polski_francuz 14.12.06, 20:16 wywal tego prowoka ferromagnetic. To jakis "znawca" FS, ktory usiluje nam przypiac latke. PF Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marouder Re: Droga Kropko 14.12.06, 20:18 Stawiam na i-love-10-tego, ona miala kiedys watek o historycznych antysemitach niechlubnie wyciety przez kropke! Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: Droga Kropko 14.12.06, 20:28 Jestem przeciw wywalaniu kogokolwiek! Jest wolność słowa - a jak ci się coś nie podoba to nie odpisuj i nie podbijaj wątki "ferromagnetic" do góry natomiast nie baw się w cenzora i kapusia bo to brzydka zabawa. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Droga Kropko 14.12.06, 20:38 Stranger, Nie podobasz mie sie i juz ci to pisalem. Czuje prowokow i rasistow; Mniej czy wiecej zawoalowanych. On mniej ty wiecej. Capito? PF Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: Droga Kropko 14.12.06, 20:49 No capito Kto jest rasistą? "ferromagnetic" czy Wolter wzgl. Thomas Jefferson wzgl. Giordano Bruno? Czy "ferromagnetic" cytował własne wypowiedzi czy też w/w osób? Może oskarżysz do sądu Woltera o szerzenie antysemityzmu i rasizmu i wywleczesz jego szczątki z trumny jak to robili Francuzi podczas rewolucji (anty) francuskiej w 1789 r. ze szczątkami królów Francji? Twój cyt.: "> Stranger, Nie podobasz mie sie i juz ci to pisalem." Nie wiem gdzie pisałeś że ci się nie podobam - ale wiesz: ja facet, zdrowy na ciele i umyslę i zawsze oglądałem się za kobietami a nie facetami:P Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Droga Kropko 14.12.06, 20:54 Non ho capito, chcesz powiedziec. Przez umiejetny dobor cytatow "mozna doprowdzic konklawe do ludozerstwa". Uwazam, ze gra jest nastepujaca. FS ma juz opinie antysemickiego. I ten tchorz usiluje nasza opinie podkreslic. Powiedz mi Stranger, a propos, czy uwazasz, ze wszystkie rasy sa rowne? Tak z ciekawosci. PF Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: Droga Kropko 14.12.06, 21:08 1.Nie podoba ci się coś to nie wpisuj się komuś - ignoruj i nie podbijaj w górę wątków które nie trawisz. 2.Nie wiem jaką FŚ ma opinię bo są opnie i opinie - zależy z których ust są wypowiadane i co te usta chcą powiedzieć czy udowodnić - ponadto faktycznie na FŚ można spotkać dziwne rzeczy - mało gdzie można przeczytać tak nienawistne komentarze wobec Semitów (Arabów i Żydów - a zwłaszcza Żydów (i podających się za żydów) pisanych pod adresem Arabów). 3.Moim zdaniem każda rasa różni się - nawet biologicznie - inaczej na pewne lekarstwa (np. dużą gamę antybiotyków) reagują Biali a inaczej Czarni - o czym wie każdy lekarz:) I oczywiście moim zdaniem mój świat i moja rasa i mój ziomek to coś bliższego niż Eskimosi, Hutu czy Malgasze. Gdybym miał koło ratunkowe a w wodzie dwóch topielców - Polaka i np. Mongoła nie miałbym dylematu kogo ratować a kogo nie ratować! Uważasz inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Droga Kropko 14.12.06, 21:12 Nie podoba mi sie i pisze o tym. Walczy z jednym anty i z drugim anty. rasy sie roznia jak roznia sie ludzie. Ale rasy sa rowne wobec Boga jak i ludzie sa. Polacy sa mi blizsi bo mowie ich jezykiem i znam ich kulture i historie ale ratowalbym jednego i drugiego. I Hutu i Tutsi. PF Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: Droga Kropko 14.12.06, 21:20 Wobec Boga zapewne są równi ale wobec ludzi nie - bo nie ma i nie będzie równości w świecie ludzkim. Brak równości nie oznacza pogardę ale sorry... gdy Europejczycy czytali Iliadę i Odysse to Bantu biegali wśród wyskokich traw i wołali "O wamba o wamba" i to był ich szczyt literackiej twórczości - jakoś mi to nie wygląda na równość! Hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Droga Kropko 14.12.06, 21:25 Malinowski, polski etnolog czy etnograf wlasnie to analizowal w "Zyciu seksualnym dzikich" i w innych knigach. Kazda kultura sie dopasowuje do swego otoczenia. Optymalnie. I problem rodzi sie jak jedna kultura zaczyna dominowac a inne musza sie dostosowac. Nie ma kultur "wyzszych" i "nizszych". kazdy narod ma swoich "Panow Tadeuszow". Zapomnij o arogancji kulturalnej. Ja jej, w stosunku do Polakow, doswiadczam na codzien. PF Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: Droga Kropko 14.12.06, 21:34 Idealizujesz - ponadto równość oznacza obojętność bo skoro wszystko jest równe to obojętna jest ci także twoja własna tożsamość - ta czy inna żaden problem. Tyle że życie ma własne prawa - decydują ci co inwestują w dzieci - i albo liczebnie cię kiedyś zaszlachtują albo liczebnie (demokratycznie) cię przegłosują. Zauważ że wszelkie choroby a la równość, wolność, braterstwo to choroby Europy - inni to wykorzystują (i żądają tolerancji bo też maja prawa) a jak już będą silni po prostu dostaniesz kopa, bo tolerancja jest tylko dla rozbrojenia Europy. Poczekaj a przekonasz się za mniej więcej 25 lat co się stanie z Francją i jej „równością” - nie życzę ale to na swój sposób nieuchronne. Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Droga Kropko 14.12.06, 21:42 Tozsamosc to jedna rzecz a rownosc to druga. Nie ma zadnego powodu, zeby jedni byli "lepsi" od drugich z tego czy innego powodu. Przerabiamy to na forum z Zydami, ktorzy sie czuja lepsi niz Arabowie, z politykami, ktorzy sie czuja lepsi niz inni politycy. Rownosc, wolnosc i braterstwo to nie sa puste hasla. W kazdy razie nie dla mnie. Sa puste dla wielu krypto-demokratow. Ktorzy w ktoryms momencie pokazuja swoja arogancje wynikajaca z urodzenie, szkoly ktora ukonczyli czy morfologii ich fiuta. Francja to jest kraj w ktorym zyje. I staram sie tu o to aby sie stal taki jak bym chcial. Glosujac co kilka lat. Taki jest moj wplyw na tutejsze wydarzenia. Bardzo niewielki. Jedyne co staram sie dobrze robic, to rozumiec. Dobranoc PF Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Droga Kropko 14.12.06, 21:00 polski_francuz napisał: > Stranger, > > Nie podobasz mie sie i juz ci to pisalem. > > Czuje prowokow i rasistow; Stranger jest ok. To jeden z tych ktorych sie spotykalo u sw. Wojciecha. To byl kosciol o niepowtarzalnej atmosferze i ludzie, ktorzy znali sie tylko z widzenia klaniaja sie sobie i usmiechaja sie do siebie nawet po czterdzistu latach. Czasami tylko ma dziwne spojrzenie na UE ale kto z nas jest bez skazy ? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Droga Kropko 14.12.06, 20:40 Tu nie chodzi o poprawnosc. Tu chodzi o prowokacje. I od odwage tchorzu. Odslon twarz. Pokaz sie! PF Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Droga Kropko 14.12.06, 21:03 pf..... od czasu do czasu cos cie napada i zadasz od innych "Odslon twarz. Pokaz sie!"...... moze zanim zaczniesz zadac od innych, dasz dobry przyklad i zaczniesz od siebie??? oprocz tego z jednej strony krytykujesz ze sie leci do kropki i "donosi", "nie lubisz" tego, a z drugiej to co ty robisz tutaj? nie to samo? jak powiedzial ten najslynniejszy zyd swiata: ten rzuci pierwszy kamien, ktory jest bez winy. warto ci o tym pomyslec. dodaje madrosci. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Droga Kropko 14.12.06, 21:08 Dobra odslania twarz...zadowolona? No to znowu zaslaniam. PF Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Aha 14.12.06, 21:18 jeszcze jedno. jak mi sie cos nie podoba to nie lece na "Moderacje" i klaniam sie "wszystkim adminom" tylko pisze co uwazam na oczach mego forum. Widzisz roznice? PF Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Aha 14.12.06, 21:26 widze. tez tak robilam. to mi kropka wywalala to i w koncu wyjasnila, ze jak chce donosic, to niech ide na abuse albo moderacje. abuse nic nie daje. moderacja owszem. a dlaczego mam sie nie klaniac? to po pierwsze... po drugie kiedys napisalam "kropko" i odpowiedzial mi ols piszac, ze moderacja to wszyscy admini. wiec zaczelam pisac do wszystkich. moderacja, pf, nie jest forum prywatnym i zakrytym. tylko otwartym. kazdy moze tam wejsc i tez wchodzi, jak sam wiesz. o co ci chodzi? letko cie zezloscilam, bo pokazalam jak ty wygladasz? nu, zmien styl, przestan pouczac. i moze zachowasz sie raz powaznie? odkryles twarz, mowisz? ferromagnetic to jak widze wlazl tutaj wogole bez przykrycia twarzy..... a twoja wykrzywiona wsciekloscia to nie akurat apollowska... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Aha 14.12.06, 21:34 Nie lubie prowokacji. To pierwsze a. I ciebie i tutsi tez rugam jak nam tu zasuwacie zle o Tunezji czy Algerii. Drugie a. Wiekszosc ludzi czyta jedno forum. Na moderacja wchodza juz bywalcy. A trzecie a, nic zlego nie ma w sie wkurzeniu. I moj s.p. tata to mi juz wiele razy mowil. Byle nie za czesto i byle z "dobrego" powodu. Howgh PF Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Aha 14.12.06, 21:41 ja powiedzialam, ze we wkurzaniu jest cos zlego? nie ma. wkurzaj sie ile chcesz.... :)))) ja sie nie czuje pokrzywdzona, pf, powinienes juz wiedziec, ze ja nigdy nie czuje sie pokrzywdzona. i nie interesuje mnie, czy rugasz tylko mnie czy innych tez. chodzi o to, ze rugasz ciagle wogole. to nie twoje zadanie. i tutaj sa dorosli ludzie, juz dawno wychowani. nie podoba ci sie, jak, co i gdzie ktos pisze, to ci sie nie podoba. masz prawo, zeby ci sie nie podobalo. nie masz najmniejszego prawa rugac doroslego czlowieka. ja w kazdym razie wypraszam sobie. nie jestes ani moim ojcem, ani moja matka, ani moim mezem. te 3 osoby maja prawo mnie rugac. i nikt wiecej. rugac to ty mozesz swoja corke. mnie nie. i dostosuj sie do tego, prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Aha 14.12.06, 21:46 "Rugac" to bylo slowo ktore uzywam w stosunku do przyjaciol. W stosunku do ciebie powienem byl uzyc "zwracac uwage". No wiec "zwracalem uwage" tutsi i tobie ze sianie nienawisci w stosunku do krajow arabskich jest rzecza niedobra. Bo te kraje nie zagrazaja twemu krajowi i same maja problem z wojujacym islamizmem. PF Odpowiedz Link Zgłoś
aaki wprawdzie chciałeś dobrze,ale wyszło jak zawsze... 14.12.06, 21:51 ....jestes antysemitą. home.agh.edu.pl/~btm/rotfl.gif Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: wprawdzie chciałeś dobrze,ale wyszło jak zaws 14.12.06, 21:54 A ty sie czaisz cwaniaku i sobie podsmiechujki robisz:) PF Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: wprawdzie chciałeś dobrze,ale wyszło jak zaws 14.12.06, 21:56 zaiste- bo jak tu sie nie śmiać ????? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Aha 14.12.06, 21:55 francuzie..... mozesz zamykac oczy na co chcesz. naprawde. ja sobie na to nie moge pozwolic. ani ja ani moj kraj. kraje arabskie maja swoje problemy. nie tak znow problemy z terrorystami. oprocz iraku. kraje arabskie nie lubia sie wzajemnie. jeden drugiemu wydrapalby oczy, jakby mogl. nie bylo, w ostatnich 20 latach przynajmniej, a zdaje sie ze i dluzej, ani jednej wspolnej konferencji krajow arabskich, ktora zakonczylaby sie w zgodzie i z jakas uchwala wspolna. ale wszystkie te kraje laczy nienawisc do israela. praktycznie biorac, zaden z tych krajow nie ma z israelem stosunkow dyplomatycznych. wszystkie uchwaly w onz potepiajace israel sa wnoszone przez jakis z krajow arabskich i przez te wszystkie kraje popierane. kazdy z tych krajow chce nas wymazac z mapy swiata. do tego celu uzywaja arabow palestynskich. dlatego im placa, posylaja bron, popieraja grupy terrorystyczne, zeby ten konflikt zyl i byl na ustach calego swiata. twoje slowa "te kraje nie zagrazaja twemu krajowi" sa naiwne, zeby nie powiedziec glupie. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Dana, dana 14.12.06, 22:00 macie uklady z Egiptem i z Jordania. Maroko, Tunezja sa dalekie i nieagresywne w stosunku do Izraela; Obecny problem to rozpad Iraku i niestabilnosc, ktora z tego wynika i wzrost potegi Iranu. Kierowanego przez goscia, ktory prze na konfrontacje. Taka jest szachownica w moich oczach. W Algerii i Tunezji nawet pionki nie stoja. Allez, odbiegamy od tematu. Shalom do jutra. PF Odpowiedz Link Zgłoś