wladyslaw.studnicki 29.01.06, 20:39 Ah, zapomniałem, że przysłała je cała Europa, włącznie z Rosją i Białorusią, a Bush nie. Zagalopowałem się. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaki Re: Dziekujemy USA za kondolencje, bardzo dziękuj 29.01.06, 20:45 bush do wiceprezydenta cheneya: słuchaj dick... jak się własciwie poprawnie wymawia: iran? czy irak? --------------------------------------------------------------------- nie przypuszczam-pewnie je wysłał tylko poland z holland lub ze słowacja pomylił Odpowiedz Link Zgłoś
julian.m Re: Dziekujemy USA za kondolencje, bardzo dziękuj 29.01.06, 20:59 no wlasnie,Panie Prezydencie Bush spoleczenstwo polskie jest bardzo wdzieczne aktualnej admimistracji USA za pozyskanie intratnch kontraktow w Iraku,zniesienie wiz dla Polakow udajacych sie do USA i kondolencje dla naszych rodakow ktorych rodziny zginely w Katowicach, tak trzymac tow.Bush Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: Dziekujemy USA za kondolencje, bardzo dziękuj 29.01.06, 21:03 no niestety pewnie sie nie doczekamy. smutne to ale prawdziwe,bo jak wiadomo prawdziwych przyjaciol poznaje sie w potrzebie. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: Dziekujemy USA za kondolencje, bardzo dziękuj 29.01.06, 21:30 i-love-2-ski napisał: > no niestety pewnie sie nie doczekamy. smutne to ale prawdziwe,bo jak wiadomo > prawdziwych przyjaciol poznaje sie w potrzebie. ojej naprawde,czy aby sie nie zagalopowalas? wladyslaw.studnicki napisal: Ah, zapomniałem, że przysłała je cała Europa, włącznie z Rosją i Białorusią, Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: Dziekujemy USA za kondolencje, bardzo dziękuj 29.01.06, 21:32 borrka1 napisał: > > > ojej naprawde,czy aby sie nie zagalopowalas? > > > saszka a co tobie? Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: Dziekujemy USA za kondolencje, bardzo dziękuj 29.01.06, 21:40 -love-2-ski napisał: > borrka1 napisał: > > > > > > > > ojej naprawde,czy aby sie nie zagalopowalas? > > > > > > saszka a co tobie? cholera,zawsze chcialem byc Aleksandrem,ale rodzice dali mi na imie Borys,no i pal licho ale nie dowiedzialem sie czy aby sie nie zagalopowalas? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Dziekujemy USA za kondolencje, bardzo dziękuj 29.01.06, 21:40 Niepieknie. Taka texanska spryciula. I jak mu wierzyc, ze przyjaciel? PF Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus o ile sie nie myle wyjasnienie moze byc bardzo 29.01.06, 21:45 proste. o ile sie nie myle dane dotyczace ofiar byly w pelni znane dopiero rano (nie wiem bo bylem na przyjatku i dowiedzialem sie tez o calej sprawie rano). w ameryce po prostu wszyscy wtedy spia...bush tez. sorry, ale przeciez nie beda budzisz busha - z calym szacunkiem do Polski - dlatego ze nastapil w Polsce wypadek. kondolencje z USA powinny wiec nadejsc jako jedne z ostatnich. Odpowiedz Link Zgłoś
julian.m Re: o ile sie nie myle wyjasnienie moze byc bardz 29.01.06, 21:48 a zdziwil bys sie jakby w ogole nie nadeszly bo ja nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
aaki nadejdą- bo to rutynowe działanie 29.01.06, 22:11 ale trochę przespali sprawę Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: o ile sie nie myle wyjasnienie moze byc bardz 29.01.06, 21:51 marcus_crassus napisał: > proste. o ile sie nie myle dane dotyczace ofiar byly w pelni znane dopiero rano > (nie wiem bo bylem na przyjatku i dowiedzialem sie tez o calej sprawie rano). > > w ameryce po prostu wszyscy wtedy spia...bush tez. > > sorry, ale przeciez nie beda budzisz busha - z calym szacunkiem do Polski - dla > tego ze nastapil w Polsce wypadek. aaa,to wyrazy wspolczucia zaleza od liczby ofiar?bo katastrofa wydarzyla sie gdy Busio na pewno juz i jeszcze nie spal wiec byl w kursie(o ile to go zainteresowalo)wydarzen i bedacych juz pierwszych ofiarach. > > kondolencje z USA powinny wiec nadejsc jako jedne z ostatnich. > bo jednak nie wypada nie zlozyc. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus brednie idiotow 29.01.06, 22:03 a)dziekuje za kondolencje putinowi. puste frazesy to ruska specjalnosc. slowka nic putina nie kosztuja - szczegolnie jesli nie ma to zwiazku z rosja. b)jeszcze o 5 podawano ze zginelo 30 osob. dane o prawie 70 ofiarach sa z godziny 8.00 w USA w tym momencie durnie z wachocka jest pelnia nocy. kondolencje od busha i USA powinny przyjsc z okolo 8 godzinnym opoznieniem. jesli ktos jeszcze nie wie ziemia jest okragla i krazy dookola slonca. oznacza to ze nie na calym swiecie jest dzien wtedy kiedy jest u nas. wladyslaw studnicki to idiota :) Odpowiedz Link Zgłoś
wladyslaw.studnicki Nie twierdzę że jestem geniuszem, niemniej twoi 29.01.06, 22:10 idole, bardzo mi ułatwiają sprawę. Fakty są proste, kondolencji niet. Tak, to tylko słowa, ale się liczą, o czymś tam świadczą. Ich brak też świadczy. Sugerujesz że w nocy, w Departamencie Stanu, w Białym Domu, nie ma nikogo oprócz sprzątaczki? Jest wiele osób, które mogłyby zredagować odpowiednie pismo, dać Bushowi do podpisu i przefaksować. To, że tak się nie stało do tej pory, jest, moim zdaniem, dowodem, na totalne zlekceważenie Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
warmi2 Re: Nie twierdzę że jestem geniuszem, niemniej tw 29.01.06, 22:32 Jak na realiste czepiasz sie wyjatkowych glupot .. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: brednie idiotow 29.01.06, 22:37 marcus_crassus napisał: > a)dziekuje za kondolencje putinowi. puste frazesy to ruska specjalnosc. slowka > nic putina nie kosztuja - szczegolnie jesli nie ma to zwiazku z rosja. > > b)jeszcze o 5 podawano ze zginelo 30 osob. dane o prawie 70 ofiarach sa z godzi > ny 8.00 > > w USA w tym momencie durnie z wachocka jest pelnia nocy. kondolencje od busha i > USA powinny przyjsc z okolo 8 godzinnym opoznieniem. > > jesli ktos jeszcze nie wie ziemia jest okragla i krazy dookola slonca. oznacza > to ze nie na calym swiecie jest dzien wtedy kiedy jest u nas. > > wladyslaw studnicki to idiota :) > ha ha ha ,mimo ze skasowano,zadam jeszcze raz pytanie do durnia z Wachocka;ktora byla godzina w USA o 14,15 czasu polskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
aaki nie rozsmieszaj mnie 29.01.06, 22:10 krasy-przeciez wiadomo,że takich kondolencji nie wysyła osobiscie bush z telegrafu w pokoju owalnym tylko odpowiednie słuzby, bush spi ale one działają 24 godziny na dobę Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus [...] 29.01.06, 23:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Dziekujemy USA za kondolencje, bardzo dziękuj 29.01.06, 21:53 USA taktownie milczą pogrążone w żałobie, sami znają ten ból i wiedzą że tak jest najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k [...] 29.01.06, 22:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: O Studnickim. 29.01.06, 22:13 Juz z powrotem na forum. Herzlich Willkommen! PF Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: O Studnickim. 29.01.06, 22:16 polski_francuz napisał: > Juz z powrotem na forum. Herzlich Willkommen! > Niestety, nie. Wpadam tylko incydentalnie. Powroce dopiero jesienia. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: O Studnickim. 29.01.06, 22:22 Poczekamy do jesieni. Czas, jak wiesz, w naszym wieku przyspiesza jak Michael Schumacher na prostej w Monaco:) Trzym sie w formie. Czekamy na ciebie. Jedni by sie toba podeprzec inni by ci w zeby dac:) Ale czekamy a to najwazniejsze. Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
