Dodaj do ulubionych

Duże różnice w DNA ludzi - naukowcy zaskoczeni

25.11.06, 17:59
Ludzie różnią się pod względem genetycznym znacznie bardziej niż oceniano
dotychczas. Te różnice to nie tylko pojedyncze miejsca w DNA, ale całe jego
fragmenty

wiadomosci.onet.pl/1439612,16,item.html
Co na to wyznawcy Darwina?:) Czyżby niektórzy pochodzili od małpy (mieli z
nimi wspólnego przodka) a inni od Adama i Ewy? No cóż ja nie jestem
darwinistą a więc wiem że to drugie to moje:)
Obserwuj wątek
    • stranger.pl Re: Duże różnice w DNA ludzi - naukowcy zaskoczen 25.11.06, 18:26
      1.
      A tak przy okazji polecam stronę Polskiego Towarzystwa Kreacjonistycznego.

creationism.org.pl/
      2.
      Mimo że zawsze sceptycznie podchodzę do róznych ankiet i sond zrobię wyjątek:

70 procent Niemców chce kreacjonizmu tylko na lekcjach religii
      Jak podaje niemiecki tygodnik "Der Spiegel", 70 procent Niemców uważa, że
      oparta na Biblii historia stworzenia powinna być nauczana tylko na lekcjach
      religii. 25 procent ankietowanych jest natomiast zdania, że kreacjonizm
      powinien być równoprawnym elementem szkolnej nauki biologii
      "Der Spiegel" oparł się na wynikach sondażu przeprowadzonego 31 października i
      1 listopada br. na próbie około 1000 osób.
      • marouder Re: Duże różnice w DNA ludzi - naukowcy zaskoczen 25.11.06, 18:28
        W Polsce ok. 30% populacji uwaza sie za ofiary stworzenia. Wiekszosc przyznaje
        sie do przodkow i dalszej rodziny!
        • stranger.pl Re: Duże różnice w DNA ludzi - naukowcy zaskoczen 25.11.06, 18:32
          W Sankt Petersburgu zaskarżono do sądu teorię Darwina.
          Kilka dni przed końcem października petersburski sąd rejonowy dzielnicy
          Oktjabrskaja rozpoczął rozpatrywanie pozwu Marii i Kiryłła Szrajberów, którzy
          oskarżają Ministerstwo Oświaty i Nauki Federacji Rosyjskiej oraz Miejski
          Komitet ds. edukacji o narzucanie uczniom uczęszczającym do szkół teorii
          Darwina.

wiadomosci.onet.pl/1369678,2678,1,1,kioskart.html
        • acuzzme Re: Duże różnice w DNA ludzi - naukowcy zaskoczen 25.11.06, 18:34
          marouder napisał:

> W Polsce ok. 30% populacji uwaza sie za ofiary stworzenia.

Ty jesteś ofiarą zdegenerowanego nasienia, polski nibyżydzie..
          • dodo12 Re: Duże różnice w DNA ludzi - naukowcy zaskoczen 25.11.06, 18:37
            acuzzme napisał:

> marouder napisał:
            >
            > > W Polsce ok. 30% populacji uwaza sie za ofiary stworzenia.
            >
            > Ty jesteś ofiarą zdegenerowanego nasienia, polski nibyżydzie..
            ja mysle ze muzulmanie...pochodza od malpy...
          • marouder majonez, ty pochodzisz o kurzego jajka. 25.11.06, 18:44
            Uprasza sie majoneza wraz z licznymi przyleglosciami o niezabieranie glosu w
            sprawach dotyczacych gatunku ludzkiego!
            • acuzzme Re: majonez, ty pochodzisz o kurzego jajka. 25.11.06, 18:51
              > Uprasza sie majoneza wraz z licznymi przyleglosciami o niezabieranie glosu w
              > sprawach dotyczacych gatunku ludzkiego!

Skierowałbyś ten apel do swoich, gdybyś znał hebrajski..mówię prawdę, krakowski
              tłuczku mający na utrzymaniu niedorozwiniętą latorośl?
              • marouder Majonez, jako "hakier" wmiksowujacy sie do serwera 25.11.06, 18:58
                ...gazety (czego dowodzic mialy dane z tzw. wstepnej penetracji) a pochodzacy w
                prostej linii od kury z kogutkiem powinienes soba zainteresowac ludzi z ksiegi
                guinessa oraz tych przemierzajacych swiat w poszukiwaniu kandydatow do Ignobla.
                Moim zdaniem jestes murowanym kandydatem do w/w nagrody.
                • acuzzme Tylko skończony idiota uwierzyłyby, że... 25.11.06, 19:00
                  ... "kakauko" vel "pissmajker" vel sto innych nicków jest mną. Skoro tak bardzo
                  upierasz się przy tym, że ten idiota zaśmiecający forum i podający się za mnie
                  jest rzeczywiście mną, to muszę przyjąć, że to ty nim jesteś. Po tym, co
                  wyprawiałeś na forach, próbując na siłę utożsamić mnie z niejakim Arnoldem B.
                  już nic nie jest w stanie mnie zadziwić. Na twoim miejscu zastanowiłbym się
                  jednak, czy warto wchodzić ze mną w otwartą konfrontację. Miej świadomość, że
                  nasz zatarg może nabrać bardziej realnych, a mniej wirtualnych kształtów, a do
                  ciebie mam dosłownie kilka godzin jazdy.
                  • marouder Przyjezdzaj bury, powitam cie z tzw. mila checia:) 25.11.06, 19:03

• acuzzme krakowski ćwoczku.. 25.11.06, 19:05
                      ... ja tylko zaprezentowałem hipotetyczny rozwój sytacji. Jeszcze nie czas na
                      barykadowanie drzwi, czterdziestoparoletni wymoczku...
                      • marouder Albo ja do ciebie pendraku przyjade... 25.11.06, 19:06
                        ...bedzie szybciej i nie bedziesz sie musial fatygowac z domu aby w pysk zarobic:)))
                        • acuzzme Re: Albo ja do ciebie pendraku przyjade... 25.11.06, 19:08
                          > ...bedzie szybciej i nie bedziesz sie musial fatygowac z domu aby w pysk zarobi
                          > c:)))

Przyjechałbyś, gdybyś wiedział, gdzie mieszkam, pajacu. A niestety jedyne
                          przypuszczenia co do mojego miejsca zamieszkania możesz oprzeć na gdybaniu.
                          Niemniej gdybyś rzeczywiście był w posiadaniu moich danych adresowych, to
                          serdecznie zapraszam o przysłowiowej każdej porze dnia i nocy.
                          • marouder Widzisz buraczku, czlowiek taki jak ty zostawia 25.11.06, 19:12
                            ...mnostwo sladow w sieci:))
                            A to sie z kims zaprzyjazni i mu poda namiary na siebie, potem zas go czyms
                            urazi, potem jeszcze o wszystkim zapomni...:))

A jak tam z hakowaniem strony i kont mailowych na GW, ze zapytam, zhakowales juz
                            moje konto, do czego cie namawial krasula?:)))
                            • acuzzme Re: Widzisz buraczku, czlowiek taki jak ty zostaw 25.11.06, 19:15
                              marouder napisał:

> ...mnostwo sladow w sieci:))
                              > A to sie z kims zaprzyjazni i mu poda namiary na siebie, potem zas go czyms
                              > urazi, potem jeszcze o wszystkim zapomni...:))

Mówisz o Ferdku z Tel-Avivu? On ma w swojej skrzynce pocztowej moje listy..
                              Zapytaj się go o header tych postów i o NNTP-host. Wtedy dowiesz się skąd łączę.
                              Pogadaj też z Oscarem62. On był drugim Izraelczykiem, z którym prowadziłem
                              korespondencję prywatną.
                              • marouder Re: Widzisz buraczku, czlowiek taki jak ty zostaw 25.11.06, 19:20
                                Ferdek, malutki, nie jest z Tel-Avivu, tylko z Netanii.
                                • acuzzme Re: Widzisz buraczku, czlowiek taki jak ty zostaw 25.11.06, 19:22
                                  marouder napisał:

> Ferdek, malutki, nie jest z Tel-Avivu, tylko z Netanii.

Jesteś pewien, że mówisz o tym samym Ferdku, co ja?
                                  • acuzzme Re: Widzisz buraczku, czlowiek taki jak ty zostaw 25.11.06, 19:25
                                    W takim razie zapytaj się któreś z Ferdków, co mówi im ta witryna:

.. smile.msn.co.il/

• marouder Malo mnie obchodzi o czym traktuje ta witryna/nt 25.11.06, 19:26

• acuzzme Re: Widzisz buraczku, czlowiek taki jak ty zostaw 25.11.06, 19:20
                              marouder napisał:

> A jak tam z hakowaniem strony i kont mailowych na GW, ze zapytam, zhakowales ju
                              > z
                              > moje konto, do czego cie namawial krasula?:)))

Co ty znowu bredziesz?
                              • marouder Majonez "hakierem":))) 25.11.06, 19:27
                                Oto twoje wczorajsze odkrycia:
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=52841381&a=52841727
                                • acuzzme Głupi buraczany ludku 25.11.06, 19:31
                                  Mnie naprawdę nie obchodzą twoje paranoje. Nigdy nie pisałem pod pseudonimem
                                  "pissmajker" i nie mam nic wspólnego z osobnikiem, który pod tym nickiem pisał.
                                  Od ponad roku dążysz do tego, żeby mnie pomówić i utożsamić z kimś innym.
                                  Powtarzam ci facet, że jeśli nie odpuścisz, to nasz konflikt ulegnie
                                  zaostrzeniu. Po cholerę ci to? Czy ja tworzę dziesiątki nicków, a potem
                                  sugeruję, że to ty jesteś ich właścicielem? Rozumiem, że moja obecność na tym
                                  forum jest ci nie wsmak, choćby z tej prostej przyczyny, że ja jestem Polakiem,
                                  któremu leży na sercu dobro Polski, a ty jesteś żydowskim krecikiem, który chce
                                  Polskę wykorzystać dla własnych celów, ale to jeszcze nie upoważnia cię do
                                  stosowania takich perfidnych i fałszywych metod.
                                  • marouder Czy to majonez tworzy dziesiatki nickow?:))) 25.11.06, 19:38
                                    Nie majonez, ty nie tworzysz dzisiatkow nickow, by wmawiac innym, ze sa moje. ty
                                    tworzysz dziesiatki nickow, by miec, jak kazdy troll, satysfakcje z
                                    manipulowania naiwnymi, burasie, po NIC WIECEJ!

acuzzme napisał:

Czy ja tworzę dziesiątki nicków, a potem
                                    > sugeruję, że to ty jesteś ich właścicielem? Rozumiem, że moja obecność na tym
                                    > forum jest ci nie wsmak, choćby z tej prostej przyczyny, że ja jestem Polakiem,
                                    > któremu leży na sercu dobro Polski, a ty jesteś żydowskim krecikiem, który chce
                                    > Polskę wykorzystać dla własnych celów, ale to jeszcze nie upoważnia cię do
                                    > stosowania takich perfidnych i fałszywych metod.
                                    • acuzzme Re: Czy to majonez tworzy dziesiatki nickow?:))) 25.11.06, 19:42
                                      marouder napisał:

> NIC WIECEJ!

Manipulowanie naiwnymi? Czy to ja szerzę tu za pieniądze antyarabską propagandę,
                                      płatny trollu? Czy ty w ogóle wiesz, co pieprzysz? Mi zależy tylko na tym, żeby
                                      trochę nabruździć wam w wykonywaniu geszeftu, dlatego poświęcam swój wolny czas
                                      i wysiłek, bo wiem, że im więcej ludzi dowie się, że jesteście płatnymi agentami
                                      zwerbowanymi w ramach projektu "eurojihad", tym trudniej będzie wam przemycać
                                      wasze rasistowskie bzdury. Powiedzmy też, że obecność na tym forum pomaga mi w
                                      zbieraniu informacji na wasz temat. Resztę sobie dopisz, wymoczku po
                                      czterdziestce o bujnej wyobraźni.
                                      • j-k accuzzme, islamski niewyrobku :))) 25.11.06, 20:12
                                        poniewaz slowa nigdy nie na pisalem na portalu Eurojihad, wiec niestety,
                                        ty biedna islamska bidulinko, nijak ci nie pasuje do twego nieszczesnego
                                        islamskiego obrazu :)))

pamietasz, co Rosjanie mawiali w roku 1945?

a potem w Czeczenii 1995???

haroszij islamusek , eto miortwyj islamusek :)))

Tfuj, jak zawsze, Dr. J.K.
                                        • acuzzme Re: accuzzme, islamski niewyrobku :))) 25.11.06, 20:27
                                          j-k napisał:

> haroszij islamusek , eto miortwyj islamusek :)))

Wiesz, że nawoływanie do nienawiści na tle religijnym jest w Polsce karalne,
                                          żydowski bęcwale?
                                          • j-k Re: accuzzme, islamski niewyrobku :))) 25.11.06, 20:39
                                            nie jestem Zydem, wiec uwaga jest nietrafiona :)

PS. Do nienawisci nawoluje tylko do glupcow i glupoty,
                                            a nie do jakiejkolwiek pokojowej religii.

Nie myl bandytow, czyli islamuskow (np. z hamasu) strzelajacych tchorzowsko
                                            rakietami zza damskich spodnic w cywilne osiedla - z pokojowymi Muzulmaninami
                                            chodzacymi spokojnie do meczetu. :)))
                                  • pisssmaker Re: Głupi buraczany ludku 25.11.06, 22:28
                                    cd.
                                    Tak więc uważaj,bo za to co robisz na tym forum oraz za to ,że utożsamiałeś
                                    mnie z niejakim Arnoldem B. może dojść do bardzo niemiłej dla ciebie
                                    konfrontacji.
                                • alikalija Ludzie...He-he-he 25.11.06, 19:34

Europa cofa sie w rozwoju.
                                  Niedlugo przeglosujecie,ze slonce jest jarzaca sie miednica a ksiezyc rogalem.
                                  Taaak.Najlepiej opierac swa 'wiedze' na opinii spolecznej(czyt.'debili')...
                                  Wasze 5 minut macie za soba...I z powrotem na drzewko Europo:))
                                • pisssmaker Re: Majonez "hakierem":))) 25.11.06, 22:27
                                  I jeszcze:
                                  Tak więc maruder uważaj,bo za to co robisz na tym forum oraz za to ,że
                                  utożsamiałeś mnie z niejakim Arnoldem B. może dojść do bardzo niemiłej dla
                                  ciebie konfrontacji.
                  • pisssmaker Re: Tylko skończony idiota uwierzyłyby, że... 25.11.06, 22:20
                    cd.
                    Tak więc uważaj,bo za to co robisz na tym forum oraz za to ,że utożsamiałeś mnie z niejakim Arnoldem B. może dojść do bardzo niemiłej dla ciebie konfrontacji.
                    • marouder Oraz... 25.11.06, 23:25
                      pisssmaker napisała:

> cd.
                      > Tak więc uważaj,bo za to co robisz na tym forum oraz za to ,że utożsamiałeś mni
                      > e z niejakim Arnoldem B. może dojść do bardzo niemiłej dla ciebie konfrontacji.
    • krystian71 Re: Duże różnice w DNA ludzi - naukowcy zaskoczen 25.11.06, 19:35
      rzeczywiscie zaskoczenie.
      Do nie dawna twierdzono,ze nie tylko bardzo malo DNA czlowieka rozni sie od
      zwierzecego,ale nawet od swiata roslinnego mial nas odrozniac tylko 1% genow
      • marouder A gdzie ty wyczytales o wynoszacym 1% poziomie 25.11.06, 19:41
        ..roznic w genomie ludzkim i roslinnym?
        • krystian71 Re: A gdzie ty wyczytales o wynoszacym 1% poziomi 26.11.06, 10:05
          nie pamietam
    • stranger.pl Dlaczego ewolucjonizm jest utopijna TEORIĄ? 25.11.06, 19:42
      1.
      Już ponad 600 naukowców światowej słway otwarcie odrzuca darwinizm

creationism.org.pl/artykuly/apel

2.
      Całe życie na ziemi (zierzęce i roslinne) jest oparte na białku - a człowiek ma
      wiele wspólnego z wieloma istotami (zwierzęcymi) a nie tylko z rzekomym
      małpoidalnym przodkiem (rzekomo wspólnym dla ludzi i małp).

Np. eksperymenty wojskowe ZSRR (Rosji) i USA w Kosmosie udowodniły, że układ
      nerwowy człowieka ma jedynego odpowiednika w świecie zwierząt - całej
      rodziny... ślimaków, które nie tracą przytomności (jak ludzie) po powrocie z
      przestrzeni kosmicznej - układ nerwowy człowieka nie ma żadnego odpowiednika
      układach nerwowych małp.
      Dużo też pisze się o podobieństwie (funkcji) serca ludzkiego do serca... świń a
      nie do serc małp (nawet szympansów).

Z tego wniosek (nie przeczący teorii kreacjonizmu natomiast bolący i niewygodny
      dla darwinistów), że całe życie na ziemi ma źródło w jednym „dawcy” –
      stworzyciela życia a w tym ludzi! Tyle że trudno szukać w tym "przypadku" bo...
      coraz więcej naukowców jest zgodnych co do tego, że... nie mogło byc przypadku.
      Prof. Holyle stwierdził niedawno, że aby powstało życie (przypadkowo) w
      pierwotnej "zupie" musiało by przypadkowo, naraz powstać koło siebie ok. 2000
      enzymów. Szanse określił na 1: 10 do potęgi 40 000.

Jest to takie prawdopodobieństwo jak trafienie z łuku w kwadrat o wymiarach
      1.cm z odległości miliarda lat świetlnych. Trzeba zaznaczyć, że w kosmosie jest
      tylko 10 do potęgi 88 atomów.
      • alikalija Jestem muzulmaninem 25.11.06, 20:04
        I wierze w kreacjonizm(wedle Islamu Bóg jest Żywy i ciągle tworzy).
        Ale nauka nie moze sie opierac na wierze tylko na fakcie.
        W szkole mozna darwinizm i kreacjonizm przedstawiac jako 2 mozliwe koncepcje.
        Jesli sie wolna mysl stlumi...to cofniemy sie do naszych talibow(oni chyba byli
        pierwsi ktorzy tak ostro kontestowali nauke-bylo nie bylo 'pionierzy'
        ultrakonserwatyzmu).
        To dla nas muzulmanow korzystna wiadomosc.Jestesmy spolecznoscia rycerska i
        wojne bez techniki nowoczesnej na pewno wygramy z niewiernymi.
        • stranger.pl Re: Jestem muzulmaninem 25.11.06, 20:07
          Sorry bez urazy - ale coś mój instynkt mówi mi, że ty nie masz nic wspólnego z
          Islamem. Po prostu prowokujesz.
          I koniec:)
        • qqazz Re: Jestem muzulmaninem 25.11.06, 22:39
          alikalija napisał:
          > Jesli sie wolna mysl stlumi...to cofniemy sie do naszych talibow(oni chyba
          byli pierwsi ktorzy tak ostro kontestowali nauke
          Dawno temu zył sułtan który kazał spalic wszystkie ksiazki oprócz Koranu bo
          albo sie na nim opieraja i sa niepotrzebne albo mu zaprzeczaja a wiec są
          kłamliwe.

pozdrawiam
    • stranger.pl Pytanie jeszcze o tzw. "rasizm" - czy rasizm w tej 25.11.06, 20:03
      sytuacji dalej będzie "niepoprawny politycznie" wzgl. "tabu" lub
      niedorzecznością?

Przeciwnicy rasizmu starali się dowieść, że ludzie niczym się od siebie nie
      różnią, a różnice rasowe to tylko "błąd statystyczny" na poziomie kilku promili
      %.
      Wykrycie tak drastycznych różnic w DNA obala ten "argument" - bo sekwencja
      (cały fragment) DNA nie zależy już od (błędu) statystyki - skoro róznice to
      nie są pojedyńcze geny jak do tej pory twierdzono.

Czy ludzie są równi w tej sytuacji? Oj "politycznie poprawni" mają problem!!!
      Może zakazać dalszych badań DNA pod grozbą kar kodeksu karnego? (Hehehe)
      • alikalija Rasizm 25.11.06, 20:09
        To Bog ocenia ludzi jacy sa.
        My nie mozemy.

A to,ze sie ludzie roznia -o tym wszyscy wiedza.
        I co ciekawe:jakis Polak moze byc bardziej podobny genetycznie do Araba niz do
        drugiego Polaka.

Idzie o to by tych co sie roznia od przecietnej nie dyskryminowac.
        • stranger.pl Re: Rasizm 25.11.06, 20:17
          alikalija napisał:

> To Bog ocenia ludzi jacy sa.
          > My nie mozemy.

???

Człowiek ma prawo od oceniania innych (ludzi) i sądzenia ich zgodnie z Wolą
          Bożą!

Pismo Święte - cyt.: ""Upomnę się o waszą krew przez wzgląd na wasze życie...
          [Jeśli] kto przeleje krew ludzką, przez ludzi ma być przelana krew jego, bo
          człowiek został stworzony na obraz Boga (Rdz 9,5-6)"

Dlatego oceny innych są zgodne z Biblią - jeśli już koniecznie mówisz o tym
          temacie!
          • alikalija Nie.Nie. 25.11.06, 20:46
            Ja mowilem w innym kontekscie.
            O to,ze wlasnie nie wolno ludzi dysakryminowac z powodu rasy.
            Ich postawe moralna to oczywisci tak.

Mnie wkurzaja tacy co chca 'Zydow do gazu' a 'muzulmanow ukatrupic'.
            U nas muzulmanow tez jest sporo takich rasistow.

Uczciwy czlowiek gardzi nieuczciwa walka.
            Dlatego ci ktorzy terroryzuja swoja bronia niewinnych sa bardzo zli.
            Tez ci co w odwecie morduja Izraelczykow.
            Bijmy sie honorowo.
            • dana33 te, stranger.... 25.11.06, 22:52
              mowisz, ze ty od adama i ewy???? jestes pewien? bo to byly dwa zydy....
              mnie sie jednak zdaje, ze ty od malpy....
              • stranger.pl Re: te, stranger.... 25.11.06, 23:48
                dana33 napisała:
                adama i ewy???? jestes pewien? bo to byly dwa zydy....

Te Dana - od kiedy to Adam i Ewa byli Żydami - kiedy ich obrzezano? Czemu Tora
                nic o tym nie mówi? I pewnie mówi po hebrajsku co?
                • dana33 Re: te, stranger.... 26.11.06, 13:56
                  nu, stranger..... ewa to byla chawa, a adam po hebrajsku znaczy czlowiek...
                  to byly dwa zydy, czy chcesz czy nie.... poczytaj dokladnie biblie... religija
                  chrzescijanska przyszla duzo, duzo pozniej.... niejaki jehoszua, czy tez
                  bardziej w oryginale jeszu, wychrzcil sie......
                  aaaa, wlasnie mi przyszlo do glowy..... ciekawa jestem, czy jak sie wtedy
                  wychrzcil, to jego mame i tate siedzieli sziwa, jak to sie robi u zydow po
                  smierci..... bo taki co odstepuje od religii przodkow, to jakby umarl......
                  hm..... musze sie pokonsultowac przy okazji z jakims uczonym rabinem.... ovadia
                  josef bedzie wiedzial napewno... on spec nad spece w tej dziedzinie...
                  • marouder Prosimy nie piesci strangera slowem! 26.11.06, 14:22
                    Wydobywanie na swiatlo dzienne przez Zydowke aspektow tego rodzaju, powoduje u
                    strangera stan podniecenia graniczacy z orgazmem i paradoksalnie tylko utwierdza
                    go w jego swiatlym przekonaniu, ze zydzi na dlugo przed narodzinami Jezusa
                    nienawidzili chrzescijan!!
                    • dana33 Re: Prosimy nie piesci strangera slowem! 26.11.06, 14:31
                      wow, marudzinski..... to jeszcze przy swietej niedzieli zrobilam micwe... :)))
                      -------------
                      "...powoduje u strangera stan podniecenia graniczacy z orgazmem... "
                      • marouder Jemu tak! Ale nie jego niemieckiej malzonce, ktora 26.11.06, 14:33
                        ...musi mu potem wyprac galotki!!
                        • dana33 Re: Jemu tak! Ale nie jego niemieckiej malzonce, 26.11.06, 14:50
                          :))))
                        • stranger.pl Re: Jemu tak! Ale nie jego niemieckiej malzonce, 26.11.06, 16:05
                          1.Zaczynasz mi sie "marouder" nie podobasz - nie czep się mojej rodziny. Ja
                          tego nie lubię. Moja żona juz dawno stała się na własne życzenie Polką. Tym
                          bardziej, że jej babcia była Polką.

2.To absurd mówić, że Adam i Ewa byli żydami - naród to ludzie o wspólnej
                          tożsamości. Jaką tozsamość miałi Adam i Ewa? Czy ich językiem był hebrajski?
                          Odziedziczyli historię, kulturę po swoich przodkach? Zwyczaj? Czy Adam i Ewa
                          odprawiali judaistyczne rutuały?

• marouder Re: Jemu tak! Ale nie jego niemieckiej malzonce, 26.11.06, 16:13
                            Czy ja moge oglosic sie Niemcem, skoro moja ciotka uwazala sie za Niemke,
                            nalezala do BdM, a babka byla Niemka?
                            Co do Adama i Ewy, to moge o nich mowic jedynie na plaszczyznie antropologii
                            kulturowej. Jesli taka twoja wola, zapraszam do dyskusji.
                            • stranger.pl Re: Jemu tak! Ale nie jego niemieckiej malzonce, 26.11.06, 16:29
                              Żeby stać się Niemcem musiałbyś udowodnić swoje niemieckie pochodzenie (wymóg
                              konstytucyjny RFN) i gwoli prawdy uważać się za Niemca a nie za innego - czyli
                              mięć za swoją jedyna Ojczyznę Niemcy!

W każdym razie „marouder” przekroczyłeś pewna granicę.
                              I nie mam zamiaru z toba więcej dyskutować - nie lubie jak sobie ktoś dworuje z
                              mojej rodziny!
                              • marouder Dla wyjasnienia. 26.11.06, 17:13
                                Nie mialem i nie mam zamiaru nikomu dowodzic swojej tozsamosci ani jej korzeni:)
                                Dobrze mi z taka jaka mam, synkretyczna:)
                              • dana33 Re: Jemu tak! Ale nie jego niemieckiej malzonce, 26.11.06, 19:08
                                wow, ales sie obrazil, stranger.....
                                nu, nie przeczytalam tego artykulu..... nie bardzo mnie obchodza geny rozne...
                                ale co z tymi przodkami adama i ewy? to mnie wlasnie interesuje, te geny ich i
                                ta ich kultura, co ja oddziedziczyli...... wiesz cos o tym wiecej? masz linki?
                          • dana33 Re: Jemu tak! Ale nie jego niemieckiej malzonce, 26.11.06, 16:14
                            wow, stranger...... oczywiscie, ze oddziedziczyli historie i kulture po swoich
                            PRZODKACH..... jak nam wiadomo, mieli tych przodkow cala kupe.... :))))
                            • marouder :))))))))))/nt 26.11.06, 16:17

• stranger.pl Re: Jemu tak! Ale nie jego niemieckiej malzonce, 26.11.06, 16:23
                              Dana powiedz mi co w tym wątku śmiesznego? Co w tym śmiesznego:

www.nature.com/nature/journal/v444/n7118/full/nature05329.html
              • o_brother1 Re: te, stranger.... 26.11.06, 07:47
                oblakana to ty nie wiesz ze Zydzi pochodza z Egiptu a zionce ze Szwajcarii?
              • rattler Re: te, stranger.... 26.11.06, 15:05
                Od kiedy to Dana , Adam i Ewa sa Zydami ????

--------------------------------------------

mowisz, ze ty od adama i ewy???? jestes pewien? bo to byly dwa zydy....

• dana33 Re: te, stranger.... 26.11.06, 15:24
                  nu, rattlerku, polakami i chrzescijanami napewno nie byli.
                  sa zydami. murowanie.
                  • tia666 Re: te, stranger.... 26.11.06, 19:29
                    przodkami owej pary sa pingwiny papua papua. nitowanie
                  • stranger.pl Re: te, stranger.... 26.11.06, 23:03
                    Jasne: Adam i Ewa byli żydami, Kopernik był kobietą, Mickiewicz żydem a także
                    do tego Arafat był żydem. No nie? Jak szaleć to szaleć:P
                    • dana33 Re: te, stranger.... 27.11.06, 08:26
                      nu, stranger, tu trafiles: mickiewicz mial tam jakies zydowskie korzenie.... za
                      malo zeby byl czystym etnicznie zydem, ale za duzo, zeby byc czystym etnicznie
                      polakiem.... :))))
      • qqazz Re: Pytanie jeszcze o tzw. "rasizm" - czy rasizm 25.11.06, 22:52
        To ze ludzie sie róznia miedzy soba to wiadomo od dawien dawna, nie tylko
        genotypem (choc to sa najnowsze odkrycia, wczesniej uwazano inaczej), ale
        przede wszystkim kulturowo, rasa chyba nie jest tutaj decydujaca, w róznych
        społecznosciach rózne cech sie rozwijały i utrwalały a to ma jednak cos
        wspólnego z genetyką, tacy np. murzyni sa leniwi i nieskorzy do wysiłku niemal
        wszędzie i mało odporni psychicznie, za to silni fizycznie, natomiast Chińczycy
        czy Wietnamczycy tudziez inni żółci pracowici etc. etc.
        Zreszta co to w ogóle znaczy równi?

pozdrawiam
    • proud_globalist Artykul o zroznicowaniu genetycznym. 25.11.06, 23:19
      Tu pelny artykul:
      www.nature.com/nature/journal/v444/n7118/full/nature05329.html

A tu latwa i przystepna notka z Harvard News
      www.news.harvard.edu/gazette/2006/11.30/99-genome.html
    • obserwator-z-boku a jednak nie masz,strange racji.................:) 25.11.06, 23:39
      stranger.pl napisał:

> No cóż ja nie jestem darwinistą a więc wiem że to drugie to moje:)

to forum jak najbardziej potwierdza teorie darwina.............!!!
      tu masz przyklad............:
      ........blazare-pissmaker-kakauko-mycka3-szybki_wytrysk-acuzzme-
      alikalija.........itd.itd...........!
    • explicit Re: Duże różnice w DNA ludzi - naukowcy zaskoczen 26.11.06, 08:17
      Marouder mnie wystraszyl ,...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=52808239
      • de_oakville "Teoria Darwina dowodzi, ze czlowiek od malpy...." 26.11.06, 11:19
        pochodzi."
        Niewiele zapamietalem z teorii Darwina, o ktorej nasz nauczyciel biologii w
        szkole wyrazal sie z wielka pasja i przekonaniem. Pamietam, ze Darwin odbyl
        podroz po swiecie (moze nawet naokolo swiata) na statku o nazwie "Beagle" lub
        podobnej i ze to mu pomoglo w uswiadomieniu sobie tych prawd, ktore potem
        wyglaszal. Lepiej zapamietalem, juz nie ze szkoly, wierszyk o nastepujacej tresci:

"Nie moja wina, ze twoja mina
        mi przypomina teorie Darwina.
        Teoria Darwina dowodzi,
        ze czlowiek od malpy pochodzi.
        Gdy patrze na twoja "en-face'je"
        Przyznaje, ze Darwin mial racje"
        • dana33 Re: "Teoria Darwina dowodzi, ze czlowiek od malpy 26.11.06, 13:57
          :))))
    • polski_francuz Stranger 26.11.06, 22:10
      zawsze podejrzewalem cie o pseudonaukowosc.

Teraz widze, ze mialem racje.

Ucz sie troche. Teoria Darwina jest teoria naukowa. Poki co jest ona w uzyciu.
      Zanim przyjdzie nastepna teoria. Ktora bedzie bardziej ogolna.

Nie jest te teoria tzw "kreacjonizm". To nie jest teoria naukowa, ani nawet
      pseudonaukowa.

Jest smutne swiadectwo glupoty w poczatkach XXI wieku.

Radze ci pisac na watkach religijnych

Tam twoje miejsce.

PF

• stranger.pl Re: Stranger 26.11.06, 23:00
        Twój punkt widzenia zakłada a priori negację kreacjonizmu jako teorii - to
        typowe dla Francji i Francuzów od czasów rewolucji (anty)francuskiej z 1789 r.
        i triumfu takich trucicieli jak Wolter czy tzw. encyklopedystów czyli XVIII
        wiecznych politruków:))

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka