Dodaj do ulubionych

Glupia dana

IP: *.dipool.highway.telekom.at 28.10.03, 22:21
No i widzisz głupi Koczkodanie!
Przed wyborami komunalnymi 55% wyborców określiło Szarona
i jego Likud-Block jako niezdolnych do rozwiązania problemu
palestyńskiego ? podają sondaże przedwyborcze w Izraelu (orf.at)
Jesteś takim potworem, ze nawet w Izraelu tacy jak ty są w mniejszości!
Obserwuj wątek
    • Gość: dana33 madry hannes IP: *.jazo.org.il 29.10.03, 09:14
      nu, widzisz jak ty wszystko wiesz? kol ha kavod, hansilein....
    • silverbaum kolejny palant 29.10.03, 09:29
      ktory na polityce wewnetrznej Izraela zna sie lepiej niz sami Zydzi?

Do budy, Mauzoleum Adolfa w Linzu pilnowac.
      • Gość: mirmil J.K - badz grzeczny i loguj sie pod swoim nickiem IP: *.uBRgrb01.supercable.es 29.10.03, 16:49
    • goldbaum do Hanesa 29.10.03, 09:35
      Nie Hanes, dany i inne obrzezane glowy sa nadal w wiekszosci!

Szaron wedlug nich jest "niezdolny do rozwiazania konfliktu" bo nie wybudowal
      jeszcze komor gazowych dla Palestynczykow. Wtedy mialby poparcie 95% Zydow!
      • silverbaum twoj generalissimo Arafat jest za to zdolny 29.10.03, 09:40
        do nabijana wlasnej (i wlasnej rodziny) kasy z Unijnych pieniedzy,
        ale do niczego wiecej.
      • d_nutka Re: do Hanesa i goldbauma 29.10.03, 10:04
        goldbaum napisał:

> Nie Hanes, dany i inne obrzezane glowy sa nadal w wiekszosci!
        >
        > Szaron wedlug nich jest "niezdolny do rozwiazania konfliktu" bo nie wybudowal
        > jeszcze komor gazowych dla Palestynczykow. Wtedy mialby poparcie 95% Zydow!

a czy wam mądrale nigdy nie przyszło do łbów, że za obecną sytuację
        Palestyńczyków odpowiedzialny jest cały "cywilizowany" świat?
        nie chcecie "wiedzieć i pamiętać", że to zimna wojna pomiędzy Wschodem a
        Zachodem Europy "zrodziła palestyńczyków.
        a teraz oczy takich jak wy zwróciły się z odpowiedzialnością za ten stan na
        tych, co sobie lepiej poradzili jako ofiary tej zimnej wojny.
        historia już nie może zatoczyć kola do 48r, ale można jeszcze wiele uczynić by
        przerwać narastanie spirali wzajemnej nienawiści i zobaczyć, poza tym co już
        podzielone, TO co jeszcze podzielone nie jest.
        palestyńczycy i Izrael nie są jedynymi stronami w tym konflikcie i nie TYLKO o
        ziemię toczy się spór.
        d_.
        • goldbaum Re: do d-nutki 29.10.03, 10:14
          d_nutka napisała:

> zimna wojna pomiędzy Wschodem a Zachodem Europy "zrodziła palestyńczyków.

Ciekawe. Mozesz spreczowac, na czym polegalo to niepokalane poczecie?
          • Gość: dana33 Re: do d-nutki IP: 194.90.65.* 29.10.03, 11:14
            nu, ja ci sprecyzuje, drzewiecki....
            niepokalane poczecie to sposob, w jaki cie rodzice zrobili, kochanie....
            • schlagbaum Re: do d-nutki 29.10.03, 11:19
              Gość portalu: dana33 napisał(a):

> nu, ja ci sprecyzuje, drzewiecki....
              > niepokalane poczecie to sposob, w jaki cie rodzice zrobili, kochanie....

Ale zgodzisz sie, ze w Palestynie mieszkali ludzie przed
              "zimna wojna pomiędzy Wschodem a
              Zachodem Europy "

a mieszkancy Palestyny to chyba wlasnie Palestynczycy.
              • Gość: dana33 Re: do d-nutki IP: 194.90.65.* 29.10.03, 11:31
                nie, nie zgodze sie. to nie bylo panstwo palestyna, to byl obszar pod
                protektoratem brytyjskim zwany palestyna i mieszkali tu zydzi i arabowie.
                panstwa palestyna nigdy nie bylo. upieranie sie, ze bylo jest zupelnie
                idiotyczne. mozesz dac mi nazwisko premiera, prezydenta, krola palestynkiego?
                byl jakis parlament czy rzad palestynski? przeciez twierdzicie tu jakies
                niestworzone historie i sami w to nie wierzycie, wiec po co? zeby
                nam "pokazac"? to wasza satysfakcja? przeciez nawet takie maciupenstwo jak
                liechtenstein, ma wlasna "armie" (co prawda zdaje sie ze tylko 20 zolnierzy ale
                ma), panujacego ksiecia, rzad.... gdzie miales takie podstawowe panstwowe
                instytucje w palestynie? dlaczego nie mozna rozmawiac z wami racjonalnie? skad
                ta nienawisc i ta nieustajaca ochota "dac nam miedzy oczy"? czytam te posty na
                forum i zastanawiam sie, jak mam oczekiwac od arabow, zeby nas przynajmniej
                zaakceptowali w tym regionie, jesli ludzie, z ktorymi mam wspolny jezyk, ktorzy
                wyrosli w tym samym kraju co ja, tak sie zachowuja....
                • schlagbaum Re: do d-nutki 29.10.03, 11:38

> nie, nie zgodze sie. to nie bylo panstwo palestyna, to byl obszar pod
                  > protektoratem brytyjskim zwany palestyna i mieszkali tu zydzi i arabowie.
                  > panstwa palestyna nigdy nie bylo. upieranie sie, ze bylo jest zupelnie
                  > idiotyczne. mozesz dac mi nazwisko premiera, prezydenta, krola palestynkiego?
                  > byl jakis parlament czy rzad palestynski? przeciez twierdzicie tu jakies
                  > niestworzone historie i sami w to nie wierzycie, wiec po co? zeby
                  > nam "pokazac"? to wasza satysfakcja? przeciez nawet takie maciupenstwo jak
                  > liechtenstein, ma wlasna "armie" (co prawda zdaje sie ze tylko 20 zolnierzy
                  ale
                  >

A gdzie ja napisale, ze bylo panstwo Palestyna ?
                  Palestynczycy jednak byli.
                  Czy idac Twoim tokiem myslenia wolno nam powiedziec, ze w czasie kiedy nie bylo
                  panstwa Izrael, nie bylo rowniez Zydow ?
                  > ma), panujacego ksiecia, rzad.... gdzie miales takie podstawowe panstwowe
                  > instytucje w palestynie? dlaczego nie mozna rozmawiac z wami racjonalnie?
                  skad
                  > ta nienawisc i ta nieustajaca ochota "dac nam miedzy oczy"? czytam te posty
                  na
                  > forum i zastanawiam sie, jak mam oczekiwac od arabow, zeby nas przynajmniej
                  > zaakceptowali w tym regionie, jesli ludzie, z ktorymi mam wspolny jezyk,
                  ktorzy
                  >
                  > wyrosli w tym samym kraju co ja, tak sie zachowuja....
                  • Gość: dana33 do schlagbauma IP: 194.90.65.* 29.10.03, 11:56
                    "gdzie ja napisale, ze bylo panstwo Palestyna ?
                    Palestynczycy jednak byli.
                    Czy idac Twoim tokiem myslenia wolno nam powiedziec, ze w czasie kiedy nie bylo
                    panstwa Izrael, nie bylo rowniez Zydow ?"

nu, idac za moim tokiem myslenia, nie wolno ci powiedziec, ze w czasie, kiedy
                    nie bylo israela, nie bylo rowniez zydow. ale wolno ci powiedziec, ze nie bylo
                    israelczykow.
                    • schlagbaum Re: do schlagbauma 29.10.03, 12:04

> "gdzie ja napisale, ze bylo panstwo Palestyna ?
                      > Palestynczycy jednak byli.
                      > Czy idac Twoim tokiem myslenia wolno nam powiedziec, ze w czasie kiedy nie
                      bylo
                      >
                      > panstwa Izrael, nie bylo rowniez Zydow ?"
                      >
                      > nu, idac za moim tokiem myslenia, nie wolno ci powiedziec, ze w czasie, kiedy
                      > nie bylo israela, nie bylo rowniez zydow. ale wolno ci powiedziec, ze nie
                      bylo
                      > israelczykow.

To, jak dobrze wiesz, jest tylko gra slow.
                      Panstwo Izrael nie powstalo dla Izraelczykow lecz dla Zydow.

Dla Izraelczykow nie mialoby prawa powstac, bo ich przeciez nie bylo.

• schlagbaum PS 29.10.03, 12:15

Nie moge sie rowniez absolutnie zgodzic na sformuowaniem
                        "skad ta nienawisc i ta nieustajaca ochota "dac nam miedzy oczy"?

Daj mi jeden przyklad mojej nienawisci lub proby dania miedzy oczy

Jezeli ta mala proba sprostowania wypowiedzi D_nutki jest dowodem nienawisci
                        to jestes chyba zdecydowanie nadwrazliwa.
                        • Gość: dana33 Re: PS IP: 194.90.65.* 29.10.03, 12:20
                          ja? nadwrazliwa? nu, schlagbaum, chyba cos ci sie pokickalo.... jak sporzysz na
                          te wszystkie "czule" slowka, ktorymi mnie tu obdarzaja od miesiecy, to chyba
                          trudno nazwac mnie nadwrazliwa, nie myslisz?
                          a co do twojego ps to jesli zechcesz zauwazyc, nie "pilam" tutaj do ciebie,
                          tylko ogolnie do uczestnikow forum, pisalam w liczbie mnogiej..... :)
                          • schlagbaum Re: PS 29.10.03, 12:26

> ja? nadwrazliwa? nu, schlagbaum, chyba cos ci sie pokickalo.... jak sporzysz
                            na
                            >
                            > te wszystkie "czule" slowka, ktorymi mnie tu obdarzaja od miesiecy, to chyba
                            > trudno nazwac mnie nadwrazliwa, nie myslisz?
                            > a co do twojego ps to jesli zechcesz zauwazyc, nie "pilam" tutaj do ciebie,
                            > tylko ogolnie do uczestnikow forum, pisalam w liczbie mnogiej..... :)

Tu, trudno Ci chyba odmowic racji.

Co do poprzedniego postu.
                            Nie jestem przekonany ale wiem, ze Ciebie tez nie przekonam.
                            • Gość: dana33 Re: PS IP: 194.90.65.* 29.10.03, 12:31
                              nu, jak masz argumenty "tachles", czyli zeby mi zatkac buzie, to mnie
                              przekonasz... ale jak wiesz, to nie latwe zadanie, wiec good luck i czekam :)
                              • schlagbaum Re: PS 29.10.03, 12:36

> nu, jak masz argumenty "tachles", czyli zeby mi zatkac buzie, to mnie
                                > przekonasz... ale jak wiesz, to nie latwe zadanie, wiec good luck i czekam :)

Tobie zatkac buzie ????????????

Zarty chyba sobie stroisz.
                                • Gość: dana33 Re: PS IP: 194.90.65.* 29.10.03, 12:47
                                  :) :)

sluchaj kochanie, nie chce cie dobijac, naprawde, ale nie moge wytrzymac... :
                                  napisales, i cytuje: "Panstwo Izrael nie powstalo dla Izraelczykow lecz dla
                                  Zydow.Dla Izraelczykow nie mialoby prawa powstac, bo ich przeciez nie bylo."

widze tu wyrazna zgode, ze dla zydow mialo prawo powstac.....
                                  SCHLAGBAUM!!!!!! ZGADZAM SIE Z TOBA!!!! PO RAZ PIERWSZY I CALKOWICIE !!! :)

• schlagbaum Re: PS 29.10.03, 12:50

> :) :)
                                    >
                                    > sluchaj kochanie, nie chce cie dobijac, naprawde, ale nie moge wytrzymac... :
                                    > napisales, i cytuje: "Panstwo Izrael nie powstalo dla Izraelczykow lecz dla
                                    > Zydow.Dla Izraelczykow nie mialoby prawa powstac, bo ich przeciez nie bylo."
                                    >
                                    > widze tu wyrazna zgode, ze dla zydow mialo prawo powstac.....
                                    > SCHLAGBAUM!!!!!! ZGADZAM SIE Z TOBA!!!! PO RAZ PIERWSZY I CALKOWICIE !!! :)

