siurniety_krolik 19.01.05, 16:30 witam mam pytanie jak się mają oznaczenia opon na których śmigacie (chodzi o indeks prędkości np, T lub H lub V ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siurniety_krolik Re: Indeks prędkości ??? 19.01.05, 16:31 do rzeczywistych prędkości które rozwijacie na swoich sprzętach czodzi mi o to czy mogę założyć opony z indeksem H tj. do 210 km/h do sprzeta który może latać troszkę szybciej ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtekk1000 Re: Indeks prędkości ??? IP: *.wroclaw.mm.pl 19.01.05, 18:35 Nie polecam takiej konfiguracji. Nie wiedziałem, że takie oponki to jeszcze ktoś kupuje - heh! Ale jak mówiłem - daj sobie na wstrzymanie i kup lepsze (o wyższych parametrach). Odpowiedz Link Zgłoś
b12 Re: Indeks prędkości ??? 19.01.05, 18:46 Oczywiście lepiej kupić trochę droższą, jednak nie ma co tego demonizować. Czytałem kilka miesięcy temu sprawozdanie z testu wytrzymałościowego opony zimowej Stomilu Olsztyn. Opona miała indeks prędkości do 210km/h czyli popularny model, bez technicznych superduper fajerwerków. Wytrzymała bezprblemowo prędkość 240, dopiero przy prędkości 310km/h warstwa kordu zaczęła się rozłazić. Jeśli więc mam GS-a pięćsetkę i opony z indeksem 190 nie znaczy to, że mam je wymieniać tylko dlatego, że dwa razy do roku najdzie mnie ułańska fantazja i do tej prędkości postanowię się rozpędzić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJ Re: Indeks prędkości ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 19:36 Słyszałem, że GS500 rozwija 172km/h. Odpowiedz Link Zgłoś
spidi4 Re: Indeks prędkości ??? 19.01.05, 23:50 na Gierkowskiej (tzn Katowickiej) jest taki piekny oddzinek dluuugiej prostej i w dodatku z gorki i w lesie. Tam CB 500 udalo mi sie leciec lekko powyzej 195 :-) moze to o to chodzi hehe Odpowiedz Link Zgłoś