Gość: Anarch Re: Jak korespondent IP: rubin:* / 192.168.6.* 13.11.03, 22:00 Jeśli broń w Iraku jest tak tania, to warto ją tam kupować i przywozić do Polski. Już niebawem może się przydać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Jak korespondent IP: *.dialup.sprint-canada.net 13.11.03, 22:18 Do Polski bron tez przywioza. Polacy z bronia swoja pojechali, inni tez do Polski przyjada ze swoja. Nie wywoluj zwierza z lasu, bo on czujny jest, a rozjatrzony jakze niebezpieczny. Coz, takie sa juz prawidla tej naszej dzungli. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Jak korespondent 13.11.03, 22:17 Wysłac tam więcej koresponedntów! Niech wykupią cały iracki arsenał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Jak korespondent IP: *.dialup.sprint-canada.net 13.11.03, 22:19 Mysle ze zlotowek im nie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atom Zrownac Falludze z ziemia... IP: 203.102.161.* 13.11.03, 22:41 ...i po klopocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachu44 Co za glupoty nie wymysla te pismaki - dla kasy. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.11.03, 22:38 Dla czego nie napisze jak kupil "kalacha" na stadionie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alik Amerykański hero mógł go zastrzelić! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.03, 23:02 Amerykańscy bohaterzy mają obowiązek strzelać do każdego, kto niesie coś więcej niż kałasza. Z punktu widzenia regulaminu US Army wasz korespondent powinien mieć odstrzelony łeb! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joe z Teksasu Re: Amerykański hero mógł go zastrzelić! IP: 5.3.1R* / *.ext.ti.com 14.11.03, 00:09 Czlowieku - poniewaz nie chcial byc zastrzelony wiec sam nie wiozl rakiety tylko ja zostawil w hotelu! Dobry artykul! Przedstawia troche autentycznego zycia w Iraku. Szkoda, ze nie moge takich artykulow przeczytac w lokalnej gazecie w Dallas. Tutaj moge czytac o bohaterach, ktorzy wracaja w worku zginawszy ... uzasadnienie sensu ich smierci moja lokalna gazeta zmienia sie z uplywem czasu. Szkoda, ze tyle ludzi ginie z powodu Busha jr i jego coraz bardziej skloconej kliki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta z Miami Re: Amerykański hero mógł go zastrzelić! IP: 66.252.228.* 14.11.03, 04:58 Zgadzam sie z Toba. Chyba ten artikulik przetlumacze i tym moim wszystkim profesorom z wydzialy politycznego przeczytam. Rany Boskie, jakiz ten narod amerykanski oglupiony jest tutaj przez media i przez ich brak jakiegokolwiek zainteresowania wydarzeniami biezacymi. Dobrze, ze chociaz teraz to sie mniej wiecej orientuja gdzie Irak lezy, bo jak Bush zaatakowal Afganistan, to nikt nie mial pojecia gdzie to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojti Re: Jak korespondent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 23:54 "nie mamy procedur.." co za debile!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostrzerca Re: Opowiadanko niezłe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 00:26 Nasz bohater kupował tego Milana chyba zza biurka w Warszawie,coś słyszał że dzwonią tylko niedokładnie, podobnie jak z Rolandem; to co wtedy pokazywali dla cymbała przed tivi miało wyglądać jakby dziennikarz z kamerą towarzyszył przy odkrywaniu tajemniczej kryjówki z bronią na pustyni. Całe nieporozumienie stąd, Rolandy ,z daleka wyglądające na typ 3, a więc znacznie większe od dwójek były przygotowane do dowysadzenia w powietrze. Zgodnie z procedurą odbywa się to zawsze w jakimś dole wykopanym w ziemi, zajmują się taką operacją saperzy. Oficer, który wypowiadał się do kamery zapewne był saperem i to on odczytał datę na korpusie pocisku jako datę produkcji ponieważ materiały wybuchowe zawsze zawierają taką informację ze względu na szybkie starzenie MW. Podobnie z Milanem, wystarczy pogmerać wyszukiwarką aby się przekonać,że facet nawet w sennych marzeniach nie widział Milana i jeszcze jedno ciekawe jak rozliczył się z tych 500 zielonych w redakcji Odpowiedz Link Zgłoś
pwo Re: Jak korespondent 14.11.03, 00:27 ale jaja jak ruskie berety. To niestety śmieszne, ale tak zapewne dzieje się na każdej"wojnie". Nie zdiwiłbym się, gdyby sprzedawca posługiwał się perfekcyjną angielszczyzną :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toronto Re: Jak korespondent IP: cache* / 10.29.132.* 14.11.03, 01:00 Kadry Gazety Wyborczej winny wzmocnic polski kontyngent! I bedzie po wojnie... a ludzie beda zyli dlugo i szczesliwie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balksdfjlakdjkf Re: Jak korespondent IP: *.trentn01.nj.comcast.net 14.11.03, 02:47 Az trudno uwierzyc, ze ta sama rakieta zostanie uzyta przez terorystow do zniszczenia arabskich apartamentow, mieszkan i zabicia kilkunastu muzulmanow w Arabi Saudyjskiej, albo Egipcie, albo Jordani oczywiscie przez pomylke, albo zeby obalic rodzine krolewska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Historyk Re: Jak korespondent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.03, 04:15 Nic nowego, taki jest świat arabski. A że rakietę wyprodukowano w Europie?. Równie dobrze mogła pochodzić z Iztraela lub z Ameryki. Warto w tym miejscu zacytować Lenina. Kapitalista to taki człowiek, że dla zysku sprzeda ci sznur chociaż wie, że chcesz go na nim powiesić. I to się sprawdza. Chchot historii. Biedni amerykańcy i polscy najemnicy w Iraku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Jak korespondent IP: *.ewndsr01.nj.comcast.net 14.11.03, 04:47 Ja mam raciete dla Ciebie Ty Idioto Korespondencie wsadz sobie w dupa i lataj w twoim klamliwym RAJU? a k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Icek Re: BMR w Iraku IP: *.SNVACAID.dynamic.covad.net 14.11.03, 07:21 No mareszcie Michnik znalazl BMR w Iraku. (Kazda rakieta moze zabic wiecej niz jednego czlowieka, wiec jest to masowe). Shalom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: Jak korespondent IP: *.obr.pl / *.gazeta.pl 14.11.03, 07:21 Ręczną rakietę to ma reporter kiedy się co najwyżej onanizuje. Wyrzutnia może być ręczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GENEK Re: Jak korespondent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.03, 07:52 Najbardziej bawi mnie stwierdzenie amerykańskiego oficera wywiadu: "nie mamy procedór na taką sytuacje". To zgrubsza tłumaczy mentalność Amerykanów:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Ubaw po pachy IP: *.telia.com 14.11.03, 08:27 Serdecznie dziekuje panstwu za niesamowicie bawiace forum. Tak dawno to sie juz nie usmialem. Jak sie polozylem to ze smiechu az mie serce rozbolalo i zona zakazala mi sie wiecej smiac bo umrzesz durniu ze smiechu mowi. Smieszny artykol, smieszne komentarze i fajni ludzie. Coz bylby swiat bez takich clownow jak Bush i jego dupolizacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rock Bajeczka dla naiwnych frajerów IP: *.starnettelecom.pl 14.11.03, 08:43 Ja, gdybym tak kupiłbym taki pocisk, miałbym kilkadziesiąt zdjęć reporterskich, kilka filmów cyfrowych i stronkę w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: set Jak ktoś kupi nowego Millera - to dajcie znać IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 09:45 ale sztuka to nawet w polsce można na stadionie kupić karabin na Stadionie - tylko że o tym juz się nawet nie pisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micz Prośba IP: 80.50.5.* 14.11.03, 10:18 Zawsze marzyłem o takiej rakiecie. Czy pan Marcin mógłby kupić mi taką w Iraku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rin Re: Jak korespondent IP: 195.104.63.* 14.11.03, 10:18 podziwiam odwage Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Jak korespondent IP: *.smrw.lodz.pl 14.11.03, 10:26 Ja się dziwie amerykanom że niemogą dać sobie rady z brudasami,dajcie mi 30-tu ludzi z gromu i w ciągu trzech miesiecy jestem zdolny oczścić cały irak łącznie z husajnem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjszczepan Re: Jak korespondent IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.11.03, 10:31 gratulacje dla Pana Reportera! Dobra robota. No, i cala amerykanska strategia. Jak nie ma procedury opracowanej, to juz jest duzy klopot..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TadeO Re: Jak korespondent IP: 80.51.249.* 14.11.03, 10:35 Oberzyjcie sobie w necie (missile d'infanterie leger anti-char) zanim zabierzecie glos. Dobrze wiedziec o czym mowa. A'propos przewodu przy nowych izraelsko-polskich rakietach: tam na jednym zdjeciu to chyba widac cos miedzy wyrzutnia a rakieta,co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toby english translation please? IP: *.pth0208.pth.iprimus.net.au 14.11.03, 10:55 can someone please provide english translation of this text? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Jak korespondent IP: *.mt.polsl.gliwice.pl 14.11.03, 11:02 tez bym kupila... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KW Re: JASNE, UMIECIE GESZEFT DOBRZE!!!! IP: 138.227.189.* 14.11.03, 11:08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAGGER Re: Jak korespondent IP: *.euronet.net.pl 14.11.03, 11:14 ciekawe czy dostępne są w iraku rakiety AT-14 kornet i Igły (SA16)i (SA-18).to jest sprzęt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hassan OFERTA IP: *.artnet.com.pl 14.11.03, 11:24 U mnie Milan kosztuje 1239,59 PLN. Chetnych zapraszam na Stadion Dziesięciolecia. Pytać o DZIURDZIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abrak Re: Jak korespondent IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 14.11.03, 11:33 Jaki morał: taniej wykupic wszystkie rakiety niz czekać aż je uzyją. Odpowiedz Link Zgłoś