maureen2 22.03.06, 19:46 nie bać się walki,to nie boli Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kpix To sa po prostu bohaterowie. 22.03.06, 19:57 Cokolwiek by sie nie stalo, Bialorusini maja juz jakis precedens, moralny punkt odniesienia. Nikt "finansowany", nie tkwilby tam w taki mroz dzien i noc. Odpowiedz Link Zgłoś
kot9999 A u nasz Kaczuszenko rzadzi jak Lukaszenko : cenzu 23.03.06, 01:03 A u nasz Kaczuszenko rzadzi jak Lukaszenko : cenzura, jedynie sluszna racja, niedobra opozycja itd itp Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Ty idoto 23.03.06, 01:46 Czy Wy wszystko musicie sprowadzic na temat Kaczynskiego, albo PiS-u? Mam juz tego dosc, rzygac mi sie od tego juz chce. Jak art. bedzie na temat Kopernika, to tez zrobicie wycieczke na Kaczora. Odpowiedz Link Zgłoś
ohmygoodnes jak polska telewizja powie... 23.03.06, 02:52 ze nie ma pieniedzy zeby tam filmowac i pilnowac dzieki temu bezpieczenstwa demonstrantow.... TO ZROBIMY ZRZUTKE! TAK? jazdazagrosze.pl Nowy Sposób Podróżowania Odpowiedz Link Zgłoś
wroxi Tak, bo Kopernik kojarz ysie z Toruniem. 23.03.06, 03:23 Tak, bo Kopernik kojarzy sie z Toruniem. Kaczory i PiS tam jezdza oraz kojarza sie z Rydzykiem, a Rydzyk z Krolem tak samo, jak Torun z Kopernikiem. Zreszta najlepsze sa pierniki torunskie. Odpowiedz Link Zgłoś
stan_iszkis Re: Ty idoto 23.03.06, 11:27 Rzygaj, rzygaj. Bo Kupernik mnie naprawde kojarzy sie z Kaczynskimi, tymi polskimi Lukaczenkami. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz.enka Re: To sa po prostu bohaterowie. 23.03.06, 15:32 Raczej nikt by tam nie trwal bez doplywu gotowki z zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkozerca Re: Białoruska milicja poluje na demonstrantów w 22.03.06, 20:11 oby im starczylo sily na jak najdłużej. wybrażam sobie jak dyktatora doprowadza do szału taki cierń twiący mu w dupie, tuż przed pałacem respubliki... w o l n a b i a l o r u s to także nasza sprawa !!! zreszta i tak jesteśmy to winni, za pomoc otrzymaną od reszty świata w latach 80. mam nadzieje że bydlaki głoszące na forach GW hasla typu "odpieprzyc sie od bualorusi" stanowia zaledwie jakis promil spoleczenstwa. choc wstyd nawet za ten promil... bialorusi, polska jest z wami. Odpowiedz Link Zgłoś
festires Re: Białoruska milicja poluje na demonstrantów w 22.03.06, 20:59 jestesmy z Wami:) badzcie dzielni Wasz Dzien Wolnosci wkrotce nadejdzie:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz.enka Re: Białoruska milicja poluje na demonstrantów w 23.03.06, 15:35 I nadejdzie wreszcie dzien na Bialorusi, gdy ponad 1/5 chetnych do pracy nie bedzie mogla jej znalezc, jak w Polsce, ktora jest dla Bialorusi wzorem sukcesu i demokracji! Odpowiedz Link Zgłoś
robert4321 Kazulin nazwał Milinkiewicza "pantoflarzem" i wyco 22.03.06, 23:16 wycofal się z wiecowania w Mińsku ! Ot i białoruska opozycja !!! Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz.enka Re: Białoruska milicja poluje na demonstrantów w 23.03.06, 15:34 Dziekim pomocy otrzymanej z zachodu w krotkim czasie zwiekszylismy w Polsce bezrobocie z praktycznie zera do ponad 20%! Nich i Bialorus pokdzie sladem Polski! Niech zyje bezrobocie na Baiulorusi! Wyslac tam szybko Balcerowicza! Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Poprzyj 2 studentow ktorych wyrzucili z uniwerka 22.03.06, 20:17 w Minsku tydzien temu: www.wolnabialorus.pl/pol.php?page=petycja Odpowiedz Link Zgłoś
martineres1 Mam nadzieje ze ktos na Bialorusi... 22.03.06, 21:38 ...czyta nasze komentarze.Nie jestescie sami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Mam nadzieje ze ktos na Bialorusi... 22.03.06, 22:06 To już początek końca, skoro za takie metody Łukaszenko sięgać musi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
volkov11 Re: Mam nadzieje ze ktos na Bialorusi... 23.03.06, 15:12 hmmm.. moze i nie czyta, ale.. postanowilam rozeslac link do forum wszystkim moim znajomym z Bialorusi.. zawsze to jakies 50 maili.. moze rozesla dalej:) Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 haha nie boli do momentu jak dostana pala 22.03.06, 21:38 haha nie boli do momentu jak dostana pala przez plecy Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: haha nie boli do momentu jak dostana pala 22.03.06, 21:43 pierwszy cios czuje się,reszty już nie, i nic nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: haha nie boli do momentu jak dostana pala 22.03.06, 22:55 olex5 napisał: > haha nie boli do momentu jak dostana pala przez plecy Na ciebie to i paly szkoda, ot powinienes w morde dostac, palancie, rezimowy piesku lukaszenki. Odpowiedz Link Zgłoś
claudio1 Re: Białoruska milicja poluje na demonstrantów w 22.03.06, 21:44 przyjdzie czas polowania na bialoruska policje Odpowiedz Link Zgłoś
pukury Re: Białoruska milicja poluje na demonstrantów w 22.03.06, 21:48 oto sposób walki tow. łukaszenko - w sprytnym umyśle politruka powstał pomysł - zaspawać im kanał !! pozbawić toalety !! a zwycięstwo będzie nasze !! oto sposób myślenia głowy państwa . czy aby napewno głowy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
oginn Re: Białoruska milicja poluje na demonstrantów w 22.03.06, 22:56 pukury napisał: > oto sposób walki tow. łukaszenko - w sprytnym umyśle politruka powstał pomysł - > > zaspawać im kanał !! Nikt nieuprawniony nie może otwierać studzienek kanalizacyjnych i tym samym stwarzać zagrożenia wypadkiem lub awarią. Odpowiedz Link Zgłoś
antysmok Re: Białoruska milicja poluje na demonstrantów w 22.03.06, 23:03 Ciesze sie Oginn ze podniosles ten temat mimo ze po Twoim przejawie chamstwa w innym temacie prosilem Cie zebys sie juz nie odzywal i oszczedzil sobie wstydu. Tak masz racje to moze sprawiac zagrozenie, ale nikt tez a tym bardziej "wladza" nie ma prawa robic groteski zabraniajac ludziom przechopdzenia z kanapkami i piciem. Nie ma prawa odmawiac ludziom dostepu do toalety, palowac po nocach w ciemnych uliczkach. Wladza ktora to robi odbiera sobie sama prawo do oceniania innych Odpowiedz Link Zgłoś
oginn Re: Białoruska milicja poluje na demonstrantów w 22.03.06, 23:06 Władza jest i tak bardzo cierpliwa, tolerując tak długo te nielegalne zgromadzenia i biwaki na placu miejskim. Odpowiedz Link Zgłoś
antysmok Re: Białoruska milicja poluje na demonstrantów w 22.03.06, 23:18 Wydaje mi sie ze nie rozumiesz o czym mowie, szkoda. Wladza nie jest o tego zeby laskawie sie zgadzac czy nie na wolnosc slowa i protestowania. Wladza ma co najwyzej za zadanie bronic tego prawa do wolnosci. I to niezaleznie od tego czy Ci sie podoba czy tez nie slowo ktore jest wypowiadane. Wladza probojaca wlaczyc z wolnoscia wypowiedzi i to na dodatek w tak prymitywny sposob sama sie kompromituje. Nie tylko na Bialorusi Potrafisz uzasadniac najmniej logiczne posuniecia satrapow, nie rozumiem Twojej logiki? chyba ze chodzi tylko o to zeby skandalizowac ... oki jezeli tak wolna droga tylko przyznaj ze chodzi tylko i wylacznie o zabawe :) Odpowiedz Link Zgłoś
oginn Re: Białoruska milicja poluje na demonstrantów w 22.03.06, 23:32 Protesty odnośnie nieprawidłowości w wyborach składa się do komisji wyborczej czy do innych instytucji, a nie organizuje nielegalne demonstracje. Milinkiewicza za to już na samym początku powinni byli ukarać. Nie chodzi mi o zabawę, ale o porządek i spokój, które stara sie utrzymać na Białorusi Łukaszenko, a ja za to go chwalę. Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: Białoruska milicja poluje na demonstrantów w 23.03.06, 03:58 oginn napisał: > Nie chodzi mi o zabawę, ale o porządek i spokój, które stara sie utrzymać na > Białorusi Łukaszenko, a ja za to go chwalę. Jak rozumiem, lubisz byc trzymany "za morde", no coz.. rozne sa zboczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
oginn Re: Białoruska milicja poluje na demonstrantów w 23.03.06, 10:42 xavras_wyzhryn napisał: > oginn napisał: > > Nie chodzi mi o zabawę, ale o porządek i spokój, które stara sie utrzymać > na > > Białorusi Łukaszenko, a ja za to go chwalę. > > Jak rozumiem, lubisz byc trzymany "za morde", no coz.. rozne sa zboczenia... Powinieneś już dawno zostać zabanowany za swe niesłychane chamstwo, wykolejeńcu. Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: Białoruska milicja poluje na demonstrantów w 24.03.06, 02:20 oginn napisał: > xavras_wyzhryn napisał: > > > oginn napisał: > > > Nie chodzi mi o zabawę, ale o porządek i spokój, które stara sie ut > rzymać > > na > > > Białorusi Łukaszenko, a ja za to go chwalę. > > > > Jak rozumiem, lubisz byc trzymany "za morde", no coz.. rozne sa zboczenia > ... > > Powinieneś już dawno zostać zabanowany za swe niesłychane chamstwo, wykolejeńcu > . Pewnie, marza ci sie stalinowskie metody "zamykania mordy". najlepiej kula w leb w tyl glowy, nie? Wtedy juz nic bym nie napisal, ale coz.. nie ten kraj i nie te czasy... Pomarzyc zawsze jednak mozesz.. Odpowiedz Link Zgłoś
nowatech77 Re: Białoruska milicja poluje na demonstrantów w 22.03.06, 21:48 Ludzie obudzćie się wreszcie,wąsaty baćka zrobił nas w konia. Nie ma i nie będzie rewolucji na Białorusi, społeczeństwo jeszcze do tego nie dorosło. Szkoda tylko tych młodych ludzi, którzy się niepotrzebnie narażają. www.naviny.by/ru/content/rubriki/0-ya_gruppa/tema/22-03-06-1/ Odpowiedz Link Zgłoś
nowatech77 Re: Białoruska milicja poluje na demonstrantów w 22.03.06, 21:55 Off topic Powiedzcie mi jak wkleić link, neta mam krótko Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: Białoruska milicja poluje na demonstrantów w 22.03.06, 22:56 Glupie linki sie nie wklejaja. Odpowiedz Link Zgłoś
oginn Re: Białoruska milicja poluje na demonstrantów w 22.03.06, 22:59 nowatech77 napisał: > Off topic > Powiedzcie mi jak wkleić link, neta mam krótko Skopiuj z paska adresów i wklej. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Nie doroslo, ale wlasnie na takich rzeczach rosnie 22.03.06, 22:35 Jezeli oni tam stercza przez kilka dni w zimnie, w dzien i w nocy, i za doniesienie herbaty czy ciastek albo pojscie na siku jest areszt, to nikt normalny nie bedzie wierzyl, ze to sie dzieje za czyjekolwiek pieniadze. To argument! Odpowiedz Link Zgłoś
oginn Re: Nie doroslo, ale wlasnie na takich rzeczach r 22.03.06, 23:04 kpix napisał: > Jezeli oni tam stercza przez kilka dni w zimnie, > w dzien i w nocy, i za doniesienie herbaty czy > ciastek albo pojscie na siku jest areszt, to > nikt normalny nie bedzie wierzyl, ze to sie dzieje > za czyjekolwiek pieniadze. To argument! Z Ciebie wielki ideowiec jest. Albo przebiegły cwaniak. Odpowiedz Link Zgłoś
antysmok Re: Nie doroslo, ale wlasnie na takich rzeczach r 22.03.06, 23:07 A Ty Oginn ? bropnisz kuriozalnego wzietego prosto z kabaretu zachowania wladzy... Wprost z Orwella... Nie chce oceniac skad u Ciebie taki brak logiki i zdrowego rozsadku ... sam sobie odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
oginn Re: Nie doroslo, ale wlasnie na takich rzeczach r 22.03.06, 23:12 Kabaret, heppening robią studenci i działacze opozycji. Władza utrudnia im to jak może, stosując dosć łagodne metody. Długo to wszystko nie potrwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix naviny.by/pict/23ab9c2c3bda040f34 9035914642cf19.jp 23.03.06, 11:03 www.naviny.by/pict/23ab9c2c3bda040f349035914642cf19.jpg Dosc lagodne metody. Odpowiedz Link Zgłoś
oginn Re: naviny.by/pict/23ab9c2c3bda040f34 9035914642c 23.03.06, 11:11 Z pewnoscią stawiał silny opór działaniom milicji. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix A po co wladza tam dziala?Bomby podklada opozycja? 23.03.06, 12:43 Tych bandziorow, ktorzy kazali kobiecie zjadac jedzenie przyniesione demonstrantom, jak bedziesz tlumaczyl? www.charter97.org/eng/news/2006/03/23/use Odpowiedz Link Zgłoś
oginn Re: A po co wladza tam dziala?Bomby podklada opoz 23.03.06, 13:01 Nie wiemy, jak dokładnie przebiegło to zajście. Znamy tylko relację tej dziewczyny. Być może w ona ich w jakiś sposób obraziła i oni się na niej dlatego zemścili, łamiąc tym samym przepisy, bo nie powinni zmuszać jej do jedzenia na siłę. A może ona mówiła, że jest bardzo głodna i te kanapki są dla niej, no to powiedzieli jej, żeby w takim razie je zjadła przed pójściem do aresztu. Jest wiele możliwości jak widzisz, tylko trzeba pomyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Wiemy bardzo dobrze. 23.03.06, 13:05 Milicja nie ma zadnego prawa zatrzymywac ludzi idacych z jedzeniem i piciem do innych ludzi. ZADNEGO. W swietle tego reszta twojej argumentacji jest zerem. > A może ona mówiła, że jest bardzo głodna i te kanapki są dla niej, > no to powiedzieli jej, żeby w takim razie je zjadła przed pójściem do > aresztu Strugasz idiote? Dobrze wiesz o co chodzi z jedzeniem dla demonstrantow. Odpowiedz Link Zgłoś
oginn Re: Wiemy bardzo dobrze. 23.03.06, 13:17 > Strugasz idiote? Dobrze wiesz o co chodzi z jedzeniem dla demonstrantow. Dziewczyna strugała pewnie idiotkę przed milicjantami - że nie wspiera nielegalnych demonstrantów i nie jest jedną z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix masz jakiekolwiek dowody? 23.03.06, 13:22 bo juz drugi raz twierdzisz cos, czym sie nie podpierasz. Kiedy moge oczekiwac, ze prokuratura bialoruska zacznie postepowanie w zwiazku z podejrzeniem popelnienia przestepstwa przez tych milicjantow? Dziewczyna oczywiscie wspiera demonstrantow i na pewno jest uczuciowo jedna z nich. Na Bialorusi to jest zbrodnia? Odpowiedz Link Zgłoś
oginn Re: masz jakiekolwiek dowody? 23.03.06, 15:33 kpix napisał: > bo juz drugi raz twierdzisz cos, czym sie nie podpierasz. > Kiedy moge oczekiwac, ze prokuratura bialoruska zacznie > postepowanie w zwiazku z podejrzeniem popelnienia przestepstwa > przez tych milicjantow? To tylko jedna z wielu możliwych wersja wydarzeń. > Dziewczyna oczywiscie wspiera demonstrantow i na pewno jest > uczuciowo jedna z nich. Na Bialorusi to jest zbrodnia? Jeśli demonstracja jest nieleglana, więc i jej czynne wspieranie jest wykroczeniem porzeciw białoruskiemu porządkowi publicznemu. Głodni buntownicy w końcu rozeszli by się do domów, a tak będą dalej niepotzebnie stać i marznąć. Jeszcze się rozchorują i będzie ich musiała leczyć białoruska służba zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Re: masz jakiekolwiek dowody? 23.03.06, 15:37 > Jeśli demonstracja jest nieleglana, więc i jej czynne wspieranie jest > wykroczeniem porzeciw białoruskiemu porządkowi publicznemu. jezeli herbata z kanapkami to wykroczenie przeciwko bialoruskiemu porzadkowi publicznemu, to chyba nie mam wiecej pytan. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz.enka Re: Wiemy bardzo dobrze. 23.03.06, 15:38 A ma prawo wladza tak kierowac gospodarka, ze jest 20% bezrobocie? Brak pracy dla chetnych jej podjecia to nie jest dla ciebie naruszenie praw czlowieka? Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Re: Wiemy bardzo dobrze. 23.03.06, 15:46 > A ma prawo wladza tak kierowac gospodarka, ze jest 20% bezrobocie? Brak pracy > dla chetnych jej podjecia to nie jest dla ciebie naruszenie praw czlowieka? Czlowieku, kraj przechodzi cholernie ciezka transformacje z bagna do czegos co ma ksztalt. Czy ty myslisz, ze wszystko bedzie idealnie? Nie pamietasz pustych polek w sklepach? Ile dolarow znaczyla twoja pensja w 1988 roku? Odpowiedz Link Zgłoś
mamflaka Nikt normalny nie wierzy w finansowanie opozycji 22.03.06, 23:12 przez demokrację. A, że Kreml sponsoruje tyrana to każdy wie, to chyba jasne, to dogmat Odpowiedz Link Zgłoś
poglodek Widziałem w naszej TV tą zgraje opozycjonistów 22.03.06, 22:05 rzeczywiście jest ich tam nie zmierzony tłum ... no jakieś 100 osób na oko. Więc się nie dziwie, że KGB i Milicja ich poporstu olewają, zreszyą podobnie jak 82 % społeczeństwa Białoruskiego ... nie ma sensu się nimi zajmować a niech stoją na tym placu .. w końcu stoją na środku więc nie przeszkadzają w ruchu ulicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: Widziałem w naszej TV tą zgraje opozycjonistó 22.03.06, 22:57 poglodek napisał: > rzeczywiście jest ich tam nie zmierzony tłum ... no jakieś 100 osób na oko. > Więc się nie dziwie, że KGB i Milicja ich poporstu olewają, zreszyą podobnie > jak 82 % społeczeństwa Białoruskiego ... nie ma sensu się nimi zajmować a niech > > stoją na tym placu .. w końcu stoją na środku więc nie przeszkadzają w ruchu > ulicznym. Powiedz, jestes debilem, czy po prostu swinia??? Odpowiedz Link Zgłoś
oginn Re: Nie. To klon xavras_wyzhryn'a. Tylko mądrzejs 22.03.06, 23:14 Wyżryn to wykolejeniec. Odpowiedz Link Zgłoś
antysmok Re: Nie. To klon xavras_wyzhryn'a. Tylko mądrzejs 22.03.06, 23:27 Oginn baw sie dalej znowu pokazujesz brak wychowania ... zeby nie powiedziec wiecej... Prosze Cie baw sie gdzies indziej, skandalizuj np. na forach kibicow pilkarskich? bedziesz tam pasowal Odpowiedz Link Zgłoś
oginn Re: Nie. To klon xavras_wyzhryn'a. Tylko mądrzejs 22.03.06, 23:34 Aleś się do mnie przyczepił! Będę pisał co chcę i gdzie chcę, mamy przecież wolnosć słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
antysmok Re: Nie. To klon xavras_wyzhryn'a. Tylko mądrzejs 22.03.06, 23:44 masz oczywiscie :) ale nie lubie chamstwa ... jak piszesz bez chamstwa jestes po prostu zwyklym znudzonym nastolatem starajacym sie byc nonkonformista i oki moge to przyjac neizaleznie od Twojego wieku :) ale trzymaj sie tego a nie obrazaj ludzi piszacychj moze w dobrej wierze. Odpowiedz Link Zgłoś
oginn Re: Nie. To klon xavras_wyzhryn'a. Tylko mądrzejs 22.03.06, 23:54 antysmok napisał: > masz oczywiscie :) ale nie lubie chamstwa ... jak piszesz bez chamstwa jestes p > o > prostu zwyklym znudzonym nastolatem starajacym sie byc nonkonformista i oki moge > to przyjac neizaleznie od Twojego wieku :) ale trzymaj sie tego a nie obrazaj > ludzi piszacychj moze w dobrej wierze. Gdzie ja kogoś obraziłem? Tego wykolejeńca Wyżryna? To naprawdę wykolejeniec. On wszystkich mających inne poglądy wyzywa od najróżniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
antysmok Re: Nie. To klon xavras_wyzhryn'a. Tylko mądrzejs 23.03.06, 00:04 Zaczales dzisaj od obrazania dziewczyny piszacej o branzoletkach z poparciem dla Bialorusi, wybacz nie postapiles lepiej niz to co przypisujesz Wryzynowi. Odpowiedz Link Zgłoś
oginn Re: Nie. To klon xavras_wyzhryn'a. Tylko mądrzejs 23.03.06, 00:07 To nie byłem ja. Coś pomyliłeś. Podaj link. Odpowiedz Link Zgłoś
antysmok Re: Nie. To klon xavras_wyzhryn'a. Tylko mądrzejs 23.03.06, 00:14 Sorry musze zwrocic honor faktycznie pomylilem piszecei tak podobnei ze dla mnei jestescie klonem ... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=38949958&a=38971452 Odpowiedz Link Zgłoś
oginn Re: Nie. To klon xavras_wyzhryn'a. Tylko mądrzejs 23.03.06, 00:20 Mamy podobne poglądy na sytuacje na Białorusi i działania Łukaszenki. Na forum jest sporo takich. Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: Nie. To klon xavras_wyzhryn'a. Tylko mądrzejs 23.03.06, 03:52 oginn napisał: > Mamy podobne poglądy na sytuacje na Białorusi i działania Łukaszenki. Na forum > jest sporo takich. Pewnie, ze sporo, niezle pracujecie w tej ambasadzie. Tak z ciekawosci: pod iloma nickami piszesz i jaka masz stawke od postu ? Czy dzieki twojej dzialalnosci zona dostanie "pozakolejnosciowy" przydzial na rajstopy? Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: Nie. To klon xavras_wyzhryn'a. Tylko mądrzejs 23.03.06, 14:08 oginn napisał: > Aleś się do mnie przyczepił! Będę pisał co chcę i gdzie chcę, mamy przecież > wolnosć słowa. No widzisz, sowiecka szmato, sam chcesz korzystać z wolności słowa, a Białorusinom odmawiasz tego prawa... Odpowiedz Link Zgłoś
oginn Re: Nie. To klon xavras_wyzhryn'a. Tylko mądrzejs 23.03.06, 15:38 jorn napisał: > No widzisz, (...) , sam chcesz korzystać z wolności słowa, a > Białorusinom odmawiasz tego prawa... Proszę, podyskutuj sobie do woli z białoruskimi antyłukaszenkowskimi internautami na białoruskim forum. forums.tut.by/postlist.php?Board=socleader Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: Nie. To klon xavras_wyzhryn'a. Tylko mądrzejs 23.03.06, 03:53 Od ciebie jest madrzejszy na pewno. A klonem to ty jestes, neandertalczyka - nieudanym... :( Co do twojego permanentnego flaka, to wspolczuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ulisse Re: Białoruska milicja poluje na demonstrantów w 22.03.06, 22:06 Nie mozna zainstalowac mocnego nadajnika na teren Bialorusi? Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Białoruska milicja poluje na demonstrantów w 22.03.06, 22:20 trzeba tym głupim studentom puścic na ogromnym telebinie pokaz filmu z Francji jak to demokratyczna Policja pałuje studentów Sorbony nie zważając na zakaz czy nie wejścia na teren Uniwersytetu .... to włąśnie jest demokracja ..... mam nadzieję , że sie doczekaja demokracji czyli pał ci podszczuci gnoje .... Scenariusz wywoływanie rewolucji jest taki sam na Ukrainie i gruzji sprawdzil sie i teraz cierpia a na Białorusi zobaczymy .... Póki co Lukaszenka dla młodego państwa Białoruskiego jest tym czym dla Polski byl Piłsudski .... i zamach stanu zrobił i protestujących wybił a reszt e do Berezy .... ano zobaczymy ... Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 Re: Białoruska milicja poluje na demonstrantów OK 22.03.06, 22:34 Rzeczywiscie wyglada na to ze policja w "demokratycznej" Francji jest znacznie bardziej brutalna niz w "antydemokratycznej" Bialorusi. Trzeba by wyslac dziennikarza GW do Francji to by tam mu dali do wiwatu. Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: Białoruska milicja poluje na demonstrantów OK 23.03.06, 03:55 Moze jeszcze powiesz, ze KGB bylo niewinne jak kolko rozancowe? Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Fale UKF maja typowo zasieg <100km 22.03.06, 22:32 oczywiscie sa stacje, ktore nadaja na falach srednich, ale malo ludzi ich slucha. Nie wiem, czy jeszcze jakis inny kraj (Ukraina, Litwa, Lotwa) nadaje na UKF dla nich. Ale i tak do Minska nie dojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ulisse Re: Fale UKF maja typowo zasieg <100km 22.03.06, 22:43 Nie chodzi mi o nadajnik naziemny czy standartowy; chodzi o krotkie wyemitowanie wiadomosci, np z pokladu samolotu. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz.enka Re: Fale UKF maja typowo zasieg <100km 23.03.06, 15:40 Jakie wiadomosci? O 20% bezrobociu w Polsce? Jesli tak, to POPIERAM! Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz.enka Re: Białoruska milicja poluje na demonstrantów w 23.03.06, 15:40 Po co te nadajniki? Nie lepiej za pieniadze wyrzucane na mieszanie w Bialorusi stworzyc w Polsce miejsca pracy dla bezrobotnych Polakow? A sa ich MILIONY! Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Zrobienie radia i utworzenie tylu miejsc pracy, 23.03.06, 16:19 zeby ktokolwiek to odczul to sa kompletnie rozne rzedy wielkosci wydanej gotowki. 1 nowe miejsce pracy w gospodarce to kwota okolo 50000 zl. Zeby zmniejszyc bezrobocie o 1%, musialbys utworzyc 100000 miejsc pracy, czyli wydac 5.000.000.000 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
nowatech77 Re: Białoruska milicja poluje na demonstrantów w 22.03.06, 22:24 Wiadomość do GW i jego korespondenta. Ja też nienawidzę wąsatego kołchożnika i jego ekipy, ale pisanie o miasteczku namiotowym liczącym 110m na 100, które się rozrasta to lekka przesada. Gdzie twój obiektywizm dziennikarski. To do autora tego reportarzu. Za pięć lat przyjdzie pora na baćkę bez pomocy GW. NIECH ŻYJE WOLNA BIAŁORUŚ. Odpowiedz Link Zgłoś
antysmok Re: Białoruska milicja poluje na demonstrantów w 22.03.06, 22:52 nowatech nie wiem moze jestes za blisko i nie jestes w stanie docenic tego co sie w Minsku dzieje? Moze sie mylisz moze tyo nie kwestia lat a miesiecy? Moze wlasnie ktos z zewnatrz jest w stanie lepiej ocenic jaka jest dynamika sytuacji :) Ja w kazdym razie im zycze zeby ich postawa szybko przyniosla efekty, bo ze przyniesie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
nowatech77 Re: Białoruska milicja poluje na demonstrantów w 22.03.06, 23:23 Tytułem wytłumaczenia. Mój post miał dotyczyć głównie propagandy sianej przez GW, i jej korespondenta na Białoruś o tej opozycji, której nie ma, przynajmiej na placu pażdziernikowym w Mińsku. Normalnie jak patrze na Białoruską opozycję to mnie szlag trafia. Według oficjalnych danych komisji wyborczej wąsaty zdobył 82 procent poparcia, w Mińsku liczącym 2 mln ludzi to jest 400 tyś jego przeciwników. Wystarczyło by przyszło 200 tyś na pierwszą demonstracje i baćka mógł by się zwijać na Kubę lub do Moskwy, chociaż Wowa. P też niezabardzo go trawi. I niech nikt mi tu nie wciska kitów, że ludzie się bali itd, bo jednak jak przyszło 15 tyś pierwszego dnia nikt im krzywdy nie zrobił a 200 tys tym bardziej by mogli skoczyć. Oczywiście milicja by mogła zacząć strzelać ale tego sobie po prostu niewyobrażam . Było by tak samo jak w Rumunii. P.S. Po prostu nie znoszę nierzetelnego dziennikarstwa uprawianago przez tak zwanych dziennikarzy, korespondentów i specjalistów GW. P.S. 2 Jak wkleić link. Odpowiedz Link Zgłoś
asdf401 Re: Białoruska milicja poluje na demonstrantów w 22.03.06, 23:48 Fotografie, Mińsk: www.zubr-belarus.com/index.php?id=1880&lang=2 Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz.enka Re: Białoruska milicja poluje na demonstrantów w 23.03.06, 15:42 NIECH ŻYJE WOLNA BIAŁORUŚ. Wolna od Sorosow, Balcerowiczow, bezrobocia i agentow zachodu... Odpowiedz Link Zgłoś
honkers Re: Białoruska milicja poluje na demonstrantów w 22.03.06, 22:37 Kochani, trzymajcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
mamflaka To oni tam poszli żreć, czy walczyć o demokrację? 22.03.06, 22:58 "A pod kapotą, jak się okazuje, ma nawieszane na szyi i ramionach kiełbasy, połcie wędzonki" Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: To oni tam poszli żreć, czy walczyć o demokra 23.03.06, 03:56 Ty, jak rozumiem, potrafisz w ogole obyc sie bez jedzenia, gratuluje calemu swiatu - o jednego glupka bedzie mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
skin.polski Re: Białoruska milicja poluje na demonstrantów w 22.03.06, 23:38 niech im porządnie milicja mordy obije..ci co demonstrują przeciw Łukaszence to wichrzyciele którzy gdyby doszli do wladzy tam to spowodowaliby lawinowy wzrost ceny gazu dostarczanej do tego kraju z Rosji a pociaga za sobą inne podwyżki i w efekcie ludzie zbiednieliby jeszcze bardziej zaczęli by szperać po śmietnikach tak jak to ma miejsce w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
skin.polski Łukaszenka dobrze robi! 23.03.06, 00:22 Aleksander Łukaszenka to wielki bialoruski mąż stanu. Uratował swój kraj przed eksperymentami gospodarczymi przed złodziejstwem na szczytach władzy prywatyzacją oraz niszceniem i wyprzedażą majątku narodowego w obce ręce a tym samym przed bezrobociem i jeszcze większą biedą.. uratował Bialorusinów przed takimi specami jak u nas Balcerowicz... Odpowiedz Link Zgłoś
valdivia Re: Łukaszenka dobrze robi! 23.03.06, 18:56 Czytam te twoje posty, czytam... I naprawde nie chce mi sie wierzyc, ze chodza po Ziemi takie glupole. Ale coz, czego mozna sie spodziewac po kims z takim wlasnie nickiem? Najgorszego. PdV Odpowiedz Link Zgłoś
syn.oficera [...] 23.03.06, 01:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: Pałą i z buta w te mordy! 23.03.06, 01:54 Za 5 lat, Bialorusi juz nie bedzie, Bedzie Zwiazek Radziecki. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Pałą i z buta w te mordy! 23.03.06, 05:36 Dziwne, że potentata medialnego czyli GW nie stać na przyzwoitego tłumacza. Na załączonym zdjęciu napis na czapce mówi, że Białoruś nie "w Europie" tylko "do Europy". Różnica znaczeń zasadnicza a językowo to zaledwie elementarz. Nienawiść zaślepia... Odpowiedz Link Zgłoś
greg2111 Re: Pałą i z buta w te mordy! 23.03.06, 06:54 A Wam gratuluję poparcia małego Hitlera. Wąsik to nie jednyne podobieństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
pc486 Re: Białoruska milicja poluje na demonstrantów w 23.03.06, 07:26 200 czy podobna liczba rewolucjonistow hehehe ludzie to my mamy rewolucje co najazd gurnikow, pielegniarek itp wieksza i jakos wybiurcza nie trabi o ex. tyranie Kwasniewskim tylko go chwali... Odpowiedz Link Zgłoś
artnow Re: Białoruska milicja poluje na demonstrantów w 23.03.06, 07:38 A co robi reszta świata - powinni ich wesprzeć... Odpowiedz Link Zgłoś
josif.wissarionowicz Po prostu Łukaszenka pokazuje tym "rewolucjonistom 23.03.06, 07:54 " ,jak w rzeczywistości ich wymarzony raj wygląda. Odbiera żarcie, bo przecież w demokratycznym polskim raju ludzie chodzą głodni, zamyka publiczne szalety, tak jak wszystkie w stolicy "tygrysa Europy" pozamykano, albo przerobiono na bary chińskie/wietnamskie, jak który z "bojowników o wolność" pojedyńczo się oddali to obrywa - wiadomo III RP to bandycki raj i strach jest tu nawet w biały dzień wyjść na ulicę. Niech ci wichrzyciele zasmakują tego "dobrobytu" to może odechce im się rozrabiać. Odpowiedz Link Zgłoś
oginn Re: Po prostu Łukaszenka pokazuje tym "rewolucjon 23.03.06, 10:48 josif.wissarionowicz napisał: > " ,jak w rzeczywistości ich wymarzony raj wygląda. Odbiera żarcie, bo przecież w > demokratycznym polskim raju ludzie chodzą głodni, zamyka publiczne szalety, tak > jak wszystkie w stolicy "tygrysa Europy" pozamykano, albo przerobiono na bary > chińskie/wietnamskie, jak który z "bojowników o wolność" pojedyńczo się oddali > to obrywa - wiadomo III RP to bandycki raj i strach jest tu nawet w biały dzień wyjść na ulicę. Niech ci wichrzyciele zasmakują tego "dobrobytu" to może odechce > im się rozrabiać. Świetne analogie. Gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
odin-2 "Die Orange Revolution war Betrug" 23.03.06, 08:00 www.welt.de/data/2006/03/23/863698.html Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: "Die Orange Revolution war Betrug" 23.03.06, 13:20 No bardzo "fajny" artykul. Gratuluje "Die Welt" - po prostu szczyt dziennikarskiego perfekcjonizmu. Buahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry.uk Obojetnosc Europy 23.03.06, 12:12 a wszystko to dzieje sie przy calkowitej obojetnosci Europy, ktora "dla swietego spokoju" oddala Bialorus Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecien45 Nie spoczniemy 23.03.06, 12:20 Nie spoczniemy Słowa: A. Osiecka, Muzyka: S. Krajewski Nie utulony w piersi żal Bo za jedną siną dalą druga dal Nie spoczniemy nim dojdziemy Nim zajdziemy w siódmy las Więc po drodze, więc po drodze Zaśpiewajmy chociaż raz Nie nasycony w sercu głód Bo za jednym mocnym chłodem, drugi chłód Nie spoczniemy nim dojdziemy Nim zajdziemy w siódmy las Więc po drodze, więc po drodze Zaśpiewajmy jeszcze raz Nie wytańczony wybrzmi bal Bo za jedną siną dalą druga dal Nie uleczony uśnie ból Za pikowym czarnym królem, drugi król Nie pocieszony mija czas Bo za jednym czarnym asem, drugi as Nie spoczniemy nim dojdziemy Nim zajdziemy w siódmy las Więc po drodze, więc po drodze Zaśpiewajmy chociaż raz Nie wytańczony wybrzmi bal Bo za jedną siną dalą druga dal Nie uleczony uśnie ból Za pikowym czarnym królem, drugi król Czy warto było kochać nas Może warto, lecz tą kartą źle grał czas Nie spoczniemy nim dojdziemy Nim zajdziemy w siódmy las Więc po drodze, więc po drodze Zaśpiewajmy jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
wernner Re: Białoruska milicja poluje na demonstrantów w 23.03.06, 15:06 Na początek wybaczcie, że tak górnolotnie, ale czasami są momenty, gdy trzeba wybić się ponad swoją ciepłą zupę i kabzę.:)) Dzisiaj jestem szczęśliwy, gdy widzę tych pierwszych 100-200-300 Braci z Białorusi, którzy podnieśli głowy i zaczęli udowadniać publicznie swoim postępowaniem, że nie wszyscy zostali przerobieni na ludzi sowieckich. Jeszcze bardziej się cieszę jak widzę obywateli Litwy, Polski i Ukrainy, którzy się z nimi solidaryzują w sposób czynny lub bierny, bo to oznacza, że Horodło w sercach obywateli tych krajów (mimo uporczywych starań naszego sąsiada wielkiego brata) wciąż jest żywe. Nie wiem i oni też niewiedzą czy ideały, o które walczą zdobędą dzisiaj czy za lat dziesięć, ale fakt, że istnieją ludzie, dla których wolność i honor, (bo o te wartości głównie walka się toczy) są więcej warte od obitych twarzy i połamanych żeber napawa optymizmem na przyszłość i jestem pewien, że, do kiedy będzie choćby jedna osoba, która w imię wartości jest gotowa poświęcić swoje zatęchłe i w miarę bezpieczne zacisze dopóty życie ma sens. Gdyż właśnie tym ludzie i obywatele różnią się od tchórzem podszytych serc zajęczych. Łukasz Jakub Gajewski PS. Proszę szczególnie osoby krytycznie do zajść w Mińsku nastawionych o podpisywanie się pod postami, jakie umieszczacie. Miejcie chodź tyle odwagi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nowatech77 Re: Białoruska milicja poluje na demonstrantów w 23.03.06, 17:51 Ok Łukaszu podpisuje się pod Twoim postem z dużej litery. Jednak cały czas uważam ,że na Białorusi w dzisiejszych czasach nie było i nie będzie żadnej zasranej rewolucji.Po prostu białoruskie społeczeństwo nie dorosło do przemian demokratycznych.Śmiech mnie ogarnia ,gdy piszą w gazecie wyborczej o tych "tysiacach" ludzi,którzy zgromadzili się na placu październikowym w Mińsku, aby protestować przeciwko wąsatemu kołchoźnikowi.I Ja w ogóle nie jestem szczęśliwy gdy widzę te 100-200 osób na placu,bo po prostu to tylko dowodzi słabości tej tak zwanej białoruskiej opozycji Z Poważaniem Sylwester Gutkowski P.S NIECH ŻYJE WOLNA BIAŁORUŚ Odpowiedz Link Zgłoś
ovicz Re: Białoruska milicja poluje na demonstrantów w 23.03.06, 18:18 nowatech77 napisał: I Ja w ogóle nie > jestem szczęśliwy gdy widzę te 100-200 osób na placu,bo po prostu to tylko > dowodzi słabości tej tak zwanej białoruskiej opozycji forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=38928398 Odpowiedz Link Zgłoś
lolo11 Re: Białoruska milicja poluje na demonstrantów w 23.03.06, 15:21 Miala byc zbrojna pacyfikacja, kary smierci, setki zabitych. A tu nic. GW aby pokreslic dramatyzm sytuacji pisze o palowaniu demonstrantow sluzbu porzadkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz.enka Re: Białoruska milicja poluje na demonstrantów w 24.03.06, 09:52 I dobrze! Czemu sie wiec Unia miesza w sprawy wewnwtrzne Bialorusi, zamiast sie zajac wlasnymi, realnymi problemami? We Francji bezrobocie wsrod mlodziezy jest okolo 25%, i to od lat. W Niemczech od poczatku lat 1990tych jest, rok w rok, okolo 4 milionow bezrobotnych (wiecej niz jak Hitler dochodzil do wladzy). W krajach OECD (najbogatszych na swiecie), w roku 2004 bylo prawie 37 milionow bezrobotnych w roku 2004, a wsamym USA bylo wtedy prawie 9 mln bezrobotnych. Stopa bezrobocia we Francji w latach 1990-2005 byla srednio okolo 10% (w latach 1995-1998 ponad 13%). W b. NRD jest ona mniej wiecej taka jak w Polsce. Zamiast mieszac w sprawy Bialorusi, czemu komisarze z Brukseli nie zapytaja sie Walesy, Mazowieckiego, Balcerowicza, Buzka, Kwasniewskiego, Kaczynskich i ski, czemu w Polsce jest tak wysokie bezrobocie, i czemu zamiast sie nim zajac, mieszaja w sprawach wewnetrznych sasiedniej Bialorusi, ktora zmniejszyla dystans do Polski z 1.8 raza w r. 1980 (4202/2316) do 1.6 w roku biezacym (14137/8688) - mowa tu o PKB per capita adjustowanym do poziomu cen (dane IMF czyli Miedzynarodowego Funduszu Walutowego: www.econstats.com/weo/V011.htm ) Bezrobocie w UE jest stanowczo za wysokie - to sa przeciez grube miliony ludzi bez pracy we Francji, Niemczech czy Italii. Zreszta srednia stopa bezrobocia w UE w XXI wieku jest prawie 10%. To jest powazny problem, ktorym sie Unia i Polska powinny zajac, zamiast mieszac w sprawy wewnetrzne Bialorusi! Odpowiedz Link Zgłoś
slowianska_dusza Unia to nie homo-sovieticusy 24.03.06, 10:22 lukasz.enka napisała: > Czemu sie wiec Unia miesza w sprawy wewnwtrzne Bialorusi, zamiast sie zajac > wlasnymi, realnymi problemami? Dlatego że problemy włąsne będą zawsze. Ale jesteśmy istotami ludzkimi, chrześcijanami i nie możemy myśleć o sobie, udać że nic nie widzimy, gdy innym blisko nas dzieje się krzywda. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Unia to nie homo-sovieticusy 24.03.06, 12:33 drazni mni wpieprzanie sie w wewnetrzne sprawy cudzych krajow Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: Unia to nie homo-sovieticusy 24.03.06, 20:06 jankowski1960 napisał: > drazni mni wpieprzanie sie w wewnetrzne sprawy cudzych krajow Zarzyj turbolaxa. Odpowiedz Link Zgłoś
slowianska_dusza Re: Unia to nie homo-sovieticusy 25.03.06, 00:13 jankowski1960 napisał: > drazni mni wpieprzanie sie w wewnetrzne sprawy cudzych krajow Dzięki takiemu "wpieprzaniu się w wewnętzrne sprawy" Polski przez Zachód w latach 70-tych i 80-tych upadła komuna i jankowski1960 ma w domu komputer z dostępem do Internetu i może pisać swoje głupoty. Gdyby wpieprzania nie było, pałowałby polską młodzież jak Specnaz młodych Białorusinów w Mińsku. Odpowiedz Link Zgłoś