Dodaj do ulubionych

Pomocy!!!!!!! Aprilia tuareg rally 125

IP: *.radom.pilicka.pl 27.10.05, 21:18
Proszę pomózcie mi i jak coś wieci o tym motorze to napiszcie . chciałbym sie dowiedziec ile to cacko pali , jak jest awaryje jak częsci stoją . I jak by ktos coś wiedział a propo sprzedaży własnie tuarego niech napisze .
Z góry dziękuję !!:)
Obserwuj wątek
    • jagiel500 Re: Pomocy!!!!!!! Aprilia tuareg rally 125 27.10.05, 21:48
      hmm powiem tak bylem i jestem posiadaczem aprili tuareg rally tylko 50ccm i
      szczerze odmawiam ci tego zakupu, wloch jak to wloch sypie sie ale dobrze
      wyglada:) tak wiec mozesz po zakupie ja postawic i cykac foty ale nie jezdzic
      mowie to calkiem powaznie. Tuaregi to dosyc stare modele a i z czesciami jest
      ciezko u nas nawet bardzo ciezko a aprilia ma to do siebie ze czesci sa drozsze
      niz do japoncow -niestety-
      jesli chodzi o awaryjnoswc to jest jak napisalem jest kiepsko tzn nie mowie ze
      psuje sie ciagle ale no czesto szczegolnie w terenie, nie wiem jak to w
      przypadku 125 ale nie wydaje mi sie zeby bylo lepiej,
      najlepiej sobie ja kupic a silnik wpakowac od yamahy:)
      co do ogloszen to jest ich troche:
      www.moto.a4.pl/menu1/_ogloszenia.html

pozdro
      jagiel
      • Gość: kawasaki Re: Pomocy!!!!!!! Aprilia tuareg rally 125 IP: *.traco.pl / *.traco.pl 28.10.05, 02:43
        a moze chcesz kawasaki kmx125 super stanie!?
    • Gość: szynszyll Re: Pomocy!!!!!!! Aprilia tuareg rally 125 IP: *.prz.rzeszow.pl 28.10.05, 10:10
      yo!

jezeli potrzebujesz klopotow:

- zrob dziecko siostrze
      - zaglosuj na PiS
      - pozycz kase w Providencie
      - kup Aprilie Tuareg Rally 125 - kolega mial i osiwial

pozdrawiam!

szynszyll
      xlv750r
      • speedone Re: Pomocy!!!!!!! Aprilia tuareg rally 125 16.11.05, 23:35
        Gość portalu: szynszyll napisał(a):

> yo!
        >
        > jezeli potrzebujesz klopotow:
        >
        > - zrob dziecko siostrze
        > - zaglosuj na PiS
        > - pozycz kase w Providencie
        > - kup Aprilie Tuareg Rally 125 - kolega mial i osiwial
        >
        > pozdrawiam!
        >
        > szynszyll
        > xlv750r

przedtem bylo inaczej :P
      • Gość: rino Re: Pomocy!!!!!!! Aprilia tuareg rally 125 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 19:56
        witam posiadam aprilie tuareg 125 89 rok wind od 2 lat jestem bardzo zadowolony
        problemów nie było, zajeżdziłem maszynę (bo tak jeżdze) remont silnika
        (prawdziwy) wał,tłok,cylinder,wszystkie łożyska,simmeringi,kosztowało mnie to
        1120zł ale warto
        co do mocy to oryginalny gażnik nie daje rewelacji zmieniłem na mikuni o śr
        gardzieli 34mm teraz to jest jazda , co do elektryki nie zgadzam się z opiniami
        które tu przeczytałem u mnie wszystko ok!zrobiłem luz w tylnim wachaczu (koszt
        dorobienia tulejek 30zł) pozatym ten motocykl jest bardzo prostą konstrukcją i
        wiele żeczy można samemu tanim kosztem naprawić. Dobra rada nie polecam kupować
        maszyny od wiejskich tuningowców to grozi kosztami
    • Gość: pawel Re: Pomocy!!!!!!! Aprilia tuareg rally 125 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 13:29
      nie kupuj Aprilii! moze ladnie wyglada ale sie strasznie jebia te motory. Ja mam
      pegaso 50 i nie ma miesiaca zeby sie cos nie spie..lo. Albo leje
      zawieszenie(ktore jest takie samo jak w 125)albo są problemy z rozrusznikiem i
      trzeba biegac z motorkiem. A ostatnio poszły łożyska na wale i prawdopodobnie
      zatarty jest silnik:/. A pali pewnie duzo. Moja 50 pali 5 litrów!!! I wcale nie
      mam dziurawego baku:P. A części są drogie w cholere. Regularnie trzeba wymieniać
      tłok, który oczywiście nie jest tani. Lepiej kup Hondę XLR czy jakos podobnie.
      Frajda taka sama ale oczywiscie wyzsza jakosć. Jednym słowem odradzam!!!
      • Gość: Krzysiek_trabant Re: Pomocy!!!!!!! Aprilia tuareg rally 125 IP: *.radom.pilicka.pl 28.10.05, 17:17
        qrde !! trochę mnie zniechenciliście :/ strasznie jestem najarany i prawda zajebiściw wygląda . A propo tego KMX npisz coś więcej?? To też są fajne sprzęty tylko słyszałem że to straszny smok na wache jest:/
        • Gość: kawasaki Re: Pomocy!!!!!!! Aprilia tuareg rally 125 IP: *.traco.pl / *.traco.pl 28.10.05, 21:32
          super stan ,kolor czeerwony,tok prod. 1999.Kompletne plastiki co jest
          ewnementem,nie wymaga wkladu finansowego.Cena 5999zl do malej
          negocjacji,naprawde warto!!!
          • Gość: kawasaki Re: Pomocy!!!!!!! Aprilia tuareg rally 125 IP: *.traco.pl / *.traco.pl 28.10.05, 21:33
            Spalanie na szosie oscyluje na poziomie 3,5 ltr. w terenie odpowiednio wiecej.
            Predkosc max.130km/h
          • Gość: krzysiek_trabant Re: Pomocy!!!!!!! Aprilia tuareg rally 125 IP: *.radom.pilicka.pl 28.10.05, 22:20
            Acha!! masz moze jakieś zdjęcia ?? czy coś ?? krzysiek_trabant@op.pl - jak by coś to przeslij mailem
    • Gość: krzysuek_trabant Re: Pomocy!!!!!!! Aprilia tuareg rally 125 IP: *.radom.pilicka.pl 28.10.05, 22:29
      a propos tego tuarega jeszcze ..:) Mówicie że to się bardzo psuje ciekawe co tam się najczesciej wali?? Pewnie tłok ile moze kosztowąc do takiej aprilki??
    • jagiel500 Re: Pomocy!!!!!!! Aprilia tuareg rally 125 28.10.05, 22:56
      tlok w motocyklach nigdy sie nie psuje:) bez przesady z plasteliny go nie
      lepia:) tlok moze sie zuzyc i wtedy go wymieniasz ale nie jest to awaryjny
      element w motocyklu no chyba ze nie nalejesz oleju do mieszanki albo miski
      olejowej:D
      co do aprili to przede wszystkim co sie "wali" napewno rozrusznik ktory po paru
      razach niedziala ( mam na mysli elektryczny), uklad chlodzenia aprilia ma to do
      siebie ze sie grzeje czesto, ponadto skrzynia biegow jest wadliwa szybko
      elementy sie niszcza (nie kola zembate), no i duzy minus aprili pije jak maly
      czolg, stanowcza za duzo co do ceny czesci to zalezy od kogo i skad:) za
      sprowadzane przeplacasz a uzywane ci nie pochodza dlugo

na twoim miejscu to mowilem powaznie kup sobie tuarega za jakies grosze bo
      motor jest ladny a nawet bardzo ladny przespawaj uchwyty w ramie do mocowania
      silnika i wsadz cos z japonczyka i masz motor lux!! albo pogadaj z kolega od
      kmx125 to dobra maszyna

pozdro
      jagiel
      • Gość: JuchaS Re: Pomocy!!!!!!! Aprilia tuareg rally 125 IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 29.10.05, 00:07
        "z plasteliny go nie lepia:)" - no nie powiedziałbym ... :] Tłok vertex (360
        zeta) rozsypał się po przejechaniu 600 km. to na tyle.
        pozdro.
        • Gość: jagiel500 Re: Pomocy!!!!!!! Aprilia tuareg rally 125 IP: *.80-202-80.nextgentel.com 29.10.05, 00:10
          no wiesz to zalezy jak go docierales jak przegrzales to pewnie pekl na pol albo
          si rozpad w inny sposob na to nie ma rady albo sie jezdzi spokojnie pierwsze
          500-600km albo si kupuje tloki co tydzien
          • Gość: Gienio Aprilia - Właśnie że jest spoko. mialem podobną IP: *.bochnia.pl / *.remedium.bochnia.pl 29.10.05, 08:12
            WYWÓD
            1. Nie kupuj Tuareg - bo jest słabiutka
            - Kup sobie RX 125 lub ETX 125 - to samo tylko młodsze roczniki nazywają się ETX
            Silnik podobny jak w Tuareg - Rotax 125 ale o mocy 27 KM - na dzień dobry. Jak
            trafiasz sztuke z wydechem np Arrow to masz więcej./ Chyba że kupisz
            zblokowanego rx - takie trafiają się z zachodu to ma 15 KM, ale można samemu
            domowym sposobem odblokoweać i masz 27 /lub więcej.
            RX/ETX wygląda jak rasowa krosówka, jest naprawdę solidna i można kupić motorek
            w dobrym stanie za małe pieniądze. W terenie - super, silnik rakieta. Zawiecha
            lux /może trochę miękki przód ale skakać się da i to wysoko/. Można tym polatać
            w mieście bo jest zarejestrowane, mozna gładkie/supermoto kółka założyć. Miałem
            2 zestawy zembatek - w teren 13/51 - przy nich v max wyniesie ok 130 km/h -
            ale wterenie pionowe podjazdy na 2 i 3 biegu pez probl. /Waże ok 80/ i zebatki
            na szose 14/49 - przy nich vmax wyniesie ponad 150/h na zwykłych oponach. Ale
            kto by tak jeżdził? po co? - przytaczam te wartości tylko po to, aby podkreślić
            werwę tych maszyn. Po odkręceniu plastika na lampę tylną moto wyglądało naprawdę
            super. Z tyłu dajesz oponę 110 i jest git. A jak chodzi !. Silnik ma
            elektrycznie sterowany zawór wydechowy - i jak się rozkręca to silnik daje taki
            ryk jak ktm 250 /zwłaszcza jak wybebeszysz tłumik/
            2 nie kupować aprilki w polsce - raczej to odradzam, wogóle każdej 125 -
            zazwyczaj jest zajechana i trzeba drugie tyle dołożyć
            3 Części - przykładowo w firmie motoroma w W-wie /szybkie terminy/ wysyłasz
            stary cylinder przysyłają ci inny - zregenerowany nikasilem - płacisz 800 zł,
            tłok vertex 350 zł, korba 350 zł, itd - części które sie psują - tak jak w
            każdej crossówce - ale jak byś sobie to nowe dał + łożyska + uszczelki +
            wyważanie wału itp - to masz motor, którego nie zajeździsz.
            Każda używana sztuka jeżdżona krosowo będzie do kapitalnego remontu.
            4 Kolesie, którzy się wypowiadalii tutaj na forum kupili stare motorki,
            zajechane już, ktoś kto przed nimi jeździł nie narzekał.
            5 Ceny: na otomoto.pl 4-6 tys zł. w zależności od rocznika, - na te użytkowane w
            kraju wogóle nie patrz - chyba, że masz kase na kapitalny remont silnika i
            zawieszenia - wierz mi kosztowne i czasochłonne -wiem bo remontowałem taki motorek-
            6 najlepsza okazja to motor sprowadzony /widziałem taki niezarejestrowany
            jeszcze w polsce, ale z homologacją rocznik 99 albo 00 za 4,5 kafla
            Jak motorek jest z niemiec, jeżdżony buł po asfalcie - to masz zdrowy sprzęt
            wymienisz najwyżej tłok. Cena w niemczech rocznika 2000 w przeliczeniu na nasze
            - ok. 2700 zł. - na szosowych gumach, żadnych znamion użytkowania terenowego.
            MOTOR NAPRAWDĘ POLECAM, ale nie kupuj od polaka, zwłaszcza jak maszyna miała już
            paru właścicieli. Z kolei sprzedawcy, którzy dochodowo zajmują się sprzedawaniem
            sprowadzanych, żeby zarobić to kupują często "miny" za grosze, żeby zarobić. Ja
            sobie tera moto sam przywiozłem /nic nie dokładam tylko jeżdżę/, mam własną
            lawetkę, i nigdy już w Polsce motorka nie kupię - bo się poprostu nie opłaca :)
            Życzę nie wtopić - aprilke warto ale trzeba wiedzieć gdzie i jak kupić /podobnie
            jak każde 125 - również tuareg/
            A z tym forumowym kmx to nie było przypadkiem niedawno problemów z odblokowaniem
            - coś czytałem tu.
            • Gość: krzysiek_trabant Re: Aprilia - Właśnie że jest spoko. mialem podob IP: *.radom.pilicka.pl 29.10.05, 10:24
              Wielkie dzięki troszke mnie uspokoiłes z tą z jarą na tuarega . A zajmujesz się sprowadzaniem motorków dla kogoś ?? bo jak mówiesz masz lawete to mógłbyś sobie mały interesik założyc . Popularnośc motocykli w polsce bardzo szybko rośnie :) trzeba się cieszyc . Wczoraj byłem w salonie jakiejś Chińskiej badziewiarskiej firmy ale qrcze nowy skuterek z gwarancją 2500 zł - śmieszne !! Ale ja nie chce skutera musze jakieś endurko bo cross to nie za drogi w utrzymaniu :/ jakieś enduro Dt , kmx , Dr , xlr , no i oczywiście 125 :D
              • Gość: kawasaki Re: Aprilia - Właśnie że jest spoko. mialem podob IP: *.traco.pl / *.traco.pl 29.10.05, 10:56
                Ano byly i juz jest odblokowany. Z kontekstu Twojej wypowiedzi wynika ze jak
                jest zablokowny to jest zle ale tak sie sklada ze jak jezdzil na blokadzie to
                nie jest wyeksploatowany!!
                • Gość: kawasaki Re: Aprilia - Właśnie że jest spoko. mialem podob IP: *.traco.pl / *.traco.pl 29.10.05, 12:10
                  zdjecia juz wyslane,zycze milego ogladania,jakby co to dzwonic pod kom.
                  505289595
                  • krzysiek_trabant1 Re: Aprilia - Właśnie że jest spoko. mialem podob 29.10.05, 13:29
                    a ile ci spali tak przy normalnej jezdzie to kawasaki?? ja słyszałem że to ciągnie ponad 5 litrów - tak kiedys kolo na allegro napisał że smok straszny jest:/
                    • Gość: Mr.X Re: Aprilia - Właśnie że jest spoko. mialem podob IP: *.tczew.net.pl 10.11.05, 17:53
                      Mialem dokladnie taki motocykl jak w temacie i nigdy w zyciu nie powiedzialbym
                      ze to zlom. Moim zdaniem jest zdecydowanie lepszy od Suzuki RM125cc, ktore tez
                      mialem. Moze w ciezszym terenie suzi jest zwrotniejsza i masz wieksze panowanie
                      nad nia, ale na lesnych drogach i lekkim terenie Apa jest niezastapiona.
                      Wiadomo ze jak kupisz sprzet z lat 80-tych to nie licz ze wszystko bedzie
                      chodzilo jak w szwajcarskim zegarku. Moj egzemplarz byl z roku 1991 i w ciagu 2
                      lat nie mialem powazniejszej awarii (wymiana zuzytego tloka). Nie wiem co to
                      musial byc za los co zajechal vetrexa w 600km <hahaha> - ja zrobilem na tloku
                      6000 i dalej byl sprawny, a kladlem mu dosc duzo, bo kumpl mieli: KTMa 250 i
                      Suzuki RM 250.
                      Podsumowujac: o aprili same cieple slowa, do starszych modeli sa klopoty z
                      czesciami, a jak sie znajda to sa b drogie, ale apa wynagradza to podczas
                      uzytkowania :D
    • krzysiek_trabant1 Re: Pomocy!!!!!!! Aprilia tuareg rally 125 29.10.05, 13:32
      o poptzrce jakie to cacko jest no qrcze pięknośc
      allegro.pl/show_item.php?item=68363291
      • Gość: kawasaki Re: Pomocy!!!!!!! Aprilia tuareg rally 125 IP: *.traco.pl / *.traco.pl 29.10.05, 15:27
        --------------------------------------------------------------------------------
        Spalanie na szosie oscyluje na poziomie 3,5 ltr. w terenie odpowiednio wiecej.
        Wszystkie "wlochy" sie psuja ,kupuja je jedynie mlodzi z uwagi na ciekawa
        stylistyke,i niestety jest to jedyny walor tych motocykli.Wloskie moze byc
        spagchetti ale nie motocykl! P.S. Kolega ma Ducati i zamaist ciezsyc sie
        jazda tym moto ,jezdzi po serwisach poniewaz nekaja go problemy z el;ektryka
        • Gość: gienio Re: Pomocy!!!!!!! Aprilia tuareg rally 125 IP: *.bochnia.pl / *.remedium.bochnia.pl 30.10.05, 06:10
          Silnik ma prawie taki sam jak moj rx ale ciezsza jest
          stara jest
          za cene ktora jest aktual. wylicyt. mozna by sie zastanawiac, ale mysle ze
          remont nieunikniony
          ale nie ma 36 km - sprawdz se w tabelach ten rocznik - !
        • Gość: gienio Re: Pomocy!!!!!!! Aprilia tuareg rally 125 IP: *.bochnia.pl / *.remedium.bochnia.pl 30.10.05, 06:15
          wszystkie wlochy sie psuja?
          hehehehehe
          to tak jakby powiedziec - wszystkie czerwone motory są powolne, wiem bo moj
          kolega ma komara
          huśtasz sie z kmxem i dla tego bajki opowiadasz. Ciezko ci go bedzie sprzedac.
          Wogole ciezko sprzedac jakiekolwiek moto teraz jest 50 razy wiecej sprzedajacych
          niz zainteresowanych kupnem
          - a koledze trabant polecam b. dobry motorek Honda crm - najlepiej 250
          • Gość: kawasaki Re: Pomocy!!!!!!! Aprilia tuareg rally 125 IP: *.traco.pl / *.traco.pl 30.10.05, 10:50
            chloptasiu mialem Hayabuse jako jeden z 1-wszych w kraju ,wiec nie mow mi o
            ajkims bujaniu sie kmx bo motocykli mam kilka ,na kazda okazje!!
          • Gość: kawasaki Re: Pomocy!!!!!!! Aprilia tuareg rally 125 IP: *.traco.pl / *.traco.pl 30.10.05, 10:57
            a jednak cos jest na rzeczy z ta awaryjnoscia bo nikt starego "wlocha" (mam
            tu na mysli Ducati ,Aprile itd.) nie kupi,boja sie ich jak diabel swieconej
            wody.A pozatym odsylam do na potwierzdenie moich teorii i praktyki do fachowej
            literatury motocyklowej tam znajdziesz wiele opisow z jazd testowych
            najlepszymi Apriliami , i nader czesto zdarza sie ze motocykle tej marki koncza
            test przed czasem z powodu awarii elektryki a japonce w tym czasie pobijaja
            kolejne rekordy toru!!
            • juchas115 Re: Pomocy!!!!!!! Aprilia tuareg rally 125 30.10.05, 18:57
              kurde mówicie że palą do 4 litrów.... ja mam honde włoską :] wszystko na
              włoskich cześciach. spalanie - z 7 na 100 ale szpula cały czas, nie ma co
              żałować przyjemności. co mam zrobić żeby mniej palił ?? poj. 125. aha i jeszcze
              jedno, gienio jak się znasz na motorach to powiedz mi jak krowie na rowie jak
              się do licha zapłon przestawia ?????? bo w magnecie tam nie ma nic takiego ...
              z góry dzienx
              pozdro
              • Gość: gienio kmx IP: *.bochnia.pl / *.remedium.bochnia.pl 31.10.05, 04:43
                jak 125 był zblokowany - to kolego wcale nie jest tak że się moto mniej zużywa
                prawda jest taka że zyżywa sie jeszcze bardziej - mniejsza moc oznacza, iż wał
                korbowy jest obciążany większymi siłami - lecą łożyska, ponadto o wiele szybciej
                hebluje się gładź cylindra - przednia i tylnia część
                kupiłeś i sprzedajesz - wpakowales sie chyba kolego
                Do japonii części /charakterystyczne dla konkretn. modelu/ będziesz miał droższe
                • Gość: michał Aprilia Tuareg rally 125 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 17:34
                  ciekawty wątek możecie go kontynółować????
                  • Gość: 3 Re: Aprilia Tuareg rally 125 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 18:54
                    a może kontynuować ?
              • Gość: gienio zapłon IP: *.bochnia.pl / *.remedium.bochnia.pl 31.10.05, 04:50
                jak to jest dwusów, to obawiam się że pies pogrzebany - myślę, że nie ma regulacji
                to nie wsk /chyba ze masz starutką maszynkę
                chcący przyspieszyć lub opóźnić trzeba by modyfikować układ - inna cewka,
                kondensator lub zastosować jakiś opór - ale po co to? - ma jeździć tak jak fabr.
                zrobiła
                w czterosuwie - można teoretycznie na kołach rozrządu - ale po co?
                - działać będzie tylko na 1 ustawieniu

ale to tylko moje skromne zdanie
              • Gość: gienio crm ke masz? IP: *.bochnia.pl / *.remedium.bochnia.pl 31.10.05, 04:51
                ?
                • juchas115 Re: crm ke masz? 31.10.05, 13:55
                  No właśnie to nie jest tak jak w wsk.ach czy simsonkach i tego typu komarków.
                  To jest 2t mtx-r 125. iskra jest w złym momencie, strzela z tłumika, z
                  kompniaka go nie zapale, tylko na pyra i to czasem ciężko.
                  pzdr.
                  • Gość: Gienio Re: crm ke masz? IP: *.bochnia.pl / *.remedium.bochnia.pl 01.11.05, 07:06
                    może jakiś element uladu zapłonowego stracił swoje właściwości - jakiś
                    kondensator, cewka czy coś
                    mośe masz gdzieś przebicie, a może to nie zapłon /
                    - Ja na twoim miejscu do serwisu bym z tym się udał - najlepiej do hondy
                    moze jednak jest jakis sposób na ustawienie zapłonu w tym moto
                    - napisz jak rozwiążesz problem, bo jestem ciekaw czy jest ustawialny
                    • Gość: Przemek Re: b. prosze o odpowiedz :P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 14:35
                      Witam wszystkich,
                      Otóz napalilem sie mocno na aprilke o ktorej mowa - 125 pojemnosc. sprzedawca
                      twierdzi ze ok. 2-3 tysiace km temu byl robiony remont kapitalny w serwisie (km
                      liczyl na oko bo niema linki od zegarow) aprili tylko nie ma kwitka bo wyrzucil
                      ale powiedizl ze moge smailo zadzownic do nich a w serwisie powierdza
                      to.motorek podbno ma zalozony kit co daje mu pojemnosc calkowita 160cm
                      poejmnosci i ok. 44koni mechanicznych. silnik podobno jest w idelanym stanie,
                      b. zrywny. w april tej nie ma akumulatora zeby nie skisl tak jak twirdzi
                      sprzedawaca ale mowil ze elektryka jest wporzadku poza klaksonem ktory sie
                      zacina od skokow motorkiem. podobno nie ma zaplonu elektrycznego!. do zrobienia
                      jest jeszcze konieczne amortyzator centralny co oznacza dodtkowe koszta no i
                      oczewiscie kupic akumulator. kierunkowskazy mowil ze kupi now gdyz te co sa to
                      sa bodajze polamane od upadkow lub czegos w tym stylu :P. ogumienie podbno jest
                      w dobrym stanie. powiedzcie czy sie oplaca i zalezy mi aby motorek byl
                      bezawaryjny wiec powiedzcie czy jesli niebedzie w arili tego nieszczesnergo
                      zaplonu elektrycznego to czy nie skonczy sie po dluzszej podruzy n ochaniu czy
                      cos w tym sdtlyu. pozdrawaim serdecznie i czkeamn na odpowiedz a oto moje gg:
                      3852043
                      • Gość: Przemek Re: b. prosze o odpowiedz :P + IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 18:38
                        zapomnialem dodac ze w aprilce jesta silnik ROTAXA podobno b. dobry jak
                        twierdzi sprzedawca...
                        • Gość: Gienio odpowiedz IP: *.bochnia.pl / *.remedium.bochnia.pl 16.11.05, 04:48
                          motor ma zainstalowany zestaw Pollini 160 - cylinder + tłok
                          Jest to niestety kicha - bo nie ma do tego nadwymiarowych tłoków. Jak zajeździsz
                          tłok to masz do wymiany też cylinder. Co więcej nie ma w sprzedaży
                          regenerowanych cylindrów Pollini /zeby wymienic za doplatą za juz zregenerowany
                          - (Motoroma Warszawa)/
                          Większa moc /napewno nie 44 km/ powoduje szybszy rozpad innych elementów silnika
                          - bo są fabrycznie przewidziane na obciążenia mniejszą mocą.
                          Nowy zestaw pollini kosztował ok. 2 lata temu jakieś 2500 zł - zadzwoń do
                          motoromy i sprawdz aktualną cenę.
                          Wymiana zwykłego cylindra rotaxa /125/ zuzytego na napruszony nikasilem - ok 700 zł.
                          To co napisales amorek, kierunki swiadczy o tym, ze moto było jezdzone w terenie
                          - i w tym momencie przypuszczam że pozostałe elementy motorka są odpowiednio
                          wyeksploatowane
                          Brak modułu to porażka, bo nie będzie ci też działał zawór wydechowy, który
                          sterowany jest elektronicznie.
                          ceny zepsutych części przewyższają wartosc maszyny. Nic z tego nie będzie moim
                          zdaniem. Poszukaj czegos lepszego.
                          ja bym tej sztuki za chiny ludowe nie kupił tylko bym z tamtąd uciekał
    • Gość: shakur Re: Pomocy!!!!!!! Aprilia tuareg rally 125 IP: *.CNet2.Gawex.PL 13.05.06, 12:57
      mam ok 3 tys na motorek.. budżet niestety bardzo skromny,ale na cos musi
      wystarczyc.Rozglądałem sie jak kolega trabant za aprilką ale po tych
      komentarzach juz nie jestem pewien.. Doradżcie coś!! co kupić?( musi mieć
      papiery na motorower :/ )
      • benek187 Re: Pomocy!!!!!!! Aprilia tuareg rally 125 16.05.06, 12:38
        no wiesz jak chcesz cos z papierkami na motorower to kup sobie skuter;)...no
        chyba ze masz znajomosci na diagnostyce zeby ci papiery przerobili to kup tego
        tuarega...ale szczerze to MZ ETZ 150 jest bardziej zywotna...ja mialem kiedys to
        20tys przejechala bez remontu i szczerze niebyl remont jeszcze potrzebny...
        • Gość: kamikaze sqad Re: Pomocy!!!!!!! Aprilia tuareg rally 125 IP: 62.233.189.* 10.09.06, 22:13
          mz 150 ma 13KM mniej i o 25cm3 poj. wiecej od Tuarega, wiec sie nie dziw ze Ci
          silnik od MZ jest bardziej zywotny,jak w kazdych tego typu motorkach o malej
          pojemnosci i duzej mocy jest cos za cos.Zywotnosc i spalanie nie wynikaja z
          pojemnosci tylko ze stosunku poj. silnika do jego mocy,a co za tym idzie w
          Aprilliach te moce sa wysokie takze ich zywotnosc jest mala i spalanie
          wysokie.JEST TO Z JEDNEJ STRONY WADA ALE POSIADA SIE MOTOCYKL O DOBRYCH
          OSIAGACH NIE MOWIAC O ZALOZENIU DO ROTAXA125 POLINI 160CM NA KTORYM BEDZIESZ
          RWAL NA GUME Z TRZECIEGO BIEGU,I JECHAL MAX 165km/h A TO CIAGLE PRAWKO A1 JA
          TAK ZROBILEM POLECAM POLINI NAPRAWDE DA SIE JEZDZIC BEZ PROBLEMOW
          • Gość: ZIGGI Re: Pomocy!!!!!!! Aprilia tuareg rally 125 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 22:46
            Mój kolega ma to włoskie padło -
            NIE RÓB TEGO!!! Wszystko co włoskie jest dobre dopuki się nie psuje a psuje się
            zawsze. Elektryka zdycha, silnik po każdym uruchomieniu inaczej pracuje bo
            wszystko tam jest wykręcone ponad wytrzymałość materiału. Kilku mechaników nie
            jest w stanie odgadnąć dlaczego ten złom nie pali z rozrusznika tylko z pychu.
            Ja osobiście mam lub miałem:Włoski rower, samochód, gitare, grzejniki, armaturę
            i meble. WSZYSTKO SPIE......NE.
            Winternecie znajdziesz spokojnie Yamaszkę DT 80 za 2000-2500 tys. i
            zarejestrujesz ją na motorower. Brak mocy zrekompensujesz sobie brakiem awarji.
            Ja kupiłem HONDE mtx 125 za 2800 pln. Pali na dotyk a jak zap.....!!! 24km
            pozdrawiam.
            • Gość: michaL Re: Pomocy!!!!!!! Aprilia tuareg rally 125 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 19:53
              czy ktoś może mi podpowiedzieć jak wygerulować tylne zawieszenie w tym motorku
              tzn.aprili tuareg rally 125??? tak żeby było dobre na teren.do czego sluży to
              pokretło pod sprężyną u dołu???i jeszcze jedno ostatnoi właśnie kupiłem taurega
              125, i co mam sie teraz spodziewać samych katastrof????
    • Gość: Aprilia Tuareg Re: Pomocy!!!!!!! Aprilia tuareg rally 125 IP: *.Koszalin-pneta.Gawex.PL 11.01.07, 23:13
      Mam aprilke w bardzo dobrym stanie technicznym i wizualnym...silnik z kitem
      poliniego...niesamowita moc okolo 40 KM..silnik Rotax...bardzo dobrze
      utrzymana...moj telefon kontaktowy 511077591 lub e-mail czaja_fire@wp.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka