Gość: antysowieticus IP: *.dip.t-dialin.net 17.06.03, 20:02 moskwa odrzuca wszystkie rozwiazania...bo tak naprawde nie o to jej chodzi aby wojne zakonczyc... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: szaszlyk Re: Prezydent Czeczenii może rozmawiać o autonomi IP: *.dialup.zonnet.nl 17.06.03, 22:01 Ruscy dadza im AUTOnomie !!!! Chyba AUTOmatem (kalasznikowa)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danny Putin lubi z Ludmiłą oglądać masakry na kasetach IP: *.e-net.koszalin.pl 17.06.03, 23:43 po co on ciągnie tą wojnę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikael Tylko plan pokojowy zaakceptowany przez obie strony... IP: *.futuro.zax.pl 18.06.03, 00:22 może zaowocować trwałym rozwiązaniem jakiegokolwiek konfliktu. Takie rozwiązanie stosuje się w cywilizowanych krajach. CYWILIZOWANYCH podkreślam... P.S. Kontrola międzynarodowa to jedyne wyjście w tej sytuacji - Rosja oferuje Czeczenom tylko jeden rodzaj pokoju - pokój z kulą w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Czy nie byli juz autonomiczni? IP: *.fastres.net 18.06.03, 09:54 Byli na tyle samorzadni, ze musieli zaatakowac sasiadow, czy nie byli oni w tym wypadku zagrozeniem dla sasiadow, czyzby maja znow plany o wojnie wyzwolenczej Kaukazu od wszystkich niewiernych wlaczajac w to Gruzinow i Ormian? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaszlyk Re: Czy to nie czeczenski oddzial z Gruzinami ... IP: *.dialup.zonnet.nl 18.06.03, 12:10 najechal na muzulmnska Abchazje ??? A Rosja ich tam nie bombardowala (Gruzinow)? Gruzini to jedyny narod ktory udzielil schronienia tysiacom czeczenskich uchodzcow ! Wiedz tu nie bredz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Czy to nie czeczenski oddzial z Gruzinami ... IP: *.fastres.net 18.06.03, 16:01 Widze ze czytasz tylko to co popiera odpowiada twoim pogladom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Czy to nie czeczenski oddzial z Gruzinami ... IP: *.fastres.net 18.06.03, 16:01 A udzielili im schronienie z milosci albo ze strachu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaszlyk Re: Czy to nie czeczenski oddzial z Gruzinami ... IP: 62.166.114.* 18.06.03, 17:13 Jest glupota-sprowadzanie wojny w Czeczenii,do wojny religijnej ! W czeczenskich oddzialach walcza rowniez Ukraincy,Litwini...a nawet Polacy,a w Rosyjskich jest mnostwo muzulmanow ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Czy to nie czeczenski oddzial z Gruzinami ... IP: *.fastres.net 18.06.03, 17:21 W takim razie mi wytlumacz , dlaczego 3 lata temu napadli na swoich sasiadow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaszlyk Re: Dagestan...? IP: 62.166.114.* 18.06.03, 17:54 Jaka jest prawda z Dagestanem to niewiem,wiem ze do Dagestanu nie wjechaly rzadowe wojska czeczenskie,tylko watazkowie i fanatycy religijni. A w tych oddzialach bylo wielu Dagestanczykow. W samym Dagestanie byla rowniez enklawa fundamentalistow (Karamachinska),ktora Rosjanie zrownali z ziemia po tym najezdzie ! Bledem bylo to ze Aslan Maschadow wogole pozwolil funkcjonowac tego rodzaju uzbrojonym grupom ! Dziwne natomiast jest to ze gdy oni wycofywali sie z Dagestanu,to nikt ich nie atakowal,ani nie zatrzymywal i do tego byli eskortowani przez rosyjskie chelikoptery,dziwne,co ...? Mowia ze Basajew jest agentem FSB,ale jaka prawda jest to niewiem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Dagestan...? IP: *.fastres.net 18.06.03, 17:57 W takim razie zapytajmy sie Mishe, moze on lepiej od nas wie, bo jesli sie nie myle ,przed atakiem na Dagestan, prezydent czeczni powiedzial w jakims wywiadzie , ze on potrzebuje wojny bo nie wie co zrobic ze wszystkimi bojownikami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaszlyk Re: Dagestan...? IP: 62.166.115.* 18.06.03, 21:30 To co napisales o Maschadowie to jest pomylka lub klamstwo ! Posiadam wszystkie wycinki z GW z tamtego okresu i Maschadow,jeszcze tego dnia w ktorym Basajew wtargna do Dagestanu, POTEPIL I NAKAZAL WYCOFANIE tych oddzialow z terytorium Dagestanu ! A Misha nie jest dla mnie wiarygodny,bo uwazam go za nacjonaliste Rosyjskiego ! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Dagestan...? IP: *.fastres.net 18.06.03, 17:59 To tutaj mi jest calkowicie nowe: Dziwne natomiast jest to ze gdy oni wycofywali sie z Dagestanu,to nikt ich nie atakowal,ani nie zatrzymywal i do tego byli eskortowani przez rosyjskie chelikoptery,dziwne,co ...? Mowia ze Basajew jest agentem FSB,ale jaka prawda jest to niewiem ! Albo szukamy cos wyjasnic albo zaczniemy od : ktos powiedzial, mowia itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaszlyk Re: Dagestan...? IP: 62.166.115.* 18.06.03, 21:23 To nie mowi moj siasiad z osiedla,tylko tak bylo doslownie napisane w GW ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poland Re: Dagestan...? IP: *.ds10.agh.edu.pl 18.06.03, 21:42 Zanim oddzialy dagestansko-czeczenskie wkroczyly do Dagestanu,z terrytorium Rosji przez 3 miesiaca trwal ciagly ostrzal z armat czeczenskich posterunkow granicznych,to tez prawda ktora wszyscy ignoruja a ktora sporo wazy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaszlyk Re: Dagestan...? IP: 62.166.115.* 18.06.03, 22:17 A w tym czasie Emir Chattab ze swoimi uczniami z Serzen -Jurtu najezdzal Rosyjskie posterunki graniczne,a nawet dokonal zuchwalego ataku na jednostke wojskowa w Bujnaksku ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poland Re: Dagestan...? IP: *.ds10.agh.edu.pl 18.06.03, 21:39 Sa to bajki rosjan o eskortach i t.d.Daja do zrozumienia diady ze niby zawsze i wszystko kontroluja,i tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Dagestan...? IP: *.fastres.net 19.06.03, 08:28 Najwazniejsze interpletacje innych brac za bajki , a wlasne bajki za prawde historyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poland Re: Dagestan...? IP: *.crowley.pl 20.06.03, 13:48 Jarku.:-)Nie bylo eskorty helikopterow,byl ostrzal helikopterow ..i nie Polacy zaatakowali rozglosnie w Gliwicach lecz Niemcy,i nie opowiadaj tu o Slasku bo gdyby Rosja dorownywala Polsce w poszanowaniu zycia ludzkiego-nikt w Czeczenii nie upominalby sie o niepodleglosc.A wszystkie rozmowy o autonomii w skladzie Rosji sa niepowaznymi po wszystkich zbrodniach popielnionych przez Kreml w Czeczenii. Zreszta Czeczeni sobie radza niezle,system dowodzenia zachowany,co tydzien kilka rozbitych ruskich pojazdow,co tydzien do 20 zabitych zolnierzy kremlowskich,co miesiac-1 zestrzelone UFO.Szkoda tylko cywili.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poland Re: Prezydent Czeczenii może rozmawiać o autonomi IP: *.ds10.agh.edu.pl 18.06.03, 21:36 Dlatego wlasnie Rosjanie straca wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaszlyk Re: DLATEGO ZE ROSJANIE WOLA nie ROZMAWIAC. IP: 62.166.115.* 18.06.03, 21:44 Oni wola metody z 14 wieku ! I dlatego straca wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: DLATEGO ZE ROSJANIE WOLA nie ROZMAWIAC. IP: *.fastres.net 19.06.03, 08:55 Gdyby Slask mial taka automonie jak Czecznia przed 1999 roku to by wszyscy skakali z radosci do nieba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dagestańczik. Re: DLATEGO ZE ROSJANIE WOLA nie ROZMAWIAC. IP: 80.252.0.* 19.06.03, 21:32 Gość Dagestanu Jestem Dagestanczikiem i kocham swój kraj wiem Bardzo dużo każdym kraju gdzie jest mniejsiość narodowa jest zlamanie praw czlowieka. Mniesze narody nie mają takie prawa jak większość jak w demokracji kko ma więcej głosu ten ma władza tak jest w życiu dopuki człowiek jest tak okropny to nigdzie lepiej nie będzie. USA- teraz Swiat patrzy jak najbardziej ciwilizowanij kraj (mocarstwo)to nie jest prawdą oni wykorzystywują to wszystko swoich interesach. Oni zepsuli całą przyrodę płd. Amieryce teraz mówią że pomagają w ochronie srodowiska to nie prawda oni na tym też zarobią tak jest każdym kraju-mniejszość narodowa tak samo wykorzystywana jest może oni to robią ciwylizowany sposób ale to jest TO SAMO. Pozdrawiam i Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: DLATEGO ZE ROSJANIE WOLA nie ROZMAWIAC. IP: *.fastres.net 19.06.03, 21:40 Cytat: Oni zepsuli całą przyrodę płd. Amieryce teraz mówią że pomagają w ochronie srodowiska to nie prawda oni na tym też zarobią tak jest każdym kraju-mniejszość narodowa tak samo wykorzystywana jest może oni to robią ciwylizowany sposób ale to jest TO SAMO. Pozdrawiam i Dziękuję. Nie tylko oni, firma wloska Benetton aby kupic cala prowincje w Argentynie po prostu uzywala platnych mordercow do przekonania wlascicieli, ze dla nich jest lepiej aby ziemie sprzedali, Roznica jest , jezeli Panstwo uzywa przemoc i przekupstwo jako swoja ideologia, albo sa prywatni obywatele i prywatne firmy co to robia, W szwajcarii nie mozesz nawet wyciac krzaka, ale firmy szwajcarskie wycinaja w pien drzewa afrykanskie. Jezeli w srodku sa interesy ekonomiczne to mamy zawsze do czynienia z podwojna moralnoscia( ja mam prawo d....c twoja zone a ty nie masz prawa to samo robic z moja). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikael Jaką autonomię, człowieku? IP: *.futuro.zax.pl 20.06.03, 00:31 Przecież Rosja podpisała porozumienie pokojowe z Czeczenią tylko poto by przygotować się do kolejnej wojny. Cały czas trwały działania dywersanckie. Co do Śląska różnica jest taka, że Czeczeni nie robili 3 powstań żeby się przyłączyć do Rosji (ale w drugą stronę) i na Śląsku nikt by się nie cieszył ze zrujnowania całego kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaszlyk Re: Pozatym Slazacy IP: *.dialup.zonnet.nl 20.06.03, 10:14 to nie miejszosc NARODOWA,lecz miejszosc ETNICZNA !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
goral11 czeczeni to fanatycy którzy nie dostrzegaja rzecz. 20.06.03, 13:31 szkada mi ich niezauważyli ze sredniowiecze sie już skonczyło , po co wprowadzali prawo szariatu? i nie którzy z tego forum twierdzą ze sa oni cywilizowani w koncu prawo szariatu to tez cywilizacja sredniowiecza ale jednak prawda jest taka ze wszelkie te szariaty i religijne bzdury w 21 w nie powinny miec miejsca przyszłosc nalezy do narodów które pozbeda sie tych bzdur religijnych czeczeni powinni słuchac moskwe to bedzie im dobrze jezeli nie beda to bedzie im zle lub zostana wyrzuceni na smietnik historii i podziela los indian amerykanskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaszlyk Re: goral to fanatyk ktory nie dostrzega IP: 62.166.101.* 20.06.03, 15:04 A mi sie zdaje ze to ty zyjesz jeszcze w sredniowieczu ! Jak chce im se miec szariat,czy jakies inne tam cuda,to niech se maja,to ich kraj,a nie gorala,moj,albo Rosjan ! Takie to proste... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikael Re: Czeczeni to dostrzegaja... IP: *.futuro.zax.pl 20.06.03, 19:11 goral11 napisał: > czeczeni powinni słuchac moskwe to bedzie im dobrze jezeli nie beda to bedzie > im zle lub zostana wyrzuceni na smietnik historii i podziela los indian Znasz kogoś kto uwierzył w dobre intencje moskwy i dobrze na tym wyszedł? Czeczeni od 300 lat nie słuchają moskwy i właśnie dlatego są Czeczenami, a nie oddziałem pionierów w czerwonych chustach. My też nigdy moskwy nie słuchaliśmy(gdyby nasi przodkowie myśleli tak jak ty, bylibyśmy pewnie częścią federacji rosyjskiej) i dzięki temu mamy znowu własne państwo i możemy mieć w dupie bandytę putina i jego siepaczy. Jesteś chyba "góralem" z nizin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czeczen Re: Czeczeni to dostrzegaja... IP: *.t17.ds.pwr.wroc.pl 22.06.03, 01:38 Czeczenia- to nasz kraj, wolny kraj (bedzie) , co chcemy to i zrobimy na naszej ziemi ! Nikt nam nigdy nie rozkazywal i nie biedzie! Allahu Akbar !! Freedom or Death! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
goral11 Re: Czeczeni to dostrzegaja... 22.06.03, 17:39 czeczenia jest rosyjska i nic nie wskazuje aby przestała rosyjskom. ktoś mnie tu nazwał fanatykiem oświadczam że fanatykiem nie jestem wręcz przeciwnie fanatycy to ci ludzie którzy popierają skrajności czyli szariat hitleryzm czy stalinizm ja nic takiego nie popieram w przeciwieństwie co do niektórych z tego forum którzy mnie nazwali fanatykiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikael Re: Czeczeni to dostrzegaja... IP: *.futuro.zax.pl 22.06.03, 23:23 goral11 napisał: > czeczenia jest rosyjska i nic nie wskazuje aby przestała rosyjskom. > ktoś mnie tu nazwał fanatykiem oświadczam że fanatykiem nie jestem wręcz > przeciwnie fanatycy to ci ludzie którzy popierają skrajności czyli szariat > hitleryzm czy stalinizm ja nic takiego nie popieram w przeciwieństwie co do > niektórych z tego forum którzy mnie nazwali fanatykiem Jeśli nie jesteś fanatykiem i nie popierasz stalinizmu to dlaczego popierasz Putina i jego mafię? Przecież to stalinowiec czystej wody (sam się przyznaje do fascynacji postacią "architekta narodów") który za nic ma życie ludzi i nie cofa się przed żadnymi metodami. A co do Czeczenii to ona nigdy rosyjska nie będzie (tak jak i Polska nie jest) nawet jeśli teraz jest pod okupacją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruski pierog Re: Czeczeni to dostrzegaja... IP: *.dip.t-dialin.net 23.06.03, 08:50 macie racje Polacy!!! Czeczenia powinna byc wolna. szkoda, ze w Rosji tylu ludzi ma kapec zamiast mozgu! Odpowiedz Link Zgłoś
goral11 Re: Czeczeni to dostrzegaja... 23.06.03, 11:00 Gość portalu: Mikael napisał(a): > goral11 napisał: > > > czeczenia jest rosyjska i nic nie wskazuje aby przestała > rosyjskom. > > ktoś mnie tu nazwał fanatykiem oświadczam że fanatykiem nie > jestem wręcz > > przeciwnie fanatycy to ci ludzie którzy popierają skrajności > czyli szariat > > hitleryzm czy stalinizm ja nic takiego nie popieram w > przeciwieństwie co do > > niektórych z tego forum którzy mnie nazwali fanatykiem > > Jeśli nie jesteś fanatykiem i nie popierasz stalinizmu to > dlaczego popierasz Putina i jego mafię? Przecież to stalinowiec > czystej wody (sam się przyznaje do fascynacji > postacią "architekta narodów") który za nic ma życie ludzi i > nie cofa się przed żadnymi metodami. do twojej wiadomości wcale nie popieram Putina tak samo jak nie popieram szariatu który reprezentują czeczeńcy z dwóch rzeczy wolę jednak politykę putina która w przeciwieństwie do czeczeńskiej jest cywilizowana > A co do Czeczenii to ona nigdy rosyjska nie będzie (tak jak i > Polska nie jest) nawet jeśli teraz jest pod okupacją. Polska niebyła niejest i niebędzie fakt rosyjska jest i będzie a swoją drogą porównywanie Czeczeni do Polski jest niepoweżne nieuważasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikael Re: Czeczeni to dostrzegaja... IP: *.futuro.zax.pl 25.06.03, 00:04 goral11 napisał: > do twojej wiadomości wcale nie popieram Putina tak samo jak nie popieram > szariatu który reprezentują czeczeńcy z dwóch rzeczy wolę jednak politykę > putina która w przeciwieństwie do czeczeńskiej jest cywilizowana Bardzo mnie to cieszy ze nie popierasz. Myśle że większość Czeczenów też nie chce szariatu. To co mówisz o cywilizowanej polityce putina to nieporozumienie - zajrzyj choćby do dzisiejszego raportu o zbrodniach popełnianych przez żołnierzy rosyjskich. Co do ekstremizmu, którego sie obawiasz, to chyba wiesz kto specjalizował się w jego podsycaniu? m. in. macierzysta organizacja putina dla swoich celów politycznych (w czasach ZSRR - dzisiejsze rozmiarytego zjawiska są chyba mniej znane). Sami Czeczeńcy z tego co wiem różnie odniszą się do tego. To co mówisz jest niesprawiedliwe - to tak jakby wszystkich Polaków oskarżać że są słuchaczami radia Maryja (jeśli oczywiście uznać że to coś złego). > Polska niebyła niejest i niebędzie fakt > rosyjska jest i będzie a swoją drogą porównywanie Czeczeni do Polski jest > niepoweżne nieuważasz? Nie, nie uważam - masz jakieś argumenty przeciw? Odpowiedz Link Zgłoś