yann17 09.06.06, 18:37 większość ofiar stanowiły dzieci, bawiące się na plaży No comment serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,3406948.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
i-love-2-bike Re: Izraelski atak na palestyńskie plaże 09.06.06, 18:39 yann17 napisał: > większość ofiar stanowiły dzieci, bawiące się na plaży > > No comment > > serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,3406948.html no to nasi forumowi patioci maja dobry dzien. chyba nawet podpisow nie beda zbierali do swej ksiegi zyczen i zazalen. dobre metody eliminowania bezbronnych potencjalnych terrorystow,wyprobowane. Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Izraelski atak na palestyńskie plaże 09.06.06, 18:55 Fatalny blad. Takie bledy nie powinny miec miejsca... Odpowiedz Link Zgłoś
br311 Terroryzm nalezy likwidowac w zarodku 09.06.06, 19:04 Towarzysz Stalin uczyl ze nalezy likwidowac nie tylko wrogow ale tez potencjalnych wrogow, prawie-wrogow, jeszcze-nie-wrogow, oraz przyjaciol zeby dac przyklad potencjalnym-jeszcze-nie-zdrajcom. Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Terroryzm nalezy likwidowac w zarodku 09.06.06, 19:06 Widze ze przyswoiles sobie nauki tow. Stalina Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir Re: Terroryzm nalezy likwidowac w zarodku 11.06.06, 00:25 z_daleka napisał: "Widze ze przyswoiles sobie nauki tow. Stalina" NIe wiem czy BR311 przyswoil sobie nauki Stalina. BR tylko informuje nas o podstawach ideologicznych wypadkow na wspomnianej plazy. Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio44 Re: Izraelski atak na palestyńskie plaże 10.06.06, 14:51 z_daleka napisał: > Fatalny blad. Takie bledy nie powinny miec miejsca... Mnie też to osłabiło. Odpowiedz Link Zgłoś
jennifer5 Re: Izraelski atak na palestyńskie plaże 10.06.06, 22:47 z_daleka napisał: > Fatalny blad. Takie bledy nie powinny miec miejsca... --- Mordowanie dzieci na plazy nazywasz bledem??? I tylko tyle masz do powiedzenia? Przepros Zydzie, przepros i pros o wybaczenie w imeniu twoich. A jak nie przepraszasz to nie sadze zebys widzial ten blad tam gdzie powinneines go widziec. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki brawo izrael- trzeba walczyć z terroryzmem 09.06.06, 19:01 a w sumie łatwiej zabić dziecko niż terrorystę który z tego dziecka wyrośnie Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: brawo izrael- trzeba walczyć z terroryzmem 09.06.06, 19:06 aaki napisała: > a w sumie łatwiej zabić dziecko niż terrorystę który z tego dziecka wyrośnie tez tak mysle. milo,ze przepraszaja,to niezwykle dla nich. szkoda,ze przeprosiny nie wroca czyjegos zycia,a raczej napedza kogos do tego by jeszcze bardziej nienawidziec tych,ktorzy bez powodu odbieraja zycie bezbronnych. The Israel Defense Forces apologized for the incident, saying it "regretted the strike on innocents." Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: brawo izrael- trzeba walczyć z terroryzmem 09.06.06, 19:11 tez uwazam, ze szkoda...jednak nie wprowadzalbym tu elementu nienawisci...to raszej bezdusznosc machiny wojennej...Nikt o zdrowych zmyslach nie strzelalby do dzieci na plazy z dzial okretu wojennego. To fatalny blad i przypuszczam, ze ktos za to odpowie. Poki co calkowicie wstrzymano dzialania marynarki w tym rejonie... Odpowiedz Link Zgłoś
br311 Re: brawo izrael- trzeba walczyć z terroryzmem 09.06.06, 19:17 Nikt o zdrowych zmyslach? Moze i tak - "An Israeli army officer who repeatedly shot a 13-year-old Palestinian girl in Gaza dismissed a warning from another soldier that she was a child by saying he would have killed her even if she was three years old. " www.ifamericansknew.org/cur_sit/child-killed.html z_daleka napisał: > tez uwazam, ze szkoda...jednak nie wprowadzalbym tu elementu nienawisci...to > raszej bezdusznosc machiny wojennej...Nikt o zdrowych zmyslach nie strzelalby d > o > dzieci na plazy z dzial okretu wojennego. To fatalny blad i przypuszczam, ze > ktos za to odpowie. Poki co calkowicie wstrzymano dzialania marynarki w tym > rejonie... Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: brawo izrael- trzeba walczyć z terroryzmem 09.06.06, 19:18 no nie wątpię,że bedzie sledztwo. zawsze bywało w takich przypadkach hahahaha izrael to przeciez państwo demokratyczne,a nie jakieś tam islamskie bezhołowie Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio44 Re: brawo izrael- trzeba walczyć z terroryzmem 10.06.06, 14:53 aaki napisała: > no nie wątpię,że bedzie sledztwo. > zawsze bywało w takich przypadkach hahahaha > izrael to przeciez państwo demokratyczne,a nie jakieś tam islamskie bezhołowie Masz całkowitą rację. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: brawo izrael- trzeba walczyć z terroryzmem 09.06.06, 19:18 z_daleka napisał: > tez uwazam, ze szkoda...jednak nie wprowadzalbym tu elementu nienawisci...to > raszej bezdusznosc machiny wojennej...Nikt o zdrowych zmyslach nie strzelalby d > o > dzieci na plazy z dzial okretu wojennego. To fatalny blad i przypuszczam, ze > ktos za to odpowie. Poki co calkowicie wstrzymano dzialania marynarki w tym > rejonie... no wiesz ladnie to powiedziane,ale wyobraz sobie was lezacych na plazy i okret palestynski strzelajacy w wasze dzieci. nie wiem czy zadowolibys sie tylko przeprosinami,mysle,ze wrzask bylby na caly swiat,odwet w 5 minut i retrybucje trwalyby przez wiele lat. troche sporo tych bledow macie na swym koncie,aby je przyjac jako blahostke i ruszyc do przodu. statystyki nie klamia,niestety a kazda smierc jest finalna,a nienawisc do tych,ktorzy ja sieja na cale zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: brawo izrael- trzeba walczyć z terroryzmem 09.06.06, 19:22 coz...zgadzam sie z toba... Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: brawo izrael- trzeba walczyć z terroryzmem 09.06.06, 19:32 z_daleka napisał: > coz...zgadzam sie z toba... a ja zgadzam sie z panem Bergiem,bo w jego podejsciu jest cos co pozwala mi wierzyc w ludzi i humanitaryzm. jesli wszyscy bedziemy podniecac sie aktami brutalizmu,upajac sie smiercia i dzielic ludzi na kategorie,myslac,ze jak teraz jestemy silni to wszystko mozemy bezkarnie robic,to niestety taki swiat bedzie prowadzil do zaglady istnien ludzkich.nigdy jeszcze w przeszlosci nawet najwieksza potega nie trwala wiecznie,ale wszelkie akty brutalnosci zostaly bezlitosnie przez historie ocenione. ja chyle czola przed panem Bergiem i faktem,ze nawet w obliczu tak wielkiej osobistej tragedii umial zachowac sie godnie i "ludzko",podziwiam go dlatego,ze sama nie wiem czy umialabym nosic jego buty,ale takich ludzi nasz swiat sklocony i podzielony do granic wytrzymalosci potrzebuje. BERG: Of course. When Nick was killed, I felt that I had nothing left to lose. I'm a pacifist, so I wasn't going out murdering people. But I am Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: brawo izrael- trzeba walczyć z terroryzmem 09.06.06, 19:39 Choc to juz nieco inny temat, ja nie chyle czola przed panem Bergiem, i nie chcialbym, ani nie potrafilbym "nosic jego butow"...Po prostu uwazam ze nawet przebaczenie ma swoje granice... Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: brawo izrael- trzeba walczyć z terroryzmem 09.06.06, 19:50 z_daleka napisał: > Choc to juz nieco inny temat, ja nie chyle czola przed panem Bergiem, i nie > chcialbym, ani nie potrafilbym "nosic jego butow"...Po prostu uwazam ze nawet > przebaczenie ma swoje granice... czyli podazajac tokiem twoich mysli rodzice,rodzenstwo czy bliscy ludzi zabitych przez ktorakolwiek strone maja twoje blogoslawientwo,by zabic tych,ktorzy im krzywde uczynili. czyli ty rozumiesz tych,ktorzy rozrywaja sie przy waszych ludziach,skoro wasi wojacy zabili ich bliskich. czyli beldny krag,nienawisc napedza nienawisc i NIGDY to sie nie skonczy,dopoki ostani czlowiek zabity niewinnie przez ktorakolwiek ze stron bedzie pomszczony.czyli na zasadzie,ze nkit nikomu nigdy nie wybacza,bo wybaczenie ma swoje granice. Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: brawo izrael- trzeba walczyć z terroryzmem 09.06.06, 20:00 nie powiedzialem zabic, powiedzialem wybaczyc... Zarkawi zostal zabity w zaplanowenej akcji wojskowej i nie mam najnniejszej watpliwosci, ze mu sie to nalezalo... Rodziny i bliscy ludzi , ktorzy zgineli na plazy, z cala pewnoscia nigdy izraelczykom tego nie wybacza, a przynajmniej niektorzy z nich beda szukali okazji do zemsty...szczerze mowiac z czysto ludzkiego punktu widzenia, wcale im sie nie bede dziwil....nawet jesli przyjme zalozenie, ze byl to fatalny blad bezdusznej machiny...nieprawidlowe rozpoznanie, niesluszna decyzja czy blad w namierzeniu celu.... Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: brawo izrael- trzeba walczyć z terroryzmem 09.06.06, 20:17 z_daleka napisał: > nie powiedzialem zabic, powiedzialem wybaczyc... Zarkawi zostal zabity w > zaplanowenej akcji wojskowej i nie mam najnniejszej watpliwosci, ze mu sie to > nalezalo... Rodziny i bliscy ludzi , ktorzy zgineli na plazy, z cala pewnoscia > nigdy izraelczykom tego nie wybacza, a przynajmniej niektorzy z nich beda > szukali okazji do zemsty...szczerze mowiac z czysto ludzkiego punktu widzenia, > wcale im sie nie bede dziwil....nawet jesli przyjme zalozenie, ze byl to fataln > y > blad bezdusznej machiny...nieprawidlowe rozpoznanie, niesluszna decyzja czy bla > d > w namierzeniu celu.... skoro zarkawiemu sie nalezalo zabicie za jego zbrodnie,to czy szaronowi nalezalo sie to samo? jesli nie dziwisz sie,ze za taki a nie inny brutalny sposob pozabawienia zycia ktos inny robi to samo w stosunku do was,to znaczy rozumiesz tych,ktorzy postepuja jak zarkawi. w koncu amerykanscy zolnierze z pelna premedytacja zabijali cywilow,czyli irakczycy maja prawo i powinni byc zrozumiani za to,ze potepuja tak samo jak my.gdzie i czym to sie konczy--NIGDY i NIGDZIE. Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: brawo izrael- trzeba walczyć z terroryzmem 09.06.06, 21:06 dosyc niezrecznie sie czuje przyparty do muru konkretnymi i oczywistymi faktami... ty zas wykorzystujesz te sytuacje i probujesz wyeksponoweac swoj humanitaryzm ponad polityke...tymczasem zupelnie nie zauwazylem abys wypowiadala sie w obronie najwyzszych wartosci gdy np. bojownicy allacha w bezceremonialny sposob morduja z zimna krwia setkimi swoich pobratymcow w Iraku(np) nie ogladajac sie na czas i miejsce... szkola, komisariat, meczet. Czy tam nie siega twoj humanitaryzm? Odpowiedz Link Zgłoś
porterhouse [...] 09.06.06, 21:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
yann17 Re: trzeba walczyć z imbecylami 09.06.06, 22:08 porterhouse napisał: > ta baba to czerwona faszystka, nie spodziewaj sie od niej wielkich odczuc > humanitarnych dla niewinnych cywili - po czlonku Al-Kaidy to oczywiscie lezke > uroni. ---------------- a co na to twój psychiatra ???? Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: brawo izrael- trzeba walczyć z terroryzmem 09.06.06, 21:55 z_daleka napisał: > dosyc niezrecznie sie czuje przyparty do muru konkretnymi i oczywistymi > faktami... ty zas wykorzystujesz te sytuacje i probujesz wyeksponoweac swoj > humanitaryzm ponad polityke...tymczasem zupelnie nie zauwazylem abys wypowiadal > a > sie w obronie najwyzszych wartosci gdy np. bojownicy allacha w bezceremonialny > sposob morduja z zimna krwia setkimi swoich pobratymcow w Iraku(np) nie > ogladajac sie na czas i miejsce... szkola, komisariat, meczet. Czy tam nie sieg > a > twoj humanitaryzm? dlaczego niezrecznie sie czujesz,a w zwiazku z tym natychmiast odwracasz swoje zdanie tak,aby zmienic temat i potepic moje poglady. ja mam stale takie samo zdanie. moja sympatia jest zawsze po stonie slabszych i atakowanych. zauwaz,ze krytykuje wojne,bo w nia nie wierze,krytykuje najezdzcow bo oni sa powodem problemow na swiecie i jak wspomnialam wojna nigdy niczego nie zmienia,tylko tworzy i kreuje nowe konflikty i nienawiscie na wieki. ty widzisz usprawiedliwienie w zabiciu tego czy owego czlowieka,ktory zabijal bliznich,ale nie z twego klanu,ja widze problem w polityce przemocy i brutalizowania innych,bo w koncu czym rozni sie morderstwo szarona,od morderstwa zarkawiego,od morderstwa amerykanskich marines i zolnierzy etc.-dla mnie niczym i kazdy siebie usprawiedliwia tak samo,dlatego ja szanuje poglady pana Berga,ktory do mnie przemawia swoimi wyzszosciami humanizmu nad brutalnoscia i zabijaniem w imie swoich idealow. ps.czy sadzisz,ze czlowiek,ktory zabil drugiego czlowieka bedzie kiedykolwiek normalny? Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: brawo izrael- trzeba walczyć z terroryzmem 09.06.06, 23:49 alez niczego nie odwracalem...widze tez gdzie ulokowane tez sa twoje sympatie...zreszta nie ukrywasz ich...moje pytanie bylo zupelnie inne... Sugerujesz, ze brzydzisz sie polityka a jedyne co cie trapi to czlowiek i jego nieszczescie... Pytalem wiec i pytam ponownie , czy bol i cierpienie muzulmanow w Iraku ginacych jak muchy z rak innych muzulmanow jest bolem mniejszym i cierpieniem mniej dokuczliwym? Zdecyduj sie ... Odpowiedz Link Zgłoś
ben_shaprut Izraelscy bandyci. Zapłaciłeś za swoją ziemię? 10.06.06, 00:25 Ukradłeś ją! Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: brawo izrael- trzeba walczyć z terroryzmem 10.06.06, 00:38 z_daleka napisał: > alez niczego nie odwracalem...widze tez gdzie ulokowane tez sa twoje > sympatie...zreszta nie ukrywasz ich...moje pytanie bylo zupelnie inne... > Sugerujesz, ze brzydzisz sie polityka a jedyne co cie trapi to czlowiek i jego > nieszczescie... Pytalem wiec i pytam ponownie , czy bol i cierpienie muzulmanow > w Iraku ginacych jak muchy z rak innych muzulmanow jest bolem mniejszym i > cierpieniem mniej dokuczliwym? Zdecyduj sie ... alez odwracasz,co chwile sens moich wypowiedzi,tylko po to aby wyciagnac deklaracji do podpisania listy.ja tego nie zrobie,bo wytlumaczylam ci wystarczajaco jasno dla kogo czuje sympatie i dlaczego,podobnie zrobil to pan Berg. jeszcze raz ja brzydze sie wojna i polityka,ktora wojne popiera i politykami,ktorzy maja ubabrane we krwi rece. wojna i polityka gwaltow i przemocy nigdy niczego nie rozwiazaly,ty zdajesz sie tego nie widziec,ja to widze i to chyba najwieksza roznica zdan miedzy nami. jeszcze raz podkreslam,ze morderstwa szarona niczym nie rozna sie od morderst zarkawiego,od morderstw naszych zolnierzy czy dziczy w jakimkolwiek innym panstwie. ty chcesz to nazwac inaczej dla mnie okreslenia sa niewazne,wazne sa czyny. Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio44 Re: brawo izrael- trzeba walczyć z terroryzmem 10.06.06, 14:57 i-love-2-bike napisała: ale wyobraz sobie was lezacych na plazy i okret > palestynski strzelajacy w wasze dzieci. Wiem, że to co powiem jest nie na temat i pełne cynizmu, ale jak wyobraziłem sobie okręt palestyński to mało nie pękłem ze śmiechu. Taki okręt wszedłby na mieliznę natychmiast po wyjściu z portu, a jeśli nawet nie, to palestyńscy artylerzyści nigdy by w plażę nie trafili. Odpowiedz Link Zgłoś
ben_shaprut A jaki jest twój okret? Celtycki? Ta sama klasa 10.06.06, 16:38 rewindykacji... Odpowiedz Link Zgłoś
h_industry Re: Izraelski atak na palestyńskie plaże 09.06.06, 19:02 yann17 napisał: > większość ofiar stanowiły dzieci, bawiące się na plaży > > No comment > > Zalogo okretow musialy sie poczuc sprowokowane. Moze ktores z dzieci wymachiwako lopatka lub grabkami a wszyscy wiedza ze to masowi mordercy juz w wieku pieciu lat. Na pewno nie dostalo sie niewinnym. Nawet jak jeszcze dzisiaj nimi nie byli to na pewno wyrosliby na terrorystow. Zreszta, Dana66 to potrafi lepiej wytlumaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
arap1 Re Krwawa jatka..wina nauczyciela palestynskiego 09.06.06, 20:25 uczyl dziecaki jak bezbiecznie budowac bombki... Odpowiedz Link Zgłoś
yann17 Re: 09.06.06, 21:56 Ty arap lepiej zobacz, jak się "rozwija" dyskusja na wątkach, które sam zakładasz - buhahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Izraelski atak na palestyńskie plaże 09.06.06, 22:52 W GW czytamy: "Wyjaśniają one, że otworzono ogień w kierunku terenów, z których palestyński ruch oporu zwykle ostrzeliwuje z rakiet Al Kasam izraelskie miejscowości przygraniczne." Mniemam, że kiedy rakiety spadaja na izraelskie miasteczka to ofiar w ludziach nigdy nie wywołują. Zapewne zamieniaja sie w baloniki z rozweselajacym gazem tuż przed uderzeniem. W ten sposób izraelskiej młodzież i dzieciom poprawiaja humor. Przeraża mnie wasz infantylizm i jednostronność ocen. Odpowiedz Link Zgłoś
yann17 Re: Izraelski atak na palestyńskie plaże 09.06.06, 22:57 jeżeli przypadkowością ostrzału obciążasz obydwie strony, to kierując się twą logiką przy takiej dysproporcji sił Izrael powinien walnąć nuka na Gazę i sprawa byłaby załatwiona i usprawiedliwiona. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Izraelski atak na palestyńskie plaże 09.06.06, 23:33 Nikogo nie obciążam. Izrael prowadzi walke z palestyńskimi terrorystami oko za oko. jedni strzelają rakiety w wioski a drudzy odstrzeliwuja. To trwa od lat. Ofiary po obu stronach. Zauważ, że charakter potyczek jest ograniczony. Twój wywód jest pozbawiony logiki. Jesli Izrael dysponuje taką siłą, że może to dlaczego nie dokona. Z prostej przyczyny. Sprawa nie byłaby załatwiona i ty to dobrze wiesz ale kochasz odreagowywać własne uprzedzenia. Może uszło twoejej uwadze, ale po stronie palestyńskiej nikt nie jest gotowy do rozmów pokojowych. Hamasowi na tym nie zależy a Abbas nie ma siły. Izrael jednostronnie, bez zadnych negocjacji wycofał sie ze Strefy Gazy, nie okupuje. Strzela bo jest ostrzeliwany. Rosja słusznie zauważyła, że ostrzał plaży był odwetem za wcześniejszy atak palestyńczyków. Pretense Rosji dotyczą proporcjonalności a nie ostrzału. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Izraelski atak na palestyńskie plaże 09.06.06, 23:14 felusiak1 napisała: > W GW czytamy: "Wyjaśniają one, że otworzono ogień w kierunku terenów, z których > palestyński ruch oporu zwykle ostrzeliwuje z rakiet Al Kasam izraelskie > miejscowości przygraniczne." > Mniemam, że kiedy rakiety spadaja na izraelskie miasteczka to ofiar w ludziach > nigdy nie wywołują. Zapewne zamieniaja sie w baloniki z rozweselajacym gazem tu > ż > przed uderzeniem. W ten sposób izraelskiej młodzież i dzieciom poprawiaja humor > . > > Przeraża mnie wasz infantylizm i jednostronność ocen. > hm biorac pod uwage fakt,ze dla ciebie trupy pewnej nacji sa niewazne mozna wnioskowac,ze po co wogole sie babrac w dyplomacje na swiecie. nalezy kazdego kto mieszka w miejcu,gdzie sa konflikty unicestwic,bo w koncu nigdy nie wiadomo kto jest kto,a kto felusiak,czyli zielone swiatlo dla zabicia wszystkiego co sie rusza,w tym ciebie i twojej familii. wtedy bedziemy mogli zakladac kolonie marsjan za murem tylko,bo wiadomo jak go otworzysz to swiat moze cie polknac. czy ty czasem nie czytasz na dobranoc "mein kampf"? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Izraelski atak na palestyńskie plaże 09.06.06, 23:38 to ty zauważasz ofiary jedynie po jednej stronie konfliktu. Rzecz jasna zawsze winni sa ci z pejsami w zupie. Przecież to urodzeni oprawcy, zionce żądne palestyńskiej krwi. Idź ty na drzewo ze swoimi wywodami. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Izraelski atak na palestyńskie plaże 09.06.06, 23:46 felusiak1 napisała: > to ty zauważasz ofiary jedynie po jednej stronie konfliktu. > Rzecz jasna zawsze winni sa ci z pejsami w zupie. > Przecież to urodzeni oprawcy, zionce żądne palestyńskiej krwi. > > Idź ty na drzewo ze swoimi wywodami. mowisz o sobie oczywiscie,pomijajac te pejsy,swieta prawda,wiadomo ty sie sprawiedliwie litujesz nad kazdym vide twoj wspanialy wpis na gorze. kazdy inny nie wybrany jest malo wazny,no a pisywanie o nich to popieranie terrorystow. co innego jak nasi kogos rozwala,albo ci pejsowi,to znaczy Bog im tak kazal,a Bog to busio lub ktokolwiek rzadzi pejsatymi.spocznij felusiak i zacznij w koncu to swietowanie,naciesz sie widokiem rozwalonych podludzi,pewnie cie to wprowadzi w trans. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 przez 5 lat intifady chalupniczo wyprodukowane 10.06.06, 16:28 kassamy zabily 5-ciu Zydow. Odpowiedz Link Zgłoś
rattler Re: Izraelski atak na palestyńskie plaże 10.06.06, 14:49 Felusiak sugerujesz 'wypadek przy pracy' , chcialbym ci przypomniec ze nie zyjemy w czasach 4 pancernych i psa , gdzie skacowany Gustlik pociaga za spust. Zyjemy w XXI wieku , w dobie decyzji sztabowej , GPS-u , Dronow , komputerow i elektronicznej przesylce info z namiarami z jednego kompa do drugiego tak ze nie ma nawet mowy o pomylce czy sabotazu bo praktycznie wydajacy rozkaz ostrzalu w jednostce koordynujacej akcje pociaga za spust . O ile GPS podaje namiary z dokladnoscia do kilkunastu metrow to namiary z Drona sa w centymetrach . Od kiedy technologia pozwala nam na likwidacje ruchomego obiektu ostrzalem z drugiego ruchomego z odleglosci kilku mil , nie ma mowy o 'wypadku przy pracy' takim jak ten gdzie obiekt nie zmienia pozycji. To byla na zimno skalkulowana zbrodnia na cywilach w celu odwetu i zastraszenia ludnosci za ostrzal ich obiektow przez Palestynczykow. Problem w tym ze z jednej strony mamy amatorszczyzne z produkowana w garazach zlomem , a z drugiej uzbrojony po zeby w najnowsza bron rezim ktory prowokuje i nie szuka kompromisu narazie ------------------------------------------- W GW czytamy: "Wyjaśniają one, że otworzono ogień w kierunku terenów, z których palestyński ruch oporu zwykle ostrzeliwuje z rakiet Al Kasam izraelskie miejscowości przygraniczne." Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Izraelski atak na palestyńskie plaże 10.06.06, 16:37 ale dymisz ratler. kazdego dnia hamasowcy strzelaja rakietami w izrael to izrael strzela w hamasowcow. amatorszczyzna zabija wielu ludzi, vide IED w Iraku. Naprawde ciekaw jestem twojej reakcji gdyby podobne zajscie mialo miejsce w innym punkcie na Ziemi. No moze przesadzilem, nie jestem ciekaw, ja to wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
yann17 Re: Izraelski atak na palestyńskie plaże 10.06.06, 17:03 w zasadzie przyznałes rację ratllerowi, a to oznacza że strzelali świadomie , wiedząc, że na plaży są cywile ( dzieci !!! ) Odpowiedz Link Zgłoś
rattler Re: Izraelski atak na palestyńskie plaże 10.06.06, 22:33 Felusiak , do rzeczy , ty imputujesz ze byl to 'wypadek przy pracy' ja twierdze ze jest to bzdura i uzasadniam dlaczego . Twoja ciekawosc co ja sadze gdyby podobne zajscie , bla , bla , bla , nie ma nic wspolnego z tematem na ktory zabrales glos i probujesz nadac ton dyskusji . Powtarzam ci jeszcze raz , ten co wydal rozkaz wiedzial co robi , ba , widzial na ekranie kto z uczestnikow pikniku zapomnial wyczyscic paznokcie , kto dlubie w nosie , a po opadnieciu kurzu po eksplozji , przygladal sie kto umiera ... Don't sell me your crap and get to the point . narazie ------------------------------------------- Naprawde ciekaw jestem twojej reakcji gdyby podobne zajscie mialo miejsce w innym punkcie na Ziemi. No moze przesadzilem, nie jestem ciekaw, ja to wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Izraelski atak na palestyńskie plaże 11.06.06, 16:21 Niczego nie imputuję, ratler. To raczej ty to robisz w jednym, wiadomym celu. Odpowiedz Link Zgłoś
jennifer5 Przeraża jednostronność ocen 10.06.06, 22:54 felusiak1 napisała: > W GW czytamy: "Wyjaśniają one, że otworzono ogień w kierunku terenów, z których palestyński ruch oporu zwykle ostrzeliwuje z rakiet Al Kasam izraelskie > miejscowości przygraniczne." --- Dodatkowo tez czytamy tam: "Jednostki Marynarki Wojennej Izraela... trzykrotnie ostrzelały plaże... na których znajdowały się w piątek, w dniu świątecznym dla muzułmanów, setki osób." musial to byc piatek, dzien swiateczny i tlumy na plazy...??? -------------------------------------------------------------------------------- f... napisała: Przeraża mnie wasz infantylizm i jednostronność ocen. Odpowiedz Link Zgłoś
explicit [...] 09.06.06, 23:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Izraelski atak na palestyńskie plaże 10.06.06, 22:49 nu, nu..... widac, ze nawet czytelnicy tego idiotycznego haaretz madrzeja... Odpowiedz Link Zgłoś
br311 Re: Izraelski atak na palestyńskie plaże 10.06.06, 23:03 Hahahahahaha Ci dzielni genialni piloci IDF-u w slniacych amerykanskich F-16 ci dzielni czolgisci w pieknych Ambramhsach, waleczne wojsko z nowiutkimi M-16. Mam swoje zdanie na temat odwagi i walecznosci zydowskiego wojska. Bohaterstwo - walnac amerykanska bomba z wysokosci paru tysiecy metrow w nieuzbrojonego faceta albo rozjechac czolgami demonstrantow z kamieniami. Mam nadzieje ze kiedys sojusz Zydowsko-Amerykanski zostanie zerwany i wtedy IDF bedzie mogl naprawde pokazac na co go stac. Oj bedzie sie na wami kurzylo... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Izraelski atak na palestyńskie plaże 10.06.06, 23:07 nu, w 48 jak nas twoje pupilki zatakowaly, to nie bylo ani F16, ani Abrahamsy, ani merkawy israelskie.... lepsze niz abrahamsy... i kurzylo sie to prawda, ale za arabami. tak ze usiadz sobie w fotelu przed tv i czekaj cierpliwie, zamiast pisac tu glupoty.... Odpowiedz Link Zgłoś
br311 Re: Izraelski atak na palestyńskie plaże 10.06.06, 23:22 Czy myslisz ze ma to jakis zwiazek z tym, ze to polska armia wyszkolila zolnierzy ktorzy walczyli dla Izraela w '48? Po prostu moim zdaniem podniecanie sie tym ze wasze F-16 wygrywa z jednym nieuzbrojonym facetem ktory niczego sie nie spodziewa jest smieszne. Inna sprawa ze nasze dzielne wojsko tez szkoli sie w walce z afganskimi/irackimi pastuchami przy pomocy amerykankiego sprzetu. W XXI wojny toczy sie glownie z cywilami. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Izraelski atak na palestyńskie plaże 10.06.06, 23:30 mysle ze nie ma. gdzie polska armia a gdzie israelska..... jeszcze sie duzo nauczyc musicie... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Izraelski atak na palestyńskie plaże 10.06.06, 23:32 p.s. bron jaka otrzymujemy od usa jest u nas lekko zmieniania i przystosowana do naszych potrzeb i warunkow. tak bylo zawsze. a w 48 to jeszcze nawet zorganizowanej armii nie bylo, bo zaatakowali nas w pare godzin zaledwie po ogloszeniu powstania panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
yann17 Re: Izraelski atak na palestyńskie plaże 11.06.06, 00:16 dana33 napisała: > p.s. bron jaka otrzymujemy od usa jest u nas lekko zmieniania i przystosowana > do naszych potrzeb i warunkow. tak bylo zawsze. > a w 48 to jeszcze nawet zorganizowanej armii nie bylo, bo zaatakowali nas w > pare godzin zaledwie po ogloszeniu powstania panstwa. ------------------------------------------ lekko zmieniana i przystosowywana.......na potrzeby odbiorców np. w Chinach Odpowiedz Link Zgłoś
br311 Re: Izraelski atak na palestyńskie plaże 10.06.06, 23:50 Wasza armia w Izraelu a nasza armia w Afganistanie i w Iraku toczy wasze wojny. Jezeli czegos powinnismy sie od was nauczyc to wlasnie tego :) dana33 napisała: > mysle ze nie ma. gdzie polska armia a gdzie israelska..... jeszcze sie duzo > nauczyc musicie... Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Miny... i dzieci... 13.06.06, 12:51 No wlasnie... Jaki norjmalny ojciec wzialby swoje dzieci na zaminowana plaze... NA Nzgorzach Golan, nawet jezeli nei widze min, NIGDY W ZYCIU nie zoczylabym z wyznaczonej sciezki, widzac, ze teren jest zaminowany i oztrzegawcze tabliczki... Trzeba byc skonczonym matolem, albo nienawidziec swoje dzieci, aby sie tego dopuscic... No, a ze meczennikami szybko zostana - inna sprawa. Bo swiat im bedzie wspolczul rzekomego okrucienstwa izraelczykow. www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3262198,00.html Odpowiedz Link Zgłoś