Dodaj do ulubionych

Moto dla dziewczyny

15.07.04, 14:46
jakie polecacie moto dla dziewczyn
to bedzie moje pierwsze moto ....
pzdr
Obserwuj wątek
    • ksliwowski Re: Moto dla dziewczyny 15.07.04, 14:53
      Czesc. Moze powiesz cos wiecej o sobie. Wzrost, czy bedziesz jezdzic z
      plecaczkiem, gdzie chcesz jezdzic, jaki typ motocykli cie kreci (czy scigacz,
      enduro, turystyka, a moze chopper). Pozdrawiam.
      • ko1w Re: Moto dla dziewczyny 15.07.04, 15:04
        Jak nigdy nie jezdzilas nawet na jakims komarku lub simsonie to zacznij od
        hondy nsr125 , ale jak mialas jakis kontakt z moto to suzuki gs500 lub kawasaki
        er500!!! Pozdrawiam cbr6000 streetfighter!!!
      • tinoola Re: Moto dla dziewczyny 15.07.04, 15:07
        166 cm nieposkromionej, szalonej duszy
        podoba mi sie suzuki GS 500F, Bandit 600S....
        Honda Varadero też jest super, ale to już jest za duże "bydle".
        Głównie chce go wykorzystać do celów turystycznych,
        jazda wokół komina mnie nie kręci.
        Choppery całkowicie odpadają!!!
        pzdr
        • hun_xtz660 Re: Moto dla dziewczyny 15.07.04, 17:09
          tinoola napisała:
          166 cm nieposkromionej,
          Głównie chce go wykorzystać do celów turystycznych,

przebieg ewolucji motocyklistki na pożywce Hondy:
          Varadero 125 => Transalp => Varadero 1000 (?)
    • ksliwowski Re: Moto dla dziewczyny 15.07.04, 15:47
      Hmmm. Juz w sumie odpowiedzialas sama na pytanie. Suzi GS500F jest idealnym
      pierwszym motorem. Duzo wybacza. Jest ladny. Wyglada na wiecej niz jest. Jest
      absolutnie wystarczajacy w mocy. Jest niski (mam ten problem wzrostowy wiec
      rozumiem). Troszke jezdzilem GS500tka i naprawde jest to swietna konstrukcja i
      bardzo popularna (duzo czesci/tani serwis).

Tak na marginesie to skad jestes? Masz prawko? Doswiadczenie?

Pozdrawiam
      • tinoola Re: Moto dla dziewczyny 15.07.04, 15:56
        bydgoszcz

hmmmm doświadczenie ... jako poduszeczka ;)
        a prawko bedę robić w sierpniu/wrześniu

pzdr
        • iza_belka Re: Moto dla dziewczyny 15.07.04, 16:10
          No i teraz pewnie wykażę się daleko idącą ignorancją, ale proszę, niech mi ktoś
          powie, co to znaczy jako "poduszeczka"????
          • tinoola Re: Moto dla dziewczyny 15.07.04, 16:31
            pasażerka ;)

pzdr
            i
            zmykam do domu kochane robaczki ;)
    • ksliwowski Re: Moto dla dziewczyny 15.07.04, 16:52
      Zrob prawko a potem mysl o kupnie motoru. Z prawkiem mozna troszke pojezdzic na
      roznych sprzetach i zobaczyc jak i co. Jazdy bez prawka nie polecam. Nie chodzi
      o to ze to nie legalne lecz o to ze nie ma sie umiejetnosci i wyrabia sie zle
      nawyki no i potem jezdza tacy co zamiast balansowac tulowiem to balansuja
      nogami wystawionymi na skrzydla i mysla ze sa Rossim. Nic nardziej blednego a
      zarowno niebezpiecznego.
    • sly11 Re: Moto dla dziewczyny 15.07.04, 22:58
      jak już koledzy wcześniej zauważyli skoro podoba ci się gs,to się nie
      zastanawiaj,tylko przemyśl kwestię czy f,gdyż produkowana jest zaledwie od roku
      (czyt. ceny wysokie o ile oczywiście interesuje cię uzywka, bo jeżeli njus to
      zupełnie inna bajka )co do starszego gs-ka to znajdziesz na pewno fajny egz. bo
      motorek dość popularny i sporo tego sprzedali,lekki,zwrotny,dość
      spokojny,założysz kraszpadki i możesz sobie pomykać.wybaczy sporo błędów,a w
      razie wywrotki (czego ci oczywiście nie życzę,ale taką ewentualność musisz
      zawsze brać pod uwagę )straty nie będą niewielkie,a sprzęcik pozwoli ci
      przymierzyć się do czegoś konkretnego,w przeszłości tymczaem pozdrawiam
      • szynszyll Re: Moto dla dziewczyny 16.07.04, 13:40
        a ja sie bede czepiał :)

co do GS na pierwsze moto dla panny 166 cm co nigdy nie jezdzila nie jest:

- za duzy
        - za mocny

ale jest:

- za ciezki!!! Ta pieprzona masa metalu waży z paliwem prawie 200 kg!!! jak
        Panna ma 166 cm to waży powiedzmy 65 - 75 kg i jak dla mnie to bez wprawnego
        posługiwania się sprzęgłem i gazem przy parkowaniu nawracaniu i w mieście może
        mieć kłopoty. Pozatym GS 500 ma CHUJOWĄ charakterystyke dla początkujących
        motocyklistów. Poniżej 2500 obr/min zaczyna szarpać i tłuc łańcuchem, do 5000
        obr/min nie ciągnie tylko pier... i trzeba się ostro namachać biegami żeby tym
        sprawnie jechać. Jednym słowem trzeba mieć już troche wprawy, a Panna jej nie
        ma. Co bym radził? Niskoobrotowego singla lub V ciągnącego z dołu i dużo
        lżejszego. Na pierwszy rok wystarczyłaby i MZ 150 za 1000 PLN - pierwsze gleby
        parkingowe itp. lepiej zaliczac na czyms tanim w naprawie. Jeżeli koniecznie
        japonia to: SR 250, GN 250, CB 250, NX 250 itp. GS jest za CIĘŻKI i ma do dupy
        charakterystyke. Amen. Pozdrawiam!

szynszyll rzeszooff

p.s. co ludzie widzą w tych GS 500 ?! ;)
        • tinoola Re: Moto dla dziewczyny 16.07.04, 14:58
          szynszyll napisał:

>> Panna ma 166 cm to waży powiedzmy 65 - 75 kg

hmmmm
          tak się składa, że panna waży 55 kg ;).... ale ja się nie czepiam :)

pzdr
    • asiorasior Re: Moto dla dziewczyny 16.07.04, 13:51
      166cm wzrostu to już wiemy. A pozostałe wymiary??????????????
      łatwiej będzie coś doradzić.
      Pozdroowka
      • iza_belka Re: Moto dla dziewczyny 16.07.04, 15:11
        Oj asior, asior...
        • shetar Re: Moto dla dziewczyny 16.07.04, 16:14
          Siemanko. Popieram przedmówce, co Wy w tym GSie widzicie? Może i ładny ale ja
          bym podziękował bo na prawde ciężki jest. A co bym polecił to...bandyte 400,
          widziałem nawet fajnego na allegro, spójrz tam. Chyba ze za mocny, a ta MZ na
          początek to wcale nie jest głupi pomysł. Ja sie 150 przestraszyłem po dłuższej
          przerwie w jeździe, ale tylko pare sekund sie bałem :P
          pozdrawiam
        • asiorasior Re: Moto dla dziewczyny 17.07.04, 08:22
          tak bardzo chciałem też cos doradzić..........ale nie znam wszystkich wymiarów.
          A to niestety nie pozwala mi na obiektywne przeanalizowanie wszystkich za i
          przeciw poszczególnych maszyn.
          Pytałem oczywiście jako......motocyklista i pod kątem pomocy przy wyborze
          motocykla... oczywiście.( ale się nie doczekałem)

Pozdrawiam
          • tinoola Re: Moto dla dziewczyny 17.07.04, 09:37
            powiem tak

kształty są opływowe i nie powinny stawiac oporu ..... wiatru ;)

pzdr
            • karola1988 Re: Moto dla dziewczyny 17.07.04, 09:49
              Serwus wiem ze moj rocznik nie swiadczy o doświadczeniu wiec ja tesh mam
              pytanko-a co powiecie na suzi DR350,bo ja chce za niedługo kupic moto i tak sie
              zastanawiam,a narazie jezdzilam tylko na QADACH i cross'ie i dlatego wybralam
              takie endurko zeby i po drogach i w terenie mozna bylo pomykac.A jak co to
              jakie moto dla ześwirowanej 16-tki polecacie:)
            • asiorasior Re: Moto dla dziewczyny 17.07.04, 12:31
              Dodatkowe dane w postaci obniżonych oporów...wiatru, poddały mi myśl że nie
              potrzebujesz motocykla wyposazonego w sportowe owiewki za którymi można się
              ukryć( przed wiatrem), oraz niewielka waga nie obliguje do używania ciężkich
              skórzanych kombinezonów w których śmiechowo się wygląda (choć są bezpieczne).A
              zatem mógłby to być jakiś naked albo klasyk.I tu kolejne pytanie .Jakie
              motocykle się tobie bardziej podobają i gdzie będziesz jeździć nimi?
              Pozdrawiam
              • sunshine600 Re: Moto dla dziewczyny 17.07.04, 12:40
                Hmmm... lubie dziewczyny z obniżonymi oporami... niekoniecznie powietrza.

PZDR
                • hun_xtz660 Re: Moto dla dziewczyny 19.07.04, 09:54
                  Najistotniejsze pytanie w tym tonie powinno brzmieć : a jaki ma mieć KOLOR?
                  Pozdr.
                  • aga46 Re: Moto dla dziewczyny 19.07.04, 11:12
                    cześć nie słuchaj listów typu GS za cięzki Był to mój pierwszy motorek i super
                    się jeżdziło a mam 162 i ważę 54 niestety z uwagi na jego popularność właśnie
                    mi go ukradli ale myśląc o kupnie następnego też chce mieć GS-a tylko F Nie
                    kupuj żadnych 125 szkoda kasy i nie będziesz miała przyjemności zacznij od 500
                    pozadrawiam może kiedyś razem pojeździmy Aga
                    • tinoola Re: Moto dla dziewczyny 19.07.04, 11:18
                      przykro mi z powodu Twojego moto...
                      do zobaczenia na trasie
                      ja moto kupie dopiero na wiosnę :(
                    • szynszyll Re: Moto dla dziewczyny 19.07.04, 12:58
                      hej!

tak sie sklada ze ja tez jako pierwszy motocykl kupilem GS 500 i bylem nim
                      ciezko zachwycony az do dnia w ktorym usiadłem na Honde Trans Alp, potem na V-
                      stroma, potem na Honde VT 700 C, potem na NX 650 Dominator i czar prysł!!!

Trans Alp miał 100 tys km przebiegu a moj GS 28.000 i w GS NIGDY biegi nie beda
                      wchodzic tak pieknie, nigdy silnik nie bedzie ciagnal tak slodko od samego
                      dolu, nigdy nie bedzie takiej kulturalnej i spokojnej jazdy. GS na świecie to
                      jak mały fiat w polsce - motocykl najpopularniejszy z popularnych - takie nasze
                      MZ - nic ciekawego, że o jakości wykonania nie wspomne. Jest masa ciekawszych
                      sprzetow za tą kase i teraz to wiem. I nadal bede sie upierał, że GS 500 jest
                      ZA CIEZKI i ma CH... charakterystyke!!! Amen!

szynszyll

p.s. polecam się Panience przewieźć na jakiejś V-ce najlepiej firmy Honda i
                      potem zapraszam do dyskusji ;) Głupie VT 500 E jest motocyklem o niebo
                      ciekawszym o NTV 650 nie wspominająć ;)
                    • szynszyll Re: Moto dla dziewczyny 19.07.04, 13:09
                      hej!

wlasnie przeczytalem Twojego posta o kradzierzy - przykro mi bardzo i zal serce
                      sciska ale wynika z niego ze na motocyklu jezdzisz od... 2 miesiecy! no to
                      powiedz mi jakie doswiadczenie zdobylas i w ilu podbramkowych sytuacjach sie
                      znalazlas, zeby sie tak zamaszyscie wypowiadac o wlasciwosciach GS 500 i tym
                      czy jest OK dla poczatkujacego? bez urazy...

szynszyll
                      • aga46 Re: Moto dla dziewczyny 19.07.04, 14:06
                        oczywiście doświadczenia nie mam ale najbardziej bałam się ciężaru i tu miła
                        niespodzianka poza tym czytalam o kiepskiej pozycji za kierownicą dla mni była
                        bardzo wygodna i uważam że to świetny motorek na pierwszy sezon tuż po kursie
                        nie za mocny ale ma wystarczającego "dla mnie" kopa nie zdążyłam pojechać na
                        żaden zlot a wywrotkę miałam w zeszłym roku na skuterze teraz znowu mam problem
                        co kupić brak kasy i chciałabym coś może mocniejszego fakt za parę lat
                        porozmawiamy kiedy bedę "po przejsciach"
                        • luckyluke-21 Re: Moto dla dziewczyny 24.07.04, 08:25
                          Witam wszystkich :-) no przeczytałem te wszystkie wasze wypowiedzi i ci co
                          twierdzą ze GS jest do dupy maja chyba racje no dosc ze moto ma kiepska
                          charakterystyke silnika jest cięzki i kazdy mysli o kupnie go na pierwsze moto
                          to jest tez najbardziej chodliwym moto na czarnym rynku hehe:) ja bym GS nigdy
                          nie kupił co to za frajda pojezdzic 2 miesiace i potem go ukradna :-. A co do
                          masy motocykla to trzeba kupic taki któy potrafi sie podniesc z ziemi jak leży
                          hehe :-) jak sie podniesie to mozna na takim jezdzic :-)no chociaz dziewczyny
                          moga zawsze poprosic o pomoc jakiegos przystojniaka w flaneli hehehe :)
                          pozdrawiam wszystkich !!!:-)
                          • ethua Re: Moto dla dziewczyny 30.07.04, 02:01
                            Witam,
                            ja zastanawiałam się nad zakupem właśnie GS500F - gdzie przeczytałam, tam piszą,
                            że idealne na pierwsze moto... cóż, wasze wypowiedzi dają wiele do myślenia.
                            Początkowo brałam pod uwagę także jakimś enduro czy 125, jednak 125 są dość
                            niskie, zaś endurkiem nie chciałabym jeździć po ulicach, w końcu nie do tego
                            stworzony, a hulanie po Beskidach przy pierwszych jazdach raczej nie jest
                            najlepszym pomysłem, a może jednak? ;)
                            Co myślicie o Suzuki SV 650 S? Czy może jednak nieco zmniejszyć cm3? :)

PS. mając 180cm wzrotu nie będę miała zbytnio problemów z doborem wygodnego moto? ;)

P0zdro :D
                            • hun_xtz660 Re: Moto dla dziewczyny 30.07.04, 08:31
                              SV może być w sam raz, z racji mocy i charakteru widlastego silnika. Przy
                              wyborze weź pod uwagę gołego SV - ma wyżej kierownicę i niżej podnóżki co daje
                              wygodniejszą pozycję - dla 180 cm. Jak nie chcesz ganiać w okolicy Vmax to
                              zamiast owiewki założysz szybę na reflektor i będzie o'k. A może V-storm 650?
                              Pozdr.
                              • ethua Re: Moto dla dziewczyny 31.07.04, 20:45
                                eloł :) V-Storm jest calkiem niezly, nieco wyzszy od SV 650, ale silnik
                                praktycznie ten sam, nieco mniejsza moc (to akurat nie rpzeszkadza ;D ), jedynie
                                co, to waga jego troszke mnie przeraza :) jestem dosc szczupla osobka :D

Pozdro
                              • Gość: Mariolka.... Re: Moto dla dziewczyny IP: *.toya.net.pl 04.08.04, 16:49
                                Witam...a ja mam motorower ''OGAR '' trzybiegowka...i za nic na swiecie go nie
                                oddam...hiih...mam go juz 12 latek...sama naprawiam
                                mojego ;;harleyka''...pozdrawiam..ps....kup takiego...zeby nikt na twoje organy
                                nie czekal...i SZEROKIEJ DROGI...!!!..
                                aha...mieszkam w Łodzi...chcesz pogadac z dinozaurem ??..moje --gg...4644828

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka