Dodaj do ulubionych

Chciał Juszczenko oberwać, to oberwał

IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 20:08
Co myśleć o kompetencjach publicysty, który wielokrotnie powtarza
błędnie nazwisko premiera Ukrainy, jednej z glównych stron w
opisywanym konflikcie. Premier, panie publicysto nazywa sie
Janukowicz, a poza tym wszystko sie zgadza.
Obserwuj wątek
    • Gość: Miszka Re: Chciał Juszczenko oberwać, to oberwał IP: *.labs.ualberta.ca 14.11.03, 20:50
      Juszczenko sam sobie winien. Po co flirtuje z nacjonalistami z
      OUN oraz z organizacjami faszystowskimi. Czy wyobrazacie sobie
      jakiegos polityka s SLD, PSL, PO lub PIS-u, ktory fotografowalby
      sie pod czarno-czerwonymi flagami?
      A poza tym na wschodzie zyja Rosjanie i maja gdzies
      ukrainizacje. Jesli Gazeta popiera mniejszosci narodowe, to
      powinna byc takze bardziej cieplo nastawiona do Rosjan na
      Ukrainie.
      • Gość: eksZHA Re: Chciał Juszczenko oberwać, to oberwał IP: 207.191.236.* 15.11.03, 00:07
        Moskalu bierz lapcie i do domu.
        • slon2002 Smoliński: Co ty brudny i dziki gnoju wypisujesz? 15.11.03, 10:30
        • Gość: Dzmitry Re: Chciał Juszczenko oberwać, to oberwał IP: *.edu.pl 15.11.03, 12:16
          Bracie, troche kultury.
      • Gość: JerzyZ Re: Chciał Juszczenko oberwać, to oberwał IP: 81.15.189.* 15.11.03, 14:49
        Gość portalu: Miszka napisał(a):

> Juszczenko sam sobie winien. Po co flirtuje z nacjonalistami
        z
        > OUN oraz z organizacjami faszystowskimi. Czy wyobrazacie
        sobie
        > jakiegos polityka s SLD, PSL, PO lub PIS-u, ktory
        fotografowalby
        > sie pod czarno-czerwonymi flagami?
        > A poza tym na wschodzie zyja Rosjanie i maja gdzies
        > ukrainizacje. Jesli Gazeta popiera mniejszosci narodowe, to
        > powinna byc takze bardziej cieplo nastawiona do Rosjan na
        > Ukrainie.
        Jeśli dobrze rozumię politykę "Gazety" to polega ona na
        popieraniu odpowiedzialnych mniejszości narodowych, tzn. takich
        które nie godzą w kraj w którym mieszkają. Rosjanie nie
        wykazują zrozumienia dla ukraińskiej narodowej idei, a
        komuniści żądają odtworzenia ZSRR, gdzie Ukraina mogłaby mieć
        autonomię kulturalną, ale nic więcej. Nacjonaliści są
        antyrosyjscy i proukraińscy, mają wspaniałą historię oporu
        antybolszewickiego, nic dziwnego, że Juszczenko się z nimi
        spotyka, chociaż jest od nich daleko.
        • Gość: sasiad Re: Chciał Juszczenko oberwać, to oberwał IP: 62.148.204.* 15.11.03, 18:34
          Ale tam sa fajne standarty prowadzenia polityki,czy nam jeszcze
          daleko do nich? Sadzac z wypowiedzi niektorych forumowiczow to
          nie bardzo...
      • Gość: gazeciarz Re: Chciał Juszczenko oberwać, to oberwał IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 16.11.03, 11:51
        Gość portalu: Miszka napisał(a):

> Juszczenko sam sobie winien. Po co flirtuje z nacjonalistami z
        > OUN oraz z organizacjami faszystowskimi. Czy wyobrazacie sobie
        > jakiegos polityka s SLD, PSL, PO lub PIS-u, ktory
        fotografowalby
        > sie pod czarno-czerwonymi flagami?
        > A poza tym na wschodzie zyja Rosjanie i maja gdzies
        > ukrainizacje. Jesli Gazeta popiera mniejszosci narodowe, to
        > powinna byc takze bardziej cieplo nastawiona do Rosjan na
        > Ukrainie.
        Gazeta nie ma kogos popierac tylko informowac czytelnikow.
    • Gość: Bor'ka Kto ostatni oberwie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.03, 10:49
      Jest takie okreslenie "sovok".
      Popluczyna sojuza bez glebszego zrozumienia zachodzacych przemian, ale
      niezwykle podatny na wielkoruska propagande.
      Jemu nie przeszkadza, gdy rosyjscy nacjonalisci demonstruja pod quasi-
      swastykami, ale dla ukrainskich, czy bialoruskich ruchow niepodleglosciowych
      zawsze ma "pasujace" okreslenie - "faszysta", "banderowiec", "mazepiniec"
      (lol!) etc.
      Dla nich Juszczenko jest nie do przyjecia.
      To oni rozmyslaja o nowym rozbiorze Ukrainy na czesc rosyjska, druga blisko
      zwiazana z Rosja i, ewentualnie, niepodlegly Zachod.
      Potem lzy leja, gdy na lwowskich ulicach pojawiaja sie napisy "Czemodan,
      wokzal, Kacapstan!".
      • Gość: S. Flores Re: Kto ostatni oberwie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 00:22
        Gość portalu: Bor'ka napisał m.in.:

> Potem lzy leja, gdy na lwowskich ulicach pojawiaja sie napisy "Czemodan,
        > wokzal, Kacapstan!".

Bor'ka, a co to znaczy? Przyznam szczerze, ze szczegolnie slowo "czemodan" z
        niczym mi się nie kojarzy...
        • Gość: S. Flores Re: Kto ostatni oberwie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 00:28
          Ach, chyba zrozumialem! :-) Czemodan to zdaje sie walizka... Rozumiem, ze to
          haslo na murach to nieco mniej brutalne powiedzenie komunistom "won".
          Czy tak?
          • Gość: Bor'ka Kto ostatni oberwie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 03:08
            Niesympatyczne wezwanie: walizka, na dworzec i do Rosji !
            Nie popieram, ale rozumiem jako reakcje.
            Kto sieje wiatr, ten zbiera burze.
    • Gość: Henry Re: Chciał Juszczenko oberwać, to oberwał IP: 195.113.132.* 15.11.03, 12:29
      JUSZCZENKO = KUCZMA = TIMOSZENKO = MOROZ I TAK DALEJ.NIECH
      ZYJE UKRAINA---ZADUPIE EUROPY !!!
      • Gość: Bor'ka Rozne bywaja, pardon, "zadupia"... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.03, 13:15
        Ty inteligentny Przyjacielu, najwyrazniej jestes Europejczykiem cala geba i
        pisanym duzymi literami !

Zapewne, obraz dzisiejszej Ukrainy sklania do krytyki, ale niech bedzie to
        krytyka, a nie belkot.
        Wolna i w miare sprawnie funkcjonujaca - PROZACHODNIA - Ukraina, to wolna
        Polska.
        • Gość: Polak Re: Rozne bywaja, pardon, IP: *.kprm.gov.pl 15.11.03, 14:32
          Bor'ka wybacz! na chamstwo nie ma mocnych. Na szczęście to tylko
          zapyziały, oby wymierający margines.
      • Gość: jerzy Re: Chciał Juszczenko oberwać, to oberwał IP: 81.15.189.* 15.11.03, 14:40
        Gość portalu: Henry napisał(a):

> JUSZCZENKO = KUCZMA = TIMOSZENKO = MOROZ I TAK DALEJ.NIECH
        > ZYJE UKRAINA---ZADUPIE EUROPY !!!
        To określenie bardziej pasuje do Polski, któa jest bliżej
        Europy.
        A propos, mam wrażenie, że z takiej sytuacji Ukrainy wielu
        naszych narodowców się cieszy, bo może powiedzieć: spojrzcie,
        tam za Bógiem dopiero jest bałagan ....
        • Gość: vvvv Re: Chciał Juszczenko oberwać, to oberwał IP: *.agro.ar.szczecin.pl 15.11.03, 16:08
          Gość portalu: jerzy napisał(a):

> Gość portalu: Henry napisał(a):
          >
          > > JUSZCZENKO = KUCZMA = TIMOSZENKO = MOROZ I TAK DALEJ.NIECH
          > > ZYJE UKRAINA---ZADUPIE EUROPY !!!
          > To określenie bardziej pasuje do Polski, któa jest bliżej
          > Europy.
          > A propos, mam wrażenie, że z takiej sytuacji Ukrainy wielu
          > naszych narodowców się cieszy, bo może powiedzieć: spojrzcie,
          > tam za Bógiem dopiero jest bałagan ....
          Stary tekst dobry tylko Bug nie Bóg
      • Gość: msz Re: Chciał Juszczenko oberwać, to oberwał IP: *.sympatico.ca 15.11.03, 18:23
        Gość portalu: Henry napisał(a):

> JUSZCZENKO = KUCZMA = TIMOSZENKO = MOROZ I TAK DALEJ.NIECH
        > ZYJE UKRAINA---ZADUPIE EUROPY !!!
        Motto:
        "tp. - byli nachodzeni przez krótko ostrzyżonych byczków, którzy
        mówili krótko: "Chcesz żyć? Bądź posłuszny". "

Myslisz sie. Ukraina, jej pola, beda karmic te nie-zadupiala Europe.

Gorzej jak ja wezma Ruskie.
    • Gość: Wilk Re: Chciał Juszczenko oberwać, to oberwał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.03, 16:47
      Gość portalu: Wujo napisał(a):

> Co myśleć o kompetencjach publicysty, który wielokrotnie
      powtarza
      > błędnie nazwisko premiera Ukrainy, jednej z glównych stron w
      > opisywanym konflikcie. Premier, panie publicysto nazywa sie
      > Janukowicz, a poza tym wszystko sie zgadza.

Co myśleć o kompetencjach komentatora, który nie zna
      ukraińskiego alfabetu. Premier nie nazywa się ani Jakunowycz,
      ani Janukowicz, tylko Janukowycz.
      To co w ruskim jest i, w ukraińskim jest y.
      I całe szczęście, że Gazeta przestała już pisać w stylu
      putinowskiego KGB, Wuja i im podobnym, np. Naftogaz, Sergij,
      tylko prawidłowo - Naftohaz, Serhij itd.
      • Gość: Wujo Re: Chciał Juszczenko oberwać, to oberwał IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 15.11.03, 17:39
        Wilku masz racje pod względem alfabetycznym. Co sie tyczy kompetencji redaktora
        obstaję przy swoim. Pomylone nazwisko w artykule powtarza się kilkakrotnie, to
        nie była przypadkowa wpadka, czeski błąd.
        Co się tyczy porównania z putinowskim KGB, to pudło. Od dawna organizacja ta nie
        istnieje, jej kompetencje podzielono na dwie oddzielne słuzby FSB i SWR. Jak
        mamy pisac Naftohaz i Serhij bądźmy prezycyjni pod każdym względem.
        • Gość: Wilk Do Wuja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.03, 13:11
          Z tym Putinem i KGB to rzeczywiście przesadziłem, wybacz.
    • Gość: suwnicowa Ja tylko w kwestji formalnej IP: 140.247.125.* 15.11.03, 22:07
      To wszystko bardzo pieknie, ale ja sie pytam kiedy oni oddadza
      nam polski Lwow semper fidelis bo ja tam rodzona.
      • Gość: S. Flores Re: Ja tylko w kwestji formalnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 00:35
        Gość portalu: suwnicowa napisał(a):

> To wszystko bardzo pieknie, ale ja sie pytam kiedy oni oddadza
        > nam polski Lwow semper fidelis bo ja tam rodzona.

Kiedy? Najprawdopodobniej nie wczesniej, niz my oddamy Wroclaw.
        Tez jestem zainteresowany, bo ja z kolei rodzony 80 km na zachod
        od Wroclawia. Pozdrawiam.
        • Gość: Bohdan Re: Ja tylko w kwestji formalnej IP: *.ukma.kiev.ua / 194.44.142.* 26.11.03, 10:07
          Ja tez tam urodzony, ale co z tego? Lviv buv, je i bude ukrajinski!!!!! Mozesz
          odpowiedziec na bohdan_p@ukr.net
          • Gość: Sentencius kresowe dylematy IP: 5.1.* / *.kennisnet.nl 26.11.03, 13:44
            Nawet swojego rodzaju Ataturk Ukraincow,czyli Chmielnicki nie "buv "i
            nie "je" i na pewno jeszcze dlugo nie "bude" Polakiem .Lwow rosyjskim miastem
            nigdy nie byl,a slowo Ukraina jest werbalna ekspresja wywodzca sie ze
            zwrotu "u kraja"(domyslnie owczesnego cywilizowanego swiata).I tak tez tlumacze
            to wszystkim pytajacym mnie o to studentom holenderskim.Rus bylaby blizsza
            prawdy ,tylko ze ta rozwiala sie na przeciagach historii.Dzisiaj juz wiemy,ze
            Rurykowicze byli Skandynawami.Panstwo ukrainskie tak jak i bialoruskie to
            wymysl Prusakow znanych ze zwierzecego antypolonizmu.Dzisiaj ktos z kijowskiej
            Ukrainy wybierajac sie do Lwowa mowi ,ze jedzie do Polski.Opowiadala mi o tym
            na targu ukrainska handlarka,nawiasem historyk z dyplomem uniwersyteckim.
            • Gość: Sentencius errata IP: 5.1.* / *.kennisnet.nl 26.11.03, 13:48
              mialo byc Chmielnicki "buv" i "je" i "bude" polakiem...
        • Gość: Sentencius lamiglowka IP: 5.1.* / *.kennisnet.nl 26.11.03, 13:17
          Gość portalu: S. Flores napisał(a):
          Kiedy? Najprawdopodobniej nie wczesniej, niz my oddamy Wroclaw.
          Tez jestem zainteresowany, bo ja z kolei rodzony 80 km na zachod
          od Wroclawia. Pozdrawiam.

Sprobujmy sobie odpowiedziec na pytanie jakiej narodowosci jest ktos urodzony
          80 km na zachod od Wroclawia( czy aby juz nie za Nysa L.?),ktory wyraza
          sie "my"(oddamy Wroclaw) i zainteresowany realizacja tego pomyslu?
          Przesiedlony z Bieszczad Ukrainiec moglby wchodzic w rachube,natomiast nie
          moze to byc Niemiec(my?),a tym bardziej Polak.
          P.S. po primo:Zastrzezenie! Slazak opowiadajacy sie z oddaniem Wroclawia jest w
          rzeczywistosci zakamuflowanym Miemcem(nie poprawiac,ma byc "m").Miemiec to taki
          Slazak,ktory Mniema ,ze jest Niemcem.
          po secundo:czy przed "oddaniem" Wroclawia nalezaloby usunac z Ostrowia
          Tumskiego prochy Piastow Slaskich,niezbyt przeciez germanskiej krwi?
          po tertio:czy przed "oddaniem" Wroclawia nie nalezaloby od nowa opracowac
          historii miejsca zwanego Psim Polem?Sprzedajnych odklamywaczy historii nowej
          generacji jest teraz w Polsce pod dostatkiem vide wyniesienie na oltarze Zakonu
          Krzyzackiego.Kto byl na wzmiankowanym Psim Polu gosciem,a kto gospodarzem?

• Gość: Rezun Re: Sensrajusz IP: 5.2.1R1D* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 26.11.03, 14:14
            Tak tlumaczyc to ty mozesz pacjentow zakladu psychiatrycznego w Holandii gdzie
            zapewne podcierasz tylki.

Zgodnie z taka logika pseudo-historyczna to Plw. Iberyjski trzeba by oddac
            Arabom, Anglie Rzymianom (Wlochom jako bezposrednim spadkobiercom), Austrie (z
            wyjatkiem Wiednia) Turkom, Algierie Francuzom, Korsyke Napoleonowi, itd, itd.

Historie studiowales chyba na tajnych kompletach. Tajnych bo nikt nie wie gdzie.

Spadaj facet z tego forum bo pacjent o basen juz wola. I to po niemiecku. A
            wiec ruszaj sie i to sofort. Schneller, schneller...
            • Gość: Sentencius racja sensu IP: 5.1.* / *.kennisnet.nl 26.11.03, 15:35
              Jak widac nie potrafisz odroznic psiej kupy od cukierka, a najlepszym tego
              dowodem jest werbalizowanie mojej skromnej osoby. Wiem, ze szacunek do mnie
              wymusza u ciebie pewne formy, ale nie przesadzaj....
          • Gość: Rezun Re: Sprzedajnych odklamywaczy historii nowej... IP: 5.2.1R1D* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 26.11.03, 14:30
            "Sprzedajnych odklamywaczy historii nowej generacji jest teraz w Polsce pod
            dostatkiem" - stuknal Sensracjusz klikajacy z domu starcow w Holandii.

RIPOSTA:
            Bo moze zbyt wielu "niesprzedajnych" z dyplomami wyjechalo z Ojczyzny za
            granice zeby wycierac tylki w domach starcow w Niemczech i Holandii. Jakze
            latwiej wykazac umilowanie ojczyzny kiedy ma sie co do pyska wlozyc i morde
            umoczyc na weekend. Prawdziwi patrioci emigrowali z kraju tylko wtedy kiedy
            zagrazalo im bezposrednie niebezpieczenstwo. Byli tez tacy, ktorych deportowaly
            obce wladze. Reszta, czyli 95% polskiej emigracji po 1947 roku, to emigracja
            zarobkowa. Wroc do Polski to wtedy bedziesz mogl szczekac o polskiej racji
            stanu. Narazie placisz podatki obcemu fiskusowi i Polska nie ma z ciebie
            zadnego pozytku. Patriota od siedmiu bolesci. A kysz!
            • Gość: Sentencius batohem od Lacha.. IP: 5.1.* / *.kennisnet.nl 26.11.03, 15:12
              Chcesz jak widze blysnac za wszelka cene,ale popelniasz blad typowy dla
              nastolatkow-za szybko szczytujesz i zamiast sie skupic (ze tak powiem w sensie
              wydalania tresci) na jakosci ejakulacji wykonujesz szybki fajerwerk - co prawda
              wysoki-ale za to w calosci ladujacy cuchnaca zawartoscia w chwile potem na
              twojej glowie. Przekladajac to na mowe intelektualistow - podmiot liryczny
              usiluje dokonywac czynow heroicznych- jednakze mialkie przygotowanie oraz
              niestarannosc w prowadzeniu postaci czynia ja na poly tragikomiczna zblizona
              charakterystyka osobowosciowa do Jasia Fasoli. Okrasze to na koniec cytatem z
              Wilusia "Get thee to a nunnery, Rzezak" co mistrz Sensu-racja przeklada
              jako "idz pic herbate i zostan pielegniarka".....
              P.S.Jak juz jestesmy przy pielegniarkach-tusze ,ze piane na gebie wycieraja ci
              regularnie.
      • Gość: Witalik Dzielenie się terytoriami IP: *.ipartners.pl 17.11.03, 12:05
        A może by oddać całą Polske Stanom lub Kanadzie? W końcu
        mieszka tam dużo osób urodzonych między Odrą i Bugiem...

A tak poważniej, czy Pani popiera również oddanie wyspy Tuzła
        Rosjanom?
    • Gość: gramatyka Re: janukowicz IP: *.zedat.fu 18.11.03, 17:39
      Premier, panie forumisto, nazywa sie Janukowycz.
      • Gość: Rezun Jak go zwal, tak go zwal... IP: 5.2.1R1D* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 22.11.03, 21:45
        Przyznam, ze nie pasjonuje mnie poprawna pisownia nazwiska obecnych notabli
        trzymajacych cugle na Ukrainie. Oni wszyscy sa niczym wiecej poza post-sowiecka
        zgraja, ktora nalezaloby niezwlocznie odstawic do muzeum nieslawnej przeszlosci.

Niepokojace jest to macenie w ukrainskiej polityce. Przyznam, ze nasuwaja mi
        sie pewne analogie z sytuacja I-szej Rzeczypospolitej kiedy to koronowana ruska
        dziwka rodem ze Szczecina do spolki z antypatycznym kapralem z Berlina tak
        skutecznie motali w polskich sprawach, ze nikt nie mogl do ladu. Jak to sie
        wszystko skonczylo, wiekszosc uczestnikow tego forum wie doskonale. I wszyscy
        jestesmy zgodni co do oceny tych nastepstw. Wyjatek stanowic moze ruska wsza
        stukajaca w klawisze z Alberty. I jaki glupek zakazal uzywania DDT?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka