Dodaj do ulubionych

Honda Shadow

05.06.04, 12:36
Pytanko do użytkowników tego motocykla:
- jak z eksploatacją?
- jak drogi i kompetentny jest serwis?
- ile kosztuje utrzymanie?
- trwałość i niezawodność?
Zechcielibyście podzielić się swoimi doświadczeniami i opiniami?
Bardzo mnie interesuje ten motocykl (przymierzam sie do kupna)i chciałbym
poznać Wasze zdanie.

Obserwuj wątek
    • drsat Re: Honda Shadow 05.06.04, 16:10
      Napisz jaki model. Ja używam VT 600 C , ale to zupełnie co innego niż np.1100.
      • wojtech451 Re: Honda Shadow 05.06.04, 17:29
        drsat napisał:

> Napisz jaki model. Ja używam VT 600 C , ale to zupełnie co innego niż np.1100.

Podobają mi sie oba. Wybór zdeterminuje kasa. Napisz na temat modelu który
        posiadasz i dosiadasz.

• drsat Re: Honda Shadow 05.06.04, 22:39
          600 mam półtora roku. Ma 10 lat. Udało mi się znaleźć egzemplarz raczej
          zadbany , z niewielkim przebiegiem ( miała 24 tys. km. ,) , od pewnego
          właściciela. Robiłem prz niej tylko sprawy eksploatacyjne (wymiana oleju -
          Honda zaleca co 12 tys. , ja to robiłem po 9 tys. , filtry , opona przednia ,
          niedługo tylna). Przez głupotę załatwiłem łańcuch - myłem go benzyną i szlag
          trafił oringi. Kupiłem tańszy zestaw napędowy i teraz żałuję - zaczął
          hałasować. Prowadzi się bardzo przyjemnie , chociaż czuć trochę niedostatek
          mocy (39 KM), ale za to jest ekonomiczna - najmniejsze zużycie paliwa jakie
          zanotowałem to 3,5 l/100 km(!), najwięcej 5 l , średnio wychodzi mi ok 4l na
          setkę. Zanim ją kupiłem , przez prawie rok szukałem czegoś do jazdy , oglądałem
          Intrudery , Vulcany i wydaje mi się , że Honda jest trochę solidniej wykończona
          (chromy , lakier). Serwisowanie nie jest może najtańsze ale i tak mniej
          kosztuje niż np. Intruza. Nie wiem czy się psuje , bo za krótko ją mam ale z
          rozmów z mechanikami wynika , że jest to trwała konstrukcja - zwłaszcza silnik.
          Świetny i bezproblemowy motocykl na początek. Ale w moim przypadku pora na
          zmianę - mój kręgosłup nie bardzo wytrzymuje pozycję "czoperną". W dłuższą
          trasę nie do końca się nadaje. Pozdrawiam.
    • mateuszxyx Re: Honda Shadow 06.06.04, 12:33
      to najlepsze moto w swojej klasie. Ja jezdze VT750 z 2003 roku i nawinalem juz
      prawie 18 tys km, glownie w dalekich trasach. Moto jest niezawodne i niewiele
      pali. Udalo mi sie w Szwecji osiagnac wynik nieco ponizej 3,5 l. Zastanawialem
      sie jeszcze nad Yamaha Drag Star ale to moto ma 2 powazne wady: brak chlodzenia
      ciecza i slabszy silnik, poza tym jest drozsza. Za jedyna niedogodnosc w Shadow
      uwazam lancuch (w tym roku nowe modele maja juz kardan ale nie kupilbym bo sa
      montowane juz we Wloszech). Lancucha trzeba pilnowac (smarowanie, naciaganie) a
      w Shadow jest do niego utrudniony dostep i zeby go nasmarowac trzeba moto
      przetaczac co kawalek :( Honda ma w Polsce fatalny serwis. Zasade maja taka by
      olewac klientow i zeby bylo drogo (pieprzony Motopol - najgorsza motocyklowa
      firma w PL)Ja serwisuje moja Shadow w Lodzi w serwisie Profi - polecam. Sam
      mieszkam w W-wie ale tu jest Boldor gdzie moja noga wiecej nie postanie i zycze
      im z calego serca by splajtowali. W Lodzi maly przeglad kosztuje 200 zl a duzy
      400 nie liczac oleju i innych materialow. Jest pewnie cala masa innych
      serwisow, ktore znaja sie na rzeczy ale moja jest jeszcze na gwarancji i
      dlatego musze serwisowac w autoryzowanym :(
      Ale ogolnie Shadow polecam. Nie zaluje ze ja kupilem i jestem bardzo ale to
      bardzo zadowolony!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka