13.04.06, 09:03
Ponawiam podstawowe pytanie:

Mur
Autor: =kapral=
Data: 24.01.03, 23:32
+ dodaj do ulubionych wątków

zarchiwizowany

Chciałbym wiedzieć, czy budując mur Izraelczycy zamierzają:

a) oddzielić siebie od Palestyńczyków, czy

b) oddzielić Palestyńczyków od siebie.

=

Obserwuj wątek
    • ben-oni Re: Mur 13.04.06, 09:32
      Starają się usankcjonować i na stałe zabrać część okupowanych ziem na Zachodnim
      Brzegu. I muszą to robić szybko, bo nie wiadomo jak długo USA może ich osłaniać.
      • cepimierz Re: Mur 13.04.06, 09:37
        Nie zrozumiałeś.

Chodzi o aspekty psychologiczne.
        • ben-oni Re: Mur 13.04.06, 09:51
          Zrozumiałem cie dobrze, tylko że Żydom chodzi o etniczne wyczyszczenie tego co
          im zostanie gdy będą musieli sie wycofać z okupacji. Bronią się przed napływem
          rdzennych mieszkańców tych ziem, Palestyńczyków. Mur nie oddziela Palestyny od
          Izraela tylko DZIELI ziemie okupowane na te "do oddania" i te "które zatrzymamy
          na zawsze".
          • zbalansowany Re: Mur 13.04.06, 09:55
            Po prostu hutzpiarze w spokoju chca sie delektowac tym co ukradli Palestynczykom
            • sempiasty Re: Mur 13.04.06, 11:55
              zbalansowany napisał:

> Po prostu hutzpiarze w spokoju chca sie delektowac tym co ukradli
              Palestynczyko
              > m

mylisz się:
              to Bóg podarował im tę ziemię

poczytaj Pismo Święte
              a jak w twoim komunistycznym domu nie ma
              to pożycz od sąsiadów
              • i-love-2-ski Re: Mur 13.04.06, 19:23
                sempiasty napisał:

>
                > poczytaj Pismo Święte
                > a jak w twoim komunistycznym domu nie ma
                > to pożycz od sąsiadów

ty tez poczytaj tam nie mozna nienawidziec,znowu pominale przykazanie 'kochaj
                blizniego swego jak siebie samego",czyli najwyrazniej biblii wogole nie znasz,a
                sie madrzysz.religia nie dziala wybiorczo kolego,inaczej to ty sie tu
                faryzeuszem robisz.
          • sempiasty Re: Mur 13.04.06, 11:52
            ben-oni napisał:

Bronią się przed napływem
            > rdzennych mieszkańców tych ziem, Palestyńczyków.

gdybyś był chrześcijaninem a nie muzułmaninem
            i czytał Pismo Święte
            to byś wiedział
            że to Żydzi są rdzennymi mieszkańcami Ziemii Świętej
            i ze to Bóg podarował im tę ziemię

masz coś do Boga?
            nie podoba ci się?
            ty mu pewnie tez się nie podobasz....
            • ben-oni Re: Mur 13.04.06, 12:11
              Tak Żydzi napisali w Starym Testamencie?
              Dobrze, ze nie napisali, że Ziemią Obiecaną jest pół Europy.

Ucz się historii z podreczników a nie z Biblii.
            • i-love-2-ski Re: Mur 13.04.06, 18:13
              sempiasty napisał:

> ben-oni napisał:
              >
              > Bronią się przed napływem
              > > rdzennych mieszkańców tych ziem, Palestyńczyków.
              >
              > gdybyś był chrześcijaninem a nie muzułmaninem
              > i czytał Pismo Święte
              > to byś wiedział
              > że to Żydzi są rdzennymi mieszkańcami Ziemii Świętej
              > i ze to Bóg podarował im tę ziemię
              >
              > masz coś do Boga?
              > nie podoba ci się?
              > ty mu pewnie tez się nie podobasz....

tia w jakich granicach,bo murek buduja na zagrabionych. chyba spales w kosciele
              jak to przerabiali nieuku polski.a co w takim razie maja przyjac
              niewierzacy,skoro w boga nie wierza,a tych pelno tu na forum,nie ukrywaja nawet
              tego,ze w nic nie wierza.
              • sempiasty Re: Mur 13.04.06, 18:48

> tia w jakich granicach,bo murek buduja na zagrabionych. chyba spales w
                kosciele
                > jak to przerabiali nieuku polski.a co w takim razie maja przyjac
                > niewierzacy,skoro w boga nie wierza,a tych pelno tu na forum,nie ukrywaja
                nawet
                > tego,ze w nic nie wierza

bełkot nieuka
                ot! cała twoja odpowiedź
                spadam
                bo nie dyskutuję z pedałami, ateistami, arabskimi tłukami
                czyli z toba i twoją kompania

• i-love-2-ski Re: Mur 13.04.06, 19:21
                  sempiasty napisał:

> bełkot nieuka
                  > ot! cała twoja odpowiedź
                  > spadam
                  > bo nie dyskutuję z pedałami, ateistami, arabskimi tłukami
                  > czyli z toba i twoją kompania
                  >

belkot felczera,ktoremu atuty wypadaja z reki na pierwsze niewygodne pytanie. w
                  koncu jak ktos niewierzy to jak mozna bazowac granice panstwa wedlug biblii,w
                  takim razie niewierzacy nie maja prawa tam mieszkac. poza tym w biblii (dla tych
                  wierzacych) sa przykazania i "nie kradnij" jest jednym z nich. znowu czegos
                  palancie nie doczytales,a pedalami sie zaslaniasz.
                  • sempiasty Re: Mur 13.04.06, 23:38
                    nawet niewierzący nie powinien kwestionować
                    tego co zdecydował Bóg (w kwestii Ziemii Obiecanej)

nawet jak nie wierzy
                    to bezpieczniej nie narażać się Panu Bogu
                    bo może pierdo.. w takiego piorunem
                  • j-k Helka, Ziemia Swieta jest Ziemia Ludu Izraela... 15.04.06, 22:34
                    i-love-2-ski napisała:
                    > palancie nie doczytales?

Nie doczytalas tego z nieuctwa, czy tylko cierpisz na amnezje?
                    • goldbaum To czemu ty ludu tam nie siedzisz? 16.04.06, 00:39
                      Tylko wyslugujesz sie twojemu najwiekszemu wrogowi?
                      • j-k Mustafa-g, bidulinko, Lud Izraela tam siedzi :) 18.04.06, 10:34
                        I spokojnie da sobie z Wami rade :)

Jak myslisz, zabija w odwecie 30-tu BANDYTOW z hamasu?

Nie sadzisz, ze powinni - by wam sie w koncu odechcialo?

Apropos siedzenia :)
                        Nie jestem Zydem, ty islamska bidulinko, wiec siedziec tam nie musze :)

Ale mam pytanie : czemu nie zalozysz sobie zielonej przepaski i nie walczysz?
                        Byloby ci znacznie lzej :) (w kazdym razie, pewnego dnia :)

Tfuj, jak zawsze, Dr. J.K.

• goldbaum Czemu wstydzisz sie twojego pochodzenia - zydzie ? 18.04.06, 10:40
                          Nikt ci z tego powodu przeciez nie robi wyrzutow. Jedyne co mnie interesuje to
                          czemu ty jako zyd zamiast bronic ojczyzny wyslugujesz sie Niemcom?

Co, jasiu? Przybrales sobie takie piekne aryjskie imie :-)
                          • j-k Mustafa-g, islamusku,nie jestem Zydem, niestety :) 18.04.06, 10:47
                            Tylko zwyklym Polakiem z kilkusetletnim rodowodem.

Zaluje nawet, ze Zydem nie jestem :)

To w koncu Narod Wybrany...

Niemiecko-austriacki idiota i przglup, niejaki Hitler nie dal sobie z nimi rady,
                            a wy, islamuski probujecie :)

Smieszy i bawi mnie twoja bezsilnosc :)

Tfuj, jak zawsze Dr. J.K.

• goldbaum Nie tlumacz sie jasiu. Przeciez kazdy widzi 18.04.06, 10:52
                              ze jestes zydem. Nie jestes w stanie ukryc twojego rodowodu.
                              To jakiego Polaka albo Rosjanina nazwisko kupiles to zupelnie inna histria :-)

> Niemiecko-austriacki idiota i przglup, niejaki Hitler nie dal sobie z nimi rady

Jestes pewien jasiu, ze sobie nie dal? Bo ja o was uczylem sie czegos innego.
                              • j-k Mustafa-g, ale jak z tymi nalotami na Iran ? :) 18.04.06, 10:56
                                Dla Ciebie, islamusku, moge byc nawet chinczykiem ...
                                (gdyz jak oni - wierze w potege USA :)
                                Tylko opowiedz mi, czy Amerykanie rozwala Iran tylko troche, czy calkowicie?

I czy Izrael, przeczysci was przy okazji w strefie Gazy?

• goldbaum zmiana tematu mosiek? 18.04.06, 11:08
                                  Czemu tak sie wstydzisz swego pochodzenia jasiu? Bycie zydem nie jest powodem do
                                  wstydu, co najwyzej bycie jelopem....

j-k napisał:

> (gdyz jak oni - wierze w potege USA :)

Wiem, jasiu, tak samo niewzruszenie jak wczesniej wierzyles w towarzysza Stalina :-)

> Tylko opowiedz mi, czy Amerykanie rozwala Iran tylko troche, czy calkowicie?

Nie wiem jasiu i mnie to prawde powiedziawszy interesuje tylko na tyle, na ile
                                  bedzie mialo wplyw na rozwoj moich akcji :-)
    • goldbaum Re: Mur 13.04.06, 09:57
      > Chciałbym wiedzieć, czy budując mur Izraelczycy zamierzają:
      >
      > a) oddzielić siebie od Palestyńczyków, czy
      >
      > b) oddzielić Palestyńczyków od siebie.

Jedno i drugie a poza zrabowac jeszcze wiecej ziemi.
    • z_daleka Re: jest was juz czterech 13.04.06, 10:42
      pora wylicytowac wielkiego szlema...
      • goldbaum Re: jest was juz czterech 13.04.06, 11:34
        z_daleka napisał:

> pora wylicytowac wielkiego szlema...

wlasnie sie wylicytowales
    • 1ja Re: Mur+ 13.04.06, 12:07
      Stawiam pytanie zasadnicz.
      Kto od kogo chce sie odgrodzic?:
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3278942.html
      • dana33 Re: Mur+ 13.04.06, 19:05
        ja nie stawiam zadnego pytania. ja stwierdzam fakt, ze cep jest prowokatorem
        par excellance..... temat przerabiany intensywnie miesiacami, pokazujacy sie na
        forum regularnie chociaz mniej intensywnie.... cep nie znalazl w ostatnich
        dniach zadnego nowego przestepstwa, jakiego dopuscicili sie israelczycy (z
        braku czasu po prostu, zajeci przygotowaniem do pesah), a sprawa wody, drog i
        zagladzania tzw. palestynczykow byla tu przerabiana dopiero w ostatnim tygodniu,
        wiec przeciez ma sie zasze cos pod reka, albo w pamieci albo zarchiwizowane, a
        mur to juz zawsze dziala. tym razem nasz cepek nie zainteresowany w filologii,
        stosunku chlopa panszczyznianego czy tez wplywu inkwizycji na zamieszki
        studnetow w paryzu w ostatnim tygodniu, ale bardziej przyziemnie.... wplyw muru
        na psychike zydow i arabow.... spiesze wiec, jako jedna z mieszkancow
        zydowskich tego kraju, ogladajace ten mur w tv, na zdjeciach w gazecie, po
        drodze jadac samochodem jako i z mojego balkonu, jesli wezme dobra, wojskowa
        lornete, zawiadomic cepa, ze wplyw muru na psychike zydow jest niebywale wprost
        pozytywny: jezdzimy znow autobusami i eged, nasza narodowa spolka autobusowa,
        nie musi sie juz trapic ewentualnym bankructwem, kawiarnie i restauracje pelne,
        caly kraj ruszyl dzisiaj na wycieczki w kraju, jak to jest w zwyczaju
        israelczykow, rodzice przestali sie klocic z dziecmi, zeby nie wychodzily w
        nocy do dyskotek, ulice znow bezpieczne... co znaczy bezpieczne...
        bezpieczniejsze niz w nowym jorku i warszawie, nie mowiac juz o paryzu...
        spokoj, zadowolenie, bezpieczenstwo...... wszystko jak najbardziej pozytywne...

wesolych swiat cepie......
        • cepimierz Re: Mur 13.04.06, 22:37
          www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3235826,00.html

<<We tried so hard to change the Palestinians and in the end they changed us. They turned us more religious, more violent, more isolated and obtuse. In the long run, this poses a bigger danger to us than all the Qassam rockets that landed in Ashkelon.>>
          • cepimierz Re: Mur 13.04.06, 22:40
            Paul Simon has a line that I like a lot: “Why am I soft in the middle when life around me is so hard?” No one does irony like Simon. He’s trying to say that, with all due respect to being "open," sometimes the only way to preserve your humanity is to cut yourself off from it.

www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3235826,00.html
          • cepimierz Re: Mur 14.04.06, 12:49
            cepimierz napisał:

> www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3235826,00.html
            >
            > <<We tried so hard to change the Palestinians and in the end they chang
            > ed us. They turned us more religious, more violent, more isolated and obtuse. I
            > n the long run, this poses a bigger danger to us than all the Qassam rockets th
            > at landed in Ashkelon.>>

Myślę, że Yair Lapid się myli. Palestyńczycy nie zmienili Izraelczyków. Sąsiedztwo jedynie wydobyło na powierzchnię, ujawniło to, co już tkwiło w izraelskim zbiorowym charakterze. Myślę, że mur ma znaczenie głęboko symboliczne, umożliwia Izraelczykom zepchnięcie własnej agresji ponownie gdzieś pod powierzchnię.

Jestem za a)

Oddzielić SIEBIE od Palestyńczykow
            • z_daleka Re: Mur-zainteresowales mnie cepie 14.04.06, 13:05
              Piszesz: mysle, ze...Palestynczycy nie zmienili Izraelczykow. Sasiedztwo jedynie
              wydobylo na powierzchnie, ujawnilo to, co już tkwiło w izraelskim zbiorowym
              charakterze. Myślę, że mur ma znaczenie btla, bla, bla..."
              wooow,jestem pod wrazeniem...., "co już tkwiło w izraelskim zbiorowym charakterze".
              Objasnij mnie moj cepie co takiego tkwi... i co to takiego zbiorowy izraelski
              charakter?
              caly twoj zoledny...
              • cepimierz Re: Mur-zainteresowales mnie cepie 14.04.06, 13:16
                Co tkwi?

Mniej więcej to samo, co w charakterze każdego czlowieka i każdej ludzkiej spoleczności. Skłonność do agresji. Kulturowo temperowana, potępiana prawnie i doktrynalnie. W pewnych warunkach wydobywa się na powierzchnię, zwłaszcza jeśli może uzyskać uzasadnienie. Zwłaszcza ze sfery ideologii.

Odnoszę wrażenie, już od dawna, że usiłujecie się ratować. Gdybyście nie zbudowali muru, może stalibyście się dokladnie tacy sami, jak ci INNI, po jego drugiej stronie.

Podkreślam: odnoszę wrażenie.

Daruj sobie zwyczajowe insynuacyjki (wyniuchuję je na 1000 km, tak jak Oskar).

Jesteś z a) czy b)
                • z_daleka Re: Mur-zainteresowales mnie cepie 14.04.06, 13:21
                  ???
                  Moj drogi cepie... , "co już tkwiło w izraelskim z
                  biorowym charakterze"?
                  "Zbiorowy charakter" to na odleglosc cuchnie rasizmem...
                  "We mnie jest czyste dobro"
                  • cepimierz Re: Mur-zainteresowales mnie cepie 14.04.06, 13:26
                    Jaki związek ma "zbiorowy charakter" z rasą?

Wy, Izraelczycy, nie jesteście zbiorowością? Nie macie cech, dzięki którym możecie określić siebie jako wspólnotę odrębną od innych? Cech, które dają wam tożsamość?

Nie macie? To już - tak się dziwnie składa - byłaby charakterystyka Was jako cbiorowości nie posiadającej żadnych cech, które pozwoliłyby określić ją jako zbiorowość.

Głupie, nie?

Aż sam się dziwię.
                    • goldbaum O rany cepimierz... 14.04.06, 13:31
                      cepimierz napisał:

> Jaki związek ma "zbiorowy charakter" z rasą?
                      >
                      > Wy, Izraelczycy, nie jesteście zbiorowością? Nie macie cech, dzięki którym może
                      > cie określić siebie jako wspólnotę odrębną od innych? Cech, które dają wam tożs
                      > amość?

• goldbaum Re: O rany cepimierz... 14.04.06, 13:32
                        Pewnie ze sa zbiorowoscia i maja cechy ale nie negatywne!
                        Gdybys wymienil pare suprlatyw to zaden zoledny nie mialby nic przeciwko a
                        jeszcze by ci podziekowal!
                        • cepimierz Re: O rany cepimierz... 14.04.06, 13:36
                          Pewnie, że są i pozytywne. Nawiasowo - Palestyńczycy też mają cechy pozytywne. To żadne odkrycie.

To, co się wydobylo na powierzchnię, a co było od wieków tłumione, to to, co zapisał Lapid:

<<more religious, more violent, more isolated and obtuse.>>
                          • dana33 Re: O rany cepimierz... 14.04.06, 18:19
                            nu, widzisz, cepie.... przynajmniej wyszlo wreszcie..... u tzw. palestynczykow
                            wszystko zawsze bylo na wierzchu.... "more religious, more violent, more
                            isolated and obtuse"..... nu..... ale maja oczywiscie tez i cechy pozytywne...
                      • dana33 Re: O rany cepimierz... 14.04.06, 18:15
                        hmmm, interesujace, cep...... czy wobez tego mozna powiedziec, ze zbiorowym
                        chrakterem polakow jest pijanstwo?
                        • cepimierz Re: O rany cepimierz... 14.04.06, 18:57
                          Polacy jako wspólnota mają to do siebie, że mają odrobinę dumy.

W odróznieniu od innych wspólnot.
                          • dana33 Re: O rany cepimierz... 14.04.06, 19:31
                            nu, cepek..... mowiles o cechach negatywnych, a nie o cechach pozytywnych.
                            jesli wymieniasz cechy pozytywne zbiorowego charakteru polakow, to moze tak
                            wymienisz jakas ceche pozytywna zbiorowego charakteru israelczykow? natomiast
                            jesli nie przechodzi ci przez gardlo, znaczy sie klawiature, albo nie znasz
                            zadnej pozytywnej cechy zbiorowego charakteru israelczykow, to ponawiam swoje
                            pytanie: czy zbiorowa cecha charakteru polakow jest pijanstwo? bo wiesz, cepie,
                            znow krecisz....
                            • cepimierz Re: O rany cepimierz... 14.04.06, 19:35
                              Wymieniłem tę cechę, której ewidentnie nie masz. Powiedzieliśmy sobie - do widzenia.

I co?

Nie wstyd Ci narzucać się?

Ja po pewnych Twoich słowach nie mam więcej przyjemności. Mam to powiedzieć mocniej?
                              • dana33 Re: O rany cepimierz... 14.04.06, 20:02
                                cepus... ja powiedzialam, ze nie mam ochoty z toba dyskutowac, nic nie
                                powiedzialam ze nie bede ci dokopywac, na odwrot, bede gdzie tylko zobacze
                                okazje, a tu zobaczylam.... ty mi je zreszta ciagle podsuwasz.... nie ma to nic
                                wspolnego z duma.... mozesz powiedziec mocniej, jak masz ochote, chociaz
                                zrozumialam i to co napisales teraz. nu, nie musisz mi odpowiadac, nie
                                odpowiadales rowniez, jak niby jeszcze ze soba rozmawialismy, nie? jak ci nie
                                pasowalo, to nie odpowiadales, wiec mozesz ta metode kontynuowac... ja bede
                                dalej dokopywac...
                                wesolych swiat cepku.... jak to brzmialy slowa jeden piosneki beatles'ow?
                                i am looking through you, nie????
                                • cepimierz Re: O rany cepimierz... 14.04.06, 20:13
                                  Za krótkie nóżki
                                  i myślątka za małe, trochę ni-k-czemne
                                  • dana33 Re: O rany cepimierz... 14.04.06, 20:54
                                    slabe to cepek.... dokopac nie potrafisz, czy co?
                                    • cepimierz Re: O rany cepimierz... 14.04.06, 21:01
                                      brak agresji

jest tylko litość
                                      • dana33 Re: O rany cepimierz... 14.04.06, 21:04
                                        nu, nie trac energii, cepek.... chociaz..... lituj sie nad soba, moze cos z
                                        tego wyjdzie jeszcze.... :))))
                            • dana33 Re: O rany cepimierz... 14.04.06, 19:37
                              p.s. odrobine dumy maja jeszcze inne narody tez, cepie, duma nie jest polskim
                              patentem....
                        • goldbaum Re: O rany cepimierz... 14.04.06, 20:50
                          dana33 napisała:

> hmmm, interesujace, cep...... czy wobez tego mozna powiedziec, ze zbiorowym
                          > chrakterem polakow jest pijanstwo?

Jesli przedstawisz wiarygodne dane o spozyciu alkoholu na glowe, z ktorych
                          wynika, ze Polacy pija wiecej od innych w Europie to dlaczego nie?

Jedno wiem na pewno. Mordowanie dzieci przedstawicieli innych narodowosci nie
                          jest w Polsce ani powszechne ani tolerowane przez prawo albo spolecznosc ani
                          bezkarne.
                          • j-k Mordowanie , mustafa-g, niemoto islamska 16.04.06, 00:11
                            goldbaum napisał:
                            Mordowanie dzieci przedstawicieli innych narodowosci nie
                            > jest w Polsce ani powszechne ani tolerowane przez prawo

Podobnie mordowanie przez islamskich bandytow z hamasu niewinnych dzieci
                            w Izraelu nie jest ani tolerowane, ani lubiane.

Zgoda?
                            • goldbaum alez jasiu - drogi nasz impotencie 16.04.06, 00:31
                              Znow probujesz blysnac twoim panszczyznianym bolszewizmem? Znamy juz to.
                              Barbarzynstwo nie jest usprawiedliwieniem dla barbarzynstwa.

Nie steraj sie tego zrozumiec. Wam nie bylo i nie jest dane tego zrozumiec.
                    • z_daleka Re: Mur-zainteresowales mnie cepie 14.04.06, 13:34
                      Podwijasz ogon moj cepie...
                      "co już tkwiło w izraelskim zbiorowym charakterze"...
                      No wiec jeszcze raz... co takiego tkwilo w zbiorowym izraelskim charakterze i co
                      to jest ten zbiorowy izraelski charakter?
                      Zebys nie mowil , ze robie z ciebie durnia dla sportu, podpowiem ci, ze
                      zmiorowosc izraelska (jak dobrze wiesz) sklada sie ze przeroznych elementow,
                      czesto rozniacych sie od siebie jak niebo i ziemia...czesto jedynym spoiwem
                      laczacym te odlegle elementy jest zydostwo. Ale tobie zapewnie nie o to chodzilo?
                      • cepimierz Re: Mur-zainteresowales mnie cepie 14.04.06, 13:40
                        Ty mi powiedz, co to jest żydostwo. Co się kryje pod nazwą tego spoiwa.

Ja mogę posługiwać się jedynie ogólnikami, frazesami zaczerpniętymi z literatury pięknej -
                        • z_daleka Re: Mur-zainteresowales mnie cepie 14.04.06, 13:47
                          Cepie drogi, nie jestes zydem, wiec przestan odpowiadac pytaniami na
                          pytania...Postawiles pewien problem, bronisz go...wiec wyjasnij pojecia ktore
                          uzywasz...to wszystko.
                          To Wy sami zaczęliście odkrywać, że owo to czy owo od zawsze mieliście.
                          • goldbaum Re: Mur-zainteresowales mnie cepie 14.04.06, 13:55
                            z_daleka napisał:

> Cepie drogi, nie jestes zydem, wiec przestan odpowiadac pytaniami na
                            > pytania...

Fajnie, ze z taka szczeroscia outujesz wasze - jakze dobrze nam znane - metody.

> Postawiles pewien problem,

Wlasnie: Problem czyli hipoteze

> bronisz go...wiec wyjasnij pojecia ktore uzywasz...to wszystko.

A jakich to "pojec" cepimierz "broni" ?
                        • cepimierz O dwu wspólnotach i tym, co je łączy --- 14.04.06, 19:26
                          pomimo muru, który dzieli

www.haaretz.com/hasen/pages/ShArt.jhtml?itemNo=%20705562&contrassID=2
                          • meerkat1 Skad sie biora islamscy samobojcy...:-) 14.04.06, 19:31
                            kozaczek3 napisal:

Nie możesz pić piwa, wina ani wódki, więc odpadają ci wszystkie związane z tym
                            przyjemności: paw, lanie pod budką, knajpy z
                            towarzystwem zalanym w trzy dupy, udane zakrapiane imprezy,

sex po pijaku z pierwszą poznaną dziewczyną, ucieczka po wytrzeźwieniu itd .
                            W TV widzisz tylko meczety i duchownych gadających
                            od rzeczy, żadnej piłki nożnej, golfa, tenisa, wyścigów Formuły 1 itp.

Nie możesz sobie w ogródku postawić grilla z pieczenią wieprzową

doprawioną na ostro, nie wspominając o baterii butelek piwa wokół (patrz pkt.1)

Nie możesz w weekend urwać się na ryby, bo co za idiota usiłowałby złowić coś
                            w odległej o 100 km oazie? Zamiast porządnych garniturów lub luzackich jeansow
                            musisz ubierać
                            się w szarą szmatę od stóp do głów, a łeb owijać drugą.

Jesz tylko jedną ręką, bo druga służy do podcierania (jakby życie nie było dość
                            skomplikowane, to jeszcze brak papieru toaletowego) . Karaluchy po obiedzie u
                            sąsiada pędzą na deser prosto do ciebie, bo nie ma ani drzwi ani szyb w oknach.

Spróbuj się zabawić przy tej muzyce . Chcesz sobie dłużej pospać, a tu
                            codziennie o 5 rano zza okna muezzin drze pysk, że pora
                            na poranną modlitwę . Kobiety chodzą zakutane od góry do dołu w szmaty i za
                            żadną się nie obejrzysz, nie mrowiąc o braku tak
                            banalnej przyjemności jak rozebrane na maxa panienki na basenie miejskim .

Narzeczoną wybrał ci ktoś inny i na dodatek ona
                            śmierdzi jak twój osioł, więc w rezultacie nie wiesz, co pieprzysz w
                            ciemnościach . Nie możesz ogolić się rano gwiżdżąc jak
                            skowronek, po czym wziąć prysznica, wiec śmierdzisz jak wielbłąd, z którym
                            dzielisz izbę . Twoja żona tez nie może się ogolić
                            ani wziąć prysznica, więc także śmierdzi (jak dwa wielbłądy), a szczególnie
                            denerwujące są roje znarkotyzowanych much,
                            latających za nią systematycznie co miesiąc.

Wielbłąd odmówił posłuszeństwa 300 km od najbliższej oazy, więc żona musiała
                            cię nieść całą drogę, po czym też odmówiła posłuszeństwa i odziedziczyłeś po
                            niej cały rój much, więc się nie możesz wyspać.

Druga żona, którą znów wybrał ci ktoś inny, po rozpakowaniu okazała się
                            cierpiącą na ostry syndrom niedopchnięcia 70-latką, na
                            dodatek do złudzenia przypominającą kozę sąsiada. .

A nagle ktoś przychodzi, wręcza ci pakunek i mówi, że jak pociągniesz za ten
                            sznureczek, to wszystko się nagle zmieni!!!!!!
                      • goldbaum Re: Mur-zainteresowales mnie cepie 14.04.06, 13:52
                        z_daleka napisał:

> "co już tkwiło w izraelskim zbiorowym charakterze"...
                        > No wiec jeszcze raz... co takiego tkwilo w zbiorowym izraelskim charakterze

Moze to, ze spolecznosc izraelska jak malo ktora inna bez najmniejszego
                        sprzeciwu w pelni akceptuje maltretowanie i mordowanie bezbronnych ludzi, w tym
                        dzieci a takze metody, ktorymi wczesniej wslawili sie hitlerowcy?

> laczacym te odlegle elementy jest zydostwo.

Sprobuj to rozwinac w kontekscie faktu, ktory powyzej opisalem. Tez bylbym
                        ciekawy, dlaczego "zydostwo" tak roni sie od innych zbiorowisk.
                        • z_daleka Re: goldbaum jestes durniem 14.04.06, 14:08
                          i to nie jest pytanie.
                          • j-k goldbaum nie jest durniem, jest iskamskim 14.04.06, 14:14
                            Prowokatorem, probujacym tu manipulowac i caly czas walke Izraela o przetrwanie
                            i zabijanie w odwecie islamskich BANDYTOW z Hamasu dopasowac do hitlerowskiej
                            okupacji Polski i wciskac bajki, ze to to samo :)

Nie przejmuj sie nim...
                            Najbardzej to hloopie lubi, gdy mu sie przypomina, ze najlepsza metoda walki
                            z bandytami z hamasu podkladajacymi bomby pod niewinnych ludzi jest zabicie
                            trzech hamasowcow za jednego zabitego Zyda ...
                            • z_daleka Re: goldbaum nie jest durniem, jest iskamskim 14.04.06, 14:21
                              prowokatorem mozna byc madrym, albo glupim...on jest tym glupim wlasnie.
                              • j-k Re: goldbaum nie jest durniem, jest islamskim 14.04.06, 14:29
                                Daj sie hlopieciu porozwijac, nie widzisz, ze stara sie jak moze :)

Ja jestem optymista. MUR stanie...Liczba zamachow ze wzgledow technicznych
                                radykalnie zmaleje...
                                I za kilka lat ... sami Palestynczycy pozamykaja swoich radykalow z Hamasu
                                itd... i poprosza Izrael o otwarcie granic i mozliwosc pracy tam,
                                gdyz nie beda mieli na chleb...
                                • z_daleka Re: goldbaum nie jest durniem, jest islamskim 14.04.06, 14:46
                                  za moich dobrych czasow, mawiali rodzice, ze jesli ktos nie nauczyl sie w
                                  szkolach, to chociaz na wlasnych bledach powinien sie uczyc...hlopiecie zas, od
                                  wszelkiej nauki sie wzbrania....
                                  Gdyby spojrzal na mur z sympatia, to dostrzeglby pozytywy z niego dla
                                  Palestynczykow plynace...chocby takie, ze mur stoi na przeszkodzie nieustajacej
                                  syjonistycznej ekspansji na reszte arabskiego swiata...
                                  "We mnie jest czyste dobro"
                            • goldbaum witaj jasiu 14.04.06, 14:56
                              j-k napisał:

> i zabijanie w odwecie islamskich BANDYTOW z Hamasu dopasowac do hitlerowskiej
                              > okupacji Polski i wciskac bajki, ze to to samo :)

Nie zrozumiales jasiu. Ale to nic nowego. Nie porownuje zadnych okupacji a
                              metody. Bezkarne zabijanie niewinnych ludzi i karanie ich za winy
                              wspolplemiencow to metody, jakie stosowali na terenach okupowanych hitlerowcy.
                              Takie same metody stosuje Izrael.

Gdyby natomiast okupacja Izraela przybrala rozmiary i forme okupacji
                              hitlerowskiej to Izrael zniknalby po tygodniu. I o tym zydzi (z toba wlacznie)
                              swietnie wiedza.

> Najbardzej to hloopie lubi, gdy mu sie przypomina, ze najlepsza metoda walki
                              > z bandytami z hamasu podkladajacymi bomby pod niewinnych ludzi jest zabicie
                              > trzech hamasowcow za jednego zabitego Zyda ...

Znow blackout jasiu? Tu nie jest mowa o "hamasowcach" a o dzieciach.
                              • j-k Mustafa-g, Jasio cie znowu napastowal seksualnie? 14.04.06, 15:04
                                Ze Ci sie sni po nocach?
                                masz tu na niego namiery...:
                                I zglos moze na Policje,
                                w koncu molestowanie dzieci i niepelnosprawnych jest w Polsce karalne ...:)))

*****************************************************************************
                                Dlaczego Polacy maja dobra opinie o zydach?

Autor: Gosc: Jasio IP: *.ipt.aol.com Data: 31.01.2004 16:07 zarchiwizowany

Ø Dlatego ze nie znaja wlasnej historii.>
                                Ø Dlatego ze nie doznali zyda na wlasnej skorze.> Dlatego ze sa latwymi
                                ofiarami wlasnej naiwnosci i cudzej propagandy.>
                                Ø Dlatego ze... >> Litania moglaby b nie miec konca!
                                Ø
                                · Dlaczego Polacy maja dobra opinie o zydach?
                                · - Gosc: Jasio 31.01.2004 16:07
                                *****************************************************************************

Lecz do rzeczy :
                                Zabijanie trzech Palestynczykow za jednego Zydy bylo jedynie sluszna metoda,
                                by pokazac Wam bezsens takiej dzielalnosci.

Teraz ten problem juz i tak odchodzi w niepamiec. Nie mogac sie przedrzec do
                                Izraela, zamachow bedziecie robic tak malo, ze zostaliscie po prostu z reka
                                w nocniku :)

• goldbaum jasiu, jasiu... 14.04.06, 15:29
                                  Czy zabijanie 10 "polnische banditen" za jednego niemca powstrzymalo polski ruch
                                  oporu? Nie jasiu, gdybys byl Polakiem i znal historie Polski to bys wiedzial.

Terror tylko terrorem sie odbic sie moze. Dlatego bedziecie ciagle zyc w strachu
                                  i dlatego ciagle bedziecie wylatywac w powietrze.

Milej niedzieli.
                                  • j-k Nie jestem Zydem, islamski biedaku... 15.04.06, 23:29
                                    islamuskow u nas w Polsce nikt sie nie boi...
                                    sa pod pelna kontrola abewu...
                                    www.abw.gov.pl
                                    w Izraelu podobno tez..
                                    Z czym masz problem, hloopcze? :)
                                    • goldbaum nie tlumacz sie "hloopcze" 15.04.06, 23:57
                                      twoich panszczyzniano-bolszewickich i antypolskich korzeni nie jestes w stanie
                                      ukryc.
                                      • j-k moja ty mala antyamerykanska bidulinko :) 16.04.06, 00:03
                                        Kazdy wie, ze moje nazwisko ma arystokratyczne pochodzenie ...:)

Ale pominawszy te historyczne detale...

Uwazasz , ze zabijanie trzech islamskich BANDYTOW z hamasu
                                        za jednego niewinnego Zyda,
                                        to za malo?
                                        Czy sadzisz , ze powinno sie ich zabijac wiecej?
                                        Powiedz szczerze..
                                        czterech
                                        dziesiecu?
                                        Ilu trzeba - by was oduczyc bandytyzmu?
                                        • goldbaum nasz ty maly leciwy impotenciku 16.04.06, 00:35
                                          Kazdy w miedzyczasie doskonale tutaj wie jak dochodziliscie do polskobrzmiacych
                                          nazwisk.
                                          Tym co cie zdradza jest twoj panszczyzniany bolszewizm - czyli typowy dla
                                          jednych drugich (i tych trzecich) brak jakichkolwiek zasad.
                                          Twoi przodkowie, jako, ze lani tylko po mordzie nie mogli ci tego przekazac -
                                          bolszewiku :-)

Jak to po waszemu sie mowi.... Szalom?

:-)
                                          • goldbaum p.s. 16.04.06, 00:38
                                            goldbaum napisał:

> Kazdy w miedzyczasie doskonale tutaj wie jak dochodziliscie do polskobrzmiacych
                                            > nazwisk.

...wzglednie rosyjskobrzmiacych :-)
                                            • j-k Niestety, mustafa-g moje nazwisko jest znane 16.04.06, 00:45
                                              w Polsce od 14-to wieku...
                                              A Zydow wtedy malo tam jeszcze bylo :)

Ale ISLAMUSKU i mala antyamerkanska bidulinko...
                                              czy zabicie trzech bandytow islamskich za jednego niewinnego czlowieka
                                              - to malo - czy uwazasz, ze lepiej by bylo dziesieciu?

powiedz szczerze...?
                                              • goldbaum ale ty kmiocie nie jestes wcale znany :-) 16.04.06, 01:06
                                                Nie wiem kiedy ktorys z twoich praszczurow przywlaszczyl sobie jakies tam
                                                nazwisko i mnie to nie interesuje.
                                                Wiem tylko ze zaden z nich nigdy nie slyszal nic o cechach, z ktorych Polacy sa
                                                dumni.
                                                • j-k mustafa-g, biedny islamusku :) 16.04.06, 01:09
                                                  opuczasz obszary kultury i kwalifikujesz sie do wyciecia :)

powiedz mi, jak myslisz, ciemne, islamskie mully w iranie beda zbombardowane?

• goldbaum jasiu-k, ulomny zydku 16.04.06, 20:24
                                                    j-k napisał:

> opuczasz obszary kultury

A coz ty wiesz o tych obszarach?
                                                  • j-k Mustafa-g, popelniasz blad logiczny : 18.04.06, 10:38
                                                    W ksiegach wieczystych jesz zapisane , ze nie jestem Zydem.

Tak, wiec , Oslamski Nieuku (prosze nie poprawiac pisowni),
                                                    naucz sie troche geometrii, by wiedziec, co jest dobre, a co zle.
                                                    Dobre jest to, co jest dla nas dobre :)
                                                    A jesli dla ciebie nie, to opusc ten geometryczny obszar :)

• goldbaum ciagle sie outujesz mosiek :-) 18.04.06, 10:43
                                                    j-k napisała:

> nie jestem Zydem.
                                                    > Dobre jest to, co jest dla nas dobre

Jedno jasiu wyklucza drugie.
                                                    I znow zoutowales sie jako zyd :-)
                                                  • j-k Mustafa-goldbaum, wiem, ze chcialbys byc Zydem 18.04.06, 10:50
                                                    goldbaum napisał:
                                                    > I znow zoutowales sie jako zyd :-)
                                                    skoro sie podpisujesz: goldbaum...

ja tez chcialbym...:)

ale nie dla psa kielbasa...

Narod Wybrany jest tylko jeden.
                                                    Ja pozostaje Polakiem
                                                    a ty pozostajesz islamuskiem :)
                                                  • goldbaum Zobach mosie-jasiu jaki ty sczesciarz 18.04.06, 10:55
                                                    j-k napisał:

> ja tez chcialbym...:)

No i jestes :-)

> Narod Wybrany jest tylko jeden.

Z ciebie to prawdziwy zydowski patriota jasiu...

> Ja pozostaje Polakiem

Jasne, jasne jasiu.... ociec przeciez nie na darmo wydal tyle kasy za ruskie
                                                    nazwisko :-)

• j-k Re: Zobach mosie-jasiu jaki ty sczesciarz 18.04.06, 11:00
                                                    litewskie, nieuku :)

Wiedzialem, ze islamuski sa dosc oporne na nawrocenie na prawdziwa wiare :)

Ale wszystko przyjdzie z czasem :)
                                                    www.wynalazki.mt.com.pl/duze/nuclear.jpg
                                                  • goldbaum Re: Zobach mosie-jasiu jaki ty sczesciarz 18.04.06, 11:09
                                                    a ja mowie ze ruskie... bo pewnie najtaniej wyszlo :-)
                                                  • j-k Mustafa-goldbaum, najtansze w ataku na Abrahmsy 18.04.06, 11:18
                                                    goldbaum napisał:
                                                    > a ja mowie ze ruskie... bo pewnie najtaniej wyszlo :-)

Tak. najtansze dla was - to sa ruskie motyki i tu masz racje :)
                                                    zycze powodzenia i wybacz, ze odddale sie do bardziej wykwintnych zajec :)

www.muratordom.pl/obrazki/zdjecia/narzedzia_10b.jpg
                          • goldbaum Nie miotaj sie tak prostaczku... z daleka 14.04.06, 14:50
                            Z reszta jakie inne wyjscie moze miec taki prostak jak ty jesli sie nie miotac?

Wytlumaczenia nie widze a chyba nie zaprzeczysz ze to wasze tzw. "wojsko"
                            stosuje metody, jakich uzywali hitlerowcy i to z pelnym przyzwoleniem rzadu i
                            spoleczenstwa?

• j-k Doskonale wiesz, mustafa-g, nieuku 14.04.06, 14:55
                              Ze ZERO zamachow hamasu na Izrael oznaczac bedzie ZERO odwetu Izraelczykow.

Izraelczycy odgrodzili sie od was MURem i pozostawia was samym sobie...
                              Twoja koncepcja walki z izraelem padla. Uprzytomnij to sobie.
                              • goldbaum och jasiu.... znow watek straciles? 14.04.06, 14:59
                                j-k napisał:

> Ze ZERO zamachow hamasu na Izrael oznaczac bedzie ZERO odwetu Izraelczykow.

Jasiu.... Znow nie wiesz o czym mowa? Ten "odwet" to nic innego jak pospolity
                                terror skierowany przeciwko najslabszym i bezbronnym - w tym dzieciom.

Baw sie dalej sam jasiu, bo na dyskusje z toba naprawde szkoda mi czasu.
                            • goldbaum I co prostaczku... z daleka. Zatkalo cie? 14.04.06, 15:30
                              goldbaum napisał:

> Z reszta jakie inne wyjscie moze miec taki prostak jak ty jesli sie nie miotac?
                              >
                              > Wytlumaczenia nie widze a chyba nie zaprzeczysz ze to wasze tzw. "wojsko"
                              > stosuje metody, jakich uzywali hitlerowcy i to z pelnym przyzwoleniem rzadu i
                              > spoleczenstwa?
                              >
                              >
                              • z_daleka Re: I co prostaczku... z daleka. Zatkalo cie? 14.04.06, 15:48
                                a co, goldbaum, rozpiera cie energia? Przeciez mozesz balwanie rozmawiac sam ze
                                soba...i tak nie sluchasz ani nie rozumiesz co sie do ciebie mowi...
                                • goldbaum Re: I co prostaczku... z daleka. Zatkalo cie? 14.04.06, 16:23
                                  Dalej sie miotasz i bluzgasz prostaczku?

Chciales wiedziec cos o "zbiorowym izraelskim charakterze" i dostales (moja)
                                  hipoteze: W kazdym normalnym kraju maltretowanie i mordowanie niewinnych ludzi -
                                  w tym dzieci budzi powszechna odraze a odpowiedzialni pociagani sa do
                                  odpowiedzialnosci.
                                  W Izraelu jest inaczej. Rzad i spoleczenstwo (przynajmniej w olbrzymiej
                                  wiekszosci) toleruja bez zastrzezen praktyki stosowane przez III Rzesze -
                                  odpowiedzialnosc zbiorowa i mordowanie bezbronnych niewinnych ludzi.
                                  • oscar62 Re: I co prostaczku... z daleka. Zatkalo cie? 14.04.06, 23:38
                                    DZIS WYJATKOWO ZAPOMNIALES NAPISAC "TZW.ZOLNIERZE". OPROCZ TEGO SA U CIEBIE
                                    WSZYSTKIE ELEMENTY WEDLUG TWEGO PRYWATNEGO PRAWA CIAGLOSCI. ZAZARTY MANIAK -
                                    ZLE, NUDNY MANIAK - JESZCZE GORZEJ...
                                    • goldbaum Re: I co prostaczku... z daleka. Zatkalo cie? 15.04.06, 19:04
                                      oscar62 napisał:

> OPROCZ TEGO SA U CIEBIE WSZYSTKIE ELEMENTY WEDLUG TWEGO PRYWATNEGO PRAWA
                                      > CIAGLOSCI.

Barbarzynstwo ma to do siebie, ze trzeba je ciagle i ciagle pietnowac.

• oscar62 Re: I co prostaczku... z daleka. Zatkalo cie? 15.04.06, 21:57
                                        goldbaum napisał:

> oscar62 napisał:
                                        >
                                        > > OPROCZ TEGO SA U CIEBIE WSZYSTKIE ELEMENTY WEDLUG TWEGO PRYWATNEGO PRAWA
                                        > > CIAGLOSCI.
                                        >
                                        > Barbarzynstwo ma to do siebie, ze trzeba je ciagle i ciagle pietnowac.

A TY, MA SIE ROZUMIEC, NIE WIDZIS ZADNEGO BARBARZYNSTWA U DRUGIEJ STRONY
                                        KONFLIKTU. TY NIE JESTES JEDYNY NA FS, KTORY DZIELI "OBIEKTYWNIE" RYWALI
                                        NA "DOBRYCH" I NA "ZLYCH". A JA JUZ O TYM COS POWIEDZIALEM. PATRZ NIZEJ LINK:
                                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=40245475&a=40331901
                                        >
                                        • goldbaum Re: I co prostaczku... z daleka. Zatkalo cie? 15.04.06, 22:28
                                          oscar62 napisał:

> A TY, MA SIE ROZUMIEC, NIE WIDZIS ZADNEGO BARBARZYNSTWA U DRUGIEJ STRONY
                                          > KONFLIKTU.

A co barbarzynstwo drugiej strony mialoby miec tutaj do rzeczy?
                                          Jak pojawia sie tu jacys arabowie prezacy swoje watle miesnie (jak wy) i zaczna
                                          dowodzic, ze Zydow trzeba zabijac zawsze i wszedzie to sobie z nimi tez
                                          porozmawiam.

• oscar62 Re: I co prostaczku... z daleka. Zatkalo cie? 15.04.06, 23:05
                                            TO LEC PREDKO DO MASHAALA, POLITYCZNEGO LIDERA HAMASU, BO ON CHCE TO SAMO CO
                                            TY...
                                            www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3239953,00.html
                                            • goldbaum Re: I co prostaczku... z daleka. Zatkalo cie? 15.04.06, 23:58
                                              I co biedaku? Znow tylko belkot, poplakiwania i walka z twoimi wlasnymi wymyslami?
                                              • oscar62 Re: I co prostaczku... z daleka. Zatkalo cie? 16.04.06, 12:54
                                                WALKA Z MOIMI WYMYSLAMI? A CO, NIE MYSLISZ TAK SAMO JAK HAMAS?
                                                • goldbaum Re: I co prostaczku... z daleka. Zatkalo cie? 16.04.06, 20:24
                                                  oscar62 napisał:

> WALKA Z MOIMI WYMYSLAMI? A CO, NIE MYSLISZ TAK SAMO JAK HAMAS?

A co to, co mysle ma wspolnego z tym, o czym tu mowimy, czyli o waszym
                                                  barbarzynstwie?
                                              • dana33 Re: I co prostaczku... z daleka. Zatkalo cie? 16.04.06, 17:23
                                                ty drzewiecki, nawet jak cala prasa cytuje tych mashali i ahmedcustam, to
                                                bedziesz dalej twierdzic, ze to nasz wymysl.... nu, manipulancie, jak zawsze, z
                                                niesamowita wprost hucpa negujesz fakty i bronisz terroru....
                                                ile ci placa terrorysci za to pisanie tutaj?
                                                • goldbaum Re: I co prostaczku... z daleka. Zatkalo cie? 16.04.06, 20:26
                                                  dana33 napisała:

> ty drzewiecki, nawet jak cala prasa cytuje tych mashali i ahmedcustam, to
                                                  > bedziesz dalej twierdzic, ze to nasz wymysl....

Gdzie rozencwajgowa twierdze ze ich wypowiedzi to wasz wymsl?

Znow bedziesz probowala znalezc cos, co istnieje tylko w twoim chorym czerepie?
                                                  • oscar62 Re: I co prostaczku... z daleka. Zatkalo cie? 17.04.06, 21:58
                                                    DZIS MASZ WSPANIALY DZIEN: 9 ZYDOW ZABITYCH I 60 RANNYCH. Z KIM PODNIOSLES
                                                    KIELICH?...
                                                  • dana33 Re: I co prostaczku... z daleka. Zatkalo cie? 17.04.06, 22:05
                                                    on w takiej extazie, oscar, ze sie dzisiaj ledwo co produkowal na forum....:)))
                                                  • goldbaum Re: I co prostaczku... z daleka. Zatkalo cie? 18.04.06, 09:50
                                                    oscar62 napisał:

> DZIS MASZ WSPANIALY DZIEN: 9 ZYDOW ZABITYCH I 60 RANNYCH. Z KIM PODNIOSLES
                                                    > KIELICH?...

I co bys ty niemoto zrobil bez tej twojej chorej wyobrazni?
                                                  • oscar62 Re: I co prostaczku... z daleka. Zatkalo cie? 18.04.06, 14:11
                                                    goldbaum napisał:

> oscar62 napisał:
                                                    >
                                                    > > DZIS MASZ WSPANIALY DZIEN: 9 ZYDOW ZABITYCH I 60 RANNYCH. Z KIM PODNIOSLE
                                                    > S
                                                    > > KIELICH?...
                                                    >
                                                    > I co bys ty niemoto zrobil bez tej twojej chorej wyobrazni?

CHORA WYOBRAZNIE SZUKAJ U SIEBIE. TY NAM O TYM PRZYPOMINASZ W KAZDYM SWOIM
                                                    POSCIE.
                                                  • goldbaum Re: I co prostaczku... z daleka. Zatkalo cie? 18.04.06, 16:00
                                                    oscar62 napisał:

> CHORA WYOBRAZNIE SZUKAJ U SIEBIE.

Czy to ja wyobrazam sobie twoja radosc z czegos tam? Czy to ja ciagle powoluje
                                                    sie na wypowiedzi, ktorych nigdy nie poczyniles?

Tak chory jestes ty biedaku....
                                                  • oscar62 Re: I co prostaczku... z daleka. Zatkalo cie? 18.04.06, 21:31
                                                    ANI CHORY ANI BIEDAK... NA ODWROT, STAJE SIE CORAZ WIECEJ ODPORNY NA TWOJE
                                                    ANTYSEMICKE-ANTYIZRAELSKIE PASZKWILE, CHOC NIERAZ SIE PYTAM JAK JEDNA CZASZKA
                                                    MOZE UTRZYMAC W SOBIE TYLE NIENAWISCI...
                                                  • goldbaum Re: I co prostaczku... z daleka. Zatkalo cie? 18.04.06, 22:53
                                                    oscar62 napisał:

> ANI CHORY ANI BIEDAK... NA ODWROT, STAJE SIE CORAZ WIECEJ ODPORNY NA TWOJE
                                                    > ANTYSEMICKE-ANTYIZRAELSKIE PASZKWILE,

Wooow! Gratuluje i zycze rychlego powrotu do zdrowia.

> CHOC NIERAZ SIE PYTAM JAK JEDNA CZASZKA MOZE UTRZYMAC W SOBIE TYLE
                                                    > NIENAWISCI...

To proste. Mam dwie! Jedna bardziej antysemicka od drugiej :-)
                                                  • oscar62 Re: I co prostaczku... z daleka. Zatkalo cie? 19.04.06, 00:17
                                                    PROBUJESZ BYC DOWCIPNY, ALE TO CZYSTA PRAWDA...
                                                  • oscar62 Re: I co prostaczku... z daleka. Zatkalo cie? 19.04.06, 09:36
                                                    A NAJCIEKAWSZE, ZE TY LAMENTUJESZ DO ADMINA, ZE CIE NIESLUSZNIE WYCINAJA...
        • krystian71 a jednak trzeba bylo siedziec w domu, przynajmniej 18.04.06, 11:06
          w Tel avivie
          • oscar62 Re: a jednak trzeba bylo siedziec w domu, przynaj 18.04.06, 14:20
            krystian71 napisała:

> w Tel avivie

JAK TO SIEDZIEC W DOMU. PRZECIEZ ARABSKI TERROR NIE OSZCZEDZA TEZ SPIACYCH W
            SWOICH DOMACH I LIKWIDUJE CALE RODZINY. TO SAMO NA NASZYCH SZOSACH. TEN KRWAWY
            TERROR JEST, NIESTETY, ROZNORODNY I NIKT WLASCIWIE NIE WIE KTO I GDZIE BEDZIE
            KOLEJNA OFIARA.
      • sempiasty Re: Mur+ 13.04.06, 23:40
        1ja napisał:

> Stawiam pytanie zasadnicz.
        > Kto od kogo chce sie odgrodzic?:

proste
        cywilizacja od beduinów
        ludzie od motłochu
        dzieci od morderców
        społeczeństwo od terrorystów
    • o_brother Re: Mur 14.04.06, 11:09
      Juz nie buduja.Doszli do wniosku ze jak sie odgrodza to w ten sposob ustala
      granice tego koczowniczo-militarystycznego obozowiska co samym w sobie
      zaprzecza koczowiczemu trybu Zydzia.
      • oscar62 Re: Mur 14.04.06, 12:32
        o_brother napisał:

> Juz nie buduja.Doszli do wniosku ze jak sie odgrodza to w ten sposob ustala
        > granice tego koczowniczo-militarystycznego obozowiska co samym w sobie
        > zaprzecza koczowiczemu trybu Zydzia.

SAME MADROSCI, TOTYLKU... MUR SIE NADAL BUDUJE, POWOLI GDYZ KAZDY ODCINEK JEST
        POD DEBATA NASZEGO NAJWYZSZEGO SADU, BO ON SIE OKAZAL PRAWDZIWA BARIERA PRZECIW
        PALESTYNSKIM TERRORYSTOM. CZY CHCESZ CZY NIE, ON BEDZIE BUDOWANY DO KONCA
        WEDLUG PLANU I, JAK JUZ POWIEDZIALEM, WEDLUG ORZECZENIA NAJWYZSZEGO SADU.
        • o_brother Re: Mur 14.04.06, 19:45
          To co sad macie antysyjonistyczny>,Nie daje wam plotu robic?.A to xooje
          parszywe.To ja ci radze zaskarzyc ten sad do sadu w USA.
          • oscar62 Re: Mur 14.04.06, 23:24
            o_brother napisał:

> To co sad macie antysyjonistyczny>,Nie daje wam plotu robic?.A to xooje
            > parszywe.To ja ci radze zaskarzyc ten sad do sadu w USA.

TEN SAD BRONI PRAW TWYCH PALESTYNSKICH BRACI. MASZ Z TYM PROBLEM?...
            • puls.usa Re: Mur 15.04.06, 01:10
              oscar62 napisał:

> o_brother napisał:
              >
              > > To co sad macie antysyjonistyczny>,Nie daje wam plotu robic?.A to xoo
              > je
              > > parszywe.To ja ci radze zaskarzyc ten sad do sadu w USA.
              >
              > TEN SAD BRONI PRAW TWYCH PALESTYNSKICH BRACI. MASZ Z TYM PROBLEM?...

zartownis jestes oskar
              ale .............
              czy to ten sam sad
              co przyznal odszkodowanie
              oficerowi idf,ktory
              dokonal egzekucji dziewczynki??

• oscar62 Re: Mur 15.04.06, 22:22
                puls.usa napisał:

> oscar62 napisał:
                >
                > >
                > >
                > > > >
                > > TEN SAD BRONI PRAW TWYCH PALESTYNSKICH BRACI. MASZ Z TYM PROBLEM?...
                >
                > zartownis jestes oskar
                > ale .............
                > czy to ten sam sad
                > co przyznal odszkodowanie
                > oficerowi idf,ktory
                > dokonal egzekucji dziewczynki??
                >
                > SZUKAJ SOBIE SADU W AUTONOMII. W RAMALLI SIE WIESZY NA RYNKU Z GLOWA W DOL
                (DLA DLUGIEGO KONANIA) BEZ SADU I BEZ WYROKU.
                • puls.usa Re: Mur 16.04.06, 00:54
                  oscar62 napisał:

> > zartownis jestes oskar
                  > > ale .............
                  > > czy to ten sam sad
                  > > co przyznal odszkodowanie
                  > > oficerowi idf,ktory
                  > > dokonal egzekucji dziewczynki??
                  > >
                  > > SZUKAJ SOBIE SADU W AUTONOMII. W RAMALLI SIE WIESZY NA RYNKU Z GLOWA W DO
                  > L
                  > (DLA DLUGIEGO KONANIA) BEZ SADU I BEZ WYROKU.

robisz sie kretacz
                  i manipulant jak
                  oblakana dana

sam napisales o sadzie
                  izraelskim ,sprawiedliwym
                  wsrod sprawiedliwych
                  wiec daj odp.czy to
                  ten sam sad??
                  • oscar62 Re: Mur 16.04.06, 13:14

> > >
                    > > > SZUKAJ SOBIE SADU W AUTONOMII. W RAMALLI SIE WIESZY NA RYNKU Z GLOW
                    > A W DO
                    > > L
                    > > (DLA DLUGIEGO KONANIA) BEZ SADU I BEZ WYROKU.
                    >
                    > robisz sie kretacz
                    > i manipulant jak
                    > oblakana dana
                    >
                    > sam napisales o sadzie
                    > izraelskim ,sprawiedliwym
                    > wsrod sprawiedliwych
                    > wiec daj odp.czy to
                    > ten sam sad??

KAZDY Z NAS, JAK NIE IDZIE PO WASZEJ WYPACZONEJ LINII, JEST ABLAKANYM.
                    TAKIE "OBLAKANIE" MOZE NAM TYLKO POCHLEBIC.
                    TO JEDEN Z NAJSPRAWIEDLIWSZYS SADOW NA SWIECIE I ZUPELNIE SUWERENNY W SWOICH
                    WYROKACH, CZESTO AZ DO ZGRZYTANIA ZEBAMI POLITYKOW I USZKODZONYCH INDYWIDUALNIE
                    ZYDOW CZY GRUP (ZYDOWSKICH). ALE TO ZA "WYSOKIE" ZEBYS TO MOGL ZROZUMIEC.
            • o_brother Re: Mur 15.04.06, 02:43

oscar62 napisał:

> o_brother napisał:
              >
              > > To co sad macie antysyjonistyczny>,Nie daje wam plotu robic?.A to xoo
              > je
              > > parszywe.To ja ci radze zaskarzyc ten sad do sadu w USA.
              >
              > TEN SAD BRONI PRAW TWYCH PALESTYNSKICH BRACI. MASZ Z TYM PROBLEM?...
              -Wiec prosze nie budowac muru skoro sad decyduje ze nie mozna.Prosze tez nie
              zabijac palestynskich ludzi.Masz z tym jakis problem?.
              • dana33 Re: Mur 15.04.06, 10:24
                spoko, zerowiec, widze, ze znow nie rozumiesz co sie do ciebie pisze, wiec
                wytlumacze ci powoli i wyraznie: sad nie mowi ze nie wolno mudowac muru. sad
                czasami nie pozwala budowac muru W DANYM MIEJSCU, wiec trzeba albo go przesunac
                pare metrow, jesli juz zbudowany, albo budowac dalej pare metrow od planu.
                teraz doszlo? nie? to moze na migi, bo innych jezykow nie znasz...?
                • o_brother Re: Mur 15.04.06, 21:56
                  Nu to oblakana33 odpowiedzialas sobie czesciowo tak jak ja bym to ujal.Ja zas
                  dokoncze.Pisalem kiedys za haaretzem i innymi na tym swiecie ze eretz nie ma
                  granic.Moze by tak ustalic najpierw te granice a pozniej stawiac plot na tej
                  granicy-CO?.To by moglo oblakana33 tylko pomoc w calej tej zajoncowej rozrobie-
                  pomoc-pisze bo napewno nie zakonczy konfliktu nie dlatego ze ja tak chce tylko
                  dlatego ze ty tak chcesz z cala reszta twoich przychlastow syjonistyczntych.
                  Teraz-skoro juz zbudowaliscie plot nie legalnie a dostaliscie na to pieniadze
                  od US a miedzy innymi z moich podatkow,to teraz bedziecie go burzyc-tez za
                  pieniadze US i z moich podatkow-TAK?.Powiem wiecej-bedziecie budowac nowy mur
                  tam gdzie ma byc-co kolwiek to znaczy w zajoncowej filozofii egzystencji i
                  bronienia sie,tez oczywiscie za pieniadze US nu-ale juz nie za miedzy innymi
                  moje podatki.Ja oblakana juz znalazlem sposob aby nie wspierac waszej chorej
                  polityki zbudowania eretza na zasadzie rasistowskiej zbrodniczej zajoncowskiej
                  nagonki na ludzi zw.palestynczycy.
                  Nu to juz wiemy jak zajonce robia geszeft-buduja,burza,miedzy tym wszystkim
                  strasza caly swiat i jak to oni -czyli zajonce znaja sposob na uszczesliwienie
                  tego swiata.
                  Nu to oblakana masz reszte twego wywodu-dotarlo?.czy trzeba lopata?.

dana33 napisała:

> spoko, zerowiec, widze, ze znow nie rozumiesz co sie do ciebie pisze, wiec
                  > wytlumacze ci powoli i wyraznie: sad nie mowi ze nie wolno mudowac muru. sad
                  > czasami nie pozwala budowac muru W DANYM MIEJSCU, wiec trzeba albo go
                  przesunac
                  >
                  > pare metrow, jesli juz zbudowany, albo budowac dalej pare metrow od planu.
                  > teraz doszlo? nie? to moze na migi, bo innych jezykow nie znasz...?
                  • oscar62 Re: Mur 15.04.06, 22:08
                    JESZCZE MNIE NIE NAZWALES OBLAKANYM. CO SIE STALO?...
                  • dana33 Re: Mur 15.04.06, 22:16
                    rozumiem, ze oszukujesz amerykanski urzad podatkowy. typowe. jak cie zlapia, to
                    bedziesz mial przewalone do konca zycia, czego ci zycze z calego serca....
                    • o_brother Re: Mur 15.04.06, 23:05
                      Poprostu pisze ze nie daje zadnych podatkow ktore rzad daje oszukujac podatnika
                      syjonistom.Pozniej sie pytaja ile?.Ja im mowie 10 miliardow rocznie nie liczac
                      donacji syjonistow ktorzy prywatnie daja zerujac w tym panstwie na tym panstwie
                      (jak Abramoff ostatnio czy ten co go Clinton pardon-nu wiesz oblakana o ktorego
                      mi chodzi ,ten co dal ogromna dotacje na eretz a mial list gonczy za to ze z
                      Iranem ropa handlowal w czasach blokady handlowej)
                      Jeszcze cos oblakana chcesz wiedziec?.Widze ze bez lopaty sie narazie tu
                      obchodzimy.
                      • o_brother Re: Mur 15.04.06, 23:11
                        Tu masz oblakana33.Tez chyba dotyczy mur-jak myslisz?(zakladajac ze myslisz
                        wogole)
                        Ten artykol tez sobie zasejwuje aby miec cos do pokazania urzedowi podatkowemu
                        bo do tej pory to mi wierza bo mowie prawde,zas wiesz oblakana czasy sie
                        zmieniaja i zajonce w US moga juz wkrotce miec ostatnie podrygi i okazac sie
                        msciwe zajonce na odtatnia chwile nawet tutaj.

www.haaretz.com/hasen/spages/705583.html
    • j-k Na to pytanie dawno tu juz odpowiedziano b) 14.04.06, 13:19
      cepimierz napisał:

> Ponawiam podstawowe pytanie:
      > a) oddzielić siebie od Palestyńczyków, czy

- Zydzi nigdy niezamierzali sie oddzielac od Palestynczykow, pozwalajac
      im masowo pracowac w Izraelu (w czasach spokojnych)
      >
      > b) oddzielić Palestyńczyków od siebie.

I owszem, by nie przychodzili nieproszeni z BOMBAMI pod ubraniem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka