Gość: agregat Re: Pięciu polskich żołnierzy wydalonych z Iraku IP: *.chello.pl 21.09.03, 23:39 WSTYD Wstyd mi. Pojechali dla pieniędzy, a potem okazało się że i zachować się nie umieją. A ja się zadręczam, czy byłabym w stanie dołaczyć się do Powstania, gdyby takie się znów zdarzyło. Czuję, ze i wtedy to było dla samej draki. Nie ma chyba już nic, w co można wierzyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Won Re: Pięciu polskich żołnierzy wydalonych z Iraku IP: *.proxy.aol.com 22.09.03, 07:26 Agregat napisal(a): "Nie ma chyba juz nic w co mozna wierzyc". Wierzyc mozesz w co chcesz. Zrozumienie czegos jest wiecej skomplikowane. Zawsze tak bylo i bedzie. Wstydzisz sie? Za kogo - za Polakow czy za ludzi? Za Polakow wstydzic sie nie potrzebujesz, Polacy nie sa ani lepsi ani gorsi od innych. Zanim zaczniesz sie wstydzic za ludzi, probuj zrozumiem motywy ich postepowania wtedy moze przestaniesz wstydzic sie zo Polakow, za innych...bo dojdziesz do wniosku ze takie jest zycie i to wszystko jest ludzkie...nawet wtedy kiedy wyglada nieludzko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms zagrycha + picie IP: *.sympatico.ca 22.09.03, 00:01 Nieslusznie wydalono tych zolnierzy. Sami im przywiezli zagryche ("wioze kielbase dla chlopakow" -tak GW pisala) - wiec o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaadam Polacy wywaleni za zlodziejstwo i pijanstwo IP: 216.254.136.* 22.09.03, 00:32 Nic dodac, nic ujac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: US CZY JEST NA COS...... IP: *.proxy.aol.com 22.09.03, 01:28 ....INNEGO STAC POLSKIE SWINIE?.......... :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarli Re: Pięciu polskich żołnierzy wydalonych z Iraku IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 04:49 jak zajebią paru Arabów to w porządku a chlać im nie wolno. CO za jebana hipokryzja. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.xx Nie rwijcie ludzie wlosow z glowy. Nic sie nie stalo. 22.09.03, 05:42 Chlopaki znalezli sie w warunkach nowych i niezwyklych dla siebie. Nawet dobrze wyszkoleni ludzie reaguja w rozny sposob w tej sytuacji. Dowodctwo zaprowadzilo scisla dyscypline i dobrze. Wychwytuja wszystkie drobiazgi ktorymi w Polsce prawdopodobnie nikt by sobie glowy nie zaprzatal. Dla mnie to dobrze swiadczy o jednostce i nie widze plamy na honorze polskiego wojska. W koncy nikt nie wrzucil granatu do namiotu kolegow ani nie torturowal irakijczykow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nieskaplikowany ZAWSZE MOWILEM ZE TREPOM WOJSKO .... IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 22.09.03, 05:54 RATUJE ZYCIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Won Re: Pięciu polskich żołnierzy wydalonych z Iraku IP: *.proxy.aol.com 22.09.03, 06:34 Gość portalu: rafim napisał(a): > no coz takie mamy wojsko jak reszte spoleczenstwa.... dobrze ze > wyjechalem z tego kraju =========================== Taki cep jak ty jest Polsce zupelnie niepotrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey A ty myslisz,ze Polska bez ciebie sie nie obedzie? 22.09.03, 15:56 Obedzie sie. Gorzej, ze Ameryka ciebie nie chce. I to wyraznie cie boli... A wracajac do zolnierzy-gowniarzy: zachcialo sie lamania regulaminu, no to karny powrot do kraju. I zapewne wpis w aktach... Nie dziwi mnie to, ze paru szczeniakow sie schlalo. Natomiast PRZYJEMNIE mnie dziwi, ze dowodztwo tego nie myslalo ani tolerowac, ani ukrywac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Polak to Polak IP: *.pl 22.09.03, 07:27 pijak, złodziej, cwaniaczek i kombinator Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina1 Re: Polak to Polak IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 09:18 Przynajmniej nie zabijają tygrysów bengalskich. Odpowiedz Link Zgłoś
foss1 Re: Polak to Polak 22.09.03, 14:11 Gość portalu: alina1 napisał(a): > Przynajmniej nie zabijają tygrysów bengalskich. Moze zabijaja ale nie wiedza ze sa bengalskie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Won Re: Polak to Polak IP: *.proxy.aol.com 24.09.03, 05:16 Gosciu IP, zapomniales o idiotach takich jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polok Re: Pięciu polskich żołnierzy wydalonych z Iraku IP: *.vnet.hu 22.09.03, 09:25 Gość portalu: rafim napisał(a): > no coz takie mamy wojsko jak reszte spoleczenstwa.... dobrze ze > wyjechalem z tego kraju Chociaz jestem Polakiem i mieszkam na Wegrzech, to tez nie ciagnie mnie jednak do Polski. Bywam tam czasem, ale po 3 dniach chce wracac juz do domu. Mecza mnie ci ludzie wiecznie poddenerwowani, wszechogarniajace chamstwo, plucie na ulicach, ciagle narzekanie na wszystko i wszystkich oprocz siebie, bluzganie na prawo i lewo, i niestety, bandyctwo i zlodziejstwo i strach przed tym, ze nie chce sie tam byc dzien czy dwa dluzej.Szegolnie przykro jest pisac z miejsca, gdzie domy zazwyczaj nie zamyka sie na noc, a wyjscie do baru w srodku nocy nalezy do przyjemnego spaceru. Szkoda, bo Polska to piekny kraj ze wspaniala kultura i kuchnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babol Re: Pięciu polskich żołnierzy wydalonych z Iraku IP: *.dip.t-dialin.net 22.09.03, 11:37 Niestety moje zdanie o Polakch sie nie zmienilo. Po pieciu latach postanowilam spedzic urlop w Polsce . Naogladalam sie w Internecie jak tam teraz swiatowo i kulturalnie. Po przyjezdzie okazalo sie , ze tak ladnie to jest w tylko Internecie,a na ulicach wciaz smiecie. Nawet mi sie zrymowalo. Jak dzisiaj czytam gazete to znow same optymistyczne wiesci: matka zabojczyni pieciu noworodkow schwytana, Polscy zolnierze wydalenie za zlodziejstwa i pijanstwo i chyba za brak odwagi tez skoro bron dali sobie oderwac. W czasie mojego drugiego dnia pobytu w gorach zgwalcono i zamordowano dziewczyne na szlaku, ja bylam w tym czasie tez sama gdzies pare kilometrow dalej na szlaku. Rok temu sprzed domu na ulicy ukradziono mi sluzbowy samochod. Wstyd mi bylo wracac do pracy. Teraz znow ten makabryczny urlop w gorach. Chce wrocic ale czy warto ? Gość portalu: Polok napisał(a): > Gość portalu: rafim napisał(a): > > > no coz takie mamy wojsko jak reszte spoleczenstwa.... dobrze ze > > wyjechalem z tego kraju > > > Chociaz jestem Polakiem i mieszkam na Wegrzech, to tez nie > ciagnie mnie jednak do Polski. Bywam tam czasem, ale po 3 dniach > chce > wracac juz do domu. Mecza mnie ci ludzie wiecznie poddenerwowani, > wszechogarniajace chamstwo, plucie na ulicach, ciagle narzekanie > na wszystko i wszystkich oprocz siebie, bluzganie na prawo i > lewo, i niestety, bandyctwo i zlodziejstwo i strach przed tym, ze > nie chce sie tam byc dzien czy dwa dluzej.Szegolnie przykro jest > pisac z miejsca, gdzie domy zazwyczaj nie zamyka sie na noc, a > wyjscie do baru w srodku nocy nalezy do przyjemnego spaceru. > Szkoda, bo Polska to piekny kraj ze wspaniala kultura i kuchnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMEK Re: Pięciu polskich żołnierzy wydalonych z Iraku IP: *.ed.shawcable.net 23.09.03, 09:31 OD 13 LAT MIESZKAM W KANADZIE ,OD 5 JESTEM ZOLNIERZEM KANADYJSKICH SIL ZBROINYCH BYLEM W BOSNI,KOSOWIE I W AFGANISTANIE. TA OSTATNIA MISJA BYLA SUCHA( BEZ ALKOCHOLU). ZOLNIERZE KANADYJSCY TAK JAK INNI LUBIA PIC ALE KAZDY WIEDZIAL ZE TO NIE MIEJSCE NA PIJANSTWO. NIKT NIE NARZEKAL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat27 Re: Pięciu polskich żołnierzy wydalonych z Iraku IP: *.interserwer.pl 22.09.03, 10:02 Gdzie Polacy tam pijaństwo i złodziejstwo. Narodowe sporty mają się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sic brawo nasi IP: 212.160.72.* 22.09.03, 10:03 brawo nasi czekałem na tego rodzaju artykuł wiedziałem że zgodnie z maksymą Polak nie wielbłąd pić musi prędzej czy później musiano jakiś przyłapać teraz pytanie czy złapano jedynych pijących czy to są osiołki które nie potrafią kryć się z takimi rzeczami... Teraz reszta bazy odetchnie kozły ofiarne złapane można wyciagać wódke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tubylec Re: Pięciu polskich żołnierzy wydalonych z Iraku IP: *.twi.com 22.09.03, 10:26 piwko to piwko - ale co chcieli zrobić ze skradzionymi radiami ? co za matoły ! moze niedaleko camp babilon jest filia "wolumenu"...hehe. zaraz jeszcze paru wydalą za handel narkotykami i bedziemy mieli pełen obraz polskiej armii. co za wstyd !!! Co pan zamierza zrobić z tym, Panie Szmajdziński ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Pięciu polskich żołnierzy wydalonych z Iraku IP: *.cmbg.cable.ntl.com 22.09.03, 10:39 Zalosne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rufus Dzieki wodce!!!! IP: *.tnt1.dub2.irl.da.uu.net 22.09.03, 11:18 Panowie ( i panie, nie liczac g.casey) Czy ktos sie zastanowil dlaczego jeszcze nie trafili zadnego z naszych? Bo sie kurwa nie da, tak sie zataczaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkmjkm Re: UFF!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.03, 12:41 O co Tobie chodzi?Nasi mają tam chlać,czy wypełniać niebezpieczną misję(słuszną czy nie to inna sprawa)w beznadziejnych kamizelkach. To nie jest Polska ,gdzie w wojsku wszystko załatwia się przy wódce!!!! Bardzo słuszna decyzja dowództwa!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Pięciu polskich żołnierzy wydalonych z Iraku IP: *.ztpnet.pl 22.09.03, 11:33 Oczywiście, że dobrze. Ojczyzna to zbiorowy obowiązek. Kto go nie chce ponosić, lepiej, że zostanie bez ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby Re: Pięciu polskich żołnierzy wydalonych z Iraku IP: *.telmax.com.pl 22.09.03, 11:38 Czy naprawdę nie rozumiecie ,że w każdym z nas jest trochę z Brzęczyszczykiweicza tytułowego bohatera "Jak rozpętałem II Wojnę Światową" Należy zwrócić uwagę ,że alkohol łączy a nie dzieli i dobrze, że naszym udaje się być rozjemcami w tak skuteczny sposób. Sam nie używam ale do dzisiaj aby coś załatwić stawiam wódę i tyle. To nie jest przywara narodu lecz jego korzenie. Polacy dzielą się na tych co pili, piją i będą pili alkohol choćby niewiem co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dociekliwy I oni chcieli dowodzić Niemcami IP: *.140.88.213.host.tele1europe.se 22.09.03, 13:01 Piepszone alkoholiki a nie armia. Odpowiedz Link Zgłoś
foss1 Re: I oni chcieli dowodzić Niemcami 22.09.03, 14:19 Gość portalu: Dociekliwy napisał(a): > Piepszone alkoholiki a nie armia. Armia rzadza cywile alkoholicy wiec czemu sie dziwic :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hultaj Całe to nasze wojsko IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 14:07 jest gów... warte, piją, handluja wódką, kradną,albo daja sobie ukarsc bron(koles pewnie po prostu sprzedał kałacha za wódkę) rozbijaja sie samochodami po pijaku... ciekawe jak to wyglada w Polsce, w koszarach... az strach pomyslec..,. pewnie jak wszystko w tym porąbanym kraju........ Odpowiedz Link Zgłoś
foss1 Re: Całe to nasze wojsko 22.09.03, 14:17 Gość portalu: hultaj napisał(a): > jest gów... warte, piją, handluja wódką, kradną,albo daja sobie > ukarsc bron(koles pewnie po prostu sprzedał kałacha za wódkę) > rozbijaja sie samochodami po pijaku... > ciekawe jak to wyglada w Polsce, w koszarach... az strach > pomyslec..,. pewnie jak wszystko w tym porąbanym kraju........ Brak ci wyobrazni nie wiesz jak to wyglada w koszarach?Pozostale wojska sa takie same oprocz amerykanskiego oni szybciej strzelaja.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoozeck Re: Pięciu polskich żołnierzy wydalonych z Iraku IP: 195.190.17.* 22.09.03, 14:58 Ja tez jestem jednym z tych zagranicznych, ktorzy sie niektorych naszych rodakow i ich zachowania wstydza. Ale czy tu ( w Niemczech ) nie ma tez dosyc niemieckich idiotow? Nie, tu sa wszyscy swieci. Nikt nie pije i nie kradnie ... W Bundeswehr tez bylem i co? Nowoczesny sprzet? Wszystko co mialo wartosc zaraz znikalo. Zolnierze nie chleja? Gdzie tam, tylko co trzeci to Alkoholik. Moj dowodca kompani skasowal tylko 4 samochody na 100 metrach od koszar, taki byl trzezwy. Wiec bym powiedzial: ludzie, nie dramatyzujcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kanadol Biedni zolnierze IP: *.tkg.bc.tac.net 22.09.03, 18:52 Moze sie stresuja, ze przyjechali sluzyc jako okupanci, a nie wyzwoliciele? Trzeba nowoczesnie, wyslac psychlogow, zeby im przetlumaczyc i potrzymac na duchu! Oczywiscie, to zarty, sa to przeciez zwykli zoldacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xsin furtka z iraku IP: *.intertel.net.pl 23.09.03, 08:36 tak można prysnąc z pola bitwy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.irak.pl Wracajcie!To brudna wojna Exxonu.27.9. Demo przeciw ok IP: *.tele2.pl 23.09.03, 16:13 Sobota 27 września 2003, godz.13 Warszawa pl.Zamkowy Ogólnopolska Demonstracja PRZECIW OKUPACJI IRAKU www.irak.pl "Inicjatywa STOP Wojnie" Manifestacja jest legalna, nie grożą aresztowania. Tu można pobrać ulotkę (doc) i (rtf), plakat (quark), (rtf) i z pacyfką (doc) , listę organizacji transportu (rtf) , ulotkę A4: "Ameryka oszalała" Prof.J.le Carre, MI6 (doc) ,"Brutalna gęba US - 6 twarzy imperializmu(rtf)" drTabako, "Źródła i przyczyny wojny w Iraku" (pl, rtf) Prof.M.Dobrosielski, "The US Decalogue - 10 reasons of the war" (eng, rtf) dr Boleslaw K. Jaszczuk, Warto przeczytać: Williama Bluma z Departamentu Stanu US "Państwo zła" (The Rogue State) Militarne "interwencje" Stanów Zjednoczonych - 26 mln ofiar Irak, Izrael i pogwałcone rezolucje ONZ Zbrodnie ludobójstwa w Iraku armii USA (rząd USA nie uznaje Mędzynarodowego Trybunału Karnego) Grom w Iraku. Horror bycia "wyzwalanym" wbrew własnej woli. Grom w Iraku. A kto stoi przy kasie? Ilość ofiar okupanta i samobójstwa. Tabu rządu polskiego oraz rządowych tub propagandowych, GW i Rzeczpospolitej Nagroda korupcji dziennikarskiej im.A.Michnika "Michnik Roku" Kateg.Goebbels - nom. Bartosz Węglarczyk, Gaz.Wyb. Info dla żołnierzy - syndrom Zatoki Perskiej po Depleted Uranium. Dzieci żołnierzy USA (1991). Zdeformowane płody. Do Prezydenta i Premiera RP; Wojna z bezrobociem, nie z Irakiem! LIST OTWARTY DO SPOŁECZEŃSTW EUROPEJSKICH (htm) (do zbierania podpisów - rtf) TRANSPORT do Warszawy na demonstrację 27.09. Olsztyn: Autokar o godz. 8.00 w sobotę 27.09. koło McDonalda. Więcej info: tel. 0502 183 867. Lublin: stopwojnie_lublin@wp.pl tel.(081)747 63 99 (Cezary). Łódź: stopwojnie@go2.pl lub tel. 0600 599 306 Kraków: kilombo@interia.pl Trójmiasto: ekipnosaj@wp.pl Toruń: 0501 164 564 (Maciek) Szczecin: 0503 683 207 (Kuba) Poznań: 0604 367 633 (Amar) Katowice i okolice: halimek@wp.pl Białystok: 0501 541 731 (Marcin) Bezrobocie wynosi ok 20%. Bez pracy jest już ok.3,5mln osób, z czego 84% nie ma praw do zasiłku. Rząd wydaje jednak 3,5 mld na samoloty F-16 i finansuje wysłanie wojsk do Zatoki Perskiej, by wesprzeć siły zbrojne agresorów w Iraku. Priorytet rządzących to służenie "ośmiornicy" korporacyjnej - zarówno w kraju jak i za granicą. Dlatego wszyscy przeciwnicy wojny powinni protestować z pracownikami i bezrobotnymi przeciwko zwolnieniom. Związkowcy na całym świecie aktywnie działają w ruchu antywojennym. Kiedyś wyznacznikiem linii generalnej była Trybuna Ludu. Gdy ktoś zagubił się w polityce polskiej klasy panującej odnajdywał się dzięki łamom tej niezapomnianej gazety. Dziś mamy nowy nośnik dogmatów rządzącej elity: O roli Gazety Wojennej w łamaniu idei solidaryzmu społecznego i we wciągnięciu nas w wojnę napastniczą. Mniej wiecej co 10 lat, USA muszą wybierać mały gówniany kraj i tak w nim walić, żeby reszta świata zrozumiała dobrze, że nie bawimy się" - Michael Ledeen, członek ogromnie wpływowego trustu mózgów American Enterprise Institute, kierowanego przez Richarda Perle'a, jednego z jastrzębi z otoczenia Busha (BBC). (Every ten years or so, the United States needs to pick up some small crappy little country and throw it against the wall, just to show the world we mean business." Michael Ledeen, member of the very near Bush Richard Perle's directed American Enterprise Institute (BBC). Notabene w podlegającym AEI New Atlantic Initiative, której szefuje zbrodniarz wojenny Henry Kissinger w Advisory Board zasiada Janusz Onyszkiewicz, a ważne funkcje sprawują Balcerowicz, Radek Sikorski oraz Suchocka - obok skompromitowanych szefów zbrojeniówki i korporacji naftowych. W bratnim CFR w Advisory Board oraz bojkotowanym przez uchodźców irackich "Komitecie Wyzwolenia Iraku" jako jedyna osoba z Polski zasiada "nasz" Adaś Michnik... CFR, Adv. Board. O roli "think-tanków" amerykańskich i udziale w nich polskich "elit" politycznych Więcej: www.irak.pl Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 joozek ja sie nie dziwie jak biora szare i mare ? 24.09.03, 09:59 Ja sie naprawde nie dziwie ze tam jest podobnie , ale na pewno nie gorzej jak w polskiej armii. Wystarczy ze dostaniesz ob. niemiec i cie wcielaja do odsluzenia wojska , jak by cie nie wzieli to bys jeczal ze cie dyskryminuja. I nie tylko ciebie ale i innych odzyskanych niemcow. ps. bez obrazy chcialem ci tylko naswietlic jak to wyglada z zewnatrz. Odpowiedz Link Zgłoś