Dodaj do ulubionych

Dziekujemy USA za kondolencje, bardzo dziękujemy.

29.01.06, 20:39
Ah, zapomniałem, że przysłała je cała Europa, włącznie z Rosją i Białorusią,
a Bush nie. Zagalopowałem się.
Obserwuj wątek
    • aaki Re: Dziekujemy USA za kondolencje, bardzo dziękuj 29.01.06, 20:45
      bush do wiceprezydenta cheneya:
      słuchaj dick... jak się własciwie poprawnie wymawia: iran? czy irak?
      ---------------------------------------------------------------------
      nie przypuszczam-pewnie je wysłał tylko poland z holland lub ze słowacja pomylił
      • julian.m Re: Dziekujemy USA za kondolencje, bardzo dziękuj 29.01.06, 20:59
        no wlasnie,Panie Prezydencie Bush spoleczenstwo polskie jest bardzo wdzieczne
        aktualnej admimistracji USA za pozyskanie intratnch kontraktow w
        Iraku,zniesienie wiz dla Polakow udajacych sie do USA i kondolencje dla naszych
        rodakow ktorych rodziny zginely w Katowicach, tak trzymac tow.Bush
        • i-love-2-ski Re: Dziekujemy USA za kondolencje, bardzo dziękuj 29.01.06, 21:03
          no niestety pewnie sie nie doczekamy. smutne to ale prawdziwe,bo jak wiadomo
          prawdziwych przyjaciol poznaje sie w potrzebie.
          • borrka1 Re: Dziekujemy USA za kondolencje, bardzo dziękuj 29.01.06, 21:30
            i-love-2-ski napisał:

> no niestety pewnie sie nie doczekamy. smutne to ale prawdziwe,bo jak wiadomo
            > prawdziwych przyjaciol poznaje sie w potrzebie.

ojej naprawde,czy aby sie nie zagalopowalas?

wladyslaw.studnicki napisal:
            Ah, zapomniałem, że przysłała je cała Europa, włącznie z Rosją i Białorusią,
            • i-love-2-ski Re: Dziekujemy USA za kondolencje, bardzo dziękuj 29.01.06, 21:32
              borrka1 napisał:

>
              >
              > ojej naprawde,czy aby sie nie zagalopowalas?
              >
              >
              > saszka a co tobie?
              • borrka1 Re: Dziekujemy USA za kondolencje, bardzo dziękuj 29.01.06, 21:40
                -love-2-ski napisał:

> borrka1 napisał:
                >
                >
                > >
                > >
                > > ojej naprawde,czy aby sie nie zagalopowalas?
                > >
                > >
                > > saszka a co tobie?

cholera,zawsze chcialem byc Aleksandrem,ale rodzice dali mi na imie Borys,no i
                pal licho ale nie dowiedzialem sie czy aby sie nie zagalopowalas?
    • polski_francuz Re: Dziekujemy USA za kondolencje, bardzo dziękuj 29.01.06, 21:40
      Niepieknie. Taka texanska spryciula. I jak mu wierzyc, ze przyjaciel?

PF
      • marcus_crassus o ile sie nie myle wyjasnienie moze byc bardzo 29.01.06, 21:45
        proste. o ile sie nie myle dane dotyczace ofiar byly w pelni znane dopiero rano (nie wiem bo bylem na przyjatku i dowiedzialem sie tez o calej sprawie rano).

w ameryce po prostu wszyscy wtedy spia...bush tez.

sorry, ale przeciez nie beda budzisz busha - z calym szacunkiem do Polski - dlatego ze nastapil w Polsce wypadek.

kondolencje z USA powinny wiec nadejsc jako jedne z ostatnich.
        • julian.m Re: o ile sie nie myle wyjasnienie moze byc bardz 29.01.06, 21:48
          a zdziwil bys sie jakby w ogole nie nadeszly bo ja nie ?
          • marcus_crassus zdziwilbym sie 29.01.06, 21:49

• aaki nadejdą- bo to rutynowe działanie 29.01.06, 22:11
              ale trochę przespali sprawę
        • borrka1 Re: o ile sie nie myle wyjasnienie moze byc bardz 29.01.06, 21:51
          marcus_crassus napisał:

> proste. o ile sie nie myle dane dotyczace ofiar byly w pelni znane dopiero
          rano
          > (nie wiem bo bylem na przyjatku i dowiedzialem sie tez o calej sprawie rano).
          >
          > w ameryce po prostu wszyscy wtedy spia...bush tez.
          >
          > sorry, ale przeciez nie beda budzisz busha - z calym szacunkiem do Polski -
          dla
          > tego ze nastapil w Polsce wypadek.

aaa,to wyrazy wspolczucia zaleza od liczby ofiar?bo katastrofa wydarzyla sie
          gdy Busio na pewno juz i jeszcze nie spal wiec byl w kursie(o ile to go
          zainteresowalo)wydarzen i bedacych juz pierwszych ofiarach.

>
          > kondolencje z USA powinny wiec nadejsc jako jedne z ostatnich.
          >

bo jednak nie wypada nie zlozyc.
          • marcus_crassus brednie idiotow 29.01.06, 22:03
            a)dziekuje za kondolencje putinowi. puste frazesy to ruska specjalnosc. slowka nic putina nie kosztuja - szczegolnie jesli nie ma to zwiazku z rosja.

b)jeszcze o 5 podawano ze zginelo 30 osob. dane o prawie 70 ofiarach sa z godziny 8.00

w USA w tym momencie durnie z wachocka jest pelnia nocy. kondolencje od busha i USA powinny przyjsc z okolo 8 godzinnym opoznieniem.

jesli ktos jeszcze nie wie ziemia jest okragla i krazy dookola slonca. oznacza to ze nie na calym swiecie jest dzien wtedy kiedy jest u nas.

wladyslaw studnicki to idiota :)
            • wladyslaw.studnicki Nie twierdzę że jestem geniuszem, niemniej twoi 29.01.06, 22:10
              idole, bardzo mi ułatwiają sprawę. Fakty są proste, kondolencji niet. Tak, to
              tylko słowa, ale się liczą, o czymś tam świadczą. Ich brak też świadczy.
              Sugerujesz że w nocy, w Departamencie Stanu, w Białym Domu, nie ma nikogo
              oprócz sprzątaczki? Jest wiele osób, które mogłyby zredagować odpowiednie
              pismo, dać Bushowi do podpisu i przefaksować. To, że tak się nie stało do tej
              pory, jest, moim zdaniem, dowodem, na totalne zlekceważenie Polski.
              • warmi2 Re: Nie twierdzę że jestem geniuszem, niemniej tw 29.01.06, 22:32
                Jak na realiste czepiasz sie wyjatkowych glupot ..
            • borrka1 Re: brednie idiotow 29.01.06, 22:37
              marcus_crassus napisał:

> a)dziekuje za kondolencje putinowi. puste frazesy to ruska specjalnosc.
              slowka
              > nic putina nie kosztuja - szczegolnie jesli nie ma to zwiazku z rosja.
              >
              > b)jeszcze o 5 podawano ze zginelo 30 osob. dane o prawie 70 ofiarach sa z
              godzi
              > ny 8.00
              >
              > w USA w tym momencie durnie z wachocka jest pelnia nocy. kondolencje od busha
              i
              > USA powinny przyjsc z okolo 8 godzinnym opoznieniem.
              >
              > jesli ktos jeszcze nie wie ziemia jest okragla i krazy dookola slonca.
              oznacza
              > to ze nie na calym swiecie jest dzien wtedy kiedy jest u nas.
              >
              > wladyslaw studnicki to idiota :)
              >

ha ha ha ,mimo ze skasowano,zadam jeszcze raz pytanie do durnia z
              Wachocka;ktora byla godzina w USA o 14,15 czasu polskiego?
        • aaki nie rozsmieszaj mnie 29.01.06, 22:10
          krasy-przeciez wiadomo,że takich kondolencji nie wysyła osobiscie bush z telegrafu w pokoju owalnym tylko odpowiednie słuzby,
          bush spi ale one działają 24 godziny na dobę
          • marcus_crassus [...] 29.01.06, 23:44
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • maureen2 Re: Dziekujemy USA za kondolencje, bardzo dziękuj 29.01.06, 21:53
      USA taktownie milczą pogrążone w żałobie, sami znają ten ból i wiedzą że tak
      jest najlepiej.
    • j-k [...] 29.01.06, 22:08
      • polski_francuz Re: O Studnickim. 29.01.06, 22:13
        Juz z powrotem na forum. Herzlich Willkommen!

PF
        • j-k Re: O Studnickim. 29.01.06, 22:16
          polski_francuz napisał:

> Juz z powrotem na forum. Herzlich Willkommen!
          >
          Niestety, nie.
          Wpadam tylko incydentalnie.
          Powroce dopiero jesienia.

• polski_francuz Re: O Studnickim. 29.01.06, 22:22
            Poczekamy do jesieni. Czas, jak wiesz, w naszym wieku przyspiesza jak Michael
            Schumacher na prostej w Monaco:)

Trzym sie w formie. Czekamy na ciebie. Jedni by sie toba podeprzec inni by ci w
            zeby dac:) Ale czekamy a to najwazniejsze.

Pozdro

PF
      • wladyslaw.studnicki Kogo ja widzę. Dawno nie widziany j-k. 29.01.06, 22:17
        Na wstępie- to ja Lortea, ten, którego kacapy chciały do sądu podawać.

Promuję postać Studnickiego z dwu powodów.

Po pierwsze, po dłuższym okresie podzielania przekonań PIS-u, co do polityki
        zagranicznej, przeszedłem na inne pozycje. Uważam że Polska musi wejść
        do "jądra", w którym są teraz Niemcy i Francja. Polska musi się zatem zbliżyć
        do Niemiec, a o tym bardzo wiele pisał Studnicki.

Po drugie, był to jeden z nielicznych realistów politycznych w Polsce, a tego
        zawsze mamy w deficycie, tylko "za wolnośc waszą i naszą" i tym podobne bzdury.

Co do wojny, nie sądzę, by był możliwy gorszy scenariusz niż ten który wybrano.
        Wybrano, w pełni świadomie, wojnę z dwoma potęgami. Nic głupszego nie można
        było wymyśleć.
        • j-k Re: Kogo ja widzę. Dawno nie widziany j-k. 29.01.06, 22:22
          wladyslaw.studnicki napisał:

> Uważam że Polska musi wejść
          > do "jądra", w którym są teraz Niemcy i Francja. Polska musi się zatem zbliżyć
          > do Niemiec, a o tym bardzo wiele pisał Studnicki.

Jak zaznaczylem, wpadam tu tylko incydentalnie,
          wiec o Studnickim chetnie podyskutuje, lecz na privie...
          Wysle Ci za kilka dni emaila.

Co do "twardego jadra" Francja-Niemcy-Polska (Trojkat Weimarski).

Uklad ten torpeduje Francja, domagajac sie od Polski zerwania
          "specjalnych" stosunkow z USA.

Prywatnie dodam, ze go popieram, ale...
          za 5 - 10 lat...
          na razie trzymajmy sie USA.

dobranoc.
          musze znikac.

• wladyslaw.studnicki Co u diaska? 29.01.06, 22:34

• mmkkll ??????????????????????????? 29.01.06, 22:36
        Jakaś pomyłka chyba...
      • j-k Adminie nie zartuj .. .A co do Studnickiego... 29.01.06, 22:38
        Nie zlamalem zadnego prawa, czy regulaminu, piszac o tym, ze Wladyslaw
        Studnicki GENERALNIE nie mial racji, proponujac przyjecie ultimatum Hitlera.

Polska na sojuszu z Niemcami wyszlaby mniej zniszczona, ale i terytorialnie
        mniejsza.
        • wladyslaw.studnicki To przeze mnie. Cenzor wyciął mi ileś 29.01.06, 22:46
          antykomunistycznych postów na forum kraj, a jako że w poście jk, była
          fraza "władysłąw studnicki", jakiś program, do automatycznego usuwania postów,
          i ciebie wyciął. Na forum kraj też mi poleciały zupełnie neutralne posty.
    • grzegorz1948 Re:Odwalcie sie od PAN Busha! 29.01.06, 22:45
      On ma zaleglosci jeszcze za pisanie kondolencji dla rodzin zolnierzy poleglych
      w Iraku a wy jeszcze oczekujecie ze on ma czas na kondolencje dla Polski?!
      • borrka1 Re:Odwalcie sie od PAN Busha! 29.01.06, 22:47
        grzegorz1948 napisał:

> On ma zaleglosci jeszcze za pisanie kondolencji dla rodzin zolnierzy
        poleglych
        > w Iraku a wy jeszcze oczekujecie ze on ma czas na kondolencje dla Polski?!

problem w tym ze on ma naprawde duuze zaleglosci!
        • dwa_grosze Te, Studnicki 29.01.06, 23:06
          Masz liste wszystkich depesz kondolencyjnych? Gazeta pisze, ze przychodza
          kondolencje z zalego swiata a wymienia tylko kraje europejskie. Widac, ze jestes
          lepiej poinformowany, wiec przedstaw nam te liste uwzgledniajaca caly swiat.
          • aaki Re: Te, Studnicki 29.01.06, 23:10
            www.prezydent.pl:80/x.node?id=42
          • wladyslaw.studnicki Tu są umieszczane na bieżąco. 29.01.06, 23:11
            www.prezydent.pl/x.node?id=82
            • dwa_grosze Re: Tu są umieszczane na bieżąco. 29.01.06, 23:21
              I to wszystko???
              A gdzie depesze, o ktorych wspomniala Gazeta. Podaj pelna liste, gdyz chce
              zobaczyc jaka to czesc swiata, jak to nazwales, ma Polske w du...
              A tak na marginesie, brakuje slow na okreslenie czlowieka, ktory ludzka tragedie
              wykorzystuje do wasni, jestes hiena w ludzkiej skorze.
              • aaki Re: Tu są umieszczane na bieżąco. 29.01.06, 23:26
                depesza napewno przyjdzie. natomiast jej opóżnienie to swego rodzaju dyplomatyczna gafa ze strony amerykanów
                zresztą nawet jesliby przyszła natychmiast to też nic praktycznie nie znaczy
          • marcus_crassus Re: Te, Studnicki 30.01.06, 00:06
            przy okazji ciekawa sprawa - np izrael zaofiarowal pomoc ekip ratowniczych. ale oficjalnych kondolencji nie ma.

a Putin wyslal telegram :)
            • you-know-who Re: Te, Studnicki 30.01.06, 01:05
              lepiej telegram niz dwie-trzy dywizje ekip ratowniczych
            • borrka1 Re: Te, Studnicki 30.01.06, 20:00
              marcus_crassus napisał:

> przy okazji ciekawa sprawa - np izrael zaofiarowal pomoc ekip ratowniczych.
              ale
              > oficjalnych kondolencji nie ma.
              >
              > a Putin wyslal telegram :)
              >

Niemieccy ratownicy to nawet spacerowali z psami i pelnym omundurowaniu po
              korytarzach hotelu w ...Katowicach,no i co z tego?dla tego sie tam fatygowali?
              Po prostu Putin przewidzial reakcje i sie nie wyglupil.
              A Busio co,dalej spi?Kiedyz to u nich dzien nastapi,co?jestes w tym
              specjalista,moze podpowiesz?
              Nie staraj sie bronic chama,bo sam mozesz wyjsc na takiego.
    • wladyslaw.studnicki No gdzie ta Polska? Może już wysłali kondolencje? 30.01.06, 16:47
      Do Holandii, na Antarktydę, albo do Peru? Ot, taka mała pomyłka, nie wiedzą,
      gdzie leży ich "strategiczny partner".
      • moped Kondolecje nic nie pomoga, natomiast... 30.01.06, 20:34
        Kondolecje nic nie pomoga, natomiast
        nalezy, aby wreszcie w spolecznym oraz prywatnym zyciu Polakow nastapilo
        sieganie po rozum w madry sposob.

1/ Najpierw zaczac radykalne zmieniac edukacje w przygotowaniu nastepnych
        madrych pokolen Polakow
        (w/g mojego szacunku co najmniej 5 generacji!)
        2/ Byc profesjonalista w kazdym zawodzie, profesji bazujac na wysokiej etyce w
        wykonywaniu jakiegokolwiek zawodu...

Na koniec:
        ile domow zostalo zbudowanych przez podwykonawcow przy budowie hali?

inaczej bedzie dalej parodia trwala...madry Polak po szkodzie!
    • krystian71 doczekales sie kondolencji na portalu yahoo 30.01.06, 20:48

• aaki i co nowego ? 30.01.06, 21:47
      • wladyslaw.studnicki Nic, jak nie było, tak nie ma. 30.01.06, 22:03

• aaki Re: Nic, jak nie było, tak nie ma. 30.01.06, 22:15
          no krasy mówił,że bush spi i dlatego. czy czasami nie był on w centralnej afryce ostatnio. zaczynam sie martwic...

www.resmedica.pl/zdart6004.html
          • borrka1 Re: Nic, jak nie było, tak nie ma. 30.01.06, 22:19
            aaki napisała:

> no krasy mówił,że bush spi i dlatego. czy czasami nie był on w centralnej
            afryc
            > e ostatnio. zaczynam sie martwic...
            >
            > www.resmedica.pl/zdart6004.html

krasula juz sam zglupial i sie nie oddzywa,moze tez spi?
          • krystian71 Re: Nic, jak nie było, tak nie ma. 30.01.06, 22:20
            w centralnej afryce, lub na bardzo Bliskim Wschodzie
            • aaki ale bardziej na serio 30.01.06, 22:22
              czytałem opinię że to rodzaj demonstracyjnej retorsji za brak polskich kondolencji po niedawnej katastrofie górniczej w usa.
              • krystian71 Re: ale bardziej na serio 30.01.06, 23:44
                jak to sprawdzic ,czy nie bylo.
                mowisz o tej strasznej katastrofie w wirginii,gdzie rodzinom podali zle
                informacje i juz sie biedaczyska cieszyly,gdy okazalo sie ze wszyscy nie zyja?
                • aaki Re: ale bardziej na serio 30.01.06, 23:48
                  szczegółów nie znam. to tylko przeczytana gdzies na forum opinia.
                  i nie mam własnej opinii na temat tamtej opinii.
    • jasiek49 Re: Dziekujemy USA za kondolencje, bardzo dziękuj 30.01.06, 22:25
      poland.usembassy.gov/poland-pl/ashe_katowice.html
      • wladyslaw.studnicki Ambasadorzy wszystkich krajów mają obowiązek 30.01.06, 23:19
        składać takie kondolencje. Ja się pytam o kondolencje od Busha. Czytać jasiek
        nie umie czy co? Rozumiem że amerykańska szkoła kształci "inteligentnych
        inaczej", ale czytania chyba jaśka nauczyli? Czy tego też nie?
        • julian.m Re: do marcusa_crassusa 31.01.06, 00:15
          no i co crassus poniedzialek minal a kondolencji od wodza z Texasu jak nie bylo
          tak nie ma ,czyli jednak dziwisz sie chyba troche jaka ta Ameryka malo
          cywilizowana ,aa !?
          • borrka1 Re: do marcusa_crassusa 31.01.06, 00:23
            julian.m napisał:

> no i co crassus poniedzialek minal a kondolencji od wodza z Texasu jak nie
            bylo
            >
            > tak nie ma ,czyli jednak dziwisz sie chyba troche jaka ta Ameryka malo
            > cywilizowana ,aa !?

jak znam krasule,to zaraz ci zbluzga,w najlepszym wypadku bedzie obgryzal
            paznokcie ze zlosci i milczal!
            • julian.m Re: do marcusa_crassusa 31.01.06, 00:32
              wczoraj mi odpowiedzial ze sie bardzo zdiwi jak Bush nie zlozy do poniedzialku
              swych kondolencji na rece polskiego rzadu.
              • dwa_grosze Pokrecilo was od tego zimna 31.01.06, 00:48
                i frustracji, moze jeszcze osobiscie mial stawic sie na mszy zalobnej, co?
    • freemason To jest żałosne. 31.01.06, 01:43
      Rozumiem, że możesz nie darzyć sympatią USA (i jego rządu), ale rozgrywanie
      tragedii w Katowicach do jakichś wojenek polsko-amerykańskich - żałosne.

BTW - Bush rzeczywiście nie przysłał tych kondolencji? Kto jeszcze nie
      przysłał? I jakie to ma w ogóle znaczenie?
      • wladyslaw.studnicki Po to jest forum, by komentować fakty. Faktem 31.01.06, 09:18
        jest że wielu przywódców państw. wystosowało kondolencje. Bush, "wielki
        przyjaciel Polski", "strategiczy partner i sojusznik", tego nie zrobił, więc to
        komentuję. TO komentuję, a nie tragedię w Katowicach. Komentuję obiektywny fakt
        z zakresu stosunków polsko-amerykańskich, mam do tego pełne prawo.
        • freemason Re: Po to jest forum, by komentować fakty. Faktem 31.01.06, 12:44
          wladyslaw.studnicki napisał:

TO komentuję, a nie tragedię w Katowicach. Komentuję obiektywny fakt
          >
          > z zakresu stosunków polsko-amerykańskich, mam do tego pełne prawo.

Oczywiście, że masz prawo to robić - dopóki admini cię nie wytną. Niemniej to
          trochę niesmaczne, że katowicką tragedię wykorzystujesz do dawania USA
          prztyczków na forum. Cóż - pamiętam ile było tutaj forumowych hien po tym co
          się wydarzyło w Biesłanie. Więc oczywiście można się przyzwyczaić, ale nadal
          cuchnie.
    • o_brother Re: Dziekujemy USA za kondolencje, bardzo dziękuj 31.01.06, 04:20
      Bush na huragan Katrina zareagowal po dwoch dniach.Ale jak zareagowal?-Olal.
      • julian.m Re: Dziekujemy USA za kondolencje, bardzo dziękuj 31.01.06, 04:39
        na wlasnie,coz to jest 67 osob poleglych z powodu zawalenia sie dachu w
        porownaniu do zniszczen Katriny prawda,jeszcze w jakichs tam Katowicach,a czy
        prezio wogole wie gdzie sa Katowice ?
        • o_brother Re: Dziekujemy USA za kondolencje, bardzo dziękuj 31.01.06, 04:48
          Prezio wie duzo tylko szybko zapomina.Nie wymagajcie od czlowieka ktory chodzi
          ciagle na srodkach odurzajacych aby reagowal instynktem ludzkim.On nawet nie
          moze sie pozbierac w sprawach waznych dla swojego kraju-jak wlasnie Katrina nie
          mowiac juz o WTC.
          Lecz administracja jak tu ktos juz pisal czuwa 24/7 i to ona powinna takie
          biznesy zalatwiac.Jak SSharon pojechal do szpitala z drugim zawalem-pamietam
          reakcja BuSSystow byla natychmiastowa.Mysle ze Polacy(nie mam na mysli rzadu-bo
          ten jak widac tez wasalski) wyciagna z tego odpowiednie wnioski
    • kaczka7111 [...] 31.01.06, 05:41

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka