Dodaj do ulubionych

"Proroctwo Franklina"

02.02.07, 23:52
Odsylam do dokumentu z 1789 roku dotyczacego stanowiska Franklina wobec
"imigracji zydowskiej", nazwanego podowczas "proroctwem Franklina". Oto
kilka fragmentow: Istnieje powazne zagrozenie dla USA. Tym zagrozeniem jest
Zyd, gdyz w kazdym kraju, gdzie osiedlili sie Zydzi, doprowadzili do
obnizenia poziomu moralnosci i handlowej uczciwosci (...). Gdyby
cywilizowany swiat oddal im dzisiaj z powrotem Palestyne, to natychmiast
znalezliby powod, zeby tam nie powrocic. Dlaczego? Poniewaz sa wampirami, a
wampiry nie zyja z innych wampirow (...). Jezeli Zydzi nie zostana
wykluczeni z USA (na mocy konstytucji), to w ciagu dwustu lat nasze dzieci
beda pracowac w polu, aby ich wyzywic, podczas gdy oni beda z zadowoleniem
zacierac rece w swoich bankach. Ostrzegam was, panowie, jesli nie
wykluczycie Zydow na zawsze, wasze dzieci i dzieci waszych dzieci beda was
przeklinac w swoich pacierzach. Idealy Zydow nie sa idealami Amerykanow, i
chociaz zyja oni wsrod nas od pokolen, ten lampart nie jest w stanie zmienic
swojej skory.
Obserwuj wątek
    • josifek Szkoda ze on nie przewidzial ze go piorun 03.02.07, 08:56
      zabije...by mu to bardziej pomoglo.
    • krystian71 "Zydzi sa wampirami swiata" 03.02.07, 09:53
      nic dodac nic ujac, tak wlasnie jest
    • krystian71 to mi przypomnialo 03.02.07, 12:27
      kolka samoksztalceniowe im.Franklina wzdluz i w szerz USA powstaja , a w kazdym
      z nich ksztalceni sa starsi i mlodziez czym grozi Ameryce oddanie wladzy
      lobbystom nie majacym ukonstytuowania w demokracji.
      Ze nalezy sie wyzbyc zludzen co do czystosci elit i wlaczyc sie bezposrednio w
      ich monitorowanie , a w szczegolnosci pilnowanie hasel wyborczych i ewentualne
      pokazywanie powszechnie , gdy te hasla ewidentnie z praktyka sie mijaja.
      Czasy powszechnego robienia wyborcy w "konia" odchodza do przeszlosci i na
      BliskiWschod, tam wyborcy to lubia.
    • igor_uk Chyba warto o tym porazmowiac. 07.09.13, 17:44
      Idealy Zydow nie sa idealami Amerykanow, i chociaz zyja oni wsrod nas od pokolen, ten lampart nie jest w stanie zmienic swojej skory.

W sumie mozno zamienic nazwe kraju na dowolny na swiecie ,a tekst i tak nie straci na aktualnosci.
      • enjycamrofnized.oidar.ezswreip Re: Chyba warto o tym porazmowiac. 07.09.13, 17:51
        Wars are not paid for in wartime, the bill comes later.
        Beniamin Franklin
        • igor_uk Re: Chyba warto o tym porozmawiac. 07.09.13, 18:00
          Czytales to?
          www.paulcraigroberts.org/2013/09/04/the-high-cost-of-saving-face-for-obama-paul-craig-roberts/
          Without Washington’s neoconservative belligerence, the governments of the world might, despite powerful and selfish private interests, be able to come together to sustain life on earth by protecting an increasingly vulnerable ecology from the predations of private capitalism.
          • enjycamrofnized.oidar.ezswreip Re: Chyba warto o tym porozmawiac. 07.09.13, 18:16
            Jeśli jutro wojna (zawtra wojna), to nuklearna, a w wyniku jej zniknie Ziemia Święta, lotniskowiec "Bush", który kosztował $16 bilionów (miliardów), Francja z elektrowniami atomowymi, które eksplodują. Obraz po bitwie jak tutaj:
            www.youtube.com/watch?v=ioKqQSiUiK0
            prawda2.info/viewtopic.php?t=22059
            www.youtube.com/watch?v=0vCF-R_tMeE
            Emergency Webcast: "Nobody will Survive this War"
    • krzysiozboj Re: "Proroctwo Franklina" 07.09.13, 17:58
      To że ten tekst chodzi po necie to wiem od dawna ale ktoś mocno podważał jego autentyczność, że to ponoć fałszywka jest. Ktoś potrafi dać mi jakieś umocowanie w źródłowych dokumentach?
      • igor_uk Krzysio. 07.09.13, 18:02
        Moze i nie jest to autentyk ,a czy przez to zawarte w nim tezy sa falszywe?
        • krzysiozboj Re: Krzysio. 07.09.13, 18:37
          Trafiło mi się już sparzyć sytuacją kiedy w jakimś tekście zawierasz ileś tez prawdziwych i jedną fałszywą/błędną/nieprawdziwą, gdy trafisz na kogoś kto siedzi w temacie i chce Ci dokuczyć to siądzie na tej jednej fałszywej tezie/sformułowaniu i pojedzie po Tobie jak po burej suce bez odnoszenia się do reszty sformułowań.

Z tezami zawartymi w tym tekście ja się zgadzam ale gdyby się okazało ze to fałszywka to kompromituje całość razem z wklejającym tekst.
          • igor_uk Re: Krzysio. 07.09.13, 18:45
            Owszem,kompromituje,ale nie zmienia samych tez.
            • krzysiozboj Re: Krzysio. 07.09.13, 19:07
              Tez nie zmienia ale lądują one w koszu razem z tą jedną złą/fałszywą a publikujący zbiera cięgi.

Kiedyś żartem poznałem pewien sposób na uciążliwą teściową. Sprowokować do sprzeczki, spokojnie i z opanowaniem doprowadzić do sytuacji kiedy puszczą jej nerwy i walnie jakimś absurdalnym oskarżeniem a później czepić się tego absurdalnego jej tekstu i przypominać jej go przy każdej okazji gdy będzie chciała coś "mądrego" powiedzieć. Tu nie ważna ilość tez prawdziwych, ważne kto walnie tą nieprawdziwą i jak to wypunktuje przeciwnik.
              • igor_uk Re: Krzysio. 07.09.13, 19:19
                Ja lubie prowokowac na forum.Bo jak ktos zdenerwuje sie,to zaczyna pisac to,co mysli.
                Dzieki temu dobrze wiem,kto jest kto :-)
                • krzysiozboj Re: Krzysio. 07.09.13, 19:23
                  A ja tego nie lubię bo to mnie umiejscawia w stosunku do osoby z którą wchodzę w dyskusję. Jeśli ona robi prowokacje w stosunku do mnie to z założenia traktuje mnie jako coś gorszego od siebie a dyskusja nastawiona na skompromitowanie mnie. Więc niby dlaczego mam traktować kogos poważnie jeśli ten ktoś nie ma ochoty normalnie rozmawiać a siebie uważa za coś lepszego?
                  Kogoś nie lubię to wolę ironię lub cięta ripostę.
                  • igor_uk Re: Krzysio. 07.09.13, 19:36
                    Kilka forumiwicze zrobili na mnie dobre wrazenie,ale cos mnie w ich slowach wydawalo sie dziwnym.Po tym jak sprowokowalem,wiedzialem dokladnie,co mnie nie pasowalo w jego slowach.

p.s. Czy zauwazyles,ze po naszej sprzeczce zaczalem Cie traktowac inaczej?
                    • krzysiozboj Re: Krzysio. 07.09.13, 20:14
                      Ale uraz pozostał i widzę to Twoje podejście do innych, ja za tym nie przepadam. Natomiast jakaś logika w tym jest, net daje anonimowość i pozwala odgrywać różne role, gdy nerwy puszczają to i grać trudniej.
                      • igor_uk Re: Krzysio. 07.09.13, 20:30
                        Jestes zbyt wrazliwy. W moich oczach to plus,zeby nie bylo nieporozumien :-) .

W zyciu realnym zachowuje sie inaczej,bo mam inne mozliwosci dla tego,zeby wiedziec kto jest kim.
      • enjycamrofnized.oidar.ezswreip Re: "Proroctwo Franklina" 07.09.13, 18:21
        Dokument, którego oryginał znajduje się w Benjamin Franklin Institute w Filadelfii. foto tutaj:
        free.of.pl/w/wolnapolska/franklin.htm
        Franklin, podonie jak Lincoln. nie był filosemitą.
        • misterpee Re: precz z Franklinem 07.09.13, 19:31
          trzeba zmienoc nazwy ulic, zwalic pomniki, wyazac go z pamieci Ameryki.
          Rzeczywistposc swiadczy dokladnie ze jego przepowiednie nigdy sie nie sprawdzily. Banki, media, ekonomia Ameryki nie maja nic wspolnego z Zydami, Oni sa najbardziej ciemiezonym , dyskryminowana grupa etniczna w Stanach, nawet bardziej niz murzyni.
    • yurek11111 Re: "Proroctwo Franklina" -falszywka,nie odsylaj.. 07.09.13, 20:50
      ...do czegos,co nie istnieje....:-)))
      W zbiorach Franklin Institute,nie ma zadnego manuskryptu ,mowy Franklina z konwencji z 1787 r,przeciwko Zydom,jedyna relacja(dziw ze o tak waznej mowie,zadenz innych delegatow nie wspomina),pochodzi od Charlesa Pinckney'a ,delegata Poludniowej Karoliny ,zawarta jakoby w jego pamietniku,jest podrobka,bo przedmiotowy pamietnik, nigdy nie zostal odnaleziony i przedstawiony opinii publicznej....
      Ciekawostka jest rowniez w jaki sposob ,rzekoma mowa Franklina,zostala ujawniona swiatu,stalo sie to w 1934 r ,przez amerykanskiego naziste,Williama Dudley Pelley'a,w tygodniowce Liberation, i to on jest podejrzewany,o rozpropagowanie falszywki...
      Rzekomo wygloszona antyzydowska mowa Franklina,nie zostala odnotowana,przez biografow Franklina,ani fakt wygloszenia jej nie znalazl potwierdzenia w badaniach historykow i ekspertow,zajmujacych sie zyciem B.Franklina...
      The eminent American historian Charles Beard investigated the “Franklin Prophecy.” He could find no copy of Pickney’s diary or even any reference to it in the Library of Congress, the National Archives, the Franklin Institute, or other historical libraries. Nor was there any reference to Franklin having made such a speech. In 1935, Beard wrote:

<BLOCKQUOTE>I cannot find a single original source that gives the slightest justification for believing that the Prophecy is anything more than a barefaced forgery. Not a word have I discovered in Franklin’s letters and papers expressing any such sentiments against the Jews as are ascribed to him …. His well-known liberality in matters of religious opinion would, in fact, have precluded the kind of utterances put in his mouth by this palpable forgery . . . In his writings on immigration, Franklin made no mention of discrimination against Jews.
      <->
      The “Franklin Prophecy” was published in the February 3, 1934 edition of the weekly newspaper <I>Liberation</I>, published by American Nazi leader The “Franklin Prophecy” was published in the February 3, 1934 edition of the weekly newspaper <I>Liberation</I>, published by American Nazi leader William Dudley Pelley. Pelley, a former newspaper reporter, is suspected of being the author of the forgery.

Read more: iipdigital.usembassy.gov/st/english/article/2007/11/20071116144849atlahtnevel0.359524.html#ixzz2eFFuGpaH
      • igor_uk Ciekawo,a gdzie podzial sie post.. 07.09.13, 20:59
        z tym linkiem?
        marucha.wordpress.com/2011/08/25/przepowiednie-benjamina-franklina/
        • igor_uk Zjawil sie yurek o kilku jedynakach. 07.09.13, 21:02
          Znany uzyteczny idiota na poslugach rzydkow i zaraz watek wyleci w kosmos.
          A szkoda,mozno bylo by jeszcze na ten temac pogadac.
          Na wszeelki wypadek skopiju go i zdubluje na "RiS"
          • yurek11111 Re: Zjawil sie yurek o kilku jedynakach. 07.09.13, 22:17
            igorczik,jak bedziesz dublowal na twoim folwarku,tfu,na forum Rosja,to wytnij moj wpis,po pierwsze,nie zycze sobie byc tam,gdzie chcesz mnie umiescic,po drugie,manipulanctwo i wycinki niekorzystych opinii,bardzo pasuja do forum Rosja....:-)))))

re:Na wszeelki wypadek skopiju go i zdubluje na "RiS"

PS.Dobrze wiesz,ze Proroctwo Franklina,to falszywka,ale jak pasuje do twojej tezy o zlych zydach....
            • igor_uk Re: Zjawil sie yurek o kilku jedynakach. 07.09.13, 22:31
              Zydzi nie sa zli,zly sa ich poczynania.
              Co do tego,czy to jest falszywka,czy nie,dla mnie nie ma znaczenia,poniewaz tezy,zawarte w tekscie,sa sensowne.
              • yurek11111 Re: Zjawil sie yurek o kilku jedynakach. 07.09.13, 22:43
                Dla mnie tez tezy zawarte w tekscie pokrywaja sie z otaczajaca rzeczywistoscia ,tylko ze ja moge to powiedziec od siebie,,i do tego niepotrzebne mi klamliwe powolywanie sie na to,ze stwierdzil to B.Franklin,ponial....

PS.Znowu czegos nie rozumiesz,jezeli czyjes poczynania sa zle,to jest to zla osoba,jestes typowym tego przykladem....

igor_uk napisał:

> Zydzi nie sa zli,zly sa ich poczynania.
                > Co do tego,czy to jest falszywka,czy nie,dla mnie nie ma znaczenia,poniewaz te
                > zy,zawarte w tekscie,sa sensowne.
                • misterpee Re: Na Yurka mozna sie zawsze polowac 08.09.13, 00:23
                  jzeli cos mija sie z prawda to zawsze w jego wpisie. A co do Franklina - wierni i niewiern znajda odpowiednie linki na internecie. To co przypisywANE JEST fRANKLINOWI POKRYWA SIE Z TYM CO POWIEDZIAL WASHINGTON.
                  • igor_uk Bracie. 08.09.13, 00:27
                    Nie zwracaj uwage na tego chlopka-roztropka.
                    Co powiesz o tym:
                    img402.imageshack.us/img402/2235/bfaboutjews1789.jpg
      • misterpee Re: "Proroctwo Franklina" -falszywka,nie odsylaj. 07.09.13, 21:05
        najlepszy dowod ze to nie jest Franklina, to jest to ze nic sie nie sprawdzilo, Banki itd sa w rekachamerykanow niezydowskiego pochodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka