Dodaj do ulubionych

GrodzkiGate

14.01.20, 21:17
"Perypetie 220 zł i czekolada...”.
- Mama kazała mi poczekać na zewnątrz, nie chciała mnie zabrać ze sobą. Zawsze uczyła nas, że łapówek dawać nie wolno. Ale ta sytuacja zmieniła wszystko. Chciała ratować tatę i mimo tego, że ta sytuacja ją bardzo upokorzyła, zdecydowała się zapłacić. Pamiętam, że jak wyszłam od ordynatora, to powiedziała „dałam łapówkę”. Widziałam, że czuje się jak zbity pies. I nawet powiedziała coś takiego: „cwaniaczek podszedł mnie”.
Mama nie mogła się z tym pogodzić, zwłaszcza że naszym zdaniem ta operacja nie była zupełnie potrzebna – uważa pani Marta.

- Tata już umierał, ten zabieg niczego nie zmieniał.

Matka pani Marty już nie żyje. Była znana szczecińską nauczycielką.

Pani Marta swoją historię zmierza opowiedzieć funkcjonariuszom Centralnego Biura Antykorupcyjnego i w prokuraturze.
niezalezna.pl/306047-220-zlotych-i-czekolada-nowy-swiadek-w-aferze-kopertowej-marszalka-grodzkiego
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 Re: GrodzkiGate 15.01.20, 15:15
      https://pbs.twimg.com/media/EOPBnKHUEAI39LO.jpg
      • rena-ta49 Re: GrodzkiGate 15.01.20, 15:51
        Nareszcie ktoś wprost powiedział kim jest Jego Zajebistość Grodzki.

Ryszard Żółtaniecki: W tym całym zamieszaniu nie dostrzegamy jednej, ważnej rzeczy.

Jakiej?

Pan marszałek Grodzki jest charakteropatą politycznym. Proszę przyjrzeć się jego gestom i wypowiedziom. Przypominam ręce uniesione w górę, wygłaszanie orędzi. Przywódca narodu. Zapowiada tworzenie alternatywnego państwa.

Stara się prowadzić politykę zagraniczną.

Tak, on stworzy drugą Rzeczpospolitą. Proszę spojrzeć mu w oczy, to psychopata. I to jest bardzo, bardzo niebezpieczne dla nas wszystkich. Nie mówię, że opozycja przegrała. Nie mówię, że rząd przegrał. Odpowiedź na pytanie kto przegrywa, jest odpowiedzią straszną.

Dlaczego?
        Bo przegrywamy wszyscy. I końca tego nie widać. Wszyscy w Europie patrzą na nas, jak na idiotów. Zastanawiają się, co znowu się u nas dzieje? Co oni znowu wymyślili? Sądzę, że Komisja Wenecka cieszy się, że u nas coś się dzieje, przecież jej działalność na co dzień jest martwa. Ta instytucja niczym się praktycznie nie zajmuje. Więc teraz mają ciekawy keys do pisania książek oraz do rozmów i analiz. Chociaż tak naprawdę nic się w Polsce nie dzieje.

• rena-ta49 Re: GrodzkiGate 15.01.20, 15:57
          Link do wywiadu z dr. Żółtanieckim:
          wpolityce.pl/polityka/482226-dr-zoltaniecki-grodzki-jest-charakteropata-politycznym
          • czarek_sz Re: GrodzkiGate 15.01.20, 18:01
            Ja bym nazwał go również psychopatą bo jedno nie wyklucza drugiego. Ten człowiek zachowuje się nie tylko haniebnie bo świadomie i z premedytacją prowadzi antypolską działalność ale widać też i to wyraźnie że ten człowiek ma problemy natury psychicznej. Ta mimika twarzy te gesty o tym świadczą.
            • rena-ta49 Re: GrodzkiGate 15.01.20, 18:19
              Ręce, które leczą. W sejmowej tv będzie program, coś jak ten z Kaszpirowskim.
              https://pbs.twimg.com/media/EOUHYG5XkAIskUw.jpg
            • rena-ta49 Re: GrodzkiGate 15.01.20, 18:27
              czarek_sz napisał:

> Ja bym nazwał go również psychopatą bo jedno nie wyklucza drugiego. Ten człowie
              > k zachowuje się nie tylko haniebnie bo świadomie i z premedytacją prowadzi anty
              > polską działalność ale widać też i to wyraźnie że ten człowiek ma problemy natu
              > ry psychicznej. Ta mimika twarzy te gesty o tym świadczą.

Dobry z niego aktor,chyba lepszy niż lekarz.
              Teraz dopiero swoje zdolnosci ujawnia.
              Ja,kiedy go widze ,to nie wiem czy śmiać się ,czy płakać.
              Zwróć uwagę na jego chód,on chodzi jakby kij od miotły połknął.
              • m.maska Re: GrodzkiGate 15.01.20, 20:11
                rena-ta49 napisała:

>
                > Dobry z niego aktor,chyba lepszy niż lekarz.
                > Teraz dopiero swoje zdolnosci ujawnia.
                > Ja,kiedy go widze ,to nie wiem czy śmiać się ,czy płakać.

Ani jedno, ani drugie - mnie po prostu zbiera sie na wymioty - odpychajace indywiduum...

> Zwróć uwagę na jego chód,on chodzi jakby kij od miotły połknął.

To tez, a twarz, jakby mial maske - zadnych emocji... zimne wyrachowanie.
                • rena-ta49 Re: GrodzkiGate 16.01.20, 07:16
                  Jest to zimny wyrachowany typ,,dla kasy zrobi wszystko.
    • m.maska Re: GrodzkiGate 15.01.20, 20:08
      rena-ta49 napisała:

> "Perypetie 220 zł i czekolada...”.

220zl - nie gardzil nawet drobnymi a to zapewne dla nauczycielki stanowil niezyl grosz - straszna hiena to byla i jest.
      • opuncja.figowa.1 Re: GrodzkiGate 15.01.20, 22:14
        Nie chcialabym trafić w chorobie na takiego zimnego lekarza i bez emocji.
        • rena-ta49 Re: GrodzkiGate 16.01.20, 07:21
          opuncja.figowa.1 napisała:

> Nie chcialabym trafić w chorobie na takiego zimnego lekarza i bez emocji.

Empatia była zależna od tego ile było w kopercie?

• rena-ta49 " 7 tys i nawet mu powieka nie drgnęła." 18.01.20, 21:43
            „Wiecie, chłopaki, nawet mu powieka nie drgnęła. Wsunął kopertę do szuflady, zamknął i nawet się na mnie specjalnie nie spojrzał”. Osiem lat temu prof. Tomasz Grodzki operował tatę pana Marka. Za operację wziął 7 tysięcy złotych - twierdzi świadek.

niezalezna.pl/306694-siedem-tysiecy-za-operacje-dla-prof-grodzkiego-nowy-swiadek-w-aferze-kopertowej
            • m.maska Re: " 7 tys i nawet mu powieka nie drgnęła." 19.01.20, 01:15
              Czekam na kolejne "rewelacje" - mysle, ze to dopiero czubek tej gory... tyle lat pracy, nalezaloby przeswietlic majatek Marszalka Senatu....
              • al-szamanka Re: " 7 tys i nawet mu powieka nie drgnęła.&# 19.01.20, 09:50
                m.maska napisała:

> Czekam na kolejne "rewelacje" - mysle, ze to dopiero czubek tej gory... tyle la
                > t pracy, nalezaloby przeswietlic majatek Marszalka Senatu....
                >

Jestem przekonana, że łapówki dało mu setki, może nawet tysiące ludzi... ale boją się zemsty lekarzy, bo to przecież też kasta.
                • czarek_sz Re: " 7 tys i nawet mu powieka nie drgnęła.&# 19.01.20, 12:04
                  Z tego ostatniego przypadku wynika że szmaciarz brał łapówki także wtedy gdy w wyników protestów lekarzom drastycznie podniesiono płace czyli gdy zarobki miał już bardzo wysokie. Tacy jak on to nawet jakby zarabiał milion miesięcznie to i tak jak tylko by mógł to obedrze ze skóry największego biedaka. Taki sort.
                  • m.maska Re: " 7 tys i nawet mu powieka nie drgnęła.&# 19.01.20, 13:06
                    czarek_sz napisał:

> Z tego ostatniego przypadku wynika że szmaciarz brał łapówki także wtedy gdy w
                    > wyników protestów lekarzom drastycznie podniesiono płace czyli gdy zarobki miał
                    > już bardzo wysokie. Tacy jak on to nawet jakby zarabiał milion miesięcznie to
                    > i tak jak tylko by mógł to obedrze ze skóry największego biedaka. Taki sort.

totez i wysokosc lapowek drastycznie sie podwyzszyla. O ile wczesniejsze byla mowa o max. mwocie 3 tys. w miedzyczasie mowi sie juz na rok 2012 czyli stosubkowo swieza sprawa o 10 tys.
                    Z Wikipedii:
                    Między 2004 a 2018 wypromował dziewięcioro doktorów.

Ciekawe ile bral za doktorat - przeciez on nic nie robil za darmo.
                  • rena-ta49 Re: " 7 tys i nawet mu powieka nie drgnęła.&# 19.01.20, 18:58
                    czarek_sz napisał:

> Z tego ostatniego przypadku wynika że szmaciarz brał łapówki także wtedy gdy w
                    > wyników protestów lekarzom drastycznie podniesiono płace czyli gdy zarobki miał
                    > już bardzo wysokie. Tacy jak on to nawet jakby zarabiał milion miesięcznie to
                    > i tak jak tylko by mógł to obedrze ze skóry największego biedaka. Taki sort.
                    .

Zauważ ,że brał podwójnie,raz od chorych za operację,następnie za ten sam zabieg brał od NFZ
                    Pazerny,ohydny typ,który żerował na ludziach którzy chcieli ratować bliskich.

• opuncja.figowa.1 Re: " 7 tys i nawet mu powieka nie drgnęła.&# 21.01.20, 15:15
                  Jestem przekonana, że łapówki dało mu setki, może nawet tysiące ludzi... ale boją się zemsty lekarzy, bo to przecież też kasta.
                  Wychodzi , że to był stały i akceptowany w tamtejszym środowisku proceder, ale nikt nie lubi być przesłuchiwany przez organa ścigania i włóczony po sądach, nawet w charakterze świadka.
                  • rena-ta49 Re: " 7 tys i nawet mu powieka nie drgnęła.&# 21.01.20, 16:00
                    opuncja.figowa.1 napisała:

> Jestem przekonana, że łapówki dało mu setki, może nawet tysiące ludzi... ale
                    > boją się zemsty lekarzy, bo to przecież też kasta.

> Wychodzi , że to był stały i akceptowany w tamtejszym środowisku proceder, ale
                    > nikt nie lubi być przesłuchiwany przez organa ścigania i włóczony po sądach,
                    > nawet w charakterze świadka.

Oczywiście ,w 100% się z Tobą zgadzam. Sama dawałam lekarce,kiedy chcialam ratować sp. męża.
                    Mąż jednak zmarł następnego dnia i lekarka kasę mi oddała.Miała trochę honoru.
              • rena-ta49 Re: " 7 tys i nawet mu powieka nie drgnęła.&# 19.01.20, 18:52
                m.maska napisała:

> Czekam na kolejne "rewelacje" - mysle, ze to dopiero czubek tej gory... tyle la
                > t pracy, nalezaloby przeswietlic majatek Marszalka Senatu....
                >

Lata uprawiał ten proceder, budując spory majątek i utwierdzając się w przekonaniu o swojej bezkarnosci, wyzszosci i ze mu wszystko wolno.
                Dlatego on i jemu podobni złodzieje i oszuści tak bronia KASTY!
                • m.maska Re: " 7 tys i nawet mu powieka nie drgnęła.&# 21.01.20, 17:50
                  Nie potrafilabym dac lapowki, nie umialam a tym bardziej teraz nie umiem. Pamietam jak moja mama we wczesnych latach 70-ych byla operowana na woreczek zolciowy, kazala mi wtedy kupic koniak w Pewexie, dala ten koniak ale juz po operacji - byl to wyraz wdziecznosci a nie, ze operacja byla uzalezniona od "bakszyszu".
                  W przypadku Grodzkiego stawki w miare lat byly coraz wyzsze.
                  5 tys. za to, ze asystowal przy operacji - i kto to stwierdzal? przeciez nikt z dajacych nie byl na sali operacyjnej - jestem pewna, ze czesto bral za NIC i nawet nie kiwnal palcem - po prostu bral bo "mu sie nalezalo" - przeciez WIELKI jest.
                  • m.maska Re: " 7 tys i nawet mu powieka nie drgnęła.&# 21.01.20, 17:51
                    Jemu sie szykuje gruba sprawa o lapowkarstwo, wiec nic dziwnego, ze chce sobie zjednac kaste.
    • m.maska Re: GrodzkiGate 16.01.20, 18:53
      Pietrzak bardzo dobrze go podsumowal: wdolnymslasku.com/2020/01/16/pietrzak-grodzki-ma-talent-komediowy-i-oczekiwalbym-zeby-poszedl-w-tym-kierunku-przypomina-mi-chaplina/?fbclid=IwAR1G2UwxKZMWaGbx5xdllcNr1hKOFMNwhDRRCh6fG_uku8BxsphRSyE5WE8
      • rena-ta49 Re: GrodzkiGate 18.01.20, 21:40
        m.maska napisała:

> Pietrzak bardzo dobrze go podsumowal: wdolnymslasku.com/2020/01/16/pietrzak-grodzki-ma-talent-komediowy-i-oczekiwalbym-zeby-poszedl-w-tym-kierunku-przypomina-mi-chaplina/?fbclid=IwAR1G2UwxKZMWaGbx5xdllcNr1hKOFMNwhDRRCh6fG_uku8BxsphRSyE5WE8
        >

Trafne podsumowanie Pietrzakasmilesmile
    • m.maska Re: GrodzkiGate 21.01.20, 15:17
      hehehe... angielski zna... i czyta: most power-ful person on jest...
      • rena-ta49 Re: GrodzkiGate 21.01.20, 16:04
        m.maska napisała:

> hehehe... angielski zna... i czyta: most power-ful person on jest...
        >

Tylko trochę lepiej dukał od Tusk.Tylko czemu się tym chwali jako Marszałek Senatu?
        • m.maska Re: GrodzkiGate 21.01.20, 17:43
          Tylko, ze tak jak on mowi po angielsku, to ja tez tak mowie, hahaha, a akcent taki, ze mozna lac, zrobil pauze miedzy power i ful i wyszlo jak wyszlo - w zyciu nie dalabym sie nagrac i puscic tego w eter...,
          • rena-ta49 Re: GrodzkiGate 21.01.20, 17:49
            m.maska napisała:

> Tylko, ze tak jak on mowi po angielsku, to ja tez tak mowie, hahaha, a akcent t
            > aki, ze mozna lac, zrobil pauze miedzy power i ful i wyszlo jak wyszlo - w zyc
            > iu nie dalabym sie nagrac i puscic tego w eter...,
            >

Niech pajacuje,upadek bedzie bardziej bolał! Wzbudza już tylko politowanie i smiech.
            • rena-ta49 Cuda w szpitalu u Grodzkiego 21.01.20, 17:52
              Rozmawiało się o różnych rzeczach. Pamiętam młodego chłopaka, miał może 22–24 lata. Zapamiętałem go dobrze, bo podczas jednej z wizyt tuż po zabiegu wzbudził wesołość pacjentów, którzy pokazywali lekarzom swoje rany na klatce piersiowej. A on podczas wizyty ściągnął spodnie od piżamy. Jak się okazało, miał operowany zrośnięty napletek. Mówił, że chce się żenić i stąd ta operacja. To byłe zrozumiałe, ale zdziwiło nas to, że trafił na oddział, na którym leczono… płuca. Ten młody chłopak mówił, że wcześniej był w prywatnym gabinecie dr. Grodzkiego, który powiedział, że podejmie się operacji. I tak też się stało.

m.niezalezna.pl/307074-cuda-w-szpitalu-u-grodzkiego-na-oddzial-plucny-skierowal-pacjenta-ze-zrosnietym-napletkiem
              • m.maska Re: Cuda w szpitalu u Grodzkiego 21.01.20, 17:56
                rena-ta49 napisała:

> Rozmawiało się o różnych rzeczach. Pamiętam młodego chłopaka, miał może 22–24 l
                > ata. Zapamiętałem go dobrze, bo podczas jednej z wizyt tuż po zabiegu wzbudził
                > wesołość pacjentów, którzy pokazywali lekarzom swoje rany na klatce piersiowej.
                > A on podczas wizyty ściągnął spodnie od piżamy. Jak się okazało, miał operowan
                > y zrośnięty napletek. Mówił, że chce się żenić i stąd ta operacja. To byłe zroz
                > umiałe, ale zdziwiło nas to, że trafił na oddział, na którym leczono… płuca. Te
                > n młody chłopak mówił, że wcześniej był w prywatnym gabinecie dr. Grodzkiego, k
                > tóry powiedział, że podejmie się operacji. I tak też się stało.
                >
                > m.niezalezna.pl/307074-cuda-w-szpitalu-u-grodzkiego-na-oddzial-plucny-skierowal-pacjenta-ze-zrosnietym-napletkiem

To on nawet takie rzeczy operowal - no specjalista od zabiegow kosmetycznych - pecunia non olet!
                • al-szamanka Re: Cuda w szpitalu u Grodzkiego 21.01.20, 22:03
                  m.maska napisała:

> rena-ta49 napisała:
                  >
                  > > Rozmawiało się o różnych rzeczach. Pamiętam młodego chłopaka, miał może 2
                  > 2–24 l
                  > > ata. Zapamiętałem go dobrze, bo podczas jednej z wizyt tuż po zabiegu wzb
                  > udził
                  > > wesołość pacjentów, którzy pokazywali lekarzom swoje rany na klatce piers
                  > iowej.
                  > > A on podczas wizyty ściągnął spodnie od piżamy. Jak się okazało, miał op
                  > erowan
                  > > y zrośnięty napletek. Mówił, że chce się żenić i stąd ta operacja. To był
                  > e zroz
                  > > umiałe, ale zdziwiło nas to, że trafił na oddział, na którym leczono… płu
                  > ca. Te
                  > > n młody chłopak mówił, że wcześniej był w prywatnym gabinecie dr. Grodzki
                  > ego, k
                  > > tóry powiedział, że podejmie się operacji. I tak też się stało.
                  > >
                  > > m.niezalezna.pl/307074-cuda-w-szpitalu-u-grodzkiego-na-oddzial-plucny-skierowal-pacjenta-ze-zrosnietym-napletkiem
                  >
                  > To on nawet takie rzeczy operowal - no specjalista od zabiegow kosmetycznych -
                  > pecunia non olet!
                  >
                  >
                  Oj tam oj tam, po prostu oddzial penisowy byl przepelniony.
      • rena-ta49 Re: GrodzkiGate 09.06.21, 10:37
        Zobaczcie jak ten łapówkarz broni się przed złożeniem immunitetu.Jaka trzeba być kanalia bez honoru by tak mataczyc
        • rena-ta49 Re: GrodzkiGate 10.06.21, 12:10
          Widzę potrzebę poważnego ograniczenia immunitetów posłom i senatorom.Przestepcy uciekają e immunitety.
          • al-szamanka Re: GrodzkiGate 10.06.21, 19:51
            rena-ta49 napisała:

> Widzę potrzebę poważnego ograniczenia immunitetów posłom i senatorom.Przestepcy
            > uciekają e immunitety.

Ja jestem nie za ograniczeniem, tylko za likwidacja.
            • rena-ta49 Re: GrodzkiGate 12.06.21, 07:51
              To byłoby najlepszym wyjściem.Nie darmo platfusy mają największe poparcie w zakładach karnych,bo to jedna mafia przestępcza
              • rena-ta49 Re: GrodzkiGate 180 dni blokuje 17.09.21, 21:52
                głosowanie w sprawie swojego immunitetu. Licznik tyka!!
                Pełne gacie ma ten łapówkarz!
                • al-szamanka Re: GrodzkiGate 180 dni blokuje 17.09.21, 21:55
                  rena-ta49 napisała:

> głosowanie w sprawie swojego immunitetu. Licznik tyka!!
                  > Pełne gacie ma ten łapówkarz!

A prawnie to ile jeszcze może blokować? Bo chyba nie bez końca?
                  • rena-ta49 Re: GrodzkiGate 180 dni blokuje 19.09.21, 08:07
                    al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
                    >
                    > > głosowanie w sprawie swojego immunitetu. Licznik tyka!!
                    > > Pełne gacie ma ten łapówkarz!
                    >
                    >
                    > A prawnie to ile jeszcze może blokować? Bo chyba nie bez końca?
                    >

W niszczarkach senackich może ten wniosek leżeć ,aż sprawy te jeszcze aktualne ,się przedawnią do końca.
                    • rena-ta49 Re: GrodzkiGate 180 dni blokuje 25.09.21, 11:30
                      https://pbs.twimg.com/media/E_9hZ_oXoAAQ4mf?format=jpg&name=small
                      • rena-ta49 Ciecia osoba dostała czarna polewke od Tfuska. 04.10.21, 22:11
                        Audiencja nie odbyła się nawet na wycieraczce. Ciecia osoba jest balastem dla platformy i Oni już o tym wiedzą.
                        www.tvp.info/56190123/tomasz-grodzki-zignorowany-przez-donalda-tuska-wszyscy-wiemy-jak-duze-jest-jego-ego

Cios za ciosem dla koperciarza,niedawno sąd uznał ,że prof.Popiela nie musi przepraszać koperciarza.
                        www.tvp.info/56110739/tomasz-grodzki-kontra-agnieszka-popiela-sad-uchylil-wczesniejszy-wyrok-sprawa-do-ponownego-rozpoznania?fbclid=IwAR18_DIsjNCHTM_eeoi1oHuveyzpbYeR0VhbCYrinzxDLSvZqdv2GGe2faI
                        • rena-ta49 Re: Ciecia osoba dostała czarna polewke od Tfuska 06.10.21, 08:08
                          Grodzki potwierdza swoje przestępstwa chowając się za immunitetem.
                          Tchórz.
                          https://pbs.twimg.com/media/FA9-FrMVUAo3Ekp?format=jpg&name=small
                          • m.maska Re: Ciecia osoba dostała czarna polewke od Tfuska 07.10.21, 00:24
                            Oj, wyglada na to, ze ostatnie oredzie wygloszone przez ciecia osobe w panstwie, bylo ostatnim - Tusk nie pozwoli zeby mu ktos mieszal w jego kotle. Zachowajmy je w pamieci, ta gestykulacja, ta mimika, to traktowanie sluchaczy jak gleboko uposledzonych, powolna wymowa, zeby kazdy zrozumial - widac wiedzial do kogo mowil, ze lemingi zbyt lotne nie sa - i to wszystko na nic, a pamietacie jak chcial przejmowac role prezydenta? w kazdym razie byl gotow a tu przyszedl Tusk i sie wszystko skonczylo.

• rena-ta49 200 dni!! 07.10.21, 08:06
                              Dzisiaj WIELKIE ŚWIETO!! 200 dni ciecia osoba w państwie trzyma w szufladzie wniosek o odebranie immunitetu!!
                              Będzie dziś jakieś orędzie?
                              • al-szamanka Re: 200 dni!! 07.10.21, 15:30
                                rena-ta49 napisała:

> Dzisiaj WIELKIE ŚWIETO!! 200 dni ciecia osoba w państwie trzyma w szufladzie wn
                                > iosek o odebranie immunitetu!!
                                > Będzie dziś jakieś orędzie?
                                Powinna by jakas granica, okreslony czas na ewentualne przetrzymywanie, po przekroczeniu ktorego immunitet powinien byc odbierany automatycznie.
                                • rena-ta49 Re: 200 dni!! 09.10.21, 09:15
                                  Senat Grodzkiego jest bardziej pracowity od Senatu RP ,ponad 200 dni czekamy na odebranie mu immunitetu,ale ,że orzeczenie TK jest niezgodne z Konstytucją RP w jeden dzień !!!

Senat powinien być zlikwidowany,tam większość ze 100 nierobów,przestępców ucieka za immunitet.
                                  • m.maska Re: 200 dni!! 09.10.21, 13:46
                                    Juz sie nie moge doczekac, coraz glosniej jest o tym, ze Tuskowi sie nie podoba pan Grodzki jako ciecia osoba w panstwie, a jesli ci ktorzy go "ukochali" i bronili nagle beda musieli wybierac miedzy Sloncem Peru i Sloncem Senatu? wyobrazacie sobie rozterki lewactwa?
                                    • rena-ta49 Re: 200 dni!! 10.10.21, 08:06
                                      m.maska napisała:

> Juz sie nie moge doczekac, coraz glosniej jest o tym, ze Tuskowi sie nie podoba
                                      > pan Grodzki jako ciecia osoba w panstwie, a jesli ci ktorzy go "ukochali" i br
                                      > onili nagle beda musieli wybierac miedzy Sloncem Peru i Sloncem Senatu? wyobraz
                                      > acie sobie rozterki lewactwa?
                                      >

PO ma większość w Senacie do obrony immunitetu, gdyby nawet go nie obroniła, mają „kastę” po swojej stronie, a „trzecia osoba w państwie” mimo to się boi odblokować procedurę. Trudno o dobitniejsze przyznanie się, jak musiał grubo nawywijać!!
                                      • rena-ta49 Re: 200 dni!! 19.10.21, 07:00
                                        https://pbs.twimg.com/media/FCCUQAmXEAIM-04?format=jpg&name=360x360
                                      • rena-ta49 „Wszystkie świnie są równe, ale niektóre świnie są 21.10.21, 08:38
                                        równiejsze od innych”
                                        https://pbs.twimg.com/media/FCM95TKXoAQgdam?format=jpg&name=small

Ja na miejscu prokuratury bym wnioskowała o zdjęcie immunitetu Borysowiczowi!
                                        • al-szamanka Re: „Wszystkie świnie są równe, ale niektóre świn 21.10.21, 14:29
                                          rena-ta49 napisała:

> równiejsze od innych”
                                          > https://pbs.twimg.com/media/FCM95TKXoAQgdam?format=jpg&name=small
                                          >
                                          > Ja na miejscu prokuratury bym wnioskowała o zdjęcie immunitetu Borysowiczowi!

I jednemu i drugiemu!
                                          • rena-ta49 Re: „Wszystkie świnie są równe, ale niektóre świn 24.10.21, 08:56
                                            Jestem za tym by zlikwidować Senat i pieniądze przeznaczyć na onkologie.Polski nie stać na utrzymywanie ukrywających sie za immunitetami przestępcami!!
                                            • m.maska Re: „Wszystkie świnie są równe, ale niektóre świn 24.10.21, 12:56
                                              rena-ta49 napisała:

> Jestem za tym by zlikwidować Senat i pieniądze przeznaczyć na onkologie.Polski
                                              > nie stać na utrzymywanie ukrywających sie za immunitetami przestępcami!!

To tez...i jak juz beda zmieniac Konstytucje, bo do tego potrzeba wiekszosci konstytucyjnej, to przy okazji niech spojrza na Niemcy, bo tak sie chca na nich niektorzy wzorowac i niech odbiora sedziom immunitety(jak w Niemczech) i wtedy Izba Dyscyplinarna dla sedziow przestepcow nie bedzie potrzebna. Do tej pory to byle sedzia moze byc nawet szefem gangu czy jakiejs piramidy finansowej i jest nietykalny.
                                              • rena-ta49 Przyjął kopertę czy wręczał? 09.01.22, 08:32
                                                Wielki zawód spotkał Kopertmistrza po audiencji u Papieża Franciszka, w kopercie był tylko różaniec.
                                                https://pbs.twimg.com/media/FIlp8_cWQAUb_Gf?format=jpg&name=small
                                                • al-szamanka Re: Przyjął kopertę czy wręczał? 09.01.22, 21:56
                                                  rena-ta49 napisała:

> Wielki zawód spotkał Kopertmistrza po audiencji u Papieża Franciszka, w koperci
                                                  > e był tylko różaniec.
                                                  > https://pbs.twimg.com/media/FIlp8_cWQAUb_Gf?format=jpg&name=small

Rozaniec pewnie poswiecony, prosto z papieskich rak... na pewno bedzie mogl go wymienic na gruba koperte big_grin
                                                  • rena-ta49 Re: Przyjął kopertę czy wręczał? 10.01.22, 09:22
                                                    Ten kretyński hipokryta,który wspierał proaborcyjne manifestacje na spotkaniu u papieża zadeklarował pełną pomoc w tym, by w Europie rodziło się więcej dzieci. Będzie reproduktorem? Będzie dawcą spermy dla potrzebujących, a płatność oczywiście w kopertachsmile
                                                  • rena-ta49 Gdzie jest ciecia osoba? 15.02.22, 06:35
                                                    Poleciał na bunga bunga,z kochanką na wyjeździe walentynkowym w Miami.
                                                    Wyprzedził Petru-poleciał dalej.
                                                    https://pbs.twimg.com/media/FLlX8QyWQAARv6a?format=jpg&name=small
                                                  • al-szamanka Re: Gdzie jest ciecia osoba? 15.02.22, 22:15
                                                    rena-ta49 napisała:

> Poleciał na bunga bunga,z kochanką na wyjeździe walentynkowym w Miami.
                                                    > Wyprzedził Petru-poleciał dalej.
                                                    > https://pbs.twimg.com/media/FLlX8QyWQAARv6a?format=jpg&name=small

A ktora z nich to jego kochanka? Jakas porzadnie trzepnieta musi byc. Kochanka Grodzkiego? Fuuuuuuuuuuuuu!
                                                  • rena-ta49 Re: Gdzie jest ciecia osoba? 16.02.22, 07:15
                                                    Z jednej strony stoi żona,z drugiej "asystentka"którą zabrał z sobą ze szpitala do Senatu.
                                                    Pani nie odstępuje cieciej osoby na krok.
                                                    https://pbs.twimg.com/media/FLlemZQXsAMZOD8?format=jpg&name=smallhttps://pbs.twimg.com/media/FIuibnXXMAE_Fr_?format=jpg&name=small
                                                    Petru na Maderę poleciał za swoja kasę,ciecia osoba wozi swoją"asystentke" za pieniądze podatnika na wycieczki.
                                                  • al-szamanka Re: Gdzie jest ciecia osoba? 16.02.22, 07:40
                                                    rena-ta49 napisała:

> Pani nie odstępuje cieciej osoby na krok.

> https://pbs.twimg.com/media/FIuibnXXMAE_Fr_?format=jpg&name=small

Ach, jakie szczesliwe dwa rozkoszniaczki big_grin Ciecia o. taka rozanielona big_grinbig_grinbig_grin
                                                  • rena-ta49 Re: Gdzie jest ciecia osoba? 16.02.22, 21:53
                                                    al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
                                                    >
                                                    >
                                                    > > Pani nie odstępuje cieciej osoby na krok.
                                                    >
                                                    > > [img]https://pbs.twimg.com/media/FIuibnXXMAE_Fr_?format=jpg&name=small[/i
                                                    > mg]
                                                    >
                                                    > Ach, jakie szczesliwe dwa rozkoszniaczki big_grin Ciecia o. taka rozanielona big_grinbig_grinbig_grin
                                                    >

Walentynki zdarzają się raz do roku.
                                                  • m.maska Re: Gdzie jest ciecia osoba? 16.02.22, 21:04
                                                    https://abload.de/img/274071198_10103305129puk22.jpg
                                                  • al-szamanka Re: Gdzie jest ciecia osoba? 16.02.22, 21:56
                                                    https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/274103887_5316326188378900_8977507055620108214_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-5&_nc_sid=5cd70e&_nc_ohc=547vTcs2WzwAX96sYqr&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AT-rI5LP5r0a0krM9cOl_1GOu1W1QocShyO5PGRtV8fTXQ&oe=6212721E
                                                  • rena-ta49 Jak by ktoś zapomniał co to za kreatura 18.02.22, 07:00
                                                    https://pbs.twimg.com/media/FLvKVc3XwAA92PK?format=jpg&name=900x900
                                                  • rena-ta49 Re: Jak by ktoś zapomniał co to za kreatura 21.03.22, 16:55
                                                    https://pbs.twimg.com/media/FOYnMvhX0Ao5o0i?format=png&name=360x360
                                                    Podobno łapówkarz Grodzki chciał jechać do Kijowa ale dowiedział się że nie będzie bankietu...
                                                  • rena-ta49 Grodzki największą,opozycyjną qurwą 26.03.22, 17:30
                                                    Kanalia, która bierze kasę od umierających, nie ma żadnych pohamowań.
                                                    Natychmiast powinien być skuty w kajdany przez ABW jako ruski agent.
                                                    Sami posłuchajcie:
                                                    twitter.com/tylko_prawda_/status/1507491647554297863
                                                  • al-szamanka Re: Grodzki największą,opozycyjną qurwą 26.03.22, 19:25
                                                    rena-ta49 napisała:

> Kanalia, która bierze kasę od umierających, nie ma żadnych pohamowań.
                                                    > Natychmiast powinien być skuty w kajdany przez ABW jako ruski agent.
                                                    > Sami posłuchajcie:
                                                    > twitter.com/tylko_prawda_/status/1507491647554297863

Co za obżydliwa pierdoła.
                                                  • al-szamanka Re: Grodzki największą,opozycyjną qurwą 26.03.22, 19:58
                                                    al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
                                                    >
                                                    > > Kanalia, która bierze kasę od umierających, nie ma żadnych pohamowań.
                                                    > > Natychmiast powinien być skuty w kajdany przez ABW jako ruski agent.
                                                    > > Sami posłuchajcie:
                                                    > > twitter.com/tylko_prawda_/status/1507491647554297863
                                                    >
                                                    > Co za obżydliwa pierdoła.
                                                    >
                                                    >

Kukiz o słowach Grodzkiego: piąta kolumna. Powinien ożenić się z Ochojską. I adoptować Lisa
                                                  • rena-ta49 Re: Grodzki największą,opozycyjną qurwą 26.03.22, 20:21
                                                    Piąta kolumna pożytecznych idiotów,zdrajców!
                                                    "Powinien ożenić się z Ochojską. I adoptować Lisa"
                                                    a do ślubu powinni jechać na Qniu
                                                  • al-szamanka Re: Grodzki największą,opozycyjną qurwą 26.03.22, 20:23
                                                    https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/276317449_3262414910685607_7214745027165934677_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=XDEeEPrwT6EAX-vzjXt&_nc_oc=AQnPoZ622pChXESIMDsw3vOR8KYrniN7sxnW_ZTKAtnwZGeS9IGH2E1C-JDUBU_eIYM&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AT-x3CAbbiF_zdHSp2fMELbCGcyjOlvQ9CSvVHa7m4eLMg&oe=62445CF4
                                                  • rena-ta49 Re: Grodzki największą,opozycyjną qurwą 27.03.22, 09:44
                                                    Ten Libicki to niebywale obleśna łajza.Zaliczył już wszystkie partie, teraz jest "rolnikiem", to cwaniak dbający najbardziej o swoje kalekie dupsko.
                                                  • al-szamanka Re: Grodzki największą,opozycyjną qurwą 27.03.22, 20:37
                                                    rena-ta49 napisała:

> Ten Libicki to niebywale obleśna łajza.Zaliczył już wszystkie partie, teraz jes
                                                    > t "rolnikiem", to cwaniak dbający najbardziej o swoje kalekie dupsko.

Nawet z twarzy na takiego wyglada.
                                                  • rena-ta49 Re: Grodzki największą,opozycyjną qurwą 28.03.22, 08:28
                                                    https://pbs.twimg.com/media/FOeljitXwA4qfdA?format=jpg&name=small
                                                    https://pbs.twimg.com/media/FOgGEQiXwAAMEHN?format=jpg&name=small
                                              • rena-ta49 Re: „Wszystkie świnie są równe, ale niektóre świn 09.01.22, 09:10
                                                Szkoda ,że zmiana Konstytucji nie jest w tym układzie możliwa.Tak jak piszesz w nowej żadna banda nie powinna mieć immunitetów.
    • a74-7 Re: GrodzkiGate 21.01.20, 22:15
      wy sobie tu dworujecie ,
      a tymczasem :_wpolityce.pl/polityka/483324-zakonczylo-sie-spotkanie-grodzkiego-z-pelosi
      • a74-7 Re: GrodzkiGate 21.01.20, 22:16
        Zapomnialam dodac
        jaki interes ta stara 'hamerykanka ' w tym miala ? wink
        • rena-ta49 Re: GrodzkiGate 22.01.20, 07:30
          a74-7 napisał:

> Zapomnialam dodac
          > jaki interes ta stara 'hamerykanka ' w tym miala ? wink

No jak to,przecież to ona chciała spotkac się z ciecią osobą w państwie i przyjeła go w jakiejś kanciapie na lotniskusmilesmile
      • rena-ta49 Re: GrodzkiGate 22.01.20, 07:25
        a74-7 napisał:

> wy sobie tu dworujecie ,
        > a tymczasem :_wpolityce.pl/polityka/483324-zakonczylo-sie-spotkanie-grodzkiego-z-pelosi

Otwierasz media rano… Grodzki operuje napletki. Otwierasz wieczorem spotyka się na lotnisku z kobitą co ma przesiadkę lecąc do Izraela na spotkanie, które organizują ludzie Putina. Monsz Stanu, Złota Rączka, Prawie Rabin, Trzecia Osoba, Kopertfield. Masakra!
        twitter.com/skyPAPA_
    • m.maska Re: GrodzkiGate 22.01.20, 20:22
      „Z tak napuchniętym ego chyba musi Pan spać na stojąco?” – zwrócił się publicysta Rafał Ziemkiewicz do marszałka Senatu Tomasza Grodzkiego. O co chodzi?

Wszystko zaczęło się od wpisu wiceministra sprawiedliwości Sebastiana Kalety, który odniósł się do senackiego projektu o Krajowej Radzie Sądownictwa. Zwrócił uwagę na „czystkę”.

W senackim projekcie ustawy czystkowej przewidziano sankcję nieważności wyroków Izby Dyscyplinarnej Sądu Najwyższego z mocy ustawy. Takiego rozwiązania nie zaproponowano nawet dla wyroków sądów w czasie niemieckiej okupacji. Co na to forsujący projekt @wsamraz?

— zapytał Kaleta.

Na wpis odpowiedział (histerycznie?) sam marszałek Senatu Tomasz Grodzki.

Panie@sjkaleta. Kładę to na karb pana młodego wieku i niedużego tzw doświadczenia życiowego ale zwracam uwagę,że porównanie Senackiego projektu ustawy o KRS do praw hitlerowskich podpada pod gloryfikowanie nazizmu.Wzywam do wycofania tego wpisu i zapraszam do pracy nad projektem

— stwierdził Grodzki.

Wtedy argumentację marszałka zmiażdżył publicysta „Do Rzeczy” Rafał Ziemkiewicz.

Porównanie senackiego projektu (haniebnego) z prawem III Rzeszy znieważa Senat a nie gloryfikuje nazizm. Tylko Panu mogło przyjść do głowy że odwrotnie. Z tak napuchniętym ego chyba musi Pan spać na stojąco?

źródło: wpoltyce.pl
      • a74-7 Re: GrodzkiGate 22.01.20, 20:37
        No tak.
        Dworujta sobie dalej ...z wojta ...;-D big_grin big_grin
        • rena-ta49 Re: GrodzkiGate 22.01.20, 21:29
          a74-7 napisał:

> No tak.
          > Dworujta sobie dalej ...z wojta ...;-D big_grin big_grin

a co na to powiesz:
          https://pbs.twimg.com/media/EO6RJrrWoAIWjXC.jpg
      • rena-ta49 Re: GrodzkiGate 22.01.20, 21:26
        Godny następca Bronka. Marshal Grodzkismile)
        • a74-7 Re: GrodzkiGate 22.01.20, 21:38
          wiadomo, kto ten woz popycha...
          • rena-ta49 Re: GrodzkiGate 23.01.20, 07:02
            a74-7 napisał:

> wiadomo, kto ten woz popycha...

Co sobie myślała Nancy Pelosi siedząc naprzeciw tej tabliczki. Nikt temu nie podpowiedział, że trzeba napisać "Speaker"?
            https://pbs.twimg.com/media/EO61iHyWoAM4vFD.jpg
            • rena-ta49 Re: GrodzkiGate 23.01.20, 07:26
              Część dokumentacji szpitala, w którym pracował obecny marszałek Senatu Tomasz Grodzki, została zniszczona - ustaliła Wirtualna Polska. Oznacza to, że nie da się ustalić, czy świadkowie, których relacje publikowały media, byli rzeczywiście pacjentami placówki medycznej Szczecin Zdunowo.
              O dokumentację pacjentów Grodzkiego wystąpiła prokuratura. Chodzi o dane osób operowanych na oddziale torakochirurgii od 1992 r.

Jak się okazuje, części teczek śledczy już nie otrzymają, ponieważ dokumentacja została zniszczona. Szpital przechowuje historie chorób przez 20 lat w przypadku hospitalizacji zakończonych wypisem. Nieco dłużej, bo 25 lat- dla historii pediatrii, a w przypadku zgonów- 30 lat. W placówce przechowywana jest obecnie dokumentacja od roku 1997- wyjaśniła w rozmowie z Wp.pl Natalia Andruczuk, rzeczniczka szpitala Szczecin Zdunowo. Jak dodała, teczki pacjentów niszczone są „na podstawie zezwolenia jednorazowego uzyskanego z Archiwum Państwowego w Szczecinie”.

Placówka zapewnia ponadto, że akta pacjentów są przechowywane jest zgodnie z Ustawą o prawach pacjenta i Rzeczniku Praw Pacjenta.

Nie uda się zatem ustalić, czy świadkowie, których relacje ujawniały media, byli rzeczywiście pacjentami placówki, którą kierował prof. Tomasz Grodzki. Dotyczy to np. mężczyzny. który twierdzi, że w 1996 r. wręczył 200 zł obecnemu marszałkowi Senatu, wówczas ordynatorowi torakochirurgii.

Przypomnijmy, że prokuratura wszczęła w grudniu śledztwo dotyczące przyjęcia korzyści majątkowej w szczecińskim szpitalu Zdunowo. Wszystko w związku z oskarżeniami części pacjentów pod adresem prof. Tomasza Grodzkiego, które ujawniły media.

Źródło: wp.pl

Treść artykułu powoduje u mnie:
              0%
              0%
              0%
              0%
              0%
              0%

25

TAGI: GRODZKIGATE, PROKURATURA, ZNISZCZENIE, DOKUMENTY, SZPITAL, PROF TOMASZ GRODZKI

KONIEC SYSTEMU (ODC.163/1) - OTWARTY DIALOG I ROSYJSKI WYWIAD

Zaloguj się i dodaj swój komentarz

E.S. S. • 57023 • 25520
              TVN też zniszczył materiały na temat urodzin Hitlera w wodzisławskim lesie. To drugi komentarz dla cenzury.
              16 0 Odpowiedz 22.01.2020 19:08

Mirosław Wałęka • 79197 • 38723
              Nasz fenomenalnie wybitny, nadzwyczajny feldmarszałek św.Tomasz, zwany przez krzywoprzysięzców łapówkarzem, zgodził się udzielić audiencji III osobie w USA, Nancy Pelosi ....Tym genialnym manewrem feldmarszałek św.Tomasz zdominował, zdystansował i przyćmił gnuśnego prezydenta A.Dudę i niecny PIS-owski rząd ze zbrodniczym premierem Morawieckim .!! . . . . . . A finał był taki , że Grodzki telepał się do Krakowa , gdzie w lotniskowym saloniku został przyjęty na kilka minut przez Nancy Pelosi , ale "św.balon na krzywych odnóżach" nadal się nadyma ..!! ..
              17 1 Odpowiedz 22.01.2020 19:38

John Sam • 137288 • 20401
              Przypomnijmy, że prokuratura wszczęła w grudniu śledztwo dotyczące przyjęcia korzyści majątkowej w szczecińskim szpitalu Zdunowo. Wszystko w związku z oskarżeniami części pacjentów pod adresem prof. Tomasza Grodzkiego, które ujawniły media.
              10 0 Odpowiedz 22.01.2020 19:44

#1000018353 • 215564 • 18933
              Jaguar Kopertowski z po-ko-nostry
              9 0 Odpowiedz 22.01.2020 20:31

#1000019658 • 11 • 11
              W tych dokumentach były na pewno pokwitowania odbioru łapówek
              2 8 Odpowiedz 22.01.2020 20:32

#1000016879 • 8397 • 1398
              POzamykać skurwysynów.
              6 0 Odpowiedz 22.01.2020 20:49

#1000012613 • 6378 • 1390
              Zniszczyła to prokuratura dowody w sprawie Pancernego Seicento Essman
              1 8 Odpowiedz 22.01.2020 22:15

Stanley Trojaniak • 891 • 743
              To wszystko jasne, seryjny lapowkarz zlecil zniszczyc dane pacjentow spitala aby zatrzec dowody lapowek, on rowniez jest seryjnym przestepca. Prokuratura powinna seryjnego smialka zmusic do gadania, a jak nie zechce wspolpracowac, to odebrac mu imunitet i cela+ na dozywocie.
              5 1 Odpowiedz 22.01.2020 22:46

#1000016361 • 31076 • 5776
              z tym zniszczeniem to nie tak.... mozna wszystko odtworzyc ... w ubespieczalni z rachunkow z zabiegi bo to nie byli prywatni pacjeci aiprywatny szpital.
              4 0 Odpowiedz 22.01.2020 23:24

Krystyna Jaroslawski • 36669 • 2692
              To prawda, ze mozna wszystko odtworzyc tylko pytanie czy Marszalkisimus Senatu I jego obroncy juz nie dotarli dalej. Wiemy, ze interesowano sie informacjami na temat swiadkow a to by oznaczalo, ze moga zastraszac ludzi.
              3 0 Odpowiedz 23.01.2020 00:00

#1000019561 • 463 • 52
              I wszystko na temat i ciekawe czy ktoś za to odpowie.......
              12 0 Odpowiedz 22.01.2020 19:10

Casesar Crassus • 3149 • 1023
              Zaraz tam zniszczył .....co to zniszczył. Budynek w którym mieści się archiwum mają oddać prawowitym właścicielom więc usuwamy makulaturę , ot normalnie to by się na makulaturę oddało ale kto to teraz skupuje??? To palimy z chłopakami teczki ,porządek robimy.
              7 1 Odpowiedz 22.01.2020 19:14

#1000008736 • 5179 • 1926
              ludzie mają swoje kwity, prześwietlenia, wypisy... zbierają do ZUS-u, do renty... ponadto w przypadku poważnych chorób dokumentacje powinien mieć ZUS, bo wypłacał świadczenia
              16 0 Odpowiedz 22.01.2020 19:17

Mirosław Wałęka • 79197 • 38723
              OTÓŻ TO ..!!!
              15 0 Odpowiedz 22.01.2020 19:28

Krystyna Jaroslawski • 36669 • 2692
              To prawda tylko, ze branie lapowek przez Grodzkiego w zasadzie zglaszaja rodziny bo w wiekszosci jesli nie wszyscy jego pacjenci juz nie zyja. Jesli rodziny nie maja dokumentow choroby I leczenia to moze byc problem. Mam nadzieje, ze ten ''bezinteresowny Judym'' za takie dranstwa w koncu poniesie zasluzona kare. Bo to nie tylko jest sprawa lapowki - to jest bezdusznosc lekarza wobec pacjenta I to czesto smiertelnie chorego, bezdusznosc lekarza ktory zobowiazal sie przede wszystkim niesc pomoc medyczna czlowiekowi.
              1 0 Odpowiedz 23.01.2020 00:18

#1000014513 • 115987 • 6857
              Można - można . Zrobił to samo co Bolek !!! Nie ma dowodów bo nie ma papierów , myszy zjadły .
              14 0 Odpowiedz 22.01.2020 19:24

Casesar Crassus • 3149 • 1023
              Słuchajcie no Stopczyk co wy tam palicie?? Ja Radomskie ale Franz Camele .
              8 0 Odpowiedz 22.01.2020 19:27

jac6573 • 2554 • 881
              Szubienic dla bandytów nie zabraknie. Przysięgam ! Tylko podpalcie Polskę targowickie kanalie.
              11 0 Odpowiedz 22.01.2020 19:48

henryk woźny • 43694 • 3622
              Komuna i jej ludzie dalej trwa i wodzi za nos polaków PISie jak się nie przebudzisz i nie wyjdziesz z piaskownicy będzie za późno żeby zreformować Polskę.Przecież 1/3 niby polaków trzeba zamknąć,więzienia trzeba budować.Erdogan z 2/3 się poradził.
              8 0 Odpowiedz 22.01.2020 20:20

Michael Appel • 8155 • 3220
              Grodzki się odgrodził od logiki ,honoru,dobrego wychowania....i daje się dalej nadmuchiwać pychą jak balon przez POpaprańców wszelkiej maści. Jest on królem Grodzkim w grodzie odgrodzonym szczelnie od rozumu.
              7 0 Odpowiedz 22.01.2020 20:26

#1000019189 • 15182 • 1021
              Figopies . A jak rękę za pazuchę wsadzi to już będzie napoleonek .
              7 0 Odpowiedz 22.01.2020 20:48

#1000019611 • 157 • 50
              A to pasożyt, urodzony bandyta, nauczył się od TW Bolka
              4 0 Odpowiedz 22.01.2020 23:12

Tomasz Stepien • 34296 • 5657
              Zaczyna się zacieranie śladów !!!
              3 0 Odpowiedz 23.01.2020 00:06

Mariusz Okoń • 184048 • 29917
              Czyli feldmarszałek rządzi.
              4 0 Odpowiedz 23.01.2020 05:05

#1000019361 • 1565 • 148
              Jeżeli szpital niszczy dokumentację chorych pacjentow to moze oznaczać tylko jedną ,że szpital chce ukryć aferę Grodzkiego , więc nie ma na co czekać tylko aresztować marszalka Senatu Kopertę .
              3 0 Odpowiedz 23.01.2020 05:16
              NAJNOWSZE
              07:11
              Zięć Donalda Trumpa odwołał wizytę w Jerozolimie
              21:59
              TYLKO U NAS Macierewicz w "Pilnujmy Polski": Putin przygotowuje się do następnego kroku
              21:40
              Wiceminister sprawiedliwości jasno i wprost ws. sporu kompetencyjnego: To parlament tworzy prawo, nie sądy
              21:34
              Alerty w wielu powiatach... Kilkumetrowe fale na Bałtyku. IMGW ostrzega!
              21:28
              "Prawda została obnażona" ! Premier komentuje reakcję Konfederacji na kłamstwa Rosji

Część dokumentacji szpitala, w którym pracował obecny marszałek Senatu Tomasz Grodzki, została zniszczona - ustaliła Wirtualna Polska. Oznacz
              • rena-ta49 Re: GrodzkiGate 30.01.20, 21:07
                Moja matka powiedziała przed gabinetem Grodzkiego, że dała mu ostatnie oszczędności, 2 tysiące złotych w kopercie, a on nas tak traktuje – mówi pani Dorota, która wraz z matką czekała na spotkanie z doktorem Grodzkim aż pięć godzin. Kobiety chciały uzyskać zaświadczenie po operacji.
                m.niezalezna.pl/308535-2-tysiace-zlotych-a-on-nas-tak-traktuje-nowy-swiadek-w-aferze-kopertowej-marszalka-grodzkiego
                • al-szamanka Re: GrodzkiGate 30.01.20, 22:44
                  rena-ta49 napisała:

> Moja matka powiedziała przed gabinetem Grodzkiego, że dała mu ostatnie oszcz
                  > ędności, 2 tysiące złotych w kopercie, a on nas tak traktuje – mówi pani Dorota
                  > , która wraz z matką czekała na spotkanie z doktorem Grodzkim aż pięć godzin. K
                  > obiety chciały uzyskać zaświadczenie po operacji.

> m.niezalezna.pl/308535-2-tysiace-zlotych-a-on-nas-tak-traktuje-nowy-swiadek-w-aferze-kopertowej-marszalka-grodzkiego

No czego ludzie maja do niego pretensje o te lapowki, przeciez on je bral jedynie z dobroci serca.
                  • rena-ta49 Re: GrodzkiGate 31.01.20, 11:07
                    al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
                    >
                    > > Moja matka powiedziała przed gabinetem Grodzkiego, że dała mu ostatnie
                    > oszcz
                    > > ędności, 2 tysiące złotych w kopercie, a on nas tak traktuje – mówi pani
                    > Dorota
                    > > , która wraz z matką czekała na spotkanie z doktorem Grodzkim aż pięć god
                    > zin. K
                    > > obiety chciały uzyskać zaświadczenie po operacji.

> > m.niezalezna.pl/308535-2-tysiace-zlotych-a-on-nas-tak-traktuje-nowy-swiadek-w-aferze-kopertowej-marszalka-grodzkiego
                    >
                    > No czego ludzie maja do niego pretensje o te lapowki, przeciez on je bral jedyn
                    > ie z dobroci serca.
                    >
                    >

dziś dzień przytulania, ciekawe ile kopert przytuli Grodzki?
                    twitter.com/Jarek_Lesiecki/status/1223184351237738497
                    Też jestem ciekawa!!
                    • rena-ta49 Re: GrodzkiGate 04.02.20, 07:47
                      No popatrzcie!
                      Grodzki wyprowadza Senat z UE:
                      telewizjarepublika.pl/grodzki-wyprowadza-senat-z-ue-internauci-komentuja-film-ze-spotkania-z-macronem,90925.html
                      • rena-ta49 "Ubek Grodzki". 04.02.20, 20:34
                        "Gazeta Polska" o ukrywanej historii ojca marszałka Senatu
                        Jak wynika z akt Instytutu Pamięci Narodowej, do których dotarł tygodnik "Gazeta Polska", ojciec marszałka Senatu prof. Tomasza Grodzkiego - Stanisław Grodzki, był funkcjonariuszem Ministerstwa Bezpieczeństwa Publicznego.
                        Ojciec Tomasza Grodzkiego był pracownikiem Ministerstwa Bezpieczeństwa Publicznego - wynika z akt IPN, do których dotrzeć miała "Gazeta Polska".

Jak twierdzi tygodnik, informacja ta przez lata miała być ukrywana. Oficjalnie przedstawiano jedynie opis kariery ojca Grodzkiego z lat 70. Grodzki senior był już wówczas ordynatorem Oddziału Chirurgicznego Wojskowego Szpitala Rejonowego w Szczecinie, pracował także w Katedrze Medycyny Sądowej Pomorskiej Akademii Medycznej w Szczecinie.
                        www.dorzeczy.pl/kraj/128563/ubek-grodzki-gazeta-polska-o-ukrywanej-historii-ojca-marszalka-senatu.html
                        https://pbs.twimg.com/media/EP9EmqvWoAAwLq3.jpg
                        twitter.com/KazikowskaEdyta/status/1224773076707094529
                        • m.maska Re: "Ubek Grodzki". 04.02.20, 20:37
                          Tatus ubek - no jakzesz moglby byc inaczej...
                          • rena-ta49 Re: "Ubek Grodzki". 04.02.20, 20:46
                            m.maska napisała:

> Tatus ubek - no jakzesz moglby byc inaczej...
                            >

To już wiemy dlaczego koronnym i jedynym świadkiem uczciwości Słońca Senatu jest były UB-ek.
                            Tatusia kolega z pracy po prostu.
                            twitter.com/Oltom154/status/1224768235842785281
                            Geny to jednak ważna rzecz!
                          • rena-ta49 Re: "Ubek Grodzki". 04.02.20, 20:49
                            m.maska napisała:

> Tatus ubek - no jakzesz moglby byc inaczej...
                            >

katalog.bip.ipn.gov.pl/informacje/112466?katalog=5
                            • rena-ta49 Nazwiska różne mianownik jeden: 05.02.20, 07:21
                              synowie ubeków, milicjantów i innego dziadostwa PRLu
                              Cimoszewicz , Kwaśniewski/Stolzman , Grodzki , Owsiak , Gdula , Szejna i wielu innych
                              • m.maska Re: Nazwiska różne mianownik jeden: 05.02.20, 12:46
                                Kiedy w koncu uda sie urwac tej hydrze te odradzajace sie lby?
                                • rena-ta49 Re: Nazwiska różne mianownik jeden: 05.02.20, 17:35
                                  m.maska napisała:

> Kiedy w koncu uda sie urwac tej hydrze te odradzajace sie lby?
                                  >

Moim zdaniem trzeba kilku pokoleń. Te SB-eckie geny przekazywane są kolejnemu pokoleniu.
                              • al-szamanka Re: Nazwiska różne mianownik jeden: 05.02.20, 14:51
                                rena-ta49 napisała:

> synowie ubeków, milicjantów i innego dziadostwa PRLu
                                > Cimoszewicz , Kwaśniewski/Stolzman , Grodzki , Owsiak , Gdula , Szejna i wielu
                                > innych

Po to zrobili kiedyś Okrągły Stół, aby tym bardziej przyssać się do koryt.
                                • rena-ta49 Re: Nazwiska różne mianownik jeden: 05.02.20, 17:40
                                  al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
                                  >
                                  > > synowie ubeków, milicjantów i innego dziadostwa PRLu
                                  > > Cimoszewicz , Kwaśniewski/Stolzman , Grodzki , Owsiak , Gdula , Szejna i
                                  > wielu
                                  > > innych
                                  >
                                  >
                                  > Po to zrobili kiedyś Okrągły Stół, aby tym bardziej przyssać się do koryt.
                                  >

30 lat po Okrągłym Stole ,kiedy kilku z nich udało się odsunąć od koryta ,Schetyna wydobył ich z niebytu i podał pomocną dłoń.Znów podniesli łeb i z komunistycznych kacyków stali się europejczykami,demokratami i myślą ,ze zapomnieliśmy co robili.
                                  • rena-ta49 Re: Nazwiska różne mianownik jeden: 10.02.20, 07:45
                                    Tak ta kasta broni swoich i siebie :
                                    m.niezalezna.pl/306965-ujawnil-afere-grodzkiego-groza-mu-10-latami-wiezienia-opony-przebijane-juz-mialem?fbclid=IwAR3epUI-NvIl_au3Ety6F7Tp7NjbhCEg6U8cnb8k6RzTkYjO6yebnc1rvmo
                                    • rena-ta49 Kolejny świadek w/s Grodzki-Gate 19.02.20, 16:17
                                      Za zabieg żony Grodzki chciał 15 tysięcy złotych. Powiedziałem, że tyle nie mam i dałem 4 albo 5 tysięcy złotych profesorowi – mówi pan Jacek, marynarz ze Szczecina, którego żona trafiła do szpitala Szczecin–Zdunowo. Mężczyzna wydał wcześniej ponad 10 tysięcy za lepsza opiekę dla żony. Mimo tego kilka miesięcy po zabiegu kobieta zmarła.
                                      Pani Iwona trafiła do szpitala Szczecin-Zdunowo w 2011 roku. Chorą zajmował się prof. Tomasz Grodzki.

- To był początek kwietnia. Miała cukrzycę nabytą, gdzieś zaraziła się gruźlicą. Z uwagi na ciężki stan została przyjęta do szpitala Szczecin-Zdunowo. Trafiła na oddział, gdzie ordynatorem był prof. Tomasz Grodzki. Zdecydowałem się, że w tym szpitalu zostanę i będę się nią opiekował

- opowiada mężczyzna.
                                      Pan Jacek przebywał w szpitalu sześć miesięcy i opiekował się żoną. Jak twierdzi, w tym okresie wydał ponad 10 tysięcy złotych, płacąc personelowi medycznemu za lepszą opiekę dla żony.

Czasami płaciłem pielęgniarkom 200 zł za noc, żeby się opiekowały żoną. Po jakimś czasie dostałem propozycję, że jak zapłacę 15 tys. zł, profesor podejmie się operacji. Powiedziałem, że nie mam tyle pieniędzy, bo przebywam od pół roku głównie w szpitalu

- relacjonuje mąż pacjentki.

Jak twierdzi pan Jacek, operację wykonał prof. Tomasz Grodzki, który przyjął od niego kopertę.

Zaniosłem, ile miałem. Nie pamiętam… Było to ok. 4-5 tys. zł. To były zarówno złotówki, jak i dolary, które dostałem od rodziny. Wręczyłem je w kopecie. Prof. Grodzki nie przeliczył. Nawet pustą kopertę by wziął

- mówi pan Jacek.

Mężczyzna zapamiętał też dobrze prof. Tomasza Grodzkiego. - Był nieprzyjemny i niedostępny - wszyscy tak mówili… Taki gbur - twierdzi.

Żona pana Jacka zmarła kilka miesięcy po zabiegu wykonanym przez prof. Tomasza Grodzkiego. Miała 54 lata.

To kolejny świadek utrzymujący, że Grodzki jako lekarz brał pieniądze od swoich pacjentów. Marszałek Tomasz Grodzki konsekwentnie zaprzecza, jakoby przyjmował jakiekolwiek korzyści majątkowe.

Nagranie rozmowy z nowym świadkiem w Radiu Szczecin
                                      niezalezna.pl/311752-grodzki-wzial-pieniadze-od-umierajacej-mowi-jej-maz-nowy-swiadek-w-aferze-kopertowej
                                      • al-szamanka Re: Kolejny świadek w/s Grodzki-Gate 19.02.20, 18:42
                                        "Nawet pustą kopertę by wziął"
                                        Pewnie tak, ale gdyby zajrzał do środka, to by marynarza wykopał ze szpitala.
                                        • m.maska Re: Kolejny świadek w/s Grodzki-Gate 19.02.20, 19:29
                                          A jednoczesnie Grodzki skarzy dziennikarzy - w ten sposob probuje kneblowac tych, ktorzy ujawniaja kim jest.
                                          • rena-ta49 Re: Kolejny świadek w/s Grodzki-Gate 19.02.20, 19:58
                                            m.maska napisała:

> A jednoczesnie Grodzki skarzy dziennikarzy - w ten sposob probuje kneblowac tyc
                                            > h, ktorzy ujawniaja kim jest.
                                            >

Ma tupet koperciarz , hołota go broni !
                                        • rena-ta49 Re: Kolejny świadek w/s Grodzki-Gate 19.02.20, 19:56
                                          al-szamanka napisała:

> "Nawet pustą kopertę by wziął"
                                          > Pewnie tak, ale gdyby zajrzał do środka, to by marynarza wykopał ze szpitala.
                                          >

Hiena w ludzkiej skórze.
                                          Żerował na umierających ludziach.
    • rena-ta49 Macron do niego przyjedzie, a kiedy papież? 31.01.20, 10:44
      Krynica mądrości wszelakiej, wzór prawości najjaśniejszy, ideał po tej ziemi jego stóp niegodnej stąpający, wyrocznia nieomylna, może i trzeci, ale za to najtrzeciejszy ze wszystkich.

twitter.com/Nietereska/status/1223162867739959296
    • m.maska Re: GrodzkiGate 22.02.20, 01:06
      https://s19.directupload.net/images/user/200222/psnjvtny.jpg
      • rena-ta49 Re: GrodzkiGate 22.02.20, 09:33
        Grodzki ma nową ksywę :"Doktor Żywagotówka"
        • al-szamanka Re: GrodzkiGate 24.02.20, 11:43
          55 osób zeznało już przeciwko Grodzkiemu, a ten dalej jak przymurowany na swoim stołku - wiadomo, takie dziady kopertowe honoru nie mają. Jedyne co, to już nie słychać, aby wygłaszał orędzia.
          • rena-ta49 Re: GrodzkiGate 24.02.20, 17:16
            al-szamanka napisała:

> 55 osób zeznało już przeciwko Grodzkiemu, a ten dalej jak przymurowany na swoim
            > stołku - wiadomo, takie dziady kopertowe honoru nie mają. Jedyne co, to już ni
            > e słychać, aby wygłaszał orędzia.
            >

Ciekawekiedy sprawa trafi do sądu.Te 55 osób by chyba wystarczyło do postawienia zarzutów.
            Grodzki nagle zniknął z mediów! Celowe działanie, aby nie wiązać afery kopertowej z kampanią Kidawy?
            Nawet orędzi nie głosi.
            • m.maska Re: GrodzkiGate 24.02.20, 20:24
              Jak to? TRZECIA OSOBA W PANSTWIE zniknela? no to trzeba poszukiwac wink
              • rena-ta49 Re: GrodzkiGate 24.02.20, 21:56
                m.maska napisała:

> Jak to? TRZECIA OSOBA W PANSTWIE zniknela? no to trzeba poszukiwac wink
                >

Jak żyć? Bez orędzia , konferencji , wywiadów cieciej osoby w państwie?
                • rena-ta49 Jest -umył ręce 26.02.20, 07:49
                  W Senacie odbyło się szkolenie, jak wziąć kopertę i nie zostawić na niej obciążających śladów.
                  • rena-ta49 Re: Jest -umył ręce 27.02.20, 19:13
                    rena-ta49 napisała:

> W Senacie odbyło się szkolenie, jak wziąć kopertę i nie zostawić na niej obciąż
                    > ających śladów.

Nie naciskał kciukiem dozownika?
                    www.tvp.info/46862342/grodzki-nie-naciskalem-kciukiem-dozownika
                    Dezynfekcja KopertFielda
                    https://pbs.twimg.com/media/ERzObJNWkAcwTPT.jpg

twitter.com/baspiela?lang=pl
                    • rena-ta49 Może tak jakieś małe orędzie!? 05.03.20, 16:49
                      Pani marszałek Elżbieta Witek pojechała do USA nie zabrawszy czeciej osoby w państwie.
                      Nasz marszałek wielki Grodzki się pogniewał,zabral koperty i pojechał na urlop?
                      • rena-ta49 Re: Może tak jakieś małe orędzie!? 09.03.20, 19:21
                        Był we Włoszech nie poddał się procedurom kontrolnym po powrocie do Polski. To jest marszalek senatu ciecia osoba w państwie a zarazem kompletny idiota!
                        wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/6453906,grodzki-marszalek-senatu-koronawirus-test.html
                        • al-szamanka Re: Może tak jakieś małe orędzie!? 09.03.20, 20:12
                          rena-ta49 napisała:

> Był we Włoszech nie poddał się procedurom kontrolnym po powrocie do Polski. To
                          > jest marszalek senatu ciecia osoba w państwie a zarazem kompletny idiota!
                          > wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/6453906,grodzki-marszalek-senatu-koronawirus-test.html

Chodzilo o procedury na lotnisku. Musieli go do nich przekonac dyzurujacy lekarze.
                          Lekarz, a taki debil, pewnie uwaza, ze jest tak wazna osoba, ze nic sie go nie ima.
                          • rena-ta49 "W poczuciu odpowiedzialności " ??? 09.03.20, 20:50
                            Państwo dobrze działa. O 14.24 pobrano wymaz a o 17,19 są wyniki. Brawo dla rządzących!!
                            https://pbs.twimg.com/media/ESsKcfrXkAELmND.jpg

W poczuciu odpowiedzialności najpierw powinien wykonać test i do czasu otrzymania wyniku siedzieć na doopie np. w domu, a nie w Senacie!
                            • al-szamanka Re: "W poczuciu odpowiedzialności " ??? 09.03.20, 21:10
                              rena-ta49 napisała:

> Państwo dobrze działa. O 14.24 pobrano wymaz a o 17,19 są wyniki. Brawo dla rzą
                              > dzących!!
                              > https://pbs.twimg.com/media/ESsKcfrXkAELmND.jpg
                              >
                              >
                              > W poczuciu odpowiedzialności najpierw powinien wykonać test i do czasu otrzyman
                              > ia wyniku siedzieć na doopie np. w domu, a nie w Senacie!

Otoz to, ale jako ze uwaza sie za swieta krowe, to jego to nie obchodzi.
                              Wstyd, ze takie debilne i spuchniete ego jest marszalkiem.
                              Aaaaa i teraz widze, ze ma 61 lat... strasznie staro wyglada, nikczemnicy tak juz maja.
                              • rena-ta49 Re: "W poczuciu odpowiedzialności " ??? 11.03.20, 06:39
                                Kompromitacja Grodzkiego u Olejnik: "Po powrocie z Włoch poszedłem na izbę przyjęć".
                                Najbardziej lubię jak czubek apeluje o zdrowy rozsądek.

centrummedialne.pl/wydarzenia/kompromitacja-tomasza-grodzkiego-w-programie-moniki-olejnik.-marszalek-senatu-powinien-natychmiast-podac-sie-do-dymisji
                                • rena-ta49 To sprawa na dymisję. 11.03.20, 18:21
                                  Naraził SOP, senatorów, ambasadorów, i pokazuje środkowy palec państwu polskiemu.
                                  https://pbs.twimg.com/media/ES0BGgCXgAAVt2H.jpg
                                  • rena-ta49 CBA weszło do fundacji Tomasza Grodzkiego 13.03.20, 09:45
                                    Agenci zabezpieczyli dokumenty.
                                    Biuro zabezpieczyło dokumenty Fundacji Pomocy Transplantologii działające przy szpitalu Szczecin-Zdunowo, na którą pieniądze miał pobierać jeden z jej założycieli, obecnie marszałek Senatu Tomasz Grodzki - podaje w piątkowym numerze "Gazeta Polska Codziennie".
                                    ‹ wróć
                                    Jak udało się nieoficjalnie ustalić gazecie, funkcjonariusze szczecińskiej delegatury Centralnego Biura Antykorupcyjnego zabezpieczyli dokumentację Fundacji Pomocy Transplantologii działającej przy szpitalu Szczecin-Zdunowo, by m.in. zbadać przepływy finansowe na koncie fundacji. "Pomoże to w ustaleniu, czy pieniądze, jakie prof. Tomasz Grodzki pobierał od pacjentów i ich rodzin, wpłacił na konto" - pisze gazeta.

- Nawet jeśli marszałek Grodzki wpłacił pieniądze na fundację, nie zmienia to faktu, że jest to przyjęcie korzyści majątkowej - powiedziała "GPC" osoba zorientowana w śledztwie. - Dla śledczych to także może być podstawa do postawienia zarzutów - dodała.

Jak twierdzi dziennik, wciąż zwiększa się liczba świadków w śledztwie prowadzonym przez CBA i Prokuraturę Regionalną w Szczecinie. W lutym gazeta informowała o 55 przesłuchanych osobach.
                                    wiadomosci.onet.pl/kraj/cba-weszlo-do-fundacji-tomasza-grodzkiego-agenci-zabezpieczyli-dokumenty/s57v6l2?%3Futm_source=tw&utm_medium=social&utm_campaign=onetsg_fb_twitter_onetwiadomosci
                                    • m.maska Re: CBA weszło do fundacji Tomasza Grodzkiego 13.03.20, 14:20
                                      O... 55 - to niezle nasial. Ten czlowiek ma taki wyglad, ze gdyby mi przyszlo mu zaplacic, mialabym watpliwosci czy nie zwinie kasy i na tym sie nie skonczy.
                                      • rena-ta49 Re: CBA weszło do fundacji Tomasza Grodzkiego 17.04.20, 07:29
                                        m.maska napisała:

> O... 55 - to niezle nasial. Ten czlowiek ma taki wyglad, ze gdyby mi przyszlo m
                                        > u zaplacic, mialabym watpliwosci czy nie zwinie kasy i na tym sie nie skonczy.
                                        >

Ten koperciarz dalej działa.
                                        Nie wiem czy ktokolwiek dobrowolnie by powierzył mu pieniadze.
                                        • rena-ta49 1,5 mln zł na urzędników Senatu od listopada 17.04.20, 07:31
                                          do marca.
                                          Dokonania? Żadne!
                                          Działania? Żadne!
                                          Ponadto urzędnicy nie chcieli udostępnić inf. o nagrodach i premiach obywatelowi, wystawili mu rachunek na 300zł
                                          Co jest skandalem !!
                                          https://pbs.twimg.com/media/EVx6sseXgAA4TDQ.jpg
                                          • rena-ta49 Grodzki, tak jak w szpitalu, tak i w Senacie 17.04.20, 07:40
                                            najlepiej się na kopertach zna! Wydać takie pieniądze w kilka miesięcy urzędowania na nagrody, a co z onkologią?
                                            Zlikwidować Senat i rozgonić koperciarzy!
                                            • rena-ta49 Re: Grodzki, tak jak w szpitalu, tak i w Senacie 17.04.20, 14:10
                                              Grodzki utajniając w sposób arogancki informacje o "nagrodach", jakimi spłacił lepkie ręce zeteselowców za poparcie, wyrządził niedźwiedzią przysługę całej opozycji.
                                              Oto bowiem każdy Polak przekonał się naocznie jak rządziłaby Polską, gdyby nie daj Boże doszła do władzy .
                                              twitter.com/jurasikpark125/status/1251104262198898689
                                          • rena-ta49 Re: 1,5 mln zł na urzędników Senatu od listopada 17.04.20, 14:16
                                            Tylko dwa miesiące nieróbstwa w Senacie i już kradli , co by było za rok dwa, pusty budżet, cała Platforma w pigułce.
                                            • rena-ta49 Re: 1,5 mln zł na urzędników Senatu od listopada 18.04.20, 07:22
                                              Nagrody marszałek wypłacił w grudniu. Za dwa miesiące pracy.
                                              Jak myślicie, Dyrektor biura Marszałka Senatu otrzymała nagrodę pieniężną?
                                              https://pbs.twimg.com/media/EVz9uZHUcAEPjrE.jpg
                                              • al-szamanka Re: 1,5 mln zł na urzędników Senatu od listopada 18.04.20, 19:45
                                                rena-ta49 napisała:

> Nagrody marszałek wypłacił w grudniu. Za dwa miesiące pracy.
                                                > Jak myślicie, Dyrektor biura Marszałka Senatu otrzymała nagrodę pieniężną?
                                                > https://pbs.twimg.com/media/EVz9uZHUcAEPjrE.jpg

Czytałam plotki, że jej przyznał 200 tysięcy... hmm, to by było około 3.300 dziennie - no tak, dosyć wysoko ją wycenił. Ciekawe za co.
                                                • rena-ta49 Re: 1,5 mln zł na urzędników Senatu od listopada 19.04.20, 07:11
                                                  al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
                                                  >
                                                  > > Nagrody marszałek wypłacił w grudniu. Za dwa miesiące pracy.
                                                  > > Jak myślicie, Dyrektor biura Marszałka Senatu otrzymała nagrodę pieniężn
                                                  > ą?
                                                  > > https://pbs.twimg.com/media/EVz9uZHUcAEPjrE.jpg
                                                  >
                                                  >
                                                  > Czytałam plotki, że jej przyznał 200 tysięcy... hmm, to by było około 3.300 dzi
                                                  > ennie - no tak, dosyć wysoko ją wycenił. Ciekawe za co.
                                                  >

Musi wykonywać ciężką robotę za zamkniętymi drzwiamismile
                                                  • rena-ta49 Re: 1,5 mln zł na urzędników Senatu od listopada 19.04.20, 07:12
                                                    Grodzki już się nie bawi w koperty, koperty są passe, teraz jawnie wyciąga łapy po kasę dla swoich przydupasów. A przecież te 1,5 mln mogli przeznaczyć na testy, co nie?
                                                  • al-szamanka Re: 1,5 mln zł na urzędników Senatu od listopada 19.04.20, 07:29
                                                    rena-ta49 napisała:

> Grodzki już się nie bawi w koperty, koperty są passe, teraz jawnie wyciąga łapy
                                                    > po kasę dla swoich przydupasów. A przecież te 1,5 mln mogli przeznaczyć na tes
                                                    > ty, co nie?

Oni nie potrzebują przeznaczać na nic - inni powinni to robić.
                                                  • rena-ta49 Re: 1,5 mln zł na urzędników Senatu od listopada 19.04.20, 07:36
                                                    al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
                                                    >
                                                    > > Grodzki już się nie bawi w koperty, koperty są passe, teraz jawnie wyciąg
                                                    > a łapy
                                                    > > po kasę dla swoich przydupasów. A przecież te 1,5 mln mogli przeznaczyć
                                                    > na tes
                                                    > > ty, co nie?
                                                    >
                                                    >
                                                    > Oni nie potrzebują przeznaczać na nic - inni powinni to robić.
                                                    >

Tak,oni są od tego by doić Polske gdzie się da, Budka z żoną „nacjonalizują” 13 tyś .z ZUS-u ,Grodzki 200 tyś swojej kochanicy i przydupasom z ZSL.
                                                  • rena-ta49 Ilu jeszcze trzeba zeznań, 22.04.20, 11:46
                                                    aby Prokuratura postawiła zarzuty Grodzkiemu?
                                                    www.dorzeczy.pl/kraj/137399/nowy-swiadek-obciaza-grodzkiego-nie-odpuscil-matce-nawet-wtedy-gdy-tata-umieral.html
                                                    https://pbs.twimg.com/media/EWMTPXDU4AIh6q7.jpg
                                                  • rena-ta49 Re: Ilu jeszcze trzeba zeznań, 23.04.20, 07:34
                                                    Od czasu "Afery kopertowej" P. Grodzkiego, Totalnej Opozycji koperty źle się kojarząsmilesmile
                                                  • al-szamanka Re: Ilu jeszcze trzeba zeznań, 23.04.20, 08:03
                                                    rena-ta49 napisała:

> aby Prokuratura postawiła zarzuty Grodzkiemu?
                                                    > www.dorzeczy.pl/kraj/137399/nowy-swiadek-obciaza-grodzkiego-nie-odpuscil-matce-nawet-wtedy-gdy-tata-umieral.html
                                                    > https://pbs.twimg.com/media/EWMTPXDU4AIh6q7.jpg

On jest jak swieta krowa, moze wszystko co najgorsze, a wielbiciele i tak sie beda do niego modlic - ludzka hipokryzja jest nie do pokonania i chyba dlatego jeszcze go nie ruszaja, bo przeciez wycie rozlegloby sie az po oba bieguny.
                                                  • rena-ta49 Ciecia osoba znów orędzie wygosił, 24.04.20, 20:36
                                                    żeby ten pajac chociaż raz siebie obejrzał,jaki on groteskowy.
                                                    Celebrycka egzaltacja i infantylizm,pompatycznym i napuszonym głosem.
                                                    Taki Kaszpirowski czarujący lemingów.
                                                  • al-szamanka Re: Ciecia osoba znów orędzie wygosił, 24.04.20, 21:54
                                                    rena-ta49 napisała:

> żeby ten pajac chociaż raz siebie obejrzał,jaki on groteskowy.
                                                    > Celebrycka egzaltacja i infantylizm,pompatycznym i napuszonym głosem.
                                                    > Taki Kaszpirowski czarujący lemingów.

Myślę, że on siebie nie raz obejrzał i za każdym razem zachwyca się sobą aż do upojenia... bo taki typek.
                                                    A ja jak go widzę mam odruch wymiotny.
                                                  • rena-ta49 Re: Ciecia osoba znów orędzie wygosił, 25.04.20, 07:05
                                                    al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
                                                    >
                                                    > > żeby ten pajac chociaż raz siebie obejrzał,jaki on groteskowy.
                                                    > > Celebrycka egzaltacja i infantylizm,pompatycznym i napuszonym głosem.
                                                    > > Taki Kaszpirowski czarujący lemingów.
                                                    >
                                                    >
                                                    > Myślę, że on siebie nie raz obejrzał i za każdym razem zachwyca się sobą aż do
                                                    > upojenia... bo taki typek.
                                                    > A ja jak go widzę mam odruch wymiotny.
                                                    >

Nie tylko Ty masz odruch wymiotny.Sądzę ,że większośc Polaków tak ma.
                                                    Zakłamana szuja wzbudza obrzydzenie.
                                                  • rena-ta49 Jest 80 świadków,ze Grodzki brał kasę!! 25.04.20, 07:08
                                                    Najważniejszą informacją jest, że część spraw nie uległa przedawnieniu i można postawić zarzuty prokuratorskie. Pytanie: kiedy i który sędzia będzie rozpatrywał?
                                                    twitter.com/PolskiIdea/status/1253910332663357443
                                                    www.polskieradio24.pl/130/5925/Artykul/2495925,Duklanowski-juz-ponad-80-swiadkow-w-sledztwie-CBA-dot-prof-Grodzkiego
                                                  • al-szamanka Re: Jest 80 świadków,ze Grodzki brał kasę!! 25.04.20, 08:47
                                                    rena-ta49 napisała:

> Najważniejszą informacją jest, że część spraw nie uległa przedawnieniu i można
                                                    > postawić zarzuty prokuratorskie. Pytanie: kiedy i który sędzia będzie rozpatryw
                                                    > ał?
                                                    > twitter.com/PolskiIdea/status/1253910332663357443
                                                    > www.polskieradio24.pl/130/5925/Artykul/2495925,Duklanowski-juz-ponad-80-swiadkow-w-sledztwie-CBA-dot-prof-Grodzkiego

Jaki sędzia zechce cokolwiek zrobić przeciwko takiemu orędownikowi?! Taki gnojki są nie do ruszenia.
                                                  • rena-ta49 Re: Jest 80 świadków,ze Grodzki brał kasę!! 26.04.20, 08:02
                                                    al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
                                                    >
                                                    > > Najważniejszą informacją jest, że część spraw nie uległa przedawnieniu i
                                                    > można
                                                    > > postawić zarzuty prokuratorskie. Pytanie: kiedy i który sędzia będzie roz
                                                    > patryw
                                                    > > ał?
                                                    > > twitter.com/PolskiIdea/status/1253910332663357443
                                                    > > www.polskieradio24.pl/130/5925/Artykul/2495925,Duklanowski-juz-ponad-80-swiadkow-w-sledztwie-CBA-dot-prof-Grodzkiego
                                                    >
                                                    >
                                                    > Jaki sędzia zechce cokolwiek zrobić przeciwko takiemu orędownikowi?! Taki gnojk
                                                    > i są nie do ruszenia.
                                                    >

W tym jest chyba największy problem,że część kasty sędziowskiej trzeba wywalić z zawodu.
                                                    Oni nie są kuż sędziami/prokuratorami a stali sie politykami.
                                                  • rena-ta49 "Ekspert" Grodzkiego dyscyplinarnie zwolniony 28.04.20, 08:20
                                                    bo zachciało mu się polityki ,to niech kandyduje do sejmu.
                                                    wpolityce.pl/polityka/497716-ekspert-grodzkiego-kobieta-jest-jak-wirus
                                                  • al-szamanka Re: "Ekspert" Grodzkiego dyscyplinarnie zwolniony 28.04.20, 09:15