tycza 19.12.05, 14:16 mam taki problem ze jak jade sobie np jedynką i staje to niemoge zachlere wepchnąc mu luzu i jeszcze jedno jak wepchne trzeci bieg to mi szarpie dlaczego nie mozna normalnie jechać bo cały czas szarpie na tym biegu POMOCY?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawel_89 Re: PROBLEM Z BIEGAMI 19.12.05, 14:22 Jak ja nie moglem wrzucic luzu to robilem lekka przegazowke. Po wymianie oleju w skrzyni jak ręką odjął. Ale może się nie znam bo jak to ktoś określił jestem przedszkolakiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
mlody1285 Re: PROBLEM Z BIEGAMI 19.12.05, 14:22 hmmm najprawdopodobniej biegi ciezko ci wchodza i wychodza bo padlo sprzeglo albo wymaga regulacji i w efekcie wykonczyles trzeci bieg ale ja proponuje zajac sie sprzeglem - jak bedzie dobre to moze sie i tojka pozwoli do konca wepchnac a jesli nie to czeka cie rozbiorka Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_89 Re: PROBLEM Z BIEGAMI 19.12.05, 14:25 ja mam takie pytanko: co może być przyczyną wypadania 3 biegu. Dzieje sie to pod dużym obciążeniem i przy dużych obrotach jesli lekko wrzuce bieg tak jak inne. Poprostu jak nie wrzuce z calej sily to wypadnie. Co moze byc? Odpowiedz Link Zgłoś
mlody1285 Re: PROBLEM Z BIEGAMI 19.12.05, 14:28 podjechane kolo trzecíego biegu - skosne obrobione zeby powoduja wyskakiwanie biegu Odpowiedz Link Zgłoś
jagiel500 Re: PROBLEM Z BIEGAMI 19.12.05, 14:56 a jaki to motocykl bo ciezko stwierdzic co sie zepsiutalo nie znajac maszyny... ale pewnie to sprzeglo ale tez moga byc lozyska na walkach ... a biegi ci nie wyskakuja samoczynnie?? albo szarpie bo niechlujnie zmieniasz te biegi.... bez urazy ale to tez czesta przyczyna awarii pozdro jagiel Odpowiedz Link Zgłoś
tycza Re: PROBLEM Z BIEGAMI 19.12.05, 16:39 to jest etz 250 ale ta trojka niewyskakuje tak zresztą jak zeden bieg ale szarpie tak jak by była zebatka wyjechana albo moze zeby pourywało juz taką etke kupiłem z takim defektem wiec niewiem kiedy to sie stało a i biegi wchodzą lekko w czasie jazdy jest super ale jeśli chodzi o ten luz to ja na postoju dam na pierwszy big to juz nie dam na luz chyba ze reką na chama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: PROBLEM Z BIEGAMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 16:42 stary ja mialem to samo przez pol roku az w koncu naciagnelem lancuch. naciagnelem bo naciagnelem ale zebatki do wymiany;p Odpowiedz Link Zgłoś
jagiel500 Re: PROBLEM Z BIEGAMI 19.12.05, 16:50 proponuje rozebrac skrzynie bo chyba kto pochrzanil biegi na walku albo zgubilo sie podkladke hartowana:D ... lancuch raczej nic nie powinien miec do tego, zawsze mozna go rozpiac i sprawdzic biegi na sucho obstawiam weryfikacje srzyni biegow cos zle jest poskladane pozdro jagiel Odpowiedz Link Zgłoś
matmichal Re: PROBLEM Z BIEGAMI 19.12.05, 17:59 wydaje mi się,że to nie wina sprzęgła bo było by coś słychać przy zmienie biegów- ja miałem problem z wypadającą 2-ale jak rozebrałem całą skrzynie - (godzina robotu) to już działa sprawnie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raio Re: PROBLEM Z BIEGAMI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.12.05, 20:31 Miałem podobny problem w jawie 350 problem z luzem na postoju, trafic nie mogłem a zamiast III miałem ten sam co ty problem z II biegiem. Myślę że może jak to pisali wyżej problem w sprzęgle leży, więc zacznij od tego a jak nic to nie da to zajmij się skrzynią i radzę ci z własnego doświadczenia z tym nie zwlekać, ja sobie tak jeździłem do czasy aż mi skrzynia padła całkowicie uszkadzając także obudowę silnika więc miałem sporo kłopotów. Odpowiedz Link Zgłoś