Dodaj do ulubionych

SZALOM = SALAM moze tym razem naprawde

IP: 213.8.97.* 01.07.03, 17:03
Jestem bardzo szczesliwy. Wierze, ze nareszcie to juz koniec.
Ciesze sie za nas i za Palestynczykow. Moze jeszcze sie dogadamy. Teraz
trzeba zrobic porzadek (my i oni)z fanatykami.
Wierze, ze bedzie dobrze. Mam dobry humor i nawet nie zloszcza mnie
moi "przyjaciele" forumowi.
Obserwuj wątek
    • Gość: A.D. He,he... IP: *.mco.bellsouth.net 01.07.03, 17:11
      Gość portalu: Tomek44 napisał(a):

> Jestem bardzo szczesliwy. Wierze, ze nareszcie to juz koniec.
      > Ciesze sie za nas i za Palestynczykow. Moze jeszcze sie dogadamy. Teraz
      > trzeba zrobic porzadek (my i oni)z fanatykami.
      > Wierze, ze bedzie dobrze. Mam dobry humor i nawet nie zloszcza mnie
      > moi "przyjaciele" forumowi.

>> Moze, bedac w tym dobrym humorze, umowimy sie kiedy to zaczniesz wieszac
      tych wszystkich generalow - syjonistycznych zbrodniarzy, no i tego wieprza,
      Sharonem zwanego, to ja chetnie wowczas Zydowm przyjde z pomoca. Mam tutaj
      rosnacych kilkadziesiat odwiecznych debow, wiec chetnie zrobie ta skladke w
      postaci belek na te, tak z upragnieniem wyczekiwane, szubienice.
      • Gość: jarek Re: He,he...--Hi,Hi,Hi,Hi,Hi IP: *.fastres.net 01.07.03, 17:14
        wW tym wypadku co bedzie nasz idiota Ahmed.D robil , moze wezmie przyklad z Giudy i sie sam powiesi.
      • Gość: Tomek44 Re: He,he... IP: 213.8.97.* 01.07.03, 17:14
        Gość portalu: A.D. napisał(a):

> Gość portalu: Tomek44 napisał(a):
        >
        > > Jestem bardzo szczesliwy. Wierze, ze nareszcie to juz koniec.
        > > Ciesze sie za nas i za Palestynczykow. Moze jeszcze sie dogadamy. Teraz
        > > trzeba zrobic porzadek (my i oni)z fanatykami.
        > > Wierze, ze bedzie dobrze. Mam dobry humor i nawet nie zloszcza mnie
        > > moi "przyjaciele" forumowi.
        >
        >
        > >> Moze, bedac w tym dobrym humorze, umowimy sie kiedy to zaczniesz wiesz
        > ac
        > tych wszystkich generalow - syjonistycznych zbrodniarzy, no i tego wieprza,
        > Sharonem zwanego, to ja chetnie wowczas Zydowm przyjde z pomoca. Mam tutaj
        > rosnacych kilkadziesiat odwiecznych debow, wiec chetnie zrobie ta skladke w
        > postaci belek na te, tak z upragnieniem wyczekiwane, szubienice.

To wlasnie nie kto inny tylko Szaron doprowadzi do pokoju. Wlasnie dlatego, ze
        jest twardy i zdecydowany, a ty nie jestes w stanie mnie dzisiaj zdenerwowac,
        wiec zmien obiekt.
        • Gość: A.D. Re: He,he... IP: *.mco.bellsouth.net 01.07.03, 17:24

> Gość portalu: A.D. napisał(a):
          >
          > > Gość portalu: Tomek44 napisał(a):
          > >
          > > > Jestem bardzo szczesliwy. Wierze, ze nareszcie to juz koniec.
          > > > Ciesze sie za nas i za Palestynczykow. Moze jeszcze sie dogadamy. Ter
          > az
          > > > trzeba zrobic porzadek (my i oni)z fanatykami.
          > > > Wierze, ze bedzie dobrze. Mam dobry humor i nawet nie zloszcza mnie
          > > > moi "przyjaciele" forumowi.
          > >
          > >
          > > >> Moze, bedac w tym dobrym humorze, umowimy sie kiedy to zaczniesz
          > wiesz
          > > ac
          > > tych wszystkich generalow - syjonistycznych zbrodniarzy, no i tego wieprza
          > ,
          > > Sharonem zwanego, to ja chetnie wowczas Zydowm przyjde z pomoca. Mam tutaj
          >
          > > rosnacych kilkadziesiat odwiecznych debow, wiec chetnie zrobie ta skladke
          > w
          > > postaci belek na te, tak z upragnieniem wyczekiwane, szubienice.
          >
          > To wlasnie nie kto inny tylko Szaron doprowadzi do pokoju. Wlasnie dlatego,
          ze
          > jest twardy i zdecydowany, a ty nie jestes w stanie mnie dzisiaj
          zdenerwowac,
          > wiec zmien obiekt.

>> Nu, Tomus, a ja tak sie cieszylem ze bedziesz mnie dzisiaj...leczyl?

>> A co do tej 'twardosci i zdecydowania' Sharona, to czyz nie sa to te same
          cechy, ktorymi wyslawil sie inny ludobojca zydowskiego pochodzenia - Herr
          Adolf Hitler? Wiec jak to bedzie, mam te deby scinac na te szubienice, czy nie?
    • Gość: lolobolo Re: SZALOM = SALAM moze tym razem naprawde IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 01.07.03, 17:11
      Ja tez mam taka nadzieje - kibicuje Palestynczykom.

Dosc okupacji, osiedlania, apartheidu, fanatyzmu, terroru po obu stronach...
      razem moglibyscie duzo dalej zajechac!

Nie wyobrazam sobie Palestyny bez Zydow i Izraela bez Palestynczykow.
    • Gość: mirmil Re: SZALOM = SALAM moze tym razem naprawde IP: *.uBRgrb01.supercable.es 01.07.03, 17:14

jakimi fanatykami? czyzby po stronie izraelskiej rowniez byli fanatycy i
      ekstremisci? coz za nieoczekiwany postep. a kim sa ci izraelscy fanatycy, jesli
      mozna wiedziec? jakie sa ich poglady na sprawe?

postulowanie transferu palestynczykow kwalifikuje do grupy fanatykow?

czy moze chodzi ci o fanatykow palestynskich i myslisz, ze teraz palestynczycy
      razem z wami beda rozjezdzali czolgami wlasny narod?

• Gość: Tomek44 Re: SZALOM = SALAM moze tym razem naprawde IP: 213.8.97.* 01.07.03, 17:17
        Gość portalu: mirmil napisał(a):

>
        >
        > jakimi fanatykami? czyzby po stronie izraelskiej rowniez byli fanatycy i
        > ekstremisci? coz za nieoczekiwany postep. a kim sa ci izraelscy fanatycy,
        jesli
        >
        > mozna wiedziec? jakie sa ich poglady na sprawe?
        >
        > postulowanie transferu palestynczykow kwalifikuje do grupy fanatykow?
        >
        > czy moze chodzi ci o fanatykow palestynskich i myslisz, ze teraz
        palestynczycy
        > razem z wami beda rozjezdzali czolgami wlasny narod?
        >

Nie dam ci riposty. Wierze, ze jeszcze bedziemy przyjaciolmi i wypijemy
        wspolnie piwko w jakiejs arabskiej kafejce.
        • Gość: mirmil alez nie - ja chce sie dowiedziec IP: *.uBRgrb01.supercable.es 01.07.03, 17:19
          czy np postulowanie transferu palestynczykow czyni z danej osoby ekstremiste, z
          ktorym trzeba walczyc?

jakie poglady izraelskie na sprawe uwazasz za ekstremistyczne?
          • Gość: Tomek44 Re: alez nie - ja chce sie dowiedziec IP: 213.8.97.* 01.07.03, 17:33

> czy np postulowanie transferu palestynczykow czyni z danej osoby
            ekstremiste, z
            >
            > ktorym trzeba walczyc?
            >
            > jakie poglady izraelskie na sprawe uwazasz za ekstremistyczne?

Zadam ci pytanie. Masz boisko pilki noznej. Na tym boisku gracze sa rozsypani
            na calej tafli bez ladu. Chcesz zrobic porzadek i przesuwasz jednych na jedna
            czesc, a drugich na druga, tak aby latwo bylo narysowac linie. Jedno pole jest
            grupy A, a drugie grupy B. Czy to jest transfer? Tak, ale to jedyna droga, aby
            mozna bylo zrobic granice. Jak wyobrazasz sobie panstwo z dziurami w srodku?
            Gdzie postawic slupy graniczne? Po calym polu?
            Nie ma rady. Dlatego, teraz zaczna sie schody i walka z przywiazanymi do
            ziemi. Z obu stron.
            I jeszcze kwestia bezpieczenstwa. To tez trzeba rozwiazac. No i na koniec
            Palestynczycy beda potrzebowali pomocy. Tak bylo po Oslo. Pamietasz? Pamietasz
            jakie wypchane towarami ciezarowki jechaly do Autonomii? To wroci.
            Co to jest ekstremista? Odpowiedz sobie sam.
            • Gość: mirmil Re: alez nie - ja chce sie dowiedziec IP: *.uBRgrb01.supercable.es 01.07.03, 17:40
              to jakie poglady maja ekstremisci izraelscy?
              kogo nazywasz ekstremista?
              • Gość: Tomek44 Re: alez nie - ja chce sie dowiedziec IP: 213.8.97.* 01.07.03, 17:51

> to jakie poglady maja ekstremisci izraelscy?
                > kogo nazywasz ekstremista?

Nudny jestes. Nasi ekstremisci sa przywiazani do ziemi, tak samo jak
                ekstremisci palestynscy. Roznica polega "jedynie" na tym, ze nasi nie morduja
                w imie tych ziem, a sa mordowani przez ekstremistow palestnskich tak samo
                przywiazanych do ziemi..
                Zaraz mi napiszesz, ze my tez zabijamy. Otoz, mylisz sie. My sie bronimy i w
                trakcie obrony naszych ekstremistow, gina ekstremisci, ktorzy morduja. Kto sie
                wysadza? Kto wchodzi do domow z malymi dziecmi w osiedlach i morduje cale
                rodziny..itd...?
                Taka jest roznica. Ale czy ty naprawde nie chcesz pokoju? Odnosze takie
                wrazenie, ze zaczynasz szukac powodow, aby nie mozna bylo zakonczyc konfliktu.
                • Gość: mirmil nudny jestem, bo mi nie odpowiadasz IP: *.uBRgrb01.supercable.es 01.07.03, 18:03

> Gość portalu: mirmil napisał(a):
                  >
                  > > to jakie poglady maja ekstremisci izraelscy?
                  > > kogo nazywasz ekstremista?

no moze sie dowiemy, jakie poglady ma izraelski ekstremista?
                  co oznacza "przywiazany do ziemi" - nie chce opuscic nielegalnych osiedli, nie
                  chce granic z 67? nie chce wogole istnienia wolnej palestyny? chce wysiedlic
                  wszystkich palestynczykow?

moze odpowiesz bardziej konketnie?

> Nudny jestes. Nasi ekstremisci sa przywiazani do ziemi, tak samo jak
                  > ekstremisci palestynscy.

jakiej ziemi? jakich granic chca ekstremisci? itp itd ty nie jestes przywiazany
                  do ziemi? czyli jestes ekstremista? wypunktuj mi prosze poglady ekstremistow.

Roznica polega "jedynie" na tym, ze nasi nie morduja
                  > w imie tych ziem, a sa mordowani przez ekstremistow palestnskich tak samo
                  > przywiazanych do ziemi..
                  > Zaraz mi napiszesz, ze my tez zabijamy. Otoz, mylisz sie. My sie bronimy i w
                  > trakcie obrony naszych ekstremistow, gina ekstremisci, ktorzy morduja. Kto
                  sie
                  > wysadza? Kto wchodzi do domow z malymi dziecmi w osiedlach i morduje cale
                  > rodziny..itd...?
                  > Taka jest roznica. Ale czy ty naprawde nie chcesz pokoju? Odnosze takie
                  > wrazenie, ze zaczynasz szukac powodow, aby nie mozna bylo zakonczyc konfliktu.

nie, zadalem proste pytanie. jakie konkretne poglady w sprawie pokoju z
                  palestyna nazywasz ekstremistycznymi? czy np nieoddanie jerozolimy to
                  ekstremizm? chcialbym sie dowiedziec, bo wszyscy wiemy, kim sa ekstremisci
                  palestynscy, a ze pojawilo sie w twoich ustach nowe pojacie ekstremisty
                  izraelskiego, wiec prosze o zdefiniowanie tego pojecia. najlepiej w punktach.

chyba to nie jest trudne, prawda? "przwiazanie do ziemi" to swierdzenie zbyt
                  ogolnikowe, wszyscy sa przywiazani do ziemi, a nie wszyscy to ekstremisci.
                  • Gość: A.D. mirmil IP: *.mco.bellsouth.net 01.07.03, 18:09

>
                    > > Gość portalu: mirmil napisał(a):
                    > >
                    > > > to jakie poglady maja ekstremisci izraelscy?
                    > > > kogo nazywasz ekstremista?
                    >
                    > no moze sie dowiemy, jakie poglady ma izraelski ekstremista?
                    > co oznacza "przywiazany do ziemi" - nie chce opuscic nielegalnych osiedli,
                    nie
                    > chce granic z 67? nie chce wogole istnienia wolnej palestyny? chce wysiedlic
                    > wszystkich palestynczykow?
                    >
                    > moze odpowiesz bardziej konketnie?
                    >
                    > > Nudny jestes. Nasi ekstremisci sa przywiazani do ziemi, tak samo jak
                    > > ekstremisci palestynscy.
                    >
                    > jakiej ziemi? jakich granic chca ekstremisci? itp itd ty nie jestes
                    przywiazany
                    >
                    > do ziemi? czyli jestes ekstremista? wypunktuj mi prosze poglady ekstremistow.
                    >
                    >
                    > Roznica polega "jedynie" na tym, ze nasi nie morduja
                    > > w imie tych ziem, a sa mordowani przez ekstremistow palestnskich tak samo
                    > > przywiazanych do ziemi..
                    > > Zaraz mi napiszesz, ze my tez zabijamy. Otoz, mylisz sie. My sie bronimy i
                    > w
                    > > trakcie obrony naszych ekstremistow, gina ekstremisci, ktorzy morduja. Kto
                    >
                    > sie
                    > > wysadza? Kto wchodzi do domow z malymi dziecmi w osiedlach i morduje cale
                    > > rodziny..itd...?
                    > > Taka jest roznica. Ale czy ty naprawde nie chcesz pokoju? Odnosze takie
                    > > wrazenie, ze zaczynasz szukac powodow, aby nie mozna bylo zakonczyc konfli
                    > ktu.
                    >
                    > nie, zadalem proste pytanie. jakie konkretne poglady w sprawie pokoju z
                    > palestyna nazywasz ekstremistycznymi? czy np nieoddanie jerozolimy to
                    > ekstremizm? chcialbym sie dowiedziec, bo wszyscy wiemy, kim sa ekstremisci
                    > palestynscy, a ze pojawilo sie w twoich ustach nowe pojacie ekstremisty
                    > izraelskiego, wiec prosze o zdefiniowanie tego pojecia. najlepiej w punktach.
                    >
                    > chyba to nie jest trudne, prawda? "przwiazanie do ziemi" to swierdzenie zbyt
                    > ogolnikowe, wszyscy sa przywiazani do ziemi, a nie wszyscy to ekstremisci.

>> Widzisz chyba az nadto wyraznie ze poza oficjalna propaganda od tych Zydow
                    tutaj nic innego nie wydobedziesz! Oni nic nie wiedza co sie rzeczywiscie tam
                    dzieje!!!Sa tak samo oglupieni, jak wiekszosc ludzi na calym Swiecie!!!
                • Gość: U Re: alez nie - ja chce sie dowiedziec IP: *.75.50.24.Dial1.Boston1.Level3.net 01.07.03, 18:16

> Gość portalu: mirmil napisał(a):
                  >
                  > > to jakie poglady maja ekstremisci izraelscy?
                  > > kogo nazywasz ekstremista?
                  >
                  > Nudny jestes. Nasi ekstremisci sa przywiazani do ziemi,
                  tak samo jak
                  > ekstremisci palestynscy.

Roznica polega "jedynie" na tym, ze nasi nie morduja
                  > w imie tych ziem, a sa mordowani przez ekstremistow
                  palestnskich tak samo
                  > przywiazanych do ziemi..

> Zaraz mi napiszesz, ze my tez zabijamy. Otoz, mylisz
                  sie. My sie bronimy i w
                  > trakcie obrony naszych ekstremistow, gina ekstremisci,
                  ktorzy morduja.

Panie Tomku...... a ja juz myslalem,ze na tym forumie
                  pojawil sie jeszcze jeden Zyd,ktory widzi rowniez swoje
                  grzechy. Szkoda...Co zlego,to nie my.My sa ofiary.

Kto sie
                  > wysadza? Kto wchodzi do domow z malymi dziecmi w
                  osiedlach i morduje cale
                  > rodziny..itd...?
                  > Taka jest roznica. Ale czy ty naprawde nie chcesz
                  pokoju? Odnosze takie
                  > wrazenie, ze zaczynasz szukac powodow, aby nie mozna
                  bylo zakonczyc konfliktu.
          • wtracalski Re: alez nie - ja chce sie dowiedziec 01.07.03, 17:52
            Tak, ci ktorzy chca transferu Palestynczykow sa ekstremistami.
            Symetrycznie, rowniez ci, ktorzy zadaja "powrotu" Palestynczykow sa
            ekstremistami - i to calkiem niezaleznie od obiektywnej prawdy czy
            sprawiedliwosci, jesli takowe w ogole isnieja.
            To moje osobiste zdanie, jak i bardzo znacznej wiekszosci Izraelczykow.
            Mozna pokonac izraelskich ekstremistow droga demokracji, ekstremizm arabski,
            szczegolnie ten, ktory marzy o unicestwieniu panstwa Izrael, nie podda sie bez
            krwawej walki.
            Niestety, jestem bardzo sceptyczny co do szans obecnego przerwania ognia.
            Juz nie raz zakopany topor wojenny okazal sie mina.
            • Gość: A.D. He,he... IP: *.mco.bellsouth.net 01.07.03, 18:18
              wtracalski napisał:

> Tak, ci ktorzy chca transferu Palestynczykow sa ekstremistami.
              > Symetrycznie, rowniez ci, ktorzy zadaja "powrotu" Palestynczykow sa
              > ekstremistami - i to calkiem niezaleznie od obiektywnej prawdy czy
              > sprawiedliwosci, jesli takowe w ogole isnieja.
              > To moje osobiste zdanie, jak i bardzo znacznej wiekszosci Izraelczykow.
              > Mozna pokonac izraelskich ekstremistow droga demokracji, ekstremizm arabski,
              > szczegolnie ten, ktory marzy o unicestwieniu panstwa Izrael, nie podda sie
              bez
              > krwawej walki.
              > Niestety, jestem bardzo sceptyczny co do szans obecnego przerwania ognia.
              > Juz nie raz zakopany topor wojenny okazal sie mina.

>> Chociaz zakonczenie ma sens, ftracalski. Tylko jak to sie u Ciebie jawi z
              tym ektremizmem gdy przychodzi do powrotu Palestynczykow do ziemi i
              posiadlosci, z ktorych byli terrorem wygnani, jezeli zdazyli uciec, bo jak nie
              to leza tam w zbiorowych mogilach? To Zydzi po tysiacu i kilku stuleciach nie
              sa ekstremistami ze morderswem, grabieza i zwyklym zlodziejstwem odebrali
              prawowitym wlascicielom wiekszosc Palestyny? A Palestynczycy po takim krotkim
              okresie sa? I ja juz nie wspominam o fakcie ze jako Chazarowie i roznego
              rodzaju mieszancy bez semickich korzeni nie macie absolutnie zadnego prawa do
              tych ziem!!! Nawet gdybyscie byli tymi Semitami, to tez te wszystkie teorie o
              ziemi nadanej wam przez YHWH-go tez sie kupy nie trzymaja, bo YHWH jest takim
              samym oszustwem, i wymyslem ludzkim jak kazdy inny wol czy cokolwiek
              sie ...czci!
              • Gość: jarek Re: He,he...- hi.hi.hi.hi.hi IP: *.fastres.net 01.07.03, 22:00
                Kto cie ciagnie za jajka ,ze tak pieknie spiewasz, albo juz jestes bez nich.
        • Gość: jarek Re: SZALOM = SALAM moze tym razem naprawde IP: *.fastres.net 01.07.03, 17:31
          Widac Panie Tomku, ze jest duzo osob na tym forum , ktore ma wyrazny interess , aby miedzy Morzem Srodziemnym i Jordanem nigdy nie bylo spokoju, czy nie sa to ci sami ,ktorzy nie chca spokoju miedzt Polska a Ukraina, moze oni nie maja nic innego do roboty jak dmuchac na falszywe patryjotyzmi. Bo jak mi odpisal ,ktos z BRD , moze Ortl, ze nawet za palenie kosciolow w Indonezji jest winny Israel.

Pokoj moze bedzie, bo zadna ze stron w konflikcie nie ma mozliwosci, aby ten konflikt wygrac ( i to osiagnal Sharom swoja polityka), tylko zostanie jedna glowne pytanie, "Ile lat sa potrzebne aby tam powstal prawdziwy pokoj bez obserwatorow, wojsk NATO, ONZ, czy to czasem sie nie skonczy tak jak na Balkanach ( Bosnia, Kosowo, Macedonia)", ile lat trzeba az tak samo jak Arabowie zyja w Israelu i maja wlasnych poslow do Knesetu , tez Hebrei beda mogli zyc w Cisjordani bez straznikow przed domem, moze mi ktos odpowie na te pytania.
          • wtracalski Re: SZALOM = SALAM moze tym razem naprawde 01.07.03, 19:00
            Gość portalu: jarek napisał(a):

> Widac Panie Tomku, ze jest duzo osob na tym forum , ktore ma wyrazny
            interess ,
            > aby miedzy Morzem Srodziemnym i Jordanem nigdy nie bylo spokoju, czy nie sa
            to
            > ci sami ,ktorzy nie chca spokoju miedzt Polska a Ukraina, moze oni nie maja
            ni
            > c innego do roboty jak dmuchac na falszywe patryjotyzmi. Bo jak mi
            odpisal ,kto
            > s z BRD , moze Ortl, ze nawet za palenie kosciolow w Indonezji jest winny
            Israe
            > l.
            >
            > Pokoj moze bedzie, bo zadna ze stron w konflikcie nie ma mozliwosci, aby ten
            ko
            > nflikt wygrac ( i to osiagnal Sharom swoja polityka), tylko zostanie jedna
            glow
            > ne pytanie, "Ile lat sa potrzebne aby tam powstal prawdziwy pokoj bez
            obserwato
            > row, wojsk NATO, ONZ, czy to czasem sie nie skonczy tak jak na Balkanach (
            Bosn
            > ia, Kosowo, Macedonia)", ile lat trzeba az tak samo jak Arabowie zyja w
            Israelu
            > i maja wlasnych poslow do Knesetu , tez Hebrei beda mogli zyc w Cisjordani
            bez
            > straznikow przed domem, moze mi ktos odpowie na te pytania.

Dokladnie tyle lat,ile zabierze panstwom arabskim powstrzymanie galopujacego
            fanatyzmu narodowo-religijnego, zdemokratyzowanie sie, osiagniecie ogolnego
            dobrobytu i zrozumienie, ze jakosc zycia jest bardziej wartosciowa niz
            kawaleczek ziemi czy symbol. Stulecia?
          • Gość: mirmil Re: SZALOM = SALAM moze tym razem naprawde IP: *.uBRgrb01.supercable.es 01.07.03, 19:07
            Dokladnie tyle lat,ile zabierze Izraelowi powstrzymanie galopujacego
            fanatyzmu narodowo-religijnego, zdemokratyzowanie sie, osiagniecie ogolnego
            dobrobytu i zrozumienie, ze jakosc zycia jest bardziej wartosciowa niz
            kawaleczek ziemi czy symbol. Stulecia?

choc z jednym sie nie zgodze (ale to juz moja osobista refleksja) jakosc zycia,
            to nie jest wartosc, ktorej podporzadkowane sa wszystkie inne. to samo mowili
            nam zaborcy, a my sie jednak nie dalismy i raz po raz powstawalismy przeciwko
            okupantowi...
            • wtracalski Re: SZALOM = SALAM moze tym razem naprawde 01.07.03, 19:20

> Dokladnie tyle lat,ile zabierze Izraelowi powstrzymanie galopujacego
              > fanatyzmu narodowo-religijnego, zdemokratyzowanie sie, osiagniecie ogolnego
              > dobrobytu i zrozumienie, ze jakosc zycia jest bardziej wartosciowa niz
              > kawaleczek ziemi czy symbol. Stulecia?
              >
              > choc z jednym sie nie zgodze (ale to juz moja osobista refleksja) jakosc
              zycia,
              >
              > to nie jest wartosc, ktorej podporzadkowane sa wszystkie inne. to samo
              mowili
              > nam zaborcy, a my sie jednak nie dalismy i raz po raz powstawalismy
              przeciwko
              > okupantowi...

Bardzos to naciagnal. Wlasnie potwierdziles, ze racja lezy w oryginalnej
              wersji. Spojrz rowniez na wspoczesna historie zachodniej europy.
    • Gość: Tomek44 Re: SZALOM = SALAM moze tym razem naprawde IP: *.inter.net.il 01.07.03, 21:05

Mozna sie spierac nad metodyka, nad logistyka itp, itd, ale jedno trzeba
      powiedziec. Nie Klinton - Barak, ale Busch - Szaron maja duze szanse zakonczyc
      ten konflikt. To jeszcze raz dowodzi, ze pokoj moze osiagnac tylko twarda i
      zdecydowana polityka.
      • Gość: A.D. He,he... IP: *.mco.bellsouth.net 01.07.03, 22:04

>
        >
        > Mozna sie spierac nad metodyka, nad logistyka itp, itd, ale jedno trzeba
        > powiedziec. Nie Klinton - Barak, ale Busch - Szaron maja duze szanse
        zakonczyc
        > ten konflikt. To jeszcze raz dowodzi, ze pokoj moze osiagnac tylko twarda i
        > zdecydowana polityka.

>> O ile szekli chcesz sie zalozyc ze to wszystko skonczy sie daleko
        tragiczniej, jak sie to mialo dotad?
        • Gość: jarek Re: He,he... hi,hi,hi,hi,hi IP: *.fastres.net 01.07.03, 22:08
          Jak to spiewasz wiecej niz 5 razy dziennie, moze bierzesz pieniadze od dwoch roznych Immamow.
    • Gość: jarek Dziwne jak ktos zaczyna mowic normalnie, to ini IP: *.fastres.net 02.07.03, 07:31
      Dziwne, jak ktos zaczyna mowic normalnie, to inni tzw "humanisci" juz maja glodne psy gotowe, aby na niego je poscic.
      • Gość: Tomek44 Re: Dziwne jak ktos zaczyna mowic normalnie, to i IP: 213.8.97.* 02.07.03, 09:11

> Dziwne, jak ktos zaczyna mowic normalnie, to inni tzw "humanisci" juz maja
        glod
        > ne psy gotowe, aby na niego je poscic.
        Bo to nie kazdemu sie podoba, ze konczy sie taki fajny temat na forum.
        • Gość: !!! Re: Dziwne jak ktos zaczyna mowic normalnie, to i IP: 195.152.54.* 02.07.03, 09:17
          oj nie konczy, nie konczy. dopoki israel nie wycofa sie poza '67.
          a w to ja nie wierze
          • Gość: dana33 Re: Dziwne jak ktos zaczyna mowic normalnie, to i IP: *.bb.netvision.net.il 02.07.03, 12:34
            Gość portalu: !!! napisał(a):

> oj nie konczy, nie konczy. dopoki israel nie wycofa sie poza '67.
            > a w to ja nie wierze

nu, i dobrze robisz. to sie nie skonczy tak dlugo, jak dlugo nie wychowaja
            pokolenia, ktore nie bedzie nas nienawidziec i nie bedzie chcialo naszej
            zaglady. wot i szto! bo niby przed 1967 nie mordowali nas, co? nie bylo
            zamachow, prawda? nu, ty z twoja manipulacja.... ty przyjaciel zbalansowanego,
            nie?
          • Gość: jarek Re: Dziwne jak ktos zaczyna mowic normalnie, to i IP: *.fastres.net 02.07.03, 15:49
            W takim razie caly Swiat bedzie czekal, az Arabowie sie wycofaja na pozycje sprzed 622 roku, czy mam prawo doczekac tego pieknego dnia.
            Bo ti mamy jak zwykle do czynienia, " ja nie wierze, ze Israel sie wycofa na 1967, a zaraz potem sprzed 1948, 1918, 1798 to w takim razie zacznijmy od razu z pozycjami z roku 1 DC, mozemy tez zaczac od roku 0 ery Mahommeda, bo chyba na pozycje z roku 1 ery Hebrajskiej trudno bedzie sie komus wycofac..
            • Gość: Tomek44 Re: Dziwne jak ktos zaczyna mowic normalnie, to i IP: 213.8.97.* 02.07.03, 16:00

> W takim razie caly Swiat bedzie czekal, az Arabowie sie wycofaja na pozycje
              spr
              > zed 622 roku, czy mam prawo doczekac tego pieknego dnia.
              > Bo ti mamy jak zwykle do czynienia, " ja nie wierze, ze Israel sie wycofa na
              19
              > 67, a zaraz potem sprzed 1948, 1918, 1798 to w takim razie zacznijmy od razu
              z
              > pozycjami z roku 1 DC, mozemy tez zaczac od roku 0 ery Mahommeda, bo chyba
              na p
              > ozycje z roku 1 ery Hebrajskiej trudno bedzie sie komus wycofac..
              Nie moga sie wycofac do granic 67, bo to stanowiloby zagrozenie dla
              bezpieczenstwa naszej ludnosci, ale sa inne rozwiazania, na ktore mam nadzieje
              madrzy przywodcy arabscy sie zgodza.
              Nie ma innej rady.
              Wytlumaczylem to na tym watku powyzej. Zacytuje jeszcze raz.

> czy np postulowanie transferu palestynczykow czyni z danej osoby
              ekstremiste, z
              >
              > ktorym trzeba walczyc?
              >
              > jakie poglady izraelskie na sprawe uwazasz za ekstremistyczne?

Zadam ci pytanie. Masz boisko pilki noznej. Na tym boisku gracze sa rozsypani
              na calej tafli bez ladu. Chcesz zrobic porzadek i przesuwasz jednych na jedna
              czesc, a drugich na druga, tak aby latwo bylo narysowac linie. Jedno pole jest
              grupy A, a drugie grupy B. Czy to jest transfer? Tak, ale to jedyna droga, aby
              mozna bylo zrobic granice. Jak wyobrazasz sobie panstwo z dziurami w srodku?
              Gdzie postawic slupy graniczne? Po calym polu?
              Nie ma rady. Dlatego, teraz zaczna sie schody i walka z przywiazanymi do
              ziemi. Z obu stron.
              I jeszcze kwestia bezpieczenstwa. To tez trzeba rozwiazac. No i na koniec
              Palestynczycy beda potrzebowali pomocy. Tak bylo po Oslo. Pamietasz? Pamietasz
              jakie wypchane towarami ciezarowki jechaly do Autonomii? To wroci.
              Co to jest ekstremista? Odpowiedz sobie sam.

• Gość: A.D. Hmmm... IP: *.mco.bellsouth.net 02.07.03, 15:52

> Gość portalu: jarek napisał(a):
          >
          > > Dziwne, jak ktos zaczyna mowic normalnie, to inni tzw "humanisci" juz maja
          >
          > glod
          > > ne psy gotowe, aby na niego je poscic.
          > Bo to nie kazdemu sie podoba, ze konczy sie taki fajny temat na forum.

>> Nie czytalem o zadnej epidemii w Izraelu. Zaczynacie wymierac tak na
          powaznie?
          • Gość: jarek Re: Hmmm... gdzie He,he, He IP: *.fastres.net 02.07.03, 16:45
            Czyzby skonczyli ciagnac cie za jajka, bo chyba w Casablance zapomnieli ci usunac lechtaczke ( krok nie bardzo musulmanski).
    • fredzio54 Re: SZALOM = SALAM moze tym razem naprawde 02.07.03, 10:00
      Nigdy z Arabami ! tylko za transferem
      • Gość: zbalansowany Re: SZALOM = SALAM moze tym razem naprawde IP: 61.68.203.* 02.07.03, 10:07
        fredzio54 napisał:

> Nigdy z Arabami ! tylko za transferem

Fredzio
        Napisz nam prosze o twoich przygodach z antysemitami w Polsce, szkoda by bylo
        zeby nikt o nich sie nie dowiedzial.
        • fredzio54 Re: SZALOM = SALAM moze tym razem naprawde 02.07.03, 10:10
          Gość portalu: zbalansowany napisał(a):

> fredzio54 napisał:
          >
          > > Nigdy z Arabami ! tylko za transferem
          >
          > Fredzio
          > Napisz nam prosze o twoich przygodach z antysemitami w Polsce, szkoda by bylo
          > zeby nikt o nich sie nie dowiedzial.
          Polska est dalej antysemicka, mona z polka zyc i jakisdzien powie ci parszywy
          zydzie spadaj do Izraela.
          Polak poczebuje antysmctwo jako desert do jego wodki

• Gość: !!! Re: SZALOM = SALAM moze tym razem naprawde IP: 195.152.54.* 02.07.03, 11:37
            fredzio54 napisał:

> > Polak poczebuje antysmctwo jako desert do jego wodki
            >
            >
            na zdrowie!!!
            • fredzio54 Re: SZALOM = SALAM moze tym razem naprawde 02.07.03, 11:51

> fredzio54 napisał:
              >
              > > > Polak poczebuje antysmctwo jako desert do jego wodki
              > >
              > >
              > na zdrowie!!!
              Swait sie zmienil tylko arabstwo i polskih ni nawsc zydow
          • Gość: zbalansowany Re: SZALOM = SALAM moze tym razem naprawde IP: 61.68.203.* 02.07.03, 12:05
            fredzio54 napisał:

> Gość portalu: zbalansowany napisał(a):
            >
            > > fredzio54 napisał:
            > >
            > > > Nigdy z Arabami ! tylko za transferem
            > >
            > > Fredzio
            > > Napisz nam prosze o twoich przygodach z antysemitami w Polsce, szkoda by b
            > ylo
            > > zeby nikt o nich sie nie dowiedzial.
            > Polska est dalej antysemicka, mona z polka zyc i jakisdzien powie ci parszywy
            > zydzie spadaj do Izraela.
            > Polak poczebuje antysmctwo jako desert do jego wodki

Eeee tam!

Fredziu ty dobrze wiesz ze sa glupie Zydy i sa madre Zydy
            Sa madre Polaki i sa glupie Polaki
            Tylko baby sa glupie wszedzie !
            Ty sie nie przejmuj co ci ta glupia Polka powiedziala; zla kobita byla i tyle!!
            Malo ich chodzi po ulice???
            Znajdz sobie lepsza.
            Ja jestem Polak a do wodki wole kielbase, sledzia, grzybka, ogorka a nie
            antysemityzm; zobaczysz jescze my bedziemy kumple!
            >
            >
            • Gość: dana33 Re: SZALOM = SALAM moze tym razem naprawde IP: *.bb.netvision.net.il 02.07.03, 12:32

> Eeee tam!
              >
              > Fredziu ty dobrze wiesz ze sa glupie Zydy i sa madre Zydy
              > Sa madre Polaki i sa glupie Polaki
              > Tylko baby sa glupie wszedzie !
              > Ty sie nie przejmuj co ci ta glupia Polka powiedziala; zla kobita byla i
              tyle!!
              > Malo ich chodzi po ulice???
              > Znajdz sobie lepsza.
              > Ja jestem Polak a do wodki wole kielbase, sledzia, grzybka, ogorka a nie
              > antysemityzm; zobaczysz jescze my bedziemy kumple!
              > >
              nu, prawie zawolalam jak moj tate, ktory w chwilach kompletnego braku ratunku
              wzywal swojego wspolwyznanca slowami "jezusie nazarenski". ty zbalansowany tez
              zadeklarowany szowinista, straszne to polaczenie. zaczynam nie wierzyc, ze masz
              przyjaciolke zydowke. my zydowki nie bardzo nadajemy sie do zwiazku z
              szowinistami, my babskie szowinistki i meskich nie tolerujemy. ty pewien, ze
              ona zydowka? taka super koszerna, taka z paru pokolen.....??? (mamy w
              jerozolimie pare takich rodzin, wiesz, co mieszka tutaj juz od 7-8 pokolen).
              • Gość: jarek Re: SZALOM = SALAM moze tym razem naprawde IP: *.fastres.net 02.07.03, 16:03
                Slysze duzo o Polskim antysemityzmie, ktorego ja w czasie mojego pobytu w Polsce ( prawie 8 lat nigdy go nie zaznalem, moze moje czyste czeskie nazwisko mnie od niego chronilo? ) i teraz niestety moja turecka zona do Polski nie chce na wczasy pojechac ( nie zna jezyka) i nie mam mozliwosci ,aby go lepiej poznac ,albo tez sprobowac, i jesli sie nie myle ten wielki glupek Ahmed.D moze nawet nie jest Polakiem i moze nie mieszka nawet w Polsce? Sokol to na pewno w Polsce nie mieszka od 1981 roku ( on to sam powiedzial, czy mozna mu w to wierzyc). W 1993 roku bedac w Piwiarni w Bielsku przy starym cmentarzu zydowskim , slyszalem dyskusje miedzy Polakami ( sam w niej nie bralem udzialu) o pozytywnym udziale Zydow w rozwoj tego miasta i czerech panow ,ktorzy w dyskusji brali udzial, po wygladzie w kazdy sposob nie mozna bylo posadzic o pochodzenie Zydowskie.
            • fredzio54 Re: SZALOM = SALAM moze tym razem naprawde 02.07.03, 12:51

> fredzio54 napisał:
              >
              > > Gość portalu: zbalansowany napisał(a):
              > >
              > > > fredzio54 napisał:
              > > >
              > > > > Nigdy z Arabami ! tylko za transferem
              > > >
              > > > Fredzio
              > > > Napisz nam prosze o twoich przygodach z antysemitami w Polsce, szkoda
              > by b
              > > ylo
              > > > zeby nikt o nich sie nie dowiedzial.
              > > Polska est dalej antysemicka, mona z polka zyc i jakisdzien powie ci parsz
              > ywy
              > > zydzie spadaj do Izraela.
              > > Polak poczebuje antysmctwo jako desert do jego wodki
              >
              > Eeee tam!
              >
              > Fredziu ty dobrze wiesz ze sa glupie Zydy i sa madre Zydy
              > Sa madre Polaki i sa glupie Polaki
              > Tylko baby sa glupie wszedzie !
              > Ty sie nie przejmuj co ci ta glupia Polka powiedziala; zla kobita byla i
              tyle!!
              > Malo ich chodzi po ulice???
              > Znajdz sobie lepsza.
              > Ja jestem Polak a do wodki wole kielbase, sledzia, grzybka, ogorka a nie
              > antysemityzm; zobaczysz jescze my bedziemy kumple!
              > >
              > >
              Ephi Eytam jest moj Guru !
              to prawda
              a co do polek to juz rezygnowalem nauczylem sie nie mozna ich ladnie traktowac
              bo oni to nie szanuja zmienilem poziscje mam ukrainke porownac do polki to to
              zloto jest.
              moja mam twierdzyla Frediu" Polki sa ladne ale bez santimentow " amoja mamy nie
              sluchalem !
              • Gość: !!! Re: SZALOM = SALAM moze tym razem naprawde IP: 195.152.54.* 02.07.03, 13:35
                oj ti smedzio ni sluchac mame i ti taka glupie t eraz byc, tfi morde kopani aj
                • Gość: Tomek44 Re: SZALOM = SALAM moze tym razem naprawde IP: 213.8.97.* 02.07.03, 15:40
                  Ale pomimo, ze wielu nie wierzy, narazie wszystko idzie do przodu. Szaron -
                  Bush, byc moze zakoncza to co nie udalo sie ich poprzednikom.
                  Mozecie pluc na Szarona ile chcecie, ale to jest przynajmniej facet z jajami i
                  nie chodzi w chmurach. W tym rejonie swiata mieczaki tylko powiekszaja liczbe
                  ofiar.
                  • fredzio54 Re: SZALOM = SALAM moze tym razem naprawde 02.07.03, 15:48

> Ale pomimo, ze wielu nie wierzy, narazie wszystko idzie do przodu. Szaron -
                    > Bush, byc moze zakoncza to co nie udalo sie ich poprzednikom.
                    > Mozecie pluc na Szarona ile chcecie, ale to jest przynajmniej facet z jajami
                    i
                    > nie chodzi w chmurach. W tym rejonie swiata mieczaki tylko powiekszaja liczbe
                    > ofiar.
                    wiem ze Szaron jest facet z ajami bylem uniego kapralem ! uwazam ze on z
                    arabami zartuje ja chce ich daleko od Izraela !
                  • Gość: jarek Re: SZALOM = SALAM moze tym razem naprawde IP: *.fastres.net 02.07.03, 16:05
                    Slusznie!!!
                    • Gość: !!! Re: SZALOM = SALAM moze tym razem naprawde IP: 195.152.54.* 02.07.03, 16:41
                      ja takze sie zgadzam, przeniesc israel do rowu marianskiego!!!
                      • Gość: jarek Re: SZALOM = SALAM moze tym razem naprawde IP: *.fastres.net 02.07.03, 16:43
                        Odpowiedz godna trzezwego alkoholika w periodzie przedojcowskim.
                      • Gość: A.D. Badz rosadny... IP: *.mco.bellsouth.net 02.07.03, 16:45

> ja takze sie zgadzam, przeniesc israel do rowu marianskiego!!!

>> Przeciez 'to' i tak w koncu wyplynie!!! A co zlego z Marsem? Wode juz tam
                        odkryto, wiec niech i ta pustynie ...zazielenia.
                        • Gość: jarek Re: Badz rosadny... hi.hi.hi.hi.hi IP: *.fastres.net 02.07.03, 16:49
                          Czyzby Immam zmeczyl sie twoimi jajami wymachywac , gdzie jest twoje piekne He,he,he
                          • Gość: !!! Re: A.dD.Badz rosadny... hi.hi.hi.hi.hi IP: 195.152.54.* 02.07.03, 17:31
                            i tu nie moge sie z toba zgodzic A.D.
                            row marianski poniewaz - niech ich cholera zaleje
                            • Gość: A.D. Re: A.dD.Badz rosadny... hi.hi.hi.hi.hi IP: *.mco.bellsouth.net 02.07.03, 17:43

> i tu nie moge sie z toba zgodzic A.D.
                              > row marianski poniewaz - niech ich cholera zaleje

>> O.K. no to jak row, to moze lepiej ten pod Oceanem Arktycznym, ktory jest
                              glebszy i siega nawet do drugiej warstwy ('mantle') skorupy ziemskiej. No i
                              jest tam cieplo i zyje wiele ciekawych i jeszcze nie sklasyfikowanych
                              zwierzat, bakterii, etc. W razie czego, to caly Ocean ten pokryty jest lodem,
                              wiec sie nie zepsuja...
                              • Gość: !!! Re: A.dD.Badz rosadny... hi.hi.hi.hi.hi IP: 195.152.54.* 02.07.03, 18:24
                                no i tu jest problem, wlasnie oto chodzi aby sie zepsulo
                                • Gość: A.D. He,he... IP: *.mco.bellsouth.net 02.07.03, 18:30

> no i tu jest problem, wlasnie oto chodzi aby sie zepsulo

>> Alez Ty zaciety!!! Ja kocham zydow bo to przeciez ...'narod wybrany'!

>> A kto ich wlasciwie wybral?
                                  • Gość: !!! Re: He,he... IP: 195.152.54.* 02.07.03, 18:48
                                    ja naprawde nie mam nic przeciw ludziom z israela, ale czego nie moge zrozumiec
                                    to to ze pomimo tragicznej historii, motyw ich dzialania () jest zlikwidowac
                                    inne rasy
                                    dwa to to ze ciagle narzekaja ze sa wszedzie przesladowani i tak ich sie nie
                                    dobrze traktowalo a domagaja sie olbrzymich odszkodowac za domy, fabryki
                                    no wiec albo im sie zle dzialo wszedzie albo mieli wolna reke do tworzenia
                                    business-ow
                                    co do procesu pokojowego nie wierze w pozytywny rezultat israel
                                    chce "przestrzeni zyciowej" - znamy to z historii, hmm
                                    • Gość: A.D. Re: He,he... IP: *.mco.bellsouth.net 02.07.03, 18:51

> ja naprawde nie mam nic przeciw ludziom z israela, ale czego nie moge
                                      zrozumiec
                                      >
                                      > to to ze pomimo tragicznej historii, motyw ich dzialania () jest zlikwidowac
                                      > inne rasy
                                      > dwa to to ze ciagle narzekaja ze sa wszedzie przesladowani i tak ich sie nie
                                      > dobrze traktowalo a domagaja sie olbrzymich odszkodowac za domy, fabryki
                                      > no wiec albo im sie zle dzialo wszedzie albo mieli wolna reke do tworzenia
                                      > business-ow
                                      > co do procesu pokojowego nie wierze w pozytywny rezultat israel
                                      > chce "przestrzeni zyciowej" - znamy to z historii, hmm

>> To dobrze ze sie zgadzamy. Proponuje pozostawic ftracalskiego na nasienie
                                      tam... Reszta do rowu...
                                      >
                                      • Gość: !!! Re: nah, do rowu!!! IP: 195.152.54.* 02.07.03, 18:58
                                    • Gość: jarek Re: He,he...Hi ,Hi,Hi,Hi,Hi IP: *.fastres.net 02.07.03, 20:56
                                      Od kiedy rasa co zajmuje 0.1% powieszni innej rasy jest dla niej zagrozeniem, moze to jakis nowy kierunek historyczny, albo tez wasze jaja juz sie nie wachaja i wam sie zatrzymal wasz zedar jajowy.
                                      • fredzio54 Re: He,he...Hi ,Hi,Hi,Hi,Hi 03.07.03, 08:44

> Od kiedy rasa co zajmuje 0.1% powieszni innej rasy jest dla niej zagrozeniem,
                                        m
                                        > oze to jakis nowy kierunek historyczny, albo tez wasze jaja juz sie nie
                                        wachaja
                                        > i wam sie zatrzymal wasz zedar jajowy.
                                        wczoraj zostawilismy Bejtlem aby znowu wrocic arabstwo wypedzic i kaplice
                                        tego zyda z Nazaretu zlikwidowac i cegly z 1000 $/ cegla
                                        Bejtlem jest miasto krola dawida i dzialka naszego narodu(stary testament)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka