Dodaj do ulubionych

Robotnicy budowlani z KRLD w Polsce

29.05.07, 10:54
czy słyszeliście może macie jakieś informacje na ten temat, iż w związku z
tym, że połowa naszego kraju pracuje za granicą a w Polsce będzie się budować
drogi mosty i mieszkania należy spodziewać się , że na budowy w Polsce
zostaną sprowadzenie robotnicy z Korei Północnej
Obserwuj wątek
    • bugsior Re: Robotnicy budowlani z KRLD w Polsce 29.05.07, 14:26
      masz jakis link?

ciekawa sprawa.
      • untochables Re: Robotnicy budowlani z KRLD w Polsce 29.05.07, 21:07
        bugsior jak by to powiedzieć

tym tematem wyprzedzam "awangardę" ;)
        • bugsior Re: Robotnicy budowlani z KRLD w Polsce 29.05.07, 21:40
          No wiec jesli jestesmy w sferze spekulacji, bardziej prawdopodobny wydaje mi
          sie 'import' robotnikow z Ukrainy.

W Polsce na szersza skale niewolnictwo by nie przeszlo, a i wystarczajaco SB-
          kow przywiezc KRLD by nie mogla zeby rzesze budowlancow upilnowac.
          • drprzem Re: Robotnicy budowlani z KRLD w Polsce 04.06.07, 21:11
            to było by upokarzajace dla tego narodu.
            Nie sadze by wódz im pozwolił na taką tłuaczke.
    • drzejms-buond Re: Robotnicy budowlani z KRLD w Polsce 13.04.16, 10:28
      Kwiecień 2016

Dawno nic mnie tak nie wkurzyło jak TA informacja. Ostatnio, może były to próby udowodnienia że Wyborcza jest OBIEKTYWNA? A może była to próba udowodnienia że WINDOWS 10 jest najlepsze na świecie? ...Nie pamiętam.
      I do tego piszą Państwo jeszcze , ze proceder trwa od 10 lat? Ja usłyszałem dopiero wczoraj.
      Powinny tu paść najgorsze wyrazy wymyślone w tej szerokości geograficznej, nie tylko z powodu krzywdy wyrządzanej tym ludziom ale głownie z powodu ogólnokrajowej hipokryzji. To,że ci biedni ludzie są z Korei Północnej nie jest najistotniejsze, choć dopełnia obrazu wyzysku. Mamy w Polsce prawo pracownicze i budowlane, które podobno jest święte i powinno W TYM KRAJU obowiązywać wszystkich! Mamy ustalony czas pracy i płacę minimalną. Proszę mi odpowiedzieć dlaczego do k...nędzy NIKOGO NIE OBCHODZI ŁAMANIE PRAW PRACOWNICZYCH? Gdzie są : PIP, BHP, POLICJA, że o związkach zawodowych nie wspomnę...
      Nie wiem jak szanowni państwo ale ja rozpoczynam dziś w necie bojkot firmy korzystającej z niewolnictwa i z pełną premedytacją "będę im robił koło pióra"
      W d...mam takie Państwo.

Wkurzony Dż.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka