Dodaj do ulubionych

Droga Kropko

14.12.06, 20:16
wywal tego prowoka ferromagnetic.

To jakis "znawca" FS, ktory usiluje nam przypiac latke.

PF
Obserwuj wątek
    • marouder Re: Droga Kropko 14.12.06, 20:18
      Stawiam na i-love-10-tego, ona miala kiedys watek o historycznych antysemitach
      niechlubnie wyciety przez kropke!
    • stranger.pl Re: Droga Kropko 14.12.06, 20:28
      Jestem przeciw wywalaniu kogokolwiek!

Jest wolność słowa - a jak ci się coś nie podoba to nie odpisuj i nie podbijaj
      wątki "ferromagnetic" do góry natomiast nie baw się w cenzora i kapusia bo to
      brzydka zabawa.

• polski_francuz Re: Droga Kropko 14.12.06, 20:38
        Stranger,

Nie podobasz mie sie i juz ci to pisalem.

Czuje prowokow i rasistow;

Mniej czy wiecej zawoalowanych. On mniej ty wiecej.

Capito?

PF
        • stranger.pl Re: Droga Kropko 14.12.06, 20:49
          No capito

Kto jest rasistą? "ferromagnetic" czy Wolter wzgl. Thomas Jefferson wzgl.
          Giordano Bruno?

Czy "ferromagnetic" cytował własne wypowiedzi czy też w/w osób?

Może oskarżysz do sądu Woltera o szerzenie antysemityzmu i rasizmu i wywleczesz
          jego szczątki z trumny jak to robili Francuzi podczas rewolucji (anty)
          francuskiej w 1789 r. ze szczątkami królów Francji?

Twój cyt.: "> Stranger, Nie podobasz mie sie i juz ci to pisalem."

Nie wiem gdzie pisałeś że ci się nie podobam - ale wiesz: ja facet, zdrowy na
          ciele i umyslę i zawsze oglądałem się za kobietami a nie facetami:P
          • polski_francuz Re: Droga Kropko 14.12.06, 20:54
            Non ho capito, chcesz powiedziec.

Przez umiejetny dobor cytatow "mozna doprowdzic konklawe do ludozerstwa".

Uwazam, ze gra jest nastepujaca.

FS ma juz opinie antysemickiego. I ten tchorz usiluje nasza opinie podkreslic.

Powiedz mi Stranger, a propos, czy uwazasz, ze wszystkie rasy sa rowne?

Tak z ciekawosci.

PF
            • stranger.pl Re: Droga Kropko 14.12.06, 21:08
              1.Nie podoba ci się coś to nie wpisuj się komuś - ignoruj i nie podbijaj w górę
              wątków które nie trawisz.

2.Nie wiem jaką FŚ ma opinię bo są opnie i opinie - zależy z których ust są
              wypowiadane i co te usta chcą powiedzieć czy udowodnić - ponadto faktycznie na
              FŚ można spotkać dziwne rzeczy - mało gdzie można przeczytać tak nienawistne
              komentarze wobec Semitów (Arabów i Żydów - a zwłaszcza Żydów (i podających się
              za żydów) pisanych pod adresem Arabów).

3.Moim zdaniem każda rasa różni się - nawet biologicznie - inaczej na pewne
              lekarstwa (np. dużą gamę antybiotyków) reagują Biali a inaczej Czarni - o czym
              wie każdy lekarz:)

I oczywiście moim zdaniem mój świat i moja rasa i mój ziomek to coś bliższego
              niż Eskimosi, Hutu czy Malgasze. Gdybym miał koło ratunkowe a w wodzie dwóch
              topielców - Polaka i np. Mongoła nie miałbym dylematu kogo ratować a kogo nie
              ratować! Uważasz inaczej?
              • polski_francuz Re: Droga Kropko 14.12.06, 21:12
                Nie podoba mi sie i pisze o tym.

Walczy z jednym anty i z drugim anty.

rasy sie roznia jak roznia sie ludzie. Ale rasy sa rowne wobec Boga jak i
                ludzie sa.

Polacy sa mi blizsi bo mowie ich jezykiem i znam ich kulture i historie ale
                ratowalbym jednego i drugiego.

I Hutu i Tutsi.

PF

• polski_francuz Errata 14.12.06, 21:13
                  ...walcze...

sorry

PF
                • stranger.pl Re: Droga Kropko 14.12.06, 21:20
                  Wobec Boga zapewne są równi ale wobec ludzi nie - bo nie ma i nie będzie
                  równości w świecie ludzkim.

Brak równości nie oznacza pogardę ale sorry... gdy Europejczycy czytali Iliadę
                  i Odysse to Bantu biegali wśród wyskokich traw i wołali "O wamba o wamba" i to
                  był ich szczyt literackiej twórczości - jakoś mi to nie wygląda na równość!
                  Hehehe

• polski_francuz Re: Droga Kropko 14.12.06, 21:25
                    Malinowski, polski etnolog czy etnograf wlasnie to analizowal w "Zyciu
                    seksualnym dzikich" i w innych knigach.

Kazda kultura sie dopasowuje do swego otoczenia. Optymalnie.

I problem rodzi sie jak jedna kultura zaczyna dominowac a inne musza sie
                    dostosowac.

Nie ma kultur "wyzszych" i "nizszych". kazdy narod ma swoich "Panow Tadeuszow".

Zapomnij o arogancji kulturalnej.

Ja jej, w stosunku do Polakow, doswiadczam na codzien.

PF
                    • stranger.pl Re: Droga Kropko 14.12.06, 21:34
                      Idealizujesz - ponadto równość oznacza obojętność bo skoro wszystko jest równe
                      to obojętna jest ci także twoja własna tożsamość - ta czy inna żaden problem.

Tyle że życie ma własne prawa - decydują ci co inwestują w dzieci - i albo
                      liczebnie cię kiedyś zaszlachtują albo liczebnie (demokratycznie) cię
                      przegłosują.

Zauważ że wszelkie choroby a la równość, wolność, braterstwo to choroby Europy -
                      inni to wykorzystują (i żądają tolerancji bo też maja prawa) a jak już będą
                      silni po prostu dostaniesz kopa, bo tolerancja jest tylko dla rozbrojenia
                      Europy.

Poczekaj a przekonasz się za mniej więcej 25 lat co się stanie z Francją i
                      jej „równością” - nie życzę ale to na swój sposób nieuchronne.

Dobranoc
                      • polski_francuz Re: Droga Kropko 14.12.06, 21:42
                        Tozsamosc to jedna rzecz a rownosc to druga.

Nie ma zadnego powodu, zeby jedni byli "lepsi" od drugich z tego czy innego
                        powodu. Przerabiamy to na forum z Zydami, ktorzy sie czuja lepsi niz Arabowie,
                        z politykami, ktorzy sie czuja lepsi niz inni politycy.

Rownosc, wolnosc i braterstwo to nie sa puste hasla. W kazdy razie nie dla
                        mnie. Sa puste dla wielu krypto-demokratow. Ktorzy w ktoryms momencie pokazuja
                        swoja arogancje wynikajaca z urodzenie, szkoly ktora ukonczyli czy morfologii
                        ich fiuta.

Francja to jest kraj w ktorym zyje. I staram sie tu o to aby sie stal taki jak
                        bym chcial. Glosujac co kilka lat.

Taki jest moj wplyw na tutejsze wydarzenia.

Bardzo niewielki.

Jedyne co staram sie dobrze robic, to rozumiec.

Dobranoc

PF
        • schlagbaum Re: Droga Kropko 14.12.06, 21:00
          polski_francuz napisał:

> Stranger,
          >
          > Nie podobasz mie sie i juz ci to pisalem.
          >
          > Czuje prowokow i rasistow;

Stranger jest ok.

To jeden z tych ktorych sie spotykalo u sw. Wojciecha.
          To byl kosciol o niepowtarzalnej atmosferze i ludzie, ktorzy znali sie tylko z
          widzenia klaniaja sie sobie i usmiechaja sie do siebie nawet po czterdzistu
          latach.

Czasami tylko ma dziwne spojrzenie na UE ale kto z nas jest bez skazy ?
    • polski_francuz Re: Droga Kropko 14.12.06, 20:40
      Tu nie chodzi o poprawnosc. Tu chodzi o prowokacje.

I od odwage tchorzu.

Odslon twarz.

Pokaz sie!

PF
      • dana33 Re: Droga Kropko 14.12.06, 21:03
        pf..... od czasu do czasu cos cie napada i zadasz od innych "Odslon twarz.
        Pokaz sie!"...... moze zanim zaczniesz zadac od innych, dasz dobry przyklad i
        zaczniesz od siebie???

oprocz tego z jednej strony krytykujesz ze sie leci do kropki i "donosi", "nie
        lubisz" tego, a z drugiej to co ty robisz tutaj? nie to samo?

jak powiedzial ten najslynniejszy zyd swiata: ten rzuci pierwszy kamien, ktory
        jest bez winy.
        warto ci o tym pomyslec. dodaje madrosci.
        • polski_francuz Re: Droga Kropko 14.12.06, 21:08
          Dobra odslania twarz...zadowolona?

No to znowu zaslaniam.

PF
        • polski_francuz Aha 14.12.06, 21:18
          jeszcze jedno.

jak mi sie cos nie podoba to nie lece na "Moderacje" i klaniam sie "wszystkim
          adminom" tylko pisze co uwazam na oczach mego forum.

Widzisz roznice?

PF
          • dana33 Re: Aha 14.12.06, 21:26
            widze. tez tak robilam. to mi kropka wywalala to i w koncu wyjasnila, ze jak
            chce donosic, to niech ide na abuse albo moderacje. abuse nic nie daje.
            moderacja owszem. a dlaczego mam sie nie klaniac? to po pierwsze... po drugie
            kiedys napisalam "kropko" i odpowiedzial mi ols piszac, ze moderacja to wszyscy
            admini. wiec zaczelam pisac do wszystkich.
            moderacja, pf, nie jest forum prywatnym i zakrytym. tylko otwartym. kazdy moze
            tam wejsc i tez wchodzi, jak sam wiesz.
            o co ci chodzi? letko cie zezloscilam, bo pokazalam jak ty wygladasz? nu, zmien
            styl, przestan pouczac.
            i moze zachowasz sie raz powaznie? odkryles twarz, mowisz? ferromagnetic to jak
            widze wlazl tutaj wogole bez przykrycia twarzy..... a twoja wykrzywiona
            wsciekloscia to nie akurat apollowska... :))))
            • polski_francuz Re: Aha 14.12.06, 21:34
              Nie lubie prowokacji. To pierwsze a. I ciebie i tutsi tez rugam jak nam tu
              zasuwacie zle o Tunezji czy Algerii.

Drugie a. Wiekszosc ludzi czyta jedno forum. Na moderacja wchodza juz bywalcy.

A trzecie a, nic zlego nie ma w sie wkurzeniu.

I moj s.p. tata to mi juz wiele razy mowil.

Byle nie za czesto i byle z "dobrego" powodu.

Howgh

PF
              • dana33 Re: Aha 14.12.06, 21:41
                ja powiedzialam, ze we wkurzaniu jest cos zlego? nie ma. wkurzaj sie ile
                chcesz.... :))))
                ja sie nie czuje pokrzywdzona, pf, powinienes juz wiedziec, ze ja nigdy nie
                czuje sie pokrzywdzona. i nie interesuje mnie, czy rugasz tylko mnie czy innych
                tez. chodzi o to, ze rugasz ciagle wogole. to nie twoje zadanie. i tutaj sa
                dorosli ludzie, juz dawno wychowani. nie podoba ci sie, jak, co i gdzie ktos
                pisze, to ci sie nie podoba. masz prawo, zeby ci sie nie podobalo. nie masz
                najmniejszego prawa rugac doroslego czlowieka.
                ja w kazdym razie wypraszam sobie. nie jestes ani moim ojcem, ani moja matka,
                ani moim mezem. te 3 osoby maja prawo mnie rugac. i nikt wiecej. rugac to ty
                mozesz swoja corke. mnie nie. i dostosuj sie do tego, prosze.
                • polski_francuz Re: Aha 14.12.06, 21:46
                  "Rugac" to bylo slowo ktore uzywam w stosunku do przyjaciol.

W stosunku do ciebie powienem byl uzyc "zwracac uwage".

No wiec "zwracalem uwage" tutsi i tobie ze sianie nienawisci w stosunku do
                  krajow arabskich jest rzecza niedobra.

Bo te kraje nie zagrazaja twemu krajowi i same maja problem z wojujacym
                  islamizmem.

PF

• aaki wprawdzie chciałeś dobrze,ale wyszło jak zawsze... 14.12.06, 21:51
                    ....jestes antysemitą.
                    home.agh.edu.pl/~btm/rotfl.gif
                    • polski_francuz Re: wprawdzie chciałeś dobrze,ale wyszło jak zaws 14.12.06, 21:54
                      A ty sie czaisz cwaniaku i sobie podsmiechujki robisz:)

PF
                      • aaki Re: wprawdzie chciałeś dobrze,ale wyszło jak zaws 14.12.06, 21:56
                        zaiste- bo jak tu sie nie śmiać ?????
                  • dana33 Re: Aha 14.12.06, 21:55
                    francuzie..... mozesz zamykac oczy na co chcesz. naprawde. ja sobie na to nie
                    moge pozwolic. ani ja ani moj kraj.
                    kraje arabskie maja swoje problemy. nie tak znow problemy z terrorystami.
                    oprocz iraku. kraje arabskie nie lubia sie wzajemnie. jeden drugiemu wydrapalby
                    oczy, jakby mogl. nie bylo, w ostatnich 20 latach przynajmniej, a zdaje sie ze
                    i dluzej, ani jednej wspolnej konferencji krajow arabskich, ktora zakonczylaby
                    sie w zgodzie i z jakas uchwala wspolna. ale wszystkie te kraje laczy nienawisc
                    do israela. praktycznie biorac, zaden z tych krajow nie ma z israelem stosunkow
                    dyplomatycznych. wszystkie uchwaly w onz potepiajace israel sa wnoszone przez
                    jakis z krajow arabskich i przez te wszystkie kraje popierane. kazdy z tych
                    krajow chce nas wymazac z mapy swiata. do tego celu uzywaja arabow
                    palestynskich. dlatego im placa, posylaja bron, popieraja grupy terrorystyczne,
                    zeby ten konflikt zyl i byl na ustach calego swiata.
                    twoje slowa "te kraje nie zagrazaja twemu krajowi" sa naiwne, zeby nie
                    powiedziec glupie.
                    • polski_francuz Dana, dana 14.12.06, 22:00
                      macie uklady z Egiptem i z Jordania. Maroko, Tunezja sa dalekie i nieagresywne
                      w stosunku do Izraela;

Obecny problem to rozpad Iraku i niestabilnosc, ktora z tego wynika i wzrost
                      potegi Iranu. Kierowanego przez goscia, ktory prze na konfrontacje.

Taka jest szachownica w moich oczach.

W Algerii i Tunezji nawet pionki nie stoja.

Allez, odbiegamy od tematu.

Shalom do jutra.

PF
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka