Dodaj do ulubionych

Już dość oszczerstw na temat Kawasaki

16.11.05, 09:24
Jak ktoś się pyta czy kupić taką to prawie wszyscy mówią, że nie bo to, bo
tamto. Ciekaw jestem ilu z was jeździło Kawasaki, że wypowiada się na ten
temat. Sam jeździłem już dwiema Kawami, a teraz mam trzecią i mogę
powiedzieć, że są to normalne motocykle, którymi się jeździ jak innymi. To
samo tyczy się Suzuki, paru moich kolegów jeździło sprzętami tej marki i nie
nażekali. Ten stan rzeczy nawet mnie cieszy ponieważ przez to zawsze mogę
taniej kupić Kawę lub Suzi niż Hondę bądź Yamahę. Wcale nie jestem
człowiekiem z klapkami na oczach widzącym tylko logo Kawasaki, kupując
ostanio motocykl interesowałem się też innymi markami, lecz model, który
kupiłem spełniał wszystkiem moje wymagania i nic na to nie poradzę, że to
znowu Kawasaki :)
No dalej atakujcie!!!
Obserwuj wątek
    • mlody1285 Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki 16.11.05, 09:35
      he he pewnie zaraz znajdzie sie ktos kto ma kupmla kory jezdzil kawa po dzwonie
      i teraz bedzie mial pretensje ze pekla mu rama albo nastepny co ma kumpla
      ktoremu wysypal sie nie serwisowany silnik
    • Gość: mrmisquamacus Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki IP: *.scansafe.net 16.11.05, 10:01
      ja jezdze Kawa i jest igla :)
      • Gość: igi Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 10:07
        a ja nie jezdze Kawą ale nic do niej nie mam. Te wszystkie dywagacje to jak
        zastanawianie sie nad wyzszoscia swiat wielkanocnych nad bozego narodzenia. A Ci
        ktorzy zle piszą o Kawach czy Suzi powinni sie zastanowic troche nad swoimi
        wypowiedziami.
        • Gość: wojtekk1000 Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki IP: *.wroclaw.mm.pl 16.11.05, 11:15
          Jeździłem Kawasaki i był to dobry motocykl - serwisowany oczywiście. Kto nie
          serwisuje to wszystko mu się posypie.
          • reggie85 Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki 16.11.05, 11:36
            do tego zeby był koniecznie serwisowany bym sie przyczepiła,wiele osób żałuje,że
            oddało moto do serwisu:)
            Też jakoś do kaw przekonana nie jestem,ale fakt nie miałąm z nimi doczynienia,ni
            z jedną ER,ale fajny sprzecik:)
            • Gość: wojtekk1000 Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki IP: *.wroclaw.mm.pl 16.11.05, 12:39
              Jak ktoś serwisuje "u janka w garażu, który to w maluchach się specjalizuje" to
              można się przyczepić. Ja na szczęście mam zaufany i godny polecenia serwis we
              Wrocławiu - pełne zaufanie, zresztą jak zechce to moge wejść i "na ręce
              popatrzyć".
    • Gość: rysiek24 Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 12:10
      jo mom KLR 650 i jezdem zadowolony szukajac plastika wybral pym tysz kawe najchetniej GPZ 900R
    • deviant.rr Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki 16.11.05, 12:55
      Niestety nie miałem własnej kawasaki do użytku, ale jeździłem na kumpla ZX-7R
      (99r) po torze i wyczucie przodu było o niebo leprze od tego w 954RR.
      Charakterystyka silnika - boska - dużo mocy w środkowym zakresie obrotów -
      przydatne szczególnie na torze. Dla mnie wygodny chociaż jedyny minus to jego
      masa. Nie przeszkadza to podczas zwyklej jazdy, ale na torze w połączeniu z
      oponą 190/50 powoduje, że wymaga użycia siły.
      Miałem też przyjemność dosiąść Kawasaki ZX-6R 636 (03) i to była kosmiczna
      maszyna. Jak na 600 niezły kop - użyteczny środkowy zakres obrotów a dalej już
      tylko lepiej. Hamulce jednopalcowe :)
      I teraz moja uwaga. Następne moto za jakim się rozgladam to będzie Kawasaki
      ZX-10R lub Suzuki GSXR-750 i to napewno będzie dylemat...
      • Gość: anegata Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki IP: 194.181.197.* 16.11.05, 13:00
        proponuje suke /750. Fajna jest, moj kolega smiga taka. Bajka.
      • Gość: mrmisquamacus Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki IP: *.scansafe.net 16.11.05, 14:46
        ja wlasnie latam tym 636(04) to to samo tylko rocznik mlodszy i nie mam sie do
        czego przypie**zyc.
        jest bajka
    • Gość: Yamaszek niech wam będzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 13:07
      luuubie kkkkaaaaawwwwaaaasssaaakkkiiiii tfu, ble ukhm...że ja to powiedziałem...
    • Gość: NYorker Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki IP: *.dyn.optonline.net 16.11.05, 14:13
      kiedys juz napisalem, ze jedna krl nawinela pewnie wiecej kilometrow, niz bmw i
      hondy razem wziete.
    • Gość: NYorker Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki IP: *.dyn.optonline.net 16.11.05, 14:14
      'Wcale nie jestem człowiekiem z klapkami na oczach'

heh, moje ulubione zdanie:) czlowiek z klapkami na oczach:)
    • szymon.dziawer Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki 16.11.05, 15:04
      Jako kontrapunkt dla fali euforii jaka ogarnęła wątek o Kawasaki.
      Wszystkie marki miały wpadki przy niektórych modelach, więc jedna nie jest
      lepsza od drugiej. Z grzechów Kawasaki tak na szybko:
      1. wpadające zawory (gniazda zaworowe wykonane ze złej jakości materiałów),
      dotyczy (z tego co pamiętam)modeli: GPZ 900, ZZR 600, ZX-10R.
      2. Zacierająca się 3 panewka główna wału korbowego: ZZR 1100 (ZX-11R - jak kto
      woli), ZRX 1100/1200.
      3. Problemy z wentylatorem, rozrusznikiem, napinaczem rozrządu VN 750 Vulcan
      (produkowany do dziś na USA!)
      4. Kłopoty z łożyskowaniem wahacza całej serii dużych VN z ostatnich lat

Do każdej marki można stworzyć listę słabszych modeli. A że w Kawasaki może być
      ona (PISZE WYRAŹNIE - MOŻE - NIE MUSI) najdłuższa.
      Lista felerów niektórych motocykli:

Honda - przeklęte długie łańcuchy rozrządu i nadwrażliwość na poziom oleju w
      silniku - cała seria VF (400, 750, 1000, 1100)

Suzuki - głośna praca silnika (niektórzy poczytują to za zaletę) oraz apetyt na
      olej w popularnych "olejakach" (GSX/F w różnych konfiguracjach) - za to silnik
      praktycznie niemożliwy do zabicia. Ja nie widziałem zabitego.

Yamaha - anegdotyczny już rozrusznik w Virago. Kiedyś nawet przeczytałem
      ogłoszenie treści: "Jeśli masz problem z rozrusznikiem w Virago (a wiem, że
      masz), zadzwoń"

Szymon
      • Gość: Lysout Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 15:19
        szymon.dziawer napisał:
        Yamaha - anegdotyczny już rozrusznik w Virago. Kiedyś nawet przeczytałem
        > ogłoszenie treści: "Jeśli masz problem z rozrusznikiem w Virago (a wiem, że
        > masz), zadzwoń"

Często na zlotach rankiem widac młodzieńców pchających choppera, a jak sie
        zbliżą to prawie zawsze to Virago ;)
      • ireo Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki 16.11.05, 16:32

ładny ten wątek ma tytuł. przypomina mi wpis Słonimskiego do książki skarg i
        wniosków w sklepie spożywczym:
        "Kiedy wreszcie ustaną zakusy rewizjonizmu niemieckiego?"
        (odpowiedź kierownika sklepu:
        "Bardzo dziękujemy Obywatelowi za krytyczne uwagi. Ekspedientka została
        pouczona")

a'propos zaś demaskatorskiej wypowiedzi szymona nt. m.in. vulcana 740 i virago,
        to nie podejrzewałem, że ten najsłabszy vulcan jeszcze gdzieś vegetuje
        (tylko "problemy z wentylatorem, rozrusznikiem i napinaczem rozrządu"? no, no.
        to całkiem nieźle, jak na motocykl wyprodukowany głównie do oglądania i ew.
        polerowania). myślałem, że najmniejsza jest wersja VN 800 Classic, 805 ccm, 55
        kM (na specjalne życzenie można zamówić zdławioną do 34 :-)

do virago mam niesłabnący szacunek jako do Najbrzydszego Seryjnie Produkowanego
        Motocykla Swiata (a przy obecnym wyborze modeli wszelkich marek ten tytuł
        jednak coś znaczy), ale wspomniane ogłoszenie możnaby jeszcze trochę podrasować
        i uczynić bardziej dającym do myślenia, zmieniając treść na:
        "Jeśli masz Virago (a wiem, że masz), zadzwoń"
        • Gość: Lysout Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 16:37
          ireo napisało:
          ...myślałem, że najmniejsza jest wersja VN 800 Classic, 805 ccm, 55
          > kM (na specjalne życzenie można zamówić zdławioną do 34 :-)

Widać jak długo siedzisz w motocyklach Ireno, pierwsze vulkany były o pojemności
          750 cm3 (od połowy lat osiemdzisiątych do początku/połowy lat
          dziewięćdziesiatych), dopiero (..z pamięci..) w ~1995 roku weszły 800

Co do VIGARO i jego urody to niestety muszę się z Tobą zgodzić
          • andreas750 Napisałem raz, napiszę raz jeszcze... 16.11.05, 16:48
            Nie kupuj KAWASAKI!!!
            Przeważnie sa zielone, pękają w nich ramy, sa bardzo awaryjne, trudno o części
            na rynku wtórnym, kiepskie silniki, mizerne osiągi, niewygodna pozycja kierowcy
            i pasażera, paliwożerność, drogi serwis, badziewne wykonanie itd. itp...

Pozdro
          • cien1100 Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki 16.11.05, 16:49
            Co do Virago i jego urody, się z Wami nie zgadzam!!
          • ireo Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki 16.11.05, 16:53
            a, to ty łysol :-)
            a dlaczego wg Ciebie miałem w nich "siedzieć długo"? a może to ty gdzieś za
            długo siedziałeś, bo nawet płci nie potrafisz rozróżnić, nie mówiąc o rodzaju
            gramatycznym. wcale się nie martwię, że dopiero tydzień temu dowiedziałem się
            że istnieje coś takiego jak motocykl, bo gdybym tak np. tygodniami puszczał
            fałszywe ploty o innych że nie mają pojęcia o temacie, a w międzyczasie sam
            jeździłbym sprzętem pożyczonym od tatusia ale dziewczynom mówił że to mój, to
            bym się teraz musiał bardzo wstydzić. demaskatorze :-)
            • Gość: Lysout Nawet nie warto odpisywać Irence - wytrzyj monitor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 16:57
              • ireo Re: Nawet nie warto odpisywać Irence - wytrzyj mo 16.11.05, 17:02
                a pewnie, że nie warto. gdybym miał takie słynne
                wpadki na koncie, to też bym wolał nie odpisywać :-))
                • Gość: Lysout Re: Nawet nie warto odpisywać Irence - wytrzyj mo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 17:08
                  ireo napisał:

> a pewnie, że nie warto. gdybym miał takie słynne
                  > wpadki na koncie, to też bym wolał nie odpisywać :-))

Ja przynajmniej mam coś do powiedzenia, a Ty nalezysz do grupy ignorantów, która
                  robi szum bez sensu. Nie męcz mnie swoją osobą, wracaj do piaskownicy
            • Gość: Lysout Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 17:02
              Albo odpiszę - jak popisujesz się swoją wiedzą na temat vulkanów przed Szymonem
              i innymi - to wartobyłoby mieć coś do powiedzienia. Co do reszty bełkotu - to
              niewarto pisać.
              • ireo Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki 16.11.05, 17:07
                niepotrzebnie zakładasz, że jedynym możliwym motywem napisania gdzieś czegoś
                musi być chęć popisania się. ja rozumiem, że przemawia przez Ciebie siła
                długoletniego doświadczenia (patrz wyżej:-), ale jednak niektórzy miewają
                motywację bardziej złożoną. niekiedy :-)
      • deviant.rr Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki 16.11.05, 16:58
        Z tym ZX-10R to trochę Szymon przesadziłeś - chodziło Ci o ZX-10 (amerykańskie
        oznaczenie ZZR) a nie o nowego "R"
        • andreas750 Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki 16.11.05, 17:04
          Kawe to ja lubie ale z rana i nie słodzoną!
          Pozdro
        • Gość: Lysout Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 17:05
          Któraś partia nowych ZX-10R miała pękające przednie koła - zawsze się coś
          znajdzie :)
          • andreas750 Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki 16.11.05, 17:10
            Oooo, właśnie nawet koła pękaja...
            • andreas750 Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki 16.11.05, 17:10
              ..a co dopiero ramy!
      • Gość: brembo Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 17:47
        jak by nie patrzeć w twoim poscie Szymuś jest najdłuższa. kawasaki rulezz :) ide
        dolać oleju do mojej Hondy :) straszny paździerz!
      • Gość: brembo re: re kum kum :) re re kum kum :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 17:51
        Szymek pisze:

"Suzuki - głośna praca silnika (niektórzy poczytują to za zaletę) oraz apetyt na
        olej w popularnych "olejakach" (GSX/F w różnych konfiguracjach) - za to silnik
        praktycznie niemożliwy do zabicia. Ja nie widziałem zabitego."

a ja mam znajomego takiego jednego, kurier taki z Warszawy co zabił xj900 91r. i
        vfr750 91r. wszytsko da sie skatować:) pozdro Benito pozdro !! jesteś miszczem!
        • Gość: Lysout Re: re: re kum kum :) re re kum kum :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 18:16
          Gość portalu: brembo napisał(a):
          a ja mam znajomego takiego jednego, kurier taki z Warszawy co zabił xj900 91r.
          > i vfr750 91r. wszytsko da sie skatować:)

Jasne ze wszystko się - a jak nie chcę się dać - to wystarczy olej spuścić -
          efekt murowany, a nie ma lepszego widoku, jak nad ranem na zlocie jakiś silnik
          wydaje ostatnie tchnienie (w sumie to raczej huk) wyłazi gira przez karter.
    • Gość: brembo Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 17:14
      biedni osaczeni użytkownicy kawasaki:) hihihihihhiih:) krzyżek na droge!
      • andreas750 Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki 16.11.05, 17:16
        Brembo... ziomalu!!
        Pozdro
        • Gość: brembo Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 17:44
          Andreas seven fifty:) joł:)

a tak co do tematu. czemu użytownicy motocykli nigdy nie wieszaja hooji nad
          motocyklami hondy, ha??? czemu..?;)
          a zawsze jest jadka nad kawasuzi czy suziwaki. to pewnie jakiś błąd sie wkradł:)
          śmieszy mnie te wasze kółko adoracji kawasaki. a jak ktoś nie widzi różnic w
          wykończeniu i wykonaniu postawionych obok siebie transalpa i kle 500 to polecam
          wizyte u optyka. pbuhahahahhaha! pozdro dla naszego forumowego prawiczka
          prawniczka :):):) hiihhihihihihih;):):)
          • szymon.dziawer Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki 17.11.05, 09:56
            > wykończeniu i wykonaniu postawionych obok siebie transalpa i kle 500 to
            > polecam (...)

Tutaj, to troszku przesadziłeś, bo pewnie nie widziałeś najnowszych
            Transplantów montowanych w Hiszpanii. W motocyklu, który trafił do Świata
            Motocykli do testów mocowanie zacisku hamulcowego rozpoczęło radosne skrawanie
            łbów śrub mocujących tarczę hamulcową...
            Pozostawiam bez komentarza
            Szymon
            • Gość: mrmisquamacus Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki IP: *.scansafe.net 17.11.05, 10:00
              czyli pzyganial kociol garnkowi, haha i taka prawda, do wszystkiego sie mozna
              przyczepic, tylko trzeba sie postarac.
            • mlody1285 Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki 17.11.05, 10:11
              "mocowanie zacisku hamulcowego rozpoczęło radosne skrawanie
              łbów śrub mocujących tarczę hamulcową" sorry Szymek ale troche nie kumam masz
              moze jakas fotke? Jakos nie moge sobie wyobrazic zeby mocowanie zacisku
              scinnalo sruby tarczy. NIe chce tu byc zlosliwe ale poprostu ni moge sobie tego
              wyobrazic.
              • Gość: brembo italy :) Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 12:16
                ja też sobie tego nie wyobrażam, z ta tarczą i zaciskiem!

co do japońców to nowe milleniumm przyniosło nam chyba wyrównanie poziomu
                montowania i wykonczenia wszytskich maszyn dwukołowych z kraju kwitnącej wiśni.
                i tak co do yamahy to nie wiem, ale honda poprzez fabryki w europie, poziom w
                dół. suziwaki i kawasuzi poziom w góre. co do transalpa i kle 500 z 2005 pewnie
                masz Szymek racje, ale w latach 90tych te dwa modele postawione obok siebie,
                zwracały swoją uwage dosć mocno w kwesti wykończenia i wykonania wielu
                elemntów, nawet tych nie produkowanych przez w/w koncerny, tylko pod wykonawców
                jak nissin toxico showa itp. pozdro
                • szymon.dziawer Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki 17.11.05, 12:21
                  > ja też sobie tego nie wyobrażam, z ta tarczą i zaciskiem!

Mało wyobraźne z Was ludziki po prostu. Myślicie, że to sobie wymyśliłem?
                  Mam fotki tego, tylko nie wiem gdzie to umieścić, żeby wszyscy mieli ogląd.
                  Szymon
                  • Gość: mrmisquamacus Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki IP: *.scansafe.net 17.11.05, 12:24
                    Szymon,

wrzuc na te imageshack-i albo cos w podobie, to z czego juz korzytstali inni
                    uzytkownicy.
                  • mlody1285 Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki 17.11.05, 12:27
                    no mnie mozesz np na poczte wyslac; nikt nie twierdzi ze sobie to wymysliles -
                    wiesz gdyby tarcza sciela sruby jej mocowania to jest ok, tak samo bylo by ze
                    srubami mocujacymi zacisk do gloeleni ale przypadek opisany przez ciebie jest
                    dla mnie nowoscia zwlaszcza ze uchodzisz tu za autorytet
                    • szymon.dziawer Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki 17.11.05, 12:41
                      mlody1285 napisał:
                      > wiesz gdyby tarcza sciela sruby jej mocowania to jest ok,

Jak tarcza, która jest przykręcona do koła mogłaby ściać śruby mocujące je do
                      koła? Zastanów się.

A teraz patrz mnie na usta. Napisałem:
                      > mocowanie zacisku hamulcowego rozpoczęło radosne skrawanie
                      > łbów śrub mocujących tarczę hamulcową...

Zacisk mocowany jest w Transalpie nie bezpośrednio do goleni, a przez specjalną
                      redukcję (kawał mela). I ów zamontowano w tym motocyklu za blisko tarczy
                      hamulcowej, co spowodowało skrawanie śrub mocujących tarczę hamulcową do koła.
                      Szymon
                      • mlody1285 Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki 17.11.05, 13:03
                        no z tymi srubami tarcz to proste- wystarczy ze beda maily za maly przekroj
                        albo bedo z lipnego materialu i oprzy dobrym hamowani tarcza scina sruby przy
                        samej piascie kola- napewno na budowie maszyn o zjawisku scinania slyszales; a
                        taka redukcje czy loze na ktorym wisi sam zacisk to honda stosuje we wiekszosci
                        swoich modeli-czyli owo skrawanie srub musialo nastapic przez przesuniecie sie
                        kola bo zeby tak od samosci... no i masz wlasnie spalilem pieczen
                        • szymon.dziawer Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki 17.11.05, 13:10
                          Ok. Jasne. Tarcz mogłaby ściąc wszystkie śruby mocujące tarczę. Masz racje. Ale
                          wówczas bym chyba już nic nie napisał. ;) A pisałem o skrawaniu łbów śrub, a
                          nie ścinaniu ich samych.

> (...)-czyli owo skrawanie srub musialo nastapic przez przesuniecie sie
                          > kola bo zeby tak od samosci...

Prawdopodobnie tak. Ale jak to możliwe? Może źle dobrany dystans osi, może coś
                          innego. Fakt jestr faktem. Łby śrub zaczęły się skrawać - ewidentny błąd w
                          sztuce w wykonaniu Hondy.

> no i masz wlasnie spalilem pieczen

Może jeszcze uratujesz? Mimo wszystko - smaczego.
                          Szymon
                          • mlody1285 Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki 17.11.05, 13:17
                            dzieki za wiare w moje zdolnosci kulinarne; nie wiem jak jes mocowana os w
                            nowym transalpie ale wezmy np shadow'a wystarczy ze beda luzne die sruby
                            sciskajace os w jednym z goleni i znajac z fotek twoje mozliwosci sama os
                            przesunie sie podczas jednego z manewrow kasujac dystans i juz przypadek ktory
                            cie spotkal gotowywcale nie musi swiadczyc to o bledzie w sztuce producenta
    • Gość: Zdarzyl sie cud Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki IP: *.server.ntli.net 16.11.05, 19:22
      Zdarzyl sie cud, po przeczytaniu tych wszystkich komentarzy dzis w pracy,
      naprawde sie balem czy dojade do domu, no bo pekajace kola trzeszczace ramy,
      yhhhh ale jednak sie udalo :)

moze jeszcze farta na jutro wystarczy :)
      • Gość: kawasakizx12ninja Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki IP: *.traco.pl / *.traco.pl 16.11.05, 20:44
        Mialem juz kilka motocykli kawasaki w swoim motocyklowym dorobku,miedzy innymi
        zx-9 ,zz-r1100, zxr750,zx-12 i teraz nowe zx-10.Zaden z wymienionych nie dawal
        mi podstaw do krytyki. Moim zdaniem kawasaki maja najlepsza dynamike silnika w
        porownaniu z modelami konkurencji w swojej klasie, a Honda z typowym dla tej
        marki rozwijaniem mocy moze jedynie sluzyc do wozenia Waszych babci na
        niedzielne nieszpory do kosciola. P.S. Mam ten komfort iz zasobnosc portfela
        i charakter mojej dzialalnosci pozwala mi bawic sie wszystkimi moto jakie sa w
        sferze marzen wielu z Was wiec wiem c o mowie poniewaz opinie ta kreuje moja
        autopsja!!!
        • andreas750 Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki 16.11.05, 22:16
          Ale pojechaliśmy z tymi kawasakowcami!
          Honda i Yamaha rulezz!!!
          Pozdro
          • Gość: brembo Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 01:10
            no nic. kupuje kawaski na przyszly sezon. co polecacie po transalpie? :)
            • Gość: NYorker transplantacje IP: *.dyn.optonline.net 17.11.05, 01:34
              • Gość: kawasuzi Re: transplantacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 08:54
                z mozgiem maja jeszcze problemy ale w tym przypadku trzeba sprobowac
                • Gość: suziwaki Re: transplantacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 09:00
                  ja bym do tego transalpa chociaż transplantacje plastików od KLE500 zrobił.
                  wtedy by chociaż wygladało na kawasaki a nie jak ten muł transalp
        • ireo Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki 17.11.05, 10:39
          Gość portalu: kawasakizx12ninja napisał(a):

> ... a Honda z typowym dla tej
          > marki rozwijaniem mocy moze jedynie sluzyc do wozenia Waszych babci na
          > niedzielne nieszpory do kosciola...

...wiem c o mowie poniewaz opinie ta kreuje moja
          > autopsja!!!

nie wiem, czy wiesz, ninja, że "niedzielne nieszpory" są w sobotę wieczorem.
          piszę to, ponieważ celem niniejszego forum jest dzielenie się wiedzą. z tego
          samego powodu chciałbym zwrócić Twoją uwagę na fakt, że jeśli "Twoja autopsja"
          już się odbyła i w dodatku zakończyła się jakąś opinią, to niestety znaczy to
          że nie żyjesz
          • Gość: kawasakizx12ninja Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki IP: *.traco.pl / *.traco.pl 17.11.05, 12:38
            Slowo autopsja ma dwa znaczenia nie zapominaj o tym szanowny kolega ,chyba ze
            swoja wiedze czerpiesz z slownika wyrazow obcych ktory powstal za czasow PRL :-)
            Niejednokrotnie w przeszlosci zwracalem sie z uprzejma prosba do forumowiczow o
            udzielenie mi szczegolowych i rzetelnych inf. i porad na nurtujace mnie
            pytania natury prawnej i technicznej Z perzykroscia niestety stwierdzam ze
            oprocz pelnych cynizmu i ironii tekstow o charakterze prowokacji nie otrzymalem
            nic co mogloby zaspokoic moje pragnienie poznania istoty dzialania pewnych
            mechanizmow!!! Jestem rozczarowany niskim poziomem forum ktory
            przypomina "rownie pochyla" bo podejrzewam z duza doza prawdopodobienstwa ze
            90% obecnych tu ludzi nie mialo nigdy w zyciu stycznosci z motocyklami a sa
            tutaj tylko dlatego iz na innych forach nie mieli by szans na zaistnienie (
            takie zjawisko w naturze nazywane jest chemotaksja!) ze swoimi prostackimi
            tekstami e ery plejstocenu!!
            • ireo Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki/ lans 17.11.05, 13:09
              Gość portalu: kawasakizx12ninja napisał(a):

> Slowo autopsja ma dwa znaczenia nie zapominaj o tym szanowny kolega ,chyba ze
              > swoja wiedze czerpiesz z slownika wyrazow obcych ktory powstal za czasow
              PRL :-> )
              > Niejednokrotnie w przeszlosci zwracalem sie z uprzejma prosba do forumowiczow
              o udzielenie mi szczegolowych i rzetelnych inf. i porad na nurtujace mnie
              > pytania natury prawnej i technicznej Z perzykroscia niestety stwierdzam ze
              > oprocz pelnych cynizmu i ironii tekstow o charakterze prowokacji nie
              otrzymalem nic co mogloby zaspokoic moje pragnienie poznania istoty dzialania
              pewnych mechanizmow!!! Jestem rozczarowany niskim poziomem forum ktory
              > przypomina "rownie pochyla" bo podejrzewam z duza doza prawdopodobienstwa ze
              > 90% obecnych tu ludzi nie mialo nigdy w zyciu stycznosci z motocyklami a sa
              > tutaj tylko dlatego iz na innych forach nie mieli by szans na zaistnienie (
              > takie zjawisko w naturze nazywane jest chemotaksja!) ze swoimi prostackimi
              > tekstami e ery plejstocenu!!

1.
              - tak! "swoja wiedze czerpię ze slownika wyrazow obcych ktory powstal za czasow
              PRL"! aaaaarrgh, zostałem rozpracowany
              2.
              przykro mi, ale kiedy "Niejednokrotnie w przeszlosci zwracaleś sie z uprzejma
              prosba do forumowiczow o udzielenie Ci szczegolowych i rzetelnych inf. i porad
              na nurtujace Cie pytania natury prawnej i technicznej", to nie odpowiadałem,
              bo mnie wtedy jeszcze na świecie nie było
              3.
              jednak z drugiej strony przyznajesz, że otrzymałeś w odpowiedzi trochę "pelnych
              cynizmu i ironii tekstow o charakterze prowokacji", a więc jednak nie tak
              zupełnie nic. nie byłeś ignorowany i nie możesz się aż tak bardzo skarżyć
              4.
              ha! nie tylko Ty jeden masz "pragnienie poznania istoty dzialania pewnych
              mechanizmow!!!" - wszak Wszechświat ma swoje tajemnice i tak od razu tego nie
              zmienimy
              5.
              nie dziw się, że "90% obecnych tu ludzi nie mialo nigdy w zyciu stycznosci z
              motocyklami". może słyszałeś, że bliższy kontakt z motocyklem może być
              niebezpieczny. chyba nie namawiasz wszystkich do zajęcia się motocyklami!?
              wiesz, jakie to by miało skutki??
              6.
              tak, "iż" to marka motocykla. sprytne to było. myślałeś, że nie zauważę
              7.
              to nieprawda, że "na innych forach nie mieliby szans na zaistnienie", ponieważ
              inne fora wyglądają podobnie (no, może poza takimi jak "opieka nad
              niemowlęciem", "zwierzęta domowe" itp., ale tam nie sprawdzałem).
              w zw. z powyższym możesz sobie wybrać forum do "istnienia" w sposób losowy i na
              nic to nie wpłynie
              8.
              nie, chemotaksja to co innego. nie napiszę Ci dokładnie co, bo musiałbym w tym
              celu sięgnąć do słownika z czasów prl-u, a jak sięgam do słownika to nie mogę
              pisać. taki dylemat (zob.: hasła na literę "d")
              9.
              owszem, obecnie doświadczamy bardzo wczesnej e-ery, więc być może jest to e-
              plejstocen. bardzo trafne spostrzeżenie
              10.
              tak się zastanawiałem, jak by tu dojechać do okrągłych 10 pkt. pisząc
              cokolwiek, aż się udało. bardzo przepraszam jeśli to kogoś akurat wpienia, ale
              inni pisali znacznie głupiej i jeszcze bardziej nie na temat a większości się
              podobało, więc tym bardziej
            • Gość: NYorker Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki IP: *.kondylis.com 17.11.05, 15:49
              do zielonych scigaczy zawsze podchodzilem z estyma. nic o nich nie wiem, wiec
              nie trudno o podziw. wszystkie zx od 10 w gore mi sie podobaja, ale moje
              nieswiadome uwielbienie zostalo zrujnowane, gdy przeczytalem, ze wlasciciel
              kawasaki zmuszony jest szukac porad technicznych (i - o zgrozo - prawnych) na
              forum. ja jeden nigdy w zyciu nie mialem zadnego problemu technicznego?
              • supermacio Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki 17.11.05, 16:21
                Mówiąc krótko - pękające koła w nowych zx10 to fakt. Ale z drugiej strony
                spróbujcie wsadzać co 2 lata kupe szmalu w opracowanie, testowanie, wdrożenie
                do produkcji i promocji nowego modelu to się nagle okaże, że księgowy
                powie: 'zaoszczędźmy tu, tam i jeszcze tu'. Efekty widać nie tylko w kawie. A
                jeśli nie poruszać problemów technicznych, to zastanówcie się: czy wydając
                kilkadziesiąt tysziecy złociszy na nowe moto człowiek w swej beszczelności nie
                ma prawa oczekiwać choćby dobrej powłoki lakierniczej? W końcu w motocyklach
                wygląd jakiś też ważny jest, bo inaczej wszystkie wyglądałyby identycznie;
                wyobraźcie sobie karbonowego Urala z zawieszeniem Ohlins ;)
              • ireo Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki 17.11.05, 16:24
                z tego właśnie powodu
                o problemach technicznych
                (i - o zgrozo - prawnych)
                tutaj nie rozmawiamy
    • janczar0 Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki 17.11.05, 16:41
      Jako autor postu proszę spier... z tymi głupimi wypowiedziami nie na temat.
      O taką wypowiedź jak Szymona mi chodziło, uważam tak samo jak on, że każda
      firma ma bardziej lub mniej udane modele. Może i Kawasaki w tych wpadkach
      przoduje ale nie jest to jakiś sprzęt z Chin, tylko normalnie wykonany japoński
      produkt. Jak czytam posty co niektórych forumowiczów bądź słucham ich
      wypowiedzi na temat motocykli Kawasaki (zazwyczaj nikt z nich nie posiadał
      Kawy) to w głowie mam obraz motocykla przypominający sprzęt z poziomem
      wykonania taniej chińszczyzny bądź rosyjskiej kopii motocykli japońskich.
      • mlody1285 Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki 17.11.05, 18:49
        mala poprawka jesli moge. ruscy z regoly kopiuja niemieckie
      • janczar0 Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki 17.11.05, 21:30
        Wiem masz rację, że ruscy kopiują BMW lecz chodzi mi o jakość wykonania kopii.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka