Gość: jarek Re: Sekretarz prasowy Watykanu dla Gazety: Papież IP: *.multicon.pl / 192.168.128.* 14.10.03, 00:45 Gość portalu: eva-monik napisał(a): > Zenujace,jak papiez trzyma sie stolka wladzy. > Jako Polka zmuszona jestem sie wstydzic. Dzięki evo-monik/o?/,twoje dwa wersy sprawiły,że po raz pierwszy zechciało mi się odezwać na forum.Piszę wkurzony twoją złośliwością,złą wolą bądź bezdenną głupotą,choć sam jestem daleko od Kościoła-instytucji.Wstydź się za siebie a nie za Polki!Można nie zgadzać się z Jego poglądami,nauką ale tak postrzegać motywy jego działań to...no co?! Polko- mów w swoim imieniu dla dobra wszystkich!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMB Re: Czy jest u nas tolerancja, czy Yeti? IP: *.icpnet.pl 14.10.03, 01:01 Gość portalu: jarek napisał(a): > [...]Piszę wkurzony twoją > złośliwością,złą wolą bądź bezdenną głupotą,choć sam jestem > daleko od Kościoła-instytucji.Wstydź się za siebie a nie za > Polki!Można nie zgadzać się z Jego poglądami,nauką ale tak > postrzegać motywy jego działań to...no co?! Teraz się wyluzuj i posłuchaj. Można mieć różne zdanie, nawet sprzeczne z tym, co się popularnie w Polsce myśli. A teraz odpowiedz sobie na pytanie: na jakiej podstawie bluzgasz kobietę, która napisała, że papieża się wstydzi? "Zła wola, bezdenna głupota, złośliwość" - zarzucasz dziewczynie trzy rzeczy, kiedy tobie można zarzucić przynajmniej brak tolerancji. Nie rozumiesz, że ktoś może mieć inne zdanie. Zamiast pomyśleć nad tym, co jest napisane - bluzgasz. Drugi zarzut: bezmózgowie, brak myślenia za siebie. Dowody jak wyżej. I takiego Polaka wstydzi się ta dziewczyna. Ja też. > Polko- mów w swoim imieniu dla dobra wszystkich!!!! Uwierzysz mi teraz, że wiele osób czuje się zażenowane faktem nadawania nazwy ulicy imieniem żyjącej osoby (czy budowania pomników)? Argumenty w rodzaju "bo on jest takim wielkim cżłowiekiem" nie przemawiają do wielu ludzi (przecież jest wielu bardziej wielkich...), a przynajmniej nie są argumentem do zmiany istniejących zasad - NIE STAWIA SIĘ POMNIKÓW ŻYJĄCYM. Z tymi ulicami, pomnikami za życia, kremówkami, nie słuchaniem przywódcy duchowego - Żenada. Zupełny brak dystansu do samych siebie i całej sprawy. Wstyd mi za takich polaczków. Gdybyście przynajmniej go słuchali.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Czy jest u nas tolerancja, czy Yeti? IP: *.multicon.pl / 192.168.128.* 14.10.03, 01:38 Atakujesz mnie,moim zdaniem myląc się,za to co ja zarzuciłem owej Moni.Nie odmawiam jej przecież prawa do wygłaszania opinii, byleby nie powoływała się na kategorię taką jak polskość.To niby papież uwłacza temu wszystkiemu,co z tym pojęciem się wiąże?! Wydajesz mi się rozsądnym gościem,więc chyba się zgodzisz. Mnie też drażni powierzchowność,często hipokryzja wielu ludzi mieniacych się katolikami.I tym bardziej w tym kontekście budzi szacunek świadectwo autentyczności życia i postawy papieża- choć jak powtarzam każdy na własną miarę może jego poglądy oceniać.Nawet monia,która mówi-papież to ma klawe życie!dlatego się tak stołka trzyma:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emily TO NIE ZENUJACE, ZE JP SIE TRZYMA ... IP: *.dc.dc.cox.net 14.10.03, 01:22 Zenujace sa agresywne ataki na niego. Pozwolcie Czlowiekowi skonczyc jego zycie i misje tak jak uwaza za stosowne. Gdyby byl niewygodny dla Watykanu, na pewno administracja wyslalaby go na emeryture. Skoro tego nie robia, widac maja w tym jakis cel. Ludzie, przestancie sie wreszcie czepiac Papieza! On zasluzyl na szacunek, nawet jesli nie zgadzacie sie (jak ja) z niektorymi jego pogladami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wera Re: TO NIE ZENUJACE, ZE JP SIE TRZYMA ... IP: *.acn.waw.pl 14.10.03, 09:26 Gość portalu: Emily napisał(a): > Zenujace sa agresywne ataki na niego. Pozwolcie Czlowiekowi skonczyc jego zycie > > i misje tak jak uwaza za stosowne. Gdyby byl niewygodny dla Watykanu, na pewno > administracja wyslalaby go na emeryture. Skoro tego nie robia, widac maja w tym > > jakis cel. Ludzie, przestancie sie wreszcie czepiac Papieza! On zasluzyl na > szacunek, nawet jesli nie zgadzacie sie (jak ja) z niektorymi jego > pogladami. Purpuraci Watykańscy oczywiście są zadowoleni z zaistniałej sytuacji zdrowotnej Papieża. Mogą sobie pozwolić na nieskrępowaną realizację własnych celów, mogą bezkarnie manipulować niedołężnym starcem i ciągle wmawiać, że Papież ma się dobrze. Trzeba sprawę wieku oddzielić od wymagań na tak eksponowanym stanowisku. Jako katolik wierzący i praktykujący chciałbym aby stolica apostolska była zarządzana przez sprawnego Najwyższego Dostojnika. Chciałbym wreszcie aby zaczęto sprowadzać kościół na właściwe tory do czego został powołany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard KIEDY TA ZYDOWSKA GAZETA ODCZEPI SIE OD PAPIEZA !!!!!! IP: *.whro.net 14.10.03, 12:57 Gość portalu: Emily napisał(a): > Zenujace sa agresywne ataki na niego. Pozwolcie Czlowiekowi skonczyc jego zycie > > i misje tak jak uwaza za stosowne. Gdyby byl niewygodny dla Watykanu, na pewno > administracja wyslalaby go na emeryture. Skoro tego nie robia, widac maja w tym > > jakis cel. Ludzie, przestancie sie wreszcie czepiac Papieza! On zasluzyl na > szacunek, nawet jesli nie zgadzacie sie (jak ja) z niektorymi jego > pogladami. Slusznie ! jednak jestem pesymista co do tego czy ten zydo-post-komuch, czlowiek bez ambicji i honoru, przyjaciel jaruzelskich, fiszerow, czyrakow i innych politycznych zboczencow, szpicel, intrygant, aferzysta i awanturnik jednym slowem michnik poslucha tych prosb. Mysle, ze za tego typu publiczne szkalowania i zniewazania osoby tak zasluzonej dla ludzkosci jak Jan Pawel II, trzeba radykalniejszych srodkow. Tu trzeba by ogolnonarodowej akcji, lacznie z pozwem przed niezaleznymi sadami. Ryszard Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loki Re: KIEDY TA ZYDOWSKA GAZETA ODCZEPI SIE OD PAPIE IP: *.bynxx6.adsl.tele.dk 14.10.03, 22:44 ty rysiu sie kurwa w zlych czasach urodziles, przy wujku hitlerze kariera swietlista by cie czekala... ale, ze zyjemy w 21 wieku to stulo pysk kurwi synu i skonczylibyscie z ta zydokomuna bo sie rzygac chce - co sie nie stanie to zydzi albo komuchy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek Re: KIEDY TA ZYDOWSKA GAZETA ODCZEPI SIE OD PAPIE IP: 63.73.25.* 16.10.03, 01:28 Gość portalu: loki napisał(a): > ty rysiu sie kurwa w zlych czasach urodziles, przy wujku hitlerze kariera > swietlista by cie czekala... > ale, ze zyjemy w 21 wieku to stulo pysk kurwi synu i skonczylibyscie z ta > zydokomuna bo sie rzygac chce - co sie nie stanie to zydzi albo komuchy no prosze jeszcze jeden zydowski ubek przebudzil sie po przepiciu z rynsztoka. Koniecznie trzeba tym gnidom pozmniejszac te ubeckie renty, w przciwnym razie beda dalej chlac na umor i zaklucac spokoj publiczny !!! Mietek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Majowski Re: Sekretarz prasowy Watykanu dla Gazety: Papież IP: 213.17.133.* 14.10.03, 01:27 Chciałem Pani odpowiedzieć- może lepiej będzie jeśli się pani zastanowi co pisze, jesli w osobie Papieża dosteezga Pani jedynie władcę Watykanu, to proszę się nie wypowiadać, a nade wszystko zapomnieć o jakiejś nutce patriotycznej, bo Papież przede wszystkim służy Panu Bogu, służy całym swoim życiem do końca. Niech go Pan błogosławi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emily Re: Sekretarz prasowy Watykanu dla Gazety: Papież IP: *.dc.dc.cox.net 14.10.03, 01:32 Mysle, ze Papiez bardziej sluzy ludziom niz Bogu. Bog nie potrzebje slugow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepoprawny Re: Sekretarz prasowy Watykanu dla Gazety: Papież IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 14.10.03, 01:32 Gość portalu: eva-monik napisał(a): > Zenujace,jak papiez trzyma sie stolka wladzy. > Jako Polka zmuszona jestem sie wstydzic. Wstydz sie za siebie i siebie bo zdecydowanie nie masz pojecia o czym piszesz. Bycie papiezem to nie bycie I sekretarzem nieboszczki partii komunistycznej. Najpierw dokladnie dowiedz sie kto to jest papiez i po co sie go wybiera. Potem nie bedziesz sie musiala wstydzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teska do Ewy - monik IP: *.sympatico.ca 14.10.03, 02:11 To tobie powinno byc wstyd nie jestes godna tego aby nazywac sie POLKA . I wiesz co mysle wydaje mi sie ze twoja cala edukacja to nawet nie skonczona szkola podstawowa . a moze nawet specjalna ? Nie jestws w stanie do niczego dojsc Co tak tempa osoba jak ty moze zrobic dla innych . Krotko mowiac jestes zerem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Starzec Re: do Ewy - monik IP: *.vnburn01.mi.comcast.net 14.10.03, 05:00 Gość portalu: teska napisał(a): > To tobie powinno byc wstyd nie jestes godna tego aby nazywac sie POLKA . I > wiesz co mysle wydaje mi sie ze twoja cala edukacja to nawet nie skonczona > szkola podstawowa . a moze nawet specjalna ? Nie jestws w stanie do niczego > dojsc Co tak tempa osoba jak ty moze zrobic dla innych . Krotko mowiac > jestes zerem Jak sie tak zacietrzewiasz, to chociaz pisz poprawnie po POLSKU, bo to jest tez pewna miara polskosci: "tepa", nie "tempa", bo to nie od "tempa" pochodzi tylko od "tepoty",ktora wlasnie Tobie mozna zarzucic. Widze, ze miara polskosci jest tutaj stosunek do Papieza, to jakis absurd, ale tak wynika z wielu wypowiedzi zacietrzewionych psedu-Polakow. Zapomnieliscie, ze miara polskosci jest PRZEDE WSZYSTKIM stosunek do Waszej Ojczyzny- Polski!!! A co do mnie, to mam wielki szacunek dla Papieza, ale to, powtarzam, nie moze byc w zadnym przypadku miara polskosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loki Re: do Ewy - monik IP: *.bynxx6.adsl.tele.dk 14.10.03, 22:40 a co powiesz o ciemnocie jelopowaty grzybie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tintin Re: Sekretarz prasowy Watykanu dla Gazety: Papież IP: *.itpp.pl 14.10.03, 02:13 Zadziwiające ile w tych niemal wszystkich postach złości, nienawiści. Trudno mi powiedzieć, że zgadzam się z kimkolwiek. Papież jest na pewno niezwykła osobą. Jedną z największych osobowości. Ale na pewno nie jest Bogiem, nie jest nieomylny, jest tylko człowiekiem. Nie zgadzam się z wieloma jego pogladami, trudno mi też okreslić się jako katolik skoro neguje wiele dogmatów (tak przy okazji to chyba z wyjątkiem jezuity i to chyba prawdziwego który napisał normalny post, to cała reszta jak rozumiem też jest niewierzaca - sadząc po ilości wyzwisk i braku miłości blizniego). Żal mi go jako starego, cierpiącego człowieka i nie ma w tym sprzeczności że jednocześnie moge uważac jego opinie o prezerwatywach za wielki błąd. Żal mi go też bo usiłuje mówic do ludzi a ci go nie słuchaja tylko mu klaszczą. A on schorowany stał się wielką medialną maskotką. Wszyscy czekaja na jego smierć, chcą się załapać na ostatnia chwilę. Inni sadza że pomoga mu niszcząc watpiących. Szkoda, on by tego nie chciał. Nie rozumiem tego narodu który Go kocha i obrzuca bluzgami wszystkich innych. Może Jezuita to rozumie? Pewnie nie, ale przynajmniej ma wiarę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Sekretarz prasowy Watykanu dla Gazety: Papież IP: *.uwn.unsw.EDU.AU 14.10.03, 02:25 "Zadziwiające ile w tych niemal wszystkich postach złości, nienawiści." Coz ciebie tak dziwi: ze ruszajacy jeszcze wlasna mozgownica puszczaja pawia, gdy widza to Kleptokratyczne Kurestwo znane jako Kosciol Katolicki robi w gume wszystkich, ktorzy mu na to pozwola? Czy dziwi cie tez, ze koscioly poza Polska swieca pustkami, poniewaz minal czas niepodwazalnych autorytetow i maluczcy maja coraz wiekszy dostep do nauki zamiast byc otepianymi przez ciemnote w habitach? A moze dziwi cie pedofilia tych czarnych sukinsynow? Ich ciagoty do stylu zycia przestepcow w rodzaju bezwzglednych mafiosow, ciagnacych materialne korzysci z zastraszenia maluczkich? Bedziesz bardzo zdziwiony, gdy z roku na rok zobaczysz coraz wiecej tych, ktorzy odmowia robienia ich w gume w imie zacofania i wiary w trele-morele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LANGE Re: Sekretarz prasowy Watykanu dla Gazety: Papież IP: *.internode.on.net.au 14.10.03, 03:25 Gość portalu: eva-monik napisał(a): > Zenujace,jak papiez trzyma sie stolka wladzy. > Jako Polka zmuszona jestem sie wstydzic. jako Polak zmuszony jestem sie wstydzic za Polke co odstawia taka polke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: Sekretarz prasowy Watykanu dla Gazety: Papież IP: *.nas6.jersey-city1.nj.us.da.qwest.net 14.10.03, 03:25 Gość portalu: eva-monik napisał(a): > Zenujace,jak papiez trzyma sie stolka wladzy. > Jako Polka zmuszona jestem sie wstydzic. zastanawiam sie kim pani eva-monik jest. osobiscie jestem takze polakiem tylko ze na emigracji i gdy czytam takie wypowiedzi robi mi sie zle. droga pani polko-zastanawiajace jest dlaczego inne narodowosci uwielbiaja papieza i oddali by wiele by byc jego rodakami. pani polko-wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzony Re: Sekretarz prasowy Watykanu dla Gazety: Papież IP: *.tnt9.syd2.temp.da.uu.net 14.10.03, 06:31 Trafiles w sedno!Dobra wypowiedz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cichociemny Re: Sekretarz prasowy Watykanu dla Gazety: Papież IP: *.internode.on.net.au 14.10.03, 03:57 Pamietam dzien w ktorym zostal wybrany. Przyszla do nas rozradowana sasiadka, ktora notabene nie chodzila do kosciola, i podzielila sie ta nowina. Przez 25 lat byl (i jest) czescia rzeczywistosci w ktorej dorastalem, wchodzilem w dorosle zycie i w kolejne etapy zycia. Totez jak teraz czytam jak jakies gnojki wypisuja cokolwiek w tych czerepach sie legnie, to czuje to samo gdy widze akty bezmyslnego wandalizmu: Trzeba byc jednoczesnie glupim i zlym zeby to robic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk EVA-MONIK.....TO KOMUNISTYCZNA SZMATA!!!!! IP: *.proxy.aol.com 14.10.03, 06:14 do gnoju z toba...scierwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kd Re: Sekretarz prasowy Watykanu dla Gazety: Papież IP: *.proxy.aol.com 14.10.03, 06:11 Gość portalu: eva-monik napisał(a): > Zenujace,jak papiez trzyma sie stolka wladzy. > Jako Polka zmuszona jestem sie wstydzic. tak...wstyd ze jestes polka..SZMATO JEBANA!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzony Re: Sekretarz prasowy Watykanu dla Gazety: Papież IP: *.tnt9.syd2.temp.da.uu.net 14.10.03, 06:25 A ja wstydze sie za taka pseudo- Polke! Kim ty jestes? Dla mnie tylko zwykla zdzira! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian503 Re: Sekretarz prasowy Watykanu dla Gazety: Papież IP: *.pl / 192.168.0.* 14.10.03, 06:46 Niech sekretarz prasowy Watykanu nie opowiada bzdur bo to jest żałosne.Nikt tak nie kłamie jak Watykan papież jest poprostu szpikowany anabolitami i nich nie opowiadają bzdur.mogą opowiadać bzdury dewotom którym zrobili wodę z mózgu bo człowiek rosądnie myślący nigdy nie uwieży tym perfidnym oszołomom Watykańskim..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio56 Re: informacja własna, zachwiane samopoczucie. IP: *.comnet.krakow.pl 14.10.03, 06:54 z uwagi na parcie,idę zrobić kupę.Rozpoczynamy następny dzień papieski.Doooooooooość!!!! Żądam dnia bez papieża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc No, to przynajmniej szybko skończy. IP: 213.199.201.* 14.10.03, 07:00 Bardzo dobrze, jestem za tym, aby jeszcze bardziej się forsował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JWS Re: Sekretarz prasowy Watykanu dla Gazety: Papież IP: 62.233.157.* 14.10.03, 07:14 Gość portalu: eva-monik napisał(a): > Zenujace,jak papiez trzyma sie stolka wladzy. > Jako Polka zmuszona jestem sie wstydzic. Posłuchaj sobie hiphopu, zapal skręta, kup sobie dresik nika to może w swojej głupocie zrozumiesz że jest to POLAK który ma szacunek i poważanie na całym świecie. Tylko garstka kretynów robi z siebie nic nie znaczących stojących w bramach "mędrców" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pielik Re: Wstyd kobieto IP: *.energopomiar.com.pl 14.10.03, 07:15 Wstydz sie głupia kobieto za siebie po Twych słowach. Twój umysł nie dorósł jeszcze aby sie wypowiadac na takie tematy. Lepiej milczeć niż głupoty pisać bo obnażasz siebie dokładnie. Mimo to pozdrawiam i zycze mądrości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maj21 Re: Sekretarz prasowy Watykanu dla Gazety: Papież IP: *.pl / 192.168.0.* 14.10.03, 07:25 Ej Pielik przyczepiłeś się jak męda do jajuw do tej kobiety przecież ta kobieta pisze i muwi prawdę i odwal się ty moczymordo PA.PA.PA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Sekretarz prasowy Watykanu dla Gazety: Papież IP: *.reverse.qsc.de 14.10.03, 07:57 Ty wlasnie dostrzegasz te ograniczenia, a nie wysilek i to za ciebie caly narod powinien sie wstydzic... przynajmniej ja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biskup Papieska sraczka w Katolandzie TRWA IP: *.dip.t-dialin.net 14.10.03, 08:00 Czyz nie pieknie byc rodakiem Boga ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Zu erst IP: *.ifn-magdeburg.de 14.10.03, 13:10 trzeba byc rodakiem .... a nie robakiem... Smacznego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biskup Re: Zu erst IP: *.dip.t-dialin.net 15.10.03, 07:55 Gość portalu: ANka napisał(a): > trzeba byc rodakiem .... > a nie robakiem... > Smacznego dnia Robakiem Boga Jana Pawla Kim Irsena tez ladnie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZPWSP Re: Sekretarz prasowy Watykanu dla Gazety: Papież IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.03, 08:05 Gość portalu: eva-monik napisał(a): > Zenujace,jak papiez trzyma sie stolka wladzy. > Jako Polka zmuszona jestem sie wstydzic. Wstydzic to sie moga - co najwyzej - twoi rodzice, ze taka corke urodzili i wychowali... ZYCZLIWY PRZYJACIEL WSTDZACEJ SIE POLKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Sekretarz prasowy Watykanu dla Gazety: Papież IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.03, 08:12 NIe wstydź się, trudno, jesteś głupia.... To się zdarza w najlepszych rodzinach. Ale wstydź się braku wychowania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prymityw Re: Sekretarz prasowy Watykanu dla Gazety: Papież IP: 192.85.16.* 14.10.03, 08:15 To juz bylo. Powtorka z rozrywki. Los kukly ,gdy nie odchodzi sie na czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pader Re: Sekretarz prasowy Watykanu dla Gazety: Papież IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.03, 08:48 koniecznie sie wstydz i nie wychodz z domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrycja Re: Sekretarz prasowy Watykanu dla Gazety: Papież IP: 195.117.138.* 14.10.03, 08:48 Gość portalu: eva-monik napisał(a): > Zenujace,jak papiez trzyma sie stolka wladzy. > Jako Polka zmuszona jestem sie wstydzic. JAKO POLKA JESTEM ZMUSZONA SIĘ WSTYDZIĆ ZA CIEBIE. JESTEŚ ŻENUJĄCA. Odpowiedz Link Zgłoś