A czy ja kiedys pisalem cos innego ?
                                    Trzeba chyba pomyslec o zmianie niku bo czasami tu jak w puszczy i drzewo od
                                    drzewa trudno odroznic.
                                    • Gość: dana33 Re: PS IP: 194.90.65.* 29.10.03, 13:01
                                      nu, z ta puszcza to sie zgadzam, ale nik zmieniac??? moze bede bardziej uwazac,
                                      zeby drzewek nie mylic..... :)
                              • Gość: polit Re: do Danusi IP: *.dip.t-dialin.net 29.10.03, 13:40
                                Oj Danusiu, Danusiu! Juz wam tam dalem opracowanie historii Izraela przez
                                ambasade Izraelska w Berlinie i tez wam sie nie podobalo.A to co wyscie zrobili
                                z Palestyna to mozna powiedziec , ze jak Anglicy dali wam troche powietrza to
                                zrobiliscie zlot na tych ziemiach a pozniej nalot( wojna 7 dniowa).Pieniadze
                                byly z Ameryki, paru glupich co nastawialo swoje glowy i juz interes lecial.
                                Dana pisze to tak luzno bo i tak bedziesz probowala ta historie odwrocic i na
                                taka odpowiedz to braknie zycia zeby tak dyskutowac!
                                • Gość: dana33 Re: do Danusi IP: 194.90.65.* 29.10.03, 13:56
                                  alez skad, wcale nie probuje nic odwrocic. widac, cala informacje, jaka
                                  dostales ode mnie, "wiedziales" jak uzyc.... bravissimo....
                                  • Gość: polit Re: do Danusi IP: *.dip.t-dialin.net 29.10.03, 16:54
                                    Alez Danusiu mowie tylko o dyskusji na forum na temat historii Izraela . W
                                    tych sprawach czasami bronisz rzeczy ktore z mala roznica ale z calkiem innym
                                    pogladem robia duzo zamieszania a wtedy bronisz swojego mniemania jak LWICA a
                                    jak nie idzie z argumentami to przykleja sie etykietke adwersarzowi.Jest to
                                    czasami nie czysta gra i wybacz ze to powiem stosowana przez komunistow (Panie
                                    wszyscy klamia,tylko my sa u zrodel prawdy) i Zydow (nie pasuje do mojego
                                    pogladu to Goj i antysemita).
                                    • Gość: dana33 do polita IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 29.10.03, 22:35
                                      przede wszystkim nie pamietam zadnej historii israela a la ambasada israelska w
                                      berlinie. watpie tez, czy ambasada israela w berlinie czy gdziekolwiek ma wlasna
                                      historie israela. historia israela jest jedna, i dla nas i dla wszystkich ambasad.
                                      wybacz, z calym szacunkiem, ale poniewaz nie byles nigdy w israelu, mam duze
                                      zastrzezenia co do twojej wersji historii tego kraju: "ze jak Anglicy dali wam
                                      troche powietrza to zrobiliscie zlot na tych ziemiach a pozniej nalot( wojna 7
                                      dniowa).Pieniadze byly z Ameryki, paru glupich co nastawialo swoje glowy i juz
                                      interes lecial." bardzo to ladnie, lekko i prosto wyglada w twoim opisie, ale
                                      absolutnie nie zgadza sie z prawda. nie przypinam ci tutaj zadnej etykietki
                                      oprocz jednej: nie masz pojecia o czym mowisz. dla informacji: slowo goj nie
                                      jest slowem obrazliwym (tylko w polsce tak to przedstawiaja), slowo goj okresla
                                      kazdego, kto nie jest zydem, tak jak w angielskim slowo gentile.
                              • hanes nu, jakbys "argumentu" nie pogryzla... 29.10.03, 22:47

> nu, jak masz argumenty "tachles", czyli zeby mi zatkac buzie, to mnie
                                > przekonasz... ale jak wiesz, to nie latwe zadanie, wiec good luck i czekam :)

• Gość: dana33 Re: do schlagbauma IP: 194.90.65.* 29.10.03, 12:17
                        nie, to nie jest gra slow. israelczyk okresla ci obywatela danego kraju, tak
                        jak polak jest obywatelem polski, francus fracnji itd. zyd.... nu, my sami
                        jeszcze nie okreslilismy dokladnie kto jest zydem, jest taka dyskusja u nas...
                        czy zyd to przynaleznosc religijna, rasowa? ale napewno nie panstwowa. masz
                        zydow francuskich, angielskich, amerykanskich. zyd amerykanski ma obywatelstwo
                        i paszport amerykanski, nie israelski. tak samo jak polak ma paszport polski a
                        nie israelski, na przyklad.... :)
                        owszem israel powstal dla zydow. ale to powstalo niezalezne panstwo, a nie
                        obszar pod protektoratem arabskim....
                • goldbaum Re: do d-nutki 29.10.03, 11:51

> nie, nie zgodze sie. to nie bylo panstwo palestyna, to byl obszar pod
                  > protektoratem brytyjskim zwany palestyna i mieszkali tu zydzi i arabowie.
                  > panstwa palestyna nigdy nie bylo. upieranie sie, ze bylo jest zupelnie
                  > idiotyczne. mozesz dac mi nazwisko premiera, prezydenta, krola palestynkiego?

Tak jest... "panstwa" Palestyna "nie bylo". Ludy zamieszkujace te tereny od
                  wiekow nie wpadly na pomysl, zeby skopiowac model organizacji spoleczenstwa
                  wymyslony w Europie, zwany "panstwem".
                  Nie wybrali "premiera", "prezydenta" albo "krola". I nie zrobili
                  sobie "instytucji". A taki malenki Lichtenstein ma!

Dlatego drodzy Palestynczycy macie pecha. To nic, ze zyliscie tam od wiekow.
                  To sie nie liczy. Nie mieliscie "krola" i "instytucji" i dlatego nie
                  jestescie "panstwem" dlatego WYNOCHA bo Zydzi byli szybsi i zalozyli sobie na
                  tych ziemiach "panstwo", z "krolem" i "instytucjami".

"dlaczego nie mozna rozmawiac z wami racjonalnie? skad
                  ta nienawisc i ta nieustajaca ochota "dac nam miedzy oczy"?
          • d_nutka Re: do d-nutki 29.10.03, 11:19
            goldbaum napisał:

> d_nutka napisała:
            >
            > > zimna wojna pomiędzy Wschodem a Zachodem Europy "zrodziła palestyńczyków.
            >
            > Ciekawe. Mozesz spreczowac, na czym polegalo to niepokalane poczecie?

ależ to bardzo proste!
            a jak "poczęto" ziomkostwa niemieckie?
            a jak "poczęto" naszych zabużan?

tak powinno się stać po 48r z uchodźcami arabskimi z terenów gdzie powstawało
            państwo Izrael.
            czyż świat arabski nie dysponował "wolną" przestrzenią?
            a może dlatego, że nie ponieśli strat w ludziach w wyniku IIWŚ?
            a kto "dopomagał" jeszcze wtedy nie "palestyńczykom" w budowaniu i utrzymywaniu
            obozów dla "uchodźców"?
            a kto teraz dostarcza im broni i żywności?
            dlaczego o Żydach zamieszkałych na terenie dystryktu "Palestyna" nie zalicza
            się Żydów tam mieszkających?
            kto "zrobił" ten sztuczny podział?
            Arab to Palestyńczyk a Żyd tam mieszkający to już nie?
            przecież Palestyna to obszar geograficzno-historyczny, którego nazwę teraz
            zawłaszczyli dla siebie tylko Arabowie z pomocą całego świata
            i co ty mi tu o niepokalanym poczęciu gaworzysz
            d_
            • goldbaum Re: do d-nutki 29.10.03, 11:41
              d_nutka napisała:

> ależ to bardzo proste!
              > a jak "poczęto" ziomkostwa niemieckie?
              > a jak "poczęto" naszych zabużan?

Co ma piernik do wiatraka? Ja pytam cie o "poczecie" Palestynczykow, ktore
              przypisujesz zimnej wojnie a nie o zabuzan. Czemu macisz?

> tak powinno się stać po 48r z uchodźcami arabskimi z terenów gdzie powstawało
              > państwo Izrael.

No to mamy. Wypedzenie Palestynczykow, ktorych okreslasz jako "uchodcow
              arabskich" z ich ziem spowodowane zostalo nie przez "zimna wojne" a przez
              powstanie "panstwa Izrael" - czyli rabunek ziem i wypedzenie odwiecznych
              mieszkancow, podobnie jak zrobil to Stalin albo Hitler.
              Niemcy wypedzeni z ziem zachodnich nie byli "uchodzcami germanskimi" a Polacy
              wypedzeni z kresow nie byli "uchodzcami slowianskimi".

> czyż świat arabski nie dysponował "wolną" przestrzenią?

Jedno klamstwo za drugim, jeden prekret za nastepnym.... To tak jakby Niemcy
              wysiadlali Polakow, tlumaczac im, ze przeciez swiat slowianski ma
              dosyc "przestrzeni"!
              Dla takich rasistowskich szmat jak ty arab to arab, wsjo rawno!

> a może dlatego, że nie ponieśli strat w ludziach w wyniku IIWŚ?

A wy poniesliscie i dlatego musieliscie sie "odkuc", kosztem Palestynczykow.

> przecież Palestyna to obszar geograficzno-historyczny, którego nazwę teraz
              > zawłaszczyli dla siebie tylko Arabowie z pomocą całego świata

Palestyna to kraina geograficzno-historyczna, ktorej Arabowie WCALE sobie nie
              zawlaszczyli. Czemu lzesz? Palestyna byla kraina, gdzie do czasu utworzenia tam
              tworu zwanego Izraelem zyli obok siebie Zydzi i Muzulmanie na terenie
              PALESTYNY. Po utworzeniu tam panstwa zydowskiego PALESTYNCZYCY (a wiec
              mieszkancy tej krainy) wyznajacy Islam zostali w duzej czesci wypedzeni ze
              swojej OJCZYZNY przez zydow, w tym zydow, ktorzy naplyneli tam z calego swiata.
              • Gość: dana33 do goldbauma IP: 194.90.65.* 29.10.03, 12:12
                nu, ty mi wyjasnij jedna rzecz: nie mowie o mnie, bo ostatecznie ja cie tez
                nazywam scheissbaum, jak tracisz resztki ludzkiego zachowania, ale tez zaczelam
                i koncze na scheissbaum. ale dlaczego w odpowiedzi na post d_nutki, ktora nawet
                nie uzywa scheissbaum, odpowiadasz jej "szmato"? zdajesz sobie chyba sprawe, ze
                nie mozesz jej w ten sposob obrazic, natomiast wyrabiasz sobie imie, jaki juz
                wyrobiles. rozumiem, ze nikt cie nie zna, wiec niby cie to nie obchodzi....
                naprawde cie nie obchodzi, co ludzie o tobie mysla, nawet jak cie nie znaja?
                a jesli nawet cie nie obchodzi, to nie obchodzi cie, co ty sam soba
                przedstawiasz, jesli wszystko co umiesz, to argumentowac takimi slowami?
                • goldbaum niezwykle "szlachetna" (przejsciowo) dana 29.10.03, 12:20
                  Jestem wzruszony i gotow niemal (ale tylko niemal) uwierzyc, ze chodzaca
                  szlachetnosc dana, nie uzywa nigdy niecenzurowalnych slow.
                  Nu, poza scheissbaumem, idiota, kretenem itp.

> ale dlaczego w odpowiedzi na post d_nutki, ktora nawet
                  > nie uzywa scheissbaum, odpowiadasz jej "szmato"?

Hmmmm.... byc moze dlatego, ze rownie kulturalna i szlachetna d-nutka w swoim
                  PIERWSZYM liscie uznala za stosowne nazwac moja glowe jako "leb"?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=8764541&a=8770458
                  • Gość: dana33 Re: niezwykle "szlachetna" (przejsciowo) dana IP: 194.90.65.* 29.10.03, 12:27
                    nu goldbaum, zaczynam miec uczucie, ze ty chlopczyk dziesiecioletni... cos w
                    rodzaju "ona mnie pierwsza przezwala"... ty porownujesz slowo "leb" ze "szmata"?
                    a co do twoich wywodow na temat palestyny i jej historii itd. to pewnie
                    przeoczyles dzisiejszy watek, bo nie ma tam twoich komentarzy, wiec ci tu daje:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=8767307
                    uwaznego czytania zycze...
                    • goldbaum Re: niezwykle "szlachetna" (przejsciowo) dana 29.10.03, 12:41
                      Nu, dana tak cie to boli, ze inni potrafia byc tak samo chamscy jak wy?
                      Nu, ja wiem, ze to szkandal, bo co wolno ofiarom holocaustu to innym nie....
                  • Gość: dana33 Re: niezwykle "szlachetna" (przejsciowo) dana IP: 194.90.65.* 29.10.03, 12:34
                    nu, goldbaum, ty to rzeczywiscie masz 10 lat: przeciez napisalam, ze nie mowie
                    o mnie, bo ja uzywam scheissbaum w stosunku do ciebie, to co rozwalasz otwrte
                    drzwi?
                    • goldbaum Re: niezwykle "szlachetna" (przejsciowo) dana 29.10.03, 12:43
                      nu, dana, ty masz 5 lat czy niegramotna?
                      Przeciez dlatego WYRAZNIE napisalem w tytule PRZEJSCIOWO szlachetna....

Przeczytaj powoli i bez emocji...
                • Gość: mirmil danka: TY NIE JESTES DOBRA OSOBA DO ZWRACANIA UWAG IP: *.uBRgrb01.supercable.es 29.10.03, 23:13
                  uwagi jesli chodzi o dobor slownictwa...

u innych razi? szkoda, ze wobec samej siebie nie jestes rownie wymagajaca...
                  • Gość: dana33 Re: danka: TY NIE JESTES DOBRA OSOBA DO ZWRACANIA IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 29.10.03, 23:18
                    nu, mirmil, chyba nie bedziesz tu porownywal tych moich 3 ciagle uzywanych slow
                    jak idiota, kretyn, scheissbaum, z tym wyborem, ktory wy tu prezentujecie w
                    stosunku do mnie, nie? nawet tu nie potraficie zachowac proporcji?
                    • Gość: mirmil a wlasnie ze bede porownywal: IP: *.uBRgrb01.supercable.es 29.10.03, 23:26
                      tylko 3???? na 100%??? hehehe cos mi sie wydaje, ze tego bylo wiecej....

wlasnie ze mam swiete prawo porownywac: choc nie raz mnie obrazalas, uzywajac przy tym roznych brzydkich slow, ja nie znizylem sie do poziomu,
                      jaki ty i twoi dyskutanci prezentujecie.

wiec te uwagi to troche nie do mnie... raczej postaraj sie zmienic charakter wlasnych postow.

kilka dni temu pytalas sie czy, moim zdaniem, nie ma granicy, po ktorej masz prawo uzywac slow wulgarnych. odpowiedz: NIE.
                      • Gość: dana33 Re: a wlasnie ze bede porownywal: IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 29.10.03, 23:35
                        nu, mirmil, przestan mnie wychowywac, wychowaj sie najpierw sam. jestem zmeczona
                        toba, goldbaumem i cala wasza klika. duzo warci jako ludzie nie jestescie, a
                        jako dyskutanci jeszcze mniej.
                        • Gość: mirmil byc moze... IP: *.uBRgrb01.supercable.es 30.10.03, 00:26
                          > nu, mirmil, przestan mnie wychowywac, wychowaj sie najpierw sam. jestem
                          zmeczon
                          > a
                          > toba, goldbaumem i cala wasza klika. duzo warci jako ludzie nie jestescie, a
                          > jako dyskutanci jeszcze mniej.

wszystko co chcesz, dana. ale (niestety) wyglada na to, ze to ty uzywasz w
                          swoich wypowiedziach wyrozow niecenzuralnych.

nie aspiruje do wychowywania kogokolwiek. ale tez staram sie nie krytykowac
                          innych za cos, co robie sam... tym bardziej jesli chodzi o sprawy tak drazliwe
                          jak kultura wypowiedzi.
                          • Gość: dana33 Re: byc moze... IP: 194.90.65.* 30.10.03, 10:16
                            nu, daj mi tu moje wyrazenia, te strasznie niekulturalne, oprocz idiota,
                            kretyn, scheissbaum. jestem ciekawa, co jeszcze napisalam i czy mozna to
                            porownac do tej wiazanki, ktora ja dostaje wlacznie z cudownymi
                            pornograficznymi linkami... policytujmy sie ciuteczko...
                            • Gość: mirmil licytujmy sie :) IP: *.uBRgrb01.supercable.es 30.10.03, 17:00
                              daj tu moje wyrazenia: idiota, kretyn, etc.

jestem ciekaw co jeszcze napisalem i czy mozna to porownac do tej wiazanki,
                              ktora ja od ciebie dostaje...

policytujmy sie :)
                              • Gość: mirmil widze, ze przeszla ochota na licytowanie... IP: *.uBRgrb01.supercable.es 30.10.03, 21:30
                                ale to nic. zrob sobie doswiadczenie. wez te slowa ktore tutaj uzywasz i
                                zacznij sie tak zwracac do swoich rodzicow albo do swoich dzieci.

wtedy sie z pewnoscia przekonasz, czy faktycznie sa one takie niewinne...
              • d_nutka Re: do goldbauma 29.10.03, 12:16
                goldbaum napisał:

> Palestyna to kraina geograficzno-historyczna, ktorej Arabowie WCALE sobie nie
                > zawlaszczyli. Czemu lzesz? Palestyna byla kraina, gdzie do czasu utworzenia
                tam

Arabowie "przywłaszczyli" NAZWĘ tej krainy, ty ćwoku (jak wyzwiska-to wzajemnie)
                a Kolumb jak odkrył Amerykę to tamtych autochtonów nazwał Indianami od Indii
                właśnie, choć Indie to nie były.
                to co teraz?
                Indian wysłać do Indii, a Żydów(Jude wg wielu)do Judei
                a gdzie gdzie proponujesz jeśli nie do Judei?

a reszta twojej wypowiedzi niewarta mojej uwagi
                d_
                • goldbaum Re: do d-nutki 29.10.03, 12:33
                  Ach jak to przyjemnie rozmawiac z kulturalna osoba :)))))

d_nutka napisała:

> Arabowie "przywłaszczyli" NAZWĘ tej krainy, ty ćwoku.

Nie. Arabowie mieszkajacy na terenie Palestyny i ci wypedzeni z niej okreslaja
                  sie jako Palestynczycy. Maja prawo tak sie okreslac, bo Palestyna to ich
                  ojczyzna.

> a Kolumb jak odkrył Amerykę to tamtych autochtonów nazwał Indianami od Indii
                  > właśnie, choć Indie to nie były.
                  > to co teraz?

Jestes tak po........., ze przypomnasz mi do zludzenia dane :))))))
                  Co ma mowic nam ten kretynski przyklad? Indian nikt nie przepedzil z Indii.
                  Palestynczy zostali za to wypedzeni ze swojej ojczyzny. I na tym polega roznica.
                  O to ci chodzilo?

> a reszta twojej wypowiedzi niewarta mojej uwagi

ha ha ha.... Zbyt jednoznaczne argumenty demaskujace twoje zalosne przekrety???
                  Polacy to ludnosc slowianska zyjaca w Polsce i niekoniecznie majaca cos
                  wspolnego z innymi Slowianami.
                  Palesynczycy to ludnosc arabska zamieszkujaca Palestyne i niekoniecznie majaca
                  cos wspolnego z innymi Arabami.

Dotarlo?
                  • Gość: dana33 Re: do d-nutki IP: 194.90.65.* 29.10.03, 12:42
                    "ha ha ha.... Zbyt jednoznaczne argumenty demaskujace twoje zalosne przekrety???
                    Polacy to ludnosc slowianska zyjaca w Polsce i niekoniecznie majaca cos
                    wspolnego z innymi Slowianami.
                    Palesynczycy to ludnosc arabska zamieszkujaca Palestyne i niekoniecznie majaca
                    cos wspolnego z innymi Arabami."

goldbaum, nie widzisz sam, jak tylko po to zeby gadac to bredzisz? ludnosc
                    arabska nie majaca cos wspolnego z innymi arabami??? jakos nie zauwazylam, ze
                    jak generalissimo mogl jeszcze latac swoim private jet kupionym i utrzymywanym
                    za twoje pieniadze i odwiedzac hussajna, assada, feissala, mubaraka, kadafiego
                    i reszty wielkich przywodcow narodow arabskich, to potrzebowal kiedykolwiek
                    tlumacza, to say the least....

• goldbaum definicj araba, panstwa i przestrzeni wg. dany 29.10.03, 12:56
                    Arab to arab. Wsjo rawno - wg dany alias d-nutka. Bo.......
                    Arafat nie potrzebuje "tlumacza" jak jedzie do Damaszku albo Rijadu.....
                    No a jak to i to Arab, to mogliby wreszcie wyniesc sie z palestyny..
                    Taka to logika.

Szwajcarzy i Austriacy to zatem tez.... Niemcy. A moze na odwrot?
                    W kazdym razie wsjo rawno. Austriacy powinni wyniesc sie do Niemiec. Maja
                    przeciez dosyc "przestrzeni". Przynajmniej tyle w koncu sa winni Zydom, za
                    swojego Hitlera :))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                    • Gość: dana33 Re: definicj araba, panstwa i przestrzeni wg. dan IP: 194.90.65.* 29.10.03, 13:10
                      nu goldbaum, twoje argumenty coraz gorsze....
                      "arabowie okreslaja sie palestynczykami", wiec sa..... aha, to jak ja sie
                      okresle angielka, to tez jestem? ok, to ja jestem angielka.
                      nic nie napisalam, ze arab to arab. piszac ze nie potrzebowal tlumacza, dalam
                      ci jeden maly przyklad, ze arabowie palestynscy maja co nieco wpolnego z reszta
                      arabow, a nie jak ty twierdziles, ze nie maja. oj, goldbaum, pograzasz sie
                      coraz bardziej. ty czytaj uwaznie co sam piszesz.
                      • goldbaum Re: definicj araba, panstwa i przestrzeni wg. dan 29.10.03, 13:20

> nu goldbaum, twoje argumenty coraz gorsze....

Nier moje argumenty, tylko stan twojego umyslu... coraz gorszy :))))

> "Arabowie mieszkajacy na terenie Palestyny i ci wypedzeni z niej okreslaja
                        > sie jako Palestynczycy, Maja prawo tak sie okreslac, bo Palestyna to ich
                        > ojczyzna", wiec sa..... aha,

Aha, wlasnie.

> to jak ja sie okresle angielka, to tez jestem? ok, to ja jestem angielka.

Nie, moje ty biedne ograniczone umyslowo stworzenie. Nie jestes Angielka bo
                        Anglia to nie twoja ojczyzna.

> nic nie napisalam, ze arab to arab.

Dalas ylko jak zwykle do zrozumienia :)))) Nie mow, ze teraz stalas sie
                        oredowniczka podtrzymywania odmiennosci kultur ludow arabskich he he he

> piszac ze nie potrzebowal tlumacza, dalam
                        > ci jeden maly przyklad, ze arabowie palestynscy maja co nieco wpolnego z
                        > reszta arabow, a nie jak ty twierdziles, ze nie maja.

Nu czyli wlasnie tak, jak Polacy i Rosjanie. Maja cos wspolnego bo sa
                        Slowianami i nie maja, bo zyja w zupelnie roznych krajach, ktore moga wobec
                        siebie byc bardziej wrogie niz wobec innych ludow, jak Germanie.

Nu, ty poniala?

• Gość: Nihil Wezcie panstwo, prosze, po uwage... IP: *.72.68.66.Dial1.Orlando1.Level3.net 29.10.03, 15:15
                        >... nieco ostatnich doniesien naukowych dotyczacych i Biblii, i
                        Palestynczykow, no i Zydow:

>www.middleeastwire.com
                        >Byc moze dyskusja skoncentrowana na 'robieniu' Palestynczykow Arabami,
                        powinna raczej miec na celu powod, dla ktorego istnieje ta bratobojcza wojna
                        pomiedzy Zydami, a Palestynczykami. No i jak religia potrafi zaslepic i
                        poroznic nawet czlonkow jednej, palestynskiej rodziny!

• d_nutka Re: od d-nutki 29.10.03, 13:01
                    goldbaum napisał:

> Jestes tak po........., ze przypomnasz mi do zludzenia dane :))))))
                    > Co ma mowic nam ten kretynski przyklad? Indian nikt nie przepedzil z Indii.
                    > Palestynczy zostali za to wypedzeni ze swojej ojczyzny. I na tym polega
                    roznica
                    > .
                    > O to ci chodzilo?

a ty mi przypominasz Gini z FA
                    koniec dyskusji dalszej więc
                    z zaparty osłem nie dyskutuję
                    d_nutka
                    • goldbaum 2:0 dla mnie :))))))))))))))))))))))) 29.10.03, 13:03
                      • Gość: dana33 Re: 2:0 dla mnie :))))))))))))))))))))))) IP: 194.90.65.* 29.10.03, 13:13
                        nu, nie dla ciebie tylko dla mnie: wlasnie potwierdziles, co pisalam na
                        poczatku: nie chodzi o jakas dyskusje, o jakies informacje, o wymiane zdan,
                        chodzi tutaj tylko i wylacznie zeby nam "pokazac" i potem triumfalnie
                        napisac "2:0 dla mnie".... nu, piokazales, drzewiecki, naprawde pokazales...
                        • goldbaum Re: 3:0 dla mnie :))))))))))))))))))))))) 29.10.03, 13:24

> nu, nie dla ciebie tylko dla mnie: wlasnie potwierdziles, co pisalam na
                          > poczatku: nie chodzi o jakas dyskusje, o jakies informacje, o wymiane zdan,
                          > chodzi tutaj tylko i wylacznie zeby nam "pokazac" i potem triumfalnie
                          > napisac "2:0 dla mnie".... nu, piokazales, drzewiecki, naprawde pokazales...

Na poczatku to byl chaos... a nie jakies tam twoje majaczenia.
                          Jest 3:0 dla mnie bo moja argumentacja zdruzgotala twoja (bo klamliwa i
                          niesluszna) a ponadto przyznalas (nie wprost), ze d-nutka to ty. piszesz
                          przeciez w jej imieniu.

Nie jestem karlem intelektualnym jak ty, zeby cieszyc sie "pokazaniem". Ale
                          dobrze, ze opisalas nam sposob, w jaki widzisz to forum...

Ty karle.
                          • Gość: dana33 Re: 3:0 dla mnie :))))))))))))))))))))))) IP: 194.90.65.* 29.10.03, 13:39
                            nu, nie jestem d_nutka, ja tu wystepuje pod wlasnym imieniem i tylko pod
                            wlasnym imieniem. jak ty to zawsze piszesz: gdzie przyznalam, ze jestem
                            d_nutka? daj link. bo jak nie dasz, to klamiesz.
                            co tam 3:0 dla ciebie.... milion:0 dla goldbaumowskiej "logiki"
                            • goldbaum Re: 3:0 dla mnie :))))))))))))))))))))))) 29.10.03, 13:55

> nu, nie jestem d_nutka, ja tu wystepuje pod wlasnym imieniem i tylko pod
                              > wlasnym imieniem. jak ty to zawsze piszesz: gdzie przyznalam, ze jestem
                              > d_nutka? daj link. bo jak nie dasz, to klamiesz.

Tylko jeden link????
                              Nic prostszego:

D-nutka pisze do goldbauma: "koniec dyskusji"

goldbaum na to pisze JEDNOZNACZNIE do d-nutki: "2:0 dla mnie :))))))))))))))))"

Na list JEDNOZNACZNIE skierowany do d-nutki odpowiada dana, JAKBY BYL
                              SKIEROWANY DO NIEJ: "nu, nie dla ciebie tylko dla mnie"

Tutaj linki.
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=8764541&a=8774515
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=8764541&a=8774551
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=8764541&a=8774764

Jak juz chcész podejsc goldbauma, to probuj ale nie przy twoim IQ.
                              • Gość: dana33 Re: 3:0 dla mnie :))))))))))))))))))))))) IP: 194.90.65.* 29.10.03, 14:02
                                goldbaum, zlituj sie, jestes beznadziejny.... wyciagasz jedno slowo z calego
                                kontekstu (zreszta robisz to nagminnie)i to ma byc ten "argument". napisalam,
                                ze dla mnie, bo to twoje "2:0 dla mnie" bylo dowodem na to co pisalam na
                                poczatku tego watku.... jezu, ty spiles sie dzisiaj czy co? nu, kompletna
                                beznadziejnosc....
                                • goldbaum Re: 3:0 dla mnie :))))))))))))))))))))))) 29.10.03, 14:09
                                  wiemy, wiemy dana.
                                  Ty cos piszesz ale potem wlasciwie znaczy to calkiem cos innego. A jak sie
                                  zacytuje slowo w slowo to oczywiscie jest to "manipulacja", brak zrozumienia
                                  intencji i w ogole totalny antysemityzm....
                                  Znamy nie od dzisiaj twoj problem z tymi twoimi wypowiedziami, ktore wlasciwie
                                  w zaleznosci od zlozonosci roznych aspektow znacza to lub cos calkiem innego....

Jesli ktos, na wypowiedz skierowana do kogos innego odpowiada tak, jakby tym
                                  kims innym byl,
                                  to albo tym kims innym jest albo ma powazne problemy ze swoja tozsamoscia.

W twoim przypadku wlasciwie jedno i drugie jest mozliwe...
                                  • Gość: dana33 Re: 3:0 dla mnie :))))))))))))))))))))))) IP: 194.90.65.* 29.10.03, 14:26
                                    nu, znudziles mi sie, psychologu dla biednych....
                                    • d_nutka Re: 3:0 dla mnie :))))))))))))))))))))))) 30.10.03, 10:56

> nu, znudziles mi sie, psychologu dla biednych....

mnie też
                                      d_
                            • d_nutka Re: 3:0 dla mnie :))))))))))))))))))))))) 30.10.03, 10:53

> nu, nie jestem d_nutka, ja tu wystepuje pod wlasnym imieniem i tylko pod
                              > wlasnym imieniem. jak ty to zawsze piszesz: gdzie przyznalam, ze jestem
                              > d_nutka? daj link. bo jak nie dasz, to klamiesz.
                              > co tam 3:0 dla ciebie.... milion:0 dla goldbaumowskiej "logiki"

nu, ja nie jestem Dana 33
                              ja tu występiję pod własnym imieniem (bez "a" w d_nutce)i tylko pod własnym
                              imieniem.

Dano
                              przy okazji serdecznie pozdrawiam
                              d_nutka bałtycka
                              • Gość: dana33 Re: 3:0 dla mnie :))))))))))))))))))))))) IP: 194.90.65.* 30.10.03, 10:58
                                nawet nie wiesz d_nutko, jak to przyjemnie widziec pare slow od zdrowego
                                psychicznie czlowieka...... :)
                                najserdeczniej
                                dana
                • schlagbaum Re: do goldbauma 29.10.03, 12:42
                  d_nutka napisała:

> goldbaum napisał:
                  >
                  > > Palestyna to kraina geograficzno-historyczna, ktorej Arabowie WCALE sobie
                  > nie
                  > > zawlaszczyli. Czemu lzesz? Palestyna byla kraina, gdzie do czasu utworzeni
                  > a
                  > tam
                  >
                  > Arabowie "przywłaszczyli" NAZWĘ tej krainy, ty ćwoku (jak wyzwiska-to
                  wzajemnie
                  > )
                  > a Kolumb jak odkrył Amerykę to tamtych autochtonów nazwał Indianami od Indii
                  > właśnie, choć Indie to nie były.
                  > to co teraz?
                  > Indian wysłać do Indii, a Żydów(Jude wg wielu)do Judei
                  > a gdzie gdzie proponujesz jeśli nie do Judei?
                  >
                  > a reszta twojej wypowiedzi niewarta mojej uwagi
                  > d_

Droga d_nutko

dyskusja w sumie bez sensu dlatego to juz moj ostatni wpis w tym watku

Arabowie niczego sobie nie przywlaszczyli.
                  Nazwa byla wspolna dla Zydow i Arabow.
                  Arabowie przy niej pozostali a Zydzi sie od niej odcieli.
                  Jak mozna mowic tu o przywlaszczeniu.
                  Czy jest to jednak takie wazne ?
                  • mustafa.h nie szlagbaum, jest to be sensu i bez znaczenia 29.10.03, 13:28
                    podobnie, jak twoj nick
                    • schlagbaum Re: nie szlagbaum, jest to be sensu i bez znaczen 29.10.03, 13:47
                      mustafa.h napisał:

> podobnie, jak twoj nick

I nie zapomnij pozdrowic zony.
                      • mustafa.h twojej? 29.10.03, 15:05
                        chetnie.

wlasnej juz nie posiadam.

Uciekla mi wlasnie z jakims bogatym Zydem.

i dlatego kocham ich tak, jak Ty Arabow.
                        • czerwonymblaskiemotoczona Re: twojej? 29.10.03, 18:19
                          mustafa.h napisał:

> chetnie.
                          >
                          > wlasnej juz nie posiadam.
                          >
                          > Uciekla mi wlasnie z jakims bogatym Zydem.

Jestes wolny ?
                          • Gość: dana33 Re: twojej? IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 29.10.03, 22:39
                            hahahaha, to bylo swietne!!!!
                          • envestidoazul Re: twojej? 31.10.03, 01:05
                            czerwonymblaskiemotoczona napisała:

> mustafa.h napisał:
                            >
                            > > chetnie.
                            > >
                            > > wlasnej juz nie posiadam.
                            > >
                            > > Uciekla mi wlasnie z jakims bogatym Zydem.
                            >
                            >
                            > Jestes wolny ?

Nie. Jest zajęty.
              • Gość: Nihil Panie Goldman IP: *.72.68.66.Dial1.Orlando1.Level3.net 29.10.03, 14:53
                goldbaum napisał:

> d_nutka napisała:
                >
                > > ależ to bardzo proste!
                > > a jak "poczęto" ziomkostwa niemieckie?
                > > a jak "poczęto" naszych zabużan?
                >
                > Co ma piernik do wiatraka? Ja pytam cie o "poczecie" Palestynczykow, ktore
                > przypisujesz zimnej wojnie a nie o zabuzan. Czemu macisz?
                >
                > > tak powinno się stać po 48r z uchodźcami arabskimi z terenów gdzie powstaw
                > ało
                > > państwo Izrael.
                >
                > No to mamy. Wypedzenie Palestynczykow, ktorych okreslasz jako "uchodcow
                > arabskich" z ich ziem spowodowane zostalo nie przez "zimna wojne" a przez
                > powstanie "panstwa Izrael" - czyli rabunek ziem i wypedzenie odwiecznych
                > mieszkancow, podobnie jak zrobil to Stalin albo Hitler.
                > Niemcy wypedzeni z ziem zachodnich nie byli "uchodzcami germanskimi" a
                Polacy
                > wypedzeni z kresow nie byli "uchodzcami slowianskimi".
                >
                > > czyż świat arabski nie dysponował "wolną" przestrzenią?
                >
                > Jedno klamstwo za drugim, jeden prekret za nastepnym.... To tak jakby Niemcy
                > wysiadlali Polakow, tlumaczac im, ze przeciez swiat slowianski ma
                > dosyc "przestrzeni"!
                > Dla takich rasistowskich szmat jak ty arab to arab, wsjo rawno!
                >
                > > a może dlatego, że nie ponieśli strat w ludziach w wyniku IIWŚ?
                >
                > A wy poniesliscie i dlatego musieliscie sie "odkuc", kosztem Palestynczykow.
                >
                > > przecież Palestyna to obszar geograficzno-historyczny, którego nazwę teraz
                >
                > > zawłaszczyli dla siebie tylko Arabowie z pomocą całego świata
                >
                > Palestyna to kraina geograficzno-historyczna, ktorej Arabowie WCALE sobie
                nie
                > zawlaszczyli. Czemu lzesz? Palestyna byla kraina, gdzie do czasu utworzenia
                tam
                >
                > tworu zwanego Izraelem zyli obok siebie Zydzi i Muzulmanie na terenie
                > PALESTYNY. Po utworzeniu tam panstwa zydowskiego PALESTYNCZYCY (a wiec
                > mieszkancy tej krainy) wyznajacy Islam zostali w duzej czesci wypedzeni ze
                > swojej OJCZYZNY przez zydow, w tym zydow, ktorzy naplyneli tam z calego
                swiata.

>> d-nutka zajmuje sie dziecmi. Jako pani przedszkolanka. Dlatego tez ma
                argumenty. Gotowe i przekonywujace. Dla mlodszych dzieci w przedszkolu...
                • Gość: dana33 Re: Panie Goldman IP: 194.90.65.* 29.10.03, 14:58
                  nuuuu, a na jakim poziomie wystepuje tu goldbaum? na poziomie predszkolaka...
                  a pani przedszkolanka, to z takiego uniwersyteckiego predszkola, zdaje sie... :)
                  • Gość: A.D. Re: Panie Goldman IP: *.72.68.66.Dial1.Orlando1.Level3.net 29.10.03, 15:05

> nuuuu, a na jakim poziomie wystepuje tu goldbaum? na poziomie predszkolaka...
                    > a pani przedszkolanka, to z takiego uniwersyteckiego predszkola, zdaje
                    sie... :
                    > )

> Pan Goldman reprezentuje ludzkie sumienie. Takie proste ludzkie sumienie,
                    ktorego czescia jest przyzwoitosc i uczciwosc.

> Znajac doskonale uniwersyteckie srodowisko, i w Polsce rowniez, zobowiazany
                    jestem uznac to jako argument w dyskusji raczej za...frywolny. No i malo
                    przekonywujacy.

• Gość: A.D. do Nihila IP: *.mco.bellsouth.net 29.10.03, 15:19
                      Gość portalu: A.D. napisał(a):

> Gość portalu: dana33 napisał(a):
                      >
                      > > nuuuu, a na jakim poziomie wystepuje tu goldbaum? na poziomie predszkolaka
                      > ...
                      > > a pani przedszkolanka, to z takiego uniwersyteckiego predszkola, zdaje
                      > sie... :
                      > > )
                      >
                      > > Pan Goldman reprezentuje ludzkie sumienie. Takie proste ludzkie sumienie,
                      > ktorego czescia jest przyzwoitosc i uczciwosc.
                      >
                      > > Znajac doskonale uniwersyteckie srodowisko, i w Polsce rowniez, zobowiazan
                      > y
                      > jestem uznac to jako argument w dyskusji raczej za...frywolny. No i malo
                      > przekonywujacy.
                      >
                      >

>> Juz jeden zyd tutaj, kiedys podszywal sie pod moj nick. Potrafil takze
                      kopiowac moj IP. Wypraszam sobie...
                      • Gość: Nihil od Nihila IP: *.72.71.93.Dial1.Orlando1.Level3.net 29.10.03, 15:23
                        Gość portalu: A.D. napisał(a):

> Gość portalu: A.D. napisał(a):
                        >
                        > > Gość portalu: dana33 napisał(a):
                        > >
                        > > > nuuuu, a na jakim poziomie wystepuje tu goldbaum? na poziomie predszk
                        > olaka
                        > > ...
                        > > > a pani przedszkolanka, to z takiego uniwersyteckiego predszkola, zdaj
                        > e
                        > > sie... :
                        > > > )
                        > >
                        > > > Pan Goldman reprezentuje ludzkie sumienie. Takie proste ludzkie sumie
                        > nie,
                        > > ktorego czescia jest przyzwoitosc i uczciwosc.
                        > >
                        > > > Znajac doskonale uniwersyteckie srodowisko, i w Polsce rowniez, zobow
                        > iazan
                        > > y
                        > > jestem uznac to jako argument w dyskusji raczej za...frywolny. No i malo
                        > > przekonywujacy.
                        > >
                        > >
                        >
                        > >> Juz jeden zyd tutaj, kiedys podszywal sie pod moj nick. Potrafil takze
                        >
                        > kopiowac moj IP. Wypraszam sobie...

>> Przepraszam. Chcialem tylko zaobserwowac reakcje dany33, ktora, jak mnie
                        sie wydaje, jest nadrazliwa na panskim punkcie...
    • szpital_psychiatryczny Re: Glupia dana 29.10.03, 11:44
      my dana 33 nie wypuscilismy , niestety uciekla!!!!!
    • galgenbaum Re: Glupia dana 29.10.03, 11:48
      Mozna sobie chyba zyczyc by takich "glupich " jak Pani Dana bylo wiecej.
      • Gość: marcin absurd istnienia nazwy "Palestyna" IP: 62.233.188.* 29.10.03, 14:42
        teren ten przynajmniej od tysięcznego roku przed Żydem z Izraela Jezusem
        był znany jako Ziemia Izraela

nazwę "Palestyna" wymyślili skurwensyny z Imperium Rzymskiego na złość Żydom
        nazwa ta pochodzi od greckich handlowców Filistynów, którzy notabene nie
        istnieli, gdy któryś z czcigodnych Rzymian nadawał nazwę "Palestyna" Izraelowi

face it: dla was nie liczy się prawda, fakty
        "wy" jesteście anty-żydowcami i niezależnie od wszystkiego będziecie pierdolić
        o wstrętnych Żydach
        tak samo jak przez ostatnie 2000 lat, choć przecież Izrael był wtedy w stanie
        upadku i nie miał państwowości
        zawsze się znajdzie pretekst, czy to zatrówanie studni czy "współczucie" dla
        Arabów islamskich którzy chcą Izraela ukraść
    • Gość: klezmer problem IP: *.vline.pl 29.10.03, 14:45
      macie racje,ze taki liberalno-humanitarny przywodzca jak Sharon nie rozwiaze
      problemu z arabskim-terroryzmem.
      • Gość: dana33 do mirmila IP: 194.90.65.* 30.10.03, 13:28
        nu, o godzinie 10:16 na tym watku napisalam ci jak nizej:

"nu, daj mi tu moje wyrazenia, te strasznie niekulturalne, oprocz idiota,
        kretyn, scheissbaum. jestem ciekawa, co jeszcze napisalam i czy mozna to
        porownac do tej wiazanki, ktora ja dostaje wlacznie z cudownymi
        pornograficznymi linkami... policytujmy sie ciuteczko..."

i co? szukasz jeszcze ciagle? bo czekam na odpowiedz.

• goldbaum Re: do mirmila 30.10.03, 17:08

> policytujmy sie ciuteczko..."

Czyz to nie kompletna kretynka?
          Zwazywszy jeszcze, ze "kretyn" to dla niej w gruncie rzeczy zadna obraza... :)
          • goidbaum pewnie, ze nie, - glupi islamusie 30.10.03, 21:40
            dla ciebie: glupi islamus
            to przeciez tez zadna obraza.

Tacy oni w koncu sa.
            czyz nie?
        • Gość: mirmil przeszla ochota na licytowanie???? IP: *.uBRgrb01.supercable.es 30.10.03, 21:46
          kurcze, a ja od kilku godzin czekam na linki, gdzie mi to okaze sie, jak to ja
          sie do ciebie zwracalem i porownamy to z kolekcja obelg, ktore pod moim
          adresem ty puszczalas...

jak mamy sie licytowac, zlotko, to ty i ja - bo ja odpowiadam za siebie, a ty
          odpowiadasz za siebie. i niestety rowniez za inwektywy, ktorych uzywasz...

a przy tym to upodobanie do skarzenia sie, jak to ciebie tutaj ludzie
          obrazaja. nie obrazaj ty, to sama moze przestaniesz byc obrazana. choc po
          twoim zachowaniu wobec mnie widac, ze to nie jest regula...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=8764541&a=8807939

widze, ze przeszla ochota na licytowanie...
          Autor: Gość: mirmil IP: *.uBRgrb01.supercable.es
          Data: 30.10.2003 21:30 + odpowiedz na list

-------------------------------------------------------------------------------
          -
          ale to nic. zrob sobie doswiadczenie. wez te slowa ktore tutaj uzywasz i
          zacznij sie tak zwracac do swoich rodzicow albo do swoich dzieci.

wtedy sie z pewnoscia przekonasz, czy faktycznie sa one takie niewinne...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka