rena-ta49 15.08.11, 09:43 To żeńska odmiana kogoś kto dużo lubi gadać , a jak powinna brzmieć męska nazwa gaduły -gaduł? Niektórzy panowie mają niesamowity dar gadania , jak np. Tadziu , czy On jest gaduł , czy gaduła? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
darima_ka Re: "Gaduła" 15.08.11, 12:41 Rodzaj męski nie występuje , bo papla to też rodzaj żeński Faceci szczególnie kiedy mają % we krwi są gorszymi gadułami niż kobiety Odpowiedz Link
zak-1 Re: "Gaduła" 15.08.11, 13:12 Gadulec? do Tadka wszystko związane z gadulstwem pasuje Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re:wytropiłam by Tadzio był kontent: 15.08.11, 20:41 pytel "Pytel — gaduła, pytlujący ozorem, mielący jęzorem, trajkocący papla" Źródło? „Pracownych piór dzieła bierzesz na przetaki” (Sztuka rymotwórcza 79 F. Ksawerego Dmochowskiego;1788). .......... Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re:wytropiłam by Tadzio był kontent: 20.08.11, 14:06 Co zaś przeskrobałem? Tropcia, patrz pl.wikipedia.org/wiki/Chleb_pytlowy Mnie sie dotychczas zdawało, że pytel to piekarz? Odpowiedz Link
darima_ka Re:wytropiłam by Tadzio był kontent: 21.08.11, 21:03 No widzisz ,czasem i Ty się mylisz Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: "Gaduła" 20.08.11, 14:08 rena-ta49 napisała: > Niektórzy panowie mają niesamowity dar gadania , > jak np. Tadziu , czy On jest gaduł , czy gaduła? ------------- No ale widzisz Renia, to moje gadanie do Ciebie jest jak grochem o ścianę. Chyba przestane gadać a zacznę działać... Wiesz Renia? Odpowiedz Link