Dodaj do ulubionych

ciekawy artykul....

IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 02.12.03, 22:42
nu, interesujace rzeczy dzieja sie w polsce, tak absolutnie czystej od
antysemityzmu, wg niektorych naszych forumowiczow.... i jaka piekna postawa
chrzescijansko-katolickiego kosciola polskiego....

www1.gazeta.pl/kraj/1,34308,1806172.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Wieczorek a czym twoim zdaniem jest 'antysemityzm' ? IP: *.bchsia.telus.net 02.12.03, 22:50
      bo widzisz sroko zydoska, kiedys antysemita byl ten co zydow nie lubial.
      Obecnie , antysemita jest ten ktorego zydzi nie lubia.

wiec ksiazki 'antysemickie' , to moga byc te ktorych zydzi nie lubia

kapish ?
      • Gość: dana33 Re: a czym twoim zdaniem jest 'antysemityzm' ? IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 02.12.03, 22:57
        widzisz wrono, ja kapish, ze prokuratura sie tym zajmuje. kracz dalej.
        • Gość: zbalansowany Re: a czym twoim zdaniem jest 'antysemityzm' ? IP: *.mel.connect.com.au / *.connect.com.au 03.12.03, 00:00

"Protokoly" to ciekawa ksiazka a ze miala jakis tam wplyw na historie to fakt.
          To taka sama kwestia jak wydawac czy nie wydawac Mein Kampf.
          Kosciol oczywiscie nie jest miejscem na ksiegarnie i to zadna.

Tu inny ciekawy artykul

www.rense.com/general45/race.htm
          • Gość: dana33 do zafajdanca IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 03.12.03, 00:14
            Israel, the 100th smallest country, with less than 1/1000th of the world's
            population, can lay claim to the following:

Israel has the highest ratio of university degrees to the population in the world.

Israel produces more scientific papers per capita than any other nation by a
            large margin - 109 per 10,000 people - as well as one of the highest per capita
            rates of patents filed.

In proportion to its population, Israel has the largest number of startup
            companies in the world. In absolute terms, Israel has the largest number of
            startup companies than any other country in the world, except the US (3,500
            companies mostly in hi-tech).

Israel is ranked #2 in the world for venture capital funds right behind the US.

Outside the United States and Canada, Israel has the largest number of NASDAQ
            listed companies.

Israel has the highest average living standards in the Middle East. The per
            capita income in 2000 was over $17,500, exceeding that of the UK.

With an aerial arsenal of over 250 F-16s, Israel has the largest fleet of the
            aircraft outside of the US.

Israel's $100 billion economy is larger than all of its immediate neighbours
            combined.

On a per capita basis, Israel has the largest number of biotech start-ups.

Twenty-four percent of Israel's workforce holds university degrees - ranking
            third in the industrialized world, after the United States and Holland - and 12
            percent hold advanced degrees.

Israel is the only liberal democracy in the Middle East.

In 1984 and 1991, Israel airlifted a total of 22,000 Ethiopian Jews at risk in
            Ethiopia to safety in Israel. When the U.S. Embassy in Nairobi, Kenya was bombed
            in 1998, Israeli rescue teams were on the scene within a day - and saved three
            victims from the rubble.

Israel has the third highest rate of entrepreneurship - and the highest rate
            among women and among people over 55 - in the world.

According to industry officials, Israel designed the airline industry's most
            impenetrable flight security. U.S. officials now look to Israel for advice on
            how to handle airborne security threats.

In 1991, during the Gulf War, the Israel Philharmonic Orchestra played a concert
            wearing gas masks as scud missiles fired by Saddam Hussein fell on Tel Aviv.

Israel has the world's second highest per capita of new books.

Israel is the only country in the world that entered the 21st century with a net
            gain in its number of trees, made more remarkable because this was achieved in
            an area considered mainly desert.

Israel has more museums per capita than any other country.

Medicine...
            Israeli scientists developed the first fully computerized, no-radiation,
            diagnostic instrumentation for breast cancer.

An Israeli company developed a computerized system for ensuring proper
            administration of medications, thus removing human error from medical treatment.
            Every year in U.S. hospitals 7,000 patients die from treatment mistakes.

Israel's Givun imaging developed the first ingestible video camera, so small it
            fits inside a pill. Used to view the small intestine from the inside, the camera
            helps doctors diagnose cancer and digestive disorders.

Researchers in Israel developed a new device that directly helps the heart pump
            blood, an innovation with the potential to save lives among those with heart
            failure. The new device is synchronized with the heart's mechanical operations
            through a sophisticated system of sensors.

Technology...
            With more than 3,000 high-tech companies and start-ups, Israel has the highest
            concentration of hi-tech companies in the world (apart from the Silicon Valley).

In response to serious water shortages, Israeli engineers and agriculturalists
            developed a revolutionary drip irrigation system to minimize the amount of water
            used to grow crops.

Israel has the highest percentage in the world of home computers per capita.

Israel leads the world in the number of scientists and technicians in the
            workforce, with 145 per 10,000, as opposed to 85 in the U.S., over 70 in Japan,
            and less than 60 in Germany. With over 25% of its work force employed in
            technical professions. Israel places first in this category as well.

The cell phone was developed in Israel by Motorola, which has its largest
            development center in Israel.

Most of the Windows NT operating system was developed by Microsoft-Israel.

The Pentium MMX Chip technology was designed in Israel at Intel. Voice mail
            technology was developed in Israel.

Both Microsoft and Cisco built their only R&D facilities outside the US in Israel.

The technology for AOL Instant Messenger was developed in 1996 by four young
            Israelis.

A new acne treatment developed in Israel, the ClearLight device, produces a
            high-intensity, ultraviolet-light-free, narrow-band blue light that causes acne
            bacteria to self-destruct - all without damaging surroundings skin or tissue.

An Israeli company was the first to develop and install a large-scale
            solar-powered and fully functional electricity generating plant, in southern
            California's Mojave desert."

All the above while engaged in regular wars with an implacable enemy that seeks
            its destruction, and an economy continuously under strain by having to spend
            more per capita on its own protection than any other country on earth. This from
            a country just 55 years young having started off life on a very frontiers-like
            basis, whose population had mostly just emerged from the devastating World War
            II years.

What other country in the world can lay claim to such an achievement?

How many countries with more advantages than Israel have become basket cases and
            a burden to the world community offering begging bowls instead of humanitarian
            succour?

The question should be not what makes Israel such a special case, but can the
            world really afford to be without it!
            • Gość: zbalansowany Re: do Danale IP: *.mel.connect.com.au / *.connect.com.au 03.12.03, 00:18
              I to wszystko z pracy rak?

A ze co piec minut wrzeszczysz "antysemityzm" - to masz tu jeszcze jeden
              ciekawy artykul, postudiuj, moze sie czegos dowiesz.

www.liferesearchuniversal.com/whojew.html#jew
            • cs137 Re: do zafajdanca 03.12.03, 00:34
              Moja mama zawsze mowila tak: "Zydzi zaczeli sie zajmowac profesjonalnie
              mysleniem dwa tysiace lat wczesniej, niz jakikolwiek inny narod".

Rezultaty widac....

Narody, ktore zajmuja sie profesjonalnie bezmyslnoscia, powinny moze z tego
              wyciagnac jakis wniosek.... Nikogo palcem jednak nie chcemy wskazywac...
              • Gość: zbalansowany Re: do cs IP: *.mel.connect.com.au / *.connect.com.au 03.12.03, 00:42
                Widzisz cs ja zawsze uwazalem Zydow za madry narod. Czego nie moge zniesc to ze
                u wielu z was ta inteligencja miesza sie z szokujacym mnie ( i nie tylko mnie)
                hutzpiarstwem. Zaznaczam jeszcze ze nie mowie o wszyskich, ale o znacznym
                procencie.
              • goldbaum Re: do czeslawy 03.12.03, 15:22
                cs137 napisała:

> Moja mama zawsze mowila tak: "Zydzi zaczeli sie zajmowac profesjonalnie
                > mysleniem dwa tysiace lat wczesniej, niz jakikolwiek inny narod".

Jakim "mysleniem"? Sa rozne rodzaje myslenia.
                Jednym z nich jest na przyklad myslenie: "Jak wykiwac blizniego".
        • gabr1 PROCURATURY SA BEZ ZNSACZENIA. 03.12.03, 00:34
          Gość portalu: dana33 napisał(a):
          > widzisz wrono, ja kapish, ze prokuratura
          sie tym zajmuje. kracz dalej.
          ==============================

PROCURATURY SA BEZ ZNSACZENIA.
          TRZEBA CZEKAC KIEDY LUD SIE ZNOWU
          SPRAWA ZAJMIE I STODOLY ZNOWU
          ZACZNA DYMIC.
    • hubbeles Dano 03.12.03, 00:38
      A tu oto sliczny linczek do wgladu dla naszych przyjaciol, tych co to sie z
      nami tak przyjaznia...
      www.conceptwizard.com/pipeline_of_hatred.html
      • Gość: zbalansowany Re: do hubbeles IP: *.mel.connect.com.au / *.connect.com.au 03.12.03, 00:49

No wlasnie DOKLADNIE to mialem na mysli!!!!

Ta prezentacja to to hutzpiarstwo ktore mialem na mysli!
        • Gość: Nihil Ciekawe... IP: *.72.69.194.Dial1.Orlando1.Level3.net 03.12.03, 02:40
          >> wszystko wskazuje ze ten hubbeles ma jakis kontakt z Goebelsem. Ta sama
          linia, tez sam fason, tylko ze w Internetowym ujeciu...
          • Gość: dana33 Re: Ciekawe... IP: 194.90.65.* 03.12.03, 09:30
            nu, nihil, chyba mozna z toba rozmawiac normalnie... gdzie ty tu widzisz
            zwiazek z goebelsem? ta sama linia?? nu, badz anty, ale logicznie..
            • Gość: Nihil Re: Ciekawe... IP: *.72.69.191.Dial1.Orlando1.Level3.net 03.12.03, 15:35

> nu, nihil, chyba mozna z toba rozmawiac normalnie... gdzie ty tu widzisz
              > zwiazek z goebelsem? ta sama linia?? nu, badz anty, ale logicznie..

> Ukladanka zbyt jednostronna i subjektywna aby moc poczytac to za
              cos ...zbalansowanego! Dlatego uwazam ren link za oczywista propagande.
              Sorry...
              • Gość: dana33 do nihila IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 03.12.03, 22:40
                dopiero teraz znalazlam twoj post...

ok, masz prawo uwazac ze to propaganda. a ten link zbalansowanego
                www.rense.com/general45/race.htm
                ten jest wg ciebie ok?
                • Gość: Nihil Re: do nihila IP: *.72.69.190.Dial1.Orlando1.Level3.net 04.12.03, 04:31
                  > Masz racje. Ten Rabinowicz nie powinien tak brzydko mowic...

> Pociesz sie ze jest inny Rabinowicz, o ktorym kilka dni wstecz byl program w
                  TV i bardzo mie sie jego dzialalnosc podoba. Wielkie chopisko i zrobil wiele
                  dla ochrony populacji i srodowiska jaguarow, oraz innych kotow na calym
                  Swiecie! To jest dopiero Zyd!!! Moj Zyd....
        • Gość: danaee do zafajdanca IP: 194.90.65.* 03.12.03, 09:24
          nu, ty chyba nie wiesz, co to znaczy slowo hucpa. gdzie tu jest hucpiarstwo,
          mozesz mi powiedziec?
      • Gość: dana33 Re: Dano IP: 194.90.65.* 03.12.03, 09:23
        dzieki, hubbeles, dobry link. oni wogole robia dobre rzeczy... :)
    • Gość: Krzys52 Parszywe Owoce Zlego Prawa IP: *.proxy.aol.com 03.12.03, 01:59
      A polskie prawo jest po prostu zle.

Przede wszystkim Konstytucja jest wewnetrznie sprzeczna, gdyz z jednej strony
      glosi wolnosc slowa, podczas gdy z drugiej mowi o tresciach "nawolujacych do".
      Czy takie "Porotokoly" nawoluja do czegokolwiek?! Polskie prawo to smiech na
      sali - to groteska.

O konsekwencjach tych kretynskich ograniczen wiadomo bylo (niektorym) na etapie
      konstruowania wielu bzdurnych zapisow (podobnie z wolnoscia zrzeszen vs zakaz
      partii komunistycznych i faszystowskich). Za sprzecznosci wystepujace juz na
      plaszczyznie konstytucyjnej (systemowej) placi sie najwiecej.

Kto mi zabroni byc antysemita? Kto mi zabroni tworzyc partie ktora tylko
      oficjalnie nie bedzie komunistyczna lub faszystowska? Prawodawca wymyslil knot
      i umyl lapki - jeszcze przed skasowaniem naleznosci za intelektualny wysilek.
      Efekt widac od lat i to pod kazdym niemal kosciolem. Czy zakazy prawne zmienily
      cokolwiek?

W artykule mowa jest o jednym kosciele, ktory zezwala na produkcje odnosnych
      publikacji - Glempy rzna glupow a sady udaja, ze wszystko w porzadku. Pozniej
      wszyscy dziwuja sie wielce skad tyle korupcji - pewnie ruskie zostawili.

Ten antyzydowski szajs sprzedawany jest w calej Polsce, i wszyscy o tym wiedza.
      Coz wiec stoi na przeszkodzie by prawo zmienic, a przy okazji zminimalizowac
      atrakcyjnosc tego crappu, poprzez odarcie go z nimbu tajemniczosci. Niech
      sprzedaja to gowno bez przyciagajacego klienta opakowania.

Ponadto, dlaczego niby nie wolno byc antysemita? Czy moze ustawodawca planuje
      na niedaleka przyszlosc legislacje prawa nakazujacego filosemityzm...

Pzdr.
      K.P.

• Gość: Nihil Re: Parszywe Owoce Zlego Prawa IP: *.72.69.194.Dial1.Orlando1.Level3.net 03.12.03, 02:24
        > Przeczytalem i juz chcialem pochwalic Cie za niezmarnowany czas na
        tych 'nocnych Rodakow rozmowach', a Ty w przedostatnim paragrafie
        sie...zesrales!

> Ladnie to tak Krzysztofie? Na forum!?

P.S. Dana uskarza sie na wydania Koniecznego, bo o tym wybitnym Polaku tam
        mowa, nie majac pojecia ze Konieczny tylko pisal prawde z historycznego punktu
        widzenia. A ze prawda jest prawda, tym bardziej jest ...'anysemicka'!
        > Co do "Protokolow", to byly to wytyczne wowczas, gdy przypadkowo wpadly w
        rece Rosjan, a teraz sa swiadectwem tego, co sie dzialo i dzieje ze Swiatem.
        Najczesciej o 'Protokolach' dyskutuja ci, ktorzy ich nie czytale, ale czytali
        wiele o kontra propagandzie dla ich zdyskredytowania. Zaloze sie ze ich nie
        czytales. Masz wiec tutaj semper-aktualne wydanie:
        aztlan.net/protocols.htm

• Gość: Krzys52 Re: Parszywe Owoce Zlego Prawa IP: *.proxy.aol.com 03.12.03, 02:43
          > Przeczytalem i juz chcialem pochwalic Cie za niezmarnowany czas na
          tych 'nocnych Rodakow rozmowach', a Ty w przedostatnim paragrafie
          sie...zesrales!

> Ladnie to tak Krzysztofie? Na forum!?

:::
          Zaproponowalem Ci uczciwy interes: ja Ci daje wszystkich Zydow a Ty odklejasz
          sie od Michnika. Nie? OK, w takim razie ja biore wszystkich antysemitow. Tylko
          nie rozumiem o co Ci chodzi - przeciez twierdzisz, ze antysemita nie jestes. :))

Wiesz przeciez, ze litaratura (jak piekna by nie byla) to rzecz gustu, smaku -
          preferencji. No a mnie ten szajs nie podchodzi - brzydzi mnie ten szajs. Zbyt
          duzo pytan na ktore, w ramach odpowiedzi, slyszalem te sama melodie spiskowych
          teorii. Nie mam nic przeciwko prawu ludzi do czytania tego co lubia, ale,
          wybacz, dla mnie jest to szajs, i tyle.

Nie pisalbym tego, gdybys to Ty byl autorem tego barachla, ale przeciez nie
          jestes wiec i obruszac nie powinienes sie na mnie :)) Nawiasem mowiac goraco
          namawiam Cie abys samemu napisal cos na ten temat, gdyz przekonany jestem, ze
          dopiero wtedy te dziwne opowiesci beda mialy jakis sens :O)).
          Slowem, nadal w Ciebie wierze :)

Pozniej wskocze znowu bo to u mnie godz. 18-sta niedlugo, i cos na ruszt trza
          wrzucic.

Pozdrawiam
          K.P.

• Gość: dana33 do nihilka IP: 194.90.65.* 03.12.03, 09:34
          alez kochanie, gdzie ja sie uzalam? po prostu dalam link do ciekawego artykulu.
          ale przyrzekam, ze jak bede chciala sie pouzalac, to przyjde do ciebie, zloze
          moja blond glowke na twoim ramieniu i poplacze sobie do woli, OK?
          • Gość: Nihil Re: od nihilka IP: *.72.69.191.Dial1.Orlando1.Level3.net 03.12.03, 15:02
            > Nu, ja z przyjemnoscia przyjalbym ta oferte, ale jestem bardzo szczesliwy w
            moim Malzenstwie i przy tym jestem dobrze nauczony ze na takie humanitarne
            gesty mi nie jest wolno. No ale tak wirtualnie, to moze mi jakos to ujdzie...
    • cs137 Do zbalansowańca 03.12.03, 02:17
      Widzisz cs ja zawsze uwazalem Zydow za madry narod. Czego nie moge zniesc to
      ze u wielu z was...

Jesteś już siódmym na tym Forum, który robi z nas Żydów (piszę "z nas", bo
      cs137 to nie jedna osoba, zdradzę sekret, a rodzaj internacjonałki).

Chodziło o mame oczywiście jednego z nas. Nie jest ona Żydówką akurat, ale ma
      dobry dar obserwacji i wyciągania wniosków.
    • Gość: ethanol Re: ciekawy artykul.... IP: 151.112.27.* 03.12.03, 02:28
      nu
      to teraz podaj tytuly tych ksiazek
      i powiedz co to znaczy antysemityzm

czy to znaczy, ze jak napisze
      prawde to jestem antysemita ?
      • Gość: OSKAR Re: ciekawy artykul.... IP: *.cust.bezeqint.net 06.12.03, 11:54
        TWOJA PRAWDA CUCHNIE ETHANOLEM...
    • wesoly3 Re: ciekawy artykul.... 03.12.03, 02:33
      nu
      swiat sie powoli zaczyna budzic
      i dosyc ma tej zydowskiej bezczelnosci

cos zydki ostatnio glosniej krzycza
      niz zwykle: aj waj aj waj

chyba czuja ze pod dupa coraz wiekszy
      plomien zaczyna sie palic

hi hi hi
      • Gość: OSKAR Re: ciekawy artykul.... IP: *.cust.bezeqint.net 06.12.03, 11:57
        JESTES WESOLY JAK CHORY W DOMU WARIATOW...
    • Gość: felusiak Eureka IP: *.nyc.rr.com 03.12.03, 04:31
      Po latach znojnego myslenia, w pocie czola i przegrzanych szarych komorek
      wreszcie ujrzalem swiatlo. Otoz w Polsce prawica jest jednoczesnie
      chrzescijanska i narodowa. Ale jak tu zewrzec szeregi, kiedy nie widac wroga,
      wszak w Rzeczypospolitej tylko wspolny wrog jednoczy. Wroga zatem nalezy
      natychmiast stworzyc. A kto lepiej nadaje sie do takiej roli jak nie Zydzi.
      Wszak nie Polacy wobec czego mozna stosowac zwrot "prawdziwy Polak" i nie
      chrzescijanie. Bog manne narodowcom z nieba zsyla.
      W obliczu braku wlasnych osiagniec i zauwazalnej niekompetencji nalezy
      wszystkimi niepowodzeniami, obecnymi i zaszlymi obarczyc te "plugawa" nacje,
      ktora "jak wrzod na zdrowym ciele narodu". W tym miejscu przywoluje sie
      panienke, ktora jak wiadomo patronuje i wybrala.

No to by bylo na temat eureki, a teraz stosunek. Nie widze nic zlego w
      wykorzystywaniu prawa do wolnosci wypowiedzi do maximum. Nie przeszkadza mi ani
      "Mein Kampf" ani "Kapital" ani "Krotki Kurs Historii WKP(b)" ani "Protokoly
      Medrcow Syjonu". W wolnym kraju, wolny obywatel ma prawo czytac co chce.
      Nie przeszkadza mi to, ze literatura sprzedawana jest w podziemiach kosciola pod
      warunkiem, ze Kosciol nie ma z tym nic wspolnego poza tym, ze jest wlascicielem
      dzierzawionego pomieszczenia. Zawsze z trwoga spogladam na zawarte w prawie
      ograniczenia wolnosci wypowiedzi pod pozorem pohamowania "nawolywan".
      Niech sobie nawoluja.

Jakie szczescie, ze zyje w kraju, gdzie nawoluja bez przerwy, gdzie mozna kupic
      tony bibuly roznej masci i nikt z tego powodu nie protestuje.
      Nie wolno spiewac koled na Boze Narodzenie i to wlasnie rodzi we mnie sprzeciw.
      Merry Christmas...oops sorry, very sorry, my sincere apologies... Happy Holidays.
      • Gość: Krzys52 Jacy narodowi chrzescijanie, Felusiaku?! IP: *.proxy.aol.com 03.12.03, 06:02
        Na te grupe skladaja sie narodowi katolicy, narodowi nie-katolicy, narodowi
        cholera ich wie, oraz antysemici pierwszej jakosci - co pluja rowno na
        wszystkich narodowcow, jako ostatnia holote oraz koltunerie (cenie ich za to
        najwyzej:)

A teraz zgadnij, Felusiak, ktorzy z nich maja najwiecej wspolnego z
        chrzescijanstwem - no ktorzy?
        .
        K.P.
    • Gość: kd Re: ciekawe artykuly.... IP: *.turbonet.com 03.12.03, 06:23
      Dano, w Tygodniku Powszechnym bylo juz kilka informacji nt Ksiegarni Antyk i
      protestow; moze uda mi sie podac niektore linki:
      tygodnik.onet.pl/1560,1141879,dzial.html
      tygodnik.onet.pl/1547,1140890,dzial.html
      www2.tygodnik.com.pl/tematy/ksiegarnia/
      www2.tygodnik.com.pl/tp/2803/main03.php
      www2.tygodnik.com.pl/tp/2804/kraj03.php
      www2.tygodnik.com.pl/tp/2804/kraj03b.php
      • Gość: Krzys52 Tradycja Niszczenia Praworzadnosci to Zasluga kk IP: *.proxy.aol.com 03.12.03, 08:01
        nie tylko, nie zawsze, ale w duzej mierze.
        .
        ------------

Zuzanna Radzik

Kiedy biskupi na kolanach przepraszali Boga za zbrodnię w Jedwabnem, pod
        podłogą tego samego kościoła Wszystkich Świętych sprzedawano antykościelną i
        antysemicką literaturę. Sprzedaje się ją do dziś - mimo wysiłków
        dziewiętnastoletniej studentki teologii. Oto jej opowieść.

• dwamiecze Niespodzianka & & #35 8211; Żydzi znowu za cenzurą!!! 03.12.03, 09:31
      • Gość: dana33 do nie zbalansowanego IP: 194.90.65.* 03.12.03, 12:03
        nuuuuuuu? manipulancie? czekam niecierpliwie na wyjasnienie, gdzie jest
        hucpiarstwo w linku podanym przez hubbeles...
        • Gość: dana33 Re: do nie zbalansowanego IP: 194.90.65.* 03.12.03, 14:35
          nuuuuu? co sie dzieje? jeszcze nie znalazles nic ciekawego, zeby mi
          odpowiedziec? gdzie ta hucpa, zlotko????
      • Gość: OSKAR Re: Niespodzianka & & & #35 35 8211; Żydzi znowu IP: *.cust.bezeqint.net 06.12.03, 11:23
        AHA, JUZ WIEM PO CO MASZ DWAMIECZE. JEDEN W PRAWEJ RECE A DRUGI W LEWEJ.
        SZCZESCIE, ZE TWOJA WALKA JEST WIRTUALNA, BO DWAMIECZE TO WIECEJ NIZ JEDEN...
    • Gość: Krzys52 No dobrze, ale Gdzie sie Podzialy te Protokolanty? IP: *.proxy.aol.com 03.12.03, 16:08
      Jak popatrzec na historie to co i rusz Zydzi organizowali sobie jakies tajne
      zebranie, na ktorym kuli i knuli swiatowy spisek. Na zebrania kazdorazowo
      zapraszali Protokolanta by ten szczegolowo spisywal caly niecny Plan. Albowiem
      w planie bylo odslanianie rabka Planu gojom, oraz ich potomnym, w celu
      rozbudzenia antyzydowskich niecheci.

Gdy popatrzec na konstrukcje Planu to w niego po prostu szpilki nie mozna
      wetknac - taki spojny. Takze sfalsyfikowac sie nie da - gdyby ktos naukowo
      probowal. Predzej sie skicha.
      Jeden punkt wszakze wydaje sie zaciemnionym i slabym: Plan nie wspomina
      absolutnie nic o Protokolantach.
      I to jest wlasnie najbardziej podejrzane. ;O))

K.P.
      .
      PS...Nie ma Teorii Spiskowej doskonalej.
      • Gość: dana33 do milczacego uparcie zbalansowanego IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 03.12.03, 18:31
        nuuuu? ciagle jeszcze nie znalazles odpowiedzi? bo ciagle jeszcze czekam....
        • Gość: dana33 Re: do milczacego uparcie zbalansowanego IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 03.12.03, 22:32
          nu, rozumiem, ze nie znasz dokladnie znaczenia slowa hucpa, wiec po ponad
          12-godzinnym czekaniu wyjasnie ci co to jest hucpa:
          mloda dziewczyna wchodzi do przepelnionego tramwaju. nie znajduje nie tylko
          miejsca siedzacego, ale nawet nie ma mozliwosci do trzymania sie. zeby sie
          nie przewrocic, lapie sie za brode starszego pana, stojacego kolo niej.
          ten oburzony: "prosze puscic moja brode!" ze zdziwieniem w oczach i usmiechem na
          ustach mloda dziewczyna pyta sie brodacza: "dlaczego? wysiada pan?"

inny przyklad na hucpe jest uzywanie tego slowa, jesli sie nie zna jego znaczenia.
          • Gość: zbalansowany Re: do milczacego uparcie zbalansowanego IP: *.mel.connect.com.au / *.connect.com.au 04.12.03, 00:47
            www.conceptwizard.com/pipeline_of_hatred.html

Czasami musze spac, stad ta spozniona odpowiedz.

Ten link to przyklad hutzpiarskiej prymitywnej propadandy, dobry dla
            przedszkolakow bo w szkole podstawowej by nie przeszedl.

Konkretnie:

jest niedorzecznoscia utozsamianie antysemityzmu z antyizraelskoscia.

Antysemityzm to nienawisc do zydow, antyizraelskosc to niechec czy nienawisc do
            waszego panstwa ktore morduje palestynczykow.
            Jezeli antysemityzm jest powszechnie uznany za niedopuszczalny, to niechec do
            Izraela jest zupelnie zrozumiala i akceptowana ze wzgledu na jego bandyckie
            postepowanie.
            Moge skomentowac obrazek po obrazku - wszystkie sa rownie niedorzeczne jak
            pierwszy. A szczytem hutzpiarstwa jest przedstawianie Izraela jako biednego,
            malego, skrzywdzonego kopciuszka gdy w rzeczywistosci posiada on bron atomowa,
            jedna z najpotezniejszych armii na swiecie, od lat wali maczuga swoich sasiadow
            nie baczac na protesty swiata.
            hutzpa, hutzpa i jeszcze raz hutzpa!, powinniscie zmienic nazwe kraju z
            Izraela na Hutzpaland.

• Gość: z daleka Re: do milczacego uparcie zbalansowanego IP: 5.3.1R3D* / 212.29.206.* 04.12.03, 07:14
              Oczywiscie nie potraktuje cie powaznie bo sie nie da. A wiec cos na dobre rozpoczecie dnia.
              Piszesz kangurze, ze:"A szczytem hutzpiarstwa jest przedstawianie Izraela jako biednego,
              malego, skrzywdzonego kopciuszka gdy w rzeczywistosci posiada on bron atomowa..." To
              przypomina mi stary dowcip wg ktorego ty jestes gwalcicielem...bo masz narzedzie niezbedne go
              gwalcenia. Niech ci zycie lekkim bedzie.
              • Gość: zbalansowany Re: do milczacego uparcie zbalansowanego IP: *.mel.connect.com.au / *.connect.com.au 04.12.03, 07:25
                "i jedna z najsilniejszych na swiecie armii ktora zamiast siedziec w domu
                terroryzuje od lat (37) palestynskich chlopow, zabijajac ich dziesiatkami.
                Nie problem wiec w posiadaniu, a w uzywaniu broni. To twoje hutzpiarskie
                panstwo samo nie podpisuje zadnej konwencji o nierozprzestrzenianiu broni
                atomowej, natomiast straszy innych gdy tylko ktos zamierza program nuklearny
                prowadzic. Hutzpa, hutzpa i jeszcze raz hutzpa!
                Dobrze jak Izrael ukradnie krowe, zle jak Izraelowi!
                Kiedy wreszcie ten bandyta Szaron wycofa wojska z okupowanej od lat CUDZEJ
                ziemi?
                • Gość: dana33 Re: do milczacego uparcie zbalansowanego IP: *.jazo.org.il 04.12.03, 07:40
                  israel wycofa swoje wojska ze zdobytych przez siebie terenow wtedy, kiedy
                  arabowie zaprzestana terroru. newt godzine wczesniej nie.
                  jak sie tak martwisz o swoich ulubiencow, to zamiast pisac tutaj, pojedz
                  zasmierdzony do generalissimo i wytlumacz nu to.
                  • Gość: zbalansowany Re: do milczacego uparcie zbalansowanego IP: *.mel.connect.com.au / *.connect.com.au 04.12.03, 07:43
                    A Palestynczycy mowia ze zaprzestana terroru, jak im oddacie coscie ukradli -
                    klotnia w rodzinie?
                  • puls Re: do milczacego uparcie zbalansowanego 04.12.03, 07:43

> israel wycofa swoje wojska ze zdobytych przez siebie terenow wtedy, kiedy
                    > arabowie zaprzestana terroru. newt godzine wczesniej nie.
                    > jak sie tak martwisz o swoich ulubiencow, to zamiast pisac tutaj, pojedz
                    > zasmierdzony do generalissimo i wytlumacz nu to.

niech wsadzi sobie dynamit w tylek i niech sie poswieci dla sprawy ,
                    arab way do nieba .
                • Gość: z daleka Re: do milczacego uparcie zbalansowanego IP: 5.3.1R3D* / 212.29.206.* 04.12.03, 07:42
                  Przebudz sie kangurku, u ciebie juz prawie wieczor. Pisales o posiadaniu broni atomowej przez
                  Kopciuszka. No i co z tego wynika? Napisz nam o jakie niecne czyny mozna ciebie oskarzyc za
                  posiadanie ptaszka.
                  • Gość: zbalansowany Re: do milczacego uparcie zbalansowanego IP: *.mel.connect.com.au / *.connect.com.au 04.12.03, 07:48

Pogodzili byscie sie i zyli w zgodzie jak przyzwoita rodzina

Gene Research Shows Jews
                    And Palestinians Almost Identical
                    By Robin McKie Science
                    Editor The Observer - London (11-25-01)
                    4-15-2

A keynote research paper showing that Middle Eastern Jews and Palestinians are
                    genetically almost identical has been pulled from a leading journal.
                    Academics who have already received copies of Human Immunology have been urged
                    to rip out the offending pages and throw them away. Such a drastic act of
                    self-censorship is unprecedented in research publishing and has created
                    widespread disquiet, generating fears that it may involve the suppression of
                    scientific work that questions Biblical dogma. 'I have authored several
                    hundred scientific papers, some for Nature and Science, and this has never
                    happened to me before,' said the article's lead author, Spanish geneticist
                    Professor Antonio Arnaiz-Villena, of Complutense University in Madrid. 'I am
                    stunned.' British geneticist Sir Walter Bodmer added: 'If the journal didn't
                    like the paper, they shouldn't have published it in the first place. Why wait
                    until it has appeared before acting like this?' The journal's editor, Nicole
                    Sucio-Foca, of Columbia University, New York, claims the article provoked such
                    a welter of complaints over its extreme political writing that she was forced
                    to repudiate it. The article has been removed from Human Immunology's website,
                    while letters have been written to libraries and universities throughout the
                    world asking them to ignore or 'preferably to physically remove the relevant
                    pages'. Arnaiz-Villena has been sacked from the journal's editorial board.
                    Dolly Tyan, president of the American Society of Histocompatibility and
                    Immunogenetics, which runs the journal, told subscribers that the society
                    is 'offended and embarrassed'. The paper, 'The Origin of Palestinians and
                    their Genetic Relatedness with other Mediterranean Populations', involved
                    studying genetic variations in immune system genes among people in the Middle
                    East. In common with earlier studies, the team found no data to support the
                    idea that Jewish people were genetically distinct from other people in the
                    region. In doing so, the team's research challenges claims that Jews are a
                    special, chosen people and that Judaism can only be inherited. Jews and
                    Palestinians in the Middle East share a very similar gene pool and must be
                    considered closely related and not genetically separate, the authors state.
                    Rivalry between the two races is therefore based 'in cultural and religious,
                    but not in genetic differences', they conclude. But the journal, having
                    accepted the paper earlier this year, now claims the article was politically
                    biased and was written using 'inappropriate' remarks about the Israeli-
                    Palestinian conflict. Its editor told the journal Nature last week that she was
                    threatened by mass resignations from members if she did not retract the
                    article. Arnaiz-Villena says he has not seen a single one of the accusations
                    made against him, despite being promised the opportunity to look at the letters
                    sent to the journal. He accepts he used terms in the article that laid him
                    open to criticism. There is one reference to Jewish 'colonists' living in the
                    Gaza strip, and another that refers to Palestinian people living
                    in 'concentration' camps. 'Perhaps I should have used the words settlers
                    instead of colonists, but really, what is the difference?' he said. 'And
                    clearly, I should have said refugee, not concentration, camps, but given that I
                    was referring to settlements outside of Israel - in Syria and Lebanon - that
                    scarcely makes me anti-Jewish. References to the history of the region, the
                    ones that are supposed to be politically offensive, were taken from the
                    Encyclopaedia Britannica, and other text books.' In the wake of the journal's
                    actions, and claims of mass protests about the article, several scientists have
                    now written to the society to support Arnaiz-Villena and to protest about their
                    heavy-handedness. One of them said: 'If Arnaiz-Villena had found evidence
                    that Jewish people were genetically very special, instead of ordinary, you can
                    be sure no one would have objected to the phrases he used in his article. This
                    is a very sad business.' Guardian Unlimited © Guardian Newspapers Limited
                    2001 www.guardian.co.uk/genes/article/0,2763,605806,00.html

• Gość: zbalansowany Re: do z daleka IP: *.mel.connect.com.au / *.connect.com.au 04.12.03, 07:54
                    To wlasnie jest przyklad hutzpiarstwa. Ciagle grozicie sasiadom ze
                    zbombardujecie ich reaktory atomowe (tak jak pare lat temu w Iraku) niby na
                    jakiej podstawie??? Irak czy Iran uzyl kiedys broni atomowej przeciw wam ???
                    To wlasnie jest przyklad ze jedne prawa maja was obowiazywac, a dla innych inne.
                    Hutzpa, hutzpa, i jeszcze raz hutzpa!
                    • Gość: dana33 Re: do z daleka IP: *.jazo.org.il 04.12.03, 08:31
                      nu, nu, oczywiscie ze nie uzyli, iran jeszcze nie ma, z irakiem nie bylo
                      wiadomo. ale grozili i groza wojna, a twoj ulubieniec saddamek to nawet zrzucal
                      na nas rakiety. my na saddamka rzucalismy? nu? rzucalismy?
                      • Gość: dana33 do z daleka IP: *.jazo.org.il 04.12.03, 08:35
                        boker tov, haveri. nie ma co gadac z tym zafajdancem. on tylko umie rzadac od
                        nas, nie bedac gotowy na najmniejsza krytyke arabow. antysemita na pokaz, taki
                        klasyczny. mam doswiadczenie z nim. najlepiej po prostu nie odpowiadac na jego
                        idiotyczna propagande nie tylko arabska ale i terrorystyczna. hatichat zewel,
                        ze hakol. yom tov.
                    • Gość: z daleka Re: do z daleka IP: 5.3.1R3D* / 212.29.206.* 04.12.03, 09:01
                      Gdybys chciaz troche rozumial sytauacje, wiedzialbys, ze to co nazywasz hutzpa jest po prostu
                      warunkiem przetrwania Izraela. Spojrz na mape regionu i pomysl logicznie. Podskakiwac to nie
                      sztuka kangurku. Myslec trzeba . Myslec.
                      • Gość: zbalansowany Re: do z daleka IP: *.mel.connect.com.au / *.connect.com.au 05.12.03, 00:18
                        Czyli warunkiem przetrwania Izraela jest mordowanie cywilow, kradziez ziemi,
                        bestialskie traktowanie Palestynczykow i niszczenie kazdego kraju w tym rejonie
                        ktory moglby wam zagrozic ?
                        To chciales powiedziec?
                        Jezeli tak, to im wczesniej znikniecie z powierzchni ziemi tym lepiej!
                        • Gość: dana33 do zafajdanca IP: 194.90.65.* 05.12.03, 07:48
                          nu, uspokoj ciuteczko. mysmy przezyli inkwizycje, hitlera i wlasnie zblizamy
                          sie do konca ery generalissimo. wiec mozesz byc pewien, ze przezyjemy tez
                          ciebie.
                          • Gość: OSKAR Re: do zafajdanca IP: *.cust.bezeqint.net 06.12.03, 11:32
                            KOL HAKAVOT, DANA
    • Gość: P Re: ciekawy artykul.... IP: *.client.attbi.com 04.12.03, 09:41
      Brawo Dana znalezienie tego artykulu zajelo ci troche czasu i wreszcie mozesz
      smialo kolejny raz jeszcze krzyknac ANTYSEMICI !
      A czy nie przyszlo ci do glowy ze najwiekszym srdkiem rozpowszechniania
      antysemityzmu jest wlasnie to forum, czyz panem Michnikiem i jego spolka nie
      powinna sie zajac prokuratura w pierwszej kolejnosci?
      Czy znasz takie powiedzenie ze "zydowi mozna napluc w gebe byle zarobil
      zlotowke" To wlasnie robi GW przy pomocy takich jak ty spragnionych nienawisci.
      • Gość: z daleka Re: ciekawy artykul.... IP: 5.3.1R3D* / 62.90.63.* 04.12.03, 09:53
        Gość portalu: P napisał(a):

> Brawo Dana znalezienie tego artykulu zajelo ci troche czasu i wreszcie mozesz
        > smialo kolejny raz jeszcze krzyknac ANTYSEMICI !
        > A czy nie przyszlo ci do glowy ze najwiekszym srdkiem rozpowszechniania
        > antysemityzmu jest wlasnie to forum, czyz panem Michnikiem i jego spolka nie
        > powinna sie zajac prokuratura w pierwszej kolejnosci?
        > Czy znasz takie powiedzenie ze "zydowi mozna napluc w gebe byle zarobil
        > zlotowke" To wlasnie robi GW przy pomocy takich jak ty spragnionych nienawisci.

-------------------
        Nic, a nic nie zrozumialem z tego belkotu. Moglbys wyjasnic raz jeszcze dlaczego to forum jest
        "najwiekszym srdkiem rozpowszechniania antysemityzmu" i co do tego ma to twoje powiedzenie o
        pluciu Zydowi w gebe.

• Gość: dana33 Re: ciekawy artykul.... IP: *.jazo.org.il 04.12.03, 10:02
        drogi p. dlaczego uwazasz, ze znalezienie tego artykulu zajelo mi czas? byl w
        gazecie wyborczej. zajelo mi to dokladnie 23,5 sekundy na klik.
        sa rozne powiedzenia. nie tylko na zydow. na polakow tez. napewno je znasz,
        wiec nie bede ci przypominac.
        • hubbeles arabska hucpa 04.12.03, 11:27
          Dano, ten anal-repressed marsupial podskakuje powrzaskujac: hucpa,hucpa hucpa,
          a w eretz trwa arabska mordercza hucpa.

Mass Terrorist Attack in School - Prevented
          10:10 Dec 04, '03 / 9 Kislev 5764
          A terrorist attack of a new kind - at a crowded junior high school - was
          thwarted yesterday, thanks to intensive police work and intelligence gathering.
          The story started on Tuesday, with the receipt of intelligence warnings
          regarding terrorist intentions in northern Israel. The information was received
          thanks to the arrest of 30 terrorists throughout Judea and Samaria -
          specifically, several of 17 Islamic Jihad terrorists from Jenin. The warnings
          became more intense yesterday, pinpointing an attack north of Beit She'an in
          the northern Jordan Valley. Arutz-7's Kobi Finkler reports that this
          information proved to be untrue, but was helpful in any event. Large police
          forces, including helicopters, were gathered in the area, and the central
          Nachal I'ron (Wadi Ara) highway near Megiddo was closed off for 90 minutes.
          Shortly afterwards, around 11 AM, more information arrived that the terrorists
          were hiding in an Arab village somewhere between Jenin and Beit She'an. Special
          police forces arrived in the area, and were gradually directed to a mosque in
          Bardala, just north of the Jordan Valley community of Shadmot Mecholah. The
          forces ordered everyone out of the mosque, and began interrogating each one -
          until it was realized that the two sought-after terrorists were still
          inside. "We called out for them to come out," one of the force later said, "and
          they came without resisting." The would-be murderers' explosive vest,
          containing over 10 kilograms of explosives, was found near the stairwell of the
          mosque.
          Upon interrogation, the terrorists confessed to having planned to commit the
          heinous crime at a school in the western Galilee town of Yokne'am - as close as
          possible to a crowd of young students. The terrorist worked last year at a
          construction site adjacent to the school, and so knew the area well. Police
          sources said that had such a major attack actually been perpetrated, this would
          have been a major escalation in the terrorist war.
          The partition wall/fence is also a factor in the near-attack. Some say that the
          fence made it difficult for the terrorists to cross the Green Line into pre-
          1967 Israel, while others said that they simply found a spot where there is no
          fence to cross over. The terrorists assumed that once over the Line, they would
          be able to travel relatively freely - even as far as the 60 kilometers between
          Bardela and Yokne'am.
          • Gość: dana33 Re: arabska hucpa IP: *.jazo.org.il 04.12.03, 11:48
            wszystko sie zgadza. ale o tym to on oczywiscie nie pisnie slowka. a jesli, to
            napisze, ze to wlasnie "obrona" arabska. ale bogu dzieki, udalo sie tego ataku
            uniknac. a jakby w tej oblawie na tych terrorystow jeden by z nich zginal...
            nu, juz widze naglowek zafajdanca & co: zoldacy israela zabili dwoch modlacych
            sie arabow w meczecie... oj, szkoda slow.
    • Gość: Krzys52 Art. nic nie mowi o podatku od zysku ze sprzedazy IP: *.proxy.aol.com 04.12.03, 17:32
      ciekawe dlaczego. Czyzby rutynowo juz wszelka dzialalnosc dochodowa na terenie
      kk traktowana byla jako dzialalnosc ekonomiczna niedochodowa (na cele
      charytatywne?) Ciekawe...
      • Gość: Nihi Re: Art. nic nie mowi o podatku od zysku ze sprze IP: *.72.64.249.Dial1.Orlando1.Level3.net 04.12.03, 22:49
        > Czy Ty zdajesz sobie sprawe jak to ciezko byc 'antysemita' w tych teraz
        czasach?

> I jeszcze chcialbys aby placic od tego jakies podatki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka