Dodaj do ulubionych

marsz zywych

25.04.06, 17:39
dzien ,ktory laczy,nie dzieli.w tym roku oddajemy czesc WSZYSTKIM
pomordowanym,a wiec czesc ich pamieci i oby ci ,kotrzy propaguja przemoc,wojny
i okupacje widzieli tez inne alternatywy do rozwiazywania konfliktow
miedzyludzkich.
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3304395.html
Obserwuj wątek
    • szrh Re: marsz zywych 25.04.06, 18:38
      www.auschwitz-muzeum.oswiecim.pl/html/pl/start/index.php
      >>Początkowo w obozie więzieni byli i ginęli Polacy. Później osadzono w nim również radzieckich jeńców wojennych, Cyganów oraz więźniów innych narodowości. Od 1942 roku obóz stał się miejscem największego masowego mordu w dziejach ludzkości, dokonanego na europejskich Żydach w ramach hitlerowskiego planu całkowitej zagłady tego narodu. Większość z deportowanych do Auschwitz Żydów - mężczyzn, kobiet i dzieci bezpośrednio po przywiezieniu kierowano na śmierć w komorach gazowych Birkenau.<<

Wszystkim ktorzy zostali zabici niesprawiedliwie i w okrutny sposob. Wszystkim, ktorzy wykazywali ponadzludzkie sily wspomagajac wspolwiezniow i wspolskazanych.
      Czesc.

AM ISRAEL HAI!
      • i-love-2-bike Re: marsz zywych 25.04.06, 18:44
        szrh napisała:

>
        > Wszystkim ktorzy zostali zabici niesprawiedliwie i w okrutny sposob. Wszystkim,
        > ktorzy wykazywali ponadzludzkie sily wspomagajac wspolwiezniow i wspolskazanyc
        > h.
        > Czesc.
        >
        > AM ISRAEL HAI!

podpisuje pod tym w 100% i oby nigdy ludzie nie mieli w sobie tyle
        nienawisci,aby zabijac drugich.
        czesc pamieci wszystkim pomordowanym w czasie wojny.
    • wujekjurek Re: marsz zywych 25.04.06, 18:58
      Dlaczego ta wypowiedź wywołała negatywną reakcję?

Pozdrawiam, Łyżwiarko.
      • i-love-2-bike Re: marsz zywych 25.04.06, 19:00
        wujekjurek napisał:

> Dlaczego ta wypowiedź wywołała negatywną reakcję?
        >
        > Pozdrawiam, Łyżwiarko.
        >

bo ja ja podalam,jeszcze tego nie wiesz,ze niektorzy ZAWSZE patrza na to KTO
        mowi,a nie CO mowi,aby miec powod do dowolnego opluwania drugich.
        ps.lyzwy to juz nie moja specjalnosc,troche nudne aby tak jezdzic w kolko,no i
        jak sie wywalisz na kolana,to uj,uj:)
        • explicit Re: marsz zywych 25.04.06, 19:05
          Za to na mnie sie nie zawioda ,... :)

uklony

==============================================================================

bo ja ja podalam,jeszcze tego nie wiesz,ze niektorzy ZAWSZE patrza na to KTO
          mowi,a nie CO mowi,aby miec powod do dowolnego opluwania drugich.
          • i-love-2-bike Re: marsz zywych 25.04.06, 19:12
            explicit napisał:

> Za to na mnie sie nie zawioda ,... :)
            >
            >he,he na tobie i innych to juz sie dawno zawiedli,to juz nie do odrobienia. my
            mozemy tylko liczyc na dobre dni,czy godziny,nic wiecej,ale life goes on,w koncu
            zycie najwazniejsze,bo tym biedakom j/w nie bylo ono dane,wiec celebrujmy to
            swieto czczac pamiec zmarlych.
        • krystian71 Re: marsz zywych 25.04.06, 19:06
          po prostu, trzeba sie nie wywalac, ja wychodze z takiego zalozenia, bo gdybym
          sie wywalil,to po mnie musieli by na nowo cyklinowac lodowisko i ratrakowac stok
          • i-love-2-bike Re: marsz zywych 25.04.06, 19:11
            krystian71 napisała:

> po prostu, trzeba sie nie wywalac, ja wychodze z takiego zalozenia, bo gdybym
            > sie wywalil,to po mnie musieli by na nowo cyklinowac lodowisko i ratrakowac sto
            > k

tia dobre rady,ale nie mozesz sie niczego nauczyc bez wywalania,no trzeba
            rowniez nauczyc sie wywalania,aby sie nie poturbowac,czy to na nartach,czy
            lyzwach,czy na forum:)
            • krystian71 Re: marsz zywych 25.04.06, 19:19
              te nauke mamy za soba, to podstawowka, wyzsza szkola polega na tym,by unikac
              niebezpieczenstw za wszelka cene,juz nie jednego na toboganie wywiezli z tego
              forum:)
              • i-love-2-bike Re: marsz zywych 25.04.06, 19:23
                krystian71 napisała:

> te nauke mamy za soba, to podstawowka, wyzsza szkola polega na tym,by unikac
                > niebezpieczenstw za wszelka cene,juz nie jednego na toboganie wywiezli z tego
                > forum:)

co to to nie,tylko nie tobogan,raz mnie zwiezli chyba celowo jadac po
                najwiekszych muldach,aby miec fun,odtad sama zjezdzam z najwyzszej gory:)
    • krystian71 Re: marsz zywych 25.04.06, 18:59
      to ten pakudny XX wiek, zaczal sie pozniej niz normalnie bo wybuchem I wojny i
      nie chce sie skonczyc.
    • krystian71 Re: marsz zywych 25.04.06, 19:13
      apel bardzo sluszny, ale same marsze nic nie zmienia,
      Sadzisz,ze jesli ktos bedzie mial zamiar wywolac nowa hekatombe ,zawaha sie,bo
      gdzies tam przeszedl jakis marsz.
      To przypomina mi te marsze przeciwko przemocy,ktore od lat wyruszaja na ulice
      polskich miast, gdy tylko dojdzie do jakiegos nastepnego bezsensownego
      zabojstwa.
      Tzn, "postepowa" prasa z GW na czele tak je nazwala, bo uczestnicy ich wcale
      nie protestowali przeciwko przemocy, bandyci mieli by niezly ubaw,gdyby
      dowiedzieli sie,ze ktos marszami probuje ICH nawrucic na dobra droge i zmusic
      do porzucenia przestepczego procederu.
      To byly marsze protestu przeciwko penitencjarnej polityce panstwa, lagodnej dla
      przestepcy i zadanie zmiany prawa.
      Teraz niby mamy na to szanse, nie dzieki marszom a kartce wyborczej
      • i-love-2-bike Re: marsz zywych 25.04.06, 19:24
        krystian71 napisała:

> apel bardzo sluszny, ale same marsze nic nie zmienia,
        >pewnie,ze nic nie zmienia,ale kazde dzialanie jest dobre,aby cos podkreslic.
        niestety politycy w tym czasie sa zajeci planowaniem nastepnych agresji,a
        szkoda,ze nie ucza sie z przeszlosci do jakich zwyrodnien prowadzi agresja.
        • krystian71 Re: marsz zywych 25.04.06, 19:47
          nikt siw nie uczyna przeszlosci na cudzych a chocby nawet cudzych bledach.to
          groch rzucany o sciane, bezplodna lekcja sprzed 60-ciu lat

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka