Dodaj do ulubionych

Co najlepsze w teren ??

IP: *.80-202-81.nextgentel.com 07.11.04, 22:04
Czesc:)
pozdrowienia dla wszystkich motocyklistów/ek:)
mam taka sprawe, mianowicie zastanawiam sie jaki motorek kupic sobie
(uzywany) do jazdy tylko po lasach , poligonach itp
interesuje mnie jakas 250 tylko nie wiem co lepsze czy cross czy enduro??
chodzi mi tez o to aby motorek byl jak najmniej awaryjny no i oczywiscie zeby
mojego budzetu domowego zbytnio nie naruszyl:))
co doradzacie??

Obserwuj wątek
    • Gość: rysiek Re: Co najlepsze w teren ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 09:37
      po 1 ile masz kasy po 2 szukaj 2T wiecej mocy z mniejszego silnika moze zywotnosc nie taka jak w 4T ale za to zadnych regulacji zaworow,lancuszkow itp., czy sprawdzania oleju proponowal bym rowniez jesli kupisz lac olej do paliwa nie do dozownika bo te potrafia sie popsuc

pozdro
      • Gość: 125 Re: Co najlepsze w teren ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 12:40
        a gdzie sie znajduje ten dozownik i jaki olej najlepiej lac do 2T i w jakich
        najlepiej proporcjach?
        • Gość: jagiel Re: Co najlepsze w teren ?? IP: *.80-202-81.nextgentel.com 08.11.04, 12:58
          dozownik oleju masz w gazniku , czyli masz oddzielny zbirnik na olej w
          motocyklu 2T, do baku wlewasz czyste paliwo
          po przez pompe olejowa olej ze zbiornika trafia to gaznika dzie miesza sie z
          benzyna i powietrzem no i potem do cylindar:).....
          i tak to jest z tym dozownikiem, problem jest taki, ze jesli rozwali ci sie
          pompa olejowa to daleko nie pojedziesz:)
          a co do proporcji to musisz poszukac w instrukcji obslugi, bo kazdy motor moze
          miec inna
          ale jesli masz dozownik wtedy regulujesz pompe olejowa

pozdrowienia:))
          jagiel
          • Gość: 125 Re: Co najlepsze w teren ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 16:09
            problem bo nie mam instrukcji, tzn. nie dolewac juz oleju do benzyny jak jest
            pompka?
            • jagiel500 pompa olejowa 08.11.04, 16:14
              jesli masz olej w oddzielnym zbiorniku i pompe (ktora dziala) to nie lejesz do
              benzyny nastepnego oleju bo motor nie bedzie ci go przepalac:)

kapujesz??
              • Gość: 125 Re: pompa olejowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 16:42
                jaki jest najlepszy olej? a i pytanko dostałem do motoru jakies dwie puszki z
                wazeliną jedna czerwona druga przezroczysta nie wiesz moze do czego to bo nic
                nie pisze na pudełku czy do łancucha a ta druga? moze wie ktos?
                • jagiel500 Re: pompa olejowa 08.11.04, 16:46
                  nie wiem :)

pozdrowienia:)
    • Gość: enduro&cross Re: Co najlepsze w teren ?? IP: 195.117.245.* 17.11.04, 17:31
      CZ CROSS to jest klasa w sam raz dla ciebie
      1- m.w.co 4sezony remont (tłok +szlif)normalna rzecz w cross enduro
      2-w sam raz do takiej jazdy
      3-cena od 900 do 2500zł
      jakj co to pesi@wp.pl lub gg:9138287
      • Gość: edwin Re: Co najlepsze w teren ?? IP: *.miedzyrzec-podlaski.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 19:13
        ja bym proponowal ruskiego dolniaka z koszem oczywiscie jak inaczej:) na ruskich papierach to bedzie jakies 1000pln ale za to jazda jaka....a mial byc bezawaryjny a to przpraszam chociaz i wsrod wieprzy znajda sie perly;))

eheheh te dozowniki troche mnie rozbawily ale nie bede nic mowil eheheh bo ja chyba nie mam:P(bez obrazy dla nikogo oczywiscie:)

pozdrawiam
        edwin
    • szymon.dziawer Re: Co najlepsze w teren ?? 18.11.04, 12:42
      > mam taka sprawe, mianowicie zastanawiam sie jaki motorek kupic sobie
      > (uzywany) do jazdy tylko po lasach , poligonach itp

Hmm... Nie napisałeś, czy do jazdy hardcorowej, czy pyrkania. Jeśli
      potrzebujesz jeepa na 2 kołach + nie masz doświadczenia z poważnymi
      motocyklami, to idealny może okazać się TW 125 Yamahy. Serio mówię. Doskonały
      do eksploracji bardzo trudnego terenu i praktycznie nie możliwy do
      unieruchomienia.

> chodzi mi tez o to aby motorek byl jak najmniej awaryjny no i oczywiscie zeby
      > mojego budzetu domowego zbytnio nie naruszyl:))

Nie powinien. Nawet nowy z 2003 roku kosztuje 14 300 zł z 2004 - 15 600 zł.
      Szymon
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka