zydom. niemcy zaplacili, nie polska. za co polska miala
                                wyplacac odszkodowania? polska rozpoczela wojne i zaglade zydow? niemcy,
                                krystian, niemcy. nie wiem za jakiego rzadu dokladnie, ale za rzadu komunistow.
                                duzo lat temu. byla mowa o tym kiedys na forum i byly linki, ale ja ich nie
                                mam. mozesz napewno znalezc.
                                • krystian71 Re: ????? 03.01.06, 11:24
                                  nie moge dana,bo nie wiem jak szukac.I sam pierwsze slysze.
                                  Polskim zydom wyplacano a Polakom juz nie?
                                  Zalozmy,ale czemu na rece komunistycznego rzadu,skoro jak wszyscy to twierdzice
                                  w Polsce nie ma juz Zydow.
                                  To wina Polakow,ze niemiecki rzad jakies pieniadze paserowi wyplacil?
                                  • dana33 Re: ????? 03.01.06, 12:33
                                    dlaczego zydom a nie tez polakom, to sie zapytaj niemcow. moze dlatego ze poacy
                                    dostali slask... nie wiem. niemcy placa zydom do dzisiaj. napisalam, ze to bylo
                                    duzo lat temu, dlugo przed 68, wiec zydzi jeszcze byli w polsce...
                                    czy ja napisalam cos o winie polakow? polska jako panstwo dostala od niemiec
                                    odszkodowania za polskich zydow. polak jako obywatel nie mial z tym nic
                                    wspolnego. natomiast polak jako obywatel owszem mial cos wspolnego z zajeciem
                                    pozydowskich mieszkan i domow. bo zajmowal np pozydowski dom, a polski rzad
                                    dawal mu ten dom bez zadnych ceregieli, nie sprawdzajac, czy prawowity
                                    wlasciciel lub jego spadkobiercy przezyli.
                                    • krystian71 Re: ????? 03.01.06, 12:47
                                      cos tu dana nie gra, przed 68 mowisz, a moze jeszcze przed 56???
                                      wygrzeb jakics link, przeciez umowa musiala byc zawarta,z data, a ja ci wtedy
                                      powiem,kto personalnie w Polsce rzadzil i kto na tych pieniadzach lape polozyl.
                                      Bo moze one jednak tak zupelnie w niewlasciwe rece nie trafily.
                                      Nie martw sie Dana,przyszedl czas rozliczen,po polwieczu nie takie archiwa sie
                                      otwiera z mocy prawa.
                                      PS pewnie nie wiem wszystkiego,ale nie znam zydowskiej kamienicy,ktora przeszla
                                      w polskie rece.Zasiedlili je stloczeni lokatorzy na zasadzie umowy najmu,bez
                                      zadnych praw wlasnosci.
                                      A kamienice zostaly znacjonalizowane dekretem rzadu Hilarego Minca,jak zreszta
                                      wszystkie kamienice w Polsce,te polskie tez.
                                      • krystian71 Re: PS 03.01.06, 12:49
                                        to jakas zmora z tymi pieniedzmi z odszkodowan niemieckich,ktore nigdy nie
                                        trfily do prawdziwych ofiar.Co tu mowic o komuszej Polsce,skoro to samo ma
                                        miejsce w dzisiejszym Izraelu.
                                        • dana33 Re: PS 03.01.06, 13:55
                                          nie zmyslaj, krystek. israel dostal od niemiec odszkodowanie i kazdy zyd,
                                          mieszkajacy dzisiaj w israelu, a ktory przeszedl holocaust i udowodnil to,
                                          dostaje od niemiec do wlasnych rak kazdego miesiaca odszkodowanie w ramach
                                          pensji. israel nie zabral zadnemu z nich nawet grosza. co innego jesli chodzi o
                                          posiadlosci w israelu kupione przez zydow przed wojna. te sa pod zarzadem
                                          panstwa i zeby je otrzymac spowrotem, trzeba udowodnic ze jest sie
                                          spadkobierca. to dluga procedura, moim zdaniem duzo za dluga, bo ci ludzie nie
                                          sa juz najmlodsi. jakies 2 tygodnie temu wyszlo prawo w israelu, ze majatki
                                          zydowskie, ktorych wlasciciele nie przezyli wojny i nie maja spadkobiercow,
                                          przechodzi na uzytek spolecznestwa ocalonych i z tego funduszu beda oplacane
                                          domy starcow, domy wypoczynkowe i pomoc dla tychze ocalonych.
                                          • krystian71 Re: PS 03.01.06, 17:51
                                            bezposrednio na jego konto wplywa , czy przez jakas fundacje, bo cos mi sie
                                            obilo o uszy , ze zatory sie robia systematycznie.
                                            Linku nie chce mi sie szukac, zreszta to bylo z haaretza,wiec i tak powiesz,ze
                                            to nie to.
                                            Te nabyte przed wojna nieruchomosci, to tez slyszalem.
                                            Dana,to afera tysiaclecia, nie gadaj,ze czas najwyzszy i ze wlasciciele
                                            wymieraja, spadkobiercy spadkobiercw juz zaczynaja sie wykruczac.Przeciez kiedy
                                            to bylo-z 75 lat temu!!!No i od razu bylo wiadomo,ze duza czesc z tych
                                            wlascicieli ,lacznie ze spadkobiercami nie przezyla wojny,czemu ten wdowi grosz
                                            jakas prywatna kabze napelnial.?
                                            sorki,nie zauwazylem twojej odpowiedzi, jakos tak jest ,ze my tu wszyscy w
                                            europie gas rurka zyjemy,w polsce tez ciekawie, a to czyszcza komendantow
                                            policji a to ambasadorow,zametu co nie miara :)
                                          • explicit Re: PS 03.01.06, 19:38
                                            Here ciucius , zawsze do uslug - Walkujemy ten temat od kilku lat :)))
                                            =============================================================================
                                            www.haaretzdaily.com/hasen/spages/664109.html

To co zionce placa survivers z pieniedzy niemieckich odszkodowan nie pokrywa
                                            nawet 3/4 sumy interest'u , ktore otrzymuja na zdeponowane pieniadze . Jak to
                                            sie dzieje z detalami tlumaczy Finkelstein w "Holocaust Industry" .

Ps. Komuchy nie dostali centa za polskich Zydow , tych nie ma w Polsce po '68 ,
                                            czyzbys zapomniala ???

Pierwsze pieniadze jakie otrzymala Polska w ramach odszkodowan wylacznie dla
                                            obywateli Polski , wplynely na konto panstwowe na poczatku '80's (wylacznie za
                                            roboty przymusowe) i zostaly w wiekszosci rozkradzione przez komuchow .

Moja ciocia (US citizen) nie dostala centa ,...

uklony

Ciekawe , ze Zyd musi udowadniac zioncom , ze przezyl holocaust - Oj ciucius ,
                                            ciucius , sierotko ty moja ,...
                                            nie zmyslaj, krystek. israel dostal od niemiec odszkodowanie i kazdy zyd,
                                            mieszkajacy dzisiaj w israelu, a ktory przeszedl holocaust i udowodnil to,
                                            dostaje od niemiec do wlasnych rak kazdego miesiaca odszkodowanie w ramach
                                            pensji.

Zacznijmy od tego , ze Israel nie mial prawa do jednego centa z tych pieniedzy .
                                            Hutzpaland istnieje od '48 , a zagarnal odszkodowania nalezace do survivers za
                                            zbrodnie popelnione pare lat wczesniej ,...
                                            israel nie zabral zadnemu z nich nawet grosza.
                                            • dana33 Re: PS 03.01.06, 19:47
                                              te rozlupaniec..... bawi mnie ciagle to wasze "komuchy rozkradly".... te
                                              komuchy to byli indianie ze szczepu dluga fajka?tali byl wtedy ustroj w polsce
                                              a nie inny, i rzad polski komunistyczny zabral te pieniadze.
                                              ty jestes idiota, ktory nie ma pojecia o odszkodowaniach wyplacanych zydom
                                              przez niemcy, ale oczywiscie jesli jest okazja dokopac, to jestes zawsze gotowy
                                              i na starcie. kto udowodnil ze byl przesladowany z powodu zwojego zydowskiego
                                              pochodzenia, ten dostal od niemcow odszkodowanie i dostaje je co miesiac, do
                                              konca swojego zycia. twoja ciocia nie dostala ani centa? nu, twoja ciocia
                                              zydowka? udowodnila przesladowanie? choroby? strate majatku? strate szansy
                                              zyciowych jak np nauka? ciuciek.... ty nie gadaj o rzeczach o ktorych nie masz
                                              pojecia, bo robisz z siebie jeszcze wiekszego idiote, niz jestes. nawet z
                                              rattlerem w jakichs tam wojskach amerykanskich. nie kazdy tam jest geniusz
                                              intelektualny....
                                              • explicit Re: PS 03.01.06, 20:28
                                                A trzeba byc Zydem ? Ciocia spedzila ponad 4 1/2 roku u bauerow w Rzeszy z
                                                jednym wyjatkiem spala w zimie i latem , jadla w oborze z bydlem . Mama spedzila
                                                ponad 2 1/2 roku w podobnych warunkach - Jak myslisz , stracily ???

przysiad

nu, twoja ciocia zydowka? udowodnila przesladowanie? choroby? strate majatku?
                                                strate szansy zyciowych jak np nauka?
                                                • dana33 Re: PS 03.01.06, 21:20
                                                  nu, nie moge...... i ty piszesz tutaj o odskodowaniach niemieckich dla zydow z
                                                  taka pewnoscia, jakbys siedzial w tamtejszym urzedzie..... ales ty duren,
                                                  rozlupaniec... tak wlasnie wygladaja twoje wszystkie wiadomosci.... slyszysz
                                                  dzwony, ale nie bardzo wiesz w jakim kosciele...
                                      • dana33 Re: ????? 03.01.06, 13:51
                                        krystian, jak babcie kocham.... nie bede szukac po forum, ale byly te linki.
                                        napisalam ci ze duzo lat temu, i co to ma za znaczenie czy przezd 56 czy przed
                                        68. polski rzad wzial te pieniadze. jesli sugerujesz, ze mimo wszystko
                                        zydzi "polozyli" na tym "lape", to sugeruj. nic nie pisalam o jakiejs
                                        specyficznej kamienicy, pisalam o domach i mieszkaniach. poczytaj troche
                                        literatury o tych czasach, to znajdziesz. ty mam nadzieje, ze nie mylisz mnie z
                                        goldbaumem i remkiem.... ja nie zmyslam. polacy jako pojedyncze osoby i polska
                                        jako panstwo przejely mieszkania, domy i kamienice po zydach. nie ma co tu
                                        dyskutowac, bo to fakty znane nie tylko mnie.
                                        • krystian71 Re: ????? 03.01.06, 18:10
                                          a ty co? z forum sie dowiadujesz o takich rzeczach.Jesli byly jakies
                                          odszkodowania zdefraudowane przez komuchow,to przeciez nie na forum linku
                                          trzeba szukac.
                                          a 56 czy 68 to duza roznica.rowniez w jakosci emigracji do Israela z Polski, no
                                          ale o tym chyba sama wiesz.
                                          Nie dam ci na to linku ,choc pewnie gdzies jest,tata mi o tym opowiadal,a on
                                          tez jak ty prawdomowny az do bolu.
                                          Gdy umarl Paderewski, a zamozny czlowiek byl, wszystko co mial zapisal narodowi
                                          polskiemu.Wtedy w Polsce byl zamet, wojna bolszewicka, balagan z
                                          niepodlegloscia ,bez wiekszego zastanowienia windykacje tego majatku zlecono
                                          jakiejs zydowskiej korporacji prawniczej w nowym Jorku.Dostala wszelkie
                                          pelnomocnictwa i slad po majatku Paderewskiego zaginal.
                                          Podobnie bylo z tym polskim zlotem,ktore do Anglii pare dni przed wybuchem
                                          wojny trafilo.Polska byla wtedy rzadzona przez zydo-komune i tez jakiegos zyda
                                          z rzadu wyslano z pelnomocnictwomi po odbior tego skarbu narodowego.Slad po nim
                                          zaginal, po polskim zlocie rowniez.Do Polski wrocil Szczerbiec i arrasy na
                                          Wawel.Wierz mi, nie pisze ci tego na zlosc, to sa po prostu fakty
                                          udokumentowane w archiwach i dlatego cie pytam, kiedy i kto.
                                          U nas , a juz tym bardziej u was takie rzeczy nie byly naglasniane.
                                          U was z naturalnych przyczyn, u nas z tego powodu,ze komuchy predzej by sobie
                                          jezyk polknely niz przyznaly sie,ze nie maja zadnej legitymizacji do wladzy, ze
                                          ta wladza jest z obcego nadania i gwoli pewnosci obcymi zydowskimi rekami
                                          wykonywana.Dlatego , z niewiedzy , sie wsciekasz
                                          • dana33 Re: ????? 03.01.06, 20:06
                                            ja sie nie z forum dowiaduje o tych rzeczach, krystek, ja wiem o nich od dawna.
                                            i znam mase historii, bo tlumacze mase takich roznych dokumentow. no i siedze w
                                            archiwum, wiec mam dostep tez do paru rzeczy.
                                            przestan ciagle zwalac wine z polski i polakow piszac "komuchy". te komuchy to
                                            wlasnie polska i polacy. i nie ma co uciekac od tego, bo i dzisiaj nie jest w
                                            polsce inaczej, jak sobie pomyslisz o manipulacjach kleru, ktory nagle zabiera
                                            caly swoj majatek, swoj albo nie, ale zabiera. co do dowodow, ze ich, to wiesz
                                            dobrze, jak mozna wszystko dowiesc, nawet ze biale jest czarne.
                                            zreszta, jak mam byc szczera, to mnie to tutaj w israelu nie wiele obchodzi, co
                                            robi kler w polsce, jak sam rozumiesz. nie mam zamiaru ani oskarzac, ani
                                            podawac do sadu, to sa polskie sprawy, nie moje.
                                            natomiast zydowskie sprawy sa jak najbardziej moje. jak masz rzeczywiscie cos, o
                                            co mozesz oskarzac zydow, to dawaj, mozna podyskutowac. ale to twoje oskarzenie
                                            o kradziez polskiego zlota, to ja cie pardon, krystek, ale albo bujasz wiedzac
                                            o tym ze to nie prawda, albo czytasz "nasza witryne" i sluchasz ojca rydzyka.
                                            tutaj:
                                            "Rząd generała Sikorskiego swoją działalność zamierzał finansować złotem
                                            Narodowego Banku Polskiego i Funduszu Obrony Narodowej, bagatela około 65 ton,
                                            które na Zachód dotarło dzięki misji pułkowników Adama Koca i Ignacego
                                            Matuszewskiego. Wywiezione z Warszawy 6 września trzema transportami: pierwszy -
                                            samochodowy do Łucka, drugi – kolejowy do Brześcia i następny w ślad za
                                            rządem przez Lublin do Lwowa, trzeci – samochodowy do Zamościa. 13 września
                                            wszystkie transporty dotarły do stacji kolejowej w Śniatyniu. Tu zapakowano
                                            całość na wagony kolejowe i „złoty pociąg” 14 września wyjechał przez Rumunię
                                            do portów Konstancji. Złoto przeładowano na stary tankowiec dotarł do
                                            Istambułu. Tu złotem zajął się polski ambasador Michał Sokolnicki. Dzięki jego
                                            zabiegom udało się zorganizować transport kolejowy do Ankary, a następnie przez
                                            Alleppo i Damaszek w Syrii do Bejrutu w Libanie, który w tym czasie był pod
                                            kontrolą Francuzów. W pierwszych dniach października załadowano transport
                                            polskiego złota na francuski krążownik. Kilka dni później okręt dotarł do portu
                                            w Marsylii. 9 października radio francuskie podało ważną dla wszystkich Polaków
                                            informację: złoto Banku Polskiego jest bezpieczne. Sztaby złota – rezerwy
                                            walutowej NBP- i skarby FON-u zdeponowano w Tulonie w Banque de France. Na
                                            bieżące wydatki rządu i wyposażenie wojskowe wykorzystywano środki z
                                            francuskiej pożyczki wojennej. W marcu 1940r. nadarzyła się sposobność
                                            przewiezienia polskiego złota do Ameryki. Premier Sikorski, mocno wierząc w
                                            potęgę Francji był przeciwny pomysłowi argumentując, że będzie to okazaniem
                                            braku zaufania do najlepszego z aliantów. 17 czerwca na wniosek władz polskich
                                            udało się w Tulonie zapakować polskie złoto na pokład krążownika francuskiego.
                                            Zgodnie z planem transport dotarł do Dakaru w Afryce. 30 czerwca 1940r. władze
                                            polskie zwróciły się z żądaniem zezwolenia na przetansportowanie 65 ton złota z
                                            Dakaru do Stanów Zjednoczonych. po raz kolejny Francuzi nie dotrzymali danego
                                            słowa: na nic zdały się interwencje polskiego posła przy rządzie Vichy Feliksa
                                            Frankowskiego – Francuzi złota nie oddali."
                                            republika.pl/dyku/nowe/rzadpolski.htm

nie panowala wtedy komuna, jedyny zyd w towarzystwie byl matuszewski. reszta
                                            czysci entnicznie polacy. tu masz jeszcze:

"Nastroje patriotyczne udzielały się i mniejszościom narodowym. Powstawała w
                                            ten sposób wewnętrzna spójność już nie tylko narodu, ale i państwa polskiego. U
                                            Żydów, dla których Hitler był niebezpieczeństwem śmiertelnym, instynkt
                                            samozachowawczy działał jako dodatkowa siła napędowa dla ich poczucia
                                            obowiązków obywatelskich."
                                            "Po upadku Francji, skarb FON-u znalazł się w Wielkiej Brytanii, a 21.X.1941
                                            premier W. Sikorski powołał wspólną Administrację FON-u i Darów, która
                                            zarządzała majątkiem jaki dotarł z kraju lub ofiarowanym za granicą w czasie
                                            wojny. Prawdopodobnie srebro i złoto nie podlegały tej administracji. 210 kg
                                            złota z głównego transportu zawarte w 9 skrzyniach trafiło do Sudanu w Afryce,
                                            gdzie przetrwało wojnę i dopiero pod koniec 1944 dotarło do londyńskiego hotelu
                                            Rubens, gdzie mieściła się kwatera dowództwa Polskich Sił Zbrojnych. Inne były
                                            losy srebra, którego 61 skrzynek (2408 kg kruszcu zapakowanymi w Bukareszcie)
                                            przewiezione zostało rumuńskim statkiem i w II.1940 konsul generalny RP w
                                            Marsylii J. Rozwadowski złożył je w skarbcu oddziału Banku Francji. W 1943
                                            srebro to przeniesione zostało do Castres, a po wojnie do Tuluzy. W VI.1945
                                            minister obrony narodowej gen. Marian Kukiel przeznaczył je na pomoc dla ofiar
                                            wojny za pośrednictwem "Caritasu". Nie zostało to jednak zrealizowane, a w 1975
                                            srebrem we Francji zainteresowały się władze PRL."
                                            www.fon.com.pl/fon/historia.html

zadne zydy, zadna zydokomuna. polacy przed wojna, w czasie wojny i po wojnie.
                                            nie komunisci i komunisci. to sa fakty udokumentowane w polskich archiwach.
                                            przestan pluc na zydow tam, gdzie nie ma najmniejszego powodu.
                                            • krystian71 Re: ????? 03.01.06, 21:00
                                              plum,p[lum dana, ja tylko z wrodzonej delikatnosci czasami nie pisze zydo-
                                              komuna , choc mnie klawiatura swedzi.
                                              Czasy bezkarnych oszczerstw dana juz minely, potrzeba bylo wielu lat, a
                                              zwlaszcza tych ostatnich 16-tu, ale to juz sa ostatnie lata.
                                              Chyba dlatego,ze wlasnie teraz 50 lat mija,gdzie z mocy prawa wiele archiwow
                                              udostepnia swoje zasoby, i to co bylo nam od zawsze wiadome na zachodzie Europy
                                              wychodzi na jaw na pismie.
                                              To juz nie te czasy,ze uratowany przez biedne polskie chlopstwo Kosinski mogl
                                              sobie w Ameryce kokosy zbijac na oczernianiu swi\oich wybawicieli , tylko
                                              dlatego,ze odcieci przez zelazna kurtyne nie mogli zaprotestowac,ani wogole
                                              wiedziec co jest grane.Zwlaszcza,ze wiedzieli,ze uratowany przez nich ojciec
                                              Kosinskiego szybciutko sie odwdzieczyl,wstepujac do UB i wydajac na UB wszystko
                                              co wiedzial na temat dzialajacej we wsi AK-owskiej partyzantki.
                                              Nie zauwazylas jeszcze,ze wahadlo wychylilo sie w druga strone?
                                              Nigdy nie nalezy przeginac paly, o czym cie informuje,bo ta prawda nigdy do was
                                              nie dociera.Zwlaszcza jak delikatnie napisze -"komuna" bez jej narodowych
                                              konotacji.
                                              Duzo napisalas o losach polskiego zlot na zachodzie.A co bylo potem/
                                              • dana33 Re: ????? 03.01.06, 21:24
                                                sluchaj krystian, ja moge dyskutowac, ale nie z kims, kto sie wyglupia.
                                                przeczytaj linki. napisane co potem. zwroc sie do francji. zwroc sie do tych,
                                                ktorzy byli wtedy przy tym zlocie. zwroc sie do kolejnych rzadow prl.
                                                zydzi nie mieli z tym nic wspolnego. nie chcesz uznac tych linkow? nie uznawaj.
                                                to juz naprawde nie moj problem. myslalam, ze jestes uczciwszym partnerem do
                                                rozmowy, ale jak widac, pomylilam sie.
                                            • explicit Re: ????? 03.01.06, 21:16
                                              Ja tez ciagle powtarzam to samo - Zydo-komuna w Polsce nie ma nic wspolnego z
                                              wola narodu , rezim reprezentowal interesy Sojuzu , wybory byly farsa ,...

Tak sie sklada ze w Polsce "ludowej" dysproporcjonalna ilosc wysokich stanowisk
                                              w aparacie rezimu nalezala do Zydow , przywiezionych w teczkac z Sojuzu , zeby
                                              nie byc goloslownym , dowodem ze Polska Ludowa nie byla krajem Polakow masz w
                                              testamentach zasluzonych rodakow na obczyznie , ktorzy zyczyli sobie powrotu
                                              ich prochow do ojczyzny po upadku rezimu ,...

uklony

przestan ciagle zwalac wine z polski i polakow piszac "komuchy". te komuchy to
                                              wlasnie polska i polacy. i nie ma co uciekac od tego,
                                              • dana33 Re: ????? 03.01.06, 21:26
                                                jasssssne, rozlupancu. dokladnie tak jak teraz. wszyscy czlonkowie rzadow juz
                                                wolnej polski, razem z prezydentami i kardynalami, kazdy inteligent w polsce to
                                                zyd. macie przeciez te slynne listy z obecnymi i prawdziwymi nazwiskami, nie?
                                                musze powiedziec po raz nie wiem ktory, ze lubicie szalenie robic z polski i
                                                polakow idiotow i prostakow, jesli cala inteligencje i rzady przypisujecie
                                                zydom. nu, ale to juz wasza sprawa, jak lubicie byc narodem glupkow.
                                                • antek_cukierman PolakoEstonokomuna 03.01.06, 21:38
                                                  spotkałaś się z czymś takim (w odpowiedzi na nieustanne brednie ślusarza
                                                  o "żydokomunie")? To taka żydokomuna a la esto-polonaise.

Wiekszość średniego aparatu Czeki i KGB do czasu stalinowskich czystek to byli
                                                  Polacy i Estończycy. Dość powiedzieć, że w latach 35-37 ok. 100tys polakomunów
                                                  poszło pod nóż, a 150tys do gułagów.
                                                  Popytaj wśród rosyjskich Żydów czy w Rosji używa się takiego terminu.

P.S. Uprzedzam ewent. spekulacje splitów i innych ślusarzy.
                                                  Kompartia w Polsce do momentu jej rozwiązania liczyła maks. 6 tys. członków
                                                  • dana33 Re: PolakoEstonokomuna 03.01.06, 21:49
                                                    oni sa antos, niepowaznymi ludzmi. rzucaja jakies oskarzenia, jak dostaja
                                                    kontre, to natychmiast staraja sie wykrecic. zamiast wpakowywac sie w
                                                    idiotyczna dla nich sytuacje, lepiej by sprawdzili sami dla siebie, czy pisza
                                                    prawde. ale tez mysle, ze wiedza dokladnie, tylko wlasnie chca dokopac. szkoda
                                                    kazdej minuty na dyskusje z nimi, na szukanie linkow, na pokazanie im czegos,
                                                    czego ewentualnie nie wiedza....

nie, o tej polakoestokomunie nie slyszalam, ale poszukam i poczytam.
                                                    ostatecznie zawsze dawales porzadne, sprawdzone, historyczne linki i duzo sie z
                                                    nich dowiedzialam...
                                                    pozdrowienia....
                                                  • krystian71 zydokmuna 05.01.06, 22:05
                                                    tu masz fajny link na prof.paczkowskiego i Kunerta, spytaj maniusia ,czy sa
                                                    wiarygodni
                                                    republika.pl/mbp_x/html/zydziwub.html
                                                    Dowodem tego jest spotkanie w Zydowskim Instytucie Historycznym na powyzszy
                                                    temat...
                                                  • antek_cukierman I co w tym odkrywczego? 06.01.06, 16:02
                                                    Nic ponad to, (a skrótowo) co w tym:

www.merlin.com.pl/frontend/towar/367961

Lata 49-52 (wyd.IPN 2000r) nakład wyczerpany, ale poszukaj. Zawsze lepiej
                                                    jednak korzystać z internetowych bryków. Nie obciążają głowy zbędną lekturą.

• remekk Re: Ilez frustarcji tych , ktorzy sie nie załapal 08.01.06, 09:40
                          dana33 napisała:

> nu, co wyszlo "na jaw"????
                          > bo widzisz, przyglupie, nie mam w polsce zadnej kamienicy, nie mialam i nic
                          nie
                          >
                          > odbieram. ktos kto nie udowodni, ze mial, nie dostanie nic. wiec o
                          > zadnych "interesach" nie moze byc mowy. a jak ma dowody, to to jego i musi
                          > dostac spowrotem swoja wlasnosc.
                          > nu, ciutek na odwrot to bylo: nie zydzi zabrali odszkodwania nalezne polsce,
                          > tylko wlasnie polska zabrala odszkodowania nalesne zydom. klamiesz i to grubo
                          i
                          >
                          > hucpowato w kazdym twoim poscie.
                          ROZWIŃ TO TEN WATEK kłamliwa d(a)no 3333333 - kiedy to Polacy zagarneli
                          odszkodowania waszym kosztem ... .
            • krystian71 Re: Ilez frustarcji tych , ktorzy sie nie załapal 02.01.06, 12:35
              mylisz sie dana w liczbach i intencjach.
              Nagminnie to bylo za komuny i postkomuny.
              Zadne przewidywania co do ilosci wyjazdow sie nie potwierdzily.Po otwarciu
              granic nie wyjechaly zadne miliony.
              Wniosek z tad,ze nawet te dane dot.bezrobocia mocno przesadzone i nieobejmuja
              tzw szarej strefy,w przeciwnym wypadku te 2-3 miliony bezrobotnych wyjechaly by
              po prostu ratujac sie od glodowej smierci.
              Generalny trend jest taki,ze wyjezdzaja glownie mlodzi,wolni, nie obarczeni
              rodzina i juz z zalozenia na pare tylko lat,na kontrakt , z silnym
              postanowieniem powrotu
              Nie wierz bezkrytycznie artykulom w GW, tez niedawno pisala,ze Polska
              wymiera,ze rodzi sie coraj mniej dzieci, a tymczasem najswiezsze badania GUS-u
              podaly,ze nas przybywa,ze w trzech pierwszych kwartalach 2005 urodzilo sie o
              7000 wiecej dzieci,niz analogicznie w 2004.
              • dana33 Re: Ilez frustarcji tych , ktorzy sie nie załapal 02.01.06, 12:53
                nic nie pisalam o milionach krystek ale ze nagminnie. dzieci wszystkich moich
                znajomych i przyjaciol wyjechali. i nie maja zamiaru wrocic jeszcze dlugo jesli
                wogole.
                kazdy czlowiek na swiecie ma prawo szukac dla siebie lepszego zycia. zyje sie
                tylko raz i trzeba zyc dobrze. po prostu chcialam pokazac kolejna manipulacje
                remkkkkka to wszystko. bo jak wiesz, zaden israelczyk nie wraca na stale do
                polski, zaden nie skomle, jak sie elegancko wyraza ten typek. jak juz jakiz
                israelczyk chce wyjechac z israela, to napewno pojedzie do usa, anglii, niemiec
                czy australii, a nie do polski.
                • remekk Re: Ilez frustarcji tych , ktorzy sie nie załapal 03.01.06, 07:07
                  dana33 napisała:

> nic nie pisalam o milionach krystek ale ze nagminnie. dzieci wszystkich moich
                  > znajomych i przyjaciol wyjechali. i nie maja zamiaru wrocic jeszcze dlugo
                  jesli
                  >
                  > wogole.
                  > kazdy czlowiek na swiecie ma prawo szukac dla siebie lepszego zycia. zyje sie
                  > tylko raz i trzeba zyc dobrze. po prostu chcialam pokazac kolejna manipulacje
                  > remkkkkka to wszystko. bo jak wiesz, zaden israelczyk nie wraca na stale do
                  > polski, zaden nie skomle, jak sie elegancko wyraza ten typek. jak juz jakiz
                  > israelczyk chce wyjechac z israela, to napewno pojedzie do usa, anglii,
                  niemiec
                  >
                  > czy australii, a nie do polski.
                  Przecież napisałem (dla ludzi myslących - dosyc wyarziście) , ze nie raz juz
                  zwalaliście sie do nas skamlając .
                  Dalej z kontekstu wynikało jednoznacznie , ze jesli znowu w tym stylu się
                  zwalicie to TYM RAZEM to skamlanie wam nie pomoze .
                  Nie pisałem , ze dzis skamlacie - kiedy ty forumowa "bystrzacho" zaczniesz
                  myslec ?
                  Dzis nie skamlecie - omamieni chwilową potęgą - wręcz pzreciwnie - "grabicie"
                  sobie na całym świecie .
                  Natomiast w Polsce , której kryzys tak wysmiewacie żebrzecie napastliwie niczym
                  przedwojenny pachciarz z Nalewek ... .
              • remekk Re: Ilez frustarcji tych , ktorzy sie nie załapal 03.01.06, 07:02
                Jednak pewne zdziwienie budzi fakt iz wyjazdy spowodowane kryzysem
                sawykorzystywane jako "argument" pzrzez tych , którzy żebrzą w Polsce na swoje
                imprezki , pomniki , teatry , instytuty a ostatnio nawet muzeum - 100 mln .
                • puls.usa Re: Ilez frustarcji tych , ktorzy sie nie załapal 04.01.06, 23:14
                  remek , dana to stara manipulantka
                  to jej moskowa(mossadowa) praca
                  zamotac ,pokrecic, burdel zrobic
                  w ktorym latwiej szwindel
                  wykrecic

gdyby nie brali pare mln.
                  tej ruskiej bidoty
                  ktora ma tyle wspolnego z talmudem
                  co ja z baletem
                  dalej laziliby po pustyni czekajac
                  na manne z nieba

ameryka staly i wierny przyjaciel rosji
                  finansuje to przesiedlenie i dzieki
                  temu ten eretz jeszcze zipie

kiedy amerykanskich pieniedzy zabraknie
                  a kiedys to nastapi
                  beda wiali gdzie ich tylko wezma
                  nawet z powrotem na sybir
    • lechu1 krystek remeeek dwa bratanki od klamania 03.01.06, 10:06
      Klamstwo powtarzane bedzie "prawda" mysla tak jak myslal Gebels .

3 000 000 mieszkan.....nie ale tluste posadki rozchwytywane , limuzyny ,
      pieniazki dla o.Rydzyka tak.......a 2 swistaki zacieraja raczki luste....
      • krystian71 Re: krystek remeeek dwa bratanki od klamania 03.01.06, 11:03
        idi lechu w uniwiermag i juz nie pij tej perfumy.
        W Polsce nie potrzebna jest taka ilosc nowych mieszkan,chcesz mi caly moj
        piekny kraj zabetonowac?
        W Polsce potrzebny byl kopniak w dupe Kwasowi i Millerowi,co chwilowo
        przehandlowali nasza niezaleznosc energetyczna
        • lechu1 Re: krystek remeeek dwa bratanki od klamania 03.01.06, 12:49
          krystian71 napisała:

> idi lechu w uniwiermag i juz nie pij tej perfumy.
          > W Polsce nie potrzebna jest taka ilosc nowych mieszkan,chcesz mi caly moj
          > piekny kraj zabetonowac?
          > W Polsce potrzebny byl kopniak w dupe Kwasowi i Millerowi,co chwilowo
          > przehandlowali nasza niezaleznosc energetyczna

Nie potrzebna ?? Za duzo mieszkan mowisz ?
          Chcesz powiedziec ze blizniaki klamaly Polakom z premedytacja gdy bebnily
          o 3 000 000 mieszkan dla wszystkich ?
          Aha i ze inne obiecanki to tez tylko w celu wykopania Kwacha ?
          Co mowisz , ze najwyzzszy dostojnik panstwa klamal milionom Polakom ?
          Ze niby cel uswieca srodki ? TKM ? To brzmi jak Lenin .Stalin
          No to ladnie wpadlismy ....(((
          • krystian71 Re: krystek remeeek dwa bratanki od klamania 03.01.06, 13:26
            Kwachu obiecal mieszkania dla wszystkich potrzebujacych Polakow,palancie.
            Rozliczaj go,bo juz czas , mial na to 10 lat.
            PIS mowil o 3 potem po przeszacowaniu o 2 milionach mieszkan.
            I nigdzie nie bylo napisane,ze to rzad je bedzie budowal, ty jeszcze snisz w
            innej rzeczywistosci.
            Mowa jest o stworzeniu warunkow i wykorzystaniu tego boomu dla rozwoju calej
            gospodarki,palancie.
            Bo tylko taki palant jak ty moze po dwoch zimowych miesiacach oczekiwac,ze juz
            powstalo 3 miliony mieszkan.
            Pamietasz taka piosenke :
            "nie po to jest perfuma
            by ja pic,pic,pic"
            • lechu1 Re: krystek remeeek dwa bratanki od klamania 03.01.06, 14:16
              krystian71 napisała:

> Kwachu obiecal mieszkania dla wszystkich potrzebujacych Polakow,palancie.
              > Rozliczaj go,bo juz czas , mial na to 10 lat.
              > PIS mowil o 3 potem po przeszacowaniu o 2 milionach mieszkan.
              > I nigdzie nie bylo napisane,ze to rzad je bedzie budowal, ty jeszcze snisz w
              > innej rzeczywistosci.
              > Mowa jest o stworzeniu warunkow i wykorzystaniu tego boomu dla rozwoju calej
              > gospodarki,palancie.
              > Bo tylko taki palant jak ty moze po dwoch zimowych miesiacach oczekiwac,ze juz
              > powstalo 3 miliony mieszkan.
              > Pamietasz taka piosenke :
              > "nie po to jest perfuma
              > by ja pic,pic,pic"

Znowu klamstwa , niby gdzie Kwach obiecal , to cos wypocil ?
              Dupku zoledny , widze ze bedziesz bronil nowy TKM i moherowa moralnosc
              za kazda cene .
              . Aferzysci na ministra skarbu !!!
              www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060103/kraj/kraj_a_1.html
              Poza tym ty cwierc inteligiencie to Rzeczpospolita pisala o tym a nie
              Wyborcza ktorej sie czepiasz.
              Forum na ktorym piszesz zawdzieczasz Wyborczej a nie moherowym
              rydzykowym pisssuarowym beretom.
              • krystian71 Re: krystek remeeek dwa bratanki od klamania 03.01.06, 18:13
                Rzepa pisala, a ja przeczytalem, i musialem ci wytlumaczyc o co chodzi, bo sam
                bys na to nie wpadl, ale nie mam do ciebie o to zalu, na forum jest wiecej
                przyglupow, przyzwyczailem sie.
                A ty co palancie, programu wyborczego Kwasa z 1995 roku nie pamietasz, wczoraj
                sie urodziles????
                • lechu1 Re: krystek remeeek dwa bratanki od klamania 03.01.06, 21:51
                  krystian71 napisała:

> Rzepa pisala, a ja przeczytalem, i musialem ci wytlumaczyc o co chodzi, bo sam
                  > bys na to nie wpadl, ale nie mam do ciebie o to zalu, na forum jest wiecej
                  > przyglupow, przyzwyczailem sie.
                  > A ty co palancie, programu wyborczego Kwasa z 1995 roku nie pamietasz, wczoraj
                  > sie urodziles????

Klamiesz jak zwykle , Kwach nie byl takim idiota zeby obiecywac 3 000 000
                  mieszkan ani nawet dla kazdego .
                  Ale mohery tak , obiecaly z premedytacja a przeciuez Bozia klamac
                  zabrania .
                  Ale Rydzyk da rozgrzeszenie.
                  Oto tanie panstwo PIS.

serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,3086984.html?as=2&ias=2
                  • krystian71 Re: krystek remeeek dwa bratanki od klamania 04.01.06, 08:48
                    www.google.pl/search?hl=pl&q=Kwa%C5%9Bniewski+mieszkania+dla+m%C5%82odych&btnG=Szukaj+w+Google&lr=lang_pl
                    • lechu1 Re: krystek remeeek dwa bratanki od klamania 04.01.06, 09:23
                      Obiecanki politykow wiecznie zywe i mohery PIS tez obiecuja.......zawsze
                      to co ludziska chca uslyszac

a tu przyklady z histori:

Tadeusz Wilecki - generalskim słowem gwarantował milion mieszkań dla młodych
                      ludzi. - Każdy młody człowiek dostanie działkę budowlaną z terenów po byłych
                      pegeerach, powinno się rozpocząć produkcję domków, które kosztują po 100 tysięcy
                      złotych. Ja nie obiecuję, ja gwarantuję wszystko generalskim słowem.. Innym
                      razem generał wypalił, że: - Odbuduję siłę armii, zatrzymam degradację
                      techniczną, pauperyzację kadry i emerytów wojskowych. Mikołaja w mundurze to już
                      mieliśmy. Dziękujemy.
                      --------------------------------------------------------------------------
                      NO I TE MIESZKANIA ..........Kwach cos mowil ale on nie rzadzil wiec obiecac i
                      wykonac nie mogl.
                      Rzad co obiecuje 3 000 000 mieszkan dla wszystkich i inne bzdety trzeba
                      rozliczac !
                      -----------------------------------------------------------------------------
                      Marian Krzaklewski - Mikołaj patriotyczny: - My, ludzie "Solidarności", nigdy
                      nie traktowaliśmy Polski jako adresata osobistych czy grupowych roszczeń.
                      Braliśmy odpowiedzialność za Polskę, za wszystkie nierozwiązane polskie
                      problemy. No i wiadomo, że jeśli chcielibyśmy przelecieć się na Księżyc albo na
                      Marsa, to trzeba jak w dym walić do pana Mariana. Obiecywał, że Unia Wolności
                      będzie realizować program AWS (he, he), potem chciał nawet naprawiać popełnione
                      błędy. O wiele bardziej interesująco brzmiała obietnica obniżki podatków dla
                      najuboższych. Ale przecież: - Nie ma mowy o pustych obietnicach, w które tylko
                      naiwni mogą uwierzyć. Po prostu nie kłamię i nie będę kłamał - zapowiadał. Ba: -
                      Jestem nieprzekupny, nieprzejednany, nie mają na mnie haka. Zarzekał się, że nie
                      ma telefonów do znanych biznesmenów. Groził, że: - Będziemy usuwać z naszych
                      szeregów polityków nielojalnych. A mówili, że facet zrobił doktorat...

Aleksander Kwaśniewski - pan prezydent to dopiero ma poczucie humoru. Były
                      "mieszkania dla młodych", a później jeszcze renty socjalne dla byłych
                      pracowników pegeerów. I jeszcze może cuda czynić. - Niech się stanie tak, jak
                      proponuje moja małżonka: niech żaden Janko Muzykant nie będzie pozbawiony
                      dostępu do szkoły, do Internetu, do dobrego wychowania. Albo przy innej okazji:
                      - Mogę obiecać pracę ludziom wykształconym. Im jest na pewno łatwiej. Bądź: -
                      Chcę zapewnić bezpieczeństwo na granicach, na ulicach i w waszych domach. Musimy
                      zapewnić skuteczność działania wymiaru sprawiedliwości. Chciałbym dalej rozwijać
                      samorządność. Samorządy muszą otrzymać więcej środków finansowych. Święty
                      Aleksander to dopiero brzmi. No bo przecież: - Nie jestem i nie będę politykiem
                      pustych gestów.
                      -------------------------------------------------------
                      reszta obiecanek tutaj...mozna juz dopisywac obiecanki PIS i moherowej
                      koalicji !!
                      www.nowe-panstwo.pl/np_51_2001/51_wydarzenia_zar.htm
                      • krystian71 Re: krystek remeeek dwa bratanki od klamania 04.01.06, 09:36
                        wlasnie o ten link mi chodzilo, ale chcialem ci podpowiedziec gdzie szukac w
                        googlach o obiecankach wyborczych kwacha, bo jest tego duzo
              • remekk Re: krystek remeeek dwa bratanki od klamania 08.01.06, 17:08
                "
                >
                > Znowu klamstwa , niby gdzie Kwach obiecal , to cos wypocil ?
                > Dupku zoledny , widze ze bedziesz bronil nowy TKM i moherowa moralnosc
                > za kazda cene .
                > . Aferzysci na ministra skarbu !!!
                > www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060103/kraj/kraj_a_1.htmla
                > Poza tym ty cwierc inteligiencie to Rzeczpospolita pisala o tym a
                nie
                > Wyborcza ktorej sie czepiasz.
                > Forum na ktorym piszesz zawdzieczasz Wyborczej a nie moherowym
                > rydzykowym pisssuarowym beretom.
                Najpierw obiecywał mieszkania na wiosnę a potem stwierdził ,ze nie będzie
                mieszkań bo zaraz po zimie nastąiło lato ... .
      • remekk chi chi chi "zarzucają" - "kłamstwo" ... 05.01.06, 17:40
        ...spece od superkłamliwych nagonek - najbezczelniej w świecie "oskarżają"
        innych ... .
    • godik7 Poland haiting jews 04.01.06, 13:21
      Podajcie to haslo na IXQUICK METARECHERCHE i wiekszosc waszych pytan
      znajdzie odpowiedz.(to samo jest prawdopodobnie na Google).Wedlug wszystkich
      statystyk usrednionych jest w Polsce od 10 000 do 12 000 zydow.Do Gmini
      jest zapisanych 8200 osob.Izraelczycy piszacy po polsku sa bardzo
      mala czescia spoleczenstwa i za 10 - 20 lat znikna a z nimi dyskusje na forum.
      Natomiast w Polsce "antysemityzm bez zydow" pozostanie i jest juz teraz
      celem badan naukowych (ostatnio bylem czlonkiem Komisji Doktoratu na ten
      temat bronionego na jednym z najwiekszych Uniwerstytetow polkich).
      Nic nie wiem o mieniu zydow polskich o staraniu sie o ich zwrot.Pare miesiecy
      temu laureat nagrody Nobla z Fizyki urodzony w Polsce odmowil jakich kolwiek
      odszkodowan za 12 000 hektarow ziemi polozonych kolo Krynicy :"mysle tylko ze
      budowa na grobach moich bliskich nikomu nie przyniesie szczescia".
      Zupelnie inny poglad na cudze mienie wybral Narod wloski ktoremu Mussolini
      porozdawal majatki zydowskie.Bez zadnej ustawy natychmias po wojnie oddano
      wlascicielom ich dobra i zaplacono procenty za uzywane mienie.
      • dana33 Re: Poland haiting jews 04.01.06, 13:44
        nu, wlosi jak widac maja inne wartosci moralne niz np remekkkk, zerowiec i
        pustema.
        • godik7 Re: Poland haiting jews 04.01.06, 14:44

Co to znaczy pustema?
          • dana33 Re: Poland haiting jews 04.01.06, 14:56
            nu, nie moge ci oficjalnie na forum odpowiedziec.... :))))
      • explicit Re: Poland haiting jews 04.01.06, 17:05
        Skad ty te swoje dane bierzesz , z rekawa ?

www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Judaism/jewpop.html=============================================================================
        Country Population (2005E) % Jewish Estimated Jews

Poland 38,635,144 0.065% 24,999

Podajcie to haslo na IXQUICK METARECHERCHE i wiekszosc waszych pytan
        znajdzie odpowiedz.(to samo jest prawdopodobnie na Google).Wedlug wszystkich
        statystyk usrednionych jest w Polsce od 10 000 do 12 000 zydow.Do Gmini
        jest zapisanych 8200 osob.Izraelczycy piszacy po polsku sa bardzo
        mala czescia spoleczenstwa i za 10 - 20 lat znikna a z nimi dyskusje na forum.

Jesli wszyscy w tych komisjach sa na twoim poziomie to nie dziwie sie tych
        tytulow nie uznaja w Swiecie ,...
        Natomiast w Polsce "antysemityzm bez zydow" pozostanie i jest juz teraz
        celem badan naukowych (ostatnio bylem czlonkiem Komisji Doktoratu na ten
        temat bronionego na jednym z najwiekszych Uniwerstytetow polkich).

To nieladnie bo pare lat temu Zydzi wniesli pozew do sadu w NY o odszkodowania
        Nic nie wiem o mieniu zydow polskich o staraniu sie o ich zwrot.

Moze podasz nam jego nazwisko , 12 tys hektarow to 1/10 obecnej gminy razem z
        miastem , moja naj jest z Krynicy , powinna cos wiedziec ,...
        Pare miesiecy temu laureat nagrody Nobla z Fizyki urodzony w Polsce odmowil
        jakich kolwiek odszkodowan za 12 000 hektarow ziemi polozonych kolo Krynicy
        "mysle tylko ze budowa na grobach moich bliskich nikomu nie przyniesie szczescia

Nastepny idiotyzm porownywanie sytuacji Wloch do Polski w czasie wojny , Wlochy
        nie byly okupowane , rozkradzione i zrownane z ziemia przez Niemcow , nie byly
        rowniez pod Sowiecka okupacja po wojnie ,...

Na Google nie znalazlem zadnej wzmianki na ten temat , mozesz nas oswiecic ???

• explicit Re: Poland haiting jews 04.01.06, 17:09
          Poprawka linku , sorry

www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Judaism/jewpop.html
        • godik7 Moja regula na forum. 04.01.06, 19:09

Na forum wybiera sie swoich partenerow do dyskusji.Ja nigdy nie dyskutuje
          z ludzmi uzywajacymi slow ordynarnych jak naprzyklad idiota lub wykazujacych
          swoja wyzszosc intelektualna nie wiedzac nic o innych.Poniewaz to moj ostatni
          dzien pobytu w Polsce,wiec zrobie maly wyjatek.

-Nie wiem kto sie myli ale nawet wedlug twoich danych zydzi stanowia 0,07%
          spoleczenstwa to bardzo, duzo przyznaje i lepiej by bylo ich wysiedlic z Polski
          tym bardziej ze pare duzych statkow by na to wystarczylo.
          -Wzieto mnie do Komisji bo ty byles podobno zajety ocenianiem polskich
          Uniwerstytetow ale zmarnowales swoj czas bo nie jestem Polakiem a moj
          Uniwestytet jest znany na Swiecie i jego doktoraty sa na dobrym poziomie.
          -Moze zydzi w NY maja pretensje do Polski ale ja nie jestem zydem.
          -Nie ma duzo laureatow nagrody Nobla z Fizyki urodzonych w wojewodzwie
          nowosadeckim (jesli sie nie myle bo geografia byla zawsze moja slaba strona)
          normalnie ludzie znaja Georges'a Charpaka.
          -Porownywanie Wloch do Polski to idiotyzm.Zupelna zgoda ,zaden Polak
          (przynajmniej mi znany) nie oddal czegokolwiek innym z wlasnej woli.
          • krystian71 Re: Moja regula na forum. 04.01.06, 19:35
            wersja pierwsza
            "Nic nie wiem o mieniu zydow polskich o staraniu sie o ich zwrot."
            wersja druga
            > -Moze zydzi w NY maja pretensje do Polski ale ja nie jestem zydem

Pytanie:
            "Na Google nie znalazlem zadnej wzmianki na ten temat , mozesz nas oswiecic ???"
            i odpowiedz,zapewne z Googli:
            >zaden Polak
            > (przynajmniej mi znany) nie oddal czegokolwiek innym z wlasnej woli.

Pisanie zas o jakis procentach w kraju w ktorym przez ostatnie dziesiec lat
            prezydentem byl Stolcman,min spraw zagranicznych Ritfeld,Red.Nacz najwielszej
            codziennej gazety z ambicjami do bycia opiniotworcza Szechter, rzeczywiscie
            swiadczy o poziomie szkoly ,ktora reprezentowales.
            • explicit Re: Moja regula na forum. 04.01.06, 20:22
              Podobny crap sluchalem ostatnie 10 lat od roznych "pokrzywdzonych" tu gdzie
              mieszkam - Gubernatorem Stanu byl Chinczyk (rodzice urodzeni w Chinach) .
              Najwyzsze stanowisko w County piastowal i piastuje czarny , naczelnym
              prokuratorem Stanu byla kobieta , (dzis gubernatorka) , szefem policji
              stanowej , lesbijka ,... And on , and on ,...

Wszyscy wybrani droga elekcji i co ciekawe , nie przeszkadzalo takim godikom
              dalej oskarzac nas o dyskryminacje , rasizm , etc ,...

Facet guzik reprezentuje , merytorycznie na proste pytania nie odpowiedzial .

uklony

Pisanie zas o jakis procentach w kraju w ktorym przez ostatnie dziesiec lat
              prezydentem byl Stolcman,min spraw zagranicznych Ritfeld,Red.Nacz najwielszej
              codziennej gazety z ambicjami do bycia opiniotworcza Szechter, rzeczywiscie
              swiadczy o poziomie szkoly ,ktora reprezentowales.

• krystian71 Re: Moja regula na forum. 04.01.06, 20:34
                jest taki fajny artykul Michalkiewicza, pt kiedy zaczyna sie lysina
                tu masz kawalek:

Niedawno w telewizji Puls można było obejrzeć program o "ksenofobii".
                Uczestnicząca w dyskusji pani red. Józefa Hennelowa z "Tygodnika Powszechnego"
                wyraziła zgorszone zdziwienie, że w Polsce panuje "antysemityzm bez Żydów".
                Pani redaktor twierdzi, że Żydów w Polsce "nie ma", a tymczasem "antysemityzm"
                rozwija się w najlepsze. Gdyby spostrzeżenie pani red. Hennelowej było trafne,
                to wyglądałoby na to, że Polacy, a przynajmniej ich część, cierpią na jakieś
                urojenia w rodzaju bólów fantomowych, że po prostu ma na punkcie Żydów fioła.
                Czy jednak spostrzeżenia pani red. Hennelowej są trafne?

Z Listów starego diabła do młodego możemy się dowiedzieć, że nieobecność może
                być wyższą formą obecności. Diabeł stara się wmówić wszystkim, że go "nie ma",
                bo wtedy znacznie łatwiej mu pracować nad kuszeniem. Zatem głoszenie
                nieobecności wcale nie musi być autentyczne. Jak jednak jest naprawdę? Wśród
                tzw. antynomii megarejskich przedstawionych przez Eubulidesa, ucznia Euklidesa,
                natykamy się na antynomię łysiny. Jeśli człowiek utraci jeden włos, to jeszcze
                nie łysina, nieprawdaż? Jeśli nawet utraci dwa włosy - to samo. Od kiedy zatem
                zaczyna się "łysina"? Na tej samej zasadzie można by zapytać, ilu Żydów powinno
                znaleźć się w Polsce, byśmy mogli powiedzieć, że już "są"? Z książki dra
                Mirosława Piotrowskiego Ludzie bezpieki wynika, że w latach 1944-1978 przez
                Ministerstwo Bezpieczeństwa Publicznego, a potem przez MSW - samą centralę,
                przewinęło się 185 osób narodowości żydowskiej, często na bardzo wysokich
                stanowiskach. A przecież MBP czy MSW to nie jedyne ministerstwa oferujące
                wesołe miejsca pracy. Jeszcze lepsze było Ministerstwo Handlu Zagranicznego czy
                choćby Wewnętrznego, a w ostateczności - Ministerstwo Skupu czy PKPG. (podkr.
                moje - WK) Czy 185 osób "istnieje", czy też raczej jest dowodem nieistnienia?
                Od kiedy zaczyna się "łysina"?

Wprawdzie demokratyczny dogmat głosi, że wszyscy ludzie są równi, ale skądinąd
                wiemy, że to nieprawda, że tak się tylko mówi, żeby dogodzić zarozumiałym
                naiwniakom. Nawet "Francuzi wymowni", którzy ponoć zrobili ten wynalazek, mają
                przysłowie, że "każdy zna nuty, ale tylko pan Lully potrafi napisać operę".
                Więc chyba jasne, że ludzie nie są równi, zwłaszcza dzisiaj, kiedy mało kto w
                ogóle zna jakieś nuty. Skoro tak, to jest rzeczą oczywistą, że nie ilość się
                liczy, tylko jakość, czyli ciężar gatunkowy. Przeczuwał to już austriacki
                generał Potiorek badający ciężar gatunkowy żołnierzy poprzez zanurzanie ich w
                beczce i zapisywanie, ile to wody wypierają. Jednak nie o fizyczne właściwości
                przede wszystkim tu chodzi, tylko o duchowe. Taki np. pan red. Adam Michnik sam
                jeden starczy - bo ja wiem? - może nawet za milion zwyczajnych Żydów. Nie
                jestem w tym mniemaniu odosobniony, bo musiały być jakieś powody, dla których
                to właśnie pan red. Michnik otrzymał od amerykańskich Żydów tytuł "Żyda Roku"
                któregoś tam i przyjął go z całkowitym zrozumieniem. Skoro zatem mamy u nas
                pana red. Michnika z jego mesjańskimi upodobaniami, to tak, jakbyśmy mieli
                Legion. Być może, że pani red. Hennelowej niezręcznie to zauważyć, ale wygląda
                na to, że mamy łysinę niczym pan Józef Oleksy, a nawet Cyrankiewicz!

To jednak nie tłumaczyłoby, skąd właściwie bierze się zjawisko nazwane przez
                panią Józefę "antysemityzmem". Na przykład jest w Polsce całkiem sporo
                Wietnamczyków. Czy jednak ktokolwiek słyszał o jakimś odwiecznym polskim
                antywietnamizmie? Jak widać, sama obecność w tej czy innej formie nie
                wystarczy. Musi być jeszcze coś, by ujawniła się ta niechętna i nieufna
                postawa, bo chyba ją właśnie ma na myśli pani red. Hennelowa?
                • godik7 Re: Moja regula na forum. 04.01.06, 21:33

Moja polszczyzna musi byc bardzo koslawa mo nie wiem jak wytlumaczyc
                  ze NIE JESTEM POLAKIEM i nigdy nim nie bylem gdyby itnialy u wszystkich
                  urzadznia do telekonferencji to moglbym to udowodnic "merytorycznie".Wiec nie
                  mam nic wspolnego z problemem zydowskim w Polsce po za kilkoma wykladami z
                  Historii Slowian.
                  To ze w Polsce panuje "antysemityzm bez zydow" nie bylo napisane to make a
                  scoop caly Swiat o tym wie i ten fenomen interesuje historykow.
                  Natomiast jest zupelnie mozliwym ze statystyki ,i ja z nimi, mylimy sie
                  w liczbie zydow polskich.Jesli liczyc za zyda kazdego kto ma choc jednego
                  dziadka starozakonnego to w Polsce bedzie ponad 30milionow zydow.I jak zydzi
                  zrozumieja ze stanowia wiekszosc w tym kraju to pod sztanarami" Polacy na
                  Madagaskar" pozbeda sie darmozjadow.
                  • dana33 Re: Moja regula na forum. 04.01.06, 21:58
                    podoba mi sie twoja teoria..... moze ja zastosuje i bede takie zdania rzucac
                    remkowi.... :))))
                    • explicit Re: Moja regula na forum. 05.01.06, 17:42
                      Nu ciucius , ty zanim zaczniesz klaskac jakiemus pajacowi podszywajacemu sie
                      pod profesora , to ty pomysl troche (jesli potrafisz) zanim to zrobisz ,...

Widzisz ciucius 12 tys hektarow to 120 kilometrow kwadratowych , tymczasem cala
                      Gmina Krynicka z miastem i uzdrowiskiem zajmuje 145,3 kilometrow kwadratowych ,

Ktos tu swiadomie klamie - Profesor godik , co to nie Zyd , ale krypto-zioniec
                      albo laureat Charpak , hojny Zyd , ktory nawet nie mysli sie dopominac o to co
                      jego - Pick one :)))
                      Pare miesiecy temu laureat nagrody Nobla z Fizyki urodzony w Polsce odmowil
                      jakich kolwiek odszkodowan za 12 000 hektarow ziemi polozonych kolo Krynicy :
                      "mysle tylko ze budowa na grobach moich bliskich nikomu nie przyniesie
                      szczescia".

W dalszym ciagu nie znalazlem nic na Google na ten temat , on tez nic nie
                      podrzucil , smiem twierdzic ze bujda a on prymitywny znany pod innym nickiem
                      cwaniaczek ,... Co ty na to ???

uklony

• explicit Re: Moja regula na forum. 05.01.06, 18:20
                        Cus mi siem zdaje , ciucius , ze twoj bull's shit profesor godik od dzisiaj
                        zajmie sie rozdawaniem bull's shit doktoratow , full time :) Cus mi mowi ,
                        ciucius , ze go nie zobaczysz ,...

uklony

podoba mi sie twoja teoria..... moze ja zastosuje i bede takie zdania rzucac
                        remkowi.... :))))
                        • godik7 Re: Moja regula na forum. 05.01.06, 19:59
                          Zle ci sie wydaje bo zaraz po powrocie do mojego kraju (ktory tym sie rozni
                          od Polski ze u nas przezylo II wojne swiatowa 85% naszych rodakow wyznania
                          mojrzeszowego a w Polsce 85% zydow wyginelo w tym samym czasie ), musialem
                          udac sie do pracy.
                          Zawiesze po raz ostatni moja regule bo nie tylko sie lepisz do mnie jak
                          g..no do podeszwy ale czepiasz sie bogu ducha winnym uczestnikom tego forum.
                          Twoje pytania gdzie mnie " zaginasz" sa dziecinne:
                          Na Google znajdziesz nawet po polsku Wlosi Zydowscy i jesli ci to nie wystarczy
                          poczytaj sobie Wspomnienia Primo Levi(napewno nic o nim nie slyszales jak o
                          Charpaku).Masz pecha bo ostatnio znaleziono we Wloszech duzy majatek zydow
                          zeslanych do Oswiecimia i oddano go gminie zydowskiej ktora przekazala czesc
                          Yad Washem.Nie dostaniesz odemnie zadnego linku "chcesz wierz nie chcesz nie
                          wierz " jak mawial Soroka.

Ty i twoj kolega kry71 mierzycie rozum innych na waszej skali najpierw
                          piszecie do mnie jak do Polaka komunisty potem jak do wrednego zyda a na
                          koncu last but not least (sprawdz szybko w slowniku) napominasz mi chamowato
                          ze juz trzy razy zaprzeczam to samo.

Poniewaz to prawie swieto trzech kroli wiec ostatni prezent jak sie pisze
                          po polsku KOLO Krynicy to nie jest to samo co W Krynicy.Zreszta nie bardzo
                          wiem co to jest Krynica i gdzie lezy ja sobie ja wyobrazam kolo Starego-Sacza
                          gdzie zwiedzalem piekny klasztor.Napisz post do Charpaka i wyloz mu twoje zale.

Nie odpowiem na zaden twoj post bo czy mi wierzysz czy nie bede spal spokojnie.
                          Ale daj spokoj innym uczestnikom na forum.
                          Jesli jestes takim dzielnym czlowiekiem to podaj mi twoj prawdziwy
                          e-mail to sobie porozmawiamy i nawet mozemy sie spotkac jak masz conajmniej
                          1,85m.

• krystian71 split, uwazaj,on lubi wysokich chlopcow 05.01.06, 21:57
                            i jak tu nie wierzyc tym wszystkim antysemitom,ktorzy twierdza,ze wszelkie
                            zboczenie przezylo zaglade Sodomy i Gomory i rozlalo sie po calym swiecie
                            wlasnoe stamtad.
                            • explicit Re: split, uwazaj,on lubi wysokich chlopcow 05.01.06, 22:45
                              Krystek , my friend , bardziej niz jego , boje sie kobiet w moim wieku , bo te
                              po pieciu minutach wariujom jak siksy , jak widza prawdziwego menszczyzne ,...

uklony

• explicit Re: Moja regula na forum. 05.01.06, 22:28
                            Wybacz , zzera mnie ciekawosc , czy w przypadku ukrywanie rodaka mojzeszowego
                            wyznania (zauwaz profesorku jak sie pisze Mojzesz) w twoim kraju nie grozila
                            kara malej grzywny w odroznieniu do okupowanej Polski gdzie ukrywajacemu Zyda i
                            jego rodzinie grozila kara smierci ??? Nastepne idiotyczne porownanie ,...
                            ===============================================================================
                            Zle ci sie wydaje bo zaraz po powrocie do mojego kraju (ktory tym sie rozni
                            od Polski ze u nas przezylo II wojne swiatowa 85% naszych rodakow wyznania
                            mojrzeszowego a w Polsce 85% zydow wyginelo w tym samym czasie ), musialem
                            udac sie do pracy.

Wyroslem juz z tego , ale pamietam jak musialem kiedys podskoczyc troche do
                            takiego palanta i pamietam jak sie zwalil na ziemie - Jak kloda , z hukiem , ma
                            siem rozumiec ,... Idiot !
                            Jesli jestes takim dzielnym czlowiekiem to podaj mi twoj prawdziwy e-mail to
                            sobie porozmawiamy i nawet mozemy sie spotkac jak masz conajmniej 1,85m.
                          • grzegorz1948 Re:godik7 styl ten sam 08.01.06, 10:37
                            Bucikow jeszcze nie wyczysciles 1jaja
                  • krystian71 Re: Moja regula na forum. 04.01.06, 22:06
                    tobie nie znajomosc jezyka szwankuje , ale logika myslenia i pamiec o tym co
                    napisales poprzednio.Ale o tym juz napisalem poprzednio.
                    He,he ulubionym argumentem mojej zony jest :"wszyscy mowia", twoim jak widze
                    tez.
                    Otoz nie mowia i nie wszyscy, a jesli ktos jeszcze tak mysli to czas najwyzszy
                    sprawe wyprostowac.Teraz wreszcie mamy na to szanse , za czasow komuny nie
                    wolno bylo o tym mowic, przede wszystkim z tego powodu,ze nadreprezentacja
                    zydow we wladzach i bezpiece stawiala w niekorzystnym swietle sama demokracje
                    ludowa,udowadniajac,ze jest to ustroj narzucony przez obcych i obcymi ,juz
                    troche innymi rekami wprowadzany w czyn.
                    Zelazna kurtyna tez robila swoje,a wy mogliscie wciskac swiatu kazda glupote.
                    Statystyka i demografia to tez dla ciebie tabula raza

Jesli liczyc za zyda kazdego kto ma choc jednego
                    > dziadka starozakonnego to w Polsce bedzie ponad 30milionow zydow

o babciach zapomniales, przeciez kazdy z nas taka ma i nawet brata blizniaka i
                    nie 30 a 130 milionow tych zydow w Polsce jest.
                    Podejrzewam,ze polskiego dziadka ma rowniez kazdy polski zyd w israelu i w
                    diasporze,nalezy ich tez doliczyc do narodu polskiego.
                    Bo czemu nie?To przeciez normalne, mniejszoscia w morzu wiekszosci byli

Wiec nie
                    > mam nic wspolnego z problemem zydowskim w Polsce po za kilkoma wykladami z
                    > Historii Slowian.

najwyrazniej za malo jeszcze wykladow wysluchales!!!he,he

a tak na koniec to dziwi mnie ta twojea koslawa polszczyzna,gdzies tu
                    napisales,ze jestes absolwentem polskiego uniwersytetu ???
                    • godik7 Re: Moja regula na forum. 04.01.06, 23:05

Tobie nie pamiec szwankuje ale chyba cos innego bardziej podstawowego wiec
                      napisze jeszcze raz powoli:nie jestem polakiem NIE urodzilem sie w Polsce
                      i nigdy w niej nie mieszkalem ponad kilka miesiacy.Moja rodzina mieszka w tym
                      samym kraju gdzie ja podobno od XIII wieku(tak twierdi moj tesc ale za to nie
                      gwarantuje).To nie ja slucham wykladow ale to ja wykladam.Wasze krecenia
                      o babkach zydowskich wykazuja ze czas emerytury juz sie wam konczy.Jedno
                      z stwierdzen krys71 jest napewno sluszne Izraelczycy z Polski maja conajmniej
                      30% krwi "polskiej" jesli cos takiego istnieje.To co napisales o mojej logice
                      jest kombinacja godna pana dr.G.Jesli gdziec czytales ze bylem absolwentem
                      polskiego Uniwertytetu to podaj mi link ; jesli to wymysliles jak duzo rzeczy
                      w twoim poscie to zastosuje regule podana w moim pierwszym poscie.
                      • krystian71 Re: Moja regula na forum. 04.01.06, 23:22
                        co ty wykladasz???historie slowianszczyzny???chyba kafelki na uniwersytecie!!!
                        zwlaszcza z takim pojeciem o demografii
                        Zydzi stanowiacy 1/12 przedwojennej populacji Polski zlapali tylko 30% polskiej
                        krwi, za to 30 milonow polakow na 38 jest na pewno zydami.
                        zupelnie nie interesuje mnie kim jestes, nie wiem czemu juz trzeci raz w
                        trzecim poscie o tym piszesz,to ani powod do chwaly ani do wstydu.
                        Gorzej jak sie zacznie bzdury pisac i komunaly powielac,lub zwyczajnie
                        lgac,twierdzac,ze zydzi nie zglaszaja roszczen majatkowych.
                        a teraz sio,
                        • explicit Re: Moja regula na forum. 04.01.06, 23:36
                          Spojrzyj na tytul jego postu , hate , hating , nie haiting , ten szczegol nie
                          jest przejezyczeniem - Z angielskim tez na bakier ,...

uklony

co ty wykladasz???historie slowianszczyzny???chyba kafelki na uniwersytecie!!!
                          zwlaszcza z takim pojeciem o demografii
                          • krystian71 Re: Moja regula na forum. 04.01.06, 23:58
                            to jakis palant
                            "Wiec nie
                            mam nic wspolnego z problemem zydowskim w Polsce po za kilkoma wykladami z
                            Historii Slowian."

Rozumiesz cos z tego-problem zydowski w Polsce to historia slowian i jeszcze ma
                            z tego wynikac,ze to on niby tych wykladow mial udzielic.
                            Zreszta,skoro nikogo lepszego pod reka nie mieli...Miller tez z wykladami
                            jezdzil,a on po zawodowce :)))
                            To haiting zauwazylem,he,he myslalem,ze on tak fonetycznie:)
                        • grzegorz1948 Re: Cholera Krystian mozna zarobic! 04.01.06, 23:38
                          Jak skonczy wykladac kafelki na uni to mozna go wynajac !jaja on szuka jednego
                          co mu chlewik pod Krakowem wykafelkuje.On zarobi dla nas prowizja a i 1jaja
                          bedzie zadowolony z pracy ziomka.
                          • krystian71 Re: Cholera Krystian mozna zarobic! 05.01.06, 00:01
                            masz leb do interesow,jak sie niedawno okazalo:))Posredniak mozemy na tym forum
                            zalozyc i pracy nam nie zabraknie :)
                            • grzegorz1948 Re: Cholera Krystian mozna zarobic! 06.01.06, 00:55
                              Kiedy podpisujemy umowe? Jednak posrednictwem miedzy szpitalami psychiatrycznymi
                              a pacjentami sie nie zajmuje!Jedyny wyjatek zrobilem dla Danusi.
                  • explicit Re: Moja regula na forum. 04.01.06, 22:24
                    Sluchaj , mnie nie interesuje kim jestes , interesujace co piszesz , a piszesz
                    powielajac crap Kosinskich , Marzynskich , Derschiwitzow czy Spiegelman'a

To mi wystarczy ,...

Caly Swiat o tym wie , nie zaprzeczam - Femomen istnieje i istnieje dzieki
                    mediom w zydowskich rekach , proste ,...

Swoja droga warto bylo by sie przyjrzec czyje pieniadze kupily Gazete , wiadomo
                    wszystkim , ze jej wlasciciel spedzil sporo czasu w kiciu , nie pracowal z
                    takich czy innych powodow , za komuny i nie smierdzial groszem ,...

uklony

To ze w Polsce panuje "antysemityzm bez zydow" nie bylo napisane to make a
                    scoop caly Swiat o tym wie i ten fenomen interesuje historykow.
      • puls.usa Re: Poland haiting jews 04.01.06, 23:26
        trujesz godlik

rosjan jest podobna ilosc w polsce
        co moskow(powiedzmy)
        ataki na nich sa codziennoscia
        od wielu lat we wszystkich
        polskich dziennikach

poland hateing jews to wymysl
        wspolczesnej propagandy
        holokaust indstr.

to nie sprawy dzisiejsze sa powodem
        antysemityzmu czy rusofobi
        to w obu wypadkach kilkaset lat
        wspolnej historii
    • samsone Tak malo ta Polska warta jest..... 05.01.06, 22:54
      • krystian71 Re: Tak malo ta Polska warta jest..... 05.01.06, 22:56
        a sadziles ze dobry biznes zrobisz polski paszport sprzedajac?
        nie wyszlo,oj co za bieda!!!
        • remekk Re: Tak malo ta Polska warta jest..... 06.01.06, 13:00
          krystian71 napisała:

> a sadziles ze dobry biznes zrobisz polski paszport sprzedajac?
          > nie wyszlo,oj co za bieda!!!
          Ci sfrustrowani robia najwięcej hałasu ... .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka