aaki 03.09.06, 18:08 www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3299073,00.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krystian71 Re: buahahahahahaha 03.09.06, 19:00 no to teraz wiemy skoad u naszych milusinskich taka nieznajomosc wydarzen i ciagle oskarzanie o klamstwa.Zostali wierni Olmertowi i jego propagandzie do konca. Calkiem inaczej niz wiekszosc ich wspolobywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
blazare Re: buahahahahahaha 03.09.06, 19:27 A kto jeszcze wierzy polskim politykom? Nehemiasz Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: buahahahahahaha 03.09.06, 19:45 to nie w tym rzecz.Politykom z natury sie nie wierzy. Gorzej jak polityk opanowuje sily sbrojne i staje sie glownodowodzacym. Jeszcze gorzej jak sie zadnym wlasnym mediom nie wierzy, nawet tym informacyjnym. A najgorzej jak sie wierzy wrogom wlasnego panstwa. W Polsce z tym jest roznie,ale malo jest takich glupkow ,ktorzy czytajac krytyke niemieckiej czy ruskiej prasy nie wiedza,ze to powod do radosci. Polityka zagraniczna i gospodarcza z reguly jest antagonistyczna ,to co dobre dla jednego nie musi byc dobre dla sasiada. Krytyka sasiada oznacza,ze twoj wlasny polityk ma na uwadze interes przede wszystkim wlasnego kraju i nalezy mu sie pochwala Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: buahahahahahaha 03.09.06, 19:48 rzeczywiscie buhahahha,skoro trzeba do tego miec doktorat,aby podwazyc sukces ich propagandy,skoro jest ona powierzana ludziom pokroju ,mmentalnosci,inteligencji i kulturze dany,lesia,felka,krasuli czy arapa:)) rzeczywiscie ten prof powinien dostac nobla,moze zreszta sie zalapie:) A new study, however, buy Dr. Uri Lebel of the Ben Gurion Institute, Beer Sheva University, has found that another problem requires urgent treatment: Israeli PR. Odpowiedz Link Zgłoś
yann17 Re: Ale jaja 03.09.06, 19:39 ciekawe co teraz nam zaserwuje Dana ????? PS: nasi politycy w takich razach gadają, że firma przeprowadzająca badania jest na usługach partii je zlecającej. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Ale jaja 03.09.06, 21:18 ciesze sie, ze jestescie zainteresowani moja odpowiedzia, znaczy sie, ze jednak uwaznie czytacie moja propagande. nu, ale juz od dluzszego czasu nie mam ochoty na dlugie dyskusje z wami, zglupieliscie juz do reszty, propagande terrorystyczna to uprawiacie wy, a ja z przyjemnoscia czytam, no i wasze prowokacje, a raczej proby nieudolne, naprawde nie robia na mnie zadnego wrazenia. dochtorek oprocz glupich smiechow niczym tutaj nie blyszczy, nu, moze kolekcja swoich zdjec, ale to wszystko na co go stac, a ty yannie razem z idiotka wiadomo skad i tym niby katolikiem z tymi jego niby chrzescijanskimi wartosciami doprowadzacie najwyzej do litosciwego usmieszku. natomiast interesuja mnie miny czytelnikow tego forum, ktorzy nie biora czynnego udzialu w tych idiotyzmie, natomiast czytaja i wyrabiaja sobie zdanie o polsce i polakach. wg waszych wpisow. tak trzymac, holotka, trzeba ostatecznie wykazac sie prawdziwym, polskim patriotyzmem i dbac o imie ojczyzny.... Odpowiedz Link Zgłoś
aaki a ty danus komu bardziej wierzysz? 03.09.06, 22:48 hasrallahowi czy ehudowi? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: a ty danus komu bardziej wierzysz? 03.09.06, 22:59 nu, aki, to tez twoj pieski interes, komu ja wierze. ty lepiej pomysl nad przywodcami twojego kraju, zanim zaczniesz myslec o przywodcach mojego kraju. tobie w kazdym razie juz dawno przestalam wierzyc. tak ze jak widzisz, czlowiek nie powinien wierzyc nikomu, bo sie potem okazuje, ze wierzyl naiwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who danus komu bardziej wierzy 04.09.06, 06:04 pamietam ze dana33 na pewno sledzila b. uwaznie przemowienia wroga, i miala uwagi na temat tego czy wyglada ladnie, czy nie. niestety nie pamietam z jej postow nic wiecej bo przelatywalem wzrokiem troche za szybko, za co bardzo przepraszam. nie mialem okazji sluchac gwiazdora medialnego (h.n.), ale za to czytywalem dla rozrywki doniesienia rzecznikow idfu. i przypominalem sobie tekst, ktory widzialem niedawno na sieci: przemowienie goldy meir w dniu rozpoczecia wojny yom kippur. same klamstwa (tam chodzilo o zapobiezenie panice przez naklamanie, ze izrael nie zostal zaskoczony i ma wszystko pod kontrola). omlet i jego jeneraly to stara szkola, ta sama mentalnosc co za goldy, no i mysla biedaki ze teraz mozna tak samo kit wciskac. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: danus komu bardziej wierzy 04.09.06, 09:37 mozesz byc tak uprzejmy you know everything, i dac link do tego przemowienia goldy? bo cusik mi sie nie zgadza..... widzisz, wojna zaczela sie w yom kippur i jak wiesz napewno to dzien, w ktorym nic sie nie robi, nie je, nie pije i absolutnie kazdy jest w synagogach. w tym dniu tez nikt, ale to nikt nie jezdzi samochodem, nawet arabowie szanuja to i jesli jezdza do okreznymi drogami tak, zeby nie zaklocac tego dnia. mobilizacji zadnej nie bylo, bo rzad po prostu nie wierzyl ostrzezeniom wywiadu o przygotowaniach syrii i wojnie grozacej wybuchem lada moment. tak ze jak tego dnia, w yom kippur, pod synagogi zaczely podjezdzac wojskowe samochody i wyciagac mezczyzn z rozkazem stawienia sie natychmiastowego w swoich jednostkach, to natychmiast caly kraj wiedzial, ze jest wojna, bo nigdy, nigdy w innym wypadku nie naruszono by swietosci tego dnia. tak ze nie bylo zadnego klamania o niezaskoczeniu israela, bo byl zaskoczony i mowilo sie o tym zawsze, wiedziano o tym od chwili pokazania sie na ulicach wszystkich miast israelskich wojskowych samochodow no i pierwsze 3 dni tej wojny byly tak straszne, z cofaniem sie israelskich wojsk i z ogromnymi stratami, ze twoje twierdzenie o tym przemowieniu goldy jest kompletnie idiotyczne i klamliwe. daj link. poczytam sobie. moze ty masz lepsze informacje. widzisz, you know everything, kazdy rzad tu i tam oklamuje swoj narod przy roznych okazjach. nasze rzady to tez robia czasami. tylko ze jakos nie bardzo im sie to udaje. ludzie maja swoj rozum, to maly kraj, kazdy zna kazdego prawie, kazdy jest w takim czy innym okresie w wojsku, kazdy zna kazdy centymetr tego kraju, no i kazdy zna dobrze wroga. trudno tutaj cos ukryc. i to co robil olmert to wiadomo bylo juz po tygodniu, ze robi zle. bylo o tym w gazetach, krytykowalo sie rzad za ich strategie wojskowa w czasie tej wojny w tv, gazetach, radiu, spotkaniach towarzyskich, wszedzie. tylko wy nie czytacie tego. wy wylapujecie jakas wiadomosc o zniszczonym tanku i zaraz robicie z tego kilkaset tankow. pisze sie o smierci zolnierza a u was to juz setki zolnierzy, pisze sie o zestrzeleniu przez wlasne sily dwoch helikopterow, u was to od razu f16 i kilkanascie samolotow zestrzelonych przez hizballe. a jak sie wam pokazuje, ze to nie tak, to oczywiscie propaganda albo wiara w klamstwa rzadu israelskiego. nikak nie kapujecie, ze tu nic nie mozna ukryc. ci zolnierze to nasi synowie/ojcowie/bracia i mamy z nimi zawsze dzienny kontakt. jak ktorys ginie, to rodzina wie natychmiast. i rodzina nie milczy i nie ukrywa smierci swojego syna. sa pogrzeby, siedzi sie shivah, ludzie przychodza i skladaja kondolencje. jak wy sobie wyobrazacie, ze mozna cos takiego ukryc, majac do tego jeszcze wscibskich, zadnych pokazania bolu i lez dziennikarzy? jak mozna cos ukryc, jak i nasza prasa i zagraniczna stala wsrod zolnierzy i dawala dokladne reportarze nie tylko o ilosci wchodzacych do libanu zolnierzy, o rodzajach broni i czolgow, ale nawet o celach bombardowania? to wasza idiotyczna ochota osmieszyc, ponizyc, dokopac, pokazac nas w zlym swietle, ta kretynska teoria o spiskach i klamstwach i ukrywaniu. tak duzo sie nie ukrywa i to co sie ukrywa to i tak w koncu wychodzi na swiatlo dzienne. a jesli ty wierzysz wszystkiemu, co twoj rzad ci mowi, nu, to jestes idiota. my wprawdzie wariaci, ale nie idioci. umiemy myslec sami i rzad nasz o tym wie. ten i wszystkie inne jakie byly. olmert musi odejsc, tak samo jak golda po yom kippur odeszla. kazdy robi bledy, inne rzady tego swiata tez. nie mowie juz nic o polskich rzadach, szczegolnie obecnym. tylko widzisz, you know everything, ja tu nie napadam na polske i jej rzad i klamstwa tego rzadu 5 razy dziennie. nie wyszukuje od rana do wieczora wiadomosci, ktore mowia o polsce zle. nie ciesza mnie glupoty rzadu polskiego, amerykanskiego, francuskiego czy jakiegokolwiek innego. wy zyjecie israelem, wy czerpiecie satysfakcje i radosc z kazdej naszej pomylki, kazdego naszego idiotyzmu, z kazdego naszego nieszczescia i tragedii. wtedy macie wasz psychiczny orgazm. nu, delektujecie sie dalej. jakby zle u nas nie bylo, ile porazek bysmy nie mieli, ile glupstw bysmy nie narobili, to zapewniam cie you know who, ze ciagle jeszcze jest nam lepiej tutaj niz w polsce i ze osobiscie nie znam ani jednego zyda, ktory chcialby wrocic do polski na stale. milego dnia jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: a ty danus komu bardziej wierzysz? 04.09.06, 19:17 w polsce jest ok :))))))))) mamy pokój ze wszystkimi swoimi sąsiadami Odpowiedz Link Zgłoś
puls Re: buahahaha--------mahmud do ciupy 03.09.06, 19:48 observer.guardian.co.uk/uk_news/story/0,,1863820,00.html news.independent.co.uk/uk/crime/article1325480.ece www.newstatesman.com/200503280010 i oczywiscie ci terrorysci islamcy: www.youtube.com/watch?v=axgxyrBB31Y&mode=related&search=muslim%20terrorist Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who Altalena effect. ale tam macie dana tv jak w prl ! 04.09.06, 08:50 bardzo ciekawe faktoidy nt. klamstw w mediach izraelskich w czasie i po wojnie libanskiej (in Israel nothing changes, except the past.) www.antiwar.com/avnery/?articleid=9648 :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
itp432 Szkoda tego artykułu na doczepkę 04.09.06, 09:14 do innego wątku. Warto byłoby otworzyć nowy, poświęcony "Altalena Effect". Artykuł "z jajami". Zawsze wiedziałem, że Izrael ma wysokiej klasy mózgowców. (I wielka szkoda, że prof. Leibowitz nie żyje). Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Szkoda tego artykułu na doczepkę 04.09.06, 09:50 serwus cepek, long time no see...... nu, jak warto to otwieraj..... poczytam sobie wiadomosci o altalenie made by polish idiots.... Odpowiedz Link Zgłoś
itp432 Re: Szkoda tego artykułu na doczepkę 04.09.06, 10:07 cepek hehe Tak jak ty nie czytasz artykułów Avnery'ego, ja nie nie czytam Twoich komentarzątek. Co bynajmniej nie zrównuje Ciebie z poważanym na świecie profesorem. On myśli swoje myśli, ty tylko powielasz cudze. I tak to. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Szkoda tego artykułu na doczepkę 04.09.06, 11:16 ty to szczegolnie uzdolniony, cepek. ty nie czytasz moich komentarzatek, ale ladnie na nie odpowiadasz... typowy cepek.... git, czekam juz od 2 godzin, ty jak cie znam tez, zeby sie ktos dopisal do twojego kolejnego interesujacego watka, na temat celownika bombowego, ale tymczasem cisza. ja sie tam oczywiscie nie dopisze, bo nie mam zamiaru podbijac ci watka. sam to zrobisz w koncu, jak zawsze. ale piszac o tym tutaj to i tak robie ci reklame, wiec miej nadzieje, ze w koncu ktorys z twoich przyjaciol dopisze sie. nie, ze bedzie mial cos do powiedzenia ciekawego, nie zeby ci zrobic przyjemnosc, tylko ze mi dokopac. tak mysla..... byles na wakacjach rozumiem. mam nadzieje, ze dobrze odpoczales i ciesze sie, ze znow piszesz na forum. mam zawsze duzo zabawy z twoich postow... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
itp432 Re: Szkoda tego artykułu na doczepkę 04.09.06, 13:26 Pewnie, pewnie, masz mnóstwo do powiedzenia na temat jakiejś kradziezy piasku, ale poważniejszego, dyskusyjnego tekstu nie tkniesz. Rozumiemn - nie Twoja parafia, nie za to ci płacą, żebyś miała się wysilać na formulowanie samodzielnych opinii. Wobec tego pytanie (podchwytliwe, rzecz jasna): Czy już sprzedajecie Libanowi (za pośrednictwem łańcuszka organizacji fasadowych, oczywiście) technologię rozbrajania setek tysięcy pozostałości po selektywnie używanych bombach kasetowych - no wiesz, tych, co to chyba przez przypadek albo niedopatrzenie znalazły się również na terenach z których nigdy nie operował Hezbollah? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Altalena effect. ale tam macie dana tv jak w 04.09.06, 09:49 nawet nie przeczytalam tego. wystarczy mi nazwisko uri avinery..... nu, juz ci napisalam wyzej, you know everything..... nic tylko israel w waszych myslach, wypelniamy wam wasze zycie, a to juz micwa.... co bys ty zrobil bez nas? nudzilbys sie strasznie, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who Re: Altalena effect. ale tam macie dana tv jak w 04.09.06, 18:14 tak. nudzilbym sie strasznie, bo w moich myslach tylko jedno - izrael. wypelnia mi cale zycie. bardzo na was caly swiat napada, zwlaszcza polacy. przepraszam. dobrze, ze chociaz ty masz inne zainteresowania niz uzmyslawianie nam jak wojna to pokoj i jak pokrzywdzony jest izrael. :-) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś