Dodaj do ulubionych

Walczący ojciec

23.12.18, 21:52
Walczysz z pseudo matką o szczęście i normalność swojego dziecka. Chętnie poznam Ciebie w celu wymiany doświadczeń, wspólnej rozmowy. Jestem ojcem na poziomie zdeterminowany i walczący z pseudo sądami i pseudo sprawiedliwością gdzie ojca na poziomie traktuje się jak obywatela drugiej kategorii a sędzia zapatrzona w matkę nie dopuszcza myśli, że ojciec może lepiej opiekować się dzieckiem.
. Wrocław,okolice,cała Polska. pisz : ptolemeusz@onet.eu
Obserwuj wątek
    • brtjuszk Re: Walczący ojciec 10.06.19, 09:11
      Życzę Ci powodzenia z całego serca, ponieważ wiem jak walka o dziecko jest trudna! Prawa ojca w Polsce kompletnie nie są respektowane, a polskie sądy nastawione są wyłącznie na matkę i na starcie zawsze ona wygrywa.
    • chmurka1226 Re: Walczący ojciec 20.06.19, 13:35
      A co jest przyczyną waszej walki o dziecko, bo mój były jest szczęśliwy, że sąd nie ustalił mu dni i godzin odwiedzin ze względu na pracę zmianową więc on przyjdzie raz dwa razy w tygodniu na godzinkę i szczęśliwy że problem z głowy, więcej czasu dla kochanki i piwko
    • ogrodyk Re: Walczący ojciec 14.08.20, 10:39
      czesc rowniez jestem walczacym ojcem o swoje prawa z dzieckiem moj kontakt ogrodykinder@o2.pl .Mozemy wymienic sie doswiadczeniami
    • jarek.feledyk Re: Walczący ojciec 12.10.20, 12:27
      Mam ten sam problem walcze bez efektu choc zostalem pobity z dzieckiem na rekach choc syn boi sie jechac do zony bo mowi ze go bila zamykala w pokoju szarpala itp nawet na komisji nie zapytano o to dziecka dlaczego niechce jechac do mamy lecz ja opisano jako przykladna mame choc przez 3.5 roku zycia dziecka nie interesowala sie nim to ja zostalem opisany wedlug stereotypów matka najlepsza jaka by nie byla ojciec zly
    • opracowanianaukowe Re: Walczący ojciec 05.01.23, 20:03
      Blog niepełnosprawnego ojca walczącego o dziecko czarnelustroxxx.blogspot.com zapraszam do poznania historii mogącej być przestrogą
    • mikifiki1992 Re: Walczący ojciec 10.07.25, 13:42
      Mikołaj, ojciec Borysa i Gabriela

Nazywam się Mikołaj. Jestem ojcem dwóch chłopców: Borysa (ur. 2021) i Gabriela (ur. 2023). Zwracam się do Was z dramatycznym apelem o wsparcie i nagłośnienie sprawy, która pokazuje szokującą obojętność wymiaru sprawiedliwości wobec cierpienia małych dzieci.

🔴 Początek interwencji – ucieczka z domu matki
      5 kwietnia 2024 roku zabrałem dzieci z domu ich matki, Eweliny S., i przewiozłem do domu moich rodziców. Tego samego dnia zgłosiłem na policji w Białymstoku podejrzenie popełnienia przestępstwa: opieki nad dziećmi pod wpływem alkoholu, gróźb karalnych, przemocy fizycznej i psychicznej.

8 kwietnia trafiłem z Borysem do Dziecięcego Szpitala Klinicznego. Miał 2,5 roku i ważył zaledwie 9,5 kg. Badania wykazały podwyższone parametry wątrobowe (ALP) oraz objawy zatrucia lekami psychotropowymi – matka podawała mu Hydroksyzynę.

⚖️ Decyzja sądu – dzieci wracają do matki
      Mimo przedstawionych dowodów, 6 maja 2024 r. sędzia Jacek Pinkosz z Sądu Rejonowego w Wieluniu postanowił, że dzieci mają wrócić pod opiekę matki na czas postępowania. Nie zapoznał się z pełnym materiałem dowodowym, nie zasięgnął opinii biegłych i zignorował moje zgłoszenia dotyczące przemocy.

📉 Pogarszający się stan dzieci
      W kolejnych miesiącach sytuacja dzieci dramatycznie się pogarszała:

Lipiec 2024 – Borys, prawie 3-letni, ważył tylko 9 kg przy 82 cm wzrostu.

Listopad 2024 – Matka zatrzymana przez policję z 2 promilami alkoholu we krwi podczas opieki nad dziećmi.

Grudzień – brak kontaktu z dziećmi przez ponad miesiąc; gdy zobaczyłem Borysa, miał złamany ząb.

🧠 Diagnozy, terapie, podejrzenia molestowania
      1 stycznia 2025 r. po raz pierwszy mogłem legalnie zabrać Borysa do siebie. Do 17 stycznia rozpoczęliśmy terapię autystyczną. W poradni genetycznej zdiagnozowano u niego FAS – płodowy zespół alkoholowy. Matka nie wyraziła zgody na leczenie zębów dziecka.

Podczas kolejnych wizyt w lutym 2025 r. Borys zaczął przejawiać objawy mogące świadczyć o przemocy seksualnej. 1 kwietnia po raz trzeci mogłem zabrać Borysa i po raz pierwszy od roku Gabriela. Zachowania Borysa nasiliły się – potwierdziła je psycholog, a następnie dziecięcy seksuolog. 9 kwietnia 2025 r. złożyłem zawiadomienie do Prokuratury Rejonowej w Wieluniu o podejrzeniu molestowania seksualnego syna.

🛡️ Stan dzieci pod moją opieką
      Od 1 kwietnia 2025 r. dzieci są u mnie. Ich stan zdrowia i rozwój uległy wyraźnej poprawie:

Borys miał 8 zębów zniszczonych do miazgi – żadnych śladów wcześniejszego leczenia. Dziś uczęszcza do przedszkola oraz na terapie: logopedyczną, pedagogiczną, ręki i fizjoterapię.

Gabriel uczęszcza do żłobka i objęty jest terapią sensoryczną ze względu na problemy z napięciem mięśniowym.

⚠️ Ignorancja sądu i zagrożenie powrotu dzieci
      Pomimo diagnoz, zaświadczeń medycznych, terapii, dowodów na alkoholizm i zaniedbania ze strony matki oraz podejrzeń przemocy seksualnej, sędzia Jacek Pinkosz wciąż ignoruje przedstawione materiały.

W ostatnim uzasadnieniu stwierdził, że „nic złego się nie stało, matka była pijana, ale dzieci spały”. Pominął:

wyniki badań i opinie specjalistów,

dokumentację medyczną,

zawiadomienie o podejrzeniu molestowania,

wcześniejsze zatrzymanie matki przez policję.

Co więcej, pochwalił matkę za „prawidłową opiekę”.

30 kwietnia 2025 r. sędzia Pinkosz nakazał wydanie dzieci matce, mimo trwającego śledztwa o molestowanie i stosowanie przemocy. 17 czerwca sędzia Joanna Składowska z Sądu Okręgowego w Sieradzu odrzuciła zażalenie na tę decyzję.

❗ Apel
      Czuję się jako ojciec dyskryminowany i pozbawiony prawa do ochrony moich dzieci. Mimo udokumentowanych zaniedbań i możliwych przestępstw, moje działania na rzecz ich zdrowia i bezpieczeństwa są systematycznie pomijane przez sąd.

Toczy się walka o życie i przyszłość dwóch bezbronnych dzieci. Proszę o nagłośnienie tej sprawy i wsparcie.

Z wyrazami szacunku,
      Mikołaj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka