Dodaj do ulubionych

Awanturę o karykatury rozpętano na szczycie pań...

10.02.06, 07:33
Skoro imigrantom muzulmanskim tak zle w Danii czy tez w Europie to proponuje,
by masowo zaprotestowali i ukarali Dunczykow swoim wyjazdem z powrotem tam,
skad przyjechali czyli do krajow arabskich. Nikt ich w Europie nie zapraszal,
nikt ich nie chce a co gorsza nikt za nimi tesknic nie bedzie. I po sprawie.
Obserwuj wątek
    • marcus_crassus jedna wielka prowokacja islamskich fanatykow 10.02.06, 07:34
      Cos o awanturze: Gazeta wciaz nie napisala świni którego ten palestyński fanatyk pokazywał na swojej objazdówce. Mahomet - świnia okazał się być francuzem któremu zdjęcie zrobiono na festiwalu chrząkania gdzie stada francuzów udawały świńskie głosy. Facet zalożył ryjka i uszy i pokazali go w TV. Imam zrobił z tego faceta Mahometa.

Druga kwestia to sprawa egipskich gazet. W Egipcie w trakcie Ramadan jedna z gazet opublikowala wizerunki Mahometa. W czasie Ramadan. I co? I NIC!!! nikt nie zareagowal. Ani jedna osoba. Dlaczego więc teraz? To jasne - spirale nienawisci nakrecali fanatyczni mullowie i rezim w syrii i iranie. Muzulmanska ulica zas byla sterowana przez fanatycznych mullow.

eurojihad.org/name-News-article-sid-2103.html
      materialy te poszly juz zreszta do Jyllands Posten ktory dzis publikuje o tym dokladna historie. Ale w Polsce informacje bierze sie jak obiegnie ona chiny i 3 razy arktyke - taka jest jej "swiezosc"natomiast najgorsza konkluzja. muzulmanom w egipcie to nie przeszkadzalo. Teraz zaczelo bo im mullowie wmowili ze to ich powinno obrazac. I oni to lykneli.

Najgorsza jest postawa europy i prasy ktora zamiast w pelni ujasnic kulisy calej sprawy nabiera wode w gebe chyba "aby znow nikogo nie urazic"

przepraszam bardzo. a jak wszyscy tutaj sa rowno robieni w balona to to nikogo nie obraza? czy jak kolejnym razem mullowie stwierdza ze to ze nie jestem muzulmaninem i wyjdzie 5 milionow muzulmanow na ulice to bedziemy sie musieli konwertowac? Bo prasa tez lyknie to ze ich to obraza?
      • gosc.z.korony Tak mi się przypomniało: ,,Jak Urban założy turban 10.02.06, 07:56
        to ze świni będzie Chomeini'' - Może nie na temat, ale też występuje tu motyw
        muzułmański oraz hodowlany he he he ;-)))
        • navaira Czy Rzepa wydrukuje okładkę Machiny? 10.02.06, 08:32
          Byłby to głos w obronie wolności słowa, tak sądzę.
          • der.die.das Sami się jak widać dogadać nie potrafią... 10.02.06, 08:41
            Cała ta afera nikomu jest niepotrzebna. Ani światu islamskiemu, ani reszcie...
            A argumenty o tzw swobodzie wypowiedzi to GRUMYMI NIĆMI szyte chamstwo i słoma
            wystająca z butów...

Czy jezeli moja koleżanka z biurka obok jest gruba, szczerbata, zezowata,
            piegowata, łysawa i w dodatku śmierdzi, to mogę sobie mówić o tym dowcipy do
            kolegów z pracy i to w dodatku przy niej???

Swoboda wypowiedzi daje mi do tego prawo, bo to jest prawda, ale wrodzone
            poczucie repektu i szczypta kultury osobistej nigdy mi na to nie pozwoli...

MĄDREJ GŁOWIE DOŚĆ DWIE SŁOWIE!!!

www.amikoj.com
            www.gazeta-bawarska.pl
            www.strzelin.info
            www.wiazowianie.boo.pl
            • marcus_crassus Re: Sami się jak widać dogadać nie potrafią... 10.02.06, 08:43
              > Czy jezeli moja koleżanka z biurka obok jest gruba, szczerbata, zezowata,
              > piegowata, łysawa i w dodatku śmierdzi, to mogę sobie mówić o tym dowcipy do
              > kolegów z pracy i to w dodatku przy niej???
              >
              > Swoboda wypowiedzi daje mi do tego prawo, bo to jest prawda, ale wrodzone
              > poczucie repektu i szczypta kultury osobistej nigdy mi na to nie pozwoli...

zgadza sie. o ile nie chodzi wokolo, nie mowi wszystkim kolezankom ze sa
              szpetne a ona najlepsza na swiecie :)

Eurojihad - Islam w Europie. Europejska wojna o karykatury Mahometa

Popieram redakcję Rzeczpospolitej - podpisz petycję
              • tymon99 Re: Sami się jak widać dogadać nie potrafią... 10.02.06, 08:50
                marcus_crassus napisał:

> > poczucie repektu i szczypta kultury osobistej nigdy mi na to nie pozwoli.

> zgadza sie. o ile nie chodzi wokolo, nie mowi wszystkim kolezankom ze sa
                > szpetne a ona najlepsza na swiecie :)

otóż nie.. szczypta kultury, o ile się ją posiada, działa zawsze. nawet - a może
                zwłaszcza - wobec tych, którym jej brakuje.
                • jerzy.f Re: Sami się jak widać dogadać nie potrafią... 10.02.06, 08:54
                  tymon99 napisał:

> marcus_crassus napisał:
                  >
                  >
                  > > > poczucie repektu i szczypta kultury osobistej nigdy mi na to nie po
                  > zwoli.
                  >
                  > > zgadza sie. o ile nie chodzi wokolo, nie mowi wszystkim kolezankom ze sa
                  > > szpetne a ona najlepsza na swiecie :)
                  >
                  > otóż nie.. szczypta kultury, o ile się ją posiada, działa zawsze. nawet - a
                  moż
                  > e
                  > zwłaszcza - wobec tych, którym jej brakuje.

No tak... A co radzisz w sytuacji gdy jakiś drab lutuje cię bejsbolem po
                  nerach? Można mu kulturalnie zwrócić uwagę na niestosowność zachowania, czy
                  raczej należy nadstawić plecy żeby się za bardzo nie zmęczył?
                  • plmlp Żydom do pięt nie dorastają. Palestyńczyków mają 10.02.06, 09:08
                    gdzieś, zresztą sami Palestyńczycy siebie maja gdzieś. Co to jest, żeby
                    niewierna Unia Europejska i diabelskie Stany ratowały przed głodem
                    Palestyńczyków otoczonych arabską ropą? Arabowie jeszcze z drzew nie pozłazili.
                    • business3 ALLAH AKBAR ! NIECH ŻYJE WOLNA PALESTYNA ! I IZRAE 10.02.06, 12:56
                      ALLAH AKBAR ! NIECH ŻYJE WOLNA PALESTYNA ! I IZRAEL TEŻ !!!
                      • windywinter Re: ALLAH AKBAR ! NIECH ŻYJE WOLNA PALESTYNA ! I 10.02.06, 13:14
                        Wolnosc dla wolnosci!

Alach KebabBar! :P

v
                        • kowilk Czy Koran jest księgą nienawiści czy miłości? 10.02.06, 19:02
                          W Koranie znajduje się ok. 60 wersetów propagującym dawanie jałmużny,
                          ok. 180 wersetów nawołujących do przemocy, morderstw i wojny,
                          ok. 11 wersetów na temat tolerancji religijnej.
                          i ponad 300 wersetów wzywających do eksterminacji nie-muzułmanów !!!

nowaeuropa.pl/koran/
                      • czuwaj5 Re: ALLAH AKBAR ! NIECH ŻYJE WOLNA PALESTYNA ! I 10.02.06, 14:30
                        Ty przestan z ta palestyna bo jeszcae nie jest wolna i dlugo nie bedzie
                        a odpisuj z sensem
                  • jaroslaw.borawski Re: Sami się jak widać dogadać nie potrafią... 10.02.06, 15:16
                    jak ktos bije to lac go w morde. Nie znaczy to jednak ze trzeba go przy okazji
                    ponizac czy obrazac.
              • esen2 Re: Sami się jak widać dogadać nie potrafią... 10.02.06, 09:11
                Wolność wypowiedzi to rzecz święta. To jest prawo, z którego każdy może
                korzystać. Odpowiedzialność natomiast - to cecha, dzięki której ludzie powinni
                wiedzieć jak i kiedy wolno korzystać z tego prawa. Papież też miał prawo do
                wolności wypowiedzi. Korzystał z niego mądrze. Wypowiadane przez JP2 słowa nie
                powodowały antagonizmów, lecz były kroplą drążącą skałę.
                Autorzy artykułu w Rzeczpospolitej zrealizowali swe prawo do wolności
                wypowiedzi. Ich decyzja wywołała wstrząs, który oby nie skończył się lawiną.
                Oceńcie sami - skorzystali z tego prawa dla dobra ogółu, czy dla sensacji? Czy
                w razie - nie daj Boże - akcji odwetowych ze strony ekstremistów sprowokowanych
                tymi publikacjami, redaktorzy będą czuli jakąś odpowiedzialność? Rozumiem, że w
                tych okolicznościach też najważniejsze będzie prawo do wolność wypowiedzi.
                Polecam Panu Gaudenowi film "Amator" Kieślowskiego. To bardzo mądre kino,
                odnoszące się wprost do tej sytuacji.
              • bogdantadus A tu cos dla siewcow nienawisci: 10.02.06, 10:03
                (Bez amatorszczyzny crassusow)

www.kulturaihistoria.umcs.lublin.pl/nr5/artykuly/ciszek_m.html
                • patman Amatorzy w myśleniu 10.02.06, 13:32
                  bogdantadus napisał:

> (Bez amatorszczyzny crassusow)
                  >
                  > www.kulturaihistoria.umcs.lublin.pl/nr5/artykuly/ciszek_m.html
                  Miły artykuł udowadniający, że Ziemia jest płaska.
                  Islam, jak każda religia stawia sobie boga wyżej niż człowieka. Inni stawiają sobie na piedestale naród, klasę robotniczą, pieniądz. Gdy coś wirtualnego jest cenione wyżej niż człowiek, mamy doczynienia z umniejszeniem jego wartości. Więc jak można twierdzić, że ideologia, a zwłaszcza islam, jest dobrem?
                  Dla tych, którzy twierdzą, że człowiek nie jest najważniejszy prosty test: czy straciłbyś swoje życie w zamian za coś innego niż inne ludzkie życie? Jeśli tak, to znaczy się, że już jesteś w rękach ben Ladena.
              • arius5 O co maja pretensje muzulmani w Danni... 10.02.06, 11:34
                Wczoraj ogladalem wywiad z jakas muzulmanka, ktora wyrecytowala ich, muzulmanow,
                pretensje do Dunczykow.
                Otoz, problem w tym, ze:
                Dunczycy nie maja respektu do muzulmanow,
                Dunczycy widza ich jako terrorystow
                Dunczycy przedstawiaja ich jako kryminalistow

Zgadzam sie z tym, ja widze ich dokladnie w ten sam sposob, moze dlatego, ze
                popelniaja 50% powaznych przestepst, mimo ze jest ich tylko 6-7%.
            • jerzy.f Re: Sami się jak widać dogadać nie potrafią... 10.02.06, 08:49
              Tak postępując, dzięki "wrodzonemu poczuciu repektu i szczypcie kultury
              osobistej" będziesz przez całe życie oglądał jej szczerbate oblicze i wdychał
              smród. A co więcej twoje milczenie spowoduje, że zacznie pierdzieć i
              przyprowadzi dwie koleżanki o jeszcze niższym poziomie higieny. No bo niby
              czemu nie? Skoro nikt nie protestuje...
              A na końcu ten tłum brzydkich i brudnych bab wyrzuci cię z pracy - bo nie
              będziesz pasował do większości.
            • inquisition Polacy jednak nie potrafią myśleć samodzielnie 10.02.06, 12:09
              nie wszyscy ale większość - dlaczego tak myślę?

PORÓWNAJCIE SOBIE:

Otóż po artykule o zamiszkach w krajach islamskich wieszaliście psy na RzePie
              (a i PO oraz innym liberałom się dostało), wszyscy bili brawo premierowi co
              przepraszał, a w ankietach znaczna większość była przeciw publikaci.

Prawie NIKT SIĘ NIE ZASTANAWIAŁ dlaczego islamski terror objawił się dopiero po
              3 miesiącach i w kilku krajach na raz.

Trzeba było dopiero kolejnego artykułu by większość (bo nie wszyscy to
              potrafią) przejżała na oczy
              • inquisition Re:Polacy jednak nie potrafią myśleć samodzielnie 10.02.06, 12:20
                PS

w Iranie Syrii i kilku innych podobnych krajach jest jeszcze gorzej - tam
                ludzie dodatkowo są niewykształceni i nie mają swobodnego dostępu do prawdy...

ALE POLACY NIE MAJĄ ŻADNEGO WYTŁUMACZENIA
            • kropek_oxford O, naiwny! Dzihadowcom ta zadyma JEST potrzebna 10.02.06, 12:19
              Jak komuna rewolucje, tak oni "eksportuja szarie". I tyle.
              • bogdantadus A co ty eksportujesz oprocz glupoty? Wredote? 10.02.06, 13:49

Tego towaru jest straszna nadpodaz ostatnio - made in Poland rowniez -
                zatrzymaj sobie te tanizne!
            • czuwaj5 Re: Sami się jak widać dogadać nie potrafią... 10.02.06, 14:32
              jedyny rozsadny
            • jaceq Re: Sami się jak widać dogadać nie potrafią... 10.02.06, 16:47

der.die.das napisał:
              > Czy jezeli moja koleżanka z biurka obok (...) w dodatku śmierdzi,

Coś Ci się, kolego, zdrowo pobrzdąkało. Półtora dnia by nie minęło, a zrobiłbym
              z tym porządek. Dowcipem, albo bardziej drastycznie. Komfort w pracy nade
              wszystko.
          • australopitecus Re: Czy Rzepa wydrukuje okładkę Machiny? 10.02.06, 08:42
            Oczywiscie, ze bylby i nic absolutnie nic by sie nie stalo. Wielkosc Matki
            Bozej nie na tym polega. A tak z przekory mam pytanie do Was drodzy Rodacy.
            Matka boska byla zydowka, duza czesc Polakow moze byc klasyfikowana jako
            antysemici, Matka Boska jest Krolowa Polski. Jak Wy to godzicie? (Dla
            ulatwienia odpowiedzi jestem katolikiem, mam blond wlosy i niebieskie oczy)
            • jerzy.f Re: Czy Rzepa wydrukuje okładkę Machiny? 10.02.06, 08:51
              australopitecus napisał:

> (Dla ulatwienia odpowiedzi jestem katolikiem, mam blond wlosy i niebieskie
              oczy)

Ale nie napisales, ze jestes obrzezany...
              :)
              • zap44 Re: Czy Rzepa wydrukuje okładkę Machiny? 10.02.06, 13:34
                A ja jestem, w Szpitalu Akademii Medycznej w Warszawie mialem zabieg.
                Obrzezanie nie musi miec cos wspolnego z religja. chirurg nawet zazartowal, ze
                bede musial sie tlumaczyc. Nie musze, w Australi wiekszosc mezczyzn w moim
                wieku jest obrzezanych.

Niestety w Polsce ortodoksyjny muzulmanin to tak jak ortodoksyjny zyd kazdy ma
                zdanie na ten temat ale nikt go nie widzial.

Kilkanascie lat temu bylem w Polsce na zaproszenie jednej z wiekszych firm
                komputerowych (DEC). Oni chcieli zrobic prezentacieje dla PKP i sprowadzili z
                Izralea czlowieka co mowil po polsku. Pech chcial, ze to byl ortodoksyjny zyd.
                Pejsy, jarmulka, sznurki itd - 'pelny wypas'. Facet mial duzo do powiedzenia i
                mowil madrze ale goscie z PKP widzieli pierwszy raz w swoim zyciu 'prawdziwego
                Zyda' i nie slyszeli o czym on mowil.

At tak na koniec, jak z kazda grupa ludzka pomiedzy muzulmanami znajdziemy
                madrych i glupich. Niestety ci drudzy sa o wiel glosniejsi.

ZAP
          • kropek_oxford Why not? To szata uczynila z Miriam chrzescijanska 10.02.06, 12:18
            swietosc, czy tez fakt narodzin Jezusa?
          • babariba-babariba 'Wybiórcza' wie oczywiście najlepiej... 10.02.06, 13:53
            ...i jak pisze ona, ze spiska na szczycie muzułmanów upleciono, to prawdu 'każe'.
            Ale nie idzie dalej, bo mogłaby stwierdzić przy okazji, że durny pismak duński,
            który do druku zakwalifikował bluźnierczy - według muzułmanów - obraz Mahometa -
            jest pierwszym i najważniejszym autorem zamieszek anty...różnych.
      • sceptyk9 Polska do 2013 roku ma przyjąć 750 000 muzułmanów 10.02.06, 08:03
        Polska do 2013 roku ma przyjąć 750 000 muzułmanów! Tak przeczytałem w Rzepie!
        Napisano, że imigrantów z III świata, a wiadomo, co kryje się pod
        tym "kryptonimem"! Jest to zobowiązanie nowych krajów UE. Pn. mła Estonia ma
        przyjąc 30 000. Jeśli musimy przyjąć imograntów, to ja naprawdę wolę Ukraińców,
        Białorusów i Rosjan. Przynajmniej nie fanatycy ... i można się z nimi prozumieć!
        • typowy_kark nigdy 10.02.06, 08:23
          coraz czesciej przebakuje sie o podnoszeniu glowy przez bojowki skinowskie -teraz przy okazji akcji przeciw pedalom i wszyscy sa "anty".

ale w przyszlosci (nie tak znowu dalekiej) moze sie okazac, ze to wlasnie te bojowki beda trzymac za ryj kolorowa ludnosc naplywajaca z terenow islamskich. nie potrzeba nam tu samowoli, jak we francji. najlepiej zeby omijali z daleka RP (nieistotne, ktorego numeru), bo jak nie to wrrr...

disklajmer : nie jestem skinem, ale jak widze co sie dzieje na swiecie to zaczynam byc bialym, europejskim szowinista - i nie wstydze sie tego.
        • der.die.das A cóż to za rewelacje? Od Leppera??? ;) 10.02.06, 08:44
          Kto nam każe? TO RAZ

I kto każe muzułmanom? TO DWA ...mają do wyboru Anglię, Niemcy, Francję... a
          mają wybrać wiecznie zamarzniętą i nietolerancyjną Polskę??? Wbrew pozorom, to
          nie są idioci... :)

Twoimi kategoriami... NA SZCZĘŚCIE!!!

www.amikoj.com
          www.gazeta-bawarska.pl
          www.strzelin.info
          www.wiazowianie.boo.pl
          • kropek_oxford Ooo, naiwny (po raz drugi). Rzecz w tym, ze oni 10.02.06, 12:25
            do tej Anglii, Niemiec czy Irlandii musza sie jakos dostac. A czesc z nich
            wybiera droge via b.ZSRR. I Polske - a ze Polska w unii to teraz i Anglia, i
            Niemcy i Francja moga wam imigrantow odeslac; ba - macie obowiazek ich u siebie
            zarejestrowac, gdy tylko przekrocza granice:)
        • nigaa22 Re: Polska do 2013 roku ma przyjąć 750 000 muzułm 10.02.06, 08:46
          Słyszem ze niedawno te informacje podała rosyjska Izwiestia Po wprowadzeniu becikowego nie zdziwilbym sie gdyby do polski zjechala sie pustynna horda nierobów (statystyki nie klamią najwieksze bezroboce w GB panuje wsrod muzulmanow) to ze bedziemy kiedys potrzebowac dodatkowych rąk pracy nie ulega wątpliwosci ale po jaką cholere wpuszczac debili ( nie wszyscy oczywiscie nimi są ale odsetek idiotow wsrod muslimow jest przerazająco wysoki) Czy nie latwiej bedzie otworzyc szerzej granice dla ukraincow bialorusinow i rosjan ( nie przepadam za ich elitami ale przecietny rosjanin to naprawde wporządku ziomus )Są nam blizsi kulturowo a kobiety z tych krajow są rownie piękne co polki :)
        • arius5 Tylko 750.000 ? 10.02.06, 11:29
          No to radze juz dzisiaj wspierac Wszechpolakow i lokalnych kiboli, bo moga
          bardzo sie przydac za pare lat.
          Sa oni jeszcze dzisiaj troche zdezorientowani, dlatego trzeba by ich troche
          pokierowac we wlasciwa strone, ale idea jest dobra.
        • czuwaj5 Re: Polska do 2013 roku ma przyjąć 750 000 muzułm 10.02.06, 14:35
          i tez napic
      • manhu Re: jedna wielka prowokacja islamskich fanatykow 10.02.06, 13:45
        A skąd muzułmanie wiedzą, że na tych karykaturach był Mahomet?

Przecież nie wolno publikować wizerunków Mahometa! I pewnie ich nigdy w zyciu nie widzieli i Mahometa na żywo też, więc skąd wiedzą że to on? :)
      • czuwaj5 Re: jedna wielka prowokacja islamskich fanatykow 10.02.06, 14:27
        nie masz racji wszyscy muzulmani sunniccy byli oburzeni karykaturami, ale nikt
        tutaj nie moze protestowac. Dopiero jak rezimy zobaczyly zlota okazje aby jak
        zwykle pomanipulowac tlumem sie zaczelo.....
    • galba Islamofaszyści mordują a EUrotchórze przepraszają 10.02.06, 07:36
      ... przepraszają za niewinne obrazki. Nic dziwnego, że Europy już nikt w
      świecie nie szanuje.
      • marcus_crassus pomysl Galba o innej rzeczy 10.02.06, 07:42
        Wczoraj Jyllands - Posten wali artykul "nikogo nie przeprosimy za rysunki" a w
        GW przez caly dzien wisi artykul "Dunska gazeta przeprosila za obrazki"

ja nie wiem juz sam. Czy to po prostu PAP nie ma tlumaczy czy naprawde zyjemy w
        jakims matrixie.
        • arius5 A wiecie, kto najbardziej skorzystal na tym ? 10.02.06, 11:38
          Prawicowa Dunska partia narodowa, "Dansk Folkeparti", ktora w programie glosi
          zrobienie porzadku z bandytami i zdrajcami muzulmanskimi ( tak, nazwali ich
          publicznie zdrajcami ).
          Zyskuja kazdego dnia 10-krotnie wiecej czlonkow i wyborcow niz w okresie sprzed
          rysunkow.

• prawyisprawiedliwy Galba... 10.02.06, 07:49
        Twoj premier pacynka pierwszy przeprosił nie zapominaj o tym.Marionetkiewicz z
        ktorego sie wszyscy smieja. A redaktoara za niewinne obrazki chca usunac ze
        stanowiska i do pierdla wsadzic.
        Sadzisz jak Ci pasuje kolego.
        Ehhh...
        • galba Kulą w płot 10.02.06, 07:53
          Premiera skrytykowałem TUTAJ

> Twoj premier pacynka pierwszy przeprosił nie zapominaj o tym.Marionetkiewicz z
          > ktorego sie wszyscy smieja. A redaktoara za niewinne obrazki chca usunac ze
          > stanowiska i do pierdla wsadzic.
          > Sadzisz jak Ci pasuje kolego.
          > Ehhh...
      • pro-adas313 Re: Islamofaszyści mordują a EUrotchórze przepras 10.02.06, 09:12
        Drogi Galbo,

Poza idiotami (których wśród polit-poprawnych pełno), każdy widzi i wie, że
        istnieje konflikt cywilizacyjny. Czasami nabrzmiewa i nabiera temperatury. Kto
        wie, czy z czasem nie dojdzie do wybuchu.

Otóż Europejczycy mają do wyboru tylko dwa sposoby przygotowania się i reakcji.
        Są to (hasłowo biorąc) MIECZ, albo TARCZA.

MIECZ - technicznie biorąc, przy trwającej jeszcze naszej w tym przewadze,
        prewencyjnie dałoby się to i owo na tyle intensywnie zbombardować, by mieć
        spokój przez jakieś kilkadziesiąt lat. Ale na to nie ma i NIE MOŻE być zgody.

TARCZA – polega zawsze na dostosowaniu jej przeciwko broni przeciwnika (istotą
        tarczy jest rozbrojenie broni przeciwnika). U Muzułmanów bronią jest ich
        RELIGIJNIE ukształtowane poczucie własnej tożsamości, wartości, własnej
        godności, misji i tak dalej.

Każdy (my też) mierzy drugiego swoją własną miarą. Muzułmanie zatem szanować
        będą tylko tych, u których dostrzegają podobną siłę, choćby była oparta na
        innym systemie wartości. Tyle tylko, że NIGDY nie uznają za system wartości
        czegoś, co nie wynika z jakiejś religii; najlepiej z tzw. religii księgi (jak
        Biblia, Koran, itd.).

Dlatego, możemy sobie spokojnie wybić z głowy szansę na jakiekolwiek oznaki
        szacunku od nich, dopóki nie zaczniemy szanować religii własnej. Oni bronią
        sacrum osoby Mahometa. Nam wypadałoby więc zacząć od otoczenia takim samym
        sacrum osoby i wizerunku Chrystusa, Matki Boskiej i tak dalej.
        Innego wyboru nie ma. Inaczej, z upływem czasu pozostanie tylko miecz.

Co dedykuję redaktorom „Machiny”, artystom typu p. Nieznalskiej, i tutti
        quanti.
        • lidkawozniak Re: Islamofaszyści mordują a EUrotchórze przepras 10.02.06, 11:37
          > Co dedykuję redaktorom „Machiny”, artystom typu p. Nieznalskiej, i
          > tutti
          > quanti.

Tak. To niby inny temat, ale ta akcja z "Machiną" też o czymś świadczy. Otóż
          wielu osobom nagle zaczęło przeszkadzać, że "Machina" na okładce wykorzystała
          obraz Matki Boskiej Częstochowskiej, a jakoś nikomu nie przeszkadza, że zarówno
          wizerunek jak i imię Matki Boskiej wykorzystywane są jako logo i nazwa pewnej
          rozgłośni, która jak wielu twierdzi szerzy nienawiść, a poza tym nabija kieszeń
          pewnemu ojcu z Torunia (czyli wykorzystanie wizerunku świętej w celach
          komercyjnych). Podobnie jest z (niektórymi) wyznawcami islamu: oburzają ich
          rysunki w gazetach europejskich, a nie mają nic przeciwko jak wyznawcy jednego z
          odłamów (tego właściwego?) islamu palą meczety wyznawców innego odłamu.

Najpierw poządźmy (i my i oni) sie obłudy, a potem szukajmy rozwiązania...
      • australopitecus Re: Islamofaszyści mordują a EUrotchórze przepras 10.02.06, 09:26
        Premier od PiS przepraszal, minister spraw zagranicznych przpraszal na kolanach
        prawie, Rokita z PO tez przepraszal, a co zawsze warto ustawic sie z wiatrm i
        wielu, wielu innych. Przepraszali o nic bo nic sie nie stalo, a ile obelg to na
        forum padlo na glowe prof. Geremka, ktory nie przepraszal bo uwazal ze nie ma o
        co? Jak sie nie ma pogladow, gdy sie nie rozumie co na swiecie sie dzieje jest
        jedna metoda sluchac madrzejszych. Czego ministrowi i premierowi z calego serca
        zycze.
    • teufel Re: Awanturę o karykatury rozpętano na szczycie p 10.02.06, 07:46
      Pamiętacie jak Urban żartował sobie z Papieża?? Wszyscy byli oburzeni, ale jak się innych karykaturuje, to wszystko jest cacy, tak??
      • patman A może do łagru? 10.02.06, 08:15
        Czy potencjalna możliwość obrażenia kogoś ma spowodować, że ja mam zamilknąć i nie wyrazić tego, co mi leży na sercu? Za obrazę tow. Stalina można było trafić na kilka lat do łagru. Do czego zmierzamy, poddając się dyktatowi pomyleńców, którzy gardzą wolnością i prawami człowieka?
        Kto boi się wolności wypowiedzi niech pierwszy przestanie pisać na forum.
    • ciaxp oczywista prowokacja ale CIA 10.02.06, 07:50
      Tylko USA z tej zadymy mają korzyści.
      • clivis a Izraelowi to niby nie na rękę? 10.02.06, 08:39
        • zigzaur Re: a Izraelowi to niby nie na rękę? 10.02.06, 12:18
          A czy na Kremlu nie panuje radość z powodu konfliktu Zachodu z Islamem?
      • diegoramirez TO OCZYWISTE! 10.02.06, 15:38
        Ciaxp wie to najlepiej po mu o tym powiedziały głosy, które słyszy codziennie
        wieczorem.
    • aaajihad Re: Awanturę o karykatury rozpętano na szczycie p 10.02.06, 07:51
      Europejczyk nie moze namalowac karykatury a islamskie panstwa moga dawac spore
      pieniadze na mordowanie niewiernej ludnosci Sudanu

aaajihad.blox.pl/html
    • parazyd p. Gardener wiedział 10.02.06, 07:51
      że jak się chce roślinkę wyhodować to się o nią dba, a chwasty trzeba plenić.
      Jakoś ta odwieczna i elementarna mądrość została zapomniana przez wieki.
      Tolerancja dla bandytyzmu i terroryzmu daje oczywiste i przewidywalne skutki -
      rozkwit i zalew tegoż bandytyzmu i terroryzmu. Jesli tego właśnie chce Europa,
      to Ok - jest na najlepszej drodze do celu.
    • ciaxp Dlaczego nie przenieśc Polaków z Białorusi do RP 10.02.06, 07:54
      odonośnie pierwszej wypowiedzi o przeniesieniu muzułmanów z Danii podobnie
      można powiedziec o Naszych na Białorusi że można ich przenieśc do Polski.
      • arius5 Dlatego, ze wiekszosc muzulmanow 10.02.06, 11:41
        nie ma np. dunskiego obywatelstwa
        i w Danii nie mowi sie o wysiedlaniu muzulmanow, tylko o deportacji
        kryminalistow, co wprawdzie jest jednoznaczne z deportacja setek muzulmanow, ale
        w gruncie rzeczy normalni muzulmanie nikomu nie przeszkadzaja
    • aro7 muł Europy.. 10.02.06, 07:57
      Europa zachowuje się jak wyleniały, przeżarty molami muł, który nerwowo się
      uśmiecha kiedy kopnąć go d...pe, i nic nie mówi ...
      Nasz kultura, religijne stosy i inkwizycje ma ponad 100 lat za sobą, dlaczego
      pozwalamy by nawiedzony i podjudzony przez terrorystów motłoch cenzurował nasze
      życie?
      Skąd przeciętny obywatel ma wiedzieć, że islam zabrania tworzenia wizerunków
      postaci?
      Skoro zresztą tak jest to skąd wiadomo, że karykatury dotyczyły Mahometa skoro
      nie wiadomo jak on wyglądał-brak wizerunku? Czy wypaczona do absurdu poprawność
      polityczna posunie się do tego , że Europa przestanie jeść świnie a psy z domów
      powyrzuca jako zwierzęta nieczyste w islamie?
      Od kiedy to islam przejmuje się urażaniem uczuć innych kultur? Rozumiem, że
      karykatura terrorysty w turbanie jest gorszym przewinieniem niż porywanie ludzi
      dla okupu, podrzynanie im gardeł w tv czy wiwatowanie na ulicy w Gazie po
      zamachach z 11 IX na WTC.
      Czy po zbrodni WTC i morderstwie tysięcy ofiar spłonął w zachodniej cywilizacji
      choćby jeden meczet? Jedna ambasada?
      Jak UE może dotować jawnie wrogą autonomie palestyńską ?
      Jak byście pomyśleli o człowieku, który przynosi swemu pitbulowi frykasy a on w
      zamian obgryza rękę, zgania z kanapy i załatwia się na dywan?
      Trzeba być bezrozumnym hipokrytą , emigrując do zgniłej zachodniej cywilizacji
      za dobrobytem i potem ją podpalać i żądać wprowadzenia systemu z którego się
      uciekło.
      • mgibson Re: muł Europy.. 10.02.06, 09:23
        Dokładnie Aro... Jakże proste, oczywiste i prawdziwe. Szkoda że nikt inny tego
        nie zauważył...
        • patman Popieprzone lewica z prawicą 10.02.06, 11:07
          Partie lewicowe nie podnoszą problemu islamu, bo boją się posądzenia o zdradę ideałów praw człowieka - co w tym przypadku jest całkowicie nieuzasadnione. Muzułmanie mają na względzie tylko swoje prawa, wszystkimi pozostałymi pogardzają, przede wszystkim prawami człowieka. Natomiast prawicowe widzą w nim wyznawcach mahometa przeciwwagę dla Żydów. Takie podejście jest chore - przed II Wojną Światową Alianci sądzili, że Hitler będzie przeciwwagą dla Stalina. Z tym, że to nie Żydzi mordują z namiętnością innowierców.
          Motywacja obu stron sceny politycznej jest jednakowo głupia. A wszystko zakończy się bardzo źle, bo najwyraźniej nasz kontynent obrał kurs na autodestrukcję.
    • ciaxp Proszę miec na uwadze stanowisko Watykanu 10.02.06, 08:00
      Jak się wypowiadasz jeden z drugim w tonacji rasistowskiej w stosunku do Świata
      Muzułmańskiego to musisz miec świadomośc że twoje stanowisko jest niezgodne z
      oficjalnym poglądem na sprawę Głowy Kościoła Rzymsko -Katolickiego.W związku z
      tym można cię zaliczyc do grona świń ziejących nienawiścią do wszystkiego co ma
      inną kulturę i inną wiarę.Jednym słowem do gnoi.
      • parazyd Re: Proszę miec na uwadze stanowisko Watykanu 10.02.06, 08:14
        Pierwsze słyszę żaby Kościół Rzymsko-Katolicki popierał terrozryzm... albo coś
        przeoczyłem i jestem do tyłu. Myślę że wypowiedzi wyrażają głównie niezgodę na
        aprobatę terroryzmu, a nie - sprzeciw wobec Islamu w oogóle. Ale czasem nerwy
        puszczają i wypowiedzi są zbyt mocne i radykalne.
        • bogdantadus To nie nerwy. To zaplanowana akcja pewnego lobby 10.02.06, 10:07
          parazyd napisał:

> aprobatę terroryzmu, a nie - sprzeciw wobec Islamu w oogóle. Ale czasem nerwy
          > puszczają i wypowiedzi są zbyt mocne i radykalne.

Tutaj mozna przeczytac naukowa i wywazona ocene islamu, ktora sie oczywiscie
          ciezko miesci w propagandowym obrazku do straszenia dzieci i glupcow.:
      • fruchtzwerg rasizm ? 10.02.06, 08:43
        Rasizm (wikipedia)

Rasizm (z fr. le racisme od la race – ród, rasa, grupa spokrewnionych) –
        ideologia oraz wypływające z niej zachowania przyjmujące założenie wyższości
        niektórych ras ludzi nad innymi. Przetrwanie tych "wyższych" ras staje się
        wartością nadrzędną i z racji swej wyższości mają one prawo do dominowania nad
        rasami "niższymi". Większość ideologów rasizmu opiera się na różnicach w
        wyglądzie ludzi.

Muzulmanie nie sa rasa, a islam nie jest religia w rozumieniu przez nas
        przyjetym. Jest mieszanka religii i doktryny politycznej powstalej w VII w.ne.
        pasujacej do wspolczesnego swiata jak piesc do nosa.

Nienawiscia zieje czasami.. owszem. Gdybym zyl 60 lat temu, zialbym nia do
        hitlerowcow. 20 lat temu zialem nia do komunistow. Po 1989 roku mialem
        nadzieje, ze to faktycznie juz "koniec historii".. ale nie. Nastepny
        totalitarny syf sie ujawnil.

Jesli najbardziej widocznym dla mnie objawe "kultury" i "wiary" jest terror i
        wezwania do mordow, to tak.. zieje do nich nienawiscia.
    • ciaxp W USA nie można pierdnąc bez zgody CIA 10.02.06, 08:11
      Spontaniczne demonstracje w USA?
      Czy ktoś coś takiego widział za czasów Busha w USA?
      Żałosna mistyfikacja demokracji to USA.
      Przedruk z "Washington Post" świadczy o tym że jest to awantura wywołana na
      zamówienie CIA. W USA nie było karykatur Mahometa w związku z czym USA będzie
      odbierana jako kraj który nie obraził Proroka.
      Nie to co durna "Rzeczpospolita" która narobi nam problemów gospodarczych z
      krajami arabskimi.
      Noor Huda Ismail to dziennikarz proamerykański.
      Ten cytat dowodzi uzależnienia GW od sponsorów w USA, czytaj CIA.
      Wielu, w tym rząd USA, podejrzewa, że do awantur przyczyniły się tajne służby
      krajów arabskich, które w większości są dyktaturami. Teraz jedynowładcy mogli
      pokazać swoim obywatelom: patrzcie, do jakich zwyrodnień prowadzi zachodnia
      demokracja! - W tych manifestacjach nie było i nie ma nic spontanicznego -
      mówi "Gazecie" Noor Huda Ismail, indonezyjski dziennikarz współpracujący
      z "Washington Post".
      • patman Uważaj też na cyklistów 10.02.06, 08:17
        Oni są strasznie groźni, knują najgorsze spiski.
      • bogdantadus Kto sieje Bushe, ten zbiera wiatry! :-) 10.02.06, 10:58
        ciaxp napisał:

> Spontaniczne demonstracje w USA?

Spontanicznie to sie czasem tlum zachowuje, jak juz sie zbierze. Zeby go zebrac
        w jednym miejscu, trzeba to i owo zorganizowac. Tak jest zawsze i wszedzie.
        Wtym wypadku po obu stronach zaktywizowali sie ekstremisci: po tamtej niektorzy
        mullowie, po tej skiny z inspiracji lobby zbrojeniowego.
    • shedows1969 Re: Wyprosic gości 10.02.06, 08:22
      Przecież nikt ich nie prośił sami przybyli do europy a teraz by nas wszystkich
      wymordowali. Puki czas wysłać tych nieproszonych gości tam skąd przyszli razem
      z miejscowymi pacyfistami.Jak europa będzie ustępować to skończy się tak jak z
      tym malarzem w 20 wieku.
      • typowy_kark zgoda, ale do tego trzeba zdecydowanych ruchow 10.02.06, 08:30
        bez zbednego ogladania sie na skomlenie o rownych prawach wszystkich ludzi, poszanowaniu praw mniejszosci i na inne bzdety oslabiajace nas.

trzeba zaczac sadzic porzadne kopy w nienawistne islamskie zady na terenie europy, bo mozemy sie bardzo szybko niemilo zdziwic.
      • tymon99 Re: Wyprosic gości 10.02.06, 08:56
        shedows1969 napisał:

> Przecież nikt ich nie prośił sami przybyli do europy a teraz by nas wszystkich
        > wymordowali. Puki czas wysłać tych nieproszonych gości tam

Właśnie tak pisał Twój ukochany malarz o Żydach (tylko robił znacznie mniej
        błędów)..
    • ekado Re: Awantura o karykatury 10.02.06, 08:22
      Proponuję eksperyment bardzo prosty, dla symetrii wydrukujmy coś obraźliwego
      np. nt. symboli religijnych powiedzmy żydowskich i zobaczymy jaki będzie efekt.
      Myslę że gdyby nasze symbole religijne ktoś profanował też byśmy nieźle
      rozrabiali.
      • clivis Gdzie ty żyjesz, człowieku? 10.02.06, 08:47
        Ile razy profanowano symbole chrześcijańskie, karykaturowano co tylko było
        można. I co? Nic. W krajach arabskich oficjalnie prześladuje się chrześcijan. I
        co? Nic.
        Jakoś nikomu nie chce się rozrabiać.
        A jeśli już pisknie jakić "moher" pisknie o znieważaniu uczyć, to zaraz
        rozpoczyna się nagonka.
        Smi skazujemy się na zagładę.
        Dzięki wam, lewaki.
        • rafvonthorn Re: Gdzie ty żyjesz, człowieku? 10.02.06, 11:23
          > Dzięki wam, lewaki.

Jezus był lewakiem.
    • aaajihad Re: Awanturę o karykatury rozpętano na szczycie p 10.02.06, 08:26
      Tolerancyjny Europejski Poganin:
      Jest to osobnik który odrzuca wszelką religię, ale tak naprawdę chodzi mu tylko
      o dwie z nich - chrześcijaństwo i judaizm. Europejski Tolerancyjny Poganin tak
      nienawidzi Chrześcijan i Żydów że, nie jest w stanie dostrzec Islamu. Za brak
      tolerancji uznaje stwierdzenie - Islam jest dziś drugą religią w USA, Europie,
      Australi. W Brukseli od czterech lat najpopularniejszym imieniem nadawanym
      chłopcą jest Mahomet.
      aaajihad.blox.pl/html
      • brukselek Re: Awanturę o karykatury rozpętano na szczycie p 10.02.06, 08:35
        Bruksela ma tyle samo mieszkańców co Warszawa a legalnie mieszka tam 400 tys.
        muzułmanów ,a nielegalnie zapewne drugie tyle .Islam niedługo będzie pierwsza
        religią w Europie i zacznie się .A w Polsce dalej Żyda tropią.
    • nigaa22 [...] 10.02.06, 08:32
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • beny51 oj zatesknia 10.02.06, 08:37
      giuseppe53 napisał:
      > Nikt ich w Europie nie zapraszal,
      > nikt ich nie chce a co gorsza nikt za nimi tesknic nie bedzie. I po sprawie.

I tu sie mylisz drogi kolego. Zatesknia za nimi NIemcy i Francuzi, Holendrzy i
      Dunczycy - wiesz czemu, bo gdy zabraknie tych imigrantow wiekszosc karjow EU
      zachodniej po tygodniu obudzi sie w brudzie i syfie, z zasniezonymi ulicami i
      bez taksowek, znikna tysiace zwyklych jadladajni/barow i innych alternatyw dla
      MCdonalda, itd itd. Najgorsze prace zostana nie obsadzone i w tedy rozlegnie sie
      krzyk lojezu i co teraz. Ze niby sami maja to robic - nie sadze - jesli od
      dziesiatek lat robiono to za nich nikt nie chce przylozyc teraz reki do tego.
      Nie wyrzucanie imigrantow, tylko ich intergracja pozwoli na rozwiazanie problemu.
      • tadekxxx1 Re: oj zatesknia 10.02.06, 09:32
        Co ty giuseppe53 wiesz o wkladzie muzulmanow swoja obecnoscia i praca np. w
        Danii? - Dania tez lezy w Europie.
        Wg statystyk 50% imigrantow w Danii zyje z zasilkow - chodzi tu glownie o
        muzulmanow bo imigranci innych wyznan jakos potrafia znalezc prace, widocznie
        dlatego bo chca pracowac. Muzulmanie wola brac, bo po co pracowac skoro wszystko
        mozna dostac za darmo.
        W dzielnicach zamieszkalych przez muzulmanow jest brudno, wlaja sie smieci na
        ulicach. Bo po co wyrzucac smieci do kosza gdy mozna rzucic pod nogi albo przez
        okno?
        Jezeli znikneliby stad zabrakloby pewnego kolorytu ale nikt na tym by nie
        ucierpial. Imigranow - wyznawcow Allaha w Danii ok. 200.000. Wydatki panstwa na
        ich utrzymanie przekraczaja 30.000.000.000 dkr rocznie (30 miliardow koron = 15
        mld. zl). Czyli roczne utrzymanie jednego muzulmanina kosztuje dunskiego
        podatnika 150.000 dkr. Policzylem tutaj takze i tych, ktorzy maja prace, aby
        pokazac ze ich obecnosc kosztuje dunskie panstwo ogromne pieniadze. Srednio
        miesiecznie kazdy podatnik placi na utrzymanie muzulmanow ok. 500 zlotych.
        Do tego trzeba dodac fakt ze dawna sielanka bezpiecznego zycia w panstwie
        dobrobytu to juz przeszlosc. Polowe przestepstw kryminalnych takich jak gwalt,
        napady, kradzieze itp. popelnianych jest przez muzulmanow.
        • beny51 Re: oj zatesknia 10.02.06, 10:14
          To raczej do mnie niz giuseppe bylo skierowane.
          Fakt o Dani nie wiem wiele, ale za to sporo o Niemczech (5lat mieszkania) i
          Francji (3lata). Nie bede ci podawal zadnych danych bo te ktore ty mi podajesz
          sa i tak wyssane z twojego palca. Zyjac tutaj widze kto co robi. I wiem ze jesli
          ich zabrkanie to ich miejsce nie zostatnie w latwy sposob wypelnione - no moze
          mieszkancami byelgo zwiazku radzieckiego - ale i oni to spora czesc wlasnie
          muzumanow.

Wracajac do tego co napisales pomijajac wyssane z palca dane statystyczne, to
          wlasnie integracja tych ludzi pozwoli na ograniczenie wszelkich patologi. Jesli
          nie bedzie sie ich zamykac w gettach a zachecac do zycia wsrod innych. Jesli
          ograniczy sie wplyw religijnych swirow itd (nie ja tu jestem od planowania) to
          zostana oni taka sam grupa spoleczna jak Polscy emigranci (ktorzy przeciez nie
          pija i nie brudza, nie kradna i zachowuja sie jak nalezy)
      • pobre1diablo Re: oj zatesknia 10.02.06, 10:33
        beny51 napisał:

> giuseppe53 napisał:
        > > Nikt ich w Europie nie zapraszal,
        > > nikt ich nie chce a co gorsza nikt za nimi tesknic nie bedzie. I po spraw
        > ie.
        >
        > I tu sie mylisz drogi kolego. Zatesknia za nimi NIemcy i Francuzi, Holendrzy i
        > Dunczycy - wiesz czemu, bo gdy zabraknie tych imigrantow wiekszosc karjow EU
        > zachodniej po tygodniu obudzi sie w brudzie i syfie, z zasniezonymi ulicami i
        > bez taksowek, znikna tysiace zwyklych jadladajni/barow i innych alternatyw dla
        > MCdonalda, itd itd. Najgorsze prace zostana nie obsadzone i w tedy rozlegnie
        si
        > e
        > krzyk lojezu i co teraz. Ze niby sami maja to robic - nie sadze - jesli od
        > dziesiatek lat robiono to za nich nikt nie chce przylozyc teraz reki do tego.
        > Nie wyrzucanie imigrantow, tylko ich intergracja pozwoli na rozwiazanie
        problem
        > u.

Nie ma strachu - bo przyjdą Polacy i inni wschodni europejczycy i zrobią to
        jeszcze lepiej.A na dodatek oprócz wywożenia śmieci zajmą się leczeniem,
        budownictwem,informatyką i geriatrią itd.i niebędą nikogo straszyć ani
        wysadzać.
        • guildenstern Re: oj zatesknia 10.02.06, 10:38
          Kłopot w tym, że muzułmanie nie mają najmniejszej ochoty się integrować.
          Przyjeżdżają do Europy, doją europejski system opieki społecznej ile wlezie,
          korzystają z ochrony prawnej dla swojej religii, po czym w meczetach nawołują do
          mordowania niewiernych.

Jeśli to nie jest piąta kolumna, to co nią jest?
          • asobnap Re: oj zatesknia 10.02.06, 10:44
            guildenstern napisał:

> ..... po czym w meczetach nawołują d
            > o
            > mordowania niewiernych.
            >
            > Jeśli to nie jest piąta kolumna, to co nią jest?

Oj, cretinum homonicus, a raczej: szowienicus-nacjonalitus-faszycus, módl się o
            zdrowie.O rozum za późno.
            • dundrub Re: oj zatesknia 10.02.06, 11:03
              no coz.. tak wlasnie jest we Francji.. co i udowodnily ostatnie zamieszki
              czy naprawde opis stanu rzeczy warto wyzywac od faszystowskiego widzenia swiata?
              • bogdantadus Re: oj zatesknia 10.02.06, 11:28
                dundrub napisał:

> no coz.. tak wlasnie jest we Francji.. co i udowodnily ostatnie zamieszki
                > czy naprawde opis stanu rzeczy warto wyzywac od faszystowskiego widzenia
                swiata
                > ?

Skad wiesz, ze nie uwierzyles w "opis stanu rzeczy", ktory ze stanem rzeczy ma
                niewiele wspolnego? Mnie sie to juz kilka razy przytrafilo, ale najpozniej od
                czasow sprawy Kosowa jestem bardzo ostrozny.
                • dundrub Re: oj zatesknia 10.02.06, 11:49
                  coz.. jesli mam nie wierzyc przyjaciolom, ktorzy mieszkaja we Francji i na wlasne oczy doswiadczaja tego,
                  co sie tam dzieje.. to w jaki "opis stanu rzeczy" mam wierzyc?
                  • bogdantadus Re: oj zatesknia 10.02.06, 12:04
                    dundrub napisał:

> coz.. jesli mam nie wierzyc przyjaciolom, ktorzy mieszkaja we Francji i na
                    wlas
                    > ne oczy doswiadczaja tego,
                    > co sie tam dzieje.. to w jaki "opis stanu rzeczy" mam wierzyc?

Bez jasnych odpowiedzi na pytania, ktore postawilem - W ZADEN! Ktos nas (mnie.
                    ciebie i twoich przyjaciol) wpuszcza w wygodna dla siebie i latwa do lykniecia
                    teoryjke. Ciekawe co wymysla, kiedy podobne rzeczy zaczna sie dziac w Polsce,
                    gdzie zadnych przybyszow praktycznie nie ma - siegna pewnie po "warcholow",
                    "nierobow", "chuliganow" a niewybrzydzajaca publiczka to kupi, bo nie ma
                    "glowy", ani czasu sie nad tym zastanawiac... a poza tym zaraz bedzie
                    bigbradzer, a potem mecz w tv i trzeba piwo schlodzic.
                    • dundrub Re: oj zatesknia 10.02.06, 12:06
                      popatrz.. na wschodzie robia to samo tak? jak to jest, ze masy przez 3 miesice milczaly o karykaturach a
                      nagle wybuch i pozar i zadyma i wojna z calym swiatem prawie..
                      teoryjki knute sa wiec z obu stron..
                      • bogdantadus Re: oj zatesknia 10.02.06, 12:53
                        dundrub napisał:

> popatrz.. na wschodzie robia to samo tak? jak to jest, ze masy przez 3
                        miesice
                        > milczaly o karykaturach a
                        > nagle wybuch i pozar i zadyma i wojna z calym swiatem prawie..
                        > teoryjki knute sa wiec z obu stron..

To jest dla mnie oczywiste.
                        • dundrub Re: oj zatesknia 10.02.06, 13:02
                          uhmm.. masz wiec jakas propozycje? co MY mozemy zrobic, zeby cos sie zmienilo?
                          • bogdantadus Re: oj zatesknia 10.02.06, 13:34
                            dundrub napisał:

> uhmm.. masz wiec jakas propozycje? co MY mozemy zrobic, zeby cos sie
                            zmienilo?

Jako Polacy? Pierwszy krok: wycofac wszystkich zolnierzy z Iraku. (Tlumaczenie
                            naszego tam udzialu zyskami jest najgorszym z mozliwych przykladow
                            popieprzonego systemu wartosci. Najlepiej wiec przeprosic!)
                            • dundrub Re: oj zatesknia 10.02.06, 13:52
                              jest to jakis pomysl.. a czy tego wycofania chce iracka wiekszosc?
                              • bogdantadus oj chyba nie zatesknia! 10.02.06, 16:38
                                dundrub napisał:

> jest to jakis pomysl.. a czy tego wycofania chce iracka wiekszosc?

A co to jest ta "wiekszosc"? Czy ktos ja pytal o zdanie przy wchodzeniu?

(Sorry, ale pytasz juz o takie oczywistosci, ze zabawa mnie nudzi.)
              • bogdantadus co wlasciwie udowodnily zamieszki? 10.02.06, 11:54
                dundrub napisał:

> no coz.. tak wlasnie jest we Francji.. co i udowodnily ostatnie zamieszki

Podsumujmy same fakty: mlodzi ludzie z oddalonych od centrow
                dzielnic-miasteczek, w przewazajacej czesci przybysze, albo potomkowie
                przybyszow z francuskich kolonii palili samochody i walczyli z policja.
                Ile teorii na takich faktach mozna zbudowac? Rasista powie: czarnuchy!
                Marksista powie: klasa robotnicza bez perspektyw! Crassus powie: muzulmanie!
                A mnie zastanawia:
                dlaczego samochody?
                dlaczego nie koscioly?
                dlaczego tacy mlodzi?
                dlaczego o przywodcach nic nie slychac - zazwyczaj sa jacys?
                dlaczego wsrod policjantow bylo az tylu przybyszow z poludnia?
                dlaczego wsrod setek Francuzow, jakich w ostatnim roku widzialem nie ma ani
                jednego blondyna?
                itd. itp.
                • dundrub Re: co wlasciwie udowodnily zamieszki? 10.02.06, 12:05
                  pozwole sobie na luzne wspomnienie wypowiedzi socjologow.. i stad i z francji:
                  zamieszki pokazaly bledy, ktore popelnila francja wzgledem imigrantow. zapewnienie opieki socjalnej
                  bez odpowiedniego zadbania o zintegrowanie naplywowych mieszkancow z (powiem ogolnie bardzo)
                  kultura francuska.
                  podano im na tacy to, o co powinni sie postarac, chociazby biorac udzial w zyciu publicznym francji.
                  wiekszosc "wojujacych" pochodzila z muzulmanskich krajow afryki - stad tez i byc moze uogolnienie,
                  ze to muzulmanskie akcje przeciw zachodowi.
                  pytanie moje jest jednak takie:
                  dlaczego nie zintegrowali sie z francuzami? czy rzad francuski rzucal im klody pod nogi i jest to jego
                  wina? czy moze nie bylo obupolnej checi do takiego procesu? a moze duma gnebionych dlugo w
                  koloniach potomkow afrykanczykow nie pozwolila na integracje dzialajac na zasadzie - teraz nam za to
                  zaplacicie i dawac co nam sie nalezy za te wszystkie lata?
                  hmmm...
                  boje sie nieintegracyjnosci muzulmanow. bywam b. czesto w berlinie (mam rzut beretem do tego
                  miasta) i widze, jak rozrastaja sie tureckie dzielnice. napisy juz najpierw po turecku, ponizej niemieckie
                  tlumaczenia "dla obcych".. boje sie tego..
                  • bogdantadus Re: co wlasciwie udowodnily zamieszki? 10.02.06, 12:20
                    dundrub napisał:

> boje sie nieintegracyjnosci muzulmanow. bywam b. czesto w berlinie (mam
                    rzut be
                    > retem do tego
                    > miasta) i widze, jak rozrastaja sie tureckie dzielnice.

Naprawde widzisz to rozrastanie? Ja od 20 lat widze te same wielkosci (tam
                    mniej, tam wiecej).

napisy juz najpierw po
                    > turecku, ponizej niemieckie
                    > tlumaczenia "dla obcych".. boje sie tego..

Myslisz, ze lepsze jest to polskie sciszanie glosu w tramwaju? (Po pijanemu
                    oczywiscie zawsze odwrotnie.)
                    • dundrub Re: co wlasciwie udowodnily zamieszki? 10.02.06, 12:24
                      > Naprawde widzisz to rozrastanie? Ja od 20 lat widze te same wielkosci (tam
                      > mniej, tam wiecej).

raczysz zartowac. popatrz np. na przyrosty naturalne u "rdzennych" europejczykow a w imigranckich
                      srodowiskach

> Myslisz, ze lepsze jest to polskie sciszanie glosu w tramwaju? (Po pijanemu
                      > oczywiscie zawsze odwrotnie.)

wybacz.. nie rozumiem tego powyzej..
                      natomiast nie rozumiem zgody niemieckiego rzadu na takie odwracanie kolejnosci. zgody na tworzenie
                      turcji w niemczech. jak myslisz, ilu lat potzreba, zeby taka dzielnica (czy z czasem moze miasto)
                      zechce otoczyc sie murem albo i nawet zapragnie jakiejs niezaleznosci i autonomii?
                      • bogdantadus Re: co wlasciwie udowodnily zamieszki? 10.02.06, 12:42
                        dundrub napisał:

> raczysz zartowac. popatrz np. na przyrosty naturalne u "rdzennych"
                        europejczyko
                        > w a w imigranckich
                        > srodowiskach

To przeciez cala i jedyna nadzieja na emerytury dla dzisiejszych ponad40latkow,
                        bez tych dzieci zawalilby sie caly system.

> natomiast nie rozumiem zgody niemieckiego rzadu na takie odwracanie
                        kolejnosci.
                        > zgody na tworzenie
                        > turcji w niemczech. jak myslisz, ilu lat potzreba, zeby taka dzielnica (czy
                        z c
                        > zasem moze miasto)
                        > zechce otoczyc sie murem albo i nawet zapragnie jakiejs niezaleznosci i
                        autonomii?

Sorry, nie wybiegam w przyszlosc na 400 lat - mniej wiecej tak dlugo i dluzej
                        istnieja w najrozniejszych wielkich miastach troche egzotyczniejsze dzielnice i
                        nic sie nie dzieje. Media rzadko informuja nas, ze "w dzielnicy x w miescie y
                        kolejny rok, miesiac i dzien przebiegl znowu nadzwyczaj spokojnie", za to
                        natychmiast sie dowiesz o wszelkich anomaliach.
                        • dundrub Re: co wlasciwie udowodnily zamieszki? 10.02.06, 13:06
                          > To przeciez cala i jedyna nadzieja na emerytury dla dzisiejszych ponad40latkow,
                          >
                          > bez tych dzieci zawalilby sie caly system.

nie wnikam w przyczyny - natomiast chcialem obalic twoja teze, ze nic sie nie zmienia

> Sorry, nie wybiegam w przyszlosc na 400 lat - mniej wiecej tak dlugo i dluzej
                          > istnieja w najrozniejszych wielkich miastach troche egzotyczniejsze dzielnice i
                          >
                          > nic sie nie dzieje. Media rzadko informuja nas, ze "w dzielnicy x w miescie y
                          > kolejny rok, miesiac i dzien przebiegl znowu nadzwyczaj spokojnie", za to
                          > natychmiast sie dowiesz o wszelkich anomaliach.

myslisz, ze to kwestia 400 lat? moze kiedys tyle by to trwalo.. swiat niestety pedzi na przod coraz
                          szybciej, takie zmiany wiec tez szybciej moga miec miejsce. wszystko ulatwic moze demokracja. a im
                          wiecej wyborcow jednej z opcji, tym latwiej o jej "zatwierdzenie".
                          cytacik:
                          "Według analiz ONZ, by relacja liczby osób w wieku 65 lat i więcej do liczby osób w wieku 15-64 nie
                          zmieniła się, imigranci w Europie musieliby w 2050 r. stanowić blisko 3/4 ogółu ludności..."
                          to ze strony www.strategializbonska.pl/news.php?id=268
                          coz.. to duzo blizej niz 400 lat ;)
                  • pro-adas313 Re: co wlasciwie udowodnily zamieszki? 10.02.06, 13:33
                    dundrub napisał:
                    "pozwole sobie na luzne wspomnienie wypowiedzi socjologow.. i stad i z francji:
                    zamieszki pokazaly bledy, ktore popelnila francja wzgledem imigrantow.
                    zapewnienie opieki socjalnej bez odpowiedniego zadbania o zintegrowanie
                    naplywowych mieszkancow z (powiem ogolnie bardzo)kultura francuska."

Ci socjologowie bełkoczą od rzeczy.

Trzeba było swoją kulturę (francuską) przedstawić w świetle atrakcyjnym dla
                    mentalności Muzułmanów. Nie zaś w wersji, którą (według ich pojęć) po prostu
                    muszą pogardzać. Wystarczyłoby w tym temacie, aby Francja nadal była najstarszą
                    córą Kościoła.

Skoro się odrzekła, to nie ma ona żadnych szans wytworzenia oferty atrakcyjnej
                    dla imigrantów muzułmańskich. Pozostaje albo ich wyrzucić, albo żądać
                    przymusowej konwersji na polit-poprawność pod rygorem wyrzucenia. To drugie
                    oznacza jednak perspektywę wojny wewnętrznej. Nie dojdzie do niej jednak, bo
                    polit-poprawność (na razie) pożąda inności i dlatego nikogo nie wyrzuci.

Z biegiem (niedługich) lat, Muzułmanie demokratycznie zmienią konstytucję
                    Francji - pod siebie.

Francja, jak każda małpa się w końcu puści. Wystrczy trochę poczekać. I własnie
                    to jest rzeczywistą ofertą "socjologiczną" dla Muzułmanów we Francyji.
                    • dundrub Re: co wlasciwie udowodnily zamieszki? 10.02.06, 13:53
                      coz.. niezbyt ten belkot belkotem, skoro ponizej to samo w zasadzie mowisz..
                      i to niestety smutna prawde
      • nett1980 Re: oj zatesknia 10.02.06, 13:07
        i masz racje chlopie, w szewecji moja ziomalka urodzila w tamtym roku drugie
        blond bobo swojemu Michaleowi, polalgierczykowi a po matce szwedce
        polszwedowi , no on widac ,ze nie jest typowym szwedem, dzieci ich tez blond
        wlosy po ziomalce ,brazowe oczka po tacie .Po prostu piekna mieszanka i do tego
        trzeba dazyc . INTEGRACJA niech jakies madrale siada i pomysla jak to
        osiagnac. Przeciez na dwoje emerytow czyli dziesiejszych 30-latkow przypadac
        bedzie 1 mlody rdzenny polak , to sa wyzwania . No nie wiem w dobie
        tv ,zeskanowac twarze bioracych udzial w demonstracjach i nie wpuszczac do
        nas , a tych umiarkowanych musimy przyjac i polubic..
        • bogdantadus Calkowicie sie zgadzam. 10.02.06, 13:43
          nett1980 napisała:

> i masz racje chlopie, w szewecji moja ziomalka urodzila w tamtym roku drugie
          > blond bobo swojemu Michaleowi, polalgierczykowi a po matce szwedce
          > polszwedowi , no on widac ,ze nie jest typowym szwedem, dzieci ich tez blond
          > wlosy po ziomalce ,brazowe oczka po tacie .Po prostu piekna mieszanka i do
          tego
          > trzeba dazyc . INTEGRACJA niech jakies madrale siada i pomysla jak to
          > osiagnac. Przeciez na dwoje emerytow czyli dziesiejszych 30-latkow przypadac
          > bedzie 1 mlody rdzenny polak , to sa wyzwania . No nie wiem w dobie
          > tv ,zeskanowac twarze bioracych udzial w demonstracjach i nie wpuszczac do
          > nas , a tych umiarkowanych musimy przyjac i polubic..

Swiete slowa!
    • domk1 W PROTEŚCIE ARABOWIE POWINNI WYJECHAĆ Z EUROPY 10.02.06, 08:38
      Niech wracają do swoich pobożnych ojczyzn, gdzie nie ma poronografi, pedalstwa,
      dyskotek i prawie gołych kobiet na ulicach. A Arabii Saudyjskiej, Iranie,
      Maroku, Syrii, Indonezji będą sobie żyli pobożnie i zgodnie z naukami Mahometa.
      • alkud najlepszy protest to rezygnacja z zasiłków od... 10.02.06, 11:49
        niewiernych:)
        religiapokoju.blox.pl/
      • czuwaj5 Re: W PROTEŚCIE ARABOWIE POWINNI WYJECHAĆ Z EUROP 10.02.06, 14:51
        Nie lubisz byc polapszony? boisz sie ich opinii?
    • fri_ex Re: brawo GW - szkoda, ze dopiero teraz 10.02.06, 08:42
      ale lepiej niz wcale. W Danii mowi sie o tym od kilku miesiecy, ze to
      zaprogramowana gra muzulmanskich radykalow, ze muzulmanscy imami z Danii to V
      kolumna islamu
      w Danii powstala ostatnio komurka "dobrych muzulmanow" tzw. Moderate
      Islamister, probuja sie oni odroznic od radykalnych muzulmanow mowiac jezykiem
      bardziej zrozumialym dla kultury zachodniej, proklamujac "poszanowanie dla
      wolnej prasy i demokracji" jednak nie sa wstanie calkowicie odciac sie od
      ideologii Koranu jako narzedzia nacisku politycznego wyrazajac zrozumienie dla
      metod zastosowanych przez dunskich Imamow, ktorzy zwrocili sie "o pomoc" do
      kacykow religijnych na bliskim wschodzie i przyczyniajac sie do wywolania
      zamieszek bez zadnej proporcji do karykatur zamieszczonych w JP.
      " 09.02.2005 - godz. 20 debata w TV DR2 "
      W zwiazku z powyzszym mozna miec watpliwosci co do prawdziwych intencji klubu
      Moderate Islamister. Dac im szanse - TAK ale od poczatku musza zaczac mowic
      jezykiem wyrazistym, bez podtekstow i bez zadnego ale, musza zdecydowanie
      potepic dotychczasowe metody stosowane przez islamskich przywodcow religijnych
      przenoszac koran do meczetu gdzie jest jego miejsce, odejsc od mowienia
      jezykiem podwojnym jak dotychczas jedynie przy zastosowaniu lagodniejszej
      retoryki.

• ekumeniczny Kwasniewski byl lepszym prezydentem niz Walesa 10.02.06, 09:04
      Kwasniewski byl lepszym prezydentem niz Walesa
    • volt007 Re: Awanturę o karykatury rozpętano na szczycie p 10.02.06, 09:11
      Niestety to co piszesz jest tak logiczne, oczywiste, proste że aż ...
      niemożliwe w tym porąbanym świecie.
      Podobno muzułmanie chcą tylko żyć w zgodzie ze swoją religią. Więc niech
      postawią wielki mur wokół Iraku,Iranu itp. i wywalą wszystkich innowierców a my
      w Europie zrobimy to samo i CAŁY świat będzie szczęśliwy.
      Sam im chętnie wyślę parę pustaków z budowanego domu. A co mi tam , mogę mieć
      mniejszy garaż w imię pokoju na świecie.
    • zulus3 [...] 10.02.06, 09:15
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • carlitos35 "Egzotyka muzułmańska" jest fanatyzmem. 10.02.06, 09:26
      Fanatyzm jest fałszem i zbrodnią. Trzeba mieć tę świadomość. Ta świadomość
      może być bronią.

Wulgarne i tendencyjne karykatury produkawone przez arabskich ekstremistów a
      dotyczące chrześcijańskich świętości jakoś nie pobudzają nas do agresji i
      odwetu...-
    • akademik2003 A Stonsów piosenki w USA wycinają 10.02.06, 09:39
      i nikt nie krzyczy o braku wolnosci słowa!
      • pobre1diablo Re: A Stonsów piosenki w USA wycinają 10.02.06, 10:38
        akademik2003 napisał:

> i nikt nie krzyczy o braku wolnosci słowa!

A nie prawda.Stonsi krzyczą i nie tylko.

• asobnap USA ... dalej bzdury.......... 10.02.06, 10:05
      Niech panowie z USA przestaną zwalać winę na dzerżymordców arabskich.
      CIA robi rozpierdówki, po to żeby Bush i jego poplecznicy mieli pretekst do
      zbrojnej interwancji. Nie po raz pierwszy USA szuka sposobu na wchodzenie z
      kopytami w czyjeś życie, krucjata "demokracji amerykańskiej". Chodzi tylko o
      ratowanie portfeli biznesmenów. Udawadnianie światu(?), chyba tylko idiotom, że
      USA stoi na straży pokoju i demokracjii.
      Może zachód w to uwierzy. Znają "taką historię" z podręczników. My, Polacy z
      życia. Niech nam jankesi nie wciskają kitu!!!!!!!!!!!!!
    • hrunio A nasz Rząd.. 10.02.06, 10:06
      sterowany przez "genialnego" politycznego stratega Jarosława K.,
      jako jedyny w Europie dał się na to nabrać.
      Ale PLAMA.
      • inquisition 90% Polaków dało się na to nabrać 10.02.06, 12:25
        Mamy super społeczeństwo bez dwuch zdań :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka