Dodaj do ulubionych

klub kretaczy i manipulantow

IP: 5.5R* / 192.114.47.* 20.12.03, 22:17
szanowna eu_lolu
dzisiaj zacytowalas post jerzego zmieniajac slowo "pacyfisci" na "zydzi", w
celu zmylenia czytelnika.
nie uwazalas za stosowne przeprosic za to jawne chamstwo.
niniejszym oglaszam ci nowym czlonkiem klubu kretaczy i manipulantow tego
forum obok mirmila i pepity.
Obserwuj wątek
    • eu_lola Re: klub kretaczy i manipulantow 20.12.03, 22:25
      Gość portalu: dana33 napisał(a):

> szanowna eu_lolu
      > dzisiaj zacytowalas post jerzego zmieniajac slowo "pacyfisci" na "zydzi", w
      > celu zmylenia czytelnika.
      > nie uwazalas za stosowne przeprosic za to jawne chamstwo.
      > niniejszym oglaszam ci nowym czlonkiem klubu kretaczy i manipulantow tego
      > forum obok mirmila i pepity.

Szanowna Dano,

twierdzac, ze ten sam tekst w zaleznosci od tego czy pisze sie o pacyfistach
      czy o zydach raz jest godny szacunku a raz jest chamski, kwalifikujesz sie sama
      do klubu "Zalosnych, Zaklamanych Glupcow".
      Towarzystwo musisz juz sobie dobrac sama.
    • hubbeles Kochana Dano 20.12.03, 22:29
      Na okreslenie tych onych, pzytaczam powiedzonko sp Matki przyjaciela,
      niejakiego BSW:
      Sralis mazgalis, rewerendis dupkis.
      ;-))
      • vline sralis muchis 20.12.03, 22:46
        ACH, CI SZWEDZI!

Wczoraj spotkałem na przystanku tramwajowym Hammarkullen sąsiada, pana Zenka.
        Wśród oczekujących na wyjątkowo spóźnioną ósemkę uwagę naszą zwrócił mężczyzna wyglądem odcinający się zdecydowanie od reszty.
        - Patrz pan - zagadnął mnie sąsiad - ten tam na ławce, w kapeluszu. Nie wydaje się panu, że to może być Szwed?

Wprawdzie w naszej dzielnicy spotkanie Szweda należy raczej do rzadkości, jednak w tym przypadku pan Zenek mógł mieć rację. Przyjrzał mu się dokładniej i dodał:
        - Od razu widać, że jakiś zamknięty w sobie ponurak. Ciekawe, skąd się u nich bierze ten chłód i dystans wobec innych?
        Jak raz czytałem ostatnio książkę, której autorka starała się znaleźć racjonalne wyjaśnienie tego, co panu Zenkowi podpowiadała intuicja. W kwestii wspomnianego dystansu twierdziła na przykład, że Szwedzi dysponują pokaźnym terytorium zasiedlonym przez stosunkowo niewielu mieszkańców, w związku z czym odczuwają potrzebę określania swego osobistego rewiru - zarówno w sensie fizycznym jak i psychicznym - w stopniu większym, niż jest to spotykane w "ciaśniejszych" krajach.
        To powoduje, że odbierani są właśnie jako pełni rezerwy, poważni i zamknięci w sobie. Sympatii u obcych nie przysparza im też wrodzona często nieśmiałość czy wręcz sztywność brana nierzadko, choć być może niesłusznie, za swego rodzaju niegrzeczność.
        - Sralis mazgalis - skomentował moje streszczenie pan Zenek. - Mruki są z natury i tyle. Nadjechał tramwaj, wsiedliśmy, Szwed zajął siedzenie obok.
        - Popatrz pan, jak się zapatrzył w okno. Udaje, że go tu nie ma - zaproponował kontynuowanie tematu sąsiad.
        I to spostrzeżenie pana Zenka zgadzałoby się z sugestiami autorki, Moniki Rabe, analizującej przyczyny dość częstego postrzegania jej rodaków za pozbawionych humoru milczków. Przyznaje ona otwarcie, że nawiązywanie spontanicznych kontaktów rzeczywiście nie jest specjalnością Szwedów. W kolejce, w autobusie czy w windzie potrafią patrzeć uparcie w podłogę lub w sufit, czyniąc wszystko, by uniknąć wzroku sąsiada. Rzadko się też zdarza, żeby Szwed przysiadł się do kogoś w tramwaju czy autobusie, jeśli tylko jest inne wolne miejsce. Można zaryzykować twierdzenie - powiada autorka - że Szwedzi potrafią wspólnie milczeć, nie narażając się przy tym na stres czy choćby niepokój. Cisza w poczekalniach u lekarzy, w szpitalu czy innych miejscach, gdzie obowiązuje kolejka, jest czymś zupełnie normalnym.
        - To się zgadza, choć według mnie nie po to pan Bóg stworzył nam mowę, żebyśmy milczeli - podsumował moją relację pan Zenek.
        - A wie pan - spróbowałem lekkiej prowokacji - że wielu Szwedów uważa, iż nasze opinie o ich skrytości są wielce niesprawiedliwe? Twierdzą, że jest wręcz przeciwnie: że to oni są bardziej otwarci od nas, którzy obwiniamy ich o skrytość.
        - Coś podobnego! Powiadasz pan? A mają na to jaki przykład?
        - Mówią, że dowodem na to jest pozostawianie odsłoniętych okien w rzęsiście oświetlonych mieszkaniach, czym zapraszają przechodniów do obserwacji tego, co dzieje się wewnątrz.
        - To jest, proszę pana, lipa! Oni są tak nauczeni, bo w dawnych czasach panowie zabraniali im firanek wieszać, żeby nie mogli bibmru pędzić, i stąd im się to wzięło.
        Nie wnikając w słuszność argumentacji Pana Zenka, zapytałem go, co sądzi o twierdzeniu autorki książki na temat trzymania się przez Szwedów zasady: "Sam nie funduję i nie oczekuję tego od innych". Czy też uważa, że tak jak niespotykane jest zapraszanie na kolejkę w szwedzkim barze, tak powszechne bywa płacenie za benzynę, jeśli jechało się w czyimś aucie?
        - Panie, ja nawet widziałem kiedyś w knajpie, jak dwóch Szwedów dobijało targu o papierosa. A było to ze trzydzieści lat temu i papieros kosztował góra dwadzieścia öre!
        Tramwaj zbliżał się do centrum, trzeba się nam było rozstać.
        - Myśli pan, że tacy jak ten - pan Zenek wskazał brodą Szweda - przejmują się tym, co my o nich mówimy?
        - Tego nie wiem, ale wiem, że na pewno mają kompleksy z powodu częstego mylenia ich kraju ze Szwajcarią.
        - I widzi pan, tu jesteśmy nad nimi górą, bo mnie jak żyję, jeszcze nikt za Szwajcara nie wziął. No, ja wysiadam. Do widzenia panu.
        - Do widzenia.
        Przez tę samą szybę, w którą niezmiennie wpatrywał się jegomość w kapeluszu wyglądający na Szweda, widziałem pana Zenka, jak oddalał się w stronę dworca. Przesiadłem się na zwolnione obok miejsce i zapytałem:
        - Excuse me, are you Swede?
        - Co proszę? Ja? Jaki tam "słid". Z Kalisza jestem. Przyjechałem do szwagra. Słuchałem, co żeście mówili, ale nie wtrącałem się, bo mnie ząb boli.
        Czy Brunnsparken to będzie następny?

zdrowemiasto.pl/niewinny/pisze/felietony/2.html

PS. komisija, naujausias ?Iveco Sralis? modelis peln? garbing
        • hubbeles fakt! 20.12.03, 23:02
          Fakt jest zawsze głupi.
          FRI. NIETZSCHE

• bigobserver Jest nadzieja 20.12.03, 23:03
            Jag samlar färger för vintern
            och målar dem på ett stycke papper
            och om världen en dag blir grå och tom
            då skulle jag skänka bort mina färger
            • hubbeles sralis.... 20.12.03, 23:13
              Världen är dock för det mesta grå, dock inte tom, men även gråheten har sitt
              behag...

Raz wlazł w guano ptak,
              I wściekły rzecze tak:
              Psiakrew, cholera,
              Gniew mnie rozbiera.
              Na to rzecze guano,
              A lubisz mnie robić co rano?
              (T.N.)
              • vline Re: sralis.... 20.12.03, 23:18
                hubbeles napisał:

> Världen är dock för det mesta gr?, dock inte tom, men även gr?heten
                > har sitt
                > behag...
                >
                > Raz wlazł w guano ptak,
                > I wściekły rzecze tak:
                > Psiakrew, cholera,
                > Gniew mnie rozbiera.
                > Na to rzecze guano,
                > A lubisz mnie robić co rano?
                > (T.N.)

A tu wyznanie wiary i deklaracja woli:

Wolę polskie gówno w polu
                Niż fijołki w Neapolu.

K.P. TETMAJER
                • hubbeles Nos a vline? 20.12.03, 23:23
                  A myslalem, ze Rozec - Obserwujacy? ... no wlasnie mysli czlowiek, ze dyskusja,
                  a tu monolog! Ale mnie sie i tak widzi, ze rudy!

Raz pewien pan ze zmartwienia
                  zakupił sobie jelenia
                  i pewnym pięknym ranem
                  ujechał na nim w nieznane,
                  by nie czuć już więcej zmartwienia.
    • mirmilek dobrze, ze nie powiedzialas "hipokrytow" :) 20.12.03, 23:59
      widzisz danka, zeby wykazac twoja (i innych) hipokryzje, wystarczy zrobic taki
      malusi podstep: napisac to samo lub cos podobnego co twoi koledzy (lub ty
      sama) obelzywie napisali i zmienic adresata. np zrobic to co ja: ty
      przedstawialas mnie na forum jako sympatyka saddama, wiec ja zrobilem to samo
      z toba, ktos tam nadaje na pacyfistow, to wystarczy zamienic pacyfistow na
      zydow i czekac na reakcje. a dlugo czekac nie trzeba na swiete oburzenie w
      stylu: "jak tak mozna traktowac ludzi, bez dowodow... to bardzo zle". tylko
      ze... nie protestowalas kiedy te same slowa padaly pod adresem twoich
      antypatii, a czesto sie sama pochwalnie podpisywalas, albo wrecz sama
      te "oskarzenia" wysuwalas (np robienie ze mnie pro-saddamowca).

rozumiem, ze nazywasz to kretactwem, bo wychodzi wtedy wlasnie cala twoja
      hipokryzja - w zaleznosci o kim powie costam, raz twierdzisz, ze to jest
      dobre, a raz, ze zle...

mysle, ze jakbys potrafila zlapac kogos na podobnym do twojego zachowaniu to
      to by byl "inteligenty podstep" w celu udowodnienia moralnego dna pewnych
      osob. kiedy udowadnia sie TWOJE moralne dno, to to jest kretactwo :)

jak juz sie domagasz przeprosin, to przepros mnie za przypisywanie mi sympatii
      prosaddamowskich. prawda, ze nie potrafisz? no wlasnie :) nie spodziewaj sie,
      ze inni beda ciebie traktowali lepiej, niz ty sama ich traktujesz.
      • hubbeles hipokrycie 21.12.03, 00:04
        Parafrazujac takiego jednego -
        Pierniczycie Hipokrycie!
      • Gość: dana33 Re: dobrze, ze nie powiedzialas "hipokrytow" :) IP: 5.5R* / 192.114.47.* 21.12.03, 00:23
        nu, co ty sie tak sam zmiekczasz, narcyzie?
        wyjasnilam ci juz co mialam na mysli piszac "twoj saddamek". ty napisales
        ze "bronilam saddama kilkakrotnie" i to jes przypisywanie sympatii. nu,
        kretaczu, krecisz jak zwykle. dlatego tez czlonkiem klubu.
        • mirmilek Re: dobrze, ze nie powiedzialas "hipokrytow" :) 21.12.03, 01:15
          > nu, co ty sie tak sam zmiekczasz, narcyzie?
          > wyjasnilam ci juz co mialam na mysli piszac "twoj saddamek". ty napisales
          > ze "bronilam saddama kilkakrotnie" i to jes przypisywanie sympatii.

oczywiscie - to jest przypisywanie sympatii. dokladnie to samo zrobilas to ze
          mna i dostalas za swoje.

przypisywanie sympatii prosaddamowskich jest taka sama bzdura jak to, ze ty
          saddama bronilas. rozumiesz? i to, ze nie widzisz nic zlego kiedy robisz to
          ty, a oburzasz sie, kiedy ja robie to samo z toba - to jest hipokryzja...

ale, ale...

ja tez chcialem wyjasnic, ze

1. ja mialem na mysli, ze bronilas saddama przed tymi, ktorzy oskarzali go o
          niepopelnienie jego zbrodni... czyli tak naprawde go potepialas - zrozumialas
          teraz? nie? nie podobaja sie takie pokretne tlumaczenia??? po co robisz to
          samo???

po drugie gdzie napisalem, ze bronilas saddama otwarcie? to sie zwyczajnie
          rozumie z twoich postow, ze jestes jego najwieksza zwolenniczka i ze go
          podziwiasz. dlatego go bronilas. podaj mi jakis link, gdzie napisalem, ze ty
          go bronilas otwarcie. - zrozumialas teraz? nie? nie podobaja sie takie
          pokretne tlumaczenia??? po co robisz to samo???

krecisz sie w kolko, danka. tak samo tlumaczylas, ze dla ciebie "masowo" to
          zabic jedna osobe...

nie potrafisz sie przyznac nawet do najmniejszego bledu, a skoro tak juz jest,
          to nie skarz sie kiedy inni postepuja z toba, tak jak ty z nimi... bo do bycia
          klamczucha (robienie ze mnie zwolennika saddama) dodajesz hipokrytke (skarzysz
          sie, kiedy ja z ciebie sie robie zwolenniczke saddama).
          • Gość: jarek Ze wam sie t...k na bliskim wschodzie pali,,, IP: *.fastres.net 21.12.03, 01:33
            to tez jest na szczescie nasza zasluga, Kaddafi tez jak wy wszyscy przez ile lat
            zaprzeczal , ze ma bron podejrzana i tu nagle chce ja zniszczyc, moze ja dostal
            od Saddama...
            • mirmilek a moze ja dostal od ciebie? 21.12.03, 01:48
              Gość portalu: jarek napisał(a):

> to tez jest na szczescie nasza zasluga, Kaddafi tez jak wy wszyscy przez ile
              la
              > t
              > zaprzeczal , ze ma bron podejrzana i tu nagle chce ja zniszczyc, moze ja
              dostal
              > od Saddama...

moze ja dostal od ciebie? co? na to nie wpadles?
          • Gość: dana33 chory jestes IP: 5.5R* / 192.114.47.* 21.12.03, 22:28
            mirmil,i zdaje sie ze nieuleczalnie. ty za kazdym razem wszystko przekrecasz i
            potem zwyciesko oznajmiasz ze "dostalo" mi sie. zlotko, nic mi sie nie dostalo.
            tys po prostu kretyn. i to co piszesz to smiechu warte, co zreszta zawsze robie
            jak cie czytam. nu, zlotko, nie kazdemu dane.
          • Gość: dana33 i znow stara spiewka IP: 5.5R* / 192.114.47.* 21.12.03, 22:31
            " to nie skarz sie kiedy inni postepuja z toba, tak jak ty z nimi..", gdzie to
            ja sie skarze? tys ocipial zupelnie. ja sie nigdy nie skarze, zlotko, ty tylko
            chetnie bys to widzial. nu, wishful thinking, jak sie mowi, ale to wszystko.
            • mirmilek juz nawet nie chce mi sie szukac linkow 21.12.03, 22:38
              jaka to robisz z siebie ofiare, ze na ciebie bluzgaja na forum, etc. a potem
              sama wobec mnie...

no coz, dana. hipokryzja w czystej postaci.
              • Gość: dana33 hahahahaha IP: 5.5R* / 192.114.47.* 21.12.03, 22:47
                zlotko, ty , jak ci juz napisano, lekko nierozgarniety. ty widzisz i pszesz
                tylko to, co chesz widziec i pisac, wszystko jedno, czy to prawda czy nie....
                widzisz, jak ty cos piszesz, ze ja cie obrazam to ja tylko POROWNUJE te niby
                moje obrazy z tym, co pisza do mnie na forum. to nie skarzenie sie i nie
                robienie z siebie ofiary. moze ty bys chcial, zebym byla ofiara, ale nie,
                zlotko. ja nie ofiara. niczyja. ty durniejesz z postu na post.....
                • mirmilek przykro mi 21.12.03, 22:53
                  nie moge odpowiedziec, bo tego nie mozna zrozumiec... uspokoj sie i napisz
                  jeszcze raz.

a ofiare robilas z siebie nie raz i nie dwa :)
    • Gość: jarek Czemu sie temu dziwisz... IP: *.fastres.net 21.12.03, 00:09
      ludzie bez kregloslupa, nie maja nazwisk...
      Czas pracuje dla nas...
      • mirmilek jarek, a pamietasz katowice? 21.12.03, 01:20
        tego faceta, co sie podawal za zyda i chcial wymusic pieniadze, a ty zaraz
        wyskoczyles, ze dzwoniles do katowic i ze nic takiego nie mialo miejsca...

typowy przyklad twojego zachowania na tym forum :) bo zaraz (moze wtracalski?)
        ktos opowiedzial calosc z detalami. pospieszyles sie z "dzwonieniem" na
        komende :)

a pamietasz imama z rzymu, jak naklamales na jego temat? jak przypisales mu
        slowa, ktorych nie powiedzial?

etc, etc, etc...
        • Gość: jarek Byl albo sie podawal.. IP: *.fastres.net 21.12.03, 01:23
          to chyba duza roznica...
          Tak samo wam odpowiedzialem jak wasze zle przyrzadzone klamstwa.
          A w koncu on byl Zydem albo nie byl, moze byl poloczkiem ,ktory sie za Zyda
          podawal, jak nisko juz upadliscie.
          • mirmilek NIE ZMIENIAJ TEMATU... 21.12.03, 01:38
            napisales, ze zadzwoniles i ze nikt o tym wogole nie slyszal. a facet
            przyjechal z ukrainy... nawet nie pamietasz o co tam chodzilo, ale nie mozesz
            przestac nadawac, co? :)
        • Gość: jarek O o ... IP: *.fastres.net 21.12.03, 01:28
          Immam tak dokladnie powiedzial, albo tego twojego Krzysa La Repubblica nie
          podala tych slow dokladnie, dla twojej szanownej informacji, tego Immama w Rzymu
          , sami musulmani zdjeli, ( moze za to ze nie byl tak gorliwy do Jihadu) zdjeli
          juz wiecej niz 10 Immanow , czesc byli zmuszeni zdjac, bo ich po prostu
          wydalono, dzisial zlapano i zaaresztowana tez jedna ,ktora werbowala
          kamikaze..moze samo im pokazywala co im moga dziewice w raju dac....
          Bardzo bym by ci byl wdzwieczny, gdybyc mi te slowa ,ktore ja wlozylem do ust
          Immama przytoczyl, to mozemy zawsze sprawdzic, kto klamie, podaj tez jak mozesz
          dzien to sie przejde do Biblioteki i ci to wyszukam...
          • mirmilek NAPRAWDE??? 21.12.03, 01:40
            a jak ci zacytuje jerusalempost i okaze sie, ze z tego co napisales, czesc
            jest zmyslona, a czesc przejaskrawiona, to przeprosisz i zmienisz swoje
            zachowanie na forum???
        • Gość: jarek Pamietasz tez Malmoe.... IP: *.fastres.net 21.12.03, 01:31
          A tam w koncu dokladnie wyszla na wierzch ,kto i w jakim celu wasz meczet
          podpalil, jak zwykle ci szlachetni wyznawcy Mahommeda.
          Moze tez nie jest to prawda ,ze zamierzaliscie wysadzic Synagode w Istambulu, bo
          kto wie, wy jestescie swieci ...
          • mirmilek jareczku, kochany... 21.12.03, 01:42
            > A tam w koncu dokladnie wyszla na wierzch ,kto i w jakim celu wasz meczet
            > podpalil, jak zwykle ci szlachetni wyznawcy Mahommeda.

chyba ci sie cos pomylilo, ja nie pisze ze szwecji :) i po numerze z imamem i
            katowickim klamstwie - myslisz ze podawane przez ciebie informacje sa
            wiarygodne???

wszystko musi byc dobrze udokumentowane. wszystko :)))
    • pepita dana bierz urlop w "firmie" powinnas odpoczac 21.12.03, 01:07
      Widze pracujesz intensywnie dzien w dzien po 14-16 godz na dobe(czy ty
      naprawde masz jakas rodzine ,obowiazki itd) i jestes przemeczona.To juz jest
      obsesja z Twojej strony wiecej paranoja - wszyscy klania,
      przekrecaja,manipuluja tylko dana ma racje co ten twoj kundelek jarek za
      kazdym razem potwierdza.
      Bierz urlop,wyjedz gdzies poza mur,odpocznij a po powrocie popros o pol etatu
      w "firmie" skoro musisz tu pracowac....
      Zblizaja sie Swieta(masze i wasze) zycze zebys spokojnie je spedzila w swoim
      gronie rodzinnym a nie na forum.
      pepita
      • Gość: dana33 Re: dana bierz urlop w "firmie" powinnas odpoczac IP: 5.5R* / 192.114.47.* 21.12.03, 22:33
        nu, pepita, upadlas w dziecinstwie na glowe? bo tak mi to wyglada.
        a ile godzin siedze na forum to twoj pieski interes.
        • Gość: dana33 nowy czlonek klubu !!!! IP: *.jazo.org.il 04.03.04, 14:51
          do wysmienitego towarzystwa klubowego, ktorego czlonkowie to mirmil, split,
          goldbaum, pepita i wqrwielski doskoczyla dzisiaj radosnie nasza ania.

napisala pewne zdanie, twierdzac ze jest mojego autorstwa, nie byla w stanie
          tego udowodnic, nie byla gotowa tak samo wyraznie przeprosic jak wyraznie
          twierdzila, i przy kreceniu i probach wymigania sie dolaczyla nastepne
          klamstwo, przy okazji oskarzajac mnie o podszywanie sie pod inne niki, a nie
          mogac tego oczywiscie udowodnic. wobec czego zostaje wlaczona do forumowego
          klubu kretaczy, klamcow i manipulantow.
          • kosel_maruwi Re: nowy czlonek klubu !!!! 04.03.04, 15:34
            Gość portalu: dana33 napisał(a):

> do wysmienitego towarzystwa klubowego, ktorego czlonkowie to mirmil, split,
            > goldbaum, pepita i wqrwielski doskoczyla dzisiaj radosnie nasza ania.

Zabawna z ciebie figura dobra kobieto.

By moc kogos okreslic kretaczem nalezaloby miec po temu kwalifikacje.
            Ktos kto nie jest w stanie odroznic prawdy od klamstwa,
            dobra od zla czy uczciwosci od podlosci nie ma tych kwalifikacji.

Ty tego wszystkiego nie potrafisz wiec nie probuj sobie uzurpowac praw do
            etykietowania tych, ktorym moralnie do piet nie doroslas i juz nigdy nie
            dorosniesz.

Zaspiewaj lepiej hymn pochwalny dla kanalii, ktore pisza to co lubisz nawet jak
            sa to wierutne bzdury.
            Zebralo sie juz tego stadko wiec nie bedziesz sie nudzic.
            • kotel_ha_maarawi Re: nowy czlonek klubu !!!! 04.03.04, 15:46
              wierutne bzdury wierutne bzdury
              same wierutne bzdury
              • Gość: dana33 Re: nowy czlonek klubu !!!! IP: *.adsl.actcom.co.il 04.03.04, 15:57
                droga scianko, rozumiem, ze bedac w szkole obujales nauczycielke i za kare
                musiales napisac te dwa slowka tysiac razy...... zgadzam sie z toba, ze to
                zlamalo twoja fantazje i pozostalo do dzisiaj w pamieci..... :)
                • kotel_ha_maarawi Re: nowy czlonek klubu !!!! 04.03.04, 16:04
                  kosel napisal
                  "Zaspiewaj lepiej hymn pochwalny dla kanalii,
                  ktore pisza to co lubisz nawet jak sa to

wierutne bzdury.

Zebralo sie juz tego stadko wiec nie bedziesz sie nudzic.

No wiec

wierutne bzdury wierutne bzdury wierutne bzdury wierutne bzdury wierutne bzdury
                  • gini Re: Dana mam propozycje dla ciebie 04.03.04, 16:06
                    Pocaluj ty wszystkich czlonkow klubu w dupe.
                    • Gość: dana33 :) IP: *.adsl.actcom.co.il 04.03.04, 16:33
                      alez gini, zlotko, to akurat na odwrot !!!!!

Item aryjskie rzeczoznawce,
                      Wypierdy germańskiego ducha
                      (Gdy swoją krew i waszą sprawdzę,
                      Wierzcie mi, jedna będzie jucha),
                      Socjały nudne i ponure,
                      Pedeki, neokatoliki,
                      Podskakiwacze pod kulturę,
                      Czciciele radia i fizyki,
                      Uczone małpy, ścisłowiedy,
                      Co oglądacie świat przez lupę
                      I wszystko wiecie: co, jak, kiedy,
                      Całujcie mnie wszyscy w dupę.

julian tuwim, tez zyd.

• gini Re: :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 04.03.04, 16:44
                        .

I ty za młodu nie dorżnięta
                        Megiero, co masz taki tupet,
                        Że szczujesz na mnie swe szczenięta;

Item Syjontki palestyńskie,
                        Haluce, co lejecie tkliwie
                        Starozakonne łzy kretyńskie,
                        Że "szumią jodły w Tel-Avivie",
                        I wszechsłowiańscy marzyciele,
                        Zebrani w malowniczą trupę
                        Z byle mistycznym kpem na czele,

I .
                        • Gość: zydek parchaty to juz tu bylo IP: *.perrycorp.com 04.03.04, 16:55
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=7157972&a=7173397
                          • Gość: dana33 Re: to juz tu bylo IP: *.adsl.actcom.co.il 04.03.04, 17:33
                            ty byles pierwszy, potem bylo jeszcze pare razy... ale co zrobic, moj drogi,
                            jak ten wiersz taki swietny i tak czesto mozna go zastosowac???? :)
                            • Gość: zydek parchaty Re: to juz tu bylo IP: *.perrycorp.com 04.03.04, 18:11
                              no pierwszy to ja nie bylem.
                              Sciagnelem od Tuwima; czego nie ukrywalem.
                              Ale ja to wtedy troche uwspolczesnilem - zreszta od razu widac gdzie, dlaego ze
                              rytm mi nie wyszedl :-(
                              zreszta nie bardzo sie staralem poniewaz mialem to wszystko w czterych
                              literach :-)
                              Ciao
                        • Gość: dana33 Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) IP: *.adsl.actcom.co.il 04.03.04, 17:31
                          nu, gini, sama powiedz, czy on nie genialny, ten nasz wspolny, zydowsko-polski
                          tuwim????? pasuje jak ulal do obu stron.... gini, nie moge sie powstrzymac
                          (chociaz bardzo chce.... ), kol ha kavod!!!!
                  • Gość: dana33 Re: nowy czlonek klubu !!!! IP: *.adsl.actcom.co.il 04.03.04, 16:27
                    ok ok ok, zuwazylam moj blad.... :) mea culpa, bo on tak z zydowska ta nasza
                    sciane.... :)
    • Gość: mirmil MANIPULACJA pojeciami polak/francuz/zyd - przyklad IP: *.uBRgrb01.supercable.es 04.03.04, 17:16
      przyjrzyjmy sie ponizszym cytatom.

w jednej wiadomosci osoba XXX twierdzi:

>zgadzam sie z toba calkowicie: polska dla polakow, francja dla francuzow i
      israel dla zydow.

w innej wiadomosci na tym samym watku ta sama osoba stwierdza:

>polska odebrala polskim zydom obywatelstwo
      NIELEGALNIE, wymusila to i wyrzucila polskich zydow po 800 latach. nikt nie
      zebrze, slodycz moja, DOMAGAJA sie tego, co im sie prawnie nalezy, farsztejst?

Pytanie jest nastepujace - czy mozna twierdzic te dwie rzeczy na raz? przeciez
      one sobie w sposob oczywisty przecza. he he he no coz, tak sie moze wydawac na
      pierwszy rzut oka. naszym zdaniem jest to jednak mozliwe, ale trzeba sie uciec
      do a) manipulacji lub/i b) zastosowanie podwojnych standartow (po raz kolejny
      wyszlaby z osoby xxx hipokryzja)

A. manipulacja:

"polak" moze znaczyc zarowno "osobe o narodowosci polskiej" jak i "osobe z
      polskim obywatelstwem". podobnie "francuz". jak sie ma sprawa w przypadku
      "zyda"? "zyd" okresla "osobe o narodowosci zydowskiej", ale juz nie "osobe
      legitymujaca sie obywatelstwem izraela" - obwatele izraela to "izraelczycy" a
      nie "zydzi".

Piszac "polska dla polakow", dana ma na mysli "polakow - obywateli" (czyli tez i
      zydow). Piszac "izrael dla zydow", dana ma na mysli "zydow - osoby narodowosci
      zydowskiej" (czyli oczywiscie nie palestynczykow).

na czym polega wiec manipulacja??? Na tym, ze pod pozorem rownego traktowania
      polski, francji i izraela (no wlasnie, "pod pozorem", bo czy osoba xxx jest w
      stanie rowno potraktowac izrael i jakiekolwiek inne panstwo???) przyznaje sie
      zydom prawo do mieszkania w polsce, a odmawia sie palestynczykom (takze polakom,
      francuzom, kazdemu kto nie jest zydem) prawa do mieszkania w izraelu.

B. hipokryzja

tu nie ma wogole czego tlumaczyc - osoba xxx zwyczajnie uwaza, ze do czego maja
      prawo zydzi, nie maja prawa inne narodowosci. zydzi moga sobie mieszkac w polsce
      ("im sie prawnie nalezy"), palestynczycy (polacy) nie moga mieszkac w izraelu
      ("israel dla zydow").

jak sadzicie wy? czy dana (sorry, osoba xxx) manipuluje, czy tez mamy kolejny
      przyklad zwyklej dla niej hipokryzji?

moim zdaniem Ito-Ito: osoba xxx faktycznie uwaza, ze np polska jest dla kazdego
      jej obywatela bez wzgledu na narodowosc, a izrael jest tylko dla zydow.
      jednoczesnie osoba xxx zdaje sobie sprawe, ze tego razu skrajnie
      szowinistyczo-nacjonalistyczne pomysly sa od okolo 60 lat niemodne, wiec stara
      sie je przemycic manipulujac znaczeniami slow polak-francuz-zyd.
      • Gość: zydek parchaty Re: MANIPULACJA pojeciami polak/francuz/zyd - prz IP: *.perrycorp.com 04.03.04, 18:15
        ja ci powiem co to jest hipokryzja, bez calej srody analiz roznych wypowiedzi:

nazwac ziemie odzyskane po 1967 roku "okupowanymi" a te odzyskane pomiedzy 1947
        a 1967 nie.

• kosel_maruwi Re: klub kretaczy i manipulantow 04.03.04, 18:21
      Przy okazji chcialbym zwrocic uwage na jeszcze
      jedna sprawe: sprawe obrzydliwej manipulacji pojeciami i nazwami.
      Przeciez narodu "zydowskiego"- co usiluje nam wmowic dzis propaganda - nie
      ma. Sa Arabowie palestynscy i grupa wyznawcow judaizmu mieszkajacy na terenie
      Palestyny.
      • Gość: zydek parchaty Re: klub kretaczy i manipulantow IP: *.perrycorp.com 04.03.04, 19:56
        Powtarzasz to co mowil Rabin Kahane.
        Z ewiekszosc tzw zydowskich obywateli Izraela to "Hebrew speaking goyim"

Ale wiekszosc ludzi uwaza ze religia jest tutaj drugorzednym pojeciem.

A dla Ciebie mam rade Cienia Anny wsadz sobie weszo co, wiesz gdzie, i pokrec -
        przybedzie Ci od etgo rozumu.

• kokieteczka to nic! 04.03.04, 20:02

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka