Dodaj do ulubionych

GW-no prawda a Polka Stulecia

26.09.18, 10:35
Gdy kabaret wyprzeda życie.Anna Grodzka kandydatką na "Polkę Stulecia". Powalczy o tytuł m.in . z Marią Skłodowska-Curie, Ireną Szewińską, Wisławą Szymborską, Polą Negri, czy Agnieszką Osiecką.
www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/7,166192,23867864,plebiscyt-czytelniczek-wybierz-kobiete-stulecia-uzasadnij.html?disableRedirects=true#s=BoxMmthImg1
"Tylko u nas, w naszym cyrku zobaczycie jedyną, nieogolona babę z fiutem."
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 Re: GW-no prawda a Polka Stulecia 26.09.18, 10:35
      https://pbs.twimg.com/media/Dn_25ABW0AEL8DU.jpg
      • a74-7 Re: GW-no prawda a Polka Stulecia 26.09.18, 14:21
        jak juz napisalam , to policzek dla wszystkich kobiet.
        • czarek_sz Re: GW-no prawda a Polka Stulecia 26.09.18, 15:46
          A kto w ogóle to organizuje i decyduje które kandydatury można przyjąć a które odrzucić ? przecież to są jaja jakieś że ktoś taki może być kandydatem.
          • rena-ta49 Re: GW-no prawda a Polka Stulecia 26.09.18, 17:41
            czarek_sz napisał:

> A kto w ogóle to organizuje i decyduje które kandydatury można przyjąć a które
            > odrzucić ? przecież to są jaja jakieś że ktoś taki może być kandydatem.

Organizuje GW,głosują czytelnicy ,tu możesz glosować:

www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/7,166192,23867864,plebiscyt-czytelniczek-wybierz-kobiete-stulecia-uzasadnij.html

Ludzie dla jaj głosują na Grodzką:
            "W sumie chyba zagłosuję na pana Anna Grodzka. Nic by tak nie ośmieszyło Gazety Wyborczej jak zwycięstwo tego jegomościa w plebiscycie na Polkę Stulecia."
            twitter.com/TomaszLysiak/status/1044655480319213570
        • rena-ta49 Re: GW-no prawda a Polka Stulecia 26.09.18, 17:36
          a74-7 napisał:

> jak juz napisalam , to policzek dla wszystkich kobiet.

GW-no prawda już dawno osiągnęła poziom mułu!
    • czuk1 Re: GW-no prawda a Polka Stulecia 26.09.18, 19:13
      z taką Polką Stulecia to przesada, niewypał, nieobiektywność,....
      • rena-ta49 Re: GW-no prawda a Polka Stulecia 26.09.18, 19:30
        czuk1 napisał:

> z taką Polką Stulecia to przesada, niewypał, nieobiektywność,....

Jaką gazeta, taka kandydatka na kobietę 100 lecia niepodległości. Oddałam na Grodzką swój głos.
        • rena-ta49 W przyszłym roku Rafalala 26.09.18, 19:52
          kobietą roku?
          https://pbs.twimg.com/media/CEUdOFuUgAIWGGd.jpg
        • czuk1 Re: GW-no prawda a Polka Stulecia 26.09.18, 20:09
          A cóż specjalnego p. Grodzka wniosła do niepodległości Polski ?
          Zauważyłem (na objazdowej mobilnej wystawie 100 lecia niepodległości), że eksponowane są tam/ powinny być w obchodach pierwsze lata 2018-1923 a następnie okres do utraty niepodległości (w 1939 roku) , pomijany jest okres PRL i.... jest wzmianka o działalności / zasługach "S" dla odzyskania pełnej niepodległości.
          Przecież w tym długim okresie o niepodległość walczyły tysiące kobiet, tysiące wyróżniły się osiągnięciami naukowymi, społecznymi, politycznymi. I co ? Pani Grodzka spełnia takie warunki i jest powszechnie uznawana ?
          • al-szamanka Re: GW-no prawda a Polka Stulecia 26.09.18, 20:35
            Przejrzałam listę... i nie do wiary, nawet Krzywonos jest.
            Kto to w ogóle zainicjował i po co tyle kandydatek. Listę zredukowałabym do pięciu kobiet.
            • czuk1 Re: GW-no prawda a Polka Stulecia 26.09.18, 20:42
              Gdzie ta lista.
              • rena-ta49 Re: GW-no prawda a Polka Stulecia 26.09.18, 20:46
                czuk1 napisał:

> Gdzie ta lista.

www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/7,166192,23867864,plebiscyt-czytelniczek-wybierz-kobiete-stulecia-uzasadnij.html
                • czuk1 Re: GW-no prawda a Polka Stulecia 26.09.18, 21:58
                  Jeśli wybrać z tej listy.... to narzuca się Maria Curie-Skłodowska -
          • rena-ta49 Re: GW-no prawda a Polka Stulecia 26.09.18, 20:49
            czuk1 napisał:

> A cóż specjalnego p. Grodzka wniosła do niepodległości Polski ?
            > Zauważyłem (na objazdowej mobilnej wystawie 100 lecia niepodległości), że ekspo
            > nowane są tam/ powinny być w obchodach pierwsze lata 2018-1923 a następnie okr
            > es do utraty niepodległości (w 1939 roku) , pomijany jest okres PRL i.... jest
            > wzmianka o działalności / zasługach "S" dla odzyskania pełnej niepodległości.
            > Przecież w tym długim okresie o niepodległość walczyły tysiące kobiet, tysiące
            > wyróżniły się osiągnięciami naukowymi, społecznymi, politycznymi. I co ? Pani G
            > rodzka spełnia takie warunki i jest powszechnie uznawana ?

Jak to co, Krzysiu Bęgowski obciął sobie jaja i fiuta po czym został Anią Grodzką
            • czuk1 Re: GW-no prawda a Polka Stulecia 26.09.18, 21:38
              Pytałem ----
              • rena-ta49 Re: GW-no prawda a Polka Stulecia 27.09.18, 07:00
                czuk1 napisał:

> Pytałem ----
                • rena-ta49 Re: GW-no prawda a Polka Stulecia 27.09.18, 07:00
                  https://pbs.twimg.com/media/DoBF__PXUAA0rbp.jpg
                  • rena-ta49 Takie kfiatki tam: 27.09.18, 07:54
                    Naukownica:
                    https://pbs.twimg.com/media/DoA41KgXsAAUANP.jpg
                  • czuk1 Re: GW-no prawda a Polka Stulecia 27.09.18, 14:15
                    rena-ta49 napisała: https://pbs.twimg.com/media/DoBF__PXUAA0rbp.jpg

pbs.twimg.com/media/DoBF__PXUAA0rbp.jpg ----> ? Co z wątkiem ma jakiś Bęgow.. ?
                    • opuncja.figowa.1 Re: GW-no prawda a Polka Stulecia 27.09.18, 19:49
                      Bo Krzysztof Begowski i Anna Grodzka to jedna i ta sama osoba.
                      • rena-ta49 Re: GW-no prawda a Polka Stulecia 27.09.18, 20:46
                        opuncja.figowa.1 napisała:

> Bo Krzysztof Begowski i Anna Grodzka to jedna i ta sama osoba.

Zagłosowałaś na p.Anię?smilesmile
                        https://pbs.twimg.com/media/DoHrWlwU8AAPG_7.jpg
                        • opuncja.figowa.1 Re: GW-no prawda a Polka Stulecia 27.09.18, 21:57
                          Z przyjemnością 🤣🤣
                • czuk1 Re: GW-no prawda a Polka Stulecia 27.09.18, 14:09
                  Ja też - ale JASNO - wyraziłem swoje zdanie - "co to za zasługa - zmiana płci". Szkoda, że nie znam Twojego..

• a74-7 Re: GW-no prawda a Polka Stulecia 27.09.18, 23:27
                    "Polka " stulecia to nie zjawisko 'coto toto' trzeci gender, drogi czuku.
                    Polka to urodzona kobieta .Masz ochote dyskutowac ?smile
                    • czuk1 Re: GW-no prawda a Polka Stulecia 28.09.18, 14:11
                      a74-7 napisał:
                      > "Polka " stulecia to nie zjawisko 'coto toto' trzeci gender, drogi czuku.
                      > Polka to urodzona kobieta .Masz ochote dyskutowac ?smile

Gdybym teraz miał oceniać Grodzką jako sportowca, to przyglądałbym się czy może startować jako kobieta. A tak.... przy ocenie polityków (na przykład) nie ma dla mnie znaczenia czy jest obojnakiem, czy M czy K, czy też zmieniła płeć. Problem i zjawisko gejów i lesbijek jest dla mnie zjawiskiem marginalnym, nie ma ich wokół mnie. To zjawisko - wg mnie - nie ma wpływu na naszą cywilizację, katolicyzm narodu, kulturę i obyczaje.
                      A tak "prywatnie" to starm się zrozumieć lesbijki. Prawdopodobnie powody tego zjawiska tkwią w "niedoskonałościach" mężczyzn. Mam na myśli obszar seksu.
                  • rena-ta49 Re: GW-no prawda a Polka Stulecia 28.09.18, 07:23
                    czuk1 napisał:

> Ja też - ale JASNO - wyraziłem swoje zdanie - "co to za zasługa - zmiana płci".
                    > Szkoda, że nie znam Twojego..
                    >
                    >

O to musiałbyś zapytać Gazetę Wyborczą,dlaczego uważają ją/jego za kobietę Stulecia.
                    Przecież to nie ja ją umieściłam ja w tym sondażu.
                    • al-szamanka Re: GW-no prawda a Polka Stulecia 28.09.18, 10:58
                      rena-ta49 napisała:

> czuk1 napisał:
                      >
                      > > Ja też - ale JASNO - wyraziłem swoje zdanie - "co to za zasługa - zmiana
                      > płci".
                      > > Szkoda, że nie znam Twojego..
                      > >
                      > >
                      >
                      > O to musiałbyś zapytać Gazetę Wyborczą,dlaczego uważają ją/jego za kobietę Stul
                      > ecia.
                      > Przecież to nie ja ją umieściłam ja w tym sondażu.

… nikt przy zdrowych zmyslach by tego nie zrobil, tylko tzw. czubek
    • czuk1 Re: GW-no prawda a Polka Stulecia 28.09.18, 13:53
      Znalazłem tę listę preferencyjną w Wysokich Obcasach. Trudno mi kwestionować niektóre Panie ulokowane na tej liście; tylko dlatego, że nie znam ich działalności. Ale są tysiące takich jak Anna Grodzka .... feministek, działaczek państwowych i lokalnych.
      Ginie ona w tym gronie.
      Swoją drogą zniesmacza mnie taki plebiscyt. Nie zostały określone dokładnie kryteria wyboru, bo nie sposób je uczciwie sprecyzować . Czy nie wystarczy , że wszyscy Polacy najwyżej oceniają (w dzień i w nocy, bez względu na światopogląd) laureatki Nagrody Nobla, bojowniczki o niepodległość Polski, uczone o randze światowej.
      Dla mnie niekwestionowaną Polką nr 1, w całych dziejach Polski jest prof. Maria Skłodowska.
      • czuk1 Re: GW-no prawda a Polka Stulecia 28.09.18, 14:04
        Nie lubię konkursów piękności (bo trudno mierzyć piękność) a także kwalifikowania ludzi na lepszych i gorszych, naszych i waszych,
        i i II sortu, komuchów i patriotów, pisiaków i totalną opozycję,....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka