Dodaj do ulubionych

Gimnazja w Krakowie

• Gość: anik Gimnazja w Krakowie IP: *.147.72.57.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.12.10, 19:56
      Chodzę do 17 gimnazjum i jest fajnie. Nauczyciele OK, atmosfera dobra. poziom też. Nie żałuje że tu przyszłam. W razie problemów można iśc do dyrektorki ,pedagozki. Chętnie pomagają.
      Wydaje mi sie ze tu wszyscy nauczyciele bardziej sie starają niz w takich gimnazjach o ktorych sie plotkuje ze takie sa świetne. 17 jest super.
    • Gość: gość -Jul Re: Gimnazja w Krakowie IP: *.compower.pl 18.12.10, 18:55
      Które z gimnazjów ( z Krakowa?) okazało się takie złe, że aż się przenosiłaś? Do jakiego gimnazjum się przeniosłaś? Czy jesteś zadowolona? Proszę odpowiedz, bo mam dylemat co do gimnazjum, a na pewno się dostanę nawet do najlepszego, bo mam tytuł laureatki (olimpiady z humana) pozdro, Jul
      • Gość: gość-Jul Re: Gimnazja w Krakowie IP: *.compower.pl 18.12.10, 18:56
        (moje pytanie było do dziewczyny o 'nazwie' aniak...) xD, Jul
    • Gość: mama ucznia dobra kadra pedagogiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.12, 01:43
      mój syn chodzi do tej szkoły i uważam,że pracują w niej dobrzy nauczyciele
      • Gość: Ewka Re: dobra kadra pedagogiczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.12, 11:00
        Super kadra jest też w Prywatnej 7 na ul. Basztowej. Nauczyciele są bardzo wymagający, ale dobrze uczą i przygotowują do egzaminów gimnazjalnych Szkoła ma wysoką EWD.
        • Gość: ninka15 Re: dobra kadra pedagogiczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.12, 15:24
          Zgadzam się z Ewką.Dobrze wspominam Prywatne Gimnazjum nr 7. Dużo nauki, ale pomogło mi to dostać się do jednego z najlepszych liceów w Krakowie :)
          • wielkiehaloonic Re: dobra kadra pedagogiczna 22.04.15, 14:26
            Kąt padania światła, anatomia człowiek, kwasy i zasady, czy położenie Alp. Takie pytania padły na dzisiejszym egzaminie gimnazjalnym. Sprawdź właściwe odpowiedzi: krakow.naszemiasto.pl/artykul/egzamin-gimnazjalny-2015-przyroda-odpowiedzi-arkusze,3358290,artgal,t,id,tm.html
    • Gość: jolka Dobra kadra dobra szkoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.12, 16:52
      Polecam Prywatną 7 na Basztowej 17, bardzo dobra kadra,przykłada się do pracy z każdym uczniem,małe klasy dzięki czemu dziecko może się więcej nauczyć i lepiej przyswoić wiedzę
    • Gość: pika gimnazjum nr 4 IP: *.artus.net.pl 20.06.12, 15:56
      ja zwracam się do wszystkich których dzieci idą do "4", pedagog nie ma żadnych relacji z uczniami, tępi młodzież za kolor spodni czy bluzki, i to w sposób nie mający nic wspólnego z podejściem pedagogicznym, bo na przerwie i przy wszystkich. Nauczyciele owszem, wyrabiają się z programem, ale uczeń "gorszy" nie ma prawa na lepszą ocenę chociaż jest dobrze przygotowany, natomiast good uczeń choćby nie wiem jak się pomylił dostaje dobrą ocenę lub wcale nie dostaje - bo jemu może się zdarzyć. Zdecydowanie za dużo tam kobiet, nie wszystkie ale większość to złośliwe baby, więc życzę tej szkole paru nauczycieli mężczyzn, bo nie od dziś wiadomo że gdzie same baby tam chora atmosfera.
      • Gość: agata Re: gimnazjum nr 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.16, 11:34
        jesli chodzi o gimnazjum nr 4 na Rynku Kleparskim to potwierdzam w 100 procentach.
        Słaba i niemiła wręcz złośliwa kadra; niech Was nie zwodzą miłe uśmiechy na początku; przetrzymywanie sprawdzianów i kartkówek tygodniami nawet miesiącami; dramat
    • Gość: Kuku Re: Gimnazja w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.12, 22:43
      A do jakiej szkoły przedtem chodziłaś?
      • Gość: desperat Re: Gimnazja w Krakowie IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.12, 14:05
        Może ktoś jest w stanie napisać coś na temat Gimnazjum nr43 na żabiej
        • Gość: desperat Re: Gimnazja w Krakowie IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.12, 14:20
          Może ktoś jest w stanie napisać coś na temat Gimnazjum nr32 na żabiej
          • Gość: xd Re: Gimnazja w Krakowie IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.12, 08:25
            beznadzieja
    • Gość: hana Re: dobre gimnazjum w Krakowie IP: *.204.119.141.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.06.13, 18:48
      Masz racje. Ja też posłałam swoją córkę do tej szkoly i mam nadzieje ze i ona i my bedziemy zadowoleni z poczynionego wyboru. Teraz powinno stawiac sie jak najwiecej na edukacje młodzieży.
    • Gość: Ewa Re: Gimnazja w Krakowie IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 20:07
      Jak widać, V Prywatne Liceum ma kłopot z naborem uczniów...
    • Gość: anka Re: Gimnazja w Krakowie IP: *.181.56.150.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.08.13, 19:02
      I tutaj sie z Tobą zgodze ponieważ rzeczywiscie ta szkoła cieszy sie naprawde dobrą opinią zwlaszcza jesli też chcemy potem pójsc do dobrego Liceum.
    • Gość: uczeń Gimnazjum Sióstr Prezentek w Krakowie IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 14.09.13, 23:24
      Jako absolwent tej szkoły zdecydowanie odradzam ją uczniom, niezależnym, mającym własne zdanie, a przede wszystkim osobom normalnym.
      Grono Pedagogiczne jest konkretne, lecz istnieje w nim wiele luk w postaci niedoinformowanych nauczycieli, którzy nie wiedzą w jaki sposób uczyć, aby nauczyć. W szkole nie wolno się w ogóle malować, ani nosić sukienek, jeśli chodzi o dziewczyny, natomiast chłopcy nie mogą absolutnie w okresie letnim nosić krótszych spodni. Wszystkie przywileje w tej szkole ma jedynie pewne rodzeństwo, któremu wolno wszystko. I tutaj kolejna ważna sprawa, brak równouprawnienia dla uczniów i hierarchia, co jest obrzydliwe, tym bardziej, że jest to szkoła katolicka. Siostry, co najgorsze niesamowicie ingerują w życie prywatne uczniów i rozgłaszają wszelakie nieprawdziwe informacje.
      Najważniejsza w szkole Sióstr Prezentek jest coroczna wymiana z Japonią i inne bzdury jak np. apele czy przedstawienia, które mają się nijak do zdobywania wiedzy i dobrego zdania egzaminu gimnazjalnego, natomiast sprawy organizacyjne, porządek w dokumentach uczniowskich oraz sama w sobie edukacja stawiana jest na ostatnim miejscu.
      • Gość: nesh Re: Gimnazjum Sióstr Prezentek w Krakowie IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.14, 10:07
        do uczeń - absolwent !

To trzeba było wybrać inna szkołę !
        Nie ma bowiem przymusu chodzenia do tej szkoły.
        Nie napisałeś uczniu / jeżeli rzeczywiście byłeś uczniem a nawet absolwentem / kto i dlaczego podjął decyzja o wyborze tej szkoły ponieważ ta szkoła jest dla uczniów którzy chcą kontynuować swoją formację katolicką w takiej własnie szkole.
        Jeżeli nie pasi to się rezygnuje. A tak od początku albo mataczenie / bo skąd ta zgoda na warunki i zasady obowiązujące w szkole / i bunt wyczulony na drobiazgi / urastające zwłaszcza w okresie dojrzewania do wielkich rozmiarów / albo też nieuporządkowana religijność.
        Być może jedno i drugie a może też pojawiły się jeszcze i inne historie.
        Zawsze jednak są rozmowy kwalifikacyjne i jest pytanie dlaczego taki właśnie wybór. A tego nie napisałeś ! Kto tobie kazał ? Bo jeżeli kazał tzn. nie byłeś ani nie miałeś własnego zdania. Chyba że mając już skończone biologiczne 18 lat uzurpujesz sobie prawo do nieuczciwego doradzania innym.
        Dlaczego ?
        Albo więc mijasz się z prawdą albo swoją tzw. / niezależność do czego ? lub od czego ? / stawiasz wyżej niż reguły obowiązujące w szkole.
        Poza tym nieuczciwe jest ubliżanie uczniom którzy uczęszczają obecnie zarzucając im że są nienormalni i nie mają rzekomo własnego zdania.
        Możliwe się wstydzisz że jesteś katolikiem ? Bo zakładam że jesteś ochrzczony.
        I ty jesteś z pokolenia Świętego JP II !?
        Czy taka jest twoja odpowiedź za wysiłek edukacyjny i formacyjny włożony w ciebie według twojego sumienia ?
        Czyżby obowiązywała, według ciebie, jednie słuszna poprawność bożka zwanego - ego - bo ja mam własne zdanie.
        Można dodać także- bo ja mam własne zdanie - także w każdej kwestii również pedagogicznej czy też formacyjnej.
        Inna kwestia jest malowanie się i pewna skromność ponieważ jest to szkoła katolicka i to jest jasne.
        Piszesz jako uczeń i absolwent ale ten fragment tekstu wskazuje że piszesz o dziewczynach jak dziewczyna. Bo jak byłoby wtedy ? - Ta szkoła jest cool i w porzo !
        I śmiech w sercu że jest bez żadnego kręgosłupa i można robić w niej co się chce. Ta szkoła jest uległa do kitu z nią ! I miałbyś rację !
        Jak robi to rzekomo jakieś rodzeństwo które ma " wszystkie przywileje ".
        Jakież to których brakuje innym uczniom ?
        Błędne jest nazywanie swawoli wolnością i stawianie wyżej własnego widzimisię od
        zasad szkolnych ! Nie uważasz ?
        Nie spotkałem się jeszcze z takim wyolbrzymianiem rzekomych ingerencji sióstr w życie prywatne.
        Na czym ta ingerencja miała polegać nie napisałeś ?
        Napisałeś również że siostry rozgłaszają nieprawdziwe informacje ! Jakie to są to nie podałeś !
        Poza tym jeśli tobie zależało na edukacji to nikt przecież zwłaszcza ze strony grona pedagogicznego nie stawiał oporów. Mogłeś rozwijać swoje zainteresowanie. Tak jest i dzisiaj !
        Wielu skończyło tę szkołę i skończyło studia bądź kończą lub też wybierają się na nie.
        Tak będzie !
        Nieuczciwe jest również i nieprawdziwe oskarżenie o stawianie edukacji na ostatnim miejscu.
        Pośrednio więc również oskarżasz Kuratorium które jak dotąd nie zauważyło twoich argumentów ?
        Szkoły katolickie podlegają również wizytacjom więc może czas abyś uczniu - absolwencie złożył oficjalne doniesienie na nieprawidłowości podpisał je własnym imieniem i nazwiskiem i zechciał przyjąć jak człowiek dojrzały, zwłaszcza taki co to ma własne zdanie i jest normalny, także skutki prawne za możliwe naruszenie dóbr osobistych tej szkoły.
        Jeżeli się coś podaje na forum publicum to trzeba wziąć także za to odpowiedzialność.
        Tak jak uczy właśnie ta szkoła.

Taki zestaw oskarżeń zobowiązuje !
        Stać ciebie na to ?
      • Gość: uczeń1999 Re: Gimnazjum Sióstr Prezentek w Krakowie IP: *.play-internet.pl 14.08.14, 13:10
        Szkoła sióstr Prezentek to niewątpliwie jedna z najlepszych szkół jaką można wybrać. Nie rozumiem wystawionej wcześniej opinii, której autor twierdzi że szkoła jest źle prowadzona, nauczyciele maja braki(!!!!!! (to jest niemożliwe) albo autor opinii był geniuszem (co raczej jest mało prawdopodobne) albo był tak zwanym "nieukiem"). Uczęszczam do tej szkoły i jestem z niej bardzo zadowolony, dlatego że; nauczyciele są bardzo dobrze przygotowani do prowadzenia lekcji (również prowadzą lekcje poprzez różne gry, prezentacje), szkoła wyposażana jest w nowoczesną technologie ( około 70% sal jest wyposażonych w tablice interaktywne), jawne i uczciwe ocenianie uczniów, różne wyjścia do kin itp. (bardzo często całkowicie opłacone przez szkołę, z okazji np. dnia dziecka), liczne zajęcia pozalekcyjne które również są porządnie prowadzone a nauczyciele są do nich bardzo dobrze przygotowani (zajęcia z gitary, tańca dawnego itp. Zajęcia są opłacane przez szkołę), możliwość uczestniczenia w zajęciach W-F również poza szkołą robią to co się najbardziej lubi (szkoła oferuje szeroką ofertę zajęć przez nią opłacanych (ścianka wspinaczkowa, strzelnica, siatkówka itp.), liczne wyjazdy (wymiany, konkursy) gdzie szkoła zawsze stara się pokryć koszty wyjazdów (całkowicie lub część kosztów), wsparcie dla rodzin wielodzietnych (pomoc w opłacie komitetu rodzicielskiego itp.), bardzo dobra dyrekcja, która dba o uczniów i zapewnia bezpieczeństwo), możliwość zawarcia nowych przyjaźni ( do szkoły chodzą osoby które nie odtrącają osób "po okładce"(jak kto się ubiera, jak się zachowuje itp.), dbanie o duchowy rozwój każdego ucznia. Jestem uczniem w tej szkole, i jest mi bardzo przykro z opinii jaka została wcześniej na temat tego gimnazjum wstawiona, gdyż nie zauważam w niej żadnej prawdy. Może autor opinii był uczniem który został wyrzucony ze szkoły za złe zachowanie (chodź w taki przypadkach dyrekcja raczej przepisuje do klasy równoległej). GIMNAZJUM TO BARDZO POLECAM!!!!

uczeń gimnazjum sióstr Prezentek w krakowie
      • Gość: lez Re: Gimnazjum Sióstr Prezentek w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.14, 23:16
        Jestem absolwentka gimnazjum prezentek i bardzo sobie chwale. Natomiast lo to juz totalne dno.
        • Gość: Kylo Re: Gimnazjum Sióstr Prezentek w Krakowie IP: *.fiberway.pl 22.01.16, 15:07
          Witam,jestem rodzicem dziecka z gimnazjum Prezentek. Jeśli ktoś pisze o szkole "totalne dno" "niski poziom" itp - wystarczy zajrzeć do rankingu krakowskich gimnazjów, gdzie Prezentki od lat są notowane na szczycie listy najlepszych. Sam fakt jak trudno się tam dostać...Ale za to potem rzeczywiście rodzinna atmosfera,a dzieciakom często nie chce się wychodzić ze szkoły. Oprócz nauki mają masę ciekawych zajęć dodatkowych, zarówno naukowych jak i sportowych. A co jest złego, chciałabym wiedzieć, w wymianach zagranicznych z różnymi krajami? Uczeń może tylko na tym skorzystać, podobnie jak w innych dobrych szkołach...Zajęcia są prowadzone ciekawie,nauczyciele "matkują" dzieciakom i starają się ich wspierać.Może dlatego,że zarówno gimnazjum jak i liceum są stosunkowo niewielkie, nie można ich porównać do "zespołów szkół", gdzie uczęszcza po 700 uczniów. Nie rozumiem kompletnie pomówień w poprzednim poście, bo nigdy się nie spotkałam z bałaganem, rozgłaszaniem jakichkolwiek informacji o uczniach (buehehe!!!) itd. Siostry są przemiłe, chociaż trzymają dyscyplinę. Nauczyciele jednak,od wszystkich przedmiotów za wyjątkiem religii,są świeccy.Niemniej jednak należy pamiętać,że jest to szkoła katolicka,a co za tym idzie - wszelkie katolickie święta są w niej rzeczywiście obchodzone.Jeśli to negujesz - nie składaj tam papierów i kropka. Reasumując - jeśli ktoś chce posłać dziecko do Prezentek szczerze polecam:-)
          • kfcja Re: Gimnazjum Sióstr Prezentek w Krakowie 10.03.16, 20:02
            Witam, córka chce się tam dostać w tym roku, mam kilka pytań, możemy porozmawiać na priv
            • Gość: kylo Re: Gimnazjum Sióstr Prezentek w Krakowie IP: 91.218.200.* 20.03.16, 21:51
              Jasne:-). Podaj tylko maila
              • kfcja Re: Gimnazjum Sióstr Prezentek w Krakowie 21.03.16, 13:06
                Dzięki, kfcja@poczta.onet.pl
    • sonniva A gimnazjum 35 Limanowskiego? 25.09.13, 13:37
      ktoś coś napisze nt temat?
    • Gość: magda Re: Gimnazja w Krakowie IP: *.158.217.101.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.10.13, 13:26
      To rzeczywiscie jest bardzo dobre rozwiazanie i przyznam ze my też zastanawiamy sie nad tym gimnazjum . A w Krakowie ma bardzo dobre opinie.
      • Gość: wanda Re: Gimnazja w Krakowie IP: *.158.217.101.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.10.13, 13:50
        Bardzo dobre rozwiązanie. DLa mnie to jest tez doskonałe przygotowanie jesli chodzi o dalsza edukacje.
    • Gość: ewa Re: Gimnazja w Krakowie IP: *.31.232.233.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.10.13, 21:35
      Na pewno trzeba namówić rodziców na to zeby własnie zdecydowali sie na taką szkołe. To bedzie tylko i wyłącznie z plusem dla nas i pomoze nam w przyszłości.
    • marysia3737 Szafki szkolne 01.09.14, 11:47
      W szkole w jakiej pracuje, dyrektor wreszcie wyraził zgodę na zakupienie nowych szafek szkolnych. Teraz mam bardzo ważne zadanie i muszę wybrać najkorzystniejszą ofertę, aby zakupić jak najlepsze szafki ubraniowe.
      Szukam w internecie i nie mogę podjąć decyzji, wydawało mi się to proste jednak błyskawicznie zrozumiałam, że to nie łatwa rzecz. Nawet szafki powinny spełniać jakieś normy. W sumie znalazłam jedną bardzo ciekawą ofertę www.szafki-szkolne.com.pl i myślę że z niej powinna skorzystać moja szkoła, ale przed wyborem, chce zasięgnąć waszej opinii na temat metalowych szafek szkolnych.
    • Gość: Xxxx Gim 32 IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 26.08.15, 11:41
      Może ktoś się wypowiedzieć o gimnazjum nr 32 na żabiej, najlepiej uczniowie.
    • Gość: Joanna fajne gimnazjum IP: *.interaction.com.pl 05.04.16, 22:38
      Ja osobiście polecam społeczne gimnazjum nr 4 w Krakowie, szkoła jest w samym centrum Krakowa, nauczyciele bardzo mili, lekcje ciekawe, atmosfera w szkole rodzinna, bardzo byłam zadowolona z tej szkoły:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka