hubert100 Re: a po co? 30.10.08, 17:20 Jak przyjdzie zima i moze takie -25C to sobie w Polsce balwanka ze sniegu ulepia. Odpowiedz Link Zgłoś
1234-5aa Re: a po co? 30.10.08, 17:23 No i bardzo dobrze że jest wzrost na moskiewskiej giełdzie. My zawsze dobrze życzyliśmy Rosji(tzn. zwykłym ludziom ale nie władzy!) Odpowiedz Link Zgłoś
1234-5aa Re: a po co? 30.10.08, 17:38 No widzisz Hubert, wreszcie pokazałeś właściwe oblicze. Tak samo jest z Rosją i tymi Waszymi śmiesznymi wywodami n/t wyborów, USA, demokracji itp. Te wywody są na takim mniej więcej poziomie jaki przed chwilą zaprezentowałeś! Gratulacje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: a po co? 30.10.08, 17:53 Falszywcow i faryzeuszow nikomu nie potrzeba.To sa moje zasady.Tak ze "zaprezentowales" sie wystarczajaco. Odpowiedz Link Zgłoś
1234-5aa Re: a po co? 30.10.08, 17:56 A co ty do cholery myślisz, że my żle życzymy zwykłym ludziom w Rosji. Nie znajdziesz takiego człowieka w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 1234-5aa - Odrób pracę domową 30.10.08, 21:21 1234-5aa napisał: > A co ty do cholery myślisz, że my żle życzymy zwykłym ludziom w Rosji. Nie znajdziesz takiego człowieka w Polsce! Zamiast pisać kolejne głodne kawałki najpierw skończ to co zacząłeś. Na sąsiednim wątku (o Ukrainie 2050) tak ładnie pisałeś o rurze i mięsie. Dostałeś kilka konkretów i co zmiękłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
zabeikruka Re: a po co? 10.11.08, 01:23 Yes Darling! I am reading this forum attentively! What a nice place! LOL Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: a po co? 30.10.08, 17:42 z ciezkim sercem, gdyz jestem za pluralizmem wszelakim, musze z panem hubertem sie zgodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
1234-5aa Re: a po co? 30.10.08, 17:54 Czyli co? dobrze życzycie władzy a nie zwykłym ludziom! Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: a po co? 30.10.08, 18:03 Nawet Niemcy i wiekszosc Europy sie zdenerwowaly na ta zajadlosc i zacieklosc w szturchaniu "niedzwiedzia" kijem. Uwarzajcie, uwarzajcie bo jak niedzwiedz machnie lapa to bedzie i po was. Odpowiedz Link Zgłoś
1234-5aa Re: a po co? 30.10.08, 18:22 Niestety, tym razem co prawda bardzo niechętnie ale muszę się jednak z Tobą zgodzić!! Tak może być. No ale przecież my Słowianie nie powinniśmy sie lubić i szanować???? Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: a po co? 30.10.08, 18:56 To jest cala nadzieja USA i paru innych aby Slowian powasnic, poklucic i podzielic. Stare rzymskie powiedzenie pasuje jak ulal: Dziel i rzadz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gringo68 zaraz zaraz 30.10.08, 19:12 przecież jak giełda spadała, to forumowe brygady twierdziły, że giełda w Moskwie sobie, a życie sobie, bo nie ma ona związku z gospodarką rosyjską i z Rosjanami (SIC!, to po co ta giełda jest???) czyli teraz jak rośnie, to też to nie nie znaczy.... Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Moskwa ratuje oligarchów 30.10.08, 19:22 Rosyjski krajowy bank rozwoju zatwierdził w środę 10 miliardów dolarów pomocy dla pozbawionych gotówki oligarchów. To pierwszy krok w kosztującym 50 miliardów dolarów rządowym planie ratunkowym, który może zmienić rosyjską scenę biznesową. ft.onet.pl/10,16521,moskwa_ratuje_oligarchow,artykul.html Odpowiedz Link Zgłoś
10elektryk10 Re: Moskwa ratuje oligarchów 30.10.08, 20:27 "W ramach pakietu holding UC Rusal, należący do Olega Deripaski, ma otrzymać 5,4 miliarda dolarów pożyczki. Środki te zostaną wykorzystane do spłacenia długu u syndykatu zachodnich banków, między innymi Royal Bank of Scotland i Merrill Lynch." Państwo rosyjskie ratuje rosyjskie firmy w których pracują rosyjscy obywatele , znaczy robi to co powinno robić państwo. Dziwi cię to bo jesteś przyzwyczajony do życia w kraju gdzie nawet 22% bezrobocie nie było powodem do działań ze strony państwa (Amerykanie podobny stan rzeczy nazwali kiedyś wielkim kryzysem). Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Moskwa ratuje oligarchów 30.10.08, 20:32 No to autorka tego artykułu dała zły tytuł. Powinien on brzmieć np. tak: "Putin ratuje lud pracujący miast i wsi." Bezczelna pisze o ratowaniu oligarchów. Odpowiedz Link Zgłoś
10elektryk10 Re: Moskwa ratuje oligarchów 30.10.08, 20:43 Ratując firmy ratuje też ich właścicieli - poniał Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Moskwa ratuje oligarchów 30.10.08, 21:51 10elektryk10 napisał: > Ratując firmy ratuje też ich właścicieli - poniał ============================================== Idąc dalej tym tokiem, to Putin ratując właścicieli ratuje sam siebie. Spryciula. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka O gieldzie Burkina Faso GW tez nie informuje. 31.10.08, 08:16 Takie mniej wiecej znaczenie ma dla Polski kryzys rosyjski. Ale nie jest prawda, iz w GW brak informacji o wzrostach w Moskwie. Czytajcie uwazniej, czekisci. Odpowiedz Link Zgłoś
swojak19 Re: O gieldzie Burkina Faso GW tez nie informuje. 31.10.08, 08:33 borrka napisał: > Takie mniej wiecej znaczenie ma dla Polski kryzys rosyjski. > > Ale nie jest prawda, iz w GW brak informacji o wzrostach w Moskwie. > Czytajcie uwazniej, czekisci. > Widzę ,że dzisiaj dawali przepustki w psychiatryku. Odpowiedz Link Zgłoś
kalfas2 Re: O gieldzie Burkina Faso GW tez nie informuje. 31.10.08, 15:05 jesli w polskich mediach triumfalnie sa oglaszane nowiny typu : krach w moskwie, panika w moskwie, itp, to wiem ze sa tam jakies drobne klopoty. Jesli nie ma zadnych informacji z Rosji to jestem pewien ze oznacza to brak zlych informacji, bo o dobrych sie u nas nie mowi. Nasze masmedia ksztaltuja polska antyrosyjskosc, mimo to wielu polakow lubi rosjan i dobrze im rzyczy, w tym ja. Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: O gieldzie Burkina Faso GW tez nie informuje. 31.10.08, 15:16 Oczywiscie powiesic zdrajcow. Odpowiedz Link Zgłoś
jorl w.2345 31.10.08, 21:48 wojciech.2345 napisał: > Rosyjski krajowy bank rozwoju zatwierdził w środę 10 miliardów > dolarów pomocy dla pozbawionych gotówki oligarchów. To pierwszy krok > w kosztującym 50 miliardów dolarów rządowym planie ratunkowym, który > może zmienić rosyjską scenę biznesową. > ft.onet.pl/10,16521,moskwa_ratuje_oligarchow,artykul.html Tutaj wlasnie widac jak skutecznie dziala polska propaganda. Bo wg. niej jak i wedlug w.2345 rzad Rosji ratuje swoich oligarchow. Czyli nalezy rozumiec kradna pieniadze od prostych warytch oplakiwania Rosjan dla oligarchow i zapewne dla Putina. Bo ze Putin ma miec miliardy to juz tez czytalem. A wiec ja czytuje po rosyjsku te wiadomosci o kryzysie w Rosji. I od kilku tygodni, w zwiazku z tym kryzysem, czytam o tych rzadowych programach. Wiec jak wyglada sytuacja? Ano firmy rosyjskie dzialajac na wolnym swiatowym rynku pozyczaly pieniadze tez i dosc sporo na Zachodzie. Dla swojej dzialalnosci inwestycyjnej i w Rosji i tez poza jej granicami. Po prostu oplacalo sie im bardzie brac kredyty w zagranicznych bankach jak w rosyjskich. Teraz realizacja lini kredytowych jak i ich dlugi w zagranicznych bankach napewno bardzo podrozaly. A rzad rosyjski ma ogromne reserwy walutowe ktore sa ulokowane w sporej czesci w amerykanskich papierach. A wiec jest niebiespieczenstwo ich strat. I teraz rzad rosyjski przekazuje te pieniadze do rosyjskich wybranych bankow ktore proponuja firmom rosysjkich przeniesienia kredytow i lini kredytowych z zagranicznych bankow do tych rosyjskich. Teraz w tych rosyjskich sa korzystniejsze. Jest sporo warunkow na przyznanie tych kredytow. Mozna dostac za kredyty pobrane w zach bankach do 25.09 tego roku. Musza byc dla fabryk w Rosji i to majacych znaczenie dla jej gospodarki. Co to da? Ano transfer rezerw panstwowych (z niepewnej USA) na zmniejszanie sie dlugow wlasnych firm. Ekomomicznie i geopolitycznie bardzo rozsadne. Oczywiscie polska propaganda i klepiacy za nia w.2345 dostal do zarcia ze "oligarchy". A wiec juz pisalem niedawno na tym forum jak to Forbesy klamia z tym bogactwem Rosyjskich oligachow. Sa duuuzo i byli tez duuzo biedniejsi jak Forbesy lgarstwa. I jesli taki Depiraska mial za 1 mild$ kupiona kanadyjska firme na ktora wzial kredyt z zach banku pod zastaw tychze akcji to raz Forbes lgal dodajac wartosc tej firmy do jego "bogactwa" a po drugie na takie sprawy nie ma pozyczek od rzadu rosyjkiego. A teraz do Ciebie drogi w.2345. Wiemy dobrze ze zostales skopany przez mnie podczas dyskusji o tym "geniuszu" Karpinskim. Miales pech nadziales sie na mnie a ja sie na tym znam napewno jako ze to jest moj zawod. Miotales sie dziecinnie poddtykales mi pod nos jakis link z dyskusji na Aquanecie gdzie ktos napisal jakis Ty madry a jak taki nie jestes to sie przyznasz zes az tak madry nie jestes. Niestety honor Twoj nie pozwolil na zastosowanie sie do tej niby Twojej zasady w dyskusji ze mna. A powinienes. A wiec udajesz ze mnie nie widzisz. Jak dzieciak naburmuszony. Ale nie znaczy drogi w.2345 ze ja palam checia dyskusji z Toba. Ja np. lubie grac w szachy. Ale z duzo slabszymi nie. Bo co za przyjemnosc wygrac z takim! Zwlaszcza jak co to przewraca szachownice. A widzialem drogi w.2345 ze pilnie mnie czytasz. Bo sie uczysz odemnie i uzywasz w dyskusji. Co prawda nie rozumiesz mojej argumentacji do konca dlatego troche nie jest tak jak trzeba ale coz. Jak tak lubisz. Do tego widze spore niekonsekwencje w Twoich rozumowaniach. Z tym ze nie martw sie. Ja mam malo czasu na forum. Jak bede Ciebie cytowal to raczej dlatego ze warto cos o tym temacie powiedziaec a lepiej mi sie pisze jak kogos zacytuje. Wiec nie obawiaj sie. Najczesciej dam Cie spokoj. Zyj sobie i postaraj sie troche zmadrzec. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: w.2345 06.11.08, 19:51 jorl napisał: > Tutaj wlasnie widac jak skutecznie dziala polska propaganda. =================================================== To nie jest artykuł z polskiego czasopisma. To jest przekład z Financial Times. Zadałeś cios w próżnię. =================================================== > A widzialem drogi w.2345 ze pilnie mnie czytasz. =================================================== Kiedyś wydawało mi się, że piszesz poza mainstreamem. Niestety tego co [piszesz nie da się czytać. Teraz czytuję Twoje posty bardzo rzadko. Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: w.2345 06.11.08, 20:12 wojciech.2345 napisał: > To nie jest artykuł z polskiego czasopisma. To jest przekład z > Financial Times. Zadałeś cios w próżnię. Polskie media to napisaly (moze przetlumaczyly) a wiec polska propaganda. Ty przytoczyles czyli w.2345 propaganda. Propaganda bo przeinaczanie faktow i wyciaganie nieobiektywnych wnioskow. > Kiedyś wydawało mi się, że piszesz poza mainstreamem. Niestety tego > co [piszesz nie da się czytać. Nie wiem co to ma znaczyc "piszesz poza mainstreamem". A zgadywac nie mysle co Ty co nazywasz. Wedlug mnie pisze inaczej jak b. wielu innych. Tez inaczej jak Ty. > Teraz czytuję Twoje posty bardzo rzadko. To i dobrze. Bo i tak nie zrozumiesz. Zaslepiony swoimi pogladami, fobiami, nieznajomoscia faktow i slabym mysleniem. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
1234-5aa Re: w.2345 06.11.08, 20:25 Jorl, dlaczego po wyborach w USA kiedy wszyscy przywódcy europejscy gratulowali Obamie, Miedwiediew znowu straszył rakietami? Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: w.2345 06.11.08, 23:59 1234-5aa napisał: > Jorl, dlaczego po wyborach w USA kiedy wszyscy przywódcy europejscy gratulowali > Obamie, Miedwiediew znowu straszył rakietami? achaaa..wiec Miedwiejew nie gratulowal tylko straszyl....5aa ty musisz b. cierpiec... rakiety ziemia-ziemia krotkiego zasiegu typu Iskander maja zasieg 400km ...gdzie je maja instalowac,pod Moskwa czy za Uralem Rakiety RBS ktore Polska ma zakupic(moze juz zakupila) typu ziemia- woda zainstalujemy w Krakowie czy Rzeszowie..jak myslisz ps.dotychczas zakupila RBS typu woda-woda Odpowiedz Link Zgłoś
1234-5aa Re: w.2345 10.11.08, 18:21 Głupstwa pleciesz. Rakiety to rakiety a gratulacje to gratulacje. Nie powinno sie raczej tych rzeczy mieszać!!! Odpowiedz Link Zgłoś