sumir 03.06.04, 09:23 ubezpieczenie od kradzieży , gdzie najtaniej ! podobno w PZU można i jest to 4 % wartości ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pirus55 Re: UBEZPIECZENIE 03.06.04, 11:38 W PZU ubezpieczenie można podzielić na dwie części. 1. AC z ruchu i postoju ok 9 % wartości motocykla 2. Kradzież ok 3 % wartości motocykla. Tak mi wyliczyl mój agent ubezp MariuszW er5 3miasto Odpowiedz Link Zgłoś
zalmen3 Re: UBEZPIECZENIE 03.06.04, 12:19 Wszystko dokladnie tak jak opisal pirus55. Zadzwonilem do PZU (I Inspektorat Poznan) i mila pani mi wyliczyla (przyjalem wartosc motocykla 20.000 PLN): OC 110 PLN AC (tzw. full opcja) 2600 PLN minus znizka za zawarcie OC w tej samej firmie co dalo do zaplaty 2514 PLN (po postawieniu szalenie skomplikowanej proporcji obliczylem, ze znizka wyniosla 0,43%) Oczywiscie sa znizki za kontynuacje, bezszkodowasc i takie pierdoly, ale to sprawa indywidualna. Uwaga! Na moto nie ma "zwyzki" z racji wieku ponizej 25 lat. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sumir Re: UBEZPIECZENIE 08.06.04, 09:28 ja wczoraj usłyszałem od pani w PZU że nie ubezpieczają , na to ja jej że to nie prawda , bo znam takich którzy mają taką polisę właśnie w PZU!!tylko kradzueż Nie poddam się tak łatwo bronią się jak mogą , napiszę chyba do rzecznika ochrony praw konsumenta czy coś w tym rodzaju , to jaja jakieś są !! mir Wrocław Odpowiedz Link Zgłoś
bigadam Re: UBEZPIECZENIE 03.06.04, 15:07 Mi w PZU wyszło AC od kradziezy i wypadku cos około 2250 zł +OC (110 zł) Znizki mam tylko na OC (płace 60 zł) Wartość motoru według EUROTAXu (bo chyba z tego biora cene) wynosi 16'000 zł. Rocznik 1998 Nie wiem czy czasem rok produkcji motocykla nie ma jakiegos znaczenia. AC od wypadku (Ruch) na motor jest strasznie duze (coś około 10%) Od kradzieży (Postój) jest do zniesienia (około 3,3 %) Ale jak chciałbym wziąść tylko od kradzieży to jest więcej niż 3,3 %. Chyba 4,5 %, dokładnie nie pamiętam. Wiem tylko że strasznie to pokrecone jest. W niektórych firmach nawet nie chca ubezpieczac motocykli. :) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
motodawca1 Re: UBEZPIECZENIE 03.06.04, 16:39 ale od kradzieży możesz wziąść na raty i opłacać tylko tyle ile będziesz jeździł (np okres wakacyjno - letni) Odpowiedz Link Zgłoś
sumir Re: UBEZPIECZENIE 06.06.04, 23:23 DZIEKI ZA RADY , POKRECONE JEST TO BARDZO , OSTANIO AGENT pzu POWIEDZIAL ZE NIE UBEZPIECZAJĄ OD KRADZIEŻY !? jutro się tam przejde ... Odpowiedz Link Zgłoś