al-szamanka Re: urzekło mnie 19.04.22, 19:54 Jedni ludzie potrafia nawet z piasku robic cuda... inni, jak na Ukrainie, tylko niszczyc i mordowac. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: urzekło mnie 20.04.22, 07:55 al-szamanka napisała: > Jedni ludzie potrafia nawet z piasku robic cuda... inni, jak na Ukrainie, tylko > niszczyc i mordowac. > Dekady lecą, wiele się zmienia, a gdy kacapska armia idzie w świat, to pewne jest, że będzie gwałcić, mordować cywili, niszczyć co się da. Taka to natura!! Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: urzekło mnie 20.04.22, 07:55 al-szamanka napisała: > Jedni ludzie potrafia nawet z piasku robic cuda... inni, jak na Ukrainie, tylko > niszczyc i mordowac. > Dekady lecą, wiele się zmienia, a gdy kacapska armia idzie w świat, to pewne jest, że będzie gwałcić, mordować cywili, niszczyć co się da. Taka to natura!! Odpowiedz Link
a74-7 Re: urzekło mnie 20.04.22, 09:32 `zauwazyc jednak trzeba , gwoli sprawiedliwosci , ze Putin do wojny na Ukrainie, misternie budowal swoj upadly kraj ,odbudowywal po pijanych poprzednikach . I nie chciala bym zeby to jego dzielo obrocilo sie w piasek, tak jak to stanie sie z tym pieknym wizerunkiem kobiety. Wystarczy rozejrzec sie po swiecie , ile wojen toczy sie w tej chwili, ile mamy prob przewrotow wladzy , zaczatkow rewolucji w krajach ,ile ludzi ginie, zadna z tych wojen nie jest tak rozdmuchana w merdiach jak ukrainska. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: urzekło mnie 21.04.22, 07:17 Może dlatego,ze Europa jeszcze (na szczęscie) pamieta IIwś. i "wyczyny" tej kacapskiej dziczy? Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: urzekło mnie 21.04.22, 07:22 a74-7 napisał: > `zauwazyc jednak trzeba , gwoli sprawiedliwosci , ze Putin do wojny na Ukrainie > , misternie budowal swoj upadly kraj ,odbudowywal po pijanych poprzednikach . > I nie chciala bym zeby to jego dzielo obrocilo sie w piasek, tak jak to stanie > sie z tym pieknym wizerunkiem kobiety. > Wystarczy rozejrzec sie po swiecie , ile wojen toczy sie w tej chwili, ile mamy > prob przewrotow wladzy , zaczatkow rewolucji w krajach ,ile ludzi ginie, > zadna z tych wojen nie jest tak rozdmuchana w merdiach jak ukrainska. Może dlatego ,że znamy naturę kacapską i wiemy,że Putin nie zatrzyma się na Ukrainie,tylko pójdzie dalej, i że zagraża Polsce ? Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: urzekło mnie 21.04.22, 07:28 Gdyby ktoś nie pamiętał to :Bolszewiki weszli do nas w 1945 roku, okupując POLSKĘ do 1989 roku, mordując, rabując i gwałcąc. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: urzekło mnie 21.04.22, 11:04 a74-7 napisał: > gwoli sprawiedliwosci , ze Putin do wojny na Ukrainie > , misternie budowal swoj upadly kraj ,odbudowywal po pijanych poprzednikach . Nie jestem pewna czy tak misternie, jezeli do tej pory 35 milionow Rosjan zyje bez pradu i dostepu do bierzacej wody. No i gdyby nie bogactwa naturalne w dalszym ciagu nie mieliby NIC. Jedyne co sie rzuca w oczy to misterne wybudowanie nieprawdopodobnych majatkow przydupasowych oligarchow. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: urzekło mnie 21.04.22, 15:24 Dokładnie! W dużych miastach pewnie ludzie żyją na jakimś tam poziomie,ale na prowincjach bida z nędzą! Jak sadzisz dlaczego ta dzicz kradnie wszystko co im w ręce wpadnie? Czy to nie u was pod ruską ambasadą wystawiono muszle klozetowe ,pralki i inny sprzęt symbolicznie dawali do zrozumienia tej dziczy ,że mają brać ,a nie kraść? twitter.com/GlobalUA/status/1512331555951333382 Zarekwirowano majątek Medwedczuka, przyjaciela Putina. A są to: 26 luksusowych samochodów, 30 działek, 23 domy, 32 mieszkania, 17 miejsc parkingowych i jeden jacht motorowy. Zajęto również większościowe udziały w 25 firmach jak również potężne kwoty gotówki. to jeden z oligarchów,pewnie jeden z tych biedniejszych: Odpowiedz Link
al-szamanka Re: urzekło mnie 21.04.22, 16:53 rena-ta49 napisała: > Zarekwirowano majątek Medwedczuka, przyjaciela Putina. > A są to: > 26 luksusowych samochodów, 30 działek, 23 domy, 32 mieszkania, 17 miejsc parkin > gowych i jeden jacht motorowy. Zajęto również większościowe udziały w 25 firmac > h jak również potężne kwoty gotówki. > to jeden z oligarchów,pewnie jeden z tych biedniejszych: > Zapewne cale zycie na to ciezko pracowal i to na kilkudziesieciu etatach, spiac jedynie godzine na dobe, rzadko kiedy jadl, pil wylacznie deszczowke, chodzil wylacznie w ciuchach z lumpeksu i to takiego najtanszego - oto sposob jak oszczedzic na takie dobra.... a ja, glupia, na to nie wpadlam i dlatego mam tylko jeden samochod. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: urzekło mnie 21.04.22, 20:45 To pewnie wcale nie najbogatszy z nich,jst tam na pewno wiecej znacznie bogatszych,ale ci pouciekali za granice.Ten to jakaś płotka,ale majątek można porównać do majątków naszych sędziów. Uczciwi obywatele nigdy takich majątków sie nie dorabiają. Odpowiedz Link
a74-7 Re: urzekło mnie 21.04.22, 20:51 & To pewnie bedzie bardziej symboliczne Tweet Ukrinform @UKRINFORM Актуальне переосмислення картини "Поцілунок" Густава Клімта від української художниці Соломії Ковальчук Odpowiedz Link
al-szamanka Re: urzekło mnie 21.04.22, 20:59 a74-7 napisał: > > & > To pewnie bedzie bardziej symboliczne > > Tweet > Ukrinform > @UKRINFORM > Актуальне переосмислення картини "Поцілунок" Густава Клімта від української худ > ожниці Соломії Ковальчук > Rzeczywiscie bardzo Klimtopodobne. Odpowiedz Link
a74-7 Re: urzekło mnie 20.04.22, 09:37 Mam jedynie nadzieje , ze najblizszy czas pokaze ,kto stoi za tym rozdmuchiwaniem ognia. Odpowiedz Link