i-love-2-bike 17.09.06, 23:35 ouch nawet nasz dandys zostal dzis obrzezany ,no,no a to feler westchnal seler. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=48761611 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
i-love-2-bike Re: kropka dzis niepocieszona 17.09.06, 23:40 absztyfikant napisał: > Kto? > ty lepiej zadbaj o siebie,po takim wstrzasie obciachowym to nawet bob m. by sie zalamal. kropa dzisiaj chyba ma smierc w oczach,uwaga bo zaraz lecimy. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: kropka dzis niepocieszona 17.09.06, 23:47 ona chciala uzyc pieszczotliwe slowo, ale jak zwykle cusik sie jej pomieszalo... to z tego pedalowania.... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: kropka dzis niepocieszona 17.09.06, 23:51 dana33 napisała: > ona chciala uzyc pieszczotliwe slowo, ale jak zwykle cusik sie jej > pomieszalo... to z tego pedalowania.... :)))) burak stroni od cebuli,a cebula don sie tuli moj buraku,moj czerwony,czyzbys nie chcial takiej zony? Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: kropka dzis niepocieszona 17.09.06, 23:53 Julian TUWIM:) Śmierdziel Przyszedł śmierdziel do ogrodu I stwierdził, Że się ktoś dopuścił smrodu, Bo śmierdzi. Stanął śmierdziel, żeby fakt ten Ustalić I cos w związku z tym nietaktem Uchwalić. Więc się śmierdziel zebrał licznie W drzew cieniu, Protestując energicznie W imieniu. Potem ruszył po ogrodzie Pochodem, Krzycząc: "Hańba! Precz, narodzie, Ze smrodem!" Krzyczał, ryczał, ducha sławił (Nie ciało), Ale gdzie się tylko zjawił - Śmierdziało. Z tego morał się wywodzi Dla wielu: Nie protestuj, gdy sam smrodzisz, Śmierdzielu. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: kropka dzis niepocieszona 17.09.06, 23:55 a to feler westchnal seler:) www.literatura.zapis.net.pl/okresy/20leciemiedzywojenne/na_straganie.htm Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: kropka dzis niepocieszona 17.09.06, 23:56 tuwim jest genialny, po prostu genialny.... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: kropka dzis niepocieszona 17.09.06, 23:59 Dla mnie byl jednym z najwazniejszych poetow minionego wieku:))) Absztyfikanci grubej Berty I katowickie węglokopy, I borysławskie naftowierty, I lodzermensche, grube chłopy, Warszawskie bubki, żygolaki Z szajką wytwornych pind na kupę, Rębajły, franty, zabijaki, Całujcie mnie wszyscy w dupę. Izraeliccy doktorkowie, Widnia, żydowskiej Mekki, flance, Co w Bochni, Stryju i Krakowie Szerzycie kulturalną francę! Którzy chlipiecie z "Naje Fraje" Swą intelektualną zupę, Mądrale, oczytane faje, Całujcie mnie wszyscy w dupę. Item aryjskie rzeczoznawcę, Wypierdy germańskiego ducha (Gdy swoją krew i waszą sprawdzę, Wierzcie mi, jedna będzie jucha), Karne pętaki i szturmowcy, Zuchy z Makabi czy Owupe I rekordziści i sportowcy, Całujcie mnie wszyscy w dupę. Socjały nudne i ponure, Pedeki, neokatoliki, Podskakiewicze pod kulturę. Czciciele radia i fizyki, Uczone małpy, ścisłowiedy, Co oglądacie świat przez lupę I wszystko wiecie: co, jak, kiedy, Całujcie mnie wszyscy w dupę. Item ów belfer szkoły żeńskiej, Co dużo chciałby, a nie może, Item profesor Cy... wileński (Pan już wie za co, profesorze!) I ty za młodu niedorżnięta Megiero, co masz taki tupet Że szczujesz na mnie swe szczenięta, Całujcie mnie wszyscy w dupę. Item Syjontki palestyńskie, Haluce, co lejecie tkliwe Starozakonne łzy kretyńskie, Że "szumią jodły w Tel-Avivie". I wszechsłowiańscy marzyciele, Zebrani w malowniczą trupę Z byle mistycznym kpem na czele, Całujcie mnie wszyscy w dupę. I ty, fortuny sku..synu, Gó..arzu uperfumowany, Co splendor oraz spleen Londynu Nosisz na gębie zakazanej, I ty, co mieszkasz dziś w pałacu A sr.. chodziłeś pod chałupę, Ty, wypasiony na Ikacu, Całujcie mnie wszyscy w dupę. Item ględziarze i bajdury, Ciągnący z nieba grubą rentę, O, łapiduchy Jasnej Góry, Z Góry Kalwarii parchy święte, I ty, księżuniu, co kutasa Zawiązanego masz na supeł, Żeby ci czasem nie pohasał, Całujcie mnie wszyscy w dupę. I wy, o których zapomniałem Lub pominąłem was przez litość, Albo dlatego, że się bałem, Albo, że taka was obfitość. I ty, cenzorze, co za wiersz ten Zapewne skarzesz mnie na ciupę, Iżem się stał świntuchów hersztem, Całujcie mnie wszyscy w dupę!... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: kropka dzis niepocieszona 18.09.06, 00:02 oczywiscie...... wiesz. mam takie cudenko..... mala, cienka ksiazeczke, zatytulowana "rewolucja w niemczech" tuwima z ilustracjami szyka... nu, palce lizac... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: kropka dzis niepocieszona 18.09.06, 00:05 Heh:) Rzeczywiscie cudenko:))) Dzisiaj robiac porzadki w swojej praconi znalazlem 'Moskwe-Pietuszki' Jerofiejewaw tlumaczeniu Szymona Szechtera z autografem:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: kropka dzis niepocieszona 18.09.06, 00:08 www.midrasz.home.pl/new/midrasz/index.php?p=4&ma=I017&ms=M010&sid=277b57a8dcd14b3a59121e6afa902a9a&id_prod=527 Ciekawy jestem czy ta pozycja jest z tymi ilustracjami... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: kropka dzis niepocieszona 18.09.06, 00:17 hihihi, polecialam sprawdzic isbn..... to to!!!! jak mozesz, to kup sobie.... i tuwim fantastyczny, no i szyk... co ja ci bede mowic.... szyk genialny po prostu... jego wojenne karykatury to wogole slow brak, a ilustracja do statutu kaliskiego to wogole zapiera dech.... mam hagadde z ilustracjami szyka, nu.... cos pieknego.... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: kropka dzis niepocieszona 18.09.06, 00:12 :))))) uwielbiam takie rzeczy.... trzymaj to w ukryciu... :))) kiedys znalazlam przypadkowo biografie jakiegos tam prezydenta hamerykanskiego. biografia jak biografia, ale sama ksiazka... wydana w 1943 w usa i krotka notatka: "this is a wartime book. it is manufactured under emergency conditions and complies with the government's request to conserve essential materials in every possible way"..... za glupie 5 dolarow... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: kropka dzis niepocieszona 18.09.06, 00:18 Heh. Mam gdzies w domu paczke (pusta) angielskich papierosow z lat czterdziestych, gdzie na opakowaniu jest napisane 'Remember! Always smoke cigarettes to its butts!'. Churchill dbal o to, zeby sie w czasach wojennej 'bidy' i racjonowania zywnosci nic nie marnowalo:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: kropka dzis niepocieszona 18.09.06, 00:51 powinnam byla zyc za churchilla.... dzisiaj robia mi smierc za palenie... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: kropka dzis niepocieszona 18.09.06, 00:53 Dirty habit - znam z autopsji:) Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: kropka dzis niepocieszona 18.09.06, 00:00 dana33 napisała: > tuwim jest genialny, po prostu genialny.... :)))) no nie tylko tuwim,jak czytam te wersety tak widze naszego romeo w oxfordach na balkoniku,a CIE na dole i placze dziatwo,oj szlocham uciekajac ze slowami shalom mila parko golabkow. www.poema.art.pl/site/itm_18621.html Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike mala errata 18.09.06, 00:02 sprzatajONC uciekam biznesplan.uznam.net.pl/teksty-piosenek/Jonasz%20Kofta%20teksty/Song%20Sprz%C4%85taczki%20piosenek.html Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: kropka dzis niepocieszona 18.09.06, 00:08 uj,tego to naprawde bylo szkoda . Arafat na roznie ,a ten chydy z rozkami , sczerwienialy jak poszewka,to przeciez wykapany Olmert. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: kropka dzis niepocieszona 18.09.06, 00:09 www.masada2000.org/Arafat-Hell.html Voila:) Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: kropka dzis niepocieszona 18.09.06, 00:16 > i co tu swinisz,znowu polecimy. dac ci inny wierszyk,ten powinienes znac na pamiec. w koncu nie rzadam od ciebie abys tu lermontowa,cwietajewa czy achmatowa cytowal,ale swinskie obrazki zabierz do szczecina,tam chyba maja nieco inne gusta,stad twoje problemy "how to fit in".a to feler westchnal seler Spotkali się w święto o piątej przed kinem Miejscowa idiotka z tutejszym kretynem. Tutejsza idiotko! - rzekł kretyn miejscowy - Czy pragniesz pójść ze mną na film przebojowy? Miejscowa kretynka odrzekła - Z ochotą, Albowiem cię kocham, tutejszy idioto. Więc kretyn miejscowy uśmiechnął się słodko I poszedł do kina z tutejsza idiotką. Na miłym macaniu spłynęła godzinka I była szczęśliwa miejscowa kretynka. Aż wreszcie szepnęła: - kretynie tutejszy! Ten film, mam wrażenie, jest coraz nudniejszy. Więc poszli na sznycel, na melbe, na winko, Miejscowy idiota z tutejszą kretynką. Następnie się zwarli w uścisku zmysłowym Tutejsza idiotka z kretynem miejscowym. W ten sposób dorobią się córki lub syna: Idioty, idiotki, kretynki, kretyna. By znowu się mogli spotykać przed kinem Tutejsza idiotka z miejscowym kretynem. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: kropka dzis niepocieszona 18.09.06, 00:18 dobrze, ze sobie skopiowalas, bo byl tu dostatecznie duzo razy na forum ten wierszyk, zadedykowany wlasnie tobie i krystkowi... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: kropka dzis niepocieszona 18.09.06, 00:18 krystian71 napisała: > uj,tego to naprawde bylo szkoda . > Arafat na roznie ,a ten chydy z rozkami , sczerwienialy jak poszewka,to > przeciez wykapany Olmert. > no jak widzisz powielamy to niecne obrzezanie,aktorzy juz sa i nieco ospale,ale zaczynaja sie rozkrecac i powoli zalapuja sie na teksty. ring,ring banana phone:) Odpowiedz Link Zgłoś
puls Zakablowalas jak zwykle , komuna siedzi gleboko 18.09.06, 00:48 Jest takie przyslowie ze Starego psa ( tu suke ) trudno nauczyc siedziec . Trudno w demokravji sie znalesc bez ka..blo..wania. Odpowiedz Link Zgłoś