Gość: antysowieticus IP: *.dip.t-dialin.net 27.01.03, 20:57 Putin nie osmieszaj sie palancie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: U Re: Rosja za przedłużeniem misji inspektorów ONZ IP: *.dial.van1.sprint-canada.net 27.01.03, 21:18 I ty tez. Odpowiedz Link Zgłoś
terra0 Re: Rosja za przedłużeniem misji inspektorów ONZ 27.01.03, 22:42 Witaj, Anty, napisałeś kilka postów, w tym jeden do mnie, odpowiem tutaj, bo... jak na razie mniej ludzi... Przede wszystkim na Twój post 17:40. Nigdy nie stwierdzałem, że polacy nic nie wiedzą o Rosjanach; tak samo widzę, że sporo książek przeczytałeś (jak i wiele innyc Polaków) o Rosji. Chyba wiesz, co to jest interpretacja? Kiedy czytasz jaką kolwiek książku i traktujesz ją jak chcesz. Właśnie tak mi się wydaje wygląda sprawa z tym otrzymywaniem informacji o Rosji. Jeżeli ktokolwiek apriori jest nastawiony przeciwko Rosji, znajdzie nawet w Pismie Świętym argumenty przeciwko nią. Wiesz, kiedy przeczytałem tamten post (do mnie) chciałem coś napisać na te tematy, które poruszyłeś tam - bo widoczna była logika. Można było z Tobą albo zgadzać się albo nie - ale w każdym razie prowadzić jakąś dyskusję. Ale przeczytałem pozostałe Twoje posty (w tym ten, na który piszę odpowiedź) - po-prostu ręcę opadły. Mi się wydaję, rzeczywiście, jak pisałeś kiedyś, że masz dosyć radykalną opinie, ale to powinna być jakaś rzeczywiście opinia - nie wyzwiska, próba "wypuszczenia paru" etc. Anty, nie rozumiem, jaka cel pisania na forum? Jeżeli chcesz otrzymać wsparcie tych kto Ciebie wspiera (popatrz, jakie towarzystwo Ty masz), to cel taką już osiągnąłeś. Bo jeżeli cały czas takie rzeczy pojawiają się > nikt Rosji nie ruszy...tego potwora > jedyne co daje to "dobre" rady (Rosja), ktore mozna sobie do dupy wlozyc! > Putin nie osmieszaj sie palancie! ... przecież, ktoś Tobie raz odpisze, ale później po-prostu "wpakuję" Ciebie w jakąś szufladkę, że nie ma co z Toba rozmawiać i na tym dyskusją skończy się. Będziesz mógł dyskutować tylko z tymi, które w stanie tylko przeklinać Rosję. Zobacz inne forumy, gdzie dyskutuje o problemach żydów... Będzie ten samy pozióm. Napiszę coś jeszcze - jeżeli znasz rosyjskij j. zobacz na rosyjskie forumy. Bardzo trudno znaleźć taki temat, jak "Polska". Wiesz dlaczego? Bo sporo ludzi już przekonano w Rosji, żę Polacy tylko i są zdolni jak życzyć Rosji wiele nieszczęść i nie ma o czym z nimi rozmawiać... Przepraszam za ostry list, ale wiesz, po-prostu chciałem odpowiedzieć tak jak Tobie odpowiada sporo tych, którzy "nie zgadzają się" z Tobą - może rzeczywiście tego i chciałeś,.... ale nie będę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czeczen Re: Rosja za przedłużeniem misji inspektorów ONZ IP: ncroes* / *.kabel.telenet.be 28.01.03, 01:37 Tak Igor prawie wszystkie Polacy zle interpretuja Rosjanow. Co Polacy sa tacy durni ze nie moga interpretowac ksiazki ktore czytaja.Jeszli tak to wychodzi ze cala Polska jest durna. Igor ty w swoich postah chcesz udowodnic ze sciana to nie sciana a tylko sie tak wydaje.Igor jeszlibym pokazal na dlugopis i powiedzialbym ze to oluwek czy bys mi uwierzyl? Jeszli ja powiem ze kot to nie kot a pies nie przeksztalci sie przeciez w psa.Najgorsze jest kiedy nazywaja cukierke gownem ,agowno cukierkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RUSKI W czom delo, Igoriok? IP: *.54.209.69.tisdip.tiscali.de 28.01.03, 21:42 Czy jest Ci warto "dyskutowac" z tym pridurkiem, Igor?? Jeszcze sie nie domyslales, z kim tu masz "dyskusje"? Ten "czuwyrlo" widzi sens swego zycia w tym, aby wypisywac czegos o Rosji. Nic innego!! Takich nalezy po prostu ignorowac, czego i Ciebie zycze. Priwet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antysowieticus Re: W czom delo, Igoriok? IP: *.dip.t-dialin.net 28.01.03, 22:43 co do sensu mojego zycia to masz naprawde male pojecie...i przestan kopac pode mna dolki bo zaczne byc nieprzyjemny! Odpowiedz Link Zgłoś
terra0 Re: W czom delo, Igoriok? 29.01.03, 00:06 Privet, Ruski, chyba teraz odpowiem tylko na Twój list. Piszesz, że trzeba "takich ignorować", ale widzę, (tak przeglądnąłem Twoje posty), Ty też nie ignorujesz.. Piszę tą odpowiedź już po tym, jak masz odpowiedź od Antysowieticusa. Tak zresztą i pomyślałem, że cos takiego będzie (zresztą jak widzisz odpowiedź a. dosuć spokojna - mogła byc o wiele mocniejsza). Kiedyś już na forum powiedziałem o mój stosunek do A. Pewnie czytałeś. Jak na razie to nie zmieniło się. Wiesz - nie stawię za cele "nawracać" ani Antysowieticusa ani Czeczena; nie dąże tak samo, żeby w jakimś swoim postie ktoś z nich powiedział, że całkiem zmienił poglądy. Ale cieszę się z tego, że z jednym i z drugim możemy całkiem spokojnie rozmawiać. Tak mi się wydaję, że zanim ludzie nie potrafią między sobą normalnie rozmawiać (mimo wszelkich rozbierzności w poglądach). Może jestem naiwny, może trzeba rzeczywiście działać wdł zasady "homo homini lupus est" (lupus to jest wilk), ale mimo wszystkiego, nie chcę zakładać z samego początku, że ktoś jest "pridurkiem". Z chęcią i z Tobą podyskutuję, tylko jedna prośba (już jednemu autorowi to napisałem), jeżeli coś będziesz miał co do moich relacji z Antysowieticusem czy z kimkolwiek innym, pisz lepiej na adres na początku mojego postu. Chyba to nie jest temat na forum. I z chęcią odpowiem.... (lepiej tak samo osobiście) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antysowieticus Re: W czom delo, Igoriok? IP: *.dip.t-dialin.net 29.01.03, 01:01 Ruski pewnie sie obrazil za to, ze nazwalem U debilem bo od tego czasu na mnie syczy. Ale to nie bylo do Ruskiego tylko do U! Jak widzisz Ruski ja nie jestem przeciw Rosjanom ale przeciw ludziom o skrajnie lewicowych pogladach-homo sowieticus to haslo z czasow komunistycznych i nie odnosil sie tylko do Rosjan ale do komunistow-a ja jestem antykomunista! stad moja nazwa. Odpowiedz Link Zgłoś
terra0 Re: Rosja za przedłużeniem misji inspektorów ONZ 27.01.03, 22:46 Teraz na ten temat: ośmiesza się czy nie Putin - nie będę sądził, ale widziałem, jak podczas pobytu Putina w Polsce TVP2 transmitowała na żywo (jak Papieża?), widziałem jak zachowywał się i tak samo widziałem, jak kombatanci na początku wrogo nastawione do niego składali mu życzenia.. Oby każdemu z nas tak nauczyć się ośmieszać się... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antysowieticus Re: Rosja za przedłużeniem misji inspektorów ONZ IP: *.dip.t-dialin.net 28.01.03, 00:57 masz racje Igor! moje posty sa zbyt emocjonalne i przesiakniete wrogoscia. Czemu tak jest? Aby wyladowac swoja zlosc i bezsile! Wiem, ze nic nie zmienie! I piszac w ten sposob pewnie zraze do siebie wiecej osob niz przekonam. Moze to moja niedojrzalosc-cos tam wiem, cos przeczytalem ale jeszcze nie nabralem do tego dystansu...albo jeszcze duzo za malo wiem. Co do Rosji to jestem nia zafascynowany i dlatego tak o niej czytam i pisze. Chcialbym ja zrozumiec...ale dzieki, ze nie zraziles sie do mnie i dzieki za rzeczowa krytyke-ja lubie sluchac ludzi, ktorzy powiedza cos co mi da do myslenia a twoj post dzis dal mi do myslenia- przemysle! i moze sie poprawie...na krotko...moze na dluzej. Czesc pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
terra0 Re: Rosja za przedłużeniem misji inspektorów ONZ 28.01.03, 15:18 Witaj, Anty, bardzo się cieszę, że napisałeś ten post, nie obraziłes się na wczorajsz mój list - bo, przyznać się, gdy czytałem róźne wczorajsze posty nie był dla mnie najłątwiejszy dzień, pojawiały się wątpiwości, czy ma sens w ogóle cokolwiek pisać, jeżeli to wszystko kończy się jakimiś wzajemnymi przeklęciami. Tym bardziej, że ten mój nastrój przyszedł po tym, jak czytałem sporo twoich postów, z którymi całkiem zgadzałem się (mimo, oczywiście róźnic w poglądach).Chcę teraz jeszcze napisac dwa posty do Polaka i Czeczena, już nie będę poruszał tych samych tematów - jeżeli będziesz miał chęć zobacz, co tam napiszę- ciekaw jestem Twojej opinii. A co do emocjonalności - kiedyś napisałeś, ża warto mieć dystans do tego co dzieję się (i chyba co piszę się), bo można przezywać, można przeklinać, tylko jeżeli jest rzeczywiście chęć zmienienia - liczą się tylko argumenty (i chyba styl)... Przecież możemy (nie tylko z Tobą) "normalnie" rozmawiać, mając odmienne poglądy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czeczen Re: Rosja za przedłużeniem misji inspektorów ONZ IP: ncroes* / *.kabel.telenet.be 28.01.03, 01:21 Igor co bys nie mowil ten wasz prezydent jest diablem.Nie lubie go,jest bardzo zly i igoistyczny czlowiek.Ja obiecnie mieszkam w Belgii i niedawne Putin tu przyjechal.On tu opowiadal takie rzeczy.On chce nam zepsuc zycie i zeby zaden czeczen nie mial sie gdzie schronic w tym swiecie.Wszendzie on chce zepsuc nasz wizerunek.On chce zeby zadne panstwo nie przyjmowalo czeczenskich uchodzcow bo sa bandyci.Igor twoj prezydent w danej chwili walczy osobiscie ze mna i z wszystkimi innymi czeczenskimi uchodzcami, bo chce nam zniszczyc przyszlosc.Czuje sie bardzo zle kiedy widze jego morde w telywizorze czy w gazetach.Mam na niego elergije.Te czeczenscy uchodzcy ktorzy tu dostaja negatyw sa automatycznie oddawane wladze Rosyjskiej.I powiem ci ze nic nie wiadomo o zadnym czeczencu ktorego Belgijski rzad przekazal Rosyjskiej wladzy.Jak jutro dostane negatyw i bede deportowany z Belgii to zostane oddany prosto w rece Rosyjskiej wladzy i nikt o mnie tez nic nie uslyszy.Nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antysowieticus Re: Rosja za przedłużeniem misji inspektorów ONZ IP: *.dip.t-dialin.net 28.01.03, 15:04 Czeczen ja Ciebie rozumiem! Ja tez nie lubie prezydenta Rosji- obecnego i poprzedniego-czytalem ostatnio wiecej o Jelcynie i przyczynach tej wojny...wyglada na to, ze Rosja sama te wojne prowokuje...aby na przyklad ktos mogl wygrac wybory...dlatego zabija sie Czeczenow ale i wlasnych obywateli mieszkajacych w Groznym. Gdyby Czeczenia lezala bardziej na zachod pewnie swiat by sie nia bardziej zajal a tak to uznano ja za sprawe wewnetrzna Rosji-a co sie tam dzieje wiadomo dzieki licznym odwaznym dziennikarzom,ktorym udalo sie tam przedrzec. Igor postaram sie trzymac poziom ale mojego zdania nie zmienie-bo jestem swiecie przekonany o slusznosci tego co czytam i slysze z ust ludzi, ktorzy tam byli i na wlasne oczy widzieli...i pewnie nie da sie tego tak latwo zapomnac... Odpowiedz Link Zgłoś
terra0 Re: Rosja za przedłużeniem misji inspektorów ONZ 28.01.03, 15:33 Witaj, Czeczenie, szczerze powiem, po tym Twoim liscie, nie jest tak łatwo cokolwiek powiedzieć. Na pewno nie będę w czymkolwiek w tej odpowiedzi Ciebie przekonywał. Wiesz, nie mam takiego doświadczenia, jak Ty i nie chiałbym, oczywiście mieć. Ale mogę to wyobrazić i zrozumieć Ciebie, tak samo to wszystko, o czym piszesz i dlaczego to piszesz. Wiesz, bardzo chciałbym, żeby nikt nie był zmuszony do wyjazdu ze swojej Ojczyzny, mieszkał tam, gdzie chce mieszkać. Jednak po-prostu życzył by Tobie, jeżeli takie Twoje (i rozumiem rodziny) postanowienie, otrzymać "pozytywa" w Belgii i nie być zmuszony wracać tam gdzie (obecnie) nie możesz wrócić. Ale jeszcze raz powiadam, byłoby fajnie, gdyby nikt nie miałby takich doświadczeń. Jeżeli o wysiłkach w tej dziedzinie Putina - mam nadzieję, że to nie jest chęć zniszczenia uchodzców. Wiesz, po tych wszystkich konfliktach, wybuchach etc u wielu rosjan chodzi po głowie taka myśl, że im więcej czeczenów wyjedzie, tym spokojniejsze będzie życie w Rosji. Myśle, że i Putin (zresztą nie tylko przez władzę Państw ale bezpośrednio apelując i do chcętnych do wyjazdu) ma na myśli mimo wszystkiego inne rozwiazanie, przy którym nie bedzie tych "zesłańców", a przy którym można próbować normalizować życie - tutaj, "na miejscu". Ale jeszcze raz, Tobie osobiści, życzę z całego serca powodzenia w Belgii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czeczen Re: Rosja za przedłużeniem misji inspektorów ONZ IP: ncroes* / *.kabel.telenet.be 28.01.03, 21:24 W kazdym razie Putinowi nie udaje sie normalizowac zycie na miejscu.Niech normalizuje zycie w czeczenii nie mam nic przeciwko ,ale nie chce zeby psol mi zycie tutaj bo u mnie w domu jest wojna i mam prawo na status uchodzca.Ale niestety Putin mowi ze w czeczenii juz nie ma wojny i porzadek.Dobrze ze nikt nie wierzy.I dziekuje cie Igor za zrozumienie.I nie myszl ze jestem przeciwko Rosjan,jestem tylko przeciwko waszej wladzy.W islamie zakazuje sie nienawidziec jakich kolwiek ludzi tylko dlatego ze naleza do dannego narodu.Oczywiscie Rosjanie w historii mieli duzo zbrodni i bledow ale to samo bylo i w innych panstwach po prostu w Rosji to jeszcie nie przeszlo.Jestem gotowy zapomniec wszystko co robil Rosyjski rzad wczesniej(w calej swojej historii)przeciwko czeczenom,ale jedyny warunek to zeby Rosja zmienila swoja polityke i zachowanie ktore maja w swiecie i przeciwko czeczenii.Kazde panstwo robi bledy to jest oczywiste.Ale cywilizowany swiat odchodzi ot kolonizacji.Nawet nie jestem tak zly na rzad Rosyjski za to ze on nie daje nam niezaleznosc,tylko za to ze celowo zabiwaja naszych cywili.Tylko dla tego.Ale jak mowilem przeciwko zwyklym Rosjanom nic nie mam.Ale jedno prawda,ze w calej naszej historii macie rzad ktory chce nas bodbic.Jedna Rosyjska kobieta powiedziala: ´To nie znaczy ze w Rosji nie ma madrych ludzi, ich po prostu nie dopuszczaja do wladzy.Chyba ona trafila.Zawsze jest tak ze dobre,uczciwe i madre ludzie nie pchaja sie do wladzy,bo itak nie przetrwaja,bo nie umieja czynic tego co potrzeba w brudnej polityce.Na to miast pragna wladzy i pchaja sie tam ludzie niesprawiedliwe i ktorych glownym celem jest wlasna korzysc niz swego panstwa i narodu. Trzymaj sie Igor i zycze zebys nie mial takiego doswiadczenia co ja mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kan Pomysla IP: *.bc.hsia.telus.net 28.01.03, 08:00 A ja mam pomysla (jak Kiepski). Otwieramy wszystkie granice swiata dla armi amerykanskiej, przyjmujemy ich wladze jako apsolutna, zostajemy ich podwaladnymi, przyjmujemy ich konstytucje, obywatelstwo, prawo, pieniadz itp. A, co Wy na to teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Rosja za przedłużeniem misji inspektorów ONZ IP: *.lubin.dialog.net.pl 28.01.03, 21:44 Putin z pewnością się nie ośmiesza, a wręcz przeciwnie. Generalnie Rosjanie mają dzięki USA wiele okazji, żeby wykazać się sprytem (czy może raczej cwaniactwem). Są tu pewne analogie z poczynaniami Wielkiej Trójki. A szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś