mosessex adolf hitler przywódca niemiecki zawarł 04.05.06, 14:56 ze stalinem pakt nazwany ribentrop-molotow a teraz przywódca niemiecki schreder zawarł z byłym agentem kgm putinem pakt o budowie rurociągu omijającego polske i działający na naszą szkode wbrew naszym interesom narodowym dotyczy to także litwy , estonii, białorusi,ukrainy . teraz niemieckie media wciskaja w usta radia maryja coś co nie miało miejsca czyli cały ten zgiełk wytwarzaja po to żeby odsunąć od siebie nastepstwa porozumień : hitler - stali a obecnie schreder- agent kgb putin. a syjoniści biją brawo bo myślą że jeszcze coś na polsce zarobia i nie będą musieli zwracać zagrabionych naleznych polsce odszkodowań za śmierć 900 tys polskich obywateli zabistych w niemieckich obozach zagłady zlokalizowanych na polskiej ziemi przez okupacyjne niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
deratyzacja44 Cenzorze link z nienawiscia antyChrzescjanska 04.05.06, 15:03 www.iraqthejewswar.com/JEWISH%20HOLY%20SCRIPTURE.htm Odpowiedz Link Zgłoś
deratyzacja44 Cenzura = Radio Maryja potrzebne %%%%%%%%%%%%%%%%% 04.05.06, 15:04 www.iraqthejewswar.com/JEWISH%20HOLY%20SCRIPTURE.htm Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Jeden z niewielu..... 04.05.06, 14:57 Potrafie wypowiedziec sie nie ukrywajac facjaty.Nie musze kryc sie za pseudonimem.Jestem jaki jestem.Nie tylko mnie widzicie ale mozecie podlug czlowieka ocenic opinie.Polecam to innym.Bedziemy wiedziec z kim dyskutujemy Odpowiedz Link Zgłoś
zbirut Co trzecia wiadomośc jest o kościółku. Czy nie 04.05.06, 14:58 wystarczy tej Polski rozmodlonej? Czy nie wystarczy cisza krużganków i cnota i zero Państwa w tej błazenadzie? Urzędnik jest urzędnikiem i niech się zajmuje tym co trzeba. Chyba,że wam wszystko jedno. Mnie to jednak nie odpowiada, że klechy są wszechobecne. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Mamy jeszcze jeden atak niemieco-zydowski. 04.05.06, 15:20 Czyzby byl to niemiecki odwet za porownanie rury na Baltyku do traktatu Ribbentrop-Molotow? Wiadomo jednak, ze jest scisla wspolpraca miedzy politycznie poprawnymi Poski i Niemiec. Jedni i drudzy wstydu nie maja i przescigaja sie w pisaniu klamstw. Jak dlugo ten caly teatr potrwa? Widac jak na dloni ze jest to otwarty zamach majacy na celu, obojetnie jakimi srodkami, zlikwidowanie srodka przekazu, ktory osmiela sie byc politycznie niepoprawny, mowic prawde i byc propolski - przez co stanowi smiertelne zagrozenie dla politycznie poprawnych. - Ot w jakich prarszywie zaklamanych czasach przyszlo nam zyc! Odpowiedz Link Zgłoś
weteran3 Czasy parszywe jak nigdy,ale kasę trzeba robić... 04.05.06, 15:44 i zakładać swoje media a nie włączać TVN24 przepijać i przeżerać wszystko. Jeżeli chodzi o GW to wszyscy ,którzy chcą z nią konkurować robię ten sam błąd. Nie zamieszczają ogłoszeń zarówno prywatnych jak instytucji.Tylko garstka ludzi czyta polityczne ,chociaż i wzniosłe dywagacje . Tak więc obok modlitwy ,politycznych wynurzeń muszę przeczytać ogłoszenie o sprzedaży nieruchomości ,samochodu i kalesonów ,kursach walut i cenach rynkowych jaj przepiórczych i makulatury oraz złomu metali wszelakich. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Gebelsów Boli Klęska Ich Agenta Tuska :))))) 04.05.06, 15:14 Co mnie obchodzi ten wymiot! Won z tego forum! Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Może polskie media zajmą sie niemieckimi mediami? 04.05.06, 15:37 CO to za wtrącanie sie i to głupawe w polskie sprawy? Jaqk bym Wyborczxą po niemiecku czytał... Odpowiedz Link Zgłoś
jurcio Zacznijcie pisac prawdę!!! 04.05.06, 15:45 Żaden papież nigdy nie krytykował Radia Maryja, a Jan Paweł II wyrażał się o nim bardzo pochlebnie. Dzięki tej "negatywnej" reklamie w mediach od jakiegoś czasu włączam TV Trwam, która nadaje rzeczywiste opinie JP II. Dotyczy to również obecnego Benedykta, który wyraźnie powiedział, że to sprawa polskiego kościoła, a nie Watykanu. Jedynie nuncjusz Kowalczyk, nie pokazując nikomu listu z Watykanu, skreślił kilka "nie najcieplejszych" słów, a Pacewicz w swoim tekście - do czego się przyznał u Pośpieszalskiego - skłamał. Do tego dochodzi kwestia, skąd taki Konrad Schuller czerpie informacje? Ano od bliskich mu działaczy PO, bo wszystkim wiadomo, że nie jest to jego obiektywny pogląd wynikający z obserwacji polskiej sceny politycznej i nasłuchów RM. Co zaś do FAZ, to jest to rzeczywiście opiniotwórczy dziennik, ale czytany przez liberałów, tyle, że w Germanii liberałowie na prawdę istnieją, nie jak w Polsce w formie „pseudo”. I jeszcze jedno –o szerokich planach rządu Marcinkiewicza słychać jedynie w RM, reszta stacji szuka jedynie pogoni za sensacją miast rzetelnie informować. I o co mieć tu pretensję? O felieton Michalkiewicza, który antysemicki nie był - słuchałem go kilkakrotnie by się tam czegoś złego dopatrzyć - a jedynie mówił o pewnym zagrożeniu ze strony instytucji żydowskich, a nie samych Żydów. Jeśli zaś chodzi o słowo „Judajczycy” , to w swoim kolejnym felietonie Michalkiewicz tłumaczy, że za znanym Żydem Filkenstienem użył tych słów. Poza tym, jest też zwrot do Żydów Świętego Piotra w Starym Testamencie: „Wy, mężowie Judajczykowie”, więc dla nikogo nie powinno być to obraźliwe, a wręcz przeciwnie. Droga Gazeto Wyborcza, zacznij wreszcie pisać prawdę i nie nawołuj do nienawiści! Jako czytelnik od czasu powstania gazety mam prawo tych cnót wymagać. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Zacznijcie pisac prawdę!!! 04.05.06, 15:48 Pierwsza rzecz.Kto napisal ten artykul?Czy ten czlowiek sluchal RM?RM nadaje po polsku.Kto lub co za gnida z Polski nastawil ta gazete? Wiem ze to PO.Ale kto? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Zacznijcie pisac prawdę!!! 04.05.06, 15:51 Moze znowu Miodowicz? Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta8 Re: Zacznijcie pisac prawdę!!! 04.05.06, 16:09 presentation1 - widze,ze walczysz jak lew - jestem z Toba!!! Pozdrowienia dla tych, ktorzy kochaja Polske :) Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Zacznijcie pisac prawdę!!! 04.05.06, 16:15 Dzieki.Jestem sam a tu tyle inteligencji z PO .Jako burak i moherowiec walcze.Bo pamietam jak pachna bzy..... Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta8 Re: Zacznijcie pisac prawdę!!! 04.05.06, 16:23 wole, ze jako"burak i moherowiec" niz hiPOkryta, ktory stracil grunt pod nogami i fruwa w POwietrzu nie zawsze przejrzystym. Ha! Ha! :) Odpowiedz Link Zgłoś
tierralatina Re: Zacznijcie pisac prawdę!!! 04.05.06, 16:54 Wyobraz sobie (wiem, ze niektorym sprawia to trudnosc) ze FAZ ma korespondenta w Polsce, ktory dobrze posluguje sie naszym jezykiem... Odpowiedz Link Zgłoś
weteran3 Wcześniej pewnie jak ja czytałeś Tygodnik Mazowsze 04.05.06, 15:56 i tak ci już zostało. Pomyśleć że woziłem jedną paczkę do Stoczni Gdańskiej a drugą wynosiłem do Warszawy w bramie mijając się z Wałęsą i Wachowskim.. Człowiek myślał że coś wygra. A tu benc na twarz. Kto wygrał każdy widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Wcześniej pewnie jak ja czytałeś Tygodnik Maz 04.05.06, 15:59 Ja tez organizowalem strajki.Bylem dumny ze mozna cos zmienic.Zamienilem..... Odpowiedz Link Zgłoś
macmac1001 Oglądam TV Trwam z ciekawości 04.05.06, 16:28 pełna zgoda z poprzednikiem! Tyle usłyszałem negatywnych opinii o TV Trwam, że zacząłem je oglądać z ciekawości. Religijne tematy wyłączam (nuda), a newsy są skrajnie prawicowe i nikt tego nie próbóje ukrywać. Newsy na TV Trwam nie zawsze sa wysokiej jakosci, ale przynaj mniej nikt nie wciska kitu, ze jest 'niezaleznym dziennikarzem' lub 'obiektywnym'. Jest to stacja skrajnie prawicowa i bardzo dobrze. I jakoś nie mam z tym problemu jak niektóre dzienniki i stacje TV. Podobnie nie mam problemu z "Trybuną" albo z "NIE". Odpowiedz Link Zgłoś
ajhbergen Re: Zacznijcie pisac prawdę!!! 04.05.06, 17:11 Swiety Piotr w Starym Testamencie?? Nono.. Odpowiedz Link Zgłoś
pluszak007 Re: "FAZ" krytycznie o Radiu Maryja 04.05.06, 16:12 nie tylko FAZ bo jeszcze czytalem artykul w NYT, o innych nie wspomne. Tam prezentuja to jako karanie za ataki na "ultrakonserwatywna radiostacje popierajace formacje rzadzaca". Naszczescie to juz koniec. Podziwiam polityczna sprawnosc biskupow, udalo im sie zeby i wilk byl systy i owca cala. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Proszę o konkretne przykłady! Nie ma ? 04.05.06, 16:21 Pejsty NYT napisał także artykuł o tym jak Jan Paweł II podczas okupacji produkował cyklon, który stosowano na Żydach. Nie ma większej szmaty na świecie jak NYT. Niemiecka gazeta to tylko odprysk podłości NYT, lub lustro poglądów nowojorskiego koszerniaka jak Der Spiegel. Odpowiedz Link Zgłoś
pluszak007 Re: Proszę o konkretne przykłady! Nie ma ? 05.05.06, 11:43 Przykaldy na co? No skoro w NYT poswieca sie kolumne na radio z Torunia to znaczy ze cos jest nie tak :) Widze ze uwazasz artykuly w gazetach na calym swiecie za globalny spisek przeciwko tej rozglosni to nie wiem co o tobie myslec ... Jak bym ja lubil jakies radio i pisalo by sie o nim w kilku krajach to cieszyl bym sie ze moja ulubiona rozglosnia ma taki duzy zasieg no i darmowa reklame :) hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
79er trzeba bylo przeczytac wczorajszego NY Times'a 04.05.06, 16:21 tam dopiero sie przejezdzaja po ojcu muchomorze sromotniku, a cala scena polska jest okreslona jako narodowo-katolicko-prawicowy skansen, to pierwsz od dluzszego czasu material o Polsce, ktory przywolujac historie ukarania mediow za wypowiedz Kazimiery Szczuki bardzo trafnie charakteryzuje polska absurdalna rzeczywistosc, ale oczywiscie za chwile sie dowmey ze to dlatego tak krytykuja bo dzienikarze to zydzi i homoseksualisci, a gazeta jest fianansowana przez lobby zydowskie Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta8 Re: trzeba bylo przeczytac wczorajszego NY Times' 04.05.06, 16:36 a jak myslisz? Oczywiscie, ze kazdy ciagnie w swoja strone. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 A w którą stronę ciągnie ateista presentation1 04.05.06, 16:42 określający się mianem "patrioty" fan PiS'u i ...TVN -u, krytykujący politykę zagraniczną PiS'u i tak jak komuniści uważający za zdrajcę płk Kuklińskiego ? Łamię sobie nad tym głowę i doprawdy nie wiem - może ty pomożesz. Odpowiedz Link Zgłoś
postka1 Re: "FAZ" krytycznie o Radiu Maryja 04.05.06, 16:32 sluchajcie, a nie mozna by tak po prostu dopuscic do istnienia i dzialania RM, bez calej tej nagonki? Przeciez w dobie politycznej poprawnosci i powszechnej tolerancji, w dobie identycznych rozglosni Zet=RMF=Kolor=Trojka=..., skoro zewszad slysze, jaki to homoseksualizm jest wspanialy i postepowy, a KK jaki zacofany i szkodliwy, moze warto zatrzymac jedna rozglosnie, ktora jest wyraznie inna od wymienionych i wyraza tez inne poglady? Dla wszystkich tolerancja, tylko dla RM nie? To jak to w koncu jest? Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: "FAZ" krytycznie o Radiu Maryja 04.05.06, 16:38 postka1 napisała: > sluchajcie, a nie mozna by tak po prostu dopuscic do istnienia i dzialania RM, > bez calej tej nagonki? Przeciez w dobie politycznej poprawnosci i powszechnej > tolerancji, w dobie identycznych rozglosni Zet=RMF=Kolor=Trojka=..., skoro > zewszad slysze, jaki to homoseksualizm jest wspanialy i postepowy, a KK jaki > zacofany i szkodliwy, moze warto zatrzymac jedna rozglosnie, ktora jest > wyraznie inna od wymienionych i wyraza tez inne poglady? Dla wszystkich > tolerancja, tylko dla RM nie? To jak to w koncu jest? Coś w tym jest, tylko, że sam Watykan ma wątpliwości do dotychczasowej formy tych mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
warszawiak06 Jezus jest Zydem i Krolowa Polski Zydowka 04.05.06, 16:41 Czy wy tego niewiecie ....nawet nakrycia glowy u Papieza i biskupow sa od naszych starszych braci w wieze..Opamietajcie sie z ta nienawiscia w koncu ten na krzyzu do ktorego sie modla miliony ludzi to Zyd Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta8 Re: Jezus jest Zydem i Krolowa Polski Zydowka 04.05.06, 16:52 tak, ale my juz mamy przeszlo 1000 lat swojej wlasnej kultury i tradycji jako czesc Europy i chrzescijanski kraj. Co w tym zlego byc przywiazanym do swojej rodzinnej - narodowej tozsamosci? A Jezus bedac Synem Boga nie jest juz ani zydowski, ani polski - JEST SYNEM BOGA i dlatego moga wyznawac Go wszyscy ludzie. Katolicki to znaczy Powszechny. Odpowiedz Link Zgłoś
warszawiak06 Re: Jezus jest Zydem i Krolowa Polski Zydowka 04.05.06, 16:55 Tak ale czemu taka nienawisc do Zydow skoro Syn Bozy jest Zydem przeciez tego nieda sie zmienic zataic itd Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Zapytaj Kobylańskiego. 04.05.06, 17:02 Założyciela RM. 1. E. Kobylański, fundator RM. "Żydzi się panoszą. Wszędzie wleźli. Do rządu, do Sejmu, do biznesu, a nawet do Episkopatu. Czy pan wie, że jedna trzecia polskich biskupów to Żydzi? Żyd zawsze będzie nienawidził Polaków i innych narodów. Ma to wpisane w swoją religię i parszywe geny. To Wałęsa dopuścił Żydów do władzy. Polacy są teraz we własnym kraju obywatelami drugiej kategorii. Są otumanieni. Tylko nieliczni Polacy są świadomi tego zagrożenia. Edward Moskal, ja i o. Rydzyk staramy się otwierać ludziom oczy. Radio Maryja to ostatnia szansa ratunku dla Polski. Dlatego staram się pomagać, jak mogę. Ale żydowska potęga jest ogromna. Wszędzie się pozaszywali. Szukam też innych przyzwoitych ludzi w polskiej polityce. Na przykład Andrzej Lepper. Gościłem go w Urugwaju już cztery razy. To prosty człowiek, trzeba w niego dużo zainwestować." forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=41089431&a=41102330 Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta8 Re: Jezus jest Zydem i Krolowa Polski Zydowka 04.05.06, 17:03 osobiscie nie widze zadnej nienawisci do Zydow na tym szanownym forum. Trafiaja sie "polakozercy" i trafiaja sie takze "uprzedzeni Polacy", ale nie ma czegos takiego jak zwarta, plemienna nienawisc. Raczej reakcja na arogancje. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Jezus jest Zydem i Krolowa Polski Zydowka 04.05.06, 17:08 To zapraszam do zapoznania się z wpisami interanutów na innych forach - polecam WP, antysemityzm od lat jest tam prezentowany bez żadnej żenady - w tym również w czystej i skondensowanej narodowokatolickiej formie. Odpowiedz Link Zgłoś
jurcio Re: Jezus jest Zydem i Krolowa Polski Zydowka 04.05.06, 17:10 Nie "siedze" na innych portalach. Bywam jednak na tutejszym i widzę jedynie kontrreakcję, nic więcej. Poza tym, ktoś mądry kiedyś powiedział, że najwięksi antysemici, to sami Żydzi, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
jurcio Zastanawia mnie natomiast 04.05.06, 17:12 Zastanawia mnie natomiast, co Michalkiewicz powiedział w swoim felietonie: jeśli rząd polski nie zapłaci ŚKŻ, będzie kompromitowany na arenie międzynarodowej. Czy ostatnie teksty w Der Spigel i FAZ nie są oby tymi prowokacjami? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Zastanawia mnie natomiast 04.05.06, 17:30 Możliwe, przecież mamy wrogów wśród Niemców, Rosjan ( a i sojusznik Bush też nas robi w trąbę ) więc dlaczego nie mielibyśmy mieć ich i wśród Żydów ? Tyle, że kwestia stosunków polsko -żydowskich naprawdę nie jest zagadnieniem którymi powinny się zajmować katolickie media. Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta8 Re: Jezus jest Zydem i Krolowa Polski Zydowka 04.05.06, 17:14 Ja tez zapraszam do przeczytania innych wypowiedzi i paskudne, prymitywne wyzwiska pod adresem "polactwa". brrr Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Jezus jest Zydem i Krolowa Polski Zydowka 04.05.06, 17:17 Też z nimi walczę, ale nie za pomocą wypaczania faktów historycznych, podżegania do nienawiści i propagowania teorii spiskowych - to zamknięte koło. Odpowiedz Link Zgłoś
jurcio Re: Jezus jest Zydem i Krolowa Polski Zydowka 04.05.06, 17:05 Mylisz się człowieku, ludźmi na tym portalu nie kieruje nienawiść do Żydów, jest to jedynie reakcja na niektóre zachowania ze strony pewnych środowisk, niekoniecznie z tą nacją związanych. Osobiścieodbieram to, jako nagonkę Po i temu podonego lewactwa na nasz kraj. To czy jest sie Żydem, czy nie, nie ma znaczenia. Posłuchaj np. Marka Edelmana, albo Krajewskiego z gminy wyznaniowej. Też krytycznie, tak jak my, odnoszą się do ostatniego ataku wymordowania ponad miliona Żydów przez Polaków. Takie "zagrywki" szkodzą rónież Żydom tu mieszkającym. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Jezus jest Zydem i Krolowa Polski Zydowka 04.05.06, 17:12 > Posłuchaj np. Marka Edelmana, albo Krajewskiego z gminy wyznaniowej. Też krytycznie, tak jak my, odnoszą się do ostatniego ataku wymordowania ponad > miliona Żydów przez Polaków. Czy w/w osoby poruszały ten niewątpliwie ciekawy temat w medium związanym z kościołem ? Odpowiedz Link Zgłoś
jurcio Re: Jezus jest Zydem i Krolowa Polski Zydowka 04.05.06, 17:14 Głosno o tym było w bardziej poczytnych mediach. TV trwam oglądam dzięki tej nagonce. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Jezus jest Zydem i Krolowa Polski Zydowka 04.05.06, 17:24 Coraz bardziej sprawdza się teza, że Rydzyk i jego media zdobywają popularność dzięki kontrowersyjnym tematom którymi się zajmują - ja osobiście wolałbym aby zakonnik był znany ze swych zasług dla kościoła i pracy duszpasterskiej. A nie bazujących na sensacji i niskich instynktach audycjach w katolickim medium. Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta8 Re: Jezus jest Zydem i Krolowa Polski Zydowka 04.05.06, 17:38 jako osoba starsza mialam mozliwosc jakis czas temu widziec jak popularnosc i poklask zdobywaly media zwane "liberalnymi" propagujac "nowomody". Szokowali, gorszyli = zdobywali popularnosc. Dzisiaj ludzie chcieli by odetchnac od tego - stad kontrreakcja. Chcieli by odpoczac i znalezc cos bezpiecznego. Wiec szukaja... Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Jezus jest Zydem i Krolowa Polski Zydowka 04.05.06, 17:45 Medium które wypacza nauki Kościoła nawołując do nienawiści nie jest dobrą alternatywą dla liberalnych mediów - wie o tym każdy myślący polski katolik. Stąd tak mała liczba słuchaczy - w większości starszych, zdezorientowanych w obecnej rzeczywistości i przez to łatwych do zmanipulowania. Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta8 Re: Jezus jest Zydem i Krolowa Polski Zydowka 04.05.06, 17:55 Wiec szukaja... Mowimy o procesach spoleczno - kulturowych. One wymagaja czasu. Bardzo dziekuje za mila rozmowe. Teraz juz musze isc. Pozdrawiam :):) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Jezus jest Zydem i Krolowa Polski Zydowka 04.05.06, 17:58 Pozdrawiam i odszukania tej właściwej drogi życzę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Niedlugo wszystkie drogowskazy w IV RP beda 04.05.06, 18:01 pokazywaly tylko jedna droge. Do Torunia. indeed4 napisał: > Pozdrawiam i odszukania tej właściwej drogi życzę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta8 Re: Jezus jest Zydem i Krolowa Polski Zydowka 04.05.06, 21:57 Jestem juz spowrotem i z zalem widze, ze nic indeed4 nie zrozumiales(las). No i klasy nie masz. Zal... indeed4 napisał: > Pozdrawiam i odszukania tej właściwej drogi życzę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Jezus jest Zydem i Krolowa Polski Zydowka 04.05.06, 22:13 indeed ma tylko klawiature swojego komputera; poza tym: Wielkie Nic annamarta8 napisała: > > Jestem juz spowrotem i z zalem widze, ze nic indeed4 nie zrozumiales(las). > No i klasy nie masz. Zal... > > > indeed4 napisał: > > > Pozdrawiam i odszukania tej właściwej drogi życzę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Jezus jest Zydem i Krolowa Polski Zydowka 04.05.06, 23:04 Tak. I dlatego tutaj mój komentarz dla ciebie : . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Szkoda czasu - the end. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Jezus jest Zydem i Krolowa Polski Zydowka 04.05.06, 23:01 annamarta8 napisała: > > Jestem juz spowrotem i z zalem widze, ze nic indeed4 nie zrozumiales(las). > No i klasy nie masz. Zal... > > > To rzeczywiście rzeczowe i meerytoryczne argumenty w dyskusji :-) > > > Pozdrawiam i odszukania tej właściwej drogi życzę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Tolerancja. 04.05.06, 16:58 A co w tym złego będąc przywiązanym do własnych narodowej tradycji szanować inne narody i ich tradycje ? Co jest złego w tolerancji dla INNYCH - wierzeń, kultur i stylów życia ? Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta8 Re: "FAZ" krytycznie o Radiu Maryja 04.05.06, 16:39 absolutnie popieram w imie dobrze pojetej DEMOKRACJI. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Kościół jest instytucją hierarchiczną. 04.05.06, 16:47 A nie demokratyczną - redemptorysta Rydzyk winny jest bezwzględne posłuszeństwo Watykanowi i papieżowi, tak jak każdy z nas określający się mianem rzymskokatolika. Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: "FAZ" krytycznie o Radiu Maryja 04.05.06, 17:27 postka1 napisała: > sluchajcie, a nie mozna by tak po prostu dopuscic do istnienia i dzialania RM, > bez calej tej nagonki? Przeciez w dobie politycznej poprawnosci i powszechnej > tolerancji, w dobie identycznych rozglosni Zet=RMF=Kolor=Trojka=..., skoro > zewszad slysze, jaki to homoseksualizm jest wspanialy i postepowy, a KK jaki > zacofany i szkodliwy, moze warto zatrzymac jedna rozglosnie, ktora jest > wyraznie inna od wymienionych i wyraza tez inne poglady? Dla wszystkich > tolerancja, tylko dla RM nie? To jak to w koncu jest? racja! niech sobie będzie! jak najbardziej! niech sobie ludzie słuchają czego chcą ale ... niech nie będzie świętą krową którego państwo, prawo nie tyka, nie dotyczy... niech będą jawne przychody i rozchody, niech bedzie normalna akredytacja z MENu uczelni Rydzyka i niech przede wszystkim Kościół nie wchrzania się do polityki!(chodzi mi głównie o pomysły typu religia na maturze itp., wychowanie seksualne itp.) nie od dzis wiadomo, że kościół często działa zgodnie z zasadą, że cel uświęca środki... tak samo pan guru Rydzyk niejeden przekręcior pewnie ma na sumieniu... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do terence 04.05.06, 19:26 terence napisał: > postka1 napisała: > > > sluchajcie, a nie mozna by tak po prostu dopuscic do istnienia i dzialani > a RM, > > bez calej tej nagonki? Przeciez w dobie politycznej poprawnosci i powszec > hnej > > tolerancji, w dobie identycznych rozglosni Zet=RMF=Kolor=Trojka=..., skor > o > > zewszad slysze, jaki to homoseksualizm jest wspanialy i postepowy, a KK j > aki > > zacofany i szkodliwy, moze warto zatrzymac jedna rozglosnie, ktora jest > > wyraznie inna od wymienionych i wyraza tez inne poglady? Dla wszystkich > > tolerancja, tylko dla RM nie? To jak to w koncu jest? > > racja! niech sobie będzie! jak najbardziej! niech sobie ludzie słuchają czego > chcą ale ... niech nie będzie świętą krową którego państwo, prawo nie tyka, nie > dotyczy... niech będą jawne przychody i rozchody, niech bedzie normalna > akredytacja z MENu uczelni Rydzyka i niech przede wszystkim Kościół nie > wchrzania się do polityki!(chodzi mi głównie o pomysły typu religia na maturze > itp., wychowanie seksualne itp.) > nie od dzis wiadomo, że kościół często działa zgodnie z zasadą, że cel uświęca > środki... tak samo pan guru Rydzyk niejeden przekręcior pewnie ma na sumieniu.. > . Wciurnosci! - Jakis Ty tolerancyjny! Pewnie u niejakiego Walesy-Bolka studiowales, bo wyraznie piszesz, ze jestes za, a nawet przeciw. Zdrowego pomyslunku i krzty logiki zycze! Odpowiedz Link Zgłoś
aby Re: "FAZ" krytycznie o Radiu Maryja 04.05.06, 16:53 Ten artykuł, a raczej notatka, nie wychodzi poza znane szablony. W swojej ocenie profilu audycji społeczno-politycznych Radia Maryja autor poprzestaje na ocenach, jakich dostarcza mu zwłaszcza, jeśli nie wyłącznie, Gazeta Wyborcza (której mocno naciągana interpretacja wydarzeń jest bezkrytycznie reprodukowana we wcześniejszym artykule "Die verwundbare Stelle des deutschen Papstes" z 13 kwietnia 2006). Odpowiedz Link Zgłoś
macmac1001 Bo Tylko Oto Chodzi 04.05.06, 16:55 bo w tym wszystkim tylko o to chodzi, abyśmy się żarli, abyśmy się kłócili abyśmu SŁONĄ AKCYZĘ PŁĄCILI!!!!!! Nie dajmy sie zwarjować! Łączmy się przeciwko akcyzie! Tani olej z polskiego pola dla każdego! Odpowiedz Link Zgłoś
findzia Dlaczego antysymityzmu Faz nie zarzuci Putinowi 04.05.06, 17:24 Facet sie z tym nie kryje.Bogatych zydowskich oligarchow powyrzucal z kraju i najpotezniejszego z nich trzyma za kratami.Czy to nie antysemityzm?Naclonalista tez jest z krwi i kosci.Jest patriota a kazdy patriota jest rowniez nacjolanista.Nie da rady rodzielic tych dwoch slow.Zydzi siedza w ROsji jak myszy po miotla i nikt z poza Rosji nie odwazy sie uzywac mocnych slow przeciwko Putinowi.Tylko po Polsce i RM skacza jak malpy po drzewie.Uwazaja ,ze Polska i jej obywatele to cymbaly ,ktorym mozna nakazac lub zakazac to co sie Zydom czy innym narodom nie podoba,.I nawet mozna uzywac insynyacji zamiast prawdziwych zarzutow.Tylko z silnym pansywem w swiecie sie licza.Putin to zrozumial i buduje potezna Rosje,dzieki temu moze pokazac srodkowego palca na ewentualne pretensje.Dlatego moim marzeniem, jest silne panstwo polskie.MOze marzeniem tylko pozostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 KGBista i patriota? Jakos Lubianka i uciskanie 04.05.06, 17:44 wlasnego narodu, nie kojarzy mi sie z patriotyzmem. Chociaz teraz rozumiem dlaczego dla Ciebie o.Dyrektor to tez patriota. P.S. Czekam kiedy o.Dyrektor pokaze srodkowego palca. Spodziewam sie, ze zrobi to wtedy gdy prokurator (ewentualnie) zapyta sie go o inwestowanie srodkow ze zbiorki na Stocznie. I oczywiscie doda, ze prokurator to Zyd, na gieldzie stracil kase bo go Zydzi ograbili, a to, ze wogole musi sie tlumaczyc to zydowski spisek i nagonka mediow nalezacych do Zydow. findzia napisała: > Facet sie z tym nie kryje.Bogatych zydowskich oligarchow powyrzucal z kraju i > najpotezniejszego z nich trzyma za kratami.Czy to nie antysemityzm? Naclonalista > > tez jest z krwi i kosci.Jest patriota a kazdy patriota jest rowniez > nacjolanista.Nie da rady rodzielic tych dwoch slow.Zydzi siedza w ROsji jak > myszy po miotla i nikt z poza Rosji nie odwazy sie uzywac mocnych slow > przeciwko Putinowi.Tylko po Polsce i RM skacza jak malpy po drzewie.Uwazaja ,ze > > Polska i jej obywatele to cymbaly ,ktorym mozna nakazac lub zakazac to co sie > Zydom czy innym narodom nie podoba,.I nawet mozna uzywac insynyacji zamiast > prawdziwych zarzutow.Tylko z silnym pansywem w swiecie sie licza.Putin to > zrozumial i buduje potezna Rosje,dzieki temu moze pokazac srodkowego palca na > ewentualne pretensje.Dlatego moim marzeniem, jest silne panstwo polskie.MOze > marzeniem tylko pozostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Do admina. 04.05.06, 17:35 Dlaczego z forum razem ze zgłaszanymi do moderacji wycinane są inne posty ? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Gdzie mój post z godz. 13. 04.05.06, 17:39 "boli ich miejsce po wyrwanym kolcu jadowym" ... i wiele innych - tak fatalnej moderacji jeszcze nigdy na tym forum nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Jakbys nie pil przed 13-ta to teraz nie szukalbys 04.05.06, 17:45 tow z 13-ej. indeed4 napisał: > "boli ich miejsce po wyrwanym kolcu jadowym" ... i wiele innych - tak fatalnej > moderacji jeszcze nigdy na tym forum nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Aha, masz kaca. 04.05.06, 17:53 I stąd taka "dywanowa" moderacja :-))) Trzeba było od razu mówić - przecież bym zrozumiał. Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Ba... kac to malo powiedziane. Dam Ci rade.... 04.05.06, 17:59 Jak grill to grill, a nie piwo. ;-) Jedno wiecej i dokonalbym wplaty na wiadoma Ci rozglosnie - po czym zarzadal zwrotu. indeed4 napisał: > I stąd taka "dywanowa" moderacja :-))) > Trzeba było od razu mówić - przecież bym zrozumiał. Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu Slucham tylko Szwabskiego radia i czytam tylko FAZ 04.05.06, 19:14 DLCZEGO TA GO...NA GAZETA NIE POZWALA SIE WYPOWIEDZIEC LUDZIOM Z RZESZY?! Chu...e nie potrafia spojrzec prawdzie w oczy, tylko strzykaja swoja faszystowska "prawda" i to ma byc gazeta?!!!!!!!!!!!!! Ze szwabskie gazety cytuja, to sie nie ma co dziwic, bo jak jednemu rozumu braknie, to wiadomo leci do swojego sasiada. Albo jak smrod narobi, to zawczasu dookola sie wierci i ryjem wciaga swad, ze niby skads przylecial. A jak chce kogos przy...c to powoluje sie na tych za sciana, ze niby to oni tak mowia. Barachlo tak zawsze robilo, jak chcialo nadac sobie animuszu. To niby nie my tak mowimy, to cala nasza AFRYKANSKA DZUNGLA o tym na tamtamach klepie. No i juz sa zabezpieczeni, ze tylko poetarzaja sa glosem dzungli. Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Nie wiem czy bardziej podziwiac Twoje slownictwo 04.05.06, 19:16 czy pomysl. O. Dyrektor jako "Krol Lew IV" ale tylko z niemieckim dubbingiem? pozlotemu napisał: > DLCZEGO TA GO...NA GAZETA NIE POZWALA SIE WYPOWIEDZIEC LUDZIOM Z RZESZY?! > Chu...e nie potrafia spojrzec prawdzie w oczy, tylko strzykaja swoja > faszystowska "prawda" i to ma byc gazeta?!!!!!!!!!!!!! > Ze szwabskie gazety cytuja, to sie nie ma co dziwic, bo jak jednemu rozumu > braknie, to wiadomo leci do swojego sasiada. Albo jak smrod narobi, to zawczasu > > dookola sie wierci i ryjem wciaga swad, ze niby skads przylecial. A jak chce > kogos przy...c to powoluje sie na tych za sciana, ze niby to oni tak mowia. > Barachlo tak zawsze robilo, jak chcialo nadac sobie animuszu. To niby nie my > tak mowimy, to cala nasza AFRYKANSKA DZUNGLA o tym na tamtamach klepie. No i > juz sa zabezpieczeni, ze tylko poetarzaja sa glosem dzungli. Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar.sotomski he he!! nawet swoich agentów jak indeed4 rżną !! 04.05.06, 18:04 to juz jest w tradycji komuszej rozwalać sie nawzajem :)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Rznac to moge Ciebie. Mam kaca i jestem 04.05.06, 18:07 kosmopolita, ale nie mam na imie Waldemar, wiec i tak wychodze na + waldemar.sotomski napisał: > to juz jest w tradycji komuszej > rozwalać sie nawzajem :)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 A niech sie spije. Byle nie mszalnym winem. 04.05.06, 18:30 Jak tak mu sie rzady PiS podobaja to niech ich wspiera akcyza (za mszalne sie nie placi). No i Sotomski - Sodomski.... faktycznie ktos moglby to opacznie zrozumiec i zamiast nastepnego dnia leczyc kaca, leczylby hemoroidy. indeed4 napisał: > Z radości. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: A niech sie spije. Byle nie mszalnym winem. 04.05.06, 18:37 Ani zamszowym :-) - Proszę księdza te buty to zamszowe ? - Nie za własne. Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Bez przesady. Z kartonu nie bedzie przeciez pil. 04.05.06, 18:39 Pelna kultura! indeed4 napisał: > Ani zamszowym :-) > > - Proszę księdza te buty to zamszowe ? > - Nie za własne. Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Nie kabluj aby na Ciebie nie kablowano. 04.05.06, 17:45 indeed4 napisał: > Dlaczego z forum razem ze zgłaszanymi do moderacji wycinane są inne posty ? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Znikają posty n/t. 04.05.06, 17:57 A zostają radiomaryjnego klona - spamiarza. Każdy by się wkurzył. Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Bardzo dobrze, ze zostaja. Jak Ciebie (lub mnie) 04.05.06, 18:00 o. Dyrektor poda do sadu za obraze uczuc, to zawsze mozna sie zapytac dlaczego sumienie go rusza jak czyta posty o swoim radio, a wykazuje sie zupelnym brakiem reakcji na posty sluchaczy. indeed4 napisał: > A zostają radiomaryjnego klona - spamiarza. > Każdy by się wkurzył. Odpowiedz Link Zgłoś
l005 "FAZ" to na pewno czesc starego "ukladu".. 04.05.06, 17:52 ..i sily ktore chce wykoleic formowanie sie IV RP. Cala nadzieja w Jaroslawie i Lechu Kaczynskich, Przewodniczacym Lepperze i Ojcu Rydzyku ktorzy dadza nalezyty odpor knowaniom tych rewizjonistow i pogrobowcow paktu Ribentrop- Molotow. Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Dzieki Bogu za przenikliwosc i zdolnosc (ba..... 04.05.06, 17:57 geniusz wrecz) Jarka. Mniejszym umyslom by to umknelo, ale on TRWA na posterunku. Maz opatrznosciowy IV RP. No moze nie maz (zony nie ma - tylko kota), ale jakby nie patrzec Wielki Czlowiek (OK - moze nie "wielki" bo to tez zle sie kojarzy), ale opatrznosc (zza okularow o. Dyrektora) naprawde laskawym okiem na niego patrzy. l005 napisał: > ..i sily ktore chce wykoleic formowanie sie IV RP. Cala nadzieja w Jaroslawie i > > Lechu Kaczynskich, Przewodniczacym Lepperze i Ojcu Rydzyku ktorzy dadza > nalezyty odpor knowaniom tych rewizjonistow i pogrobowcow paktu Ribentrop- > Molotow. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Niesamowite: kat i ofiara lacza sie we wspolnej 04.05.06, 17:56 napasci na nowego, wspolnego wroga. Nigdy by mi nie przyszlo do glowy, ze dzieci polskich i radzieckich Zydow (redaktorzy GW) polacza sie we wspolnym ataku na RM, ktore prezentuje opcje propolska, a nie kosmopolityczna opcje "politycznej poprawnosci"; a teraz okazuje sie, ze "medialny cud" stal sie faktem: GW "zaprzagla" do koalicji zwalczajacych prawdziwie polskie (nie polskojezyczne) media Spiegel, FAZ, i wiele innych pism. Bardzo ciekawy alians - wymierzony w Polske i polskosc - potomkow ofiar i katow; nic tylko "pogratulowac" macherom z GW; listek figowy opadl; juz nie czym przykryc wstydu Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 No kolejny spisek przeciez. To jest tak jasne, ze 04.05.06, 18:05 az oczywiste. Co do cudu.... cudem jest to ze jeszcze oddychasz. Przeciez o. Dyrektor nie nadaje 24/7 na antenie - "wdech", "wydech", "wdech".... silesius.monachijski1 napisał: > napasci na nowego, wspolnego wroga. > > Nigdy by mi nie przyszlo do glowy, ze dzieci polskich i radzieckich Zydow > (redaktorzy GW) polacza sie we wspolnym ataku na RM, ktore prezentuje opcje > propolska, a nie kosmopolityczna opcje "politycznej poprawnosci"; a teraz > okazuje sie, ze "medialny cud" stal sie faktem: GW "zaprzagla" do koalicji > zwalczajacych prawdziwie polskie (nie polskojezyczne) media Spiegel, FAZ, i > wiele innych pism. Bardzo ciekawy alians - wymierzony w Polske i polskosc - > potomkow ofiar i katow; nic tylko "pogratulowac" macherom z GW; listek figowy > opadl; juz nie czym przykryc wstydu Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar.sotomski Michnik Szczuje Zagranicą !!!!!!!!!!!!!!!! 04.05.06, 18:13 Andrzej.Wilczak napisał: > GWno angażuje do opluwania Ojca Rydzyka > coraz to nowe postfaszystowskie brukowce > z krajow ościennych (ideologiczni bracia !) > perfidnie naglaśniając zmyślony antysemityzm > jedynej 100 proc. polskiej rozgłośni. to istna inwazja postfaszystowskich brukowców ! na wezwanie michnika i esbecji !! nie dość, że wykupili 70 proc. mediów w Polsce za sprawą złodziejskiej postkomuny to jeszcze opluwają Polskę z zagranicy ! Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 No wlasnie!!! Zamiast przemianowac na media 04.05.06, 18:18 spoleczne i za darmo oddac o. Dyrektorowi (przeciez juz pokazal jak on takimi mediami jak Kurier potrafi zarzadzac) to osmielili sie sprzedac, i to za kase jakiej o. Dyrektor nie mial (bo na gieldzie stracil)! Ale to mozna jeszcze naprawic, trzeba tylko (w tej kolejnosci): 1. Koalicje wiekszosciowa powolac. 2. Winnych wyznaczyc. 3. Komisje powolac. 4. Wyznaczonych winnych skazac. 5. Media wykupic (z budzetu). 6. I je przekazac (spolecznie - wiadomo komu). waldemar.sotomski napisał: > Andrzej.Wilczak napisał: > > > GWno angażuje do opluwania Ojca Rydzyka > > coraz to nowe postfaszystowskie brukowce > > z krajow ościennych (ideologiczni bracia !) > > perfidnie naglaśniając zmyślony antysemityzm > > jedynej 100 proc. polskiej rozgłośni. > > to istna inwazja postfaszystowskich brukowców ! > na wezwanie michnika i esbecji !! > > nie dość, że wykupili 70 proc. mediów w Polsce > za sprawą złodziejskiej postkomuny > to jeszcze opluwają Polskę z zagranicy ! Odpowiedz Link Zgłoś
ue-esbol-zoofil Zajadły Michnik Szczuje Postfaszyzmem !!!!!!!!!! 04.05.06, 18:58 waldemar.sotomski napisał: > Andrzej.Wilczak napisał: > > > GWno angażuje do opluwania Ojca Rydzyka > > coraz to nowe postfaszystowskie brukowce > > z krajow ościennych (ideologiczni bracia !) > > perfidnie naglaśniając zmyślony antysemityzm > > jedynej 100 proc. polskiej rozgłośni. > > to istna inwazja postfaszystowskich brukowców ! > na wezwanie michnika i esbecji !! > > nie dość, że wykupili 70 proc. mediów w Polsce > za sprawą złodziejskiej postkomuny > to jeszcze opluwają Polskę z zagranicy ! michnik oszalał z nienawiści choroba rzuciła sie na umysł :( Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Sugerujesz, ze Michnik ma umysl. Polecam abys i 04.05.06, 19:04 takowy nabyl. Wtedy bedzie dyskusja jak rowny z rownym. ue-esbol-zoofil napisał: > michnik oszalał z nienawiści > choroba rzuciła sie na umysł :( Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Polacy i Radio Maryja. 04.05.06, 18:18 89 % uważa że media katolickie nie powinny się angażować w politykę, 70 % jest przeciwko obecności w Radiu Maryja polityków PiS. www.pbsdga.pl/x.php?x=359/Radio-Maryja.html Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Polacy i Radio Maryja. 04.05.06, 20:27 prawie 100 % przyznaje, ze uwaza, ze GW jest medium "niepolskim" i nie reprezentuje interesow poslkich (silesius zadal osbie trud, i przepytal 128 osob - o raznych orientacjach politycznych) indeed4 napisał: > 89 % uważa że media katolickie nie powinny się angażować w politykę, > 70 % jest przeciwko obecności w Radiu Maryja polityków PiS. > > > www.pbsdga.pl/x.php?x=359/Radio-Maryja.html Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Zakon redemptorystów założył Włoch 04.05.06, 21:46 A nie PRAWDZIWY POLAK - sprawdź :-) I co znowu ma GW do sondażu ? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Zakon redemptorystów założył Włoch 04.05.06, 22:11 to kazdy katolik wie; i co chciales przez to powiedziec? polska prowincja Redemporystow to polscy ksieza, obywatele tego panstwa, z takimi prawami do swobodnej wypowiedzi, jak Ty i ja i inni; chcesz im usta zakneblowac, jak tego pragnal michnik? cenzure wprowadzic? byles czlonkie pzpr.u? albo - jeszcze gorzej - ubekiem? mow sobie, co chcesz; oni tez maja swoje prawa, jako obywatele RP indeed4 napisał: > A nie PRAWDZIWY POLAK - sprawdź :-) > I co znowu ma GW do sondażu ? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Zakon redemptorystów założył Włoch 05.05.06, 00:17 A jak się nazywał ów Włoch, o silesiusie ? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Niesamowite: kat i ofiara lacza sie we wspoln 04.05.06, 19:32 silesius.monachijski1 napisał: > napasci na nowego, wspolnego wroga. > > Nigdy by mi nie przyszlo do glowy, ze dzieci polskich i radzieckich Zydow > (redaktorzy GW) polacza sie we wspolnym ataku na RM, ktore prezentuje opcje > propolska, a nie kosmopolityczna opcje "politycznej poprawnosci"; a teraz > okazuje sie, ze "medialny cud" stal sie faktem: GW "zaprzagla" do koalicji > zwalczajacych prawdziwie polskie (nie polskojezyczne) media Spiegel, FAZ, i > wiele innych pism. Bardzo ciekawy alians - wymierzony w Polske i polskosc - > potomkow ofiar i katow; nic tylko "pogratulowac" macherom z GW; listek figowy > opadl; juz nie czym przykryc wstydu Ot, co mamona jest w stanie zrobic!!! Rozumy ludzie traca i zachowuja sie jak bestie. Nie pozostawili zadnego miejsca na zasady moralne i zwykla ludzka przyzwoitosc. Obys zyl w "ciekawych czasach", biedny czlowieku! Beznadzieja ogarnia czlowieka gdy patrzy na tego rodzaju frymarczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 c.d tematu: ciekawe linki z Naszego Dziennika 04.05.06, 20:36 www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20060415&id=my14.txt. www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20060415&id=my13.txt. www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20060415&id=my12.txt. To taki maly "podrecznik", objasniajacy - w logiczny i zrozumialy sposob, skad sie biora antypolskie kampanie i napasci w polskich mediach (powiazanie dziennikarzy ze sluzbami) oraz w mediach zachodnich (GW i inne "wplywowe" media "polskie" dostarczaja materialu do nagonek - vide stwierdzenie redaktora Spiegla, ktory RM nie slucha, a opiera sie jedynie na materialach GW), jak tez szkicujace sytuacje na polskim rynku medialnym; "pecunia non olet"? naprawde, panie Michnik? i o to walczyl pan w KOR-ze? nie wstyd? choc troche? silesius.monachijski1 napisał: > napasci na nowego, wspolnego wroga. > > Nigdy by mi nie przyszlo do glowy, ze dzieci polskich i radzieckich Zydow > (redaktorzy GW) polacza sie we wspolnym ataku na RM, ktore prezentuje opcje > propolska, a nie kosmopolityczna opcje "politycznej poprawnosci"; a teraz > okazuje sie, ze "medialny cud" stal sie faktem: GW "zaprzagla" do koalicji > zwalczajacych prawdziwie polskie (nie polskojezyczne) media Spiegel, FAZ, i > wiele innych pism. Bardzo ciekawy alians - wymierzony w Polske i polskosc - > potomkow ofiar i katow; nic tylko "pogratulowac" macherom z GW; listek figowy > opadl; juz nie czym przykryc wstydu Odpowiedz Link Zgłoś
krytyka.org FAZ prawde ci powie? 04.05.06, 18:18 Jakkolwiek komentarz w FAZ brzmi dosc jednostronnie (chcialbym przypomniec, ze program radia nie sklada sie jedynie z audycji antysemicko-narodowo-rzadowych, sa tam rozniesz msze, modlitwy i programy religijne...), nie mozna odmowic mu pewnej dozy prawdy. Prawdy, ktorej czasami boja sie zauwazyc ludzie w Polsce. Propaganda serwowana przez RM w programach publicystycznych jest szkodliwa na wielu poziomach: sieje niechec do innosci, podwaza dorobek IIIRP, podwaza wiarygodnosc rzadu na arenie miedzynarodowej. Cos trzeba z tym zrobic, ale nie wierze, ze rada programowa czy usuniecie ojca Rydzyka daloby cokolwiek. Potrzebna jest klasa polityczna, ktora stalaby sie przeciwwaga dla ideologii RM. Tej niestety w Polsce brak. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: FAZ prawde ci powie? 04.05.06, 18:21 nie palam miloscia do polskiej prawicy, ale powiem: FAZ to tuba klamcow spingera i jego bandy Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Zmien "FAZ" na "ND" i "Springera" na "o. Dyrektora 04.05.06, 18:25 " - i czy bedzie jakakolwiek roznica w Twojej opinii? jankowski1960 napisał: > nie palam miloscia do polskiej prawicy, ale powiem: FAZ to tuba klamcow > spingera i jego bandy Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Toruński skorpion bez kolca jadowego. 04.05.06, 18:59 Nareszcie. Przewodniczącym rady programowej został ks. prof. Wacław Depo, który sam bywał gościem "Rozmów niedokończonych". Wczoraj skrytykował polityczne zaangażowanie RM. - Przyjmowanie jednej opcji politycznej i uderzanie w drugą jest niewłaściwe. Polityka musi się zawsze kojarzyć z troską o dobro wspólne - mówił w rozmowie z KAI. serwisy.gazeta.pl/kraj/1,63546,3321662.html Zakonnicy przedstawili zaktualizowany statut radia (zwlekali z tym od ponad czterech lat), Episkopat zawarł także umowę z prowincją redemptorystów. - Jest w niej zdanie, że RM nie wiąże się z żadnym ugrupowaniem politycznym - ujawnił abp Sławoj Leszek Głódź, przewodniczący Zespołu. Dzięki umowie powstała Rada Programowa Radia Maryja, która będzie mieć wpływ na głoszone w radiu treści i nadzorować najbardziej kontrowersyjne audycje, np. "Rozmowy niedokończone". Zdecyduje też, kto będzie te rozmowy prowadził. serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3321734.html Jak na początek - wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Dokladnie tak. Nie bedzie Niemiec lapal mnie za 04.05.06, 19:59 moja polska "sprawe". Nie z nami te zagrania Brunner. Najpierw lapiesz za sprawe, a pozniej za korytarz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
polonski Re: to zaczyna byc frapujace.. 05.05.06, 01:16 Po takim garncu plwocin, chyba zaczne sluchac Radyja Maryja. Czy ktos moze podac jak ich namierzyc. Obecnie siedze w Papua N.G. . Siedze na plazy i patrze na ... lokalna dziewczyne ..ale ma mala k..a dlugie wielkie czarne stopy ale dlaczego biale pod spodem. Hmm.. Odpowiedz Link Zgłoś