wladyslaw.studnicki Kogo ja widzę. Dawno nie widziany j-k. 29.01.06, 22:17 Na wstępie- to ja Lortea, ten, którego kacapy chciały do sądu podawać. Promuję postać Studnickiego z dwu powodów. Po pierwsze, po dłuższym okresie podzielania przekonań PIS-u, co do polityki zagranicznej, przeszedłem na inne pozycje. Uważam że Polska musi wejść do "jądra", w którym są teraz Niemcy i Francja. Polska musi się zatem zbliżyć do Niemiec, a o tym bardzo wiele pisał Studnicki. Po drugie, był to jeden z nielicznych realistów politycznych w Polsce, a tego zawsze mamy w deficycie, tylko "za wolnośc waszą i naszą" i tym podobne bzdury. Co do wojny, nie sądzę, by był możliwy gorszy scenariusz niż ten który wybrano. Wybrano, w pełni świadomie, wojnę z dwoma potęgami. Nic głupszego nie można było wymyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: Kogo ja widzę. Dawno nie widziany j-k. 29.01.06, 22:22 wladyslaw.studnicki napisał: > Uważam że Polska musi wejść > do "jądra", w którym są teraz Niemcy i Francja. Polska musi się zatem zbliżyć > do Niemiec, a o tym bardzo wiele pisał Studnicki. Jak zaznaczylem, wpadam tu tylko incydentalnie, wiec o Studnickim chetnie podyskutuje, lecz na privie... Wysle Ci za kilka dni emaila. Co do "twardego jadra" Francja-Niemcy-Polska (Trojkat Weimarski). Uklad ten torpeduje Francja, domagajac sie od Polski zerwania "specjalnych" stosunkow z USA. Prywatnie dodam, ze go popieram, ale... za 5 - 10 lat... na razie trzymajmy sie USA. dobranoc. musze znikac. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Adminie nie zartuj .. .A co do Studnickiego... 29.01.06, 22:38 Nie zlamalem zadnego prawa, czy regulaminu, piszac o tym, ze Wladyslaw Studnicki GENERALNIE nie mial racji, proponujac przyjecie ultimatum Hitlera. Polska na sojuszu z Niemcami wyszlaby mniej zniszczona, ale i terytorialnie mniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
wladyslaw.studnicki To przeze mnie. Cenzor wyciął mi ileś 29.01.06, 22:46 antykomunistycznych postów na forum kraj, a jako że w poście jk, była fraza "władysłąw studnicki", jakiś program, do automatycznego usuwania postów, i ciebie wyciął. Na forum kraj też mi poleciały zupełnie neutralne posty. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re:Odwalcie sie od PAN Busha! 29.01.06, 22:45 On ma zaleglosci jeszcze za pisanie kondolencji dla rodzin zolnierzy poleglych w Iraku a wy jeszcze oczekujecie ze on ma czas na kondolencje dla Polski?! Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re:Odwalcie sie od PAN Busha! 29.01.06, 22:47 grzegorz1948 napisał: > On ma zaleglosci jeszcze za pisanie kondolencji dla rodzin zolnierzy poleglych > w Iraku a wy jeszcze oczekujecie ze on ma czas na kondolencje dla Polski?! problem w tym ze on ma naprawde duuze zaleglosci! Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_grosze Te, Studnicki 29.01.06, 23:06 Masz liste wszystkich depesz kondolencyjnych? Gazeta pisze, ze przychodza kondolencje z zalego swiata a wymienia tylko kraje europejskie. Widac, ze jestes lepiej poinformowany, wiec przedstaw nam te liste uwzgledniajaca caly swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
wladyslaw.studnicki Tu są umieszczane na bieżąco. 29.01.06, 23:11 www.prezydent.pl/x.node?id=82 Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_grosze Re: Tu są umieszczane na bieżąco. 29.01.06, 23:21 I to wszystko??? A gdzie depesze, o ktorych wspomniala Gazeta. Podaj pelna liste, gdyz chce zobaczyc jaka to czesc swiata, jak to nazwales, ma Polske w du... A tak na marginesie, brakuje slow na okreslenie czlowieka, ktory ludzka tragedie wykorzystuje do wasni, jestes hiena w ludzkiej skorze. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Tu są umieszczane na bieżąco. 29.01.06, 23:26 depesza napewno przyjdzie. natomiast jej opóżnienie to swego rodzaju dyplomatyczna gafa ze strony amerykanów zresztą nawet jesliby przyszła natychmiast to też nic praktycznie nie znaczy Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Re: Te, Studnicki 30.01.06, 00:06 przy okazji ciekawa sprawa - np izrael zaofiarowal pomoc ekip ratowniczych. ale oficjalnych kondolencji nie ma. a Putin wyslal telegram :) Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who Re: Te, Studnicki 30.01.06, 01:05 lepiej telegram niz dwie-trzy dywizje ekip ratowniczych Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: Te, Studnicki 30.01.06, 20:00 marcus_crassus napisał: > przy okazji ciekawa sprawa - np izrael zaofiarowal pomoc ekip ratowniczych. ale > oficjalnych kondolencji nie ma. > > a Putin wyslal telegram :) > Niemieccy ratownicy to nawet spacerowali z psami i pelnym omundurowaniu po korytarzach hotelu w ...Katowicach,no i co z tego?dla tego sie tam fatygowali? Po prostu Putin przewidzial reakcje i sie nie wyglupil. A Busio co,dalej spi?Kiedyz to u nich dzien nastapi,co?jestes w tym specjalista,moze podpowiesz? Nie staraj sie bronic chama,bo sam mozesz wyjsc na takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
wladyslaw.studnicki No gdzie ta Polska? Może już wysłali kondolencje? 30.01.06, 16:47 Do Holandii, na Antarktydę, albo do Peru? Ot, taka mała pomyłka, nie wiedzą, gdzie leży ich "strategiczny partner". Odpowiedz Link Zgłoś
moped Kondolecje nic nie pomoga, natomiast... 30.01.06, 20:34 Kondolecje nic nie pomoga, natomiast nalezy, aby wreszcie w spolecznym oraz prywatnym zyciu Polakow nastapilo sieganie po rozum w madry sposob. 1/ Najpierw zaczac radykalne zmieniac edukacje w przygotowaniu nastepnych madrych pokolen Polakow (w/g mojego szacunku co najmniej 5 generacji!) 2/ Byc profesjonalista w kazdym zawodzie, profesji bazujac na wysokiej etyce w wykonywaniu jakiegokolwiek zawodu... Na koniec: ile domow zostalo zbudowanych przez podwykonawcow przy budowie hali? inaczej bedzie dalej parodia trwala...madry Polak po szkodzie! Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Nic, jak nie było, tak nie ma. 30.01.06, 22:15 no krasy mówił,że bush spi i dlatego. czy czasami nie był on w centralnej afryce ostatnio. zaczynam sie martwic... www.resmedica.pl/zdart6004.html Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: Nic, jak nie było, tak nie ma. 30.01.06, 22:19 aaki napisała: > no krasy mówił,że bush spi i dlatego. czy czasami nie był on w centralnej afryc > e ostatnio. zaczynam sie martwic... > > www.resmedica.pl/zdart6004.html krasula juz sam zglupial i sie nie oddzywa,moze tez spi? Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Nic, jak nie było, tak nie ma. 30.01.06, 22:20 w centralnej afryce, lub na bardzo Bliskim Wschodzie Odpowiedz Link Zgłoś
aaki ale bardziej na serio 30.01.06, 22:22 czytałem opinię że to rodzaj demonstracyjnej retorsji za brak polskich kondolencji po niedawnej katastrofie górniczej w usa. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: ale bardziej na serio 30.01.06, 23:44 jak to sprawdzic ,czy nie bylo. mowisz o tej strasznej katastrofie w wirginii,gdzie rodzinom podali zle informacje i juz sie biedaczyska cieszyly,gdy okazalo sie ze wszyscy nie zyja? Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: ale bardziej na serio 30.01.06, 23:48 szczegółów nie znam. to tylko przeczytana gdzies na forum opinia. i nie mam własnej opinii na temat tamtej opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek49 Re: Dziekujemy USA za kondolencje, bardzo dziękuj 30.01.06, 22:25 poland.usembassy.gov/poland-pl/ashe_katowice.html Odpowiedz Link Zgłoś
wladyslaw.studnicki Ambasadorzy wszystkich krajów mają obowiązek 30.01.06, 23:19 składać takie kondolencje. Ja się pytam o kondolencje od Busha. Czytać jasiek nie umie czy co? Rozumiem że amerykańska szkoła kształci "inteligentnych inaczej", ale czytania chyba jaśka nauczyli? Czy tego też nie? Odpowiedz Link Zgłoś
julian.m Re: do marcusa_crassusa 31.01.06, 00:15 no i co crassus poniedzialek minal a kondolencji od wodza z Texasu jak nie bylo tak nie ma ,czyli jednak dziwisz sie chyba troche jaka ta Ameryka malo cywilizowana ,aa !? Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: do marcusa_crassusa 31.01.06, 00:23 julian.m napisał: > no i co crassus poniedzialek minal a kondolencji od wodza z Texasu jak nie bylo > > tak nie ma ,czyli jednak dziwisz sie chyba troche jaka ta Ameryka malo > cywilizowana ,aa !? jak znam krasule,to zaraz ci zbluzga,w najlepszym wypadku bedzie obgryzal paznokcie ze zlosci i milczal! Odpowiedz Link Zgłoś
julian.m Re: do marcusa_crassusa 31.01.06, 00:32 wczoraj mi odpowiedzial ze sie bardzo zdiwi jak Bush nie zlozy do poniedzialku swych kondolencji na rece polskiego rzadu. Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_grosze Pokrecilo was od tego zimna 31.01.06, 00:48 i frustracji, moze jeszcze osobiscie mial stawic sie na mszy zalobnej, co? Odpowiedz Link Zgłoś
freemason To jest żałosne. 31.01.06, 01:43 Rozumiem, że możesz nie darzyć sympatią USA (i jego rządu), ale rozgrywanie tragedii w Katowicach do jakichś wojenek polsko-amerykańskich - żałosne. BTW - Bush rzeczywiście nie przysłał tych kondolencji? Kto jeszcze nie przysłał? I jakie to ma w ogóle znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
wladyslaw.studnicki Po to jest forum, by komentować fakty. Faktem 31.01.06, 09:18 jest że wielu przywódców państw. wystosowało kondolencje. Bush, "wielki przyjaciel Polski", "strategiczy partner i sojusznik", tego nie zrobił, więc to komentuję. TO komentuję, a nie tragedię w Katowicach. Komentuję obiektywny fakt z zakresu stosunków polsko-amerykańskich, mam do tego pełne prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Re: Po to jest forum, by komentować fakty. Faktem 31.01.06, 12:44 wladyslaw.studnicki napisał: TO komentuję, a nie tragedię w Katowicach. Komentuję obiektywny fakt > > z zakresu stosunków polsko-amerykańskich, mam do tego pełne prawo. Oczywiście, że masz prawo to robić - dopóki admini cię nie wytną. Niemniej to trochę niesmaczne, że katowicką tragedię wykorzystujesz do dawania USA prztyczków na forum. Cóż - pamiętam ile było tutaj forumowych hien po tym co się wydarzyło w Biesłanie. Więc oczywiście można się przyzwyczaić, ale nadal cuchnie. Odpowiedz Link Zgłoś
o_brother Re: Dziekujemy USA za kondolencje, bardzo dziękuj 31.01.06, 04:20 Bush na huragan Katrina zareagowal po dwoch dniach.Ale jak zareagowal?-Olal. Odpowiedz Link Zgłoś
julian.m Re: Dziekujemy USA za kondolencje, bardzo dziękuj 31.01.06, 04:39 na wlasnie,coz to jest 67 osob poleglych z powodu zawalenia sie dachu w porownaniu do zniszczen Katriny prawda,jeszcze w jakichs tam Katowicach,a czy prezio wogole wie gdzie sa Katowice ? Odpowiedz Link Zgłoś
o_brother Re: Dziekujemy USA za kondolencje, bardzo dziękuj 31.01.06, 04:48 Prezio wie duzo tylko szybko zapomina.Nie wymagajcie od czlowieka ktory chodzi ciagle na srodkach odurzajacych aby reagowal instynktem ludzkim.On nawet nie moze sie pozbierac w sprawach waznych dla swojego kraju-jak wlasnie Katrina nie mowiac juz o WTC. Lecz administracja jak tu ktos juz pisal czuwa 24/7 i to ona powinna takie biznesy zalatwiac.Jak SSharon pojechal do szpitala z drugim zawalem-pamietam reakcja BuSSystow byla natychmiastowa.Mysle ze Polacy(nie mam na mysli rzadu-bo ten jak widac tez wasalski) wyciagna z tego odpowiednie wnioski Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka7111 [...] 31.01.06, 05:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś