Dodaj do ulubionych

no i masz frenczi i co ty na to ??? he,he

20.01.07, 19:27
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3864118.html
pare dni temu wyskoczyles na mnie skad mam takie agenturalne informacje.
Teraz juz jak sam widzisz , informacje nie agenturalne, i nie zaleznie co na
ten temat pisze G-no Wyborcze , jak najbardziej potwierdzone, bo zanim
Tuskowi ktos zdazyl linie obronna podpowiedziec,juz sie pochwalil na
konferencji prasowej,ze jest taki super wazny, bo Merkel do niego sama
osobiscie dzwoni i ma zyczenie ,by PO inna komisja sie Polaska zadowolila.
Rzecz jasna, jak dla mnie , albo to sprawa wewnatrz partyjna, albo wewnatrz
parlamentu europejskiego i nikomu nic do tego .
PO slusznie zauwaza,ze reprezentujacy rzad polski PIS, nie ma legitymizacji
do decydowania , ale jak to caly slabosilnny umyslowo Tusk,nie zauwaza przy
okazji,ze rowniez poza europarlamentem, a przy okazji reprezentujacej obcy
rzad pani Merkel, daje takie prawo do wyrazania swojej opinii.
Widzisz to samo co ja , i powod dla ktorego ktos poruszal temat jego dziadka
w Wehrmachcie?Ale w szczegolnosci jego brak politycznej inteligencji,bo jesli
juz takie Targowice sie robi, takie rozmowy sie prowadzi, to robi sie
wszystko co mozliwe,by to nie wyszlo na jaw.
Tusk to zreszta taki czarny piotrus, kto sie z nim w rozmowy wda, od razu
traci swoje znaczenie, takze przez brak jego dyskrecji.
Spotkalo to Marcinkiewicza, Leppera, Rokite.
Obawiam sie,ze teraz kolej na pania Merkel.
Zrobila co zrobila, ale sie osmieszyla kontaktami z niby-opozycyjnym
Donaldem,co nie potrafi trzymac dzioba w kuble.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3864118.html
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Krystek 20.01.07, 20:43
      nie uslyszysz ode mnie wiecej niz ciagle "va et viens". Dlaczego?

Bo Kaczory prezentuja uczciwie polska racje stanu ale robia to nieumiejetnie. I
      chcialby z nich byc dumny bo sa wladzami kraju rodzinnego. Ale dosc trudno mi
      to przychodzi. Bo ida w takic cholernych buciorach...

Tusk ma dobre kontakty. Ale, jak slusznie piszesz, palnal troche. I sie dostal
      w Zweckmühle: jedno kolo niemieckie a drugie PiSowskie. No to teraz zobaczymy
      czy ma jaja i jak to sie skonczy.

Nauczka, dla niego: gadaj z kim chcesz ale sie chwal. Ale powiedz sam, czy ty
      sie lubisz chwalic? To w polskiej naturze.

Szlagi, tze sie pochwalil publicznie, ze robi kontrakt stulecia a po nim
      wypocznie sobie na Goa. A on przeciez juz Polak zachodni. A jeszcze sie chwali.

PF
      • krystian71 Frenczi 20.01.07, 20:55
        zmiluj sie ,co tu jakas szlaga ma do rzeczy ???"
        Mamy tuska ,co nie umie trzymac jezyka za zebami , a to co robi jest takie
        ziwne ,ze sam niedawno nazwales spiskowymi informacjami.
        Poki sie nie potwierdzily .
        Jak sie potwierdzily, zmieniles opinie,
        Daleki jestem od tego,by sie excytowac, bo wiem,ze Tusk i wiekszosc jego
        towarzystwa to zwykli debile.
        O pryncypia mi tylko chodzi i zalezy mi, bys sie o tych pryncypiach wypowiedzial
        Wlasnie ty i to teraz po poltora roku od wyborow .
        Bo o tym , co to jst Donald bardziej normalni wiedzieli juz lata temu
        • polski_francuz Re: Frenczi 20.01.07, 21:00
          Co mnie kurka opozycja ochodzi?

Opozycja, cieniasy jak wolisz, ma jedno role, pokazac ze ci przy wladzy to
          glupole. I sie zalapac na wladze.

Na razie to widze, ze Tusk sie chwali. Jak wiekszosc ludzi.

Jeszcze nie powod bym sie wysadzil w jego obecnosci.

Ze mial dziadka w Wehrmachcie? Male piwo...polski los.

Daj mi cos na zab, bym zaczal myslec mate.

PF
          • krystian71 Re: Frenczi 20.01.07, 21:16
            bajdurzysz francuska zabko , chocby dlatego, ze przeciez ta opozycja to bylo to
            na co twa rodzina glosowala i na co ty bys zaglosowal,gdybys mogl.
            Cos takiego do mnie pisales, ja to pamietam, wiec uznaje twoja wypowiedz,jako
            szczyt glupoty, wlasnie w stylu Tuska , ktory nie zdaje sobie sprawy z tego ,
            ze mu uleglosc do Niemcow zarzucali, na dlugo przed tym ,zanim jakis dziadk w
            Wermahcie wyszedl, bo dziadek o niczym nie swiadczyl, natomiast ta ostatnia
            rozmwa z Merkel - TAK
            Ze Tusk sie przechwala, bo jest prymitywny , to JA napisalem do ciebie dwa dni
            temu.
            Ciagle to samo widzisz.? Moimi oczyma ?
            • polski_francuz Powiedz mi 20.01.07, 21:22
              kiedy sa nastepne wybory?

PF
              • lechu112 Re: Powiedz mi ---- juz niedlugo 20.01.07, 21:55
                polski_francuz napisał:

> kiedy sa nastepne wybory?
                >
                > PF
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=52755696&a=55817330
              • krystian71 Re: Powiedz mi 20.01.07, 21:59
                w 2009 ? a co .wreszcie pogodzili sie z demokratycznymi zasadami,ze tto
                zwycieza w wyborach rzadzi,do nastepnych ?
                Rzadzi.! czyli ma wplyw na wszelkie przejawy zycia politycznego.
                Obserwujac to,co sie dzialoprzez te poltoraoku widzimy absolutne zepsucie
                obyczajow, taki braj pogodzenia z wynikiem wyborow,ze brak tego pogodzenia
                tylko w jeden sposob mozna wytlumaczyc.
                I jedyny pewny.
                Ze na poczet zwycieskich wyborow zostaly poczynione takiematerialne
                obietnice,ze nie sposob sie z tego wyplatac.
                Przeciez mialy nastapic jakies prywatyzacje .
                Dolna Odra miala do kogos trafic.
                KGH M Polska Miedz tez komus obiecano,juz nie mowiac o firmie Orlem i firmie
                Lotus , co jeszcze przed wyborami bylo wiadomo,ze radzieckie inwestory o nie
                sie ubiegaja.
                Sprawy obiecane, wyniki wyborow mialy byc pewne, stad gratyfikacje juz przyjete
                i trzeba je bylo zwracac, lub obiecac szybki upadek tego rzadu, czyz nie ?
                • lechu112 Chory belkot czy klamstwa bez dowodow krystka? 20.01.07, 22:04
                  krystian71 napisała:

>> Ze na poczet zwycieskich wyborow zostaly poczynione takiematerialne
                  > obietnice,ze nie sposob sie z tego wyplatac.
                  > Przeciez mialy nastapic jakies prywatyzacje .
                  > Dolna Odra miala do kogos trafic.
                  > KGH M Polska Miedz tez komus obiecano,juz nie mowiac o firmie Orlem i firmie
                  > Lotus , co jeszcze przed wyborami bylo wiadomo,ze radzieckie inwestory o nie
                  > sie ubiegaja.
                  > Sprawy obiecane, wyniki wyborow mialy byc pewne, stad gratyfikacje juz przyjete
                  >
                  > i trzeba je bylo zwracac, lub obiecac szybki upadek tego rzadu, czyz nie ?
                  -----------------------------
                  jaka jest prawda
                  Łatwość z jaką Pazerni Bliźniacy obsadzają wszelkie możliwe i „strategiczne"
                  stanowiska, jest zastanawiająca. I patrzcie: większości z nas wydawało się, że
                  tyle już wody upłynęło i żyjemy w tak cywilizowanych i demokratycznych czasów, i
                  tak już się to wszystko ukorzeniło, że tego typu cuda są niemożliwe. Bliźniacy
                  tymczasem z dnia na dzień zadają kłam wszelkim teoriom i udowadniają, że
                  wszystko jest możliwe i że demokracja ma różne, jakże zaskakujące strony z
                  możliwością swobodnej interpretacji. No bo co by nie mówić, ów kliniczny
                  przypadek idioty Skrzypek, wyszukany przez innego idiotę, na fotel prezesa NBP
                  został wsadzony z wykorzystaniem demokratycznych mechanizmów. Demokratycznie
                  wybrany parlament (nieważne, że głosowało parę gmin, w tym Kolbuszowa),
                  większością głosów, w pełni demokratycznie wybrał kolejnego „swojego" ignoranta.
                  Na pozór więc wszystko jest okey, wszystko zgodnie z zasadami. Parokrotnie
                  demokrację w ten sposób testował Łukaszenko, teraz w Polsce testują to również z
                  dużym powodzeniem Bracia Kaczyńscy. A wszyscy ci nominaci, to rzecz jasna
                  „bezpartyjni fachowcy", gwarantujący najwyższy poziom, apolityczność i
                  profesjonalizm. I niech ktoś powie, że Polska nie jest krajem europejskim i
                  demokratycznym?

Bezpartyjna i fachowa jest Rada Radiofonii, zarządy publicznych mediów, szefowie
                  zarządów i rad nadzorczych przeróżnych firm i rządowych przybudówek, komisji,
                  agencji i ch.. wie czego jeszcze. Wszystko demokratycznie powołane. Wszystko
                  doskonale przygotowani ludzi i rzecz jasna prawdziwi Polacy. Czasami zdarzają
                  się agenci i byli członkowie znienawidzonej partii, ale ponieważ czas jakiś temu
                  przejrzeli na oczy i złożyli pokłon tudzież lenno Braciszkom, więc są jak
                  najbardziej cacy. Są „swoi" i kolejno odzyskują co „nasze". To ważne, bo premier
                  chce rządzić do 91 roku życia. Problem jedynie w tym, że ławeczka nieco krótka i
                  po wyczerpaniu się skromnego zapasu najbardziej zaufanych i co nieco
                  wykształconych (choćby mała matura), teraz należy sięgać po ukryte głęboko
                  rezerwy. A tu bryndza niestety. Więc przygotujcie się obywatele, że z dnia na
                  dzień, na kolejne wakujące stanowiska kandydował będzie jednoosobowo, kolejny
                  zaprzyjaźniony z Braćmi gentelman lub dama, przy których pies Szarik to profesor
                  Harvardu. No, ale przecież takie są prawa demokracji, z niewielkim wyłączeniem
                  wstydu, że o poczuciu smaku nie wspomnę, bo co on ma do rzeczy. Zresztą... Pis i
                  smak... Nie należy łączyć pewnych pojęć.
                  revelstein.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?2
                  • lechu112 Czego kartofle nigdy nie beda w stanie zrozumiec 20.01.07, 22:06
                    www.skubi.net/bank.html
          • krystian71 no i widzisz francuzka zielona zabko 20.01.07, 21:25
            jak zdecydowanie odpowiedzi odmawiasz, a przynajmniej swoich przemyslen na
            temat, czy szef obcego rzadu ma prawo zwracac sie do szefa opozycji na temat
            europarlamentu w ktorym ani ona ani on deputowabymi nie sa .
            A to wcale nie jest taka trudna odpowiedz, jak dla zabki
            • polski_francuz Odpowiedz na 20.01.07, 21:27
              pytanie kotus.

PF
              • krystian71 Re: Odpowiedz na 20.01.07, 22:01
                przed chwila to zrobilem , zabko.
                Moje pytanie w tresci pierwszego watku bylo zawarte.
                A odpowiedzi brak
              • polski_francuz Re: Odpowiedz na 20.01.07, 22:02
                2009.

No to za jakies 1,5 roku zaczniemy sie zastanawiac o tym kto ma szanse je
                wygrac i dlaczego.

Teraz, to jest czysta strata czasu.

PF
    • lechu112 Koszmar prezesem NBP ( glupawy ale wierny) 20.01.07, 22:26
      www.youtube.com/watch?v=0bLZYhVLjgk
    • bam_buko Re: no i masz frenczi i co ty na to ??? he,he 20.01.07, 22:29

Krystian..to ze Tusk jest palantem znaczna czesc ludzi w Polsce wie ale czy on
      jeden?? Jakie w koncu ma znaczenie czy przewodniczacym jakiejs nie istotnej
      dla Polski komisji w UE bedzie Niemiec , Francuz czy Polak.......prestiz??
      watpliwy...to kolejny blad polskiej polityki zagranicznej robienia zamieszania
      w stosunkach Polsko-Niemieckich z powodu byle go..a

Dla mnie osobiscie ,obserwatora z daleka jest to robienie sztucznego szumu
      aby odwrocic uwage spoleczenstwa od spraw wewnetrznych a do zrobienia jest
      hoho... a moze wiecej.
      Co Kaczory zrobily/zmienily przez poltora roku rzadzenia w Polsce??
      Rozwalenie WSI i zolwia lustracja to sprawy administracyjne- istotne ale
      nie porawiajace udrek przecietnego obywatela.

Jako warszawiak musze stwierdzic,ze po prawie 3 latach rzadzenia PiS(w W-wa)
      nie zrobiono w Warszawie w koncu stolicy kraju NIC
      Nie chce wyliczac potrzeb i bolaczek tego miasta jednak z przykroscia musze
      stwierdzic,ze jest to jedna z najbardziej "zapyzialych" stolic Europy
      W d.. mam Tuska,Rokite,Lepera....sexafery i inne intrygi....niech wreszcie
      Kaczory wezma sie do rzadzenia krajem i nie marnuja czasu
      rurociagami,nominacjami w UE,miesem do Rosji, pyskowkami i pseudoaferami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka