superspec 25.11.06, 15:41 66%. www.cbos.pl/SPISKOM.POL/2006/K_148_06.PDF Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rzewuski1 Re: Dlaczego Polacy darzą niechęcią Arabów? 25.11.06, 15:44 bo wyznaja islam i sa bardzo nietolerancyjni Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Uniewiniona turecka badaczka 25.11.06, 16:00 Historyczka Muazzez Ilmiye Cig odkryła, że pięć tysięcy lat temu chusta była znakiem rozpoznawczym starożytnych mniszek które uprawiały rytualny seks z młodymi mężczyznami aby świetować urodzajność/płodność. I za to złozono wobec niej sprawę ale wolność badań naukowych zwyciężyła. www.rationalistinternational.net/article/2006/20061109/en_1.html Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Co to znaczy przy ogólnej niechęci wobec Żydów? 25.11.06, 16:02 Ponadto Arabów trudno darzyć w Polsce niechęcią skoro (na szczęście) nie ma ich dużo w Polsce a tych których znając Polacy (w krajach arbskich) są na ogół zyczliwi woberc polskich turystów. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Co to znaczy przy ogólnej niechęci wobec Żydó 25.11.06, 16:12 gdyby tutaj bylo tylu arabow ilu bylo na naszych ziemiach zydow to arabow nienawidzilo by jakies 90% ludzi ,oczywiscie jezeli byli by ci arabowie wyznania islamskiego Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: Co to znaczy przy ogólnej niechęci wobec Żydó 25.11.06, 16:25 Hmm, zgadzam się z tobą całkowicie! Dodam tylko to: 1.Osobiście dziwię się ew. uprzedzeniom tych Polaków wobec światów które nie penetrowały Polski i nie mają nic na sumieniu szkodzącego wobec Polski i Polaków - mało tego, polscy muzułmanie czyli głównie polscy Tatarzy byli jedną z nielicznych mniejszości narodowych (drugą to byli Ormianie) którzy byli ZAWSZE wierni Polsce i Polakom - jeszcze w 1939 r. mieli de facto "własną jednostkę wojskową w ramach armii polskiej" - i walczyli do końca w obronie Polski czyli do października 1939 r. 2.Arabowie nigdy nie tworzyli planów kradzieży polskiej ziemi i stworzenia coś podobnego do żydowskiej Judeopolonii tu "Arabiopolonii" ani też nie współpracowali z zaborcami Polski aby gnębić Polaków - czego nie można powiedzieć o innych mniejszościach - nagminnie wydających m.in. Caratowi polskich patriotów (vide kto zdradził R. Traugutta czy Sz. Konarskiego wzgl. L. Waryńskiego)! Odpowiedz Link Zgłoś
superspec A to? 25.11.06, 16:33 Śmierć Henryka II Pobożnego na polach pod Legnicą w krótkim czasie doprowadziła do rozpadnięcia się tzw. "Monarchii Henryków Śląskich" i uniemożliwiła zjednoczenie Polski.Trochę jednak nabroili.:) pl.wikipedia.org/wiki/Henryk_II_Pobożny pl.wikipedia.org/wiki/Bitwa_pod_Legnicą Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: A to? 25.11.06, 16:37 Każdy kij ma dwa końce - dzięki temu, że Mongołowie rozbili państwa ruskie Polska mogła łatwiej je opanować kilka pokoleń pózniej:)) PS Tak przy okazji - Henryk II Pobożny nie znał polskiego jak większość śląskich (panów) piastów. Mała strata! Odpowiedz Link Zgłoś
acuzzme Re: Co to znaczy przy ogólnej niechęci wobec Żydó 25.11.06, 16:39 3. Arabowie nigdy nie okradali naszego kraju, nie instalowali swoich polityków w quasipolskim rządzie i nie nasyłali na nas agentów mających nas przekonać, że judaizm jest "zarazą"... Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Dla ścisłości 25.11.06, 16:17 W sondażu niechęć do Żydów deklaruje 45% badanych a 30% ma obojętny stosunek (i pewnie wśród nich skrywaa się spora grupa niechętnych którzy wstydzą albo boja przyznąć do tego) Ale to nie zmienia faktu duzej niecheci do Arabów. Ostatnio miałem z nimi kontakt w Lublinie. Mało przyjemni przynajmniej ci. trochę nakłamali o swojej sytuacji żeby osiagnąć swój drobny cel. Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: Dla ścisłości 25.11.06, 16:34 A ten sondaż wiarygodny chociaż? Czy też robiony przez takich jak ci co twierdzili, że według ich sondażu w Polsce wygra wybory prezydenckie w pierwszej turze, z poparciem blisko 50 %, Donald Tusk? Arabów na ogól Polacy nie znają (na własnej ziemi) więc osobiście dziwię się niechęci tych którzy coś wobec nich mają - tak samo wobec Murzynów - istnieje wszak wiele kłamliwych stereotypów np. że Murzyni czy Arabowie są leniwi i to dranie - znam kilku mieszkających w Polsce którzy są... bardzo pracowici i... o dziwo wychowujący swoje dzieci na Polaków bo chcą się polonizować! (ja nie żartuję)! Czy są akceptowani przez innych? Dopóki to mała garstka niczym mały potoczek to tak – gorzej jeśliby zaczęli osiedlać się w Polsce (jak żydzi swego czasu) milionami (mielibyśmy druga Francję - czyli kraj systematycznie wynaradawiany przez umyślna polityke francuskich elitek)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
j-k smieszna uwaga. 25.11.06, 16:38 sposrod biur biadania opinii publicznej - CBOS uchodzi za najbardziej miarodajny. Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: smieszna uwaga. 25.11.06, 16:46 1."Jotka" ty zabierasz głos w tym temacie niczym sędzia we własnej sprawie czyli jesteś w takim temacie niewiarygodny - dla ciebie nie ma takiego draństwa którego nie można popełnić by szkodzić muzułmanom i Arabom. 2.Chciałbys aby Polacy znielubili Arabów - tak nie jest i nie będzie (dopóki nie zaczną się osiedlać masowo nad Wisła)! A na razie nam to nie grozi - dlatego wobec nich większość Polaków jest neutralna a część wrogą bo debilne media tworzą fałszywy obraz Arabów i Islamu! Odpowiedz Link Zgłoś
j-k ponownie smieszna uwaga. 25.11.06, 16:55 w ogole nie odnioslem sie do tych wynikow, wiec twoja druga uwaga jest ponownie smieszna. Stwierdzilem tylko, ze w Polsce CBOS jest najlepszy, co powie Ci kazdy obeznany w tych sprawach... a ad meritum: nie mam nic do Arabow jako nacji i wielokrotnie o tym pisalem. Mam dwoch wspanialych przyjaciol Arabow. Chrzescijan z Libanu. a o swoich wspolrodakach, ISLAMUSKACH - mysla to samo, co ja :))) Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: ponownie smieszna uwaga. 25.11.06, 17:09 1.Nie będę się odnosił do wyników sondaży bo sondaże (prawie wszystkie) są po to ogłupiały i wpływały na innych. Za to wiem co myślę (sam) o Arabach i wiem co myślą o Arabach w moim środowisku - czyli ani wrogo ani przyjacielsko (większość). 2.Twój cyt.: "...o swoich wspolrodakach, ISLAMUSKACH - mysla to samo, co ja :)..." No właśnie widać w pełni, że po prostu nienawidzisz Islamu i Arabów (bo Arabowie w 99,99 %) to muzułmanie! Powiedz mi dlaczego nienawidzisz Islamu i Arabów? Bo zagrażają Izraelowi i Żydom? I nie potrafisz się do tego przyznać? Islam to tylko konkurencja dla Chrześcijaństwa, Islam to religia tych z którymi Europa toczyła krwawe wojny - ale wojna to nie jest nienawiść - to tylko przedłużenie (realizacja) polityki innymi metodami! A polityka nie zna nienawiści - to tylko interes - a w interesie (Polaków) nie ma wpisanego szkodzenia Arabom i Islamowi - bo nie mamy w tym żadnego interesu a Oni nam nie zagrażają - NIE ONI I NIE POLSCE I NIE POLAKOM!!! A ja nie mam zamiaru załatwiać cudze interesy własnym kosztem - nikt z Polaków nie będzie umierał za Tel-Aviv czy Paryż czy egzystencję Izraela! Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: Polacy sa neutralni wobec Arabow 25.11.06, 17:20 Właśnie tak myślę:) To obcy świat, obca cywilizacja, obca kultura, obca religia, obca krew - ale odległa i nie szkodząc (w przeciwieństwie do Żydów) Polsce i Polakom! Trudno nie lubić kogoś kogo się nie ma za sąsiada lub pasożyta-gościa!!! Nawet nie było wojen polsko-arabskich i nie prawie żadnych konfliktów (nie licząc nielicznego udziału polskiego rycerstwa w krucjatach do Ziemi Świętej) PS A ew. problem Francji to ich problem - chcą się przekształcić w Nową Algierię trudno - może to nawet lepiej niż rządy fartuszkowych ateistów w republice francuskiej:)) Odpowiedz Link Zgłoś