Dodaj do ulubionych

rozmowy szesciostronne na zywo w TV

24.12.06, 16:43
Czy ogladacie moze CCTV?? - China Central TV?
Normalnie dostepne z kazdej anteny satelitarnej tak jak BBC i inne. Krytycy
podsmiechuja sie ze to takie chinskie CNN.
W kazdym badz razie na kanale 9 - (CCTV9) dostepne sa wiadomosci szczegolowe
ekonomiczne dotyczace rozwoju chinskiej gospodarki itp (taka moja praca i
zainteresowanie) i zupelnie przypadkiem trafilem na rozmowy szesciostronne
dotyczace Polwyspu Koreanskiego. zaraz po wiadomosciach byly pokazane wywiady
z szefami delegacji panstw uczestniczacych a takze na zywo poczatki
negocjacji, pokazuja ciagle co ciekawsze urywki... ot taka ciekawostka dla
sympatykow tematyki Koreanskiej
Obserwuj wątek
    • kim_bar_tek Re: rozmowy szesciostronne na zywo w TV 24.12.06, 17:09
      że na to nie wpadłem, zaraz pojde filować
    • matikula Re: rozmowy szesciostronne na zywo w TV 24.12.06, 20:58
      CCTV9 jest (a przynajmniej jeszcze jakies 2 miesiace temu bylo, od tego czasu
      nie sprawdzalem) dostepne online. Wiem ze dalo sie wejsc przez www.wwitv.com -
      tam w ogole jest pare ciekawych kanalow, razem kolo tysiaca ;)
      • chaseyo Re: rozmowy szesciostronne na zywo w TV 24.12.06, 22:10
        CCTV9 jest oczywiscie w jezyku angielskim.
        natomiast sa jeszcze trzy kanaly po chiszpansku i francuzku.
        ciekawostka jest kanal CCTV4 - po chinsku. Jesli ktos pasjonuje sie militariami
        to tam znajdzie naprawde kasek dla siebie, otoz na tym kanale pokazuja
        cwiczenia chinskiej armii (manewry), warto polowac.
        Na CCTV9 dosc czesto pokazuja wiadomosci dotyczace KRLD... Jak ogladalem
        kawalki dotyczace rozmow szesciostronnych to nie musze juz chyba dodawac ze
        najbardziej sfrustrowana druzyne stanowili ci smieszni amerykanie z hillem na
        czele, jak zawsze mieli najglpusze argumenty... tak banalne i latwe do wybicia
        z reki - oczywiscie przez strone KRLD.
        • bugsior Re: rozmowy szesciostronne na zywo w TV 24.12.06, 22:38
          Opisz nam prosze w jak blysktliwie inteligently sposob Koreanczycy wybili
          argumenty Amerykanow?
          • chaseyo wow, strzala bugsiorek 25.12.06, 00:51
            coz bugsiorek, przeciesz ty jestes tak inteligentny i blyskotliwy ze sam sobie
            znajdziesz kanal CCTV i napewno tak plynnie mowisz po angielsku ze sam sobie
            przetlumaczysz co tam podaja.... napisalem ten watek tak milo jak potrafilem
            tylko dlatego ze sa swieta a ty pewnie jestes chrzescianinem... tak wiec nie
            pomysl sobie ze cie polubilem...i tak nie znosze prymitywnych ludzi.
            • bugsior Re: wow, strzala bugsiorek 25.12.06, 03:08
              Buraku, ja z toba gadek szmatek sobie tutaj zamiaru ucinac nie mam, wiec
              oszczedz sobie takie zalosne teksty i odpowiedz na proste pytanie. To ani forum
              o mnie ani o tobie, wiec nie popadaj w narcyzowe nastroje tylko sie wysil i skup
              na odpowiedzi.

Ty masz ewidentnie problem ze odpowiadaniem na proste pytania. No to jak cwoku,
              zaczniesz cos konkretnie czy dalej bedziesz chrzanic?

Wroc kilka postow wyzej i zastanow sie jeszcze raz.
              • nicolas1981 Zarcik 25.12.06, 09:27
                Co laczy Czlowieka do malpy?...
                • bugsior Re: Zarcik 25.12.06, 19:44
                  Brakujacym ogniwem z powodzeniem moglby byc nasz forumowy clown.
              • chaseyo Re: wow, strzala bugsiorek 25.12.06, 15:40
                sorry bugsiorek, wrocilem pare postow wyzej ale na twoje pytania nie bede
                odpowiadal, wyzywalasz sie na forum i teraz oczekujesz odpowiedzi?....nie, z
                czubkami nie rozmawiam... po co mam ci na nie odpowiadac skoro ty i tak masz
                papke gowna zamiast mozgu.
                • bugsior Re: wow, strzala bugsiorek 25.12.06, 18:54
                  Chaseyo cwoku jestes bardzo emocjonalny i jakis taki nadwrazliwy.

Przestan tupac nozka jak to masz w zwyczaju i wez sie do kupy.

Piszesz uradowany jak 6-latek ze Koreanczycy w blyskotliwy sposob 'wytracili'
                  argumenty Amerykanow.

Zadalem ci pytanie jakie to byly argumenty i jakie kontrargumenty zostaly
                  uzyte. Bo twoja paplanina to nic innego jako goloslowie, charakterystyczne dla
                  propagandowych szmat.

Jeszcze jedna rzecz o ktorej powinienes wiedziec. Generalnei jestem czlowiekiem
                  wyrozumialym i lubiacym rzeczowe dyskusje. Nie mam jedynie litosci dla
                  moralnych dwulicowych zer twojego pokroju. Nie mam tez najmniejszych problemow
                  z ublizaniem takim szmatom. Nie potrafisz prowadzic dyskusji, adresowac jak i
                  konstruowac argumentow. Myslisz ze jestes madry. I to jest wrecz niebezpieczne.
                  • chaseyo Re: wow, strzala bugsiorek 25.12.06, 20:02
                    nie jestem niebezpieczny. chyba pisales o sobie. przeciesz to ty zaczoles
                    ublizanie na froum... agresja jaka od ciebie bije to niekonczacy sie korowod
                    wyzwisk i totalny brak tolerancji.
                    Nie bede odpowiadal na twoje pytania poniewaz jestes
                    prostaczkiem i tak nic nie dasz sobie przetlumaczyc.
                    a ja bede pisal to co mi sie podoba i twoje ublizania ani bezsilna frustracja
                    tego nie zmieni... nie
                    bede juz pisal co o tobie sadze... dwa tygodnie temu juz sie wypowidzialem na
                    temat twojego meskiego problemu... teraz czas na psychiatre koles. spadaj.
                    • bugsior Re: wow, strzala bugsiorek 26.12.06, 00:11
                      Chaseyo, jestes gowniarz, ktory siedzi i beczy jak nie wie co zrobic.

Nie wykrecaj sie moim prostactwem, bo jak juz zaznaczylem to co wyprawiam pod
                      twoim adresem kwalifikuje do tepienia durnoty, absurdu i moralnej dwulicowosci.
                      Lubie dyskusje rzeczowe, oparte na argumentach, gdzie rozmowca odnosci sie do
                      meritum i stosuje ogolne przyjete zasady dyskusji. Ty zaglujesz pojeciami,
                      ktorych nie rozumiesz i nie potrafisz zdefiniowac. Tworzysz definicje pojec,
                      ktore juz dawno zostaly zdefiniowane. Jestes rewizjonista w najbardziej
                      prymitywnej formie, bo nie potrafiacym w logiczny sposob poprzec swoich
                      wypowiedzi. Uzywasz slow ktore sugeruja ze wiesz o czym mowisz ale implikacje
                      jakie niosa twoje wypowiedzi przecza slowom. Tak jak towarzysz magister masz
                      problemy z logicznym lancuszkiem skutkowo-przyczynowym.

Ubogosc intelektualna probujesz nadrobic 'coolerstwem' w stylu 'strzala' badz
                      innymi sformuowaniami, ktorych znaczenia moge sie jedynie domyslac. A argumenty
                      zbijasz w sposob 'ad hominem' (odwolujac sie jak 10-latek do dlugosci czlonka
                      badz innych kretynskich komentarzy nie wiadomo z czym majacym zwiazek) tak
                      charakterystyczny dla bezsilnych dyskutantow, ktorym sie wydaje ze ignorancja
                      jest cnota.

Teraz widze ze sie normalnie beznadziejnie rozbeczales, wiec sadze
                      ze 'dyskusja' jest zamknieta. Dalej nie wiemy co to dla ciebie 'wolnosc' -
                      jeden tylko, najprostszy przyklad pojecia ktorym bezkarnie sobie na forum
                      zaglujesz.

I na koniec chaseyo, nie myl prostactwa z ublizaniem. Jestes jak ciec z
                      piosenki Nosowskiej. Pedancik, ktory na widok slowa 'kretyn' dostaje spazmow,
                      ale nawet nie jest swiadom swojego moralnego ubostwa i wrodzenej sklonnosci do
                      kretactw, przeistaczania spraw i uzywania spryciarskich eufenizmow zamiast
                      nazywania rzeczy po imieniu. Chasey, to ze nie uzywasz 'brzydkich slow' nie
                      znaczy ze nie jestes prostakiem.

Kretynow toleruje, bo to nie kretyna wina, ale kretynow, ktorym sie wydaje, ze
                      sa madrzy traktuje tak jak traktuje ciebie.

Slodkich snow.
                      • chaseyo Re: wow, strzala bugsiorek 26.12.06, 00:49
                        hmmm, widze ze cie zabolalo kwestia problemu meskosci... sorry ze walnolem w
                        czule miejsce. Tak jak myslalem... jestes typowym frustratem.
                        a takze skonczonym gnojkiem i faszysta ktory probuje agresja wypowiedzi nalozyc
                        knebel na usta kogos kto ma poprostu inne zdanie.
                        .... nie zamierzam odpisywac na reszte zarzutow w tym poscie bo to nie ma
                        sensu. nie chce sie juz znizac do twojego poziomu intelektualnego.
                        • bugsior Re: wow, strzala bugsiorek 26.12.06, 00:57
                          Chasey, prosilbym jeszcze zebys uzywal slownika ortograficznego jak edytujesz
                          posty. Nie zeby byc zlosliwym, ale lepiej by sie czytalo twoje wypociny, gdybys
                          nie kaleczyl notorycznie jezyka polskiego.
                        • bugsior Re: wow, strzala bugsiorek 26.12.06, 01:00
                          Chasey, siegnij po chusteczke, wytrzyj nos i napisz nam co to jest 'wolnosc'.

Nie chrzan od rzeczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka