Gość: falcone Yamaha JX600S Diversion IP: *.multimo.gtsenergis.pl 10.01.09, 15:14 Jak narazie przejechałem xj-otą trochę ponad 1tys.km i jak dotychczas jestem z niej baaardzo zadowolony. Czuję znaczną różnicę po przesiadce z Chińskiego Rometa k-125 falcone10.republika.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek W Yamaha JX600S Diversion IP: *.gprs.plus.pl 11.01.09, 10:45 Sam mam XJ 600 S z 99r. Motocykl super, jedynie brak mocy po pewnym czasie i tylko 5 biegów stanowią problem Odpowiedz Link Zgłoś
jeszua Re: Yamaha JX600S Diversion 12.01.09, 13:36 Gość portalu: Piotrek W napisał(a): > Sam mam XJ 600 S z 99r. Motocykl super, jedynie brak mocy po pewnym czasie i > tylko 5 biegów stanowią problem wiesz, może jedź do mechanika z tym motocyklem... diversion ma skrzynię 6-cio biegową, więc najwyraźniej gdzieś zgubiłeś ostatni* jsz * - gdybyś zgubił pierwszy to chyba zauważyłbyś, prawda..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: venarius Re: Yamaha JX600S Diversion IP: 78.9.102.* 11.09.12, 13:03 Ja bym się cieszył gdybym miał 5iegów. Wg mnie 6 jest troche za geste do spokojnej jazdy. Przerzucam po dwa :) Mniej zbijania pod światłami by było. przejechałem 1000km po wrocku ale jescze prawka nie odebrałem także nie szaleje na 1 kole. i fakt- po 2miesiącach powiedziałbym "mocy przybywaj". Za tą cenę XJ600D (4.500zł rok 97 z francji- kupiony 2012) to motocykl jak za darmo- po tuningu (lusterka, wydech- mam zbitą przednią szybę co o dziwo jest ładne). Wygląda Ok ale nie z przodu także wszystko wyprzedzam :P O kradzież się nie boję. Porównania nie mam (chyba ze do WSK i CŹ :P) Ja poza mocą jestem w niebo wzięty. Wąskie koło nie rzuca na boki bo koleinach. Pali po tygodniu stania za trzecią bardzo krótką próbą. motocykl kupiłem do poprawek ale naprawiać połamanych osłonek nie mam zamiaru. Następny będzie jakiś naked o mocy powyżej 90KM lub mam warunki by zbudowac własny pojazd na gąszcz miasta. 26.media.tumblr.com/tumblr_m1uij0fIMq1qz56mjo1_500.jpg Brak szybki staje sie problemem przy 130km/h - zdmuchuje :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Yamaha JX600S Diversion IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 13.09.12, 20:50 Proponuję zainteresować się dodatkiem do paliwa dla silników benzynowych i diesla: www.flexoecopoland.pl/ Eco pill jest przydatny, daje użytkownikowi wymierne korzyści finansowe i oszczędza środowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marti Yamaha JX600S Diversion IP: *.centertel.pl 27.01.09, 20:51 XJ czy JX...??? Autor raz pisze o JX raz o XJ. Yamaszka poprawnie nazywa się oczywiście XJ;-) Gdzie jest korektor??????? Moje pierwsze moto...wspomnień czar;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Yamaha JX600S Diversion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.09, 17:06 mam problem motocykl pali na dwa gary swiece sa nowe i gdy podlaczam modul zaplonowy wywala bezpiecznik czy to moddul jest popsuty ?prosze o odp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Yamaha JX600S Diversion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.09, 14:42 uy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Yamaha JX600S Diversion IP: *.gprs.plus.pl 21.03.09, 00:59 Na Diversiona 92' przesiadłem się ze starszego modelu xj 600 z 1991 Stara była zdecydowanie mocniejsza (73 km) od 7 tys dostawała wariata, natomiast diversion rozwija moc równomirenie i przez pierwsze dni kręciłem ją do końca bo brakowało mi tego odejścia. Stara miała dwie tarcze i hebelki były dużo lepsze, klamka działała lżej i dozowanie było precyzyjniejsze. Prowadzenie było natomiast dużo gorsze, czuć było pływanie w zakrętzch, była mniej zwrotna i cięższa. Stara wygląda dużo gożej ale zapwenia bardziej "motocyklowe" doznaniapodczas śmigania. Podczs latania z nowszymi sprzętami starszą xj grzałem 200 przez dobre 60 km orotomierz był na czerwonym polu więcej nie poszła, za to wciągneła spro oleju na codzień nigdy nie brała. Dywersja wycisneła 185 i lekko drgała przy tej prędkości. Szkoda, że dywersja jest słabsza od starej bo generalnie popyla się na niej przyjemnie a i owiewka nie kieruje wiatru na kask jak było w starej, którą w końcu przerobiłem na nakeda. Odpowiedz Link Zgłoś
daryo1 Yamaha JX600S Diversion 19.02.10, 22:15 Mam taki problem! Przy predkosci okolo 50km/h zaczyna sie wibracja kierownica,konczy sie przy predkosci okolo 55km/h Czy moze byc to przyczyna zle wywazonego kola? Czy moze jest to powazniejszy defekt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wu-e Re: Yamaha JX600S Diversion IP: *.icpnet.pl 20.02.10, 01:18 Wibracje ok. 4000 obrotów są normalne, sprawdzałeś na innych biegach, czy nie chodzi właśnie o obroty silnika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacu3 Re: Yamaha JX600S Diversion IP: 80.50.128.* 20.02.10, 11:06 Może to być problem z wyważeniem koła, ale znająć XJ-tki problem pewnie leży w łożysku główki ramy, w starszych XJ tych 51J to była norma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: worker Olej, olej ... IP: *.messagelabs.net 26.03.10, 12:42 Witajcie, mam pytanie odnośnie XJ 600 Diversion. Ile przeciętnie lejecie oleju przy wymianie? Tak, by poziom oleju był na wysokości 3/4 okienka. Chcę dać do serwisu na wymianę płynów moto z własnym olejem (nie mam warunków by wymienić samodzielnie) i nie chcę im dać dużo za dużo oleju bo się boję że mi go ukradną. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bialy0bas Yamaha JX600S Diversion 16.04.10, 00:00 Witam wszystkich.Kupiłem dwa tygodnie temu "diversionka" i ogulnie jestem zadowolony z tego motocykla. Tylko mam mały problem dwa dni temu oddawałem motocykl do regulacji gażników ponieważ stał całą zime i wiadomo potrzebował takiego zabiegu ,odebrałem motocykl wczoraj wszystko ok odstawiłem go i dziś niespodzianka miałem problem go odpalić ale nie chodzi o to .wyswietliła mi sie kontrolka z czerwoną balladynką i ubyło mi troche oleju bo postawiony prosto motocykl nie ma stanu oleju dopiero po lekkim przechyleniu czy te motory spalają standardowo na 1000km 0,3l oleju z silnika ?? ktoś miał tak napisane czy to prawda ? bo ogulnie zrobiłem nim juz ponad 700km i moze przesto obniżył sie stan oleju czy predziej przez tą regulacje bo słyszałem ze te silniki mają grzane gazniki olejem z silnika?? pomoże mi ktoś Z góry wielkie dzięki i bym prosił jak ktoś ma instrukcje do tego modelu (Yamaha xj600 s diversion)serdecznie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszwroc Re: Yamaha JX600S Diversion 18.05.15, 18:58 Witam na forum wszystkich użytkowników motocykla YAMAHA XJ 600 S Diversion!!!. Ja niedawno za nie wielkie pieniążki zakupiłem rocznik 1994. Motocykl klasa jak na swój wiek, jednak chcąc co nieco w nim wymienić z uwagi na delikatne wycieki (oleju) zderzyłem się ze ścianą. We Wrocławiu jest jeden diler który sprzedaje do tego motocykla różne elementy i to za jaką cenę np. dwie śrubki do przewodu olejowego i cztery podkładki miedziane oraz jedna większa śruba olejowa, za cenę 224zł. Ludzie to rozbój, poratujcie informacją gdzie na dolnym śląsku można zakupić do Yamahy za sensowne pieniądze części!!!!. Proszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: Yamaha JX600S Diversion IP: 89.230.90.* 21.04.10, 22:06 "Jest jeszcze jeden szczegół, który przemawia za tym motocyklem. (oprócz tego, co wymienił autor). Jeżeli macie tak od 185 cm wzrostu w górę i przy okazji jeszcze ze 100 kg to na XJ będziecie wyglądali normalnie. " No właśnie to jest trochę dziwne. Na XJ 900 czułem się w sam raz a na XJ 600 już jakby trochę był za mały. A dziwne dlatego, że katalogowo to te 2 motocykle mają w zasadzie identyczne wymiary (mam 193 cm chociaz wagi trochę mniej niż 100 kg). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <> Re: Yamaha JX600S Diversion IP: *.tktelekom.pl 23.01.11, 14:49 zgadzam sie z Toba w stu % kolego.Sam przymierzam sie do kupna tego motocykla.Jest najlepszym wariantem dla poczatkujacych w dodatku nie drogim.A co bedzie potem ? Sie zobaczy ;) Odrazu na hayabuse nikt nie wsiadzie ;) Gdzie z motyką na slonce jak mowią ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ubuntu21 Re: Yamaha JX600S Diversion 18.09.12, 14:15 To naprawdę niezły model :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukaz Nowy Tomyśl Yamaha JX600S Diversion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.12, 01:55 miałem i z caałego serca polecam , ja miałem akurat xj 600 N z 95 r, żałuje ,że ją sprzedałem, ale musiałem , prosty, niezawodny , tani w eksploatacji , naprawde super mtocykl Odpowiedz Link Zgłoś
professionalteaching Re: Yamaha JX600S Diversion 05.10.12, 18:35 Zawsze możesz iść teraz do yamahy - ja tak zrobiłem - i wymień sobie ten moto na nowy. Kasy dużo nei stracisz, a przynajmniej inny model sobie wybierzesz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamaha Re: Yamaha JX600S Diversion IP: *.doplaty.gov.pl 31.10.13, 12:13 Sprzedam osłonę na chłodnicę do Yamaha XJR 1300. Stal nierdzewka, orginalna, mocno podnosi estetykę moto. Taniocha - 50 zł plus wysyłka, tel. 886 781 065 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Yamaha JX600S Diversion IP: *.cb-net.pl 04.04.14, 21:43 Witam Ktoś mi pomoże? Mam xj 600 diversion 94r i wymieniłem olej i filtr. Ile powinno się wlać prawidłowo tego oleju? Ja wlałem ok 2,5l i na centralce wskazuje prawie max. Ale w danych technicznych nie jest napisane ile powinno się wsumie wlewać tego oleju? Powinno się sprawdzać na centralce na wprost? czy lekko pochyło? a jak pochyło to ile stopni i na którą stronę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macek Re: Yamaha JX600S Diversion IP: *.internet.bluedot.pl 04.07.14, 17:09 Postaw na stopkach, i wlej 2,4l oczko nie będzie całkiem zalane - jest git. Odpowiedz Link Zgłoś