Dodaj do ulubionych

kacza zupa?

19.12.06, 11:52
Pozwom pomaga element żydowskości...
serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3802270.html
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Tym razem 19.12.06, 11:54
      go popieram:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=54178278&a=54190486
      PF
      • dana33 Re: Tym razem 19.12.06, 11:58
        nie mialam najmniejszych watpliwosci, ze go poprzesz.
        i nie tylko tym razem. i nie tylko jego. natomiast zawsze kazdego, kto jest
        przeciwko zwracania mienia prawowitym wlascicielom. wszystko jedno, czy on zyd,
        niemiec, zyd niemiecki, czy niemiec pochodzenia zydowskiego.
        ty jestes przeciw. zawsze.
        • polski_francuz Re: Tym razem 19.12.06, 12:06
          Moja rodzina tez jest wygnana. I ja wolabym w Ponarach mieszkac i na
          Politechnice Wilenskiej o Nobla wlaczyc.

Ale sie jakos pogodzilem ze strata "tych borow ciemnych tych lak zielonych".

To i inni tez pewnie sie moga z tym pogodzic.

PF
          • dana33 Re: Tym razem 19.12.06, 12:10
            nu, przede wszystkim mozesz wrocic do ponar, prawda? pytanie dlaczego nie
            wracasz, ale nie musisz odpowiadac, bo mam dosyc wyobrazni sama sobie na to
            pytanie odpowiedziec.
            po drugie, jak twoja rodzina miala tam jakas nieruchomosc, to mozesz sie
            ubiegac albo o jej zwrot, albo o rekompensate. nie ma nikogo na swiecie, kto ma
            prawo zabronic ci zlozenia takiej prosby do sadu. jesli udowodnisz, ze jestes
            spadkobierca jedynym lub jednym z kilku, to masz szanse dostac to spowrotem.
            • polski_francuz Re: Tym razem 19.12.06, 12:15
              Mielismy domek chyba. I dwa razy tam bylem w latach 70. Biedni ludzie o wiele
              ciezej doswiadczeni przez los niz ja tam mieszkaja.

Nie bylismy kapitalistami i nie mielismy firmy.

Dla mnie Litwini sa ta bracia, ktorych obca przemoc wziela. I co ja im bede
              dokopywal.

PF

• dana33 Re: Tym razem 19.12.06, 12:19
                chyba to wiesz...... chyba mialam domek na hawajach....
                i biedni ludzie nie maja nic do tego. ale oczywiscie nie musisz. to tylko i
                wylacznie twoja decyzja i nikomu nic do niej.
                natomiast tobie nic do decyzji innych ludzi, ktorzy owszem, chca odzyskac swoje
                mienie. tak jak ty masz prawo zdecydowac ze nie bedziesz dochodzil twojego
                mienia, tak i oni maja prawo zadecydowac inaczej.
                • polski_francuz Re: Tym razem 19.12.06, 12:23
                  Ale mam prawo miec zdanie na ten temat? Mam. I moge je publicznie wyrazic? Moge.

No to na razie, ide na poludniowy spacer.

Shalom.

PF
                  • aaki francuzowi do sztambucha od aakiego 19.12.06, 12:25
                    www.lyriczz.com/lyriczz.php?songid=9904
                    • polski_francuz Re: francuzowi do sztambucha od aakiego 19.12.06, 13:03
                      Kto ci mowil, ze "I can get no.." oczywiscie, ze "I can get yes..." trwa to
                      tylko nieco dluzej:)

PF
                      • aaki Re: francuzowi do sztambucha od aakiego 19.12.06, 13:06
                        miałem na mysli ciebie i pewną panią z fs.
                        chyba ci nic tego nie wyjdzie.ale widzę,że się starasz.
                        • polski_francuz Re: francuzowi do sztambucha od aakiego 19.12.06, 13:09
                          Bystry z ciebie obserwator. Ale troche racji masz:)

PF
                          • dana33 Re: francuzowi do sztambucha od aakiego 19.12.06, 13:19
                            co idzie wolniej, to idzie wolniej. ale spacerki to ty francuz odstawiasz w
                            rekordowym tempie. zazdroszcze ci.
                        • dana33 Re: francuzowi do sztambucha od aakiego 19.12.06, 13:19
                          rzadko komu wychodzi, byle aki.
                          • aaki Re: francuzowi do sztambucha od aakiego 19.12.06, 16:02
                            nie mój problem tylko twój
                  • dana33 Re: Tym razem 19.12.06, 12:59
                    czy napisalam cos, ze nie masz prawa miec wlasnego zdania? masz prawo.
                    czy ja mam prawo to zdanie skrytykowac? mam. i to wlasnie zrobilam. dodajac
                    male wyjasnienie. na drugi raz skrytykuje bez zadnych wyjasnien.
          • z_daleka Re: Tym razem 19.12.06, 12:23
            mogom...ale nie muszom.
            • polski_francuz Re: Tym razem 19.12.06, 13:04
              Nie musze, ale chce:)

PF
              • dana33 Re: Tym razem 19.12.06, 13:10
                wlasnie. chcesz. zawsze chcesz i masz to zdanie, w stosunku do zydow oczywiscie.
                ty tez ani slowa o teheranskiej konferencji nie straciles... bo tak chciales. i
                masz prawo.
                pf......... nu, szkoda kazdego slowa.
                • polski_francuz Re: Tym razem 19.12.06, 13:17
                  Alez ty jestes maruda.

OK, Achma szykuje front wobec Izraela i ta konferencja sie miesci w tej
                  strategii. Wielu zapadnikow ma przesyt reperacji post-Holocuast i to jest ze
                  strony Achmy dosc sprytnie pomyslane.

Chcesz teraz "fond de ma pensée"? Ulozyc sie z Iranem. Ponoc Kacaw tez iranski
                  Zyd i zyje tam 25 tys. starozakonnych pokojowo.

Wiec chodzi to o dominacje polityczna. I trzeba umiec sobie powiedziec: tej gry
                  nie wygram i nie warto tu na udry.

No to wracam do roboty.

PF

• dana33 Re: Tym razem 19.12.06, 13:23
                    wlasnie. jak hitler szykowal zaglade zydow to tez nikt nie protestowal.
                    on mowisz wygra? naucz sie z przykladu twojego przyjaciela krystka, ktory tu
                    donosil o zestrzeleniu f16 i od drugiego twojego mate byle aki, ktory tu szybko
                    i z satisfaction warta byle aki donoscil o rozejmie miedzy fatah a hamasem.
                    jak juz to przestudiujesz, to zrozumiesz, ze lepiej odczekac.
                    a co do twoich porad, to wybacz, bez urazy, ale mamy tu w israelu moze nie
                    najlepszych specow od strategii walki z arabami na swiecie, ale napewno
                    lepszymi od ciebie.

mowisz, po piorunowym spacerku teraz piorunowo do roboty? git.
                    • aaki Re: Tym razem 19.12.06, 16:04
                      ja donosiłem z satysfakcją o rozejmie,ty zas z satysfakcją mówisz ze rozejmu brak
                    • polski_francuz Re: Tym razem 19.12.06, 17:43
                      Macie specow od walki, brakuje wam specow od pokoju.

Pozdro

PF
      • grzegorz1948 Re: Tym razem 19.12.06, 23:52
        Chcialem tylko z pamieci zacytowac premiera Buzka "Mysmy juz wystarczajaco
        odszkodowan dostali z Niemiec.Ci dwaj sekretarze stanu jadac z delegacja do
        USA spotkali sie z prawnikami ,ktorzy namowili ich do wystapienia do
        niemieckich przedsiebiorcow o odszkodowania za prace przymusowe w Trzeciej
        Rzeszy.Ci dwaj prawnicy i sekretarze stanu robia to na swoj rachunek i nie ma
        to nic wspolnego z rzadem polskim"koniec cytatu z pamieci.Teraz tylko jedno
        pytanie ile tych pieniedzy widzialo rzeczywiscie pokrzywdzeni a ile ci prawnicy?
    • aaki pokrzywdzone przez polaków wszystkie narody 19.12.06, 12:08
      łączcie się!!!!!!!!!
      • z_daleka Re: pokrzywdzone przez polaków wszystkie narody 19.12.06, 12:27
        to twoj wodz zasugerowal to " łączcie się!!!!!!!!!"
        • aaki Re: pokrzywdzone przez polaków wszystkie narody 19.12.06, 12:30
          nie,to ja zasugerowałem.możesz sie przyłączyc nawet i do powiernictwa jesli ci moja sugestia odpowiada.
          • z_daleka Re: pokrzywdzone przez polaków wszystkie narody 19.12.06, 14:32
            mozesz byc kuchcikiem i mieszac kacza zupe zeby sie nie przypalila...
            • aaki Re: pokrzywdzone przez polaków wszystkie narody 19.12.06, 16:07
              profesję już mam ale przyznam,że lubie gotować.
              nó- co prawda niekoszernie ale tez i nie dla ciebie gotuję
              • ariadna-enta Re: pokrzywdzone przez polaków wszystkie narody 19.12.06, 16:42
                widzę,że tu sama szlachta i jakieś dawne bogacze się wpisują co majątki
                potracili.Dobrze,że z chłopów pańszczyżnianych pochodzę -mam jedno zmartwienie
                w życiu mniej i nie muszę płakać,że coś nam zabrali , użerać się z sądami i
                domagać się rekompensat.Chwalić Boga nie mieszkam też w żadnym domu
                poniemieckim,ani pożydowskim,więć mam spokój.
                • pisssmaker [...] 19.12.06, 16:52
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • ariadna-enta Re: Gratulujemy ci ariadno 19.12.06, 21:32
                    pissmaker głupi bucu człowiek nie ma wpływu na swoje pochodzenia,ale ma wpływ
                    na swoją kulturę osobistą. Mi w przeciwięństwie do ciebie słoma z butów nie
                    wychodzi i mam więcej kindersztuby od ciebie.
                    Nie sztuka zgrywać cwaniaka zasłaniając się forum.
                    Ciekawe kmiotku czy miałbyś mi odwagę powiedzieć mi to prosto w oczy.
                    Jesteś żle wychowanym i aroganckim chamem.
                • z_daleka Re: pokrzywdzone przez polaków wszystkie narody 19.12.06, 16:59
                  ja dokladnie tak samo niczego nie odziedziczylem, nic mi sie nie nalezy i mieszkam we wlasnym
                  domu...to jednak nie znaczy , ze nie moge sobie pogadac o zasadach...
                • polski_francuz Duma z pochodzenia 19.12.06, 17:48
                  Jestem, a wlasciwie bylem dumny z pochodzenia szlacheckiego.

Dopoki nie przeczytalem wielce szanownych krajan Wankowicza i Konwickiego.

Jeden napisal, ze szlachcianki litewskie na roli pracowaly ALE w rekawiczkach a
                  drugi, ze tyle bylo szlachty na Litwie by mic sie przez 25-letnia sluzba
                  wojskowa u cara ochronic.

Ciegle jestem dumny z pochodzenia ale sie nad innych juz nie wywyzszam:)

Pozdro

PF

• marouder Re: Duma z pochodzenia 19.12.06, 18:13
                    Proszempana, Danka jest nastajaszcza baronowa i sie wcale nie wywyzsza!!!
                    • pisssmaker [...] 19.12.06, 18:30
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                      • marouder Zapewniam cie nieskonsumowany, ze Danka nie... 19.12.06, 18:37
                        ...musiala niczego kupowac.

Co z tymi Amazonkami? Na zdjeciu dziewuchy wygladaja na dosc niecierpliwe! Jak
                        sie nie pospieszysz, to sobie strangera wydymaja!!
                        • pisssmaker Danka jest beeeee. 19.12.06, 18:47
                          I wisi mi co sobie kupuje a co nie. Znajac jednak ludzi jej pokroju , mniemam
                          ze kupila sobie ... po kolei: swiadectwo z podstawowki , swiadectwo z
                          odziezowej szkoly zasadniczej. Matury jej nie sprzedali , no bo rozumieli ze
                          przegieliby pale.
                          • marouder Pani psycholozka w Tworkach mowila ci co oznacza 19.12.06, 22:28
                            ..pojecie przeniesiania kakalko?
                            Jak nie, to ci powiem, chcesz?
                            Otoz oznacza ono z grubsza przypisywanie innym tego, czego sami sie wstydzimy,
                            lub wstydzilibysmy sie, gdyby nas bylo stac na wstyd, u siebie.

pisssmaker napisała:

> I wisi mi co sobie kupuje a co nie. Znajac jednak ludzi jej pokroju , mniemam
                            > ze kupila sobie ... po kolei: swiadectwo z podstawowki , swiadectwo z
                            > odziezowej szkoly zasadniczej. Matury jej nie sprzedali , no bo rozumieli ze
                            > przegieliby pale.
    • marcus_crassus domyslam sie ze ty roszczenia palestynczykow 19.12.06, 19:45
      witasz z otwartymi rekami. a nawet pomgasz im skladac odpowiednie pozwy.

w Polsce niestety do pier temu stylowi nie siegamy
      • z_daleka Re: domyslam sie ze ty roszczenia palestynczykow 19.12.06, 19:59
        Dzieki za sygnatyrke M_C ale z doswiadczenia wiem, ze jest za dluga i sie nie
        nada...w kazdym razie doceniam dobre checi...
        A co witam i w czym pomagam ...to do prawdy nie wiem...
        • marcus_crassus Re: domyslam sie ze ty roszczenia palestynczykow 19.12.06, 20:02
          domyslam sie ze stwierdzenie ze "kwestia zydowskosci" robi dobrze na "PR" jest
          totalna bzdura a stwierdzenie czegos takiego to glupota i antysemityzm??

oczywiscie wiemy ze czegos takiego nie napisales w swoim poscie.

powiedzmy jednak ze z pewnymi osobami rozmawiam wprost a nie na
          zasadzie "rzniecia glupa" i mam nadzieje ze doczekam sie vice versa
          • z_daleka Re: domyslam sie ze ty roszczenia palestynczykow 19.12.06, 20:09
            Nie , nie uwazam zyby to bylo stwierdzenie antysemickie. Glupie jak najbardziej,
            nieprzemyslane z cala pewnoscia, prowincjonalne... bez watpienia.
            • marcus_crassus Re: domyslam sie ze ty roszczenia palestynczykow 19.12.06, 20:41
              a ja uwazam ze to stwierdzenie absolutnie prawdziwe. coz bardziej "uswieca" zla
              sprawe niz dzialajacy na jej korzysc - poszkodowany Zyd. To nie jest wnuk
              nazistow. To jest ofiara.

Ale jak sie domyslam ten fakt w ogole Cie nie interesuje. No bo jakze to tak?
              • aaki Re: domyslam sie ze ty roszczenia palestynczykow 19.12.06, 20:52
                nawet czasem sie z prezydentem zgadzasz -jak widzę
    • josifek Ale jestem tez przeciwko temu 19.12.06, 21:40
      ze sie 4,5 miliona Zydow w czasie II WS zamordowanych, do Polakow zamordowanych
      zalicza, i to przez tych tutaj na forum, ktorzy polskim zydom ,polskosci, bez
      przerwy odmawiaja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka