Dodaj do ulubionych

Indeks prędkości ???

19.01.05, 16:30
witam

mam pytanie

jak się mają oznaczenia opon na których śmigacie (chodzi o indeks prędkości
np, T lub H lub V )
Obserwuj wątek
    • siurniety_krolik Re: Indeks prędkości ??? 19.01.05, 16:31
      do rzeczywistych prędkości które rozwijacie na swoich sprzętach

czodzi mi o to czy mogę założyć opony z indeksem H tj. do 210 km/h do sprzeta
      który może latać troszkę szybciej ???
      • Gość: wojtekk1000 Re: Indeks prędkości ??? IP: *.wroclaw.mm.pl 19.01.05, 18:35
        Nie polecam takiej konfiguracji. Nie wiedziałem, że takie oponki to jeszcze
        ktoś kupuje - heh! Ale jak mówiłem - daj sobie na wstrzymanie i kup lepsze (o
        wyższych parametrach).
        • b12 Re: Indeks prędkości ??? 19.01.05, 18:46
          Oczywiście lepiej kupić trochę droższą, jednak nie ma co tego demonizować.
          Czytałem kilka miesięcy temu sprawozdanie z testu wytrzymałościowego opony
          zimowej Stomilu Olsztyn. Opona miała indeks prędkości do 210km/h czyli
          popularny model, bez technicznych superduper fajerwerków. Wytrzymała
          bezprblemowo prędkość 240, dopiero przy prędkości 310km/h warstwa kordu zaczęła
          się rozłazić. Jeśli więc mam GS-a pięćsetkę i opony z indeksem 190 nie znaczy
          to, że mam je wymieniać tylko dlatego, że dwa razy do roku najdzie mnie ułańska
          fantazja i do tej prędkości postanowię się rozpędzić...

• Gość: MJ Re: Indeks prędkości ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 19:36
            Słyszałem, że GS500 rozwija 172km/h.
            • spidi4 Re: Indeks prędkości ??? 19.01.05, 23:50
              na Gierkowskiej (tzn Katowickiej) jest taki piekny oddzinek dluuugiej prostej i
              w dodatku z gorki i w lesie. Tam CB 500 udalo mi sie leciec lekko powyzej 195
              :-) moze to o to chodzi hehe